Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

La capătul puterilor

Gică Hagi a câștigat clar duelul cu Dan Petrescu, în sensul în care Viitorul a bătut-o pe CFR cu 3-1, ba a avut 3-0 până în minutul 76.

Permalink to La capătul puterilor
luni, 7 octombrie 2019, 3:43

Atunci, Culio a transformat un penalty discutabil, asupra căruia voi reveni. Oricum, de reținut amănuntul că, în cele 56 de întâlniri ca antrenor al CFR-ului în Liga 1, Petrescu a mai fost condus cu 3-0 o singură dată! În august 2017, în meciul de 3-4 de la Timișoara cu ACS Poli, când gazdele s-au desprins la un moment dat la un neverosimil 4-0!

Acest succes de la Ovidiu a avut darul să surprindă din măcar două motive. Deoarece Viitorul venea după două înfrângeri consecutive, între care rușinoasa eliminare din Cupă în fața divizionarei C Sănătatea Cluj. Opinia era că echipa dobrogeană, învingătoare mai degrabă norocoasă în întâlnirea de acasă cu Poli Iași, nu traversează cea mai fericită perioadă.

În plus, se aprecia că formația clujeană, angajată și în Europa League, posedă un lot competitiv, capabil să lupte concomitent pe mai multe fronturi.

Partida s-a desfășurat conform unui scenariu straniu. Cu câțiva jucători în zi fastă, Căbuz, Houri, Iancu, Rivaldinho și C. Matei, Viitorul a luat în stăpânire zona centrală și, grație unui joc combinativ, de pase repetate și precise, și-a făcut adversarul groggy.

Deși „Bursucul” i-a folosit numai pe Arlauskis și pe Camora, dintre titularii prezenți joi seara în Scoția, spre final pe Bordeianu și pe Deac, campioana a reclamat o stare de evidentă oboseală. Ea a reintrat în meci în urma penalty-ului executat de Culio, după care a irosit o ocazie imensă prin Traore, dar atât. S-a trezit prea târziu. Zarurile fuseseră aruncate.

E meritul lui Hagi, nu mai repet lucruri știute, că a izbutit să învioreze echipa. Să-i resusciteze pe componenții ei, ultimul fiind Cosmin Matei, autorul golului fabulos de 2-0. Plecat în 2016 de la Dinamo, pentru care bifase peste 100 de meciuri, Matei și-a tot căutat un loc în Grecia (Atromitos), în Turcia (Gencler) și în Slovenia (Istra). Nu l-a găsit nicăieri.

„Vulpoiul” Hagi a intuit că mijlocașul de 28 de ani, împliniți pe 30 septembrie, dispune de resurse neexploatate și, precum pe Iancu, pe Rivaldinho și pe alții, l-a șlefuit și l-a întărit psihic. L-a scos, prin muncă, prin rigoare, din anonimat.

CFR a părut la capătul puterilor. Fără suflu și fără inspirație. Nu știu dacă are scuze, dar explicații are, circumstanțe atenuante. Prelungită cu șase ceasuri, petrecute cu bagajele în recepția hotelului, deplasarea la Glasgow s-a dovedit un coșmar. Din pricina întârzierii, delegația campioanei a ajuns la Constanța, pe calea aerului, abia vineri noaptea. Jucătorii au urcat în camerele de la „Ramada” către ora 3:30, trambalare care avea să se resimtă și să se plătească!

Și chinul nu s-a terminat, întrucât CFR va zbura, după confruntarea din Gruia cu Craiova, în Franța pentru partida din 24 octombrie cu Rennes. Imediat va juca în week-end la Iași, urmează deci încă o săptămână de foc! De constatat dacă pe băieții lui Petrescu, ca și pe Petrescu însuși, îi vor ține balamalele. În ce măsură vor rezista ei unui ritm infernal.

Penalty-ul acordat de George Găman, altminteri cu o prestație bună, i-a împărțit pe experții în arbitraj. Crăciunescu i-a dat dreptate „centralului”, „Căbuz îl lovește pe Costache fără să joace mingea”, nu și Balaj. La fel cu acesta, nici eu n-am văzut ca portarul Viitorului să fi faultat. Numai că la 3-0 faza nu mai are mare importanță, se poate trece ușor peste ea.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

relu (27 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 16:09

Se vede ca sunteti omul Clujului. Ii gasiti scuze pana in panzele albe. Mai mult il laudati pe Petrescu decat pe Hagi.

Bingo (96 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 16:11

De acord cu parerea Dv cu o observatie. Daca nu stii sau nu poti sa joci nu te baga in hora. Nu este nimeni de vina ca Dan Petrescu are un lot limitat numeric si valoric.

Cretu (32 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 16:14

Lasa ca pleaca iar domnul bursuc dupa bani si ii lasa pe clujeni cu ochii in soare. Inca o infrangere si isi face bagajele pentru tari unde se plateste la timp si gras.

Clujeanul (92 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 16:17

Domnule Ioanitoaia continui sa ma mir ca dv care faceti pe cavalerul dreptatii nu ati scris un rand despre magaria din cupa. Daca Botosani a incalcat regulamentul trebuia sa i se dea meci pierdut nu o amenda. Iar amenda este cea mai buna dovada ca nu s-a respectat regulamentul.

TUDOR (41 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 16:29

surprinzător succesul Viitorului, eram sigur că CFR va preda o lecție de fotbal ...

Andrei (5 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 16:48

Problema principala a fost mijlocul Culio, Hoban, Itu in care nici unul din jucatori nu a facut fata. Doi sunt in pragul pensionarii si in meciul asta au aratat exact asa, iar celalalt nu are avea loc nici macar in lotul de 25 de jucatori daca nu ar fi regula de U21.

Dimi (65 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 16:58

Poate ca asa stau lucrurile dar nu intereseaza pe nimeni explicatiile din fotbal. CFR a luat-o in barba si Viitorul a ajuns-o la liderat asta este singurul lucru important. Vreo 70 de minute CFR a jucat mai prost decat poate juca prost o echipa.

Costi (27 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 17:01

Bursucului nu ii mai ies formulele de ceva timp. Ii odihneste pe unii jucatori inEuropa League si pe altii in Liga 1 si nu corespund nici unii si nici altii. Teapa. Inspiratie zero.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 17:22

Bravo Hagi, bravo jucatorilor. Din pacate n-am vazut partea in care se zice ca CeFuRaul au fost jaloane. Am avut musafiri, de trei ori am vrut doar sa vad in citeva secunde cit e scorul si de trei ori plingea Costache pe jos ! - ce coincidenta ! Am vazut integral doar ultimele 20 de minute de dominare cfr-ista in care tot Costache a fost eroul principal. Baiatul asta e un adevarat talent, oare Mihaita nu are nevoie de o mecla noua la teatrul de comedie ? Apoi l-am vazut pe Gaman revenind la locul crimei. Dati-i fratilor lu asta o pusca ca fluierul e prea fin. Daca fragmenta si Covacs atit de des meciul ne dadeau Dinamo inca trei cu bostanul. Cu astfel de arbitrii nu se poate juca fotbal. Parca am vazut batalia de la Plevna inscenata de Mihaita, gramezi, atacuri la baione pardon turloaie si dadeau turcii in roma-nul Costache ca la fasole, care plingea, se tira si lupta mai departe pentru tarisoara lui. Jalnica reprezentatie pentru Dan Penalti !

Cita (2118 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 17:37

Ei bine, putem fi multumiti ca se reia competitia reala in Liga intai, m-as bucura sincer ca exemplul lui Hagi sa fie luat, copiat, de cat mai multi antrenori si aplicat prin munca si daruire de cat mai multi jucatori. Pentru ca ei sunt talentati, n-a zis nimeni ca nu, important e sa si vrea sa faca mare performanta!

zapacila’ (911 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 17:40

Il prinsera in corzi si obosit pe Dan Petrescu, vorba lui nea Ovidiu din articol. Nu minimizez insa potentialul lui Gheorghe Hagi si al echipei crescuta de el. Dar cand or veni la Craiova, mai vorbim noi dupa meci cand vor pleca cu codita mandra fix intre piciorusele din spate! :)

Kunta Kinte (911 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 17:42

Ma acuza lumea pe aci ca nu merg la meciuri pe stadioane; DA, cateodata n-am timp sa fac asta, dar uite regret ca am ratat acest frumos meci de pe malul marii! Hagi va continua sa ne uimeasca pe toti, asa cum o facu de atatea ori inainte, incepand cu golul acela memorabil unde mingea zbura de ziceai bre ca e racheta de croaziera teleghidata care iti intra pe geam!!!!

?????? (831 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 18:25

Nea Ioanițoia , ai și dumneta un standard, pe nivelul fotbalului actual, că alea anterioare erau al lui Ioan Chirilă, al lui Țopescu, al lui Fănuș Neagu, etc. ?

CFR (7 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 18:30

@17 Nentori (808 comentarii). Nenică fii atent si incearca să bagi la cap dacă ai așa ceva. Jaloanele astea de la *** cum faci tu mișto sunt cu 9 puncte peste geniile oierului din Pipera. Așa că mai bine faceți mișto de voi că se potrivește exact ca mănușa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mister (46 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 18:32

Analiza la locul ei. Il lauda pe Hagi fara sa loveasca in Petrescu. Presa ca in occident, nu balcanica si de scandal.

Miticos (1 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 20:10

Meci frumos cu o singura vioara dar și cu a doua km dezacordată in ultimele 20 de min, oricum, dacă se încheia un 6-2 nu cred că se supără nici Dan Petrescu, a stat liniștit pt că a văzut că viitorul e mai buna așa că ce rost avea să se agite, oricum e greu sa tii pasul pe mai multe fronturi, adică cat sa te tina bateriile că doar nu ești Barcelona, asta e reversul medaliei că altfel de era doar campionatul CFR km spulbera tot, cred că era la 6,7 puncte în fata

Campioana CFR (45 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 21:21

Dl. Ioanitoaia, te-ai uitat la meci sau scrii din povestite? Doar capul lui Traore a fost? Te juri? Ia uita-te pe statistica sa vezi cine a avut mai multe ocazii la si pe poarta! De asemenea, mi-e greu sa cred ca un ziarist sportiv cu peste 30 ani vechime vine cu un rationament de gigist fara creier (scuzati pleonasmul): doar 2 titulari au jucat si n-ar trebui sa fi fost obositi restul. Dar restul care n-au fost titulari in Scotia (rezervele) cum au ajuns la Constanta? N-au stat si ei prin aeroporturi nedormiti? S-au teleportat? Cine a calatorit mult cu avionul stie ce inseamna sa tot schimbi multe avioane si sa astepti cursa de legatura.

4_3_3 (19 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 21:26

O omenie. Ați mai văzut CFR-ul jucând atât de slab în campionat? A lăsat Petrescu lui Hagi un avantaj de o repriză. Prea mare prietenia la generația de aur.

Virgil (113 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 21:50

@Campioana CFR. Penibilule, ia vezi tu nu cumva CFR a castigat meciul si nu Viitorul...Nici nu te duce capul caci dl Ioanitoaia nu scrie ca numai doi clujeni au fost obositi, scrie exact invers. Titlul spune totul dar nu pentru un capos ca tine.

Franz (406 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 22:55

Si noi am ajuns la capatul puterilor cu asa fotbal jucat la intamplare ca in esaloanele inferioare. Nu este vorba direct despre aceste doua echipe ci despre imaginea generala a campionatului.

Clujcampion (28 comentarii)  •  8 octombrie 2019, 7:54

Doamne multi hateri sunt printre suporterii oierului. Avem si noi o echipa care ne face cinste in europa si *** astia se dau de ceasul mortii sa o denigreze. Dar de la fecesebisti la ce sa te astepti? Sunt dupa chipul si asemanarea patronului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Campioana CFR (45 comentarii)  •  8 octombrie 2019, 10:07

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eu (1 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 16:03

@relu;' Mai mult il laudati pe Petrescu decat pe Hag'.... Dar ptr ce mama creierului tau talamb trebuie sa frie laudat invars? *** , *** si sudist *** ce esti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează