Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Temeri exagerate

Amânarea poate fi privită ca o bilă albă. Văzută din alt unghi, bila se închide însă la culoare. Întrucât acceptul de la Nyon nu face altceva decât să prelungească o stare de incertitudine. Concret, cluburile așteaptă lămuriri. Vor să li […]

...

L-a durut în cot!

Își dă cu părerea zilnic și despre orice, de parcă ar reprezenta o echipă de top, nu una ce se găsește la un singur punct de retrogradare. A învățat însă de la Burleanu, pe care îl socotește „salvatorul fotbalului românesc”!, […]

...

Fără cap și fără coadă

În paralel, FRF și LPF caută soluții pentru încheierea sezonului în condiții cât mai bune. Uneori le găsesc, alteori nu. De pildă, stârnește controverse intenția federală de a organiza barajul de promovare-retrogradare într-o manșă unică. Justificarea că n-ar fi date […]

...

O mizerie

Enervați, ultrașii de la CS Universitatea au ripostat afișând la stadion un banner imens, în care m-au acuzat c-aș fi primit un hectar de teren de la Mititelu! Cu care nu mai vorbisem la ora respectivă de 5-6 ani, cum […]

...

Pipa păcii

FCSB are destule motive să se plângă de Harlem Gnohere. Acesta a refuzat ca pe durata pandemiei să-i fie redus salariul de 15.000 de euro lunar și chiar a amenințat că va da clubul în judecată. Totodată, deranjat de declarațiile […]

...

Mai mult respect

Împotriva tuturor pronosticurilor, CFR a reușit s-o bată pe Lazio și, ajutată de egalul consemnat la Rennes-Celtic, ocupă locul 1 în grupa de Europa League.

Permalink to Mai mult respect
vineri, 20 septembrie 2019, 3:25

Chiar dacă formația capitolină a folosit câteva rezerve în Gruia, izbânda campioanei noastre rămâne una notabilă. De elogiat. Realizând o a doua repriză excelentă, CFR a dovedit că n-are doar ambiție și dăruire, ci și valoare.

Principalul merit în obținerea acestei izbânzi, apreciată inclusiv de presa italiană, trebuie atribuit băieților lui Dan Petrescu. Nu mai repet locul comun că masele scriu istoria înantea oricăror conducători. Insist însă că, unii cu mai mult succes, alții cu mai puțin, componenții echipei ardelene au luptat fără menajamente. Așa au izbutit, transpirând din abundență, să recupereze de la 0-1 și, în final, să-și treacă în cont o victorie absolut meritată.

Totuși, în opinia mea, un merit substanțial, chiar decisiv, l-a avut Dan Petrescu. Acesta a demonstrat din nou că este Antrenor. N-am greșit, cu A mare. Modificând sistemul din 4-4-2 în 5-3-2, a judecat corect. Supărat pe Billel Omrani că nu s-a pregătit cu tragere de inimă, l-a lăsat pe bancă până la pauză, altă mișcare inspirată. Și, în esență, benefică, eficace. Deoarece francezul, dornic să-l impresioneze pe „Bursuc”, a fost între cei mai buni de pe teren. De altfel, a marcat și golul victoriei.

Ca să vă lămuriți ce fel de om e Dan Petrescu, care vrea mereu mai mult, tot mai mult și încă mai mult, adevărat perfecționist, vă reamintesc cum a reacționat el după meci. Altul l-ar fi ridicat în slăvi pe Omrani și n-ar fi știut cum să-l mai laude. Ce calități să-i găsească ori chiar să-i inventeze.

Nu însă și Petrescu. Nu și el, care din evoluția de top a lui Omrani a reținut, înaintea golului, faptul că la 1-1 a irosit o ocazie imensă! Scăpat singur cu Strakosha, a șutat anemic. „Bursucul” s-a grăbit să amendeze execuția francezului: „Nu-i posibil să ratezi ca Omrani!”. Scuzați, cine zicea că pe copiii iubiți îi săruți numai în somn?

Evident că profesionalismul său, amănuntul că mănâncă fotbal pe pâine, că e prizonierul meseriei de antrenor, ostaticul ei, nu-i iartă lui Dan unele ieșiri în decor. Pentru care a plătit și, suspendat recent 4 etape, plătește în continuare. Surprinde neplăcut, irită, că temperamentul îl trădează uneori, prea des!, pe tehnicianul în cauză, care pierde măsura. Doar că nu-i normal ca el să fie pedepsit, iar arbitrul care i-a provocat criza de nervi de la Giurgiu, prea iubitorul de sine Sebastian Colțescu, șmecherul de serviciu, să fie delegat ostentativ în etapa imediat următoare!

Acum, când are de disputat 5 partide în 15 zile, și ce partide!, cu Celtic Glasgow în Europa League, cu FCSB, Gaz Metan și Viitorul în campionat, dar și cu Botoșani în Cupă, CFR a solicitat reprogramarea întâlnirii din Cupă de miercuri. Fiind vorba despre ultima noastră supraviețuitoare într-o competiție continentală, FRF ar fi trebuit să manifeste înțelegere și să n-o mai scalde. Mai ales că FC Botoșani și-a dat acordul pentru amânare.

Practic, Dan Petrescu nu cere vreun privilegiu. Pur și simplu, pentru o mai bună reprezentare a fotbalului tricolor, cere mai mult respect pentru campioana României. Are perfectă dreptate.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Clujeanul (61 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 15:43

Nea Ovi, dupa ce ai scris ca penaltiul dat pentru CFR a fost discutabil cand el era clar cu acest articol te-ai mai reabilitat. Te-am scos de pe lista miticilor.

Breeze (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 15:45

Domnule, antrenorul cu pricina trebuie sa ofere el respect altora și apoi să solicite respect. E simply.

Petcu (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 15:45

Mare porcarie a facut federatia cu delegarea lui Coltescu care a arbitrat ca un *** la Astra. Iar cu meciul din Cupa a accentuat impresia.

Andrei (230 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 15:47

Bine de data asta. La dumneata totul este sa vrei sa scri adevarul. Apropierea de Gigi Becali te impiedica de multe ori sa fi corect.

daniaania (2 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 15:49

Multumim pentru aceste minunate cuvinte, sunteti cu adevarat un om de fotbal si presa. Ceilati ar trebui sa va urmeze exempul. CFR este mai mereu contestata si nu stiu de ce, iar Dan Petrescu este victima colaterala.Nu suntem respectati. Stiam ca acest fluieras Coltescu nu va pati nimic, si nu este normal.La ce presiune are DP mai poate derapa, insa nu exista intelegere si respect la romani. La ce face acum CFR in Europa ar trebui felicitati nu contestati si luati peste picior.

Sorin (94 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:01

Cum sa ceri respect cand tu injuri ca un birjar arbitrii si proprii jucatori!!

Daniel (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:16

A început după mondiala de rugby..cui ii pasă cand ai pâine și circ pentru prostime... Japonia-rusia 30-10

Cita (1947 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:19

CFR Cluj e singura echipa romaneasca ce tine capul sus in Europa si chiar ca merita respectul nostru. Dar si al FRF, care-ar trebui sa accepte compromisul propus cu Botosani. Iar pe Dan Petrescu nu-l veti vedea sa se enerveze la meciuri internationale in halul in care a facut-o la Giurgiu. Bine, intr-un fel nu poti compara "exemplarul" nostru de arbitru cu oamenii aceia integri si impartiali delegati la meciurile din liga europa.

adi_stelistul (332 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:26

Stimate domn, "locul comun" potrivit caruia masele fac istoria nu e deloc comun. Era pana acum 30 de ani cand marxismul era lege pe aici. Daca dumneavoastra aveti senzatia ca ce stiti de atunci e vreun truism unanim acceptat, va inselati. Masele consuma istoria, n-o fac (n-am spus-o eu). Discutia e prea lunga. Dar un lucru scurt si simplu e ca nu vorbim deloc de un "loc comun". In privinta asta n-am nicio indoiala.

adi_stelistul (332 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:27

In privinta subiectului... jos palaria CFR si Dan Petrescu si succes in continuare. Si, da, FRF ar trebui sa tina cont de reprezentarea noastra europeana si s-o sprijine pe cat e posibil.

A (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:29

Bre nea, mi-as fi dorit sa imbatranesti frumos! **** NU TE_AM VAZUT NICIODATA CERAND FRF AMANAREA UNUI MECI AL STELEI! BA DIMPOTRIVA! Parca spune-ai ca fiecare competitie e diferita! Mai era un *** GSP-ist care spunea ca participarea Stelei in Cupele Europene e "optiunea" si "decizia" Stelei. Asta nu trebuie sa influenteze rezultatele campionatului intern. Imbatranesti urat nea Ovi! Foarte urat!

Grig (99 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:33

@Sorin. Nu te preface ca nu intelegi. Nu cere respect pentru el ci pentru campioana tarii si performera stagiuniieuropene.

acciduzzu (16 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:36

Gresit, de fapt D. cere un privilegiu pe care nici una din federatiile echipelor din grupe nu-l acorda. Si de care Steaua n-a avut parte. Jucati ma, daca sunteti in stare, cum joaca si ceilalti

Nica fără frica (261 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:47

Tataie ești caraghios rău! Păi de câte ori ai văzut-o pe Barcelona sau pe City sau alte echipe de top să-și amâne meciuri pentru că joacă în cupele europene!!!??? Numai în România care e țara tuturor posibilităților negative! Referitor la bursucila, își anulează tot profesionalismul ca antrenor prin vocabularul de mahala și din această cauză nu va ajunge să antreneze niciodată în Anglia sau altă țară civilizată! Petrescu nu merită respect până nu va învăța să respecte! Respectul se câștigă nu se impune!

Cristian (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:50

Dan Petrescu ,Sumudica,Razvan Lucescu,Cosmin Olaroiu,Iordanescu jr ,Contra,sunt antrenori.Stiu multe despre fotbal,au invatat sisteme de joc.Toata lumea a dat in Contra ca a schimbat sistemul,dar de jucatori nu a spus nimeni nimic.Jucatorii Români au oare capacitatea de a ințelege ce le cere antrenorul?Cand antrenorul le face schema pe tabla ințeleg ce inseamna acele linii, puncte,acel sistem descris?Se pare ca nu.Majoritatea din ei nu cunosc cifrele,alții saracii nu stiu sa- și scrie numele.Cand Contra le-a cerut altceva la meciul cu Spania i-a bagat de tot in ceața.Da,i-a ieșit si o sa-i mai iasa lui Dan Petrescu,cu jucatorii lui ieftini,de duzina,care nu valoreaza 80-100 de milioane bucata ca cei de la FCSB.Jucatorii lui Dan sunt inteligenti,cunosc ce e munca,ce e rusinea,nu au gagici in tribuna la meciuri ca cei din noua generatie.Da domnule,Dan e Antrenor ceea ce nu se poate spune despre Coltescu cum ca ar fi arbitru.Si merita respect atat el cat si CFR-ul.Si ca tot a venit vorba de Colțescu,daca marele arbitru Brad Pit-Tudor a fost angajat sa dea cu tămâie la palatul baciului,la cantonametul echipei si la stâna din Pipera(uni spun ca se ocupa si de vanzarea brânzei),Coltescu probabil o sa fie angajat de Digi ca sofer al lui Craciunescu?Ca doar Craciunescu l-a facut arbitru si l-a tinut in brate sa nu-l dea Mircea Sandu afara din arbitraj dupa ce a vrut sa-si ia viața.

xman (7 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 16:53

Nu aveți dreptate!

dan b (239 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 17:10

Multi asa zisi stelisti sau fcsb-isti, ce-or fi sau ce s-or crede ei, au sarit la bataie aratand o totala lipsa de fair play, in rezonanta cu spusele mentorului Becali. Pai de fapt, in discutie n-are ce cauta FCSB. Aici era vorba de CFR, FRF si de Botosani. Ca nu va intereseaza ce se intampla prin Europa League, nu-i bai. Dar de ce va bagati in seama? Ce va roade? Pe Becali, invidia (cica ia CFR-ul bani). Pe pseudo ziaristul ala de la Pro X care-i pune lui Becali intrebari de tipul „nu-i asa...”, prostia sau simbria pe care o primeste, probabil, de la prea-ridicatul in slavi, Becali. Dar pe voi? Ce treaba aveti voi cu CFR, EL si meciul ala din cupa Romaniei?

Dragos (240 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 17:32

@Nica fara frica. Tu esti alt *** cu pretentii. Noi nu ne comparam cu Barcelona sau cu City care au ce bugete au, mai mari decat toate cele 3 esaloane romanesti luate impreuna. Si daca insisti sa faci pe desteptul desi bubui de prost afla ca Ajax Amsterdam si Dinamo Zagreb dintre echipele mai cunoscute au beneficiat de meciuri amanate. Daca vrei sa dai lectii aleleaza la unii la fel de marlani si ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1464 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 17:35

Iarasi un articol hai-hui...Pai ce vina are Coltescu in problema Dan Petrescu?Sa citez din GSP care a spus ca iesirea in decor a lui Dan Petrescu a avut loc la o faza unde Coltescu a avut dreptate 100%?(Un cot sanctionat cu galben de Coltescu...)Pai daca este pe asa ce trebuia sa-i faca Radoi lui Coltescu jurnalistule?Cand Dan Petrescu injura tineri jucatori in meci oficial-numai Manea de cate ori...-sau pe Susici ....tot Coltescu,tot arbitrul sa fie vinovat....?Pana unde o sa mergeti cu demagogia?Pe Stancu l-ati suspendat dv. iar pe caracterele Sumudica si Petrescu le aparati la greu...

victor (254 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 17:35

Desigur ca federatia si Burlan seclasa greu pentru ca nu este vorba despre echipa fanion din Berceni. Celebra Fecesebeaua care are abonament pe viata la locul 2 din liga 1.

Dinu (375 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 17:51

Lasa ca io trage Danut lui Becali duminica si se incheie inca o aventura a echipei bercenare si mercenare.

zapacitu’ (768 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 18:07

Bre, chiar si locul I ocupat in grupa, chiar daca temporar, si-i tot un motiv de bucurie pentru noi romanii. Nu vazuram de mult asa ceva si trebuie musai sa le multumim CFR-ului si lui Dan Petrescu pentru cum se batura pe teren si cat de frumos jucara in repriza a IIa. Dragi carcotasi, deocamdata va rog sa faceti liniste, ca nu aveti dreptate! @Daniel, multumesc frumos! Ma uitai pe o selectie din meciul japonezilor si imi placu mult spectacolul, astia cu ochii oblici jucara impecabil! Le multumesc pentru spectacol, pe limba lor, valabil totusi si pentru bravii nostri clujeni: DOMO arigato gozaimas! :)

Freddy RE (50 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 19:31

Hai sa fim seriosi, cunoastem cu totii religia lui Petrescu. Acesta se va ruga - si va injura - in Liga a Doua Chineaza la ora meciului de Cupa...

Gorila (18 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 20:07

Ba FCSB istilor...nu se leaga nimeni de voi...suferiti ca va sfidam ?....ok...va pune CFR PUCUL la CENTRU duminica si reveniti la locul vostru...nu mai merge cu meciuri aranjate precum cel cu Viitoru , sau meciuri norocoase precum cel cu Craiova . Oricum aveti un imens noroc ca CFR se lupta pe mai multe fronturi . Oricum la ce echipa aveti va batem si cu echipa a 3 a.

adrian (9 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 20:09

Oare cum ii motiveaza Dan Petrescu pe jucatori ptr. meciul de duminica , dupa ce a invins Latzio si au incasat primele de victorie , cu echipa de PE LOCUL 11 ? In rest multa branza la baietii buni...sa aveti calciu in oase

napoca (15 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 21:42

Respect de la cine?....de la mitici?=)))) ...nu exista!!!;Este o chestie de educatie la urma urmei ,ca sa nu mai zic nimic de patriotism,totul pt tara etc;etc

Vio (158 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 23:09

@Andrei F. Te oftici. Prost ai fost si prost ai ramas. O sa mori cu fcsb de gat.

Nole (1 comentarii)  •  21 septembrie 2019, 7:24

M-am uitat cu atentie la meci. dan petrescu a inceput sa isi faca numarul, dar cand a fost avertizat de arbitrul de rezerva a lasat-o moale. Apoi, in repriza 2, arbitru a vazut faulturi la italieni la niste sarituri, exasperand banca lui lazio, faulturi care nu prea se acorda. Totusi, italienii s-au comportat civilizat, iar la sfarsit nu au invocat arbitrajul. Cam asa a pierdut cfr-ul cu astra cum a pierdut lazio cu cfr, dar ochelarii de cal ne impiedica sa vedem adevarul. Am revenit la balacareala obisnuita, arbitrajul. Mai comentati si despre viteza paselor si numarul lor.

?????? (828 comentarii)  •  21 septembrie 2019, 10:09

Parcă fotbalul italian și cluburile engleze au fost sancționați cu excluderea din fotbalul internațional câțiva ani, ?

?????? (828 comentarii)  •  21 septembrie 2019, 10:15

@Cum ați comenta despre faptul că Jan Pădureanu a făcut pușcărie pentru "reciprocități", ?

Dudu (7 comentarii)  •  21 septembrie 2019, 11:09

Dacă vrei/te crezi echipa mare/campioana joci fotbal si la 2 zile. Si Botosani cand a jucat in UEFA a avut meciuri din 3 in 3 zile. 7 in 21 de zile.

petre petre (86 comentarii)  •  21 septembrie 2019, 12:56

@Andrei F. Tu prostanac ai fost si prostanac ai ramas. Sustii ineptia ca nu a fost nici o legatura intre suspendarea lui Petrescu si arbitrajul lui Coltescu si aceasta este cea mai buna dovada ca nu ai caputul acasa. Legatura a fost foarte stransa pentru ca arbitrajul sui al lui Coltescu l-a provocat si l-a nedreptatit pe Petrescu. Acesta a rabufnit scos din fire de arbitru lucru vazut de intreaga lume. Numai de un rauvoitor ca tine nu.

Fred (11 comentarii)  •  21 septembrie 2019, 13:00

Nole tu esti altul care citesti una si integeli alta. pai dl Ioanitoaia a atacat arbitrul pentru ca a tinut cu Lazio nu cu CFR. Ori a spune ca a dat penalti aiurea pentru CFR inseamna altceva. Ca mare mai e gradina Domnului...

Doryn (148 comentarii)  •  21 septembrie 2019, 13:18

Domnule, unul care injura ca birjarul primeste destul respect. Mai mult nu merita si nici nu ar stii ce sa faca cu el.

Andrei F (1464 comentarii)  •  21 septembrie 2019, 15:45

@petre petre (84 comentarii) • 21 septembrie 2019, 12:56@Vio (135 comentarii) • 20 septembrie 2019, 23:09 Daca destept esti cand injuri alti oameni .....este clar ca sunteti destepti si voi .... si cum sa nu-i luati apararea lui Dan Petrescu ....?Cautati pe GSP analiza arbitrajului de la Astra-CFR si o sa vedeti ca eu am dreptate!Coltescu a arbitrat bine acel meci...

?????? (828 comentarii)  •  22 septembrie 2019, 12:10

Stanciu, Mitriță, Păun, Budescu, Hâncă, Hagi, Maxim, Nistor, Florin Tănase, chiar și Cicăldău, cam fac toți aceeași treabă, ? Cum opinați că ar putea decide selecționerul Contra, ?

Comentează