Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mâini moarte

Meciul de pe Arena Națională dintre vicecampioana și campioana sezonului precedent a fost unul ultramodest.

Permalink to Mâini moarte
luni, 23 septembrie 2019, 4:01

Lipsit de lumini și de goluri. S-a jucat în dorul lelii, cu încetinitorul, de parcă întâlnirea se disputa la încheierea stagiunii. A avut însă, ca să găsim și ceva de lăudat, mai puțini nervi ca de obicei, probă că Ovidiu Hațegan a scos din buzunar doar 4 cartonașe galbene. Unul singur pentru CFR, arătat lui Bordeianu în prelungiri. Un fel de, îmi cer iertare, clasă cu elevi slabi la carte, dar măcar cuminți.

Paradoxal, meciul s-a înviorat, devenind chiar dramatic, la sfârșit. Adică atunci când, în loc să acuze oboseala și fiecare să se agațe de conservarea remizei albe, ambele combatante au căutat cu disperare, cursă contratimp, deschiderea scorului. Cronologic, au ratat Culio (90), Vinicius (90+1), Fl. Coman (90+2) și, lovitură în bară, I. Cristea (90+4). Într-un fel, iureșul de la sfârșit a mai salvat impresia de mediocritate, de derizoriu. Numai în parte.

Socotind că FCSB s-a aflat la câțiva centimetri de victorie la „capul” lui I. Cristea, s-ar putea crede că ea a meritat victoria. N-aș zice. Dimpotrivă, apreciez rezultatul de 0-0 ca echitabil, corect. Fie și numai gândindu-mă ce aproape de gol a fost și Hoban (cel mai bun om al clujenilor), al cărui șut l-a respins Planici de pe linia porții (43).

În ciuda declarațiilor lui Vintilă că echipa sa a luat un punct important, rezultatul n-ar fi trebuit să-i mulțumească pe cei de la FCSB. Din postura de gazde, dar și deoarece, în perspectiva duelurilor din Europa League, CFR a menajat câțiva titulari. Pe Burcă, Cestor și Djokovici, Ad. Păun fiind suspendat. Asemenea antrenorului Dan Petrescu, care nici n-a venit la stadion. Iar Bordeianu a intrat abia în minutul 66, în urma accidentării lui Itu.

Întrucât Omrani a prins o zi oarecare, greul a apăsat pe umerii veteranilor Vinicius, Camora, Hoban și Deac. Aceștia au dovedit din nou că țin la tăvăleală. Că se poate conta pe ei. Apropo de Itu, la scurt timp după accidentarea lui, s-a lovit și Costache, moment în care, cei doi neputând continua, campioana a rămas fără niciun jucător U21! Ca atare, s-a văzut silită, din minutul 71, să recurgă la serviciile debutantului Pașcanu, trecut fundaș stânga, de unde Camora a avansat la mijloc. A trebuit să mute astfel ca să respecte regula de a avea obligatoriu un jucător sub 21 de ani în teren.

Iată de ce scriam că regula în discuție e o sabie cu două tăișuri. Pentru că există situații, în genul celei de duminică, în care așezarea și strategia unei echipe nu sunt hotărâte de antrenor, ci de FRF! Ceea ce nu-i normal. Aici se încadrează și refuzul lui Burleanu et Comp. de a amâna meciul de Cupă al CFR-ului, deși FC Botoșani nu s-a opus. Burleanu face pe principialul când nu-i cazul!

FCSB a avut, prin Ad. Popa, Tsoumou, Ov. Popescu și Gnohere, prea multe mâini moarte. Plus că ieșirea lui Pintilii, „liderul nostru din vestiar, de care avem nevoie” (Fl. Tănase), a dereglat jocul mijlocașilor, l-a bramburit. Fl. Coman a mai mișcat, însă în stil egoist, prea pentru el. Pe băieții lui Vintilă, de fapt, ai lui Becali, i-a nedreptățit însă „centralul” Hațegan în minutul 28, când n-a dictat penalty la lovitura cu antebrațul aplicată de Arlauskis, din neglijență, lui Planici. Cristi Balaj a explicat perfect la Telekom: „Dacă exista VAR, sigur se acorda 11 metri!”.

Repet că FCSB, în ciuda unui oarece reviriment, n-ar fi meritat să câștige. Probabil din pricină că Vintilă n-a dat cu tămâie în vestiar. Sau n-a dat cu destulă.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Misu (234 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 16:39

Bine prins. Salut faptul ca desi fan al lui Dan Petrescu recunoasteti ca Steaua a avut un 11 metri neacordat.

Antrenor (5 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 16:46

Imi place ca nu scapati nici o ocazie sa dati in Burleanu si clica lui de la federatie. Am fost impotriva regulii u21 si realitatea imi da dreptate.

John (564 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 16:50

Se simte in scrisul dvs o simpatie greu de mascat pentru CFR Cluj. Adversitatea fata de FCSB se trage banuiesc de la atitudinea aberanta a lui Gigi Becali. Dar nu inteleg ce aveti cu Bogdan Vintila de il luati la misto.

Clujeanul (92 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 16:51

Si mie mi-a placut Hoban cel mai tare. Dar si argentinianul Culio pacat ca a ratat voleul de la ultima actiune.

Cita (2118 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 17:24

Exclud o intelegere de non-combat intre cele doua parti, desi aparentele, care e evident ca inseala, au lasat aseara de inteles contrariul. Totusi: Am inteles ca FCSB nu mai joaca frumos si spectaculos ca pe vremuri din vari-motive, da, dar CFR s-a dovedit prolifica in ultima vreme, inclusiv cu o echipa mare italiana. Pai atunci intreb, care-i cauza unui joc atat de prost?

Vlad (309 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 17:26

Indiferent cum joaca Florinel Coman pentru dumneata joaca slab. Dar scrii mereu ca are valoare. Nu pricep in ce consta ea

Andrei F (77 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 17:28

@Clujeanul (32 comentarii) • 23 septembrie 2019, 16:51 Cel mai bun jucator al CFR a fost ca deobicei in ultimele meciuri nenea arbitrul...-Lazio,acum....

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 17:29

Hai bre c-au fost varza amandoi, asta-i nivelul fotbalului romanesc actual si n-avem ce face! Acu ne mai scade nota la purtare si UEFA pentru meciul cu norvegienii, ca sa fie tacamul complet. Cu toate astea, nici nu-s critic cu ai nostri la intern si nici nu ma avant in teorii pe care nu le stapanesc sa zic ca tot mapamondul are ceva cu noi romanii. Pur si simplu asta-i conjunctura si cu asta defilam deocamdata.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 17:32

Bine ca nu-mi luai bilete pe Arena Nationala, sa mai fac si drumul degeaba pana-n Bucuresti, chiar daca acolo ieri era o frumoasa atmosfera de sarbatoare. In schimb, cu meciul la care bine facui ca nu ma dusei, pierdeam banii dati pe bilet!

Chris (1 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 17:36

Oricum am lua-o CFR e mult peste FCSB ca si club (management, echipa). CFR a abordat meciul lejer, fara vana, mi-ar fi placut sa il vad pe Rondon din primul minut.

Mache (10 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 17:45

Daca era alt arbitru in locul lui Hateganu sigur ca il faceati praf si pulbere. Hateganu se bucura de protectie la frf dar vad ca si la gsp...

alin (626 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 18:42

@Andrei F. Iar te dai ocean. Faza faultului a fost imposibil de decis de catre Hategan cum era el plasat. Poate tusierul sa fi vazut dar pe acela il cheama Gheorghe. La Telekom au reluat faza de 7 ori pina sa se pronunte Balaj. Si atunci Balaj a oscilat. Sint sigur ca daca vedea din multimea aceea de jucatori aflati in careu palma data de Arlauskis lui Planici Hategan ar fi dictat 11 m.

Marcel (190 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 20:24

De acord cu @alin. Andrei F este un fecesebist surd si orb si daca ar fi dupa capul lui echipa becaliotului ar trebui declarata campioana lumii. Acum si in fiecare an. Dar ea este vai mama ei pitifa in partea de play out a clasamentului.

Andrei (262 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 20:33

Chiar nu am inteles de ce Frf nu a aprobat cererea Cefereului de a i se amana meciul de cupa de la Botosani. Refuz foarte greu de justificat in conditiile in care Botosani a fost de acord iar cFR Cluj s-a angajat sa dispute reprogramarea partidei fara jucatorii care ii vor fi chemati la lot pentru meciurile nationalei de luna viitoare.

Adi (97 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 20:34

Maini moarte sunt de acord dar cand vorbim despre Gigi Becali cred ca si mintea este moarta.

Claudiu (343 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 21:39

Am auzit si citit de mii de ori ca FCSB are valoare. Fara sa contrazic aceasta idee intreb unde si cum se manifesta aceasta mare valoare ca eu nu stiu sa raspund.

Grig (105 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 22:16

De necrezut ce greseala de incepator a comis Ovidiu Hategan cand nu a dat 11 metri la interventia de judo a lui Arlauskis. Daca se intampla asta impotriva Clujului a-ti facut scandal pana la cer si inapoi.. Asa aproape ati trecut faza cu vederea ca sa nu se supere Bursucul si sa plece din tara.

florin (215 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 22:23

Foarte inspirate frazele din finalul articolului. Mi-au mers la inima tocmai pentru ca nu cred ca tamaia poate ajuta la performanta. Si nu sunt ateu ci cred in divinitate.

Cosmo (237 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 22:37

Trebuia penalty, dar din păcate arbitrii au tendinta de a dezavantaja echipele mici.

Campioana CFR (3 comentarii)  •  23 septembrie 2019, 23:28

Din cate stiu, portarul nu trebuie sa fie incomodat in careul mic. Ori exact asta s-a intamplat. Planic l-a incomodat pe Arlauskis cand a vrut sa respinga. Mai uitati-va la meciuri din campionate serioase sa vedeti cum ies portarii acolo. Inteleg ca sunteti fanii echipei oierului puscarias, dar incercati sa fiti mai obiectivi.

Cristian B. (29 comentarii)  •  24 septembrie 2019, 6:47

Despre accidentarea lui Pintilii, mimic? La acea intrare criminala la Costache? Uitati-va cu atentie cum intra sa rupa un tanar de 21 de ani cu o cariera in fata. Si nu e prima data cand are o asemenea intrare la un jucator tanar. Porte chair e momentul sa se retraga, inainte de a distruge cariera vreunui jucator tanar. El e foarte cocos in duelurile cu jucatori tineri pentru ça unul ça Tamas il arunca in tribune si îi da si pampoane de majoreta. Atat îl duce capul, dar e pacat ça se trece asa usor peste acest gen de faza. Norocul lui a fost ça a atins mingea, ghinionul .... uneori, cine sapa groapa altuia...

Andrei F (77 comentarii)  •  24 septembrie 2019, 10:13

Marele jurnalist nu accepta critica!!!!Va rog pe toti cei care credeti in el fara a gandi sa recititi articole ca ,,Steaua lui Gaman,,...,,Arbitrii in ros-albastru!,, si o sa vedeti cum greseli mult mai mici decat ale lui Hategan sunt sanctionate drastic de acest jurnalist....Va rog sa va amintiti cum anul trecut CFR a castigat multe meciuri din singurul sut pe poarta!!!!Recititi cronicile unor meciuri ca CFR la Sibiu sau la Iasi unde in plus arbitrii au stopat echipele gazda sa castige!!!!-----Mai cenzureaza jurnalistule ca tot o sa-ti reamintesc!!!@Marcel@Alin Va doare cand va spun adevarul????Pana si Balaj si Craciunescu au admis ca Steaua a fost dezavantajata in minutul 28!!!!

Andrei F (1607 comentarii)  •  24 septembrie 2019, 10:16

Ia uite cum gandea domnul jurnalist ca acum sa o coteasca ...,,,,Arbitrii in ros-albastru..////,,Mai ales suporterii steliști vor sări de partea arbitrului, întrebând ce mare eroare a comis el din moment ce, fie și eronat, a acordat câte un 11 metri pentru fiecare echipă?! De acord că a greșit împotriva Viitorului, dar a și compensat, nu? Nu. O asemenea judecată minte, e falsă întrucât una e să primești penalty la 0-0 și alta, infinit mai puțin, la 0-3 și doar cu 15 minute înaintea ultimului fluier. Hai să nu încurcăm borcanele și unii dintre noi să facem pe naivii, pe niznaii!,,

Dilimache (657 comentarii)  •  24 septembrie 2019, 11:26

Total de acord cu dumneavoastra!

Lucian M (8 comentarii)  •  24 septembrie 2019, 15:10

Dacă la faza de penalty exista VAR iar arbitru VAR era Istvan Covaci oare ce decizie lua

Mirel (153 comentarii)  •  24 septembrie 2019, 15:13

@Andrei F. Nu exista medici si nici medicamente care sa te faca bine pe tine. Pe langa alte boli ai si mania persecutiei. Ca si cand ar interesa pe cineva ce *** tu. Invariabil insa pro FCSB pe principiul ca hoti striga hotii.

Lucian M (8 comentarii)  •  24 septembrie 2019, 15:58

Bucurati-va de cfr

Comentează