Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Degetul pe rană

FRF doar s-a aliniat, federația engleză solicitând prima ca UEFA să intervină pe lângă IFAB, forul ce răspunde de Regulile Jocului, pentru corectarea regulamentului. În Bundesliga, cel dintâi campionat de Top 5 din Europa care s-a reluat, sunt aplicate ambele […]

...

Temeri exagerate

Amânarea poate fi privită ca o bilă albă. Văzută din alt unghi, bila se închide însă la culoare. Întrucât acceptul de la Nyon nu face altceva decât să prelungească o stare de incertitudine. Concret, cluburile așteaptă lămuriri. Vor să li […]

...

L-a durut în cot!

Își dă cu părerea zilnic și despre orice, de parcă ar reprezenta o echipă de top, nu una ce se găsește la un singur punct de retrogradare. A învățat însă de la Burleanu, pe care îl socotește „salvatorul fotbalului românesc”!, […]

...

Fără cap și fără coadă

În paralel, FRF și LPF caută soluții pentru încheierea sezonului în condiții cât mai bune. Uneori le găsesc, alteori nu. De pildă, stârnește controverse intenția federală de a organiza barajul de promovare-retrogradare într-o manșă unică. Justificarea că n-ar fi date […]

...

O mizerie

Enervați, ultrașii de la CS Universitatea au ripostat afișând la stadion un banner imens, în care m-au acuzat c-aș fi primit un hectar de teren de la Mititelu! Cu care nu mai vorbisem la ora respectivă de 5-6 ani, cum […]

...

S-a trezit la timp!

Dacă formațiile noastre obișnuiesc să-și odihnească titularii în întrecerea internă pentru a-i avea la capacitate maximă în cupele europene, iată că unele echipe străine, mai ales occidentale, procedează invers.

Permalink to S-a trezit la timp!
joi, 19 septembrie 2019, 10:35

Își menajează jucătorii în competițiile continentale pentru a-i folosi în campionatul propriu. În consecință, mai interesată de Serie A decât de Europa League, Lazio a venit la Cluj fără Șt. Radu, Luis Alberto și Ciro Immobile, iar pe Lulici și Parolo i-a lăsat pe bancă. N-a aliniat însă chiar garnitura secundă, din moment ce vedetele Leiva, Milinkovici-Savici și Caicedo, toți internaționali, n-au lipsit din Gruia.

Dar și așa, se estima că, grație valorii și experienței, Lazio pornea favorită. Astfel a judecat, logic, și Dan Petrescu, care a început partida, specialitatea casei, prudent. Chiar temător, dovadă că a recurs la un sistem cu cinci oameni în defensivă și trei în linia mediană. Cum omologul său, Inzaghi, a așezat pe dos, cu trei fundași și cinci mijlocași, Lazio a avut un plus de densitate în zona centrală. Automat și un plus de consistență. În consecință, a preluat inițiativa și a dominat pe alocuri copios. În afară de golul lui Bastos, a mai trecut în trei rânduri pe lângă majorarea diferenței.

Totuși, împotriva cursului jocului, repriza se va termina 1-1, un egal norocos pentru CFR. Trupa clujeană a înscris, prin Deac, dintr-un penalty discutabil, arbitrul polonez indicând punctul cu var la ceea ce în prima fază a părut să fie, ori chiar a fost, o ținere reciprocă între Leiva și Djokovici. Penalty însă, cum se zice, care trebuie să fie primit!

După pauză, CFR a apărut mult schimbată în bine. Mai vie, mai coerentă, mai montată, parcă trezită dintr-un somn de 45 de minute. Din păcate însă, scăpat singur, nou-intratul Omrani (oare de ce neutilizat până atunci?!) a irosit o situație ideală. Raportul de forțe s-a modificat vizibil, campioana României căpătând curaj, punând presiune și amenințând din ce în ce mai des careul oaspeților. A mai cerut un 11 metri la hențul lui Bastos, pentru ca același Omrani să marcheze pentru 2-1, răzbunând astfel imensa ocazie de mai devreme.

În rezumat, o victorie pe cât de neașteptată, pe atât de muncită și de frumoasă. Consecința spectaculoasei reveniri a CFR-ului din repriza secundă, reviriment izvorât din convingerea lui Dan Petrescu și a băieților lui că trebuie luptat din răsputeri, necondiționat, până la ultimul fluier. Felicitări.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Ducu (109 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 22:40

Sa mai zica unii ca Dl Ioanitoaia este fan CFR. Daca era trecea cu vederea faza din care polonezul a acirdat penalti.

Clujeanul (61 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 22:43

Nea Ovi daca era o decizie pentru Fecesebeaua l-au fi laudat pe arbitru ca a dat 11 m. Voi miticii nu va dar de la dumneata aveam alte pretentii. Trebuie sa accepti ca polonezul era foarte bine plasat.

Niku (263 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 22:45

Laude exagerate. CFR a castigat pe greseala arbitrului si pe inspiratia lui Omrani. O repriza a fost pamant de flori.

Nae Girimea (38 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 22:53

Nu inteleg de ce va mirati atat cand in articolul de alaturi Dan Petrescu explica de ce l-a bagat pe Omrani doar in repriza 2, Nu prea stie stanga ce face dreapta la gazeta.

Alex (129 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 22:56

Nu l-a obligat nimeni pe Inzaghi sa vina in Romania cu mai multe rezerve. Daca a riscat nu are decat sa si o ia si sa ii fie invatatura de minte. Nu ii mai cainati pe italieni si laudati-i pe romanasi.

zona magheru (161 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 23:17

Ardealul. Ardealul. Ardealul.

vio (158 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 23:19

Explicatia succesului este una simpla. Un bulan cum nu s-a vazut de multa vreme pe un teren de fotbal. Bursucul a calcat in ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (828 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 23:37

Oinați că, folosind un sistem cu 5 fundași și doi mijlocași defensivi, Dan Petrescu probabil a dorit să se arate satisfăcut că i se poate zice "maestrul Gică Petrescu al fotbalului românesc", ?

Campioana CFR (12 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 23:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (828 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 23:52

Deci, , "Opinați că, (...), ?" ,?

uzu (1 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 23:56

"penalty discutabil" jenant poti fi ... "împotriva cursului jocului, repriza se va termina 1-1" penibil ... nu puteti unu scrie un articol laudatic pentru CFR. nu puteti. va roade. va este imposibil.

Bratu (96 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 23:57

Din asezare a fost foarte clar ca Bursucul s-ar fi multumit si cu un rezultat de egalitate. L-a ajutat arbitrul cu un 11 metri facut cadou si dupa aia a fortat victoria. A fost noroc si nu o megastrategie.

Ghencea (112 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 23:59

Hai sa vedem daca se va trezi la timp si duminica ori i-o va trage Florinel Coman sa ii mearga fulgii...

CFR4x4 (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 0:18

Sunteti penibili,acolo in sudul tarii se vede diferit acel 11 m. Sa va traduc acea faza : Djokovic , spre deosebire de adversar, incearca sa loveasca mingea..sa joace fotbal, in timp ce adversarul nici nu se uita spre balon..cauta doar sa-l impiedice pe CFR-ist. De aceea e clar 11 m. L-a tras si impins pana l-a trantit,chiar in momentul in care Djokovic era aproape sa loveasca mingea.. ochelari, ceva ???

pitone (9 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 0:40

sa va spun ceva bai carcotasilor; pe nimeni nu intereseaza comentariile voastre cu atat mai putin pe Petrescu sau jucatorii sai si mai stiti ceva pe voi va doare sufletul cand vedeti ca o echipa romaneasca face ceva in Europa, astel ca nu va deziceti deloc de sintagma ...capra vecinului astia sunteti voi romanii...din sud. sa va fie rusine si odata cu voi si lui HAGI si Becali, care nu prea mai cunosc Europa, iar cei doi machedoni numai bani viseaza si ameninta de fiecare data competitia interna si pe ceilalti conducatori de echipe de parca fotbalul din Romania a inceput cu ei si se va termina tot numai cu ei. in rest numai de bine si HAI VIITORUL OVIDIU "campioana unei mari iubiri".

napoca (15 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 1:36

victorie meritata pt singura echipa din Romania care joaca fotbal..iar pt CFR nu s-a dat un penalty in repriza a doua cand Bastos a lovit mingea cu mana :iar aceasta e "uitata "ca de obicei de presa bucuresteana (care" uita" sa analizeze fazele favorabile CFR,CFR-ul fiind tratata intotdeauna ca o echipa din strainatate,o echipa inamica)

Radu (166 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 2:18

@uzu. Baietas, daca ai vazut meciul ai putut realiza ca scorul corect la pauza trebuia sa gir 3-0 pentru Lazio. CFR a lipsit de pe teren. Noroc ca i-a facut arbitrul cadou un 11 metri care a bagat-o in meci altfel era carne de tun. Cronica este obiectiva, tu esti patimas.

Cocos (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 10:43

Si anu trecut CFR a aratat ca o mare echipa, a pierdut cu Dudelange (Luxembourg) din cate imi aduc aminte, rusinos. Urez Clujenilor mult noroc in grupa lor, dar cand or sa piarda fara sa atinga poarta sa nu uite ca tot ei sunt campionii romaniei. Dan Petrescu a spus bine " sa faca o poza la clasament " adevarat, ca la final va fi invers clasamentul cu cele 3 puncte sau cel mult 4 - 5. Asa aratau articolele de la acea vreme: "CFR CLUJ - DUDELANGE 2-3 // Dublă umilință pentru campioana României » Pată neagră pe istoria fotbalului românesc!" "DUDELANGE - CFR CLUJ 2-0. Amatorism fără margini » Cele 3 faze ale planului care a dus la cea mai rușinoasă înfrângere din istoria fotbalului românesc".

Andrei F (1464 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 11:05

ANTOLOGIC!!!!!!!!,,Totuși, împotriva cursului jocului, repriza se va termina 1-1, un egal norocos pentru CFR. Trupa clujeană a înscris, prin Deac, dintr-un penalty discutabil, arbitrul polonez indicând punctul cu var la ceea ce în prima fază a părut să fie, ori chiar a fost, o ținere reciprocă între Leiva și Djokovici. Penalty însă, cum se zice, care trebuie să fie primit!,,..........................,,. Așa a fost posibil penaltyul obținut de Djokovici la un fault aproximativ al lui Lucas Leiva,,-Geamby.....................................................GSP...CFR CLUJ - LAZIO 2-1 // FOTO Noroc că nu e VAR! „Vulpoiul” Djokovic l-a păcălit pe arbitru și a obținut un penalty-ul din care Deac a egalat....................................................................................................

Cita (1949 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 11:21

Bine zis felicitari! Acest "Rapid" Cluj Napoca incepe sa ne uimeasca si in Europa, ceea ce e foarte bine. Sa-si pastreze jocul combativ constant si psihicul la nivel sus si vor fi remarcati in lumea importanta a fotbalului european.

zapacitu’ (769 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 12:05

Ne pricepem tare de tot la critici si la scandal, de multe ori fara logica si fara noima, doar de dragul scandalului si al criticii aiurea, in schimb se pare ca suntem tare rusinosi cand e vorba de ceva pozitiv, de laude, de aprecieri, de frumos, precum cazul de fata. Vedeti acum de ce toate posturile TV/radio si in general media, va livreaza zi de zi numai nenorociri si scandaluri? Pai s-au prins ca asta va place si va alimenteaza placerea! Va desteptati bre odata, vorba Imnului? Offffffff :( Felicitari CFR Cluj, BRAVA! :)

BJ (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 13:20

Articol obosit ca jocul CFR-ului din prima repriza :)))) scris pe genunchi repede cu iz de lehamite. Asteptam repriza a doua Maestre "Mai vie, mai coerentă, mai montată, parcă trezită dintr-un somn" parca ati urmarit meciul Ozana Targu Neamt cu Mostistea Ulmu... Inca nu te-ai trezit Maestre din pacate...

sandu (1 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 15:01

@RADU.Nu stiu daca stii,dar fotbalul se joaca pe goluri(adica de cate ori intra mingea in poarta)Unde ai vazut tu ca Lazio a bagat mingea in poarta de trei ori?

Comentează