Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Răzbunarea ungurilor?!

Născut la Satu Mare pe 18 martie 1996, Adrian Rus a debutat duminică în reprezentativa României, titularizat fundaș central în meciul de 1-0 cu Malta de la Ploiești.

Permalink to Răzbunarea ungurilor?!
marți, 10 septembrie 2019, 3:11

N-a impresionat, dar nici n-a dezamăgit în mod special. S-a înscris în nota generală a formației gazdă, între mediocru și slab. Dovadă că a luat 5.

Convocarea lui pentru „dubla” Spania – Malta a surprins. Mai ales că unul dintre oamenii de bază ai naționalei, chiar căpitanul ei în ultima vreme, Cristi Săpunaru, n-a mai fost chemat. Alegerea lui Rus s-a justificat însă în condițiile în care, având și cetățenie maghiară, el era disponibil și pentru echipa Ungariei. Asta deoarece, deși internațional român de tineret, Adrian nu bifase până duminică nicio partidă pentru reprezentativa de seniori a țării sale. Regulamentul îi permitea să opteze, ceea ce a și făcut.

S-a speculat că opțiunea respectivă, implicit refuzul de a purta culorile Ungariei, a stârnit mânia celor de la MOL Vidi Fehervar, ex-Videoton, la care e legitimat. Vidi l-a cumpărat în vară cu jumătate de milion de euro de la Academia Puskas din Felcsut, și ea înscrisă în Liga 1, dar l-ar fi retrogradat la echipa din eșalonul 3 pentru a-l pedepsi că n-a vrut să joace pentru Ungaria! Varianta pe care nu s-au sfiit s-o îmbrățișeze, ulterior s-o răspândească, și câțiva dintre oficialii FRF. Astfel, fără voia lui, Rus a devenit obiect de polemică, de scandal. Dar și, încă mai grav, presupusă victimă a xenofobiei vecinilor de peste Tisa.

Dați-mi voie să mă îndoiesc că situația ne-a fost înfățișată corect de către cei care s-au grăbit să-l compătimească pe Rus. Conform informațiilor furnizate de colegii budapestani, Adrian a fost trimis la echipa secundă a lui Vidi, campioana Ungariei în 2018, actualul lider al campionatului cu 5 victorii din 5 meciuri, nu pentru că a ținut morțiș să joace pentru România, ci pentru că nu avea loc la prima formație.

În care brazilianul naturalizat Paulo Vinicius (coincidență de nume cu fundașul lui CFR) și Roland Juhasz sunt senatori de drept.

În ciuda faptului că Juhasz, 8 sezoane la Anderlecht, retras din națională după 95 de meciuri, a împlinit recent 36 de ani, el e încă în vână. Ca atare, e foarte greu de scos din formație, fie și de către un tânăr talentat ca Rus. La rându-i, Vinicius a strâns și el 7 selecții pentru Ungaria.

Sunt tentat să afirm că Adrian a fost trimis la garnitura de rezerve pentru a avea meciuri în picioare și a căpăta experiență, nu ca sancțiune. De unde și concluzia că teoria cu xenofobia pare trasă de păr. Or fi unii care nu-i înghit pe unguri, cum nu-i înghit pe francezi, pe spanioli ori pe mexicani. Treaba lor, nu-i scris nicăieri că trebuie să-i iubești pe străini. Nu există vreo regulă în acest sens, e suficient să-i respecți. Dar nu-i vorba aici, părerea mea, de nicio răzbunare din partea celor de la Fehervar. Au patetizat unii, atât.

Și-ar mai fi ceva, fără supărare. Nu neg calitățile și nici perspectivele lui Rus, însă observ că, plecat de la Olimpia Satu Mare în 2015, el a jucat în Ungaria numai la nivelul Diviziei B (Fehergyarmat, Balmazujvaros).

Iar la Sepsi Sf. Gheorghe, unde a fost împrumutat stagiunea trecută, a prins numai 14 întâlniri din 36 într-un campionat întreg, 1.115 minute mari și late. Ca să nu mai spun, cu toate că ar trebui, că la U21 a evoluat 3 meciuri din 10 în calificări și unul singur din 4 la turneul final! Nu știu, chiar și punând problema sentimental, dacă merita făcută atâta tevatură în jurul lui Adrian Rus. Mai degrabă nu.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Vlad (3 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 15:24

Daca si in liga a 3-a maghiară mai capeți experienta... Daca doreau cu adevărat să capete experienta cum sugerat îl imprumutau la o altă echipă, nu cred ca l-au cumpărat vara asta doar să îl tina in liga a 3-a

adrian (8 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 15:39

Acest comentariu al domnului Ioanițoaia este dovada negru pe alb că nu toți cei care îmbătrânesc într-o meserie se pricep.

Freddy RE (53 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 15:44

Dl. Ioanițoaia, ce părere aveți despre bolizii Aston Martin? Nimic...?

Radu (178 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 15:59

Nici eu nu am inteles de ce l-a convocat pe Rus si nu pe Pascanu. Care este cu macar o clasa prste cel convocat de Contra.

Mihai (182 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:01

Stai linistit Nea Ovidiu ca Adrian Rus nici nu mai pupa a doua selectie. Era paguba in ciuperci daca sr fi jucat pentru Ungaria.

dorin (166 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:03

Va dau dreptate. Sapunaru si intr-un picior la 40 de ani si tot este mai bun decat Rus. Dar Contra l-a chemat ca sa le faca figura maghiarilor si nu pentru ca avea nevoie de el.

Mannix (17 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:08

Dacă tot veni vorba de funcționari și tineri-talentați: ce mai ziceți de Iorgulesti?

Vladone (69 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:26

@adrian. Ia spune tu care te pricepi cum stau lucrurile cu adevarat...sa faci pe jmekerul este usor, sa convingi de ceva este mult mai greu.

George (164 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:29

Bai oameni fara suflet baiatul lui Iorgulescu este pe moarte iar voi asteptati ca dl Ioanitoaia ori alt ziarist sa stearga cu el pe jos. Macar sa scape cu viata ca la puscarie ajunge sigur.

fotbal (2 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:32

Domnule Ovidiu I., nu sunteti informat corect. Maghiarii au facut-o intenționat! Vad ca nu ii cunoașteți suficient pe unguri! sau v-ați inmuitat dupa răcneala lui Löti Bölöni capul de azi? După mine , Rus a jucat bine, fiind aproape sa marcheze un gol. Felicitări Adrian Rus!Cred ca va mai prinde si alte convocari la cele 2 echipe naționale!

alin (626 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:33

Mol Vidi este decEuropa League, ce sa faca cu un central de duzina ca Rus? Isi musca miinile ca l-a luat si il trimite sa mai adune experienta. Contra s-a bagat si el in seama caci Rus nu inseamna in cistig pentru nationala. Nu avea ce sa caute el acolo dar Contra s-a vrut interesant.

gilos (328 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 16:46

Nea Ovi, Subiectul Rus este o falsa problema, daca are valoare va juca. V-as ruga sa abordati subiectul scandarilor baietilor cu tricouri negre, afara-afara-cu-ungurii-din-tara, atat la meciul cu Spania, cat si la cel cu Malta. Aceste scandari sunt incadrate de FIFA si UEFA la xenofobie si sunt aspru sanctionate. Amenzi si suspendarea terenului, iar in forma agravata se merge pana la excluderea din competitie. Cine le explica acestor asa-zisi ultrasi ca nu e bine ce fac ? II cred ca ei vor sa incurajezeze, dar de fapt fac mai mult rau decat bine. Datorita lor suntem aproape de a juca meciurile decisive pentru calificare fara spectatori. De petarde nu mai spun. Chiar nu putem sa incurajam echipa nationala intr-un mod sportiv si civilizat ? D-le Ioanitoaia, FRF pare depasita de situatie, nu are nicio solutie, nu mai comentam de ce. In schimb, va rog ca dumneavoastra, tinand cont de notorietatea si experienta pe care o aveti, sa va implicati impreuna cu gazeta intr-o campanie care sa promoveze respectul si fair-play-ul pe stadioane.

Adi (1 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 17:13

...desi nu da nimeni jumatate de milion pentru un jucator, doar ca sa il trimita in liga a 3-a din ungaria exact in momentul in care apare polemica asta cu cetatenia...atata le mai suflati in ciorba, doar de dragul senzationalului

Valentin (44 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 17:14

Ehei, multă politică pentru nimic. Rus vă fi greu de chemat dacă joacă Paşcanu la CFR. Orgoliul FRF, să zică lumea că au făcut ceva bun că nu joacă Rus pentru Ungaria. Nu trebuia chemat acum, a jucat foarte slab.

tibi_cfr_tm (1 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 17:18

Mai tineti minte pe Mugur Gusatu care se plangea ca nu juca la Heerenveen pentru ca antrenorul era nationalist si prefera pe unul Ruud Van Nistelrooy ::)

Cita (2118 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 17:20

Daca e un fotbalist mediocru, atunci cum vine ca se bat ungurii cu romanii sa-l titularizeze la nationale? Cum vine asta? In alta ordine de idei, sustin postul de mai sus semnat @gilos.

zapacila’ (911 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 17:27

Daca e bun il vor cauta aia cu bani multi din Occident si-apoi n-o sa-i mai pese ca l-au retrogradat ungurii in divizia a treia, pedeapsa pentru nu stiu ce gogorita umflata de dorinta de senzational a presei in eterna fuga dupa bani din publicitate. Chiar si nenea Ovidiu o dadu cotita in articol, ca nu e adevarat, ca sunt zvonuri, etc, ca sa nu fie si domnia sa aratat cu degetu' ca vaneaza audienta si publicitate on line.

Argus (108 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 17:29

Iar o sa va ia seama ultrasii care striga Afara afara cu ungurii din tara prin tribune si arunca in teren cu petarde si cu fumigene. Sa stie *** ca ungurii sunt mari nationalisti dar mai educati decat noi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 17:34

Sa va spun ceva la toata lumea: Nici romanii si nici ungurii oameni normali si cu judecata NU sunt xenofobi si nici rasisti. Cei ce fac valva pe stadioane cu sloganuri d-astea si de-o parte si de alta sunt parte (sau finantati) de cei ce obtin profit de orice fel din mentinerea acestei stari de spirit. Iar presa normal ca-i preia, ca e senzational si se aduna lumea ca pe vremuri la urs, sa vada si sa stie tot ce se intampla negativ in societate.

klaus (4 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 17:59

bun articol Dl Ioanitoaia! pacat ca ati intirziat cu el cateva saptamani!

Ana (1 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 18:04

@George (Copos?) "Bai oameni fara suflet baiatul lui Iorgulescu este pe moarte iar voi asteptati ca dl Ioanitoaia ori alt ziarist sa stearga cu el pe jos. Macar sa scape cu viata ca la puscarie ajunge sigur." - hai nene, vezi de treaba, baiatu' lu' Iorgulescu da SMS-uri din spital, comenteaza live la impachetatorii de peste si - in rest - asteapta sa treaca timpu'. Mai nasol cu fumatu'...

Franz (406 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 18:35

Punct de vedere realist. Rus nu are valoare sa joace titular la Sepsi cu toate ca era bun de regula U22 si atunci cum sa joace la vicecampioana Ungariei, fosta campioana. Contra l-a bagat din ambitie dar s-a lamurit si el ca nu este de echipa nationala. Daca avea valoare il baga Radoi titular la selectionata de tineret.

Bingo (96 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 18:37

Daca a luat cetatenie maghiara sa nu mai aibe nici o pretentie de la romani. A ales deci sa isi duca crucea in liniste.

Barney (1 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 18:41

"Starea lui Mario Iorgulescu s-a agravat în ultimele 12 ore" - e clar. Bietul copil are o singura sansa: transportul rapid in Costa Rica. Sa speram ca Statul Roman se simte si plateste transportul. De asemenea, si parintii sunt distrusi. Pentru ei, nimic...?

Ali Bec (212 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 18:44

Noi n-am cerut sa șteargă nimeni pe jos. Noi respectam părerea tovarășului director și suntem curioși de analiza pertinenta a acestui caz.

Ali Bec (212 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 18:46

Noi n-am cerut nimănui sa șteargă pe jos. Noi doar respectam părerea tovarășului director și suntem curioși de analiza pertinenta a acestui caz.

Romanul (2 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 19:02

Bai Ali Bec, tu nu te-ai plictisit de tine si de suficienta ta? Ai schimba placa dar nu ai alta. De foarte departe, eu m-am plictisit foarte tare si definitiv.. De tine si de unguri.

markksson (30 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 19:40

@ adrian [10.09 - 15:39]. Cred ca tu esti cel care arati ceva "negru pe alb" - anume ca te pricepi de minune sa arati cu degetul, fara insa a prezenta nici un fel de argument, nemaivorbind de unul convingator. Ai incercat sa te apuci de politica?

Nica fără frica (297 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 19:48

Tataie până acum te știam doar ca un jurnalist mediocru dar acum am descoperit că ești și un RĂU român! Rușine!!!

cidru Strongbou Mîndru (53 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 21:15

cidru Strongbou Mindru @ Radu, 15:59 Contra l-a convocat pe Rus și nu pe Pașcanu pentru că AȘA I S-A ORDONAT! Ca nu cumva să ajungă să-l ia ungurii. Să rămână al ***, care se vor șterge la sistemul MS-*** cu el, deja de la meciul internațional viitor. Se gândiră *** că oricum e un meci cîștigat dinainte, cel cu Malta (și poate-ai văzut și ce arbitraj au antamat! ...parcă fluiera Tudor pentru FeCeSeBeaua împotriva Clujului... nu gratis, bine-nțeles!), așa că putură să riște cu Rus, fără mari temeri. Acum l-au marcat cu fierul roșu, ca cauboii pe viței, de-acum nu li-l mai poate lua nimeni. Încă un fluture fraier pus în ac în insectarul balcanic al intrigilor și meschinăriilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anghel (107 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 22:24

@Nica fara frica. Baiete, esti atat de prost ca nu meriti sa stric pe tine nici macar o fraza. Probabil ca nu erai nascut cand Dl Ioanitoaia a dat o adevarata lectie de patriotism in direct pe tvr la CM din Italia 1990. Ne-a emotionat pe toti prin curajul De a ii pune la punct pe rusi in public. Tu te-ai nascut mai tarziu si degeaba.

mishu (234 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 23:16

@Ali Bec. Mai posteaza inca o data ca nu am inteles ce ai dorit sa spui. Interesant ce insistent esti tu sa afle lumea ce aberatii debitezi. Zici ca tu ai descoperit apa calda si mersul pe jos.

barbu (100 comentarii)  •  11 septembrie 2019, 0:58

Domnule Ioanitoaia, dv si colegii dv ar trebui sa va simtiti vinovati ca ati facut din Mirel Radoi un megaantrenor. De fapt el a avut succes cu o echipa formata de altcineva. La greu se va vedea ca afara e vopsit gardul si in spatele lui leopardul nu exista.

pierre tzutzea (6 comentarii)  •  11 septembrie 2019, 7:28

ok. dar ma asteptam cel putin ca nota sa nu se ia muta-ngura cu scandarile anti unguresti la sepsi si la meciurile cu malta si spania. interesant este interviul dat de marele boloni pentru care eu ca roman nu ca ungur il respect. om cu carte cu vocatia profesionala cu o coloana vertebrala perfect verticala ce l-a facut sa ii fie lui lucescu coleg de camera. da este ungur si este de bun simt. sint si romani de bun simt dar sint si *** si *** de ambele parti care stica ceva. ma gindeam oare ce motiv sa fi avut la ultimele doua meciuri ale nationalei unii si nu putini sa foloseasca slogane antiunguresti? viteji nu? iar cind ungurii si-au batut joc de insemnele nationale nu a facut nimeni nimimc. da erau de condamnat sau dati afara din tara. ok. au fost in transilvania 1200 de ani si nu sint de ici de colo. sint multe controverse si prin faptul ca istoricii se lasa asteptaticu probe ceva nu este in regula nici cu gelu nici cu vlad nici cu monumeruth. dar pina acolo romanii trebuie sa condamne aceste acte facuta fara motiv si unde nu trebuie fapt care ne va costa nu doar bani dar si lipsa spectatorilor de la urmatoarele meciuri. sa faci asa este semn de mare prostie. acel popor vecin si-a conservat valorile stie sa nu-si schimbe imnul si mai stie sa se roage pentru tara lui in miez de noapte de anul nou. sint o natie pe cind noi ce am ajuns? oarese devenite catune cu constructii kitch ale *** si unde nimeni nu face nimic? asa am ajuns *** europei si bine spune boloni asta. toate actele de cultura adevarate nu sint mediatizate dar vezi toate *** care cumpara producatori fac orice pentru reclama lor pe cind valorile romanesti pleaca si vor pleca . curind se va da 10 ani de zile condamnare nu pentru viol ci pentru motivul de a jigni un ***. corect. dar pentru orasele care au fost deja invadate de cultura lor cu cladiri cu turnulete cu party-uri prin cimitire care au devenit discoteci cu teama de a mai intra in nu stiu ce cartier cum ramine? au multi *** in tarilor lor dar in romania ca nicaieri. asa ca domnule ioanitioaia nu va ascundeti ca strutul cu capul in pamint si prin omisiune clara divagati subiectul aluziv la faptul ca doar altii sint mai rai si mai irepsonsabili ca noi. va inselati amarnic. romania doarme pe ea si in cazul avram iancu si in cazurile de la sf. gheorhge unde au fluierat ungurii al imnul de stat. da trebuiau arestati dar nu s-a intimplat si atunci ? si prin tacere uneori devi partas la problema. atit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (395 comentarii)  •  11 septembrie 2019, 7:43

Va dati seama la ce nivel a ajuns nationala Romaniei daca face atat tam-tam pt un jucator din NB1? Plus ca-i selectionat constant si Grozav. Miriuta era super-fotbalist pe langa cei mentionati dar nu avea cum sa ajunga langa Hagi&co. Iar acum se face caz national pt unul care joaca in liga a 3-a maghiara :))) Pai credeti ca Ungaria avea nevoie de Rus cand il are pe Orban, capitanul celor de la RB Leipzig? Sa fim seriosi. Apropo, nenea Gurita... convoaca-i repede pe Ene, Bumba de la echipa lui Grozav, nu cumva sa ni-i fure ungurii... fa-l roman si pe Bolle care a jucat la Iasi si acum e rezerva la Fradi. Vai de capul tau...

zona magheru (166 comentarii)  •  11 septembrie 2019, 11:31

Rus nu poate face diferenta pentru nici una din cele 2 nationals ass ca nu inteleg polemical dintre cele 2 federation!

Comentează