Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Degetul pe rană

FRF doar s-a aliniat, federația engleză solicitând prima ca UEFA să intervină pe lângă IFAB, forul ce răspunde de Regulile Jocului, pentru corectarea regulamentului. În Bundesliga, cel dintâi campionat de Top 5 din Europa care s-a reluat, sunt aplicate ambele […]

...

Temeri exagerate

Amânarea poate fi privită ca o bilă albă. Văzută din alt unghi, bila se închide însă la culoare. Întrucât acceptul de la Nyon nu face altceva decât să prelungească o stare de incertitudine. Concret, cluburile așteaptă lămuriri. Vor să li […]

...

L-a durut în cot!

Își dă cu părerea zilnic și despre orice, de parcă ar reprezenta o echipă de top, nu una ce se găsește la un singur punct de retrogradare. A învățat însă de la Burleanu, pe care îl socotește „salvatorul fotbalului românesc”!, […]

...

Fără cap și fără coadă

În paralel, FRF și LPF caută soluții pentru încheierea sezonului în condiții cât mai bune. Uneori le găsesc, alteori nu. De pildă, stârnește controverse intenția federală de a organiza barajul de promovare-retrogradare într-o manșă unică. Justificarea că n-ar fi date […]

...

O mizerie

Enervați, ultrașii de la CS Universitatea au ripostat afișând la stadion un banner imens, în care m-au acuzat c-aș fi primit un hectar de teren de la Mititelu! Cu care nu mai vorbisem la ora respectivă de 5-6 ani, cum […]

...

SuperDan 

Greu de găsit vorba potrivită pentru a caracteriza victoria și calificarea obținute de CFR la Glasgow.

Permalink to SuperDan 
miercuri, 14 august 2019, 4:06

S-au folosit cuvinte ca epic, fantastic, magnific, formidabil și altele, dar m-aș opri la perfect. Așa a jucat campioana României marți seara, când a făcut exact ce trebuia . Iar izbânda, nu-i vreo noutate, schimbă orice perspectivă.

De spus însă, să fim corecți, că și adversarul s-a ridicat rareori la cota pe care i-a atribuit-o Dan Petrescu când a zis că numai printr-un miracol CFR ar reuși s-o elimine pe Celtic. Aș explica afirmația „Bursucului” prin admirația evlavioasă a fostului fundaș de la Chelsea pentru fotbalul insular, nu prin altceva. Eventual, prin șiretenie.

În realitate, Celtic înseamnă o formație redutabilă, de calibru, care trăiește însă, părerea mea, mai mult din amintiri. Dintr-o glorie apusă. Dacă Brown, autorul acelui henț ridicol ce i-a permis CFR-ului să egaleze la 2, e căpitanul ei, atunci el n-are nicio legătură cu trupa lui Jock Stein, câștigătoarea CCE în 1967. Chiar niciuna.

Sigur, Celtic nu-i o echipă de duzină, dar nici mare clasă nu mai are. Probabil și din pricina absenței unei concurențe serioase în Scottish Premiership, unde a cucerit toate titlurile din 2012 încoace. A rămas o garnitură aprigă, care pune suflet și energie, însă cam atât. Îi lipsesc subtilitatea, exuberanța, fantezia. Dacă vreți, poezia. Subliniez că aceste observații nu scad din calitățile etalate de CFR.

Firește că meritul principal pentru isprava de la Glasgow aparține celor 14 „feroviari” intrați pe gazonul-perie de la Celtic Park. Masele fac istoria, e ceea ce a învățat la școală generația mea, care avea să afle mai târziu că lucrurile sunt mai complicate. În orice caz, jos pălăria pentru devotamentul fobaliștilor clujeni, dus până la sacrificiu! Elogii suplimentare pentru Omrani, Deac, Bordeianu, Djokovici și, nu în ultimul rând, pentru Țucudean.

Abia reintrat după ce a avut necazuri cu inima, Țucu și-a depășit într-o repriză adversarul direct, pe Ajer, dar s-a învins și pe sine însuși. A sfidat niște temeri omenești. Printr-o deviere genială, a deschis drumul spre golul 3, pentru ca, în prelungiri, să marcheze golul triumfului grație unei execuții de finețe. Nu trebuie uitat că el joacă fotbal de plăcere, din pasiune, nu de nevoie, iată de ce l-aș felicita în mod special.

Totuși, îndrăznesc să scriu că izbânda din Scoția i se datorează într-o proporție importantă, majoritar, lui Dan Petrescu. Care a pregătit meciul, fizic și psihic, cu inteligență, cu îndrăzneală, cu inspirație, cu stil. Întrucât a avansat liniile din start, ordonând un presing la sânge, britanicii s-au trezit împiedicați să construiască în voie, să declanșeze iureșul obișnuit. Cu excepția unui sfert de oră din repriza secundă, când mijlocul clujean a lăsat neacoperite spații mai largi, iar fundașii centrali (călcâiul lui Ahile) au părut că nu se cunosc între ei, CFR a jucat de la egal la egal cu Celtic. Minute în șir, mai cursiv, mai dezinvolt.

Magna cum laude pentru SuperDan, deoarece a condus exemplar echipa, a știut s-o așeze și s-o mobilizeze. Calm pe margine, n-a luat foc ca în Liga 1 și, deși avea motive, penalty la Deac neacordat!, dar și al doilea galben la Rondon?, n-a mai sărit la gâtul arbitrilor. N-aș zice că le-a închis gura cârcotașilor, invidioșilor. Le-a dovedit însă tuturor că, bazată pe jucători în vârstă, cu experiență, nu pe puști fără sânge rece, concepția sa despre fotbal e de preluat, nu de repudiat.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

MMm (18 comentarii)  •  14 august 2019, 16:25

Atata rautate si venin de la ***, mai rar! Vremea voastra a apus! Ai imbatranit urat nene.

MMm (18 comentarii)  •  14 august 2019, 16:27

Cum zicea SuperDan, cand batem e slab adversarul, cand facem egal sau pierdem sunt sperante ZeRo sau cum era nea Ovi? Acri-s strugurii?

Marcus (263 comentarii)  •  14 august 2019, 16:28

Se putea sa nu gaseasca maestrul si cateva pete in soare? Nu se putea desi materialul este in general obiectiv. Elogiile la adresa lui Tucudean sunt absolut justificate.

Luis (31 comentarii)  •  14 august 2019, 16:30

Ati uitat sa pomeniti si de doza de noroc. Hentul lui Brown ca la volei deloc provocat a fost un cadou de la Dumnezeu.

Mihai (178 comentarii)  •  14 august 2019, 16:32

Corect si de data asta cu Dan Petrescu. Acesta le a demonstrat tuturor ca este Antrenor. Poate iau exemplu si colegii Dv mai tineri inregimentati in corul de laudatori al oierului George din Berceni City.

Poli 21 (183 comentarii)  •  14 august 2019, 16:41

*** ***, ***. Sub masca unui material laudativ nu uita sa minimalizeze performanta CFR-ului, afirmind ca Celtic nu este o echipa de mare clasa. Probabil ca in "conceptia" fotbalistica a dumnealui echipe de mare clasa sunt Milsami, Alashkert, si altele de acest calibru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo (235 comentarii)  •  14 august 2019, 16:42

Sunt dezamăgit, n-am putut citi nicio știre despre Gigi Becali azi pe gsp. ro.

Poli 21 (183 comentarii)  •  14 august 2019, 16:45

Nea ovi, tu si ciracii tai din redactie ati ramas aceeasi comunisti care folosesc cu mult sirg cenzura.

Romil (17 comentarii)  •  14 august 2019, 16:57

"Totuși, îndrăznesc să scriu că izbânda din Scoția i se datorează într-o proporție importantă, majoritar, lui Dan Petrescu. Care a pregătit meciul, fizic și psihic, cu inteligență, cu îndrăzneală, cu inspirație, cu stil. Întrucât a avansat liniile din start, ordonând un presing la sânge, britanicii s-au trezit împiedicați să construiască în voie, să declanșeze iureșul obișnuit." De ce "totuși îndrăznesc" ??? Nu este nevoie de mult curaj, pentru că pur și simplu ăsta-i adevărul. D.p.m.d.v. succesul i se datorează în proporție de 100% !!! De ce ? Păi, ia să facem o comparație între evoluția CFR-ului în cupele europene de anul trecut (fără Dan Petrescu la cârmă) și cea de anul acesta. Mai bine de jumătate dintre jucători sunt aceeași. Fără cuvinte !(așa cum erau multe din caricaturile semnate de Matty pe vremuri...). Fără nici o îndoială, dacă nu-l avea pe Dan Petrescu antrenor, CFR-ul nu era astăzi în această fericită postură. Profesionalismul, siguranța, calmul și încrederea pe care le-o arată Dan Petrescu jucătorilor săi, i-a făcut pe aceștia să-și descopere și să-și pună în valoare la maxim adevăratul lor potențial. A, și mai este ceva, deloc de neglijat, ECHILIBRUL omului Dan Petrescu. Care nu s-a supărat pe invidiosul Gigi Becali și nici pe Gică Hagi. Sorin Cârțu are dreptate, nu este nevoie să ne uităm doar la Barcelona, Real, Bayern. Ne putem uita și la CFR pentru a învăța ceva. Dacă vrem să învățăm. Pentru că este știut (sau ar trebui să fie) că cel deștept (și modest) învață și din greșelile altora (și cu atât mai mult din realizările altora), iar cel mândru nu învață nici din greșelile lui. Aviz amatorilor !!! Felicitări din toată inima lui Dan Petrescu și echipei sale și Doamne ajută în continuare !!!

daniels (62 comentarii)  •  14 august 2019, 16:58

SuperDan, super Tucu si super CFR... dar mai mult super fraieri ăștia de la Celtic care s-au cam bătut singuri... pana și antrenorul lor a rămas masca după ce greșeli de curtea școlii au făcut!!! conduci cu 2-1 și 3-2 ca ai noștri prin superapararea lu Dan erau varza și căpitanul lor se gândește la handbal și le-o așează pe tava lu Omrani și alor săi! Rondon cauta rosu și super Dan are noroc sa-l schimbe cu super Tucu care o da cu plâns de 4-3! în ograda lor ! la ei acasă!! una peste alta super Dan și ai lui merita laudele... dar au avut și un pic de super noroc!!!

vasim (1 comentarii)  •  14 august 2019, 17:02

Norocul tine cu cei puternici ... Aseara a tinut cu CFR, in rest un articol foarte bun! Le tinem pumnii sa ajunga in grupele CL! Gigi ar trebui sa ia notite la cum se organizeaza un club de football si cum potzi sa ai success! Oameni ca Dan nu sunt usor de gasit, dar Gigi la banii lui poate, daca vrea!

Paul (24 comentarii)  •  14 august 2019, 17:04

merita felicitati, dar a fost doar un meci. unul important, e adevarat. dar ce e si mai important, urmeaza

Costi (19 comentarii)  •  14 august 2019, 17:11

@Poli 22. Trebuie sa fii mare prost ca sa sustii aberatiile tale. Pe care culmea nu le cenzureaza nimeni. Celtic este echipa mare dupa ce criteriu? A fost dar de vreo 15 ani a disparut. Ce mai reprezinta Scotia pe planul performantei? Nimic. Dl Ioanitoaia are dreptate, tu delirezi ca de fiecare data.

alin (578 comentarii)  •  14 august 2019, 17:14

Articol obiectiv. Nicicum Ioanitoaia nu intra in rindul gigistilor si al slujbasilor fcsb. Unii sinteti orbiti de patima si altii de reacredinta.

Bogdan (367 comentarii)  •  14 august 2019, 17:16

Poli 21, tu chiar stii sa citesti? Cine foloseste cuvantul perfect nu minimalizeaza nimic. Vezi ca te faci de ras.

Ion (21 comentarii)  •  14 august 2019, 17:22

@Romil: TOUCHÉ !! dar *** e prea mică si argații multi si prosti, dar multi...... ce sa mai vorbim de corul de laudatori? ( full si printre jurnalisti)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Normal (12 comentarii)  •  14 august 2019, 17:46

In loc de " carcotasilor, invidiosilor " se poate intelege Hagi ?

Adi (87 comentarii)  •  14 august 2019, 18:07

Alo, domnii fani, iar confundati jurnalistii cu suporterii. Unii nu stiu ce inseamna magna cum laude si atunci se plang ca Ioanitoaia nu il ridica in slavi cat ar trebui pe Petrescu. Bine face. Daca Petrescu ar castiga Champions League atunci ce-ar mai scrie reporterul...Ioanitoaia stie bine nuantele, nu il mai invatati voi ce si cum sa scrie.

JFM (87 comentarii)  •  14 august 2019, 18:27

Comentariu rautacios, ca traiesc din amintiri, ca fotbalul scotian... Uite asa cum au jucat aseara ar termina campionatul englez undeva intre 7 si 10 adica in prima jumatate(primele 6 sunt adjudecate). Cate echipe romanesti revin de doua ori intr-un meci pe un stadion strain, nu spun pe Celtic Park? Cate? Cu jucatorii care anul trecut pierdeau calificarea cu Dudelange? Doar ca fara Dan Petrescu, echipa fusese pregatita de Edi Iordanescu. Ori pastrati comentariile elogioase, ca de obicei, daca unii vor smulge o calificare la Mlada Boleslav. Asteptati mult si bine ca n-o sa se intample, in acest moment ora exactya in fotbalul intern se da la Cluj.

Iosif (8 comentarii)  •  14 august 2019, 18:28

@Poli21.Te astepti la altceva de la press.de *** *** Luis becali??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

california (349 comentarii)  •  14 august 2019, 18:32

prin prestatia de aseara: - bursucul le-a dat cu china in cap unora care se prefaceau ca au uitat de unirea urziceni sau de mandatele lui anterioare la cfr; cine a fost odata leu, nu devine oaie peste noapte; -cfr a aratat ca stie sa joace si ofensiv cand e nevoie, dar mai ales ca stie cum, spre deosebire de unii, de felul lor foarte "criticaci", care la pauza meciurilor din cupelor europene deja acumuleaza 0-6; -bursucul a aratat de ce prefera jucatorii "batrani"; -ma uit la aproape toate meciurile dintre echipele fruntase ale ligii 1, dar nu stiu cine sta (sau nu sta) pe banca langa bursuc, cine e patronul, etc.; la fcsb, toata lumea il stie pana si pe lutu, pt. ca nu e zi sau editie a gsp-ului, sa nu apara becali cu zicerile lui, amintind de o reclama de pe vremea comunismului, pe care o vedeai cand treceai podul grand si care te indemna la "nicio zi fara peste";

GopoSapiens (25 comentarii)  •  14 august 2019, 18:35

Da, nene, duduie locomotiva ceferistă... Bravo lor! Dan Petrescu merită laude când învață să nu mai înjure de pe margine. Și cred c-o să se mai încălzească planeta fo' două grade pân-atunci...

a dica (239 comentarii)  •  14 august 2019, 18:40

Trebuie sa ne bucuram de izbanda CFR-ului. Chapeau! Li s-au aliniat planetele. A fost un meci palpitant, cu de toate: executii bune si de o parte si de alta, greseli si colo, si colo, arbitru si la ei si la noi. A castigat echipa care si-a dorit mai mult si cu jucatori ambitiosi si luptatori. De aceea Hagi a avut dreptate cand a spus ca CFR e favorita. Scotienii i-au tratat de sus. Probabil i-a „adormit” Dan Petrescu cu declaratiile laudative. Clujenilor nu le-a fost frica de ei nicio clipa. Succes in play off!

Dilimache (539 comentarii)  •  14 august 2019, 19:38

Bravo Bursucule, am stiut eu, ai o bere de dat!

Vali (27 comentarii)  •  14 august 2019, 19:46

Măi nene,așa sensibili ca suporterii CFR-ului,mai rar.Cine să vă înțeleagă?Cand vă laudă cineva nu e bine,când critica altcineva,iar nu e bine.Ce dracului vreți?Osanale tot timpul?OK,CFR-ul e echipa momentului.Opriti-vă puțin și bucurati-vă. Si cu voia voastră,lăsați toți suporterii români să se bucure!Lumea nu începe cu voi!

Cita (1949 comentarii)  •  14 august 2019, 19:49

E foarte interesant ca ne-am propus 2-2 ca atat aveam nevoie si am ajuns sa jucam o super - partida cu 7 goluri! Asta da spectacol, si brava lui Dan Petrescu, el stie bine oricum fotbalul insular ca a tot jucat acolo multi ani.

zapacitu’ (769 comentarii)  •  14 august 2019, 19:53

Ce-i frumos acum e ca pe langa Nationala U21 uite ca apare si Rapiduletul nostru de Cluj Napoca sa ne incante cu fotbal de calitate. Ma bucurai mult dupa meciul asta. Pentru ai nostri si pentru SuperDan ce devine incet si un super antrenor. Sa-si pastreze obiceiul asta le doresc!

cfr (4 comentarii)  •  14 august 2019, 19:55

Sigur, Celtic nu-i o echipă de duzină, dar nici mare clasă nu mai are. Probabil și din pricina absenței unei concurențe serioase în Scottish Premiership, unde a cucerit toate titlurile din 2012 încoace. A rămas o garnitură aprigă, care pune suflet și energie, însă cam atât. Îi lipsesc subtilitatea, exuberanța, fantezia. Dacă vreți, poezia. Subliniez că aceste observații nu scad din calitățile etalate de CFR.... ESTI UN PRAPADIT ***! SA-TI FIE RUSINE!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romil (17 comentarii)  •  14 august 2019, 21:01

Slavă Domnului că mai avem și un Gică Popescu și mulțumiri GSP.RO că i-ați cerut și i-ați și publicat opinia/-iile. Chiar dacă nu l-a întrebat decât pentru a-l ispiti, că asta a făcut Radu Naum, Gică Popescu i-a răspuns perfect. Opiniile lui m-au făcut să-mi amintesc de Eminescu: "Dintre sute de catarge/Care lasă malurile/Câte oare le vor sparge/Vânturile, valurile?" Da, mai sunt încă destule "catarge" care nu se vor sparge așa ușor: Dan Petrescu, Gică Hagi, Gică Popescu și mulți alții, deși este foarte agitată marea GSP, "vânturile și valurile" fiind foarte puternice (nu doar la nivel de gazetari, ci și la nivel de comentatori). Doamne ajută în continuare Gică Popescu !!!

aradeanul (4 comentarii)  •  14 august 2019, 22:30

@cfr. Mitocania te descalifica in conditiile in care lucrurile stau exact asa. Celtic nu mai este demult o forta de speriat in fotbalul international. Tu esti prea prost ca sa intelegi asta. Tu tii cu CFR si te priveste dar dreptate are dl Ioanitoaia. Urat e ca voi, fanii ceferisti nu mai aveti decenta si ati devenit tot mai tupeisti. O spune un vechi utist antibecali si fcsb.

Niku (263 comentarii)  •  14 august 2019, 22:35

@JFM. Asa este dar si articolul tot asta spune. Dar unora nu le sunt suficiente laudele, baietii vor statui si este prea devreme pentru asta. Ioanitoaia are mai mult echilibru decat voi care uitati repede ca viata este greu.

Pop ion (31 comentarii)  •  14 august 2019, 23:09

Din nou o noapte de priveghi in redacția gsp !

Ali Bec (153 comentarii)  •  14 august 2019, 23:16

Tov. Ioanitoaia, dacă o planeta a văzut ca golurile grecilor la Ajax - PAOK au fost marcate de Diego Biseswar, dece in hirtia condusă de matale scrie El Kaddouri?

Gelu (93 comentarii)  •  15 august 2019, 0:19

@Ali Bec. Cand un nimeni ca tine va ajunge tovaras cu domnul Ioanitoaia probabil ca vei primi raspuns. Lipsa de respect si impertinenta nu sunt apreciate aici.

Octavian (5 comentarii)  •  15 august 2019, 3:36

Se poate ca CELTIC nu mai e ce afost. Dar: AZI In Transfermarkt - CELTIC valoare totala: peste 62 milioane - CFR v.t.: sub 28mil. Oricum asi da-o, cand bati o echipa cu valoare peste dublu cu a ta e lucru mare. Mai ales cand e vorba de BANI: meciul asta a fost pe MULTI BANI nu pe doi bani! Eu unul sant impresionat.

IMGB (67 comentarii)  •  15 august 2019, 6:18

*** ***......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioanitoaia (4 comentarii)  •  15 august 2019, 13:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gidra (2 comentarii)  •  15 august 2019, 14:56

monsieur ovidiu... acum sase zile ai scris articolul ''de doi bani speranta''...daca atunci celtic era o echipa care se califica fara probleme, acum ne spui ca traieste mai mult din amintiri... atunci petrescu era dan, azi a devenit superdan...o cam intorci ca la ploiesti...

Daniel (209 comentarii)  •  15 august 2019, 15:20

@gidra. Bati cimpii. Citeste articolul si vezi ca nu este asa. Celtic era socotita favorita datorita terenului propriu si publicului dar Dl Ioanitoaia nu scria nicaieri ca este calificata sigur. Din contra scria ca CFR mai are sanse ca si FCSB si spre deosebire de Craiova. Minti si ma intreb in ce scop.

keepcalm (74 comentarii)  •  15 august 2019, 16:30

Fani capitalei simt cumva ca isi pierd laudele? Sa nu isi faca griji, presa din romania nu stie sa laude provincia(exceptand numele de la ovidiu), pana vor invata sa laude provincia va mai trece mult, in acest tur s-au aliniat planetele pt cfr, poate se aliniaza si pt play off si grupe si atunci presa va fi nevoita sa invete sa scrie frumos despre provincie, cred ca publicul din provincie sa plictisit de cancanul si becaliada de la centru, poate vor sa citeasca ceva scris frumos despre craiova, cluj, timisoara, arges si alte orase care au produs fotbal, sa nu uit sa amintesc ceva fanilor capitalei, cei pe care nu ii aveti la inima(cfr) au facut cele mai multe puncte in grupele ucl, tot ai au batut pe stadioane pe care uni viseaza doar sa intre, asta asa pentru improspatarea memoriei unora. Bafta tuturor si le doresc si celorlalte echipa ramase in competitie sa li se alinieze si lor planetele cum sau aliniat pt cei din cluj 👍

vali (1 comentarii)  •  15 august 2019, 21:07

bravo Dan , bravo Cfr , hai Romania

schazty (5 comentarii)  •  16 august 2019, 10:13

Cred ca marea problema a campionatului intern nu sunt jucatorii ci antrenorii, ducem lipsa de antrenori de valoare , asa cum de Dan Petrescu , cand o sa intelegem problema o sa avem rezultate si in Europa , o sa urcam si in clasamentul coeficientilor , o sa avem echipe direct calificate in grupe etc , pana atunci insa o sa ne zbatem in mediocritate , poti sa-ti imaginezi cititorule un campionat cu: Mircea Lucescu, Olaroiu, Dan Petrescu , László Bölöni , Razvan Lucescu , Hagi , Victor Piturca ,etc , si asta fara sa mai pun in balanta si un Zenga , Mangia etc , cred ca aici e problema si nu inteleg de ce nu oferim o mai mai credibilitate antrenoriilor , si un mediu adecvat de munca

Comentează