Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cardoso la națională?

Exasperat după ce Gazul a pierdut la scor meciul de la Ovidiu, 1-4, Edi Iordănescu s-a plâns că "Fotbalul a fost nedrept în această seară".

Permalink to Cardoso la națională?
marți, 17 septembrie 2019, 4:16

Corect, Viitorul merita să câștige, dar nu la așa diferență. Înainte de orice, trebuie spus că partida, dintre cele mai spectaculoase din actualul sezon, a depășit nivelul Ligii 1. S-a jucat frumos și repede, deschis și, în ciuda tabelei de marcaj, echilibrat. Pe contre.

S-a văzut cu ochiul liber că echipele sunt lucrate. Că stau bine în teren, că fac presing, că au calitate. Pe scurt, că n-au ajuns întâmplător pe podiumul campionatului. Un elogiu în plus pentru Gaz Metan. Sosită pe litoral fără căpitanul Marius Constantin, accidentat, garnitura ardeleană l-a pierdut în 10 minute și pe S. Buș, singurul ei vârf împins.

Viitorul a arătat ca de obicei. Grupare care știe să paseze, dar care, în altă ordine de idei, îi dă adversarului impresia că nu-i periculoasă. Scuzați expresia, că freacă mingea degeaba. În realitate, trupa lui Hagi mușcă rău, ba și veninos. Exploatează prompt fiecare oportunitate, nu iartă nimic. Adevărat e că luni a avut și noroc.

Portarul Căbuz a prins o zi magică, iar Gabi Iancu, autorul unei „duble”, s-a întrecut pe sine, reconfirmând forma excelentă din startul stagiunii. Datorită căreia a urcat, cu 7 reușite, în fruntea ierarhiei golgeterilor. Pentru a treia oară la Viitorul din 2019, ulterior escalelor din 2011-2012 și 2016-2017, el „a devenit mai responsabil”, cum l-a caracterizat Hagi la finalul meciului. Socotind că a împlinit recent doar 25 de ani, Iancu trebuie urmărit atent, inclusiv de către Cosmin Contra. Pentru lot ori chiar pentru echipă.

La rându-i, Gazul a ratat la Ovidiu cât pentru întreg turul! La un moment dat, încă un loc comun, mingea părea că nu vrea să intre în poarta unui Căbuz providențial sau, când el era bătut, salvat de bară. Cel mai risipitor s-a dovedit italianul Cardoso, care a irosit 4 ocazii imense, în minutele 34, 58, 71 și 73!

Dincolo de asta, acest mijlocaș ofensiv tras prin inel, 76 de kilograme la 1,84 metri, a încântat prin câteva execuții superbe, de mare rafinament. Deși încerc să păstrez măsura, una dintre ele, când l-a transformat pe Țâru în spectator și a rămas singur cu poarta, a reamintit de virtuozitatea de odinioară a inconfundabilului Dobrin. Driblingul magic al medieșeanului, pe numele său complet Nicolao Manuel Dumitru Cardoso, ne-a lăsat cu gura căscată. A uluit.

De unde până unde Dumitru un italian, trecut pe la Napoli și, printre altele , pe la Nottingham Forest?! Exact așa îl cheamă, fiind băiatul unui român și al unei brazilience, născut în Suedia pe 12 octombrie 1991. Posedă cetățenie italiană, însă intenționează s-o ceară și pe cea română, una pe care, datorită tatălui român, o va obține neîntârziat. Mai ales că vorbește fluent limba noastră și, după ce și-a adus aici familia, soția și copilul, umblă să-și cumpere casă în Mediaș.

Multora li se va părea deplasată propunerea ca Dumitru Cardoso să intre în vederile selecționerului. O vor găsi forțată, utopică. Atât că, susținută la Telekom Sport de Dinu și de Panduru, ea e argumentată solid de Edi Iordănescu: „Jucător puternic și disciplinat, foarte tehnic și mobil, sunt convins că va face față cu succes în națională”. Cardoso a evoluat în 20 de meciuri pentru Italia U19, 20 și 21, dar e eligibil pentru România.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

alin (626 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 16:36

Interesant. Zic sa il mai vedem pina isi ia cetatenie. Joaca bine si cred ca merita.

Liviu (333 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 16:42

Ca sa te citez, fara suparare, dar nu cred ca acest neica nimeni de la Medias poate fi comparat cu legendarul print din Trivale. Tocmai matale care inviti toata ziua la pastrarea masurii..,

vio (188 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 16:43

La tv am auzit ca deja are cetatenie romana si asa scrie si in biografia lui de oe wiki. Stii dumneata mai bine ori este o dezinformare.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 16:54

Nea Ovidiu, e de bine! Daca e romano-brazilian, are fotbalul in gena, nu in sange. Noi il sustinem sa intre negresit la Nationala, avem nevoie acolo de oameni buni ca el! Bun articol, brava!

Cita (2118 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 16:56

S-a jucat intr-adevar foarte frumos, spectacol fain si o placere sa-l vezi pe viu din tribuna. Mai ales cand plaja e atat de aproape :) Sper ca aceste echipe, Viitorul si Gazul, sa fie model de joc frumos si spectaculos si pentru ceilalti protagonisti din Liga I, multi dintre ei (sa ma ierte!) cam impiedicati pe teren, de zici ca n-au mancat de mai multe zile!

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 16:58

Sa fiu io selectionerul, l-as lua imediat la lot, dar sa vedem inatai actele, ca nu merge asa fara buletin romanesc! Daca joaca bine, sper sa-l avem cu Suedia si Norvegia, dar, daca nu e posibil, macar pentru primele meciuri din CE unde o sa ne calificam negresit!

Barbu (100 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 17:01

Ar trebui incercat la ce mazete rasuflate obisnuieste sa convoace Cosmin Contra. Si daca mai greseste Cardoso tot pare sa die mai de incredere decat Maxim, Grozav ori Stanciu.?

Mos Martin (565 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 17:03

M-a intrebat nevasta-mea cati ani are, ca zice ea ca-i tare dragut baietelul, combinatia brazilo-romana e de mare succes! Nu l-am vazut cum joaca, dar il cred pe nea Ovidiu ca se pricepe la fotbal.

Andrei F (1607 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 17:08

Inca mai rad...,,Constantin accidentat....,,De paharele de vin???De asta nu au zis nimic Panduru si Dinu....?

Cristian (16 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 17:16

@Andrei F. Trebuia sa iti ceara tie permisiunea sa se accidenteze, penibilule.

Craioveanu (42 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 18:17

Nea Ovi, cum sa il ia bre Contra la nationala pe Cardoso cand el trebuie sa ii ia pe fraiericii de la fecesebeaua sa poata Gigi Becali sa ii vanda instant la suprapret... Dumneata gresesti fundamental.

george (164 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 18:19

Bine zis. Asta este tot ce ne lipsea, un fotbalist de culoare in echipa nationala. Asa o sa intram si noi in randul lumii.

remus (29 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 18:23

L-am vazut jucand si sunt de acord ca baiatul are stofa insa am o nelamurire. *** *** sau era romanes. Si ce cauta el in Suedia unde s-a nascut Dumitru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Grig (105 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 18:26

Gresesc eu au mi se pare ca laudati prea tare Gazul dupa un meci pierdut cu 4-1. Ma asteptam sa subliniati si ca aceasta a fost prima infrangere a lui Edi Iordanescu in acest campionat. *** o sa va certe ca a-ti scris ca a castigat cu noroc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu (65 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 19:10

Am ajuns in acel punct al dezvoltarii fotbalului romanesc in care orice pripas care prinde doua-trei meciuri bune si nu e prea gras devine eligibil pentru echipa nationala. A se slabi.

Mirel (153 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 19:22

Un articol serios si documentat insa fara...commenturi. Nu este scandal, nu este trafic. Noua ne pasa foarte tare de sport si de dezvoltarda

gio (76 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 19:52

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 20:13

Foarte interesanta idee, cat despre cei care comenteaza ca e de culoare, pot sa le spun ca a sunat Evul Mediu ca ii vrea inapoi...

Toader (301 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 21:06

Se numește echipa reprezentativă sau nu? Cum un străin, fie el mulatru, îi reprezintă pe români?

a dica (283 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 21:13

Mitica trebuie sa confirme, sa dea goluri si apoi putem vorbi de nationala. La 28 de ani e cam greu. Noi nu-l putem aduce pe Postoloachi care are 19 ani si vrea...

Manu (167 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 21:27

@Maxentiu. Tu l-ai vazut jucand vreodata in viata ta? Este 7 clase peste Chipciu si Stanciu si 14 peste Maxim si Grozav luati impreuna. Astfel se si explica cum de a jucat la Napoli mai mult decat a facut-o Chiriches.

gogu (131 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 23:02

L-am vazut pe Nicu Stanciu jucand foarte bine in Internazionale cu Slavia, a facut tot jocul la mijlocul terenului. M-am intrebat de ce nu joaca la fel de atos si in tricoul echipei nationale.

Roman (15 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 23:05

@a dica. Haideti sa mai terminam cu pre judecata ca un fotbalist este terminat la 28 de ani. Altii se transfera pe sute de milioane la 32 si 33 de ani iar noi le punem cruce de la 25.Uite la Ronaldo care face furori la peste 33 si castiga toate trofeele. Mentalitate balcanica...

Sadrainbow (35 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 10:40

Daca unul dintre parinti este roman, copilul are cetatenia romana prin nastere.

Bazil (77 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 10:47

Sa vezi si sa nu crezi. Intre doi posibili candidati la nationala Dv il bagati in fata pe fotbalistul strain Cardoso si nu pe romanul Iancu. Curat patriot domnul Ioanitoaia

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 11:52

@Cristian (16 comentarii) • 17 septembrie 2019, 17:16 Nene Cristian G./// Stii care este treaba?Nu este prea corect sa fii neinformat si sa te legi de altii pentru ca uite....;;;,,Conform digisport.ro, Marius Constantin a fost scos din lot pentru meciul FC viitorul – Gaz Metan Mediaș după ce s-ar fi prezentat la un antrenament mirosind a băutură.,,................Si mai na inca una...,,Şumudică: „Marius Constantin bea la 7 dimineaţa din minibar”....

Cita (2118 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 13:40

@Sadrainbow, esti sigur de asta? Ca atare, daca e nascut in Suedia din parinti roman si brazilianca si poseda deja cetatenie italiana, inseamna ca acest talentat jucator poseda 4 (patru) cetatenii ??? - adica, Romana, Braziliana, Suedeza si Italiana? Cum vine asta, poate sa ne explice cineva? ca imi pare un pic straniu ca sa fie adevarat!

Maxentiu (65 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:21

@Manu: afirmația ta este factual falsă. Cardoso (zis „Nicolao Dumitru”) a jucat la Napoli fix 122 de minute risipite in 12 meciuri. Chiriches a jucat in 48 de meciuri pentru Napoli, totalizînd 3936 de minute jucate. Sursa: transfermarkt. Comparațiile fanteziste cu „7 clase peste x și 14 clase peste y si z luați împreună” denotă doar diletantismul tău la capitolele fotbal și argumentare logică așa că nu mă obosesc să le comentez.

Sadrainbow (35 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:46

@Cita, vezi legea cetateniei romane - art 5 litera b. Daca te nasti pe teritoriul unui stat, nu obtii automat cetatenia statului respectiv. Depinde de legea fiecarui stat in parte.

Sadrainbow (35 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:50

@Cita, vezi legea cetateniei romane, art 5 litera b. Fiecare stat are legi proprii. Nu obtii automat cetatenia unui stat daca te ai nascut pe teritoriul respectiv.

Comentează