Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De doi bani speranță 

Deși au evoluat acasă, niciuna dintre reprezentantele noastre n-a triumfat în această ultimă etapă din cupele continentale.

Permalink to De doi bani speranță 
vineri, 9 august 2019, 2:31

Întrucât CFR și FCSB au terminat la egalitate, iar Craiova a pierdut, șansele lor de a merge mai departe s-au redus drastic. Sigur că, vorba lui Papură, „în fotbal orice e posibil”. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. Echipele tricolore sunt pe jumătate eliminate.

CFR a oferit cel mai mult fotbal, în timp ce Craiova a oferit cel mai puțin. După o repriză foarte slabă, FCSB și-a mai revenit și putea chiar să câștige. Fl. Coman și Panțâru (bară) au ratat din poziții excelente. Totuși, să-mi fie cu iertare, un eventual succes roș-albastru n-ar fi reflectat fidel desfășurarea partidei. Una pe care Mlada Boleslav a condus-o 70 de minute, uneori autoritar.

Campioana a constituit o surpriză plăcută. Numai și prin aceea că, renunțând la stilul închis, exagerat de economicos, s-a dovedit capabilă să practice un joc frumos, cu elan și imaginație. Să admitem și că, adversar de calitate, Celtic a provocat-o. Dar nici CFR nu s-a lăsat invitată. Dimpotrivă, a demonstrat că știe, ba încă bine, și altceva decât să se retragă, să sape tranșee și să tatoneze. Faza golului său, cu Deac imperial la serviciu și Rondon nemilos la finalizare, ambii de peste 33 de ani!, merită predată la orice școală de antrenori.

Altfel, într-un moment în care, din nou hazardat, Dan Petrescu s-a legat de arbitri (obsesie sau ce?!), s-ar cuveni ca noi, ceilalți, să ne hotărâm ce vrem de la el și de la băieții lui. Pe care adesea i-am urecheat pentru prudență maximă și spectacol cu lingurița. Să nu seducă, dar să câștige, fie și urât, ori să încânte, dar să se impună greu ori deloc pe tabela de marcaj? Mai departe, și dacă va reintra Culio la Glasgow, CFR va fi tot outsider. Conform lui Petrescu, numai printr-o minune CFR s-ar putea califica în fața a circa 60.000 de fani scoțieni.

Am scris că, în absența publicului său furibund, Craiova va rămâne fără cel mai în formă jucător. Din păcate, am avut dreptate. Cu tribunele aproape goale, Universitatea a părut o echipă anonimă, parcă a nimănui. Lipsită de identitate și de ambiție. Moleșită de o arșiță ce n-a deranjat-o însă pe AEK. Deși la cel dintâi meci oficial din actualul sezon, combinația eleno-lusitană a fost, paradoxal, mai omogenă și mai inspirată. Să fim cinstiți, cu o clasă peste.

În afara unui heirup fără cap și fără coadă, Știința n-a arătat nimic. Zero! A presat după chipul și asemănarea căpitanului Bancu (coborât iar fundaș de margine!), adică intens, dar dezordonat. La ce-o fi și ce s-o nimeri. Întrucât n-au existat soluții nici pe gazon, nici pe bancă, încrederea în antrenorul Papură, la al doilea eșec consecutiv, se clatină din ce în ce mai tare. Pe Craiova au scos-o însă din cărți chiar cei doi bezmetici care au aruncat cu bricheta și petarda în arbitrul meciului contra lui Honved. Pe lângă o pagubă estimată, cu amenda dictată de UEFA, la vreo 300.000 de euro, așa-zișii suporteri au privat-o pe Universitatea, repet, de cel mai bun fotbalist al ei. De public.

La Giurgiu, cu Mlada Boleslav, FCSB a avut noroc o repriză, când Vlad a scăpat ca prin urechile acului. Dar și ghinion spre final, când a trecut, după minutul 70, la cârma întâlnirii. Nicicum însă, nu se află în avantaj, ca să citez o altă aiureală debitată de Gigi Becali. De ce să fie ea în avantaj pentru că n-a primit gol și nu Mlada Boleslav, care a izbutit o remiză albă în deplasare?!

În rest, la ce harababură domnește într-un vestiar care n-are nici antrenor, nici preparator fizic, nici director sportiv, nici, nici, doar o droaie de accidentați și un patron ce se poartă ca un satrap, e de minune că roș-albaștrii mai răspund la comenzi! La FCSB nu-i haos, e haosul perfect și jucătorii se cunosc între ei direct pe gazon ori în pauza meciurilor!

Totuși, grație valorii și dorinței de afirmare a unui Fl. Coman sau Vână, nu-i exclus ca FCSB să se revanșeze în Cehia. Atât că, haideți să nu încurcăm borcanele!, favorită pornește Mlada. Ce-o fi de-aici încolo vom vedea. Sunt speranțe, ca și pentru CFR, dar mici.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Paul (25 comentarii)  •  9 august 2019, 14:55

de 500 de euro sperante

Misu (234 comentarii)  •  9 august 2019, 14:59

Maestrul are dreptate in tot ce sustine. Zilele lui Papura incep sa fie numarate. Despre Becali nu are rost sa vorbim...

alin (626 comentarii)  •  9 august 2019, 15:02

In sfirsit obiectiv cu provire la CFR Cluj. Foarte reala si dilema cu privire la filozofia ei. Eu sint pentru joc urit dar cu victorie. Altii nu insa cred ca Bursucul gindeste ca mine nu ca ei.

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 august 2019, 15:28

Ce ati vazut bun la Vana incat sa compenseze greselile demne de Balasa?Pasa aia la Vlad care putea sa-l concureze pe Nicolita?Driblingurile acelea in apropierea careului lui Vlad care au dat cehilor prilej de mari ocazii?Indeciziile din fata portii adverse cand aflat in pozitii favorabile a luat numai decizii gresite?Daca am fi corecti am fi observat ca cehi au inceput mai proaspeti si pentru ca fizic au stat mai bine poate si deoarece au putut sa stea o etapa si mai ales pentru ca cehii au fost o echipa matura nu ca cea romaneasca obligata de FRF sa dea credit nelimitat tinerilor si programata numai la rupere...Sa faci tam-tam la greselile lui Becali adancind ca ziaristi scandalurile poate nu o fi chiar in interesul tarisoarei.Pana una alta tot Becali si anul acesta tot el a adus cele mai multe puncte...Si parca GSP ne spunea ca echipa lui Becali nu joaca meciuri ce pot fi considerate acasa ...Uite ca dv. stiti ca Becali s-a mutat la Giurgiu...

Daniel (223 comentarii)  •  9 august 2019, 16:18

@Andrei F. Consecventa ta de a face pe avocatul fecesebe este remarcabila. Nu dispui insa de argumente credibile. Fecesebe este varza iar proncipalul vinovat se numeste Becali George. Dl Ioanitoaia stie bine ce spune.

Bratu (104 comentarii)  •  9 august 2019, 16:19

Foarte exacta analiza Craiovei. Rotaru care l-a phs pe Papura este un fel de Becali in varianta olteneasca.

Campion (11 comentarii)  •  9 august 2019, 16:29

Il intreaba cineva pe individului asta numit abdrei f, care probabil.noaptea in loc sa aiba vise erotice il viseaza pe cioban, cum a adus anul asta ciobanul cele mai multe puncte? Oricum singura echipa care va continua in europa e cfr... daca fcsb ar fi intalnit o echipa macar de nivelul play-out-ului din romania, eta demult la odihna.

Nicco (29 comentarii)  •  9 august 2019, 17:02

Cred că jumătate plus unu ar fi mai aproape de realitatea...crudă.

In avantaj … (4 comentarii)  •  9 august 2019, 17:40

"De ce să fie ea în avantaj pentru că n-a primit gol și nu Mlada Boleslav, care a izbutit o remiză albă în deplasare?!" Da, pentru ca nu a primit gol acasa, un egal cu goluri in deplasare o califica. Vezi Steaua din '85-'86 cu Lahti ;)

Vlad (309 comentarii)  •  9 august 2019, 17:52

Cine la pus pe mutalaul de Papura Voda in postul de antrenor a vrut raul Stiintei. Si daca-l mai tin mult compromit si campionatul.

cine vrea abac? (4 comentarii)  •  9 august 2019, 17:59

@Campion 1) ai nevoie de desene explicative, nu te duce bibilica, deci: FCSB 6 puncte cu Milsami, 3 cu Alaskert, 1 cu Mlada, total 10 puncte; CFR 3 puncte cu Astana, 4 cu Maccabi, 1 cu Celtic, total 8 puncte. Cumpara-ti un abac, te va ajuta! 2) ai sfera de cristal, ai vazut deja deznodamantul meciurilor retur, chefere este singura calificata?

campion (11 comentarii)  •  9 august 2019, 18:34

@cine vrea abac Ai dreptate... 8 puncet in cl is mult mai slabe ca 10 in el... Dar ce ne facem ca mai departe merge sigur doar cfr....

itu52 (239 comentarii)  •  9 august 2019, 18:41

Ce face olteanul cînd nu are ce face? ... Se dezbracă și își fură hainele. Cam așa și cu marele stadion din Bănie. Arată bine, haine scumpe pe el, dar să nu intri pe teren. Miezul este putred, poate cel mai prost gazon din UEFA League. Cui flosește acest lucru, bate orice logică, mentalitate măruntă și dăunătoare, au rămas datori unor vremuri de mult apuse. Când joci dublă manșă și adversarul este puternic, poți obține cel mult o victorie scremută grație unui teren prost. Te duci la ei și încasezi o duzină pentru că nu mai știi să joci în condiții normale, iar valoarea vorbește. Dacă echipa este slabă, un teren prost te poate încurca, poate deveni aliatul adversarului. Atunci, de ce nu faci un gazon cum am văzut la baza de antrenament a a lui Becali, pe care să zburde jucătorii. Jocul la ciuguleală, condiții îndoielnice de joc și o galerie zgomotoasă cu exprimări incalificabile, nu înlocuiesc echipa de odinioară. Cum se zice, „iaba voință, dacă nema putință”. Autoamăgirea, supradimensionarea valorii, obicei local, erodează mentalitatea jucătorilor, ce schimbă modestia pe vedetism fără acoperire. Despre joc, vorba lui Papură Vodă din Țara lui Lobodă, mai bine cu Trump la o partidă de snooker pe Eurosport, că acolo, în legea lui Vanghelie, sunt multe „tanhente”, e odihnitor și plăcut. FCSB, care acum ne arată clar că nu are nimic în comun cu Steaua, intră în fotbalul de duzină și pornește în întâmpinarea suratei din liga a IV-a. Dacă ratează întâlnirea, vor pluti pe undeva prin diviziile inferioare, pentru că atunci când se împute brânza scade câștigul, baciul părăsește vasul în derivă și trece la alte damblale. Oricum, șobolanii avertizează pericolul, ca la cutremur, au început să părăsească zona. Urmează schimbarea la față, înscăunarea de nevoie prin cumul de funcții a omului-orchestră, omul „multilateral dezvoltat”. Ploaia de la Toronto și pauzele Simonei, ne-au ajutat să trecem ușor peste această joacă de-a fotbalul. Singura speranță rămâne CFR, dar la baraj în UEL. Săptămâna viitoare, cred că vom avea zero puncte la depozitul coeficienților UEFA.

campion (11 comentarii)  •  9 august 2019, 18:45

@cine vrea abac De bonus in CL ati auzit tu si adoratoru ciobanului?

andrei (6 comentarii)  •  9 august 2019, 18:59

Constat că, tot în Steaua e speranţa !

Cita (2118 comentarii)  •  9 august 2019, 19:15

Eu ma bucur sincer de CFR si Steaua ca au facut egal si pastreaza sansele, chiar daca vor juca in deplasare. Craiova, cata vreme a jucat cu cateva zeci de sustinatori in tribune si a pierdut, e "dusa" deja. Dupa cum anticipasem la ultimul comment pe aceasta tema (si anume, cat de slabi suntem in meciurile internationale), vad ca adevarul din teren nu ma insala.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  9 august 2019, 19:24

Sper ca Steluta sa se califice totusi, e echipa galonata si cu multa experienta. Mlada Boleslav sunt neica nimeni in fotbalul european, chiar daca multi stiu bine acest sat din Cehoslovacia, pentru ca au masinile personale fabricate acolo. Deci sper sa avem Steluta in cupele europene mai departe, iar Craiova si Rapid Cluj sa reuseasca si ele prin goluri din penalty in ultimul minut regulamentar de joc. Veti vedea ca se poate asta, contrar tonului pesimist exprimat in eseul de fata de nenea Ovidiu.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  9 august 2019, 19:27

@andrei, nu poate fi altcineva in care sa putem avea incredere ca poate reusi in Europa! Si eu constatai la fel, ca oltenii nostri nu jucara nimic fara tribune, ceea ce e normal, evident.

cine vrea abac? (4 comentarii)  •  9 august 2019, 19:35

@Champion Bai cap de pluta, nu toti care te corecteaza sunt fani ai individului din Pipera. Ce bonus Champions, vorbeai de puncte adunate, stai prost cu matematica mai esti si agresiv, nu ajunge prostia pe care o ai. Vezi-ti de drum, neantule, nu-ti mai rapund, nu mai pierd vremea cu toti neinspravitii!

Matei (93 comentarii)  •  9 august 2019, 20:04

O analiza realista. Fiecare om cu scaun la cap ar trebui sa gandeasca asa. Calificarea ar fi exceptia fericita de la regula.

vio (188 comentarii)  •  9 august 2019, 20:07

Parca mata scriai in urma cu o saptamana ori doua ca trebuie avuta rabdare cu Corneliu Papura ca trebuie lasat sa poata arata ce stie. Asa repede te razgandisi?

Eu (6 comentarii)  •  9 august 2019, 20:08

Cine vrea abac,... Punctele in preliminarii se injumatatesc, iar o victorie in ch leaague e 3pcte(1,5 in preliminarii) iar in europa league 2pct(1pct in preliminarii) ar fi bine sa te informezi inainte sa comentezi

cine vrea abac? (4 comentarii)  •  9 august 2019, 20:44

@Eu Victoriile din preliminarii aduc puncte României, dar nu contează pentru echipe. Atenție însă! Victoriile echipelor românești sunt contabilizate în calcularea coeficientului de țară, nu și al echipelor. Adică, cu cât avem mai multe victorii în preliminarii, cu atât vom avea puncte de coeficient pentru România. Pentru Liga Campionilor nu se acordă niciun punct de coeficient pentru eliminarea înainte de grupe. Acordarea punctelor de coeficient se face doar din grupe în sus, spre fazele superioare. Asta pentru că fiecare echipă eliminată din Champions League participă ulterior în Europa League. Pentru Europa League se acordă puncte de coeficient pentru fiecare fază preliminară în care echipa a părăsit competiția. Echipele eliminate din Champions League vor primi punctele de coeficient în Europa League, în funcție de faza în care vor părăsi competiția. Ar fi bine sa nu mai induceti lumea in eroare.

MMm (20 comentarii)  •  9 august 2019, 21:45

Cat oare a fost scoru acasa la Unirea Urziceni cu Glasgow Rangers, si cat in deplasare? Coincidenta sau nu, tot Super Dan era antrenor si atunci. Deci cum e nea @Ovi? Ce vei face daca bate CFRu in deplasare, si inca la scor?

Kyro (61 comentarii)  •  9 august 2019, 22:35

cine vrea abac?/Eu si care mai comenteaza de puncte: Nu se mai calculeaza asa... De anul asta fiecare tur preliminat de EL trecut (le primesti si daca nu incepi din turul 1 preliminar) valoreaza 1 punct. In CL se primesc puncte doar in grupe (ca oricum cazi in EL si le primesti de acolo)

Bingo (96 comentarii)  •  9 august 2019, 23:00

@MMm. Incearca la ora vesela.

cine vrea abac? (4 comentarii)  •  9 august 2019, 23:04

@Kyro Baiete, nu citesti TOT mesajul? Asta i- am explicat lui eu si “guralivului” de mai sus care ii dadea sus si tare cu Chefere, mandria tarii.

Ghencea (129 comentarii)  •  10 august 2019, 1:06

Alo MMm, te-a luat apa...CFR va bate la scor in Scotia doar daca nu se va prezenta Celtic. Ce va face nen-tu Ovi? Va rade de voi cu gura pana la urechi si se va amuza copios.

aldo_m (164 comentarii)  •  10 august 2019, 7:28

nea ovidiule dar ziaristii n au nici o vina ei cand vad un blat se uita in alta parte vorbesc despre altceva si atunci unde merge fotbalul nostru becali antreneaza mai nou si rotaru antreneaza cfr face ce stie mai bine lucreaza cu arbitri 1-0 din 11m hagi rege doar la noi afara e un mediocru ziaristii nostri vad multe si tac am uitat sa ti spun de rednic pe care l ai altoit mereu acum de ce nu vb de incompetenta crasa de la dinamo sau era mai simplu sa vb de suporteri vai ce golani al omoara pe neagoe sa avem un fotbal curat ar trebui sa vina niste generatii de ziaristi CORECTI care ce vad aia sa spuna nu sa priveasca in alta parte

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 august 2019, 10:42

@campion Daca erai campion cautai pe pagina UEFA cum se calculeaza si si mai ales care este coeficientul Romaniei in acest an si cine a muncit pentru el....Ai fi vazut ca Becali cel rau chiar este campion aducand tarii 3.5 puncte iar CFR si Craiova 3 ,Viitorul doar 1 punct...Daca ai curiozitatea ai sa vezi ca si anii trecuti tot raul de Becali a dus greul...---Mai sunt cativa care confunda coeficientul tarii cu coeficientul echipelor...In preliminarii pentru fiecare tur trecut se acorda o jumatate de punct....De asta Viitorul a ramas cu 1,5...Craiova si Becali are 2...CFR are 2.5 pentru ca este in CL...----In preliminariile UEFA punctele sunt injumatatite iar la victorie se acorda doar 2 puncte si la egal unul...

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2019, 13:37

Considerați totuși că este de apreciat faptul că în competițiile europene jucătorii de la cluburile românești de fotbal nu se accidenteză, ca la meciurile din liga întâi, ?

Ali Bec (212 comentarii)  •  11 august 2019, 18:23

Tov Ovi, când îl suna pe Lucescu, îl au ca subiect pe Becali. De admirat!

shha (1 comentarii)  •  11 august 2019, 19:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  11 august 2019, 23:44

Opinați totuși că echipa simpatizată de Dumitru Dragomir, FCSB a lui Gheorghe Becali, ar trebui cu mai multă implicare da la simpatizanți, chiar și ca Dumitru Dragomir , încurajată și motivată după partida cu FC Voluntari, ?

MMm (20 comentarii)  •  13 august 2019, 23:55

Unde sunteti baieti, ca nu va aud?! Alooo nea Ovi?!?!?! Ce ziceai de sperante ca nu se aude? Asteptam un nou articol *** .... HAHAHHAHAHA

Comentează