Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mitrigol

Partida cu Norvegia n-a început cum am fi vrut.

Permalink to Mitrigol
miercuri, 16 octombrie 2019, 12:34

Oaspeții au preluat inițiativa din start și au păstrat-o aproape întreaga primă repriză. Interval în care, în ciuda tuturor previziunilor, am văzut o echipă oaspete surprinzător de tehnică. Preferând jocul pe jos, rapid și combinativ, centrărilor înalte, specifice fotbalului scandinav. De partea cealaltă, formația noastră a apărut ca una organizată, dar prudentă, prea prudentă, cu o linie de mijloc mai pregătită să blocheze decât să construiască.

România a cedat centrul terenului, părând să aștepte contraatacul salvator. Din păcate, acesta n-a venit, deși Mitriță s-a găsit în două rânduri, în minutele 15 și 45, la un pas de gol. Norvegienii au dominat, însă steril, apropiindu-se rareori de poarta lui Tătărușanu.

După reluare, meciul a luat foc. Mai întâi, Pușcaș a irosit copilărește un penalty primit cadou de la arbitrul scoțian după o ciocnire a lui Bancu cu Berge, la care cei doi s-au tamponat reciproc (min. 50). Era de presupus, nu-i așa?, ca ratarea lui Pușcaș să-i demobilizeze pe elevii lui Contra. Spre lauda acestora, nu s-a întâmplat așa. Dimpotrivă, „tricolorii” au căpătat curaj, au prins aripi și au trecut la cârma meciului. Logic, consecință a plusului de ambiție și de realism, ei au deschis scorul în minutul 62.

Mitriță a marcat cu stângul, diagonală în colțul lung, la capătul unei acțiuni personale în care a înșirat mai mulți adversari. Realizare menită să demonstreze că nu degeaba America îl alintă Mitrigol pe acest ex-craiovean fâșneț.

A urmat ghinionul nostru la bara lui Nedelcearu (64), după care jocul s-a transformat în unul pe contre, riscant pentru fiecare combatantă. Când ne pregăteam să salutăm victoria, oaspeții au reușit să egaleze prin Sorloth, „cap” imparabil în minutul 90+2, egal pe care cu regret îl apreciez ca fiind echitabil, asta deoarece cele două garnituri și-au împărțit reprizele și ocaziile de gol. Așa cum „tricolorii” au izbutit o egalitate in extremis la Oslo, a fost rândul norvegienilor să scoată egalul la București.

Astfel însă, în condițiile rezultatului de 1-1 consemnat simultan între Suedia și Spania la Stockholm, calculele calificării s-au complicat în ceea ce ne privește. Ne trebuie neapărat victorie cu Suedia ca să rămânem în cursă și părerea mea e că o putem obține.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Dinu (427 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 0:48

Este curajos sa spui ca rezultatul a fost echitabil cand norvegienii au egalat in prelungiri. Iar va puneti ultrasii in cap.

Jean (280 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 0:51

Nu ajuta la nimic supralicitarea acestui Puscas de catre presa noastra. Daca baiatul era vreo scula Inter il tinea si nu ajungea in liga secunda engleza si inca la o echipa angrenata in lupta de evitare a retrogradarii.

Cn (31 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 0:59

Maestrul ne povesteste meciul. L-am vazut si noi. Speram in ceva opinii, dar astea sunt riscante, poti sa superi prietenii, nu?

Gabi (64 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 1:14

Daca este real ca selectionerul l-a injurat de morti pe Puscas in clipa in care acesta a ratat lovitura de la 11 metri atunci frf ar trebui sa il demita fara intarziere pe Cosmin Contra. Dar smecherul de Burleanu nu o va face.

Florin (215 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 1:16

Este evident ca ceva nu este in regula daca joci acasa si abia ai posesie 40 la suta, cazul Romaniei in meciul cu Norvegia.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 1:23

Sigur ca MLS e mai slab decit campionatele Europei de Vest dar sigur e peste cel al Europei de Est sau al arabilor.....In al 2-lea rind Mitrita chiar joaca si mai da si gol pe cind Puscas nu face fata in liga 2-engleza sau Hagi care e rezerva la Genk.... Si ghici ce---se cam vede. In al 2-lea rind nu e intimplare ca goluri vin de la Mitrita care joaca si de la Keseru chiar daca vine din Bulgaria.....Dar joaca si inscrie....In rest lasati-o naiba de matematica ca Romania o face sa devina imposibila.... Iar daca Spania nu egala in ultimele secunde nici integralele duble nu ne mai scoteau la mal....

Bita (9 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 1:25

Bravo Nea Ovi pentru aprecierea corecta ca nu se dadea niciodata penalti la faza aia cu Bancu. Daca ala a fost penalti eu sunt David Beckham. Crede cineva ca sunt?

JFM (116 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 5:20

Comentatorii TV tot bateau apropouri sa fie schimbat Mitrita, "nu mai poate", "a alergat mult" chiar au spus ca se simte nevoia "unui Coman sau Ianis". Pana si la comentatori a ajuns lantul intereselor obscure de la Nationala, nu doar la staful tehnic. Venisera niste scouteri pt Coman sa-l vada, interes major pentru o anumita persoana sa joace cat mai multe minute ca sa-i poata urca pretul. Imediat Mitrita a da golul si-a mai avut niste curse impetuoase facandu-i pe cei doi sa schimbe placa, sa-l acopere cu elogii. S-a vazut ca imediat dupa ce a fost scos, norvegienii au trecut la atac cu toate liniile si pana la urma au egalat, scapasera de pericolul numarul 1 care-i pandea pe contraatac.

Vasile (11 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 6:28

Mitrita a fost îndepărtat de la Viitorul. Ori Hagi nu se pricepe la fotbaliști, ori l-a dat ca sa ii faca loc lui Ianis.

Niku (275 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 6:39

Gata s-a dus calificarea si trebuie sa plece Contra. Si daca batem Suedia trebuie sa luam macar un punct in Spania si nu prea vad cum se va petrece minunea asta. Dumnezeu nu doarme ca asa cum au egalat ei la Bucuresti am egalat si noi la Oslo.

Grig (105 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 8:05

Nea Ovi, las-o bre jos ca macane. S-a dus calificarea ca si daca ii batem pe suedezi, ce nu va fi usor tot ne rup spaniolii si ramane sa vedem eurofara tricolori si fara Contra.

Teodor (43 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 8:09

Nu avem echipa de euro, este cazul sa fim cinstiti. Cuiul era Ianis dar uite ca Ianis nu a jucat si echipa tot nu a impresionat. Noi suntem zmei numai cu Malta si cu Faroe. Mai sus de ele avem mari probleme

Nicuta (1 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 9:23

Bravo JFM asa e comentatori de *** de doi bani

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sophie Carboni (1 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 9:45

echipa de euro, este cazul sa fim cinstiti. Cuiul era Ianis dar uite ca Ianis nu a jucat si echipa tot

JJdinFJ (6 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 11:31

Acest Contra este un needucat si pe deasupra este si lipsit de bun simt. Ma simt jignit, ca suporter al Nationalei, de faptul ca este inca in functie dupa ce a fost atat de grobian cu Puscas. A gresit Puscas, dar atacuri personale de acest gen, injuraturi ca la usa cortului, nu trebuie permise. Domnule Ioanitoaia, -v-a pierit curajul de a milita pentru decenta?Contra trebuie sa plece. Azi.

Paul (25 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 11:48

tot meciul m-am uitat după numărul 10 şi nu l-am văzut...

dan daniel (11 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 12:35

Domnilor...de ce ne tot agitam ,pt nimic ? trebuie sa ne obisnuim ca asta este valoarea fotbalistilor nostri,rezerve de lux la cluburile lor,asta este valoarea campionatului nostru ! gasesc normal sa mearga mai departe echipele care te au dominat la tine acasa, iar tu te chinui sa bati electricienii si bucatarii unor nationale, sau mai rau , la nivel de club sa te elimine tot aceasi bucatari de la nationalele mai sus amintite. la fel de slab si antrenorul nostru care la 1-0 nu introduce inca un fundas central...cam asta avem cu astia defilam.... au apus vremurile cand alternam din urna 1 in urna a 2a valorica si acum am ajuns in a 4 a...in scurt timp vom ajunge sa ne bucuram cand batem feroe.malta andora etc !!!

Calin (1 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 12:49

Contra NU e antrenor de nationala iar acest baiat infatuat PUSCAS este un golan prost si impertinent! De fapt joaca in partea a doua a ligii secunde englezesti dar se crede mare jucator. E ridicat in slavi doar de niste ziaristi habarnisti din Ro. O hahalera obraznica! Afara amandoi!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 14:59

„... n-a început cum am fi vrut“ dar asa cum ne-am asteptat. Ori o fi inceput vreodata Contra altfel si am uitat eu ? --- Si da, putem bate Suedia, dar nu asa. Au atacanti mai buni, mai tehnici decit norvegienii, au fotbalisti de executie. Daca ne vor ataca si vor avea ocazii pe banda rulanta precum norvegienii, e foarte probabil sa ne bata. Acasa trebuie sa atacam noi. Contra oare stie cum se face ori se rasteste doar: „ba, atacati ca va ia mama ...“ --- Apoi, pe cine am batut ? Am avut noroc cu egalurile nordicilor altfel puteam sa ne pregatim pentru mondial ca dinamovistii de liga ciupercilor. Inteleg ca trebuie mentinut interesul dar realitatea e alta. Chiar daca batem Suedia va trebui cel mai probabil sa batem si Spania. Noi am pierdut calificarea in cele doua meciuri cu Norvegia. Lui Contra ar trebui sa-i bagati sub nas titularii aliniati in Norvegia, comparati cu cei de ieri, ca sa vada si el ce bine ne-a planificat viitorul. Al lui e asigurat, si-a trecut postul in CV, arabii, rusii si chinezii nu pot spala bani decit cu un CV. Si ei ca noi: „ba, cum care Contra, selectionaerul Romaniei !“ --- PS Dar maestre, daca credeti ca mai sint sanse, va sfatuiesc sa militati pentru readucerea imediata a lui Daum, ca astia ar fi in stare sa-l aduca pa Dica, fara frica.

Marius (22 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 15:19

Insipid si fără nuanțe comentariul. As spune că la experiența și amplitudinea jurnalistică a semnatarului erau de dorit niște puncte pe "I", nicidecum o relatare flască. Rămâne de ținut minte: - Contra ocupa acest post degeaba. Absolut nici un rezultat cu echipele care contează din grupa noastră. Plus ca jocul nu este mai bun,deseori echipa aberează pe teren, vezi meciul cu Feroe. - Ce caută Puscaș în teren, când era evident pentru toată lumea că poate pune la dispoziția echipei doar forța pe care ți-o dă luptele cu niste iluștrii necunoscuți din L2, Anglia?! - Presa și publicul l-au adus pe Mitriță la lot. Care sunt criteriile după care face acest selecționer lotul? Probabil orgoliul nemăsurat, alimentat de importanța pe care și-o arogă, il fac pe domnul Contra sa selectioneze jucători. - Andone. Un inutil si foarte, foarte slab acest jucător. - Contra=Daum. Ambii au făcut și fac selectia pe prietenii si interese, depinde cine e impresar... - Sa fim serioși, calificarea e pierdută. - Aș sugera FRF sa il demită URGENT pe Contra, manifestări de genul celei la adresa lui Puscaș nu sunt demne de un selecționer. Însă demnitatea și corectitudinea nu se regăsesc nici măcar în condițiile obligatorii ale angajării antrenorului.

Cita (2118 comentarii)  •  16 octombrie 2019, 17:20

Sa va spun ceva pentru ca ma pricep la fotbal si debordez de modestie :) Ne trebuie urgent cel putin un om la MIJLOC, unul care sa fie capabil si de preluari din constructia adversarului, si de dribling scurt in viteza, dar mai ales sa fie full de bunavointa si spirit de echipa si sa lanseze atacantii pe culoare favorabile prin pase rapide si inspirate. Deci cel putin unul care sa paseze exemplar si foarte rapid! Si ne mai trebuie sa ne antrenam pentru decizia de fractiune de secunda de a pasa in centrul careului unui coechipier mai bine plasat decat sa ne incercam noi norocul de a trage spre poarta cu intentia de a deveni vedete! Sa stiti, dragi selectionati la Nationala, ca se apreciaza mult mai mult o pasa bine inspirata care duce la gol decat golul pe care eventual l-ati marca dintr-un "unghi dificil", deci un gol "muncit" de unul singur. Spiritul de echipa este esential in competitiile importante si meciurile critice. Regret sa va spun, dar atat Steaua Campioana Europeana cat si Nationala lui Gh. Hagi stiau foarte bine lectia asta, o visau!

Comentează