Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Spre paguba naționalei

I-am auzit pe unii spunând că trebuia să învingem Norvegia măcar din două motive. Deoarece Pușcaș a irosit un penalty, apoi pe considerentul că Sorloth a egalat la potou, în minutul 90+2. Altfel zis, cu șansă. Aceștia uită, printre altele, […]

Permalink to Spre paguba naționalei
miercuri, 16 octombrie 2019, 3:46

I-am auzit pe unii spunând că trebuia să învingem Norvegia măcar din două motive. Deoarece Pușcaș a irosit un penalty, apoi pe considerentul că Sorloth a egalat la potou, în minutul 90+2. Altfel zis, cu șansă. Aceștia uită, printre altele, că „tricolorii” au egalat la Oslo, prin Keșeru, tot în 90+2! Altfel, sigur că trebuia să învingem Norvegia. Doar că trebuia să și putem.

Privind lovitura de 11 metri, una inventată de arbitrul scoțian Madden după ce Bancu s-a tamponat de Berge, e trist că Pușcaș n-a reușit s-o transforme. Mai trist e, abatere disciplinară gravă, că el s-a grăbit să execute penalty-ul, deși se stabilise la vestiar să tragă primul Stanciu. Cel mai trist e însă, gest inadmisibil, că selecționerul l-a înjurat de morți pe Pușcaș, furios că acesta a ratat.

În altă parte, Contra și-ar fi dat demisia de onoare. Nu din pricina rezultatului, ci a ieșirii de maidan. Trăim însă în Balcani, la poalele Carpaților, nu ale Alpilor, iar aici înjurăturile nu prea se contabilizează. Supără mai puțin, indignează și mai puțin.

Personal, înaintea izbucnirii amintite, i-aș reproșa lui Contra faptul că naționala pe care o păstorește de 2 ani nu știe nici azi să construiască. Să paseze, să țină de minge. Inclusiv marți, în afara acțiunilor individuale ale lui Mitriță, ea n-a arătat nimic deosebit. Veți riposta că nu i-a lipsit atitudinea. Că a vrut și s-a străduit. De acord, însă ne întoarcem de unde am plecat. N-ajunge să vrei, trebuie să mai și poți, iar „tricolorii”, să recunoaștem, n-au fost în stare de mai mult. Dacă evoluezi acasă și ai o posesie de numai 40 la sută, ba și în fața unui adversar care nu-i de top, lucrurile nu-s în regulă. E de schimbat ceva urgent.

Altfel, nu mă apuc să-i imput lui Contra că l-a titularizat pe x sau pe y. În varianta unora, cel care strica jocul, îl încetinea și-l încurca era Ianis Hagi. Uite că Ianis n-a fost folosit deloc și jocul tot a lăsat de dorit! Noroc cu Alex Mitriță, cel mai bun de pe teren, pe care selecționerul l-a convocat parcă în silă. À contreacoeur. Mai degrabă la cererea presei, probă ce scria subsemnatul aici, pe 28 septembrie: „De presupus și de sperat că șarjele și ruperile sale (n.a. ale lui Mitriță), derutante, vor destabiliza masiva defensivă a scandinavilor”. Ceea ce, din fericire, s-a și întâmplat. Am avut dreptate, nu?

Surprinzător, în minutul 78, la 1-0 pentru România, Contra a decis să-l schimbe pe „american” și l-a înlocuit cu Nistor. Greu de înțeles, dacă nu imposibil, mișcarea, deoarece Alex trăgea după el întreaga formație. Îi oferea exemplu, ritm și curaj. Scoțându-l pe Mitriță, selecționerul le-a făcut pe plac, involuntar, comentatorilor ProTV, care constataseră ei, pe ce criteriu?!, că Mitriță a alergat destul și e epuizat!

Pregătiți și simpatici cei doi, Mocanu și Drăghici, doar că unul dintre ei e legat contractual de FRF și, ca atare, obligat să-i lustruiască imaginea. S-o laude, s-o tămâieze. Nu mai există nicăieri în lume situația jenantă ca meciurile reprezentativei să fie comentate de cineva care ia bani, fie și indirect, prin firmă, de la federația ce patronează echipa respectivă!

Ca să revin, când l-a schimbat pe Pușcaș, Contra l-a preferat, inexplicabil, pe Fl. Andone lui Keșeru. Deși  primul fusese mână moartă în Feroe, notat cu 4 în Gazetă, iar celălalt, înlocuitorul lui din minutul 65, marcase golul de 3-0. Selecționerul nostru rămâne imprevizibil, atât că, spre paguba lui și a naționalei, nu și foarte inspirat. Despre restul, mâine.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

Clau (107 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 22:59

Bun articol, cu continut. Federalii si fraierii il vor injura vartos. Fie se recunosc fie se simt depasiti.

Nica fără frica (297 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 23:39

Tataie în noua ta emisiune de can can instigare și scandal ai răspândit ideea câ Piturca l a împiedicat pe Mutu să ajungă golgheterul naționalei!!!! Păi numai o *** poate spune așa ceva când toată lumea cunoaște animozitatea dintre Piturca și Hagi după scandalul dinainte de Euro când din cauza lui Popescu și Hagi a fost Piturca înlocuit cu Jenei după ce calificase echipa la Europene!!!! Dar cum gsp nu are nimic în comun cu sportul nu pot nici măcar să-l parafrazez pe Daum pentru că ***!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Argus (108 comentarii)  •  17 octombrie 2019, 7:01

Chestia cu aducerea atator copii la stadion la ora tarzie a fost o porcarie. Ma asteptam sa luati dv o pozitie ferma si nu sa ii lasati pe altii sa se exprime cu duhul blandetii. I-au adus pe copii cum aduceau comunistii la vizitele de lucru ale tovarasului.

?????? (831 comentarii)  •  17 octombrie 2019, 8:07

@Opinați că s-or fi prins ăia de pe la FRF și de prin fotbal când ar putea obține rezultate favorabile și nefavorabile și îi folosesc pe Stanciu, Deac, Benzar, Florin Andone, atunci când rezultatele nu ar fi favorabile și pe Ianis Hagi, Keșeru, Florinel Coman , Cicăldău, numai la meciurile în care scorurile ar fi favorabile, ? Apreciați și că selecționerul Contra ar trebui întrebat dacă a făcut singur echipa , schimbările și strategia de joc sau dacă i-au fost "recomandate", ?

gilos (96 comentarii)  •  17 octombrie 2019, 10:39

Nea Ovi, Propun ca la urmatorul meci, cu Suedia, sa pastram accesul numai pt copii. Atitudinea lor a fost exemplara. Ei nu fluiera imnul adversarilor, nu arunca cu petarde, nu scandeaza xenofob impotriva ungurilor, nu se bat imtre ei...etc

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  17 octombrie 2019, 11:02

Asteptam continuarea. Trebuie vorbit clar ! Din pacate Dan Udrea a cam ratat concluziile, ori in orice caz nu asa se face o evaluare. Punctul 1 - lipsa de rezultate - e argumentul suprem doar daca urmeaza ceva solid in argumentare. Doar Punctul 4 mi-a placut, bravo, in sfirsit vede cineva ca selectionerul trebuie sa fie un om civilizat daca nu chiar educat.

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 octombrie 2019, 11:22

@a dica Tare aia cu jurnalistii de la AS!!!Uite doar pentru tine o informatie tot din GSP!!!,,“România s-a jucat cu focul și s-a salvat în ultimele minute“, este titlul jurnaliștilor de la AS.---Până la golul lui Pușcaș. România a atins ridicolul. Până în minutul 74, elevii lui Cosmin Contra au fost aproape de prăpastie după ce au avut un început groaznic împotriva celui mai slab rival din Grupa F.,,----Cum Ianis s-a remarcat negativ la meciul cu Feroe....Jurnalistii de la AS il vroiau pe Ianis in echipa doar ca sa rada iarasi de el...Sau si tu crezi ca jucatorii slabi cu Malta si Feroe trebuie sa joace cu Norvegia ,Suedia...?

Paul (25 comentarii)  •  17 octombrie 2019, 15:55

paguba-n ciuperci....

?????? (831 comentarii)  •  17 octombrie 2019, 16:49

@ Cum ați comenta și despre declarațiile lui Pițurcă că îi făcea favoruri lui Mutu că ,,îl convoca și când nu merita", încercând probabil să justifice că de aceea nu a reușit ca selecționer rezultate mai bune, probabil, fapt pentru care nici nu mai este selecționer, ? Remarcați și faptul că și ca antrenor la cluburi când a fost nu la antrenat și pe Mutu, ?

MZM (390 comentarii)  •  17 octombrie 2019, 17:42

Contra trebuie sa fie imediat demis nu pentru 4 motive cum zice Dan Udrea, ci dintr-un singur motiv: nu avea ce cauta acolo! Nimic nu-l recomanda pentru acest post.

Comentează