Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Degetul pe rană

FRF doar s-a aliniat, federația engleză solicitând prima ca UEFA să intervină pe lângă IFAB, forul ce răspunde de Regulile Jocului, pentru corectarea regulamentului. În Bundesliga, cel dintâi campionat de Top 5 din Europa care s-a reluat, sunt aplicate ambele […]

...

Temeri exagerate

Amânarea poate fi privită ca o bilă albă. Văzută din alt unghi, bila se închide însă la culoare. Întrucât acceptul de la Nyon nu face altceva decât să prelungească o stare de incertitudine. Concret, cluburile așteaptă lămuriri. Vor să li […]

...

L-a durut în cot!

Își dă cu părerea zilnic și despre orice, de parcă ar reprezenta o echipă de top, nu una ce se găsește la un singur punct de retrogradare. A învățat însă de la Burleanu, pe care îl socotește „salvatorul fotbalului românesc”!, […]

...

Fără cap și fără coadă

În paralel, FRF și LPF caută soluții pentru încheierea sezonului în condiții cât mai bune. Uneori le găsesc, alteori nu. De pildă, stârnește controverse intenția federală de a organiza barajul de promovare-retrogradare într-o manșă unică. Justificarea că n-ar fi date […]

...

O mizerie

Enervați, ultrașii de la CS Universitatea au ripostat afișând la stadion un banner imens, în care m-au acuzat c-aș fi primit un hectar de teren de la Mititelu! Cu care nu mai vorbisem la ora respectivă de 5-6 ani, cum […]

...

Atitudine de vechil

Refuzat de mai mulți antrenori principali, care au respins propunerea de a prelua FCSB în urma demisiei lui Bogdan Andone, Gigi Becali s-a trezit într-o situație și mai neplăcută

Permalink to Atitudine de vechil
duminică, 4 august 2019, 3:08

L-a refuzat până și un secund, Cătălin Anghel de la Viitorul, pe care latifundiarul îl ofertase, sedus de filosofia și de jocul trupei lui Hagi. Dar și conștient că nu-l va mai putea determina vreodată pe Hagi să revină pe banca FCSB, de unde el însuși l-a silit să se retragă, în 2007, după numai 11 meciuri. Conform obiceiului, s-a băgat unde nu-i fierbea oala.

Răspunsul de la Ovidiu n-a întârziat. Deși măgulit de atenția fostului parlamentar, Anghel a zis ferm nu. Hotărât, a declarat că preferă să continue proiectul început la Viitorul. Altfel spus, Becali a mai primit o lecție, ca să n-o numesc palmă. Nu-i însă de mirare, deoarece personajul nu face altceva decât să culeagă ce-a semănat.

Când atâția tehnicieni îți întorc spatele, s-ar recomanda să te gândești de ce se întâmplă așa. Dacă nu cumva ai și tu o parte de vină, mai mică ori mai mare. Nu-i, din păcate, cazul lui Gigi Becali, care continuă să judece egoist, chiar cinic: „E echipa mea, sunt banii mei și fac ce vreau! Cui nu-i convine să nu vină sau să plece!”. Atitudine de vechil, din pricina căreia numărul fanilor roș-albaștri s-a redus și se reduce dramatic.

Altul s-ar întreba de ce publicul nu se mai înghesuie la meciurile jucate de FCSB. Ar căuta explicații și, mai departe, soluții. Nu și Becali, care pare convins, ori chiar e, că numai el are dreptate. Sigur că greșește pe buzunarul lui, dar greșește. Și nu oricum, ci grav.

*

La capătul unei reprize slabe și al alteia excelente, CFR a bătut-o pe Chindia la Ploiești cu 4-1. Diferență de scor exagerată, legitimă însă în condițiile în care campioana și-a sufocat adversarul în ultimele 45 de minute. L-a îngenuncheat, l-a desființat. Altfel, Viorel Moldovan chiar are de ce regreta că echipa lui a acumulat doar un punct în patru întâlniri de Liga 1. Apreciez că merita mai mult, că a avut și ghinion. Ea arată însă, de regulă, mai bine decât o nou-promovată, care e obligată să evolueze numai pe terenuri străine.

În rest, după ce s-a tot plâns în gura mare de cavalerii fluierului, adesea cu motiv, alteori nu, Dan Petrescu trebuie să admită, sportiv, că brigada condusă de G. Găman l-a ajutat sâmbătă. Remarca nu pune sub semnul îndoielii izbânda clujenilor, dar se cuvine notat că arbitrii au avantajat-o pe CFR în două situații. Întâi, când „centralul” craiovean a ignorat cotul în figură administrat de Deac lui Dumitrașcu, gest de roșu, peste care Găman a trecut ușor. Apoi, la golul 3 al „feroviarilor”, fază în care mingea a ajuns și la Omrani, aflat într-o poziție de ofsaid indiscutabilă, nesemnalizată de asistentul R. Ghinguleac.

Dincolo de aceste observații, CFR a câștigat pe merit. A fost formația mai omogenă, mai matură, în ciuda faptului că „Bursucul” a menajat 7-8 titulari pentru duelul de miercuri cu Celtic Glasgow, unul ce se anunță dur. L-a folosit însă pe Țucudean, care a reintrat cu gol. Și, la fel de important, cu poftă de joc.
Totuși, e de reținut că, iertat de arbitru, Deac a realizat „dubla” cu Chindia și va fi MVP-ul partidei, iar golul 3, pornit din ofsaid, a închis practic meciul. Ca să fie credibil în viitor, Dan Petrescu ar trebui să fie domn și să recunoască ajutorul.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Liviu (312 comentarii)  •  4 august 2019, 15:33

Nimic de comentat despre oier. Acest individ grobian a nenorocit-o pe Steaua, forbalul romanesc si in mare parte intreaga societate cu exemplul lui. . Presa e vinovata si ea ca il cultiva in nestire pe ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clujeanu (2 comentarii)  •  4 august 2019, 15:35

Va dau dreptate cu arbitrajul lui Gaman. Dar puteati sa va abtineti, nu sa folositi conjunctura favorabila. Se stie ca nu o aveti la inima pe CFR si ati dat inca o dovada.

Marcus (263 comentarii)  •  4 august 2019, 15:38

Ca targovistean va spun ca era mai bine daca Chindia il lasa pe Moldovan sa plece la FCSB. Asa o sa il dea afara peste 3-4 etape in care nu va face puncte. Base avea dreptate ca iarna nu este ca vara. Si nici liga 1 ca liga 2. .

Liviu (1 comentarii)  •  4 august 2019, 16:02

In cautarea clickurilor si a ratingului voi promovati stirile cu acest individ si tot ce ii fata mintea. Mai bine ati scrie despre echipele care joaca fotbal, care au fani, care ar avea de spus ceva. Mai sunt sporturi, mai sunt echipe. Articole despre canotaj, despre box, sau gimnastica. Ati putea materiale reportaje video de la antrenamente. Ati putea promova sportul din tara, atat cat mai e.

Poli 21 (183 comentarii)  •  4 august 2019, 16:10

Un titlu de articol care dezvaluie atitudinea lui nea ovidiu.

Vlady (149 comentarii)  •  4 august 2019, 16:10

Liviule, vezi ca ziarele sunt particulare, nu mai sunt de stat si traiesc din ce vind. Daca tu iti inchipui ca cineva cumpara Gazeta ca sa citeasca despre canotaj sau box te inseli amarnic. Cel mai simplu este sa dai lectii. Este gratis.

angelo (23 comentarii)  •  4 august 2019, 16:13

Ma mir ca pana si Dv va pierdeti vremea cu rebutul de Gigi Becali. Tot se da el de crestin sef ar fi mai bine sa il lasati odata pentru totdeauna in plata Domnului.

GHITA (75 comentarii)  •  4 august 2019, 16:15

Despre faptul ca Targovetii trebuiau sa ramana din repriza 1 in 10 jucatori nici un cuvintel de la scribul pensionar ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lex (1 comentarii)  •  4 august 2019, 16:28

Pe merit intr-adevar... cu rosu si gol din ofsaid... daca se intampla invers "marele" dan spumega...

Niku (263 comentarii)  •  4 august 2019, 16:32

@Poli 21. Nu este o noutate ce postezi. Dar nu mai era nevoie intrucat se stie ca esti un hateras *** si negru in cerul gurii. Daca nu ai nimic de spus taci *** si circula.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (64 comentarii)  •  4 august 2019, 16:32

Domnule, lumea nu mai vine la stadion sa susțină Steaua(FCSB) 99% datorita minciunilor și dezinfirmarilor voastre din ultimii 6 ani. Atâta ați băgat strâmbe, ați prostit lumea, ați dezinformat lovind în Becali, în tot ce înseamnă Steaua ca lumea a început sa că creadă. Citiți codul deontologic al jurnalistului și enumerați un singur ziarist are îl respecta. Numai cancan domnule minciuna și scandal.

Anton (77 comentarii)  •  4 august 2019, 16:34

Probabil ca sunteti prieten cu Viorel Moldovan. Altfel nu imi explic laudele nejustificate la adresa Chindiei o formatie sortita retrogradarii.

lulutzu (12 comentarii)  •  4 august 2019, 16:39

Citim aceste articole asteptand ca intr-o zi vom avea bucuria sa aflam vest de genul: Gigi a vandut clubul" sau " Gigi a plecat de la Steaua" sau ceva de genul acesta. Sunt stelist si nu suport nici o secunda imixtiunile lui, chiar daca plateste generos. Asteptam vesti despre adevarata pocainta a lui Gigi, si, in cel mai rau caz, decizia lui de a NU se mai implica in viata antrenorilor. Asteptam zile mai bune. Hai Steaua!

Durden (332 comentarii)  •  4 august 2019, 17:26

Cand nu scrie despre comentariile anonimilor de pe internet, ioanitoaia scrie despre becali sau arbitraj. Mare jurnalist!

Manu (135 comentarii)  •  4 august 2019, 17:52

@Dan. Nu presa a inventat prostiile lui Becali ci Becali le-a scos pe gura si s-a mandrit cu ele. Trebuie sa fii de rea credinta sa incurci intentionat lucrurile. FCSB nu mai are fani si vinovata este presa ca ea a adus giurumele de jucatori si antrenori incepatori. Nimeni nu a dezinformat, Becali e un infractor bolnav de marire, smecher si ipocrit.

vio (158 comentarii)  •  4 august 2019, 17:56

Asta cu Anghel este tare si nu o stiam. Trebuia sa vina la Steaua sa il dea afara *** cand nu face prima schimbare de jucatori cum a cerut-o el la telefon prin internediul lui Lutu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Campion (11 comentarii)  •  4 august 2019, 18:00

Vlady, dar pe langa audienta care aduce banul, mai exista si o chestie perimata la noi... probitatea profesionala. Ceva ce aduce respectul de sine si respectul celorlalti.

Coman (13 comentarii)  •  4 august 2019, 18:00

@Dan. Ai descoperit adevarul, bravo. Din cauza ca jurnalistii nu au respectat codul deontologic a batut Botosani pe FCSB de i-a sunat apa in cap. Cine este destept se vede usor.

motanul incaltat (535 comentarii)  •  4 august 2019, 20:14

Becali e sedus de jocul si filosofia de joc a Viitorului???? Cum naiba sa fii sedus de o echipa penibila a Europei????Zero filisofie , zero tactica----atita poate sa faca Viitorul. Nu credeti---parcursul european vorbeste.A poate sa se compare cu CS U al carei antrenor are calitatea de a fi si mai slab. Cind ma uit prin Liga 1 in locul lui Gigi chiar m-as autodeclara principal.

Poli 21 (183 comentarii)  •  4 august 2019, 20:16

Nikule, vezi ca prostia nu te doare , dar creaza stari de lehamite celor care fac greseala sa te citeasca.

Ceferika (3 comentarii)  •  4 august 2019, 20:23

De fapt atitudinea de vechil a ciobanasului descisa la inceput este o mica introducere a eseului a carui mesaj este clar ca lunina zilei: CFR este ajutata de arbitrii - asta trebuie sa mearga mai departe; despre asta se va vorbi in urmatoarele saptamani. Dle. Ioanitoaia sunteti departe de a fi impartial. Cu fiecare articol scris devine tot mai evident ca sunteti impotriva clujenilor.

Marius (1 comentarii)  •  4 august 2019, 20:36

Sunteti frustrați cu CFR-ul. Penibililor *** ai lui jiji.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romil (17 comentarii)  •  4 august 2019, 20:38

lulutzu (12 comentarii) • 4 august 2019, 16:39 Și eu sunt perfect de acord cu părerea dvs. Tot respectul. Păcat, foarte păcat, de cei care, lipsiți de argumente, practică atacul la persoană, atacându-l pe dl. Ovidiu Ioanițoaia. D.p.m.d.v comentariile d-lui Ovidiu Ioanițoaia sunt cât se poate de pertinente și de bun simț. Pot fi mai mult sau mai puțin obiective și/sau subiective, dar sunt în general echilibrate. La urma urmei este treaba d-lui ce alege să scrie, dacă vrei să citești, bine, dacă nu vrei să citești tot bine. Dacă vrei să comentezi pro sau contra, fă-o cu argumente și civilizat, "sine ira et studio", cum spuneau vechii latini. Poate nici eu n-am fost totdeauna de acord cu opiniile d-lui, dar nu mi se pare normal să-l atac personal pentru acest lucru. Faptul că d-l Ovidiu Ioanițoaia arată că Gigi Becali se comportă ca un vechil ar trebui să îi dea de gândit acestuia din urmă și să-l determine să-și facă o autoanaliză și autocritică severă înainte de a ajunge la vorba aceea din popor :"Cum își face omul rău cu mâna lui, nu i-l face nimeni". În altă ordine de idei, nu înțeleg de ce Chindia ar fi sortită retrogradării (după părerea lui @Anton). Practică un fofbal colectiv, destul de frumos pentru liga întâi. Dacă nu va fi dezavantajată de arbitraje incorecte sau dacă nu va rămâne fără Viorel Moldovan, nu cred că va retrograda. Și da, Dan Petrescu ar trebui să fie sportiv până la capăt, să recunoască atunci când erorile de arbitraj îl avantajează. Cât despre Ciprian Deac, mi se pare că este foarte dur uneori, peste limitele admise. Totuși vorbim de fotbal, nu de MMA și chiar și în MMA sunt niște reguli. Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

alin (578 comentarii)  •  4 august 2019, 20:59

@Poli 21. Insisti degeaba. Se stie ca esti neam de traista. Nu este nimic nou, lumea nu ar fi intreaga fara prosti cu ifose ca tine.

Franz (390 comentarii)  •  4 august 2019, 21:02

Orice se poate spune despre acest articol dar nu ca este indreptat impotriva Clujului. Daca Petrescu tipa cand i se nazare lui ca a fost nedreptatit acum sa faca bine si sa recunoasca public ca arbitrii au tras cu el. Nu cu intentie dar au tras.

Romil (17 comentarii)  •  4 august 2019, 21:34

Erată: În loc de "Practică un fofbal colectiv..." se va citi "Practică un fotbal colectiv...". Iertare, am scris de pe telefon...

pop ion (31 comentarii)  •  4 august 2019, 21:39

Continua bocetele de înmormântare in redacția gsp, pentru ca iar a câștigat CFR. Ha ! Ha! Ha !

Florin (187 comentarii)  •  4 august 2019, 22:35

@pop ion. ***... Citeste ultimele multe articole despre CFR iscalite de Ovidiu Ioanitoaia si vei constata ca esti in mare eroare. Chiar exagereaza cu laudele la adresa lui Petrescu. Daca duferi de mania persecutiei mergi si cauta-te la cel mai apropiat medic.

?????? (828 comentarii)  •  4 august 2019, 23:07

Cum ați comenta totuși despre faptul că Gheorghe Hagi "antrenează" indeosebi "cărători de baloane", diferență de abordare tehnico-tactică vizibilă îndeosebi cu echipele din fotbalul vestic, ? Doar Ianis Hagi mai reușise să schimbe ceva din exprimarea echipei FC Viitorul în terenul de joc, ?

Gio (1 comentarii)  •  4 august 2019, 23:31

Referitor la faza de rosu citez (aproximativ) din gsp: “Deac incercand sa se elibereze de un adversar care-l TINEA de tricou il loveste cu cotul peste fata si deci merita galben care era al doilea etc”. Pai daca adversarul il tinea pe Deac nu cumva decizia corecta era fault pt CFR Cluj? Ca din cate stiu se penalizeaza prima infractiune nu ultima. Pe urma, tot din relatarea GSP, reiese ca a fost un gest spontan de a se elibera de tinere si nu o lovire intentionata care sa merite rosu, deci se putea discuta de galben, ok care era intamplator al doilea, doar ca dvs ati prezentat faza de rosu direct, asta apropo ca sunteti tot mai acuzat ca sunteti partinitor cand vine vorba de CFR Cluj. O intrebare: o sa citesc in GSP si despre Celtic ca e “echipa modesta”?

IMGB (67 comentarii)  •  5 august 2019, 4:09

Deși măgulit de atenția fostului parlamentar ... zice Ioanitzoiu' asta ...hmm, sa nu stie oare ca totdeauna se pune ultima functie avuta ....fostul presedinte....fostul prim-ministru....fostul puscarias ....

cristian007 (25 comentarii)  •  5 august 2019, 6:22

In scurt timp pana si jucatorii buni vor incepe sa-l refuze pe Becali, atunci cand vor realiza ca FCSB e o groapa pentru ei si nu o trambulina. La cum joaca acum Man, Coman, Tanase raman cu Becali pentru totdeauna.

Costi (1 comentarii)  •  5 august 2019, 9:06

Ovidiu ***, cum ii spuneau carcotasii, *** caere se crede mare analist si moralist. Go home, lasa-ne!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Canad (47 comentarii)  •  5 august 2019, 10:43

Nea Ovidiu Imbatranesti doar privirea de vultur te tradeaza Ai primit vreodata un COT in gura Intentionat? S- au vazut urmele? La jucator s-a vazut ceva? Oricat stand jos intins si se tot verifica nici urma de sange As vrea ca fcsb sa ajunga in liga 5 sa vad ca scri la fel de frumos desre cfr care mereu e campioana ca si cotul lui Deac Adica 'finutz' Batranetze usoara nea Ovidiu

Andrei F (1464 comentarii)  •  5 august 2019, 11:15

Deci o ecchipa nu este avantajata clar nici cand un jucator trebuia eliminat la 1-1 si cand acest jucator marcheaza apoi 2 goluri...?Si eu imi amintesc articole cand scriati ca o echipa a fost avantajata pentru ca primise niste lovituri libere sau pentru ca trebuia sa joace prima fara un jucator....-Cand un antrenor sub contract nu da curs ofertei nu se poate spune ca acest antrenor ar fi refuzat oferta...Caz in oglinda este ce se intampla la Chindia-Moldovan -Dinamo...Dar asta se intampla cand priviti ca de obicei...unidirectional cu rautate...

Cita (1949 comentarii)  •  5 august 2019, 12:48

CFR va reusi sa faca meciuri frumoase cu Celtic, chiar daca se va califica si chiar daca nu. CFR e pe val, iar Steaua vai mamica dumneaei! – mai precis taticul dumneaei. Daca pierde suporteri, Becali va vinde echipa pe nimic, sa-si pastreze banii castigati de pe urma acesteia pana acum.

zapacitu’ (769 comentarii)  •  5 august 2019, 12:49

Titlul e foarte inspirat mai ales in contextul in care fiti siguri ca lui Becali ii va fi foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa-si mai recupereze din fanii pierduti pe banda rulanta. Iar de unii noi nici nu poate fi vorba! Mai degraba echipa CSA, asa slab finantata si prin divizia a IIIa, va castiga mai multi fani, pe langa cei traditionali.

Kunta Kinte (511 comentarii)  •  5 august 2019, 12:54

Ambele echipe, FCSB si CFR, se bat in cupele europene. Acolo vor trebui sa dovedeasca valoarea. Cu sau fara antrenor sau jucatori mai valorosi, ne vor arata ce pot pentru a merge mai departe in Europa. La intern, nu-i mare branza, chiar daca mai nou le stau in coasta intineritele U Craiova si Viitorul Constanta. Cel mai dur in toata povestea scrisa de maestrul Ioanitoaia este ca Steaua pierde din fani. Dar unde se vor duce acestia? Asta e o intrebare destul de grea in contextul actual.

Hombre (90 comentarii)  •  5 august 2019, 14:12

Fcsb nu mai are antrenor, nu are palmares, nu are stadion, nu are sigla, nu are jucatori si nici spectatori. N-are nimic datorita "geniului" din pipera. Multumiri din inima marelui conducator!

vio (4 comentarii)  •  6 august 2019, 1:34

*** cu ciobanul vostru cu tot?Unde mai e ironicul mm?I-a pierit glasul?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează