Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Din vârful buzelor

Așa mi-au imputat mai mulți internauți că aș fi descris, fără entuziasm, calificarea CFR-ului în duelul cu Maccabi.

Permalink to Din vârful buzelor
miercuri, 31 iulie 2019, 3:17

Cum am notat, negru pe alb, că formația clujeană „s-a calificat pe merit”, că a avut „o calitate superioară” și „un plus de valoare”, resping reproșul. Totodată, recunosc că nu m-am entuziasmat, iar asta dintr-un motiv lesne de înțeles. Pentru că am asistat la o calificare decentă și muncită, nu însă și spectaculoasă.

Ca atare, i-aș invita pe aceia care mă critică, uneori întemeiat, acum nu, să nu-i confunde pe ziariști cu suporteri. Ultimii iubesc necondiționat, atașați trup și suflet de grupările favorite. Nu-i și cazul jurnaliștilor, datori să observe ce merge în jocul unei echipei, dar și ce scârțâie.

Caseta tehnică a egalului de la Netanya demonstrează că, exceptând raportul cornerelor (4-4), Maccabi s-a situat peste CFR la restul capitolelor. Ca posesie (56%), ca ocazii de gol (13-5), ca șuturi pe și la poartă (9-5) etc. Veți zice că, după golul lui Culio din penalty, pe băieții lui Dan Petrescu nu prea i-a mai interesat posesia. Practic, cu sacii urcați în căruță, mai ales la 2-2, ei au făcut pasul înapoi și au cedat inițiativa.

Era logic să se petreacă astfel, lotul CFR-ului fiind mai vârstnic și, deci, mai uzat. Mai predispus la oboseală. „Bursucul” a gândit însă matur continuarea, inspirat. Doar că, să n-o privim pe Maccabi cu lupa!, în fața cui? A unui adversar onorabil, totuși de nivelul Astanei. Nu mai bun decât formația kazahă.

Deși s-a zbătut, Maccabi n-a putut mai mult. Nici măcar Cohen, pe care Petrescu, cuprins brusc de admirație, l-a numit „Neymar al Israelului”! Să-mi fie cu iertare, între pământ și cer e o distanță uriașă.

Apropo, televiziunea din Țara Sfântă, canalul Charlton, care a transmis întâlnirea, dar și site-urile de specialitate 5 Sport și Sport 1 l-au acuzat pe „centralul” Fritz că n-a dictat 11 metri în faza în care, la scorul de 2-2, Vinicius a călcat pe piciorul lui Cohen în careu.

Conform acelorași surse, arbitrul german ar fi greșit și când a acordat penalty pentru CFR la ciocnirea dintre Bordeianu și Schechter. În care, pasămite, Schechter a intervenit regulamentar, umăr la umăr, nu cu forță disproporționată.

Ca probă că neamțul i-a avantajat pe români, presa israeliană (care nu pune note arbitrilor) sugerează și că, în minutul 14, când a primit galben pentru fault asupra lui Kandil, Deac trebuia eliminat. Personal, consider că Fritz a procedat corect. Oricum, deși presat de Beno David, corespondetul Gazetei la Tel Aviv, ofițerul de presă al lui Maccabi, Ofer Ronen, a refuzat orice comentariu pe marginea arbitrajului. „Noi nu discutăm niciodată asemenea aspecte”, a precizat sec Ronen.

Dincolo de felicitările cuvenite lui Petrescu și elevilor săi pentru inteligență, efort și realism, n-ar strica să convenim că eliminarea lui Maccabi s-a înscris pe linia normalului. A firescului. Că s-a întâmplat ceea ce, prin prisma diferenței de valoare, era de anticipat că se va întâmpla. Tocmai de aceea m-a surprins, numai pe mine?, bucuria cu care clujenii au salutat isprava de marți. Însoțită de urale în cabină și udată abundent cu șampanie.

O veselie, în opinia mea, exagerată. Asta în ideea că, dacă vor trece și de Celtic, cum aștept și le doresc, Camora et Comp în ce fel vor mai sărbători calificarea? Vor da foc vestiarului sau ce?!

Comentarii (37)Adaugă comentariu

petre petre (86 comentarii)  •  31 iulie 2019, 15:46

Astia dupa ce ca s-au calificat la mustata mai vor si sa li se dedice ode. Ce ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin (626 comentarii)  •  31 iulie 2019, 15:49

Nu stiu daca aprecierile lor despre arbitraj nu sint mai corecte decit ale noastre. Lovitura transformata de Culio a fost cam jumatate jumatate si nu cred ca alt arbitru in afara neamtului o dadea.

Liviu (333 comentarii)  •  31 iulie 2019, 15:51

Hai ca nici matale nu te omori dupa CFR si ai aceasta atitudine din vremea lui Arpi si Muri. Te-ai mai schimbat datorita lui Petrescu dar nu foarte mult. Mai au si fanii dreptatea lor.

a dica (283 comentarii)  •  31 iulie 2019, 15:53

Foarte corect! Suporterii sunt subiectiv, in functie de echipa langa care sufera, ziaristii trebuie sa fie obiectivi si mai ponderati in aprecieri. Laudand calificarea, trebuia aratat ca Deac si Omrani au fost sub asteptari, cum peste au fost Culio si Bordeianu. Una peste alta Dan Petrescu programeaza jocul dupa piesele pe care le are. Pentru rezultat trebuie apreciat. Tot in mod obiectiv ma asteptam ca ziaristii sa fie mai neiertatori cu Hagi dupa prestatia defensiva din Belgia. Este inadmisibil sa te duci in Europa si sa iei 6. Jocul n-a fost pregatit, Gica fiind mai mult preocupat de debutul lui Ianis. Si reusita fiului a facut sa fie trecuta cu vederea rusinea celor 6 goluri incasate ca in curtea scolii.

Flotop (8 comentarii)  •  31 iulie 2019, 15:55

Domnule Ioanitoaia, la penuria de calificari ce caracterizeaza mai nou fotbalul nostru, eu zic sa ne entuziasmam si la cele muncite, nu doar la cele spectaculoase!!

Gelu (116 comentarii)  •  31 iulie 2019, 16:17

Flotop, ai dreptate dar are si Nea Ovidiu. Pai daca se califica cu Celtic ce fac jucatorii lui CFR se sinucid de prea mare bucurie?

gigix (141 comentarii)  •  31 iulie 2019, 16:18

Umar la umar la penalty, in conditiile in care Bordeianu s-a qgatat de piciorul intins aiureqa de jucatorul lui Maccabi...probabil purtau si jurnalistii din Israel ochelarii dumneavoastra

Dorin (166 comentarii)  •  31 iulie 2019, 16:19

Trebuia insistat pe faptul ca Petrescu se bazeaza in continuare pe rxperienta si ii iese. Spre deosebire de Hagi favoritul presei.

andi (2 comentarii)  •  31 iulie 2019, 16:26

@a dica, ai dreptate, nici o vorbulita despre rusinea din belgia. toata lumea e in joc de glezne si ciocul mic, cand vine vorba de marele antrenor si umilintele lui consecutive in europa, care strica si coeficientul pe tara. nu stiu de ce se mai prezinta, sa viziteze orasele europei, "copiii" lui, mari viitori fotbalisti? :)) sa lase pe altii, daca atata pot, an de an. mai vrea si direct in europa cu campioana, de rasul curcil or

Regele (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 16:45

Cate goluri a primit viitorul in ultimul meci din europa? Hai sa nu socotim varsta jucatorilor de la cfr si sa remarcam cinic ca gafaie pe teren cand marele rege ii umilit de fiecare data in europa cum rar au fost echipele romanesti.

Marean (270 comentarii)  •  31 iulie 2019, 17:07

Gazeta a avut om care a urmarit pe viu dezastrul de la Genk dar a pus repede batista pe tambal. Ioanitoaia i-a spus-o lui Hagi in fata ca cine vinde pe banda rulanta nu va avea rezultate pe plan international dar nici el nu a insistat. Totusi Hagi e profet in tara lui si furnizeaza grosul la loturile nationale.

John (564 comentarii)  •  31 iulie 2019, 17:10

Pe ceferistii lui peste sa ii aud dupa meciul de la Glasgow. Ala e examenul adevarat nu floricele ca Astana si Macabi. Parca ii vad cum vor da din colt in colt.

dodo (205 comentarii)  •  31 iulie 2019, 17:19

Pai, nea Ovi, matale esti topit dupa Lucesti, antifotbal de-a latu si inapoi...

napoca (21 comentarii)  •  31 iulie 2019, 17:21

firesc ar fi fost sa vad azi cel putzin 3-4 articole pe gsp despre CFR ....nimic nou =nici un articol ..in schimb vad doua articole despre pantzaru care a facut chat cu barbatii si vine la fcsb,doua despre cat e destept gigi ca a trecut peste meme si face afaceri cu prodanca,unu cu croitoru care a batut fcsb,doua despre dinamo ,si unu despre dragus..stau si ma intreb atunci ..de ce moare fotbalul din Romania ,de ce totul se invarte in jurul intereselor fcfcsb,dinamo si mai nou viitorul(nu s-a spus nimic despre o noua umilintza a lui hagi in exterior0

Campion (11 comentarii)  •  31 iulie 2019, 17:23

@john cand ai sanse sa elimini marea echipa a alashkertului e normal sa nu ti se para mare lucru calificarea in turul 3 preliminar in cl...

Ion (21 comentarii)  •  31 iulie 2019, 17:48

Trăiască jurnalismul de la jesepe.ro

george (2 comentarii)  •  31 iulie 2019, 18:39

Apropå, a te bucura dupa un meci foarte important pentru CFR, pentru Romania, nu impiedica sa te mai bucuri o data cu cel putin acelas entuziasm. Dupa o sambata la o nunta te duci sambata viitoare la o alta nunta si te distrezi de minune Deci se poate omul bucura in aceleasi dimensiuni de mai *** ori in sir

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (250 comentarii)  •  31 iulie 2019, 18:49

Asa e, dodo, nu Lucestii au castigat vreo 30 de trofee unele europene, ci tu si unii la fel de prostanaci ca tine. Bai, pe langa creier iti lipseste si buna crestere elementara.

vio (188 comentarii)  •  31 iulie 2019, 18:52

Buna gluma cu alea 3-4 articole dedicate lui CFR in acelasi numar de ziar. Dar ce castiga, nene, CFR Liga campionilor ori doar o calificare cu niste anonimi din Israel, nu mult mai buna decat Alaskert

Cita (2118 comentarii)  •  31 iulie 2019, 19:05

Meciurile CFR-ului devin din ce in ce mai interesante odata cu acest tur 3 si celebra Celtic pe care o vor intalni. Presimt ca vor fi doua meciuri foarte frumoase, cu fotbal - spectacol, contrar celor afirmate pe aici ca "Bursucul" nostru are stilul de joc pragmatic cu sacrificarea spectacolului. Eu unul spectacol astept de la CFR si trag nadejde ca-l voi vedea. Sper si "pe viu", daca s-o putea.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  31 iulie 2019, 19:09

Bre nenea Ovidiu, sa-l vedem pe Dan Petrescu la lucru in continuare, dar tare cred ca echipele astea britanice care au furnizat mari surprize tuturor in ultimul an vor spulbera orice e mai la sud-sud-vest de celebra lor insula de bastina.

Poli 21 (189 comentarii)  •  31 iulie 2019, 19:38

Mare *** esti, nea ovi, dar asta nu ma este o noutate, asa ai fost o viata intreaga.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Badea (13 comentarii)  •  31 iulie 2019, 19:48

Faceti voi pe nebunii dar Dl Ioanitoaia a tot scris despre CFR si din ce in ce mai cald de cand a venit Petrescu. A scris dupa Astana, a scris si dupa Maccabi Tel Aviv. Pe ceilalti gesepisti ii doare la tenisi de CFR si voi tot Dlui Ioanitoaia ii faceti reprosuri.

Poli 21 (189 comentarii)  •  31 iulie 2019, 19:55

Sunt sceptic ca acest individ pe nume ovipoate fi jignit cu ceva, la cit de unsuros este.

Hagiotu’ (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 20:10

E meritul lui Dan Petrescu Felicitări si succes in meciul cu Celtic . Ne-a Gigi se mulțumește cu E. L. Ce zice vulpea- "Struguri sant acri"

a dica (283 comentarii)  •  31 iulie 2019, 20:39

@Andi Ei, acum nu inseamna ca Hagi nu-i antrenor mare. Insa are si el defectele lui: crede prea mult in jucatorii sai si le cere mai mult decat pot duce. De data asta n-a pregatit cum trebuie meciul. Inca din timpul pregatirii a cam stat mai mult pe langa Ianis. Inainte de meciul cu Gent, conform declaratiei sale, a sta 3 zile cu Ianis sa inteleaga mai bine fotbalul belgian... L-a inteles bine din moment ce juniorul a dat gol la prima atingere de balon. Nu i-a spus, din pacate, ce a inteles, si lui Catalin Anghel, cel care probabil a pregatit meciul de la Gent. Acum cere sprijinul publicului, public care-i cam suparat pentru ca Hagi are schema lui in care suporterii nu prea au loc. Altfel, s-ar fi dat peste cap sa se faca stadion nou la Constanta, din bani publici, ca la Craiova. N-ar fi fost plin acum, la cata foame de fotbal e in Dobrogea si la cati turisti se afla pe litoral? Cat despre Dan Petrescu, jos palaria pentru calificare. Ma intreb, ce antrenor ar iesi daca s-ar putea mixa personalitatile celor doi?

Vali (13 comentarii)  •  31 iulie 2019, 20:44

Foarte realist si la obiect comentariul lui nea Ovi. Si hai sa nu exageram si sa facem din Maccabi Telaviv o echipa de top....pai Lazio Roma, AJAX sau FC Valencia ce fel de echipe mai sunt....!

itu52 (239 comentarii)  •  31 iulie 2019, 21:05

Să revedem filmul evenimentelor care au trezit pofta de entuziasm a „bolnavilor” după succese românești în fotbal. 1. Șoc la Dinamo în timpul meciului cu Universitatea. Până la urmă, Infarctul a avut alte nuanțe în fișa medicală, iar cauzele stresante sunt combătute ulterior de Neagoe, a redus cele trei pachete la numai 10-15 țigări, plus somnul de amiază care nu face casă bună cu abuzul de cafea. 2. Teroare națională. Haosul de la Interne șochează ca la alt măreț eveniment, prin știri și mai ales prin argumente contradictorii. Toate se petrec în zona delicvenței, acolo unde onor societatea sapă de zeci de ani de zile și unde fiecare potent client are firele de păr numărate. În atare condiții, cetățanul turmentat de războiul știrilor, vrea să refuleze, să-și pozitivizeze trăirile. D_ta le torni o descriere a partidei și un comentariu sec. Era mai bine să o lași ca la prima strigare, să nu revii cu motivarea trăirilor personale. Oamenii s-au cam săturat de bălării. Una peste alta a fost o Dinamoviadă pe cinste, clubul și forul tutelar și-au arătat măiestria. Anul acesta este al lui Dinamo, aș anticipa că la anul joacă UCL, totdeauna s-a recompensat lucrul bine făcut. E numai o părere, se acceptă nepublicarea sau înjurăturile.

pop ion (38 comentarii)  •  31 iulie 2019, 21:54

Desigur, calificarea cfr-ului nu se ridica nici pe departe la succesul fcsb, care a eliminat echipe mult mai "grele" ale EURASIEI, cum a fost cea din Basarabia, respectiv cea din Armenia. Prin urmare, nici nu era oportun ca marele ziarist cu ochelari sa scrie ceva despre cfr, in loc sa se concentreze asupra splendidelor performnte ale echipei nepereche. p.s. a fost greu de inghitit si galusca de ieri, asa-i redactorilor de la gsp ?

keepcalm (74 comentarii)  •  31 iulie 2019, 22:50

Da nea ovi, asa am spus “din varful buzelor” e vina noastra a internautilor ca am perceputo asa? Nu, nu cred asta, e vina celui care scrie articolul si a modului cum il scrie, cum transmite ce vrea sa spuna, asa ai scris, asa a ajuns la noi, poate esti vinovat de asta, poate ati laudat atata de mult capitala/turma, pe marele rege si pe print incat ati uitat cum e sa lauzi si pe altcineva decat pe ei, ati uitat sa mai scrieti frumos si despre provincie, sau poate cine stie sunt directive sa nu scrieti frumos despre provincie, asa o fi oare? Nu stiu, un lucru e cert, cum ati transmis mesajul asa a ajuns la cititori, asa l-au perceput, probabil ca ar trebui sa iti pui un semn de intrebare, oare nu au dreptate? Oare nu am scris atata de mult despre capitala si hagi incat am uitat cum e sa scriu despre cluj, craiova, timisoara sau altele? Nu stiu, vezi data viitoare poate incerci sa fii mai convingator, poate nu vor mai spune internauti ca ai laudat provincia asa “din varful buzelor”. Unu lucru e cert din jurnalismul sportiv si nu numai a disparut impartialitatea, in schimb a aparut cancanul in ziarele de sport, articolul lui stucan nu avea ce cauta pe un blog de sport, pentru asta sunt ziare de specialitate, cancan, libertatea si care or mai fi alea, nicidecum aici, pe un blog de sport, sa nu mai spun ca acuma ziarele de sport sunt preocupte mai mult de fufa nu stiu care vedeta de instagram cati foloweri are, cum pozeaza si in patul carui sportiv sa strecurat, o rusine pentru jurnalismul sportiv sa vezi asa ceva in ziarele de sport, dar asta e o alta poveste. Asa ca vezi nea ovi ca poate avem si noi dreptate, pana la urma cititori sunt cei cate dau nota la ce scrii, pentru ei scrii, ei dau nota condeiului/tastaturi dumneavoastra O chestie interesata, aseara pe digisport dupa meciul ardelenilor nu era nici un analist aservit capitalei, probabil ca au spus pas, nu erau dispusi sa vina la emisiune si din greseala sa fie obligati sa laude provincia, poate nu e vina lor, asa au fost scoliti, invatati, platiti, sa laude doar turma si ai ei “pastor”. Sa nu iti inchipui nea ovi ca sunt vreun tinerel si ca nu stiu ca stii sa scrii si altcumva/altceva, te citesc de pe vremea impuscatului, stiu ca poti si altceva, ca si oricare din cei cu, condeiul/tastatura in mana, totul e sa se vrea. Toate cele bune si sa auzim/citim cat mai multe articole obiective si impartiale

motanul incaltat (603 comentarii)  •  1 august 2019, 3:33

Daca inca va numiti jurnalist de sport comentati ce face Viitorul miine. Daca nu va convine----iesiti la pensie odata...

M. deWylde (28 comentarii)  •  1 august 2019, 7:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Niku (275 comentarii)  •  1 august 2019, 9:49

Interesant este ca dl Ioanitoaia scrie despre CFR si o lauda singurul de la GSP iar unii il critica tocmai pe el...Trebuia sa laude mai mult? Pe ce criteriu, a eliminat CFR pe Real ori pe Inter si nu am aflat eu. O pretentie absurda si complet deplasata.

George (164 comentarii)  •  1 august 2019, 9:52

@Poli 21. Tu confunzi unsurosul cu echilibratul si suporterul cu jurnalistul. A incercat Ioanitoaia sa explice diferenta dar si-a batut gura de pomana. Unii nu inteleg si altii nu vor sa inteleaga. Toti se cred nedrptatiti in numele provinciei.

Constanteanu (1 comentarii)  •  1 august 2019, 11:14

Dupa mintea scurta a motanului incaltat Ioanitoaia trebuie sa scrie despre toate meciurile ca el e Gheorghe Dracul. O sa scrie despre ce vrea el nu despre ce vrea un hateras sau altul. E de groaza cati indivizi nu mai au loc pe lumea asta de Gica Hagi si de echipa lui...

Ali Bec (212 comentarii)  •  1 august 2019, 14:07

Tov Ovi. El scrie, el comentează ...

Comentează