Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A gâfâit, dar n-a cedat

I s-a dus buhul lui Dan Petrescu că e un tehnician pragmatic prin excelență.

Permalink to A gâfâit, dar n-a cedat
marți, 30 iulie 2019, 10:29

Că echipele lui sunt preocupate întâi de rezultat și apoi, dacă mai rămâne loc, de spectacol. Că el nu-și propune să placă, ci doar să câștige, fidel dictonului, fie și cinic, că scopul scuză mijloacele.

Cel poreclit Bursucul nu s-a dezmințit nici în returul cu Maccabi Tel Aviv, disputat la Netanya. Acolo unde, favorizat de minimul avantaj luat la Cluj, CFR a ales cartea prudenței. Deși aparent, Petrescu a avut în vedere și ofensiva, probă că a început cu trei jucători avansați, Deac, Rondon și Omrani. Aparent însă și atât, deoarece clujenii s-au expus rareori, cei trei lipindu-se de mijlocași ca să blocheze benzile. Asta în duel cu un adversar ce i-a titularizat pe Micha și Blackman, oamenii care, introduși pe parcurs în Gruia, schimbaseră în bine formația israeliană.

Totuși, pe fondul unui fotbal molcom, mai degrabă de așteptare, CFR s-a văzut condusă prin golul lui Blackman (minutul 15), după ce Rondon irosise o ocazie imensă (12). Campioana noastră a reacționat repede și, 120 de secunde mai târziu, Bordeianu a scos 11 metri la capătul unei faze în care plonjonul lui s-a combinat cu „bodicecul” lui Shechter, jucătorul lui Maccabi ce trebuie să-și fi adus aminte de originile sale românești.

Mă gândesc că neamțul Fritz a auzit rugămințile lui Dan Petrescu, „arbitrii să ne dea și nouă ceva!”, așa că a indicat punctul cu var. Iar Culio a transformat cu sânge rece, sub bară.

Spre lauda ei, CFR nu s-a mulțumit cu 1-1. A preluat conducerea prin Rondon (42), venezueleanul trimițând în plasă, cu capul, balonul respins prost, în față, de portarul Giannotis la șutul violent expediat de Culio. Acest argentinian de 36 de ani (luna viitoare) a fost, în opinia mea, omul numărul 1 al „feroviarilor”, ba și MVP-ul întâlnirii.

Practic, finalizarea lui Rondon a rezolvat problema calificării, cu toate că, în debutul reprizei secunde, Cohen a înscris pentru 2-2. Încurajate de egalare, dar profitând și de bâlbâielile din linia de fund clujeană, gazdele s-au instalat în preajma careului lui Arlauskis și s-au străduit să forțeze.

Dominată în ciuda calității sale superioare, a plusului de valoare, CFR a gâfâit și a tras de timp, dar n-a cedat. Deși a avut emoții, și-a păstrat mintea limpede și, apărându-se grupat, fără panică, s-a calificat pe merit.

Ceea ce, mai spun o dată, scuză mijloacele și evidențiază performanța. Atenție însă, vine la rând Celtic, adică altă tradiție și altă dimensiune!

Comentarii (27)Adaugă comentariu

John (564 comentarii)  •  30 iulie 2019, 22:32

Corect de aceasta data, aproape de adevar.

Andrei (262 comentarii)  •  30 iulie 2019, 22:35

Domnule Ovidiu, si dv il laudati pe Culio si pe buna dreptate. Dar nu cred sa fie in regula ca un jucator de 36 de ani sa fie iarasi cel mai bun jucator al echipei campioane. Indiferent de numele ei si de tara din care provine. Gresesc?

doru (127 comentarii)  •  30 iulie 2019, 22:36

Nu o spuneti dar sugerati ca lovitura de la 11 m a fost acordata usor. Ma bucur ca parerea coincide cu a mea. Dar eu sunt vechi stelist si este de inteles ca pot fi subiectiv.

Barbu (100 comentarii)  •  30 iulie 2019, 22:59

Cronica obiectiva mai putin trecerea sub tacere a fazei de 11 m din careul Clujului. Vinicius si-a calcat un adversar pe picior si arbitrul trebuia sa fluiere penalti. Dan Petrescu nu mai are motive sa se planga.

Campion (11 comentarii)  •  30 iulie 2019, 23:02

Nea Ovi, nu te mai citeste nimeni cand iti versi veninul impotriva a tot ce nu e fara nune si palmares?

Poli 21 (189 comentarii)  •  30 iulie 2019, 23:04

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorin (166 comentarii)  •  30 iulie 2019, 23:46

@Campion. Ce venin si impotriva cui?!?!Vorbim discutii si sa ne aflam in treaba. Balmajesti ceva despre nume si palmares dar nu pricep ce vrei sa spui. De fapt nu spui nimic. Poli 21 injura ca un *** *** ca asta a invatat si orice altceva il depaseste.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cornel (96 comentarii)  •  30 iulie 2019, 23:50

Greu de descris asa meci la 5 minute dupa terminarea lui. Impresiile exprimate la cald mai inseala. De acord cu aprecierea lui Culio dar cred ca si Arlauskis merita remarcat. A avut mai multe interventii sigure.

Anton (84 comentarii)  •  30 iulie 2019, 23:52

Campioane, ce *** ai dorit sa spui? Pe viitor ai putea incerca sa scrii ceva mai citet, pe intelesul unora mai putin dotati ca tine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pop ion (38 comentarii)  •  31 iulie 2019, 0:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matei (93 comentarii)  •  31 iulie 2019, 1:10

Trageti degeaba in cfr ca am vazut echipe din Liga Campionilor jucind mult mai slab decit a facut-o ea in aceasta dubla mansa cu Macabi. Atit ca FCSB care se crede Steaua si ar fi cel mai bun exemplu nu mai ajunge neam in Liga Campionilor.

Erlkonig (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 1:22

Nea Ovi, da fotbal ai vazut?

Dorin (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 1:26

Verificati https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=2616860.html Avem 2 români in primii 50 tineri de perspectiva!!!

jos_cenzura (114 comentarii)  •  31 iulie 2019, 1:43

Dacă ne luăm după specialiști (nu am voie să numesc sursa pentru că comentariul e cenzurat, este din Germania, aia care începe cu transfer) , lotul lui Maccabi Tel Aviv valorează un pic mai puțin decât cel al lui CFR Cluj (21 vs 24 milioane). Lotul lui Glasgow Celtic valorează cam de două ori și jumătate atâta...

Danny (16 comentarii)  •  31 iulie 2019, 4:12

asa suntem noi Romanii .. mincinosi .. da domne CFR tare .. SuperDan :)) Adevarul ? asta e Campioana Romaniei :)) Ioanitoiaia se mira si el ca a facul egal .. milaaaaaa .. *** .. asta vezi la CFR :))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valentin (44 comentarii)  •  31 iulie 2019, 4:33

UEFA mai dă şi în compensație. Batem Spania la București cu un penalty. A fost penalty clar la meciul tur pentru CFR. Vin scoţienii. Mai rău e de Hagi. Dă cinci lui Dinamo şi ia şase la Gent?

IMGB (72 comentarii)  •  31 iulie 2019, 6:45

E foarte suparata Ioanotoaia asta ca trebuie sa-i laude pe CFR . Ia sa vedeti ce capodopera o sa scrie cind cistiga becali ....

a dica (283 comentarii)  •  31 iulie 2019, 8:49

Cand ne luam la tranta cu altii, pentru ca valoarea e aia care e, pragmatismul si tacticizarea duse la extrem trebuie sa caracterizeze jocul echipelor noastre. Si Dan Petrescu se pricepe al naibii de bine la asta. La polul opus e Gica Hagi care crede ca talentul fotbalistului roman se va imbina brusc cu stiinta jocului, cu ambitia si cu norocul si va birui printr-un fotbal de mare clasa. Uite ca nu se potriveste... Deocamdata.

keepcalm (74 comentarii)  •  31 iulie 2019, 10:05

@IMGB, mare dreptate ai, si a fost asa o lauda din varful buzelor ceva gen dumitrescu dupa ce a facut misto de clujeni ca ii prelungesc contractul lui culio si ca e slab, si vine ala si ii da oarecum peste nas in teren lui iliuta, iliuta neavand ce face decat sa il lude dar as din varful buzelor cu, capul aplecat in masa, nu cumva sa il vada cei de la fcsb ca lauda jucatori cfr, aseara in studioul la digi nici un fecesebist, sa vezi dupa ce joaca fcsb cum, curge cancanul in toate ziarele

Daniel (223 comentarii)  •  31 iulie 2019, 10:24

@IMGB. Mare este prostia unora...Cumno lauda Ioanitoaia pe CFR din varful buzelor cand scrie negru pe alb ca s-a calificat pe merit? Nu avea cum sa ii ridice o statuie pentru un 2-2 chinuit cu nimeni pe lume...

adrian (98 comentarii)  •  31 iulie 2019, 10:28

Multe bazaconii debiteaza unii aici. Orice i se poate reprosa maestrului Ioanitoaia nu si ca este fan fecesebeaua. Ca dansul nimeni nu l-a incondeiat mai des si mai acid pe antrenorul principal George Becali. Hai sa fim mai seriosi.

Clujeanul (92 comentarii)  •  31 iulie 2019, 10:57

Habar nu aveti ce spuneti. Ioanitoaia a sustinut politica Clujului cu batranii. El a scris ca trebuie sa te uiti ce joaca jucatorul si nu care este data nasterii lui. Si a fost mereu adept Culio deci mai incet cu acuzatiile fara baza.

Radu (1 comentarii)  •  31 iulie 2019, 11:16

@ Daniel: Ai dreptate, nu toata lumea are norocul sa joace cu mari forte ale fotbalului precum Milsami si Alaskert...

Hombre (93 comentarii)  •  31 iulie 2019, 11:43

Boy, unii au multe obsesii. Era un meci dintre o echipa din Cluj si una din Israel. Si jurnalistul si-a spus opinia despre meci, asa cum l-a vazut el. Strict la obiect. Fara absolut nici o aluzie la altceva. Dar pe unii i-a mancat degetul sa scrie musai despre obsesia aia lor. Ma lasati, bre, cu fscb? Luati o pauza. Voi si daca e un meci intre Gijon si Ferencvaros, tot la fcsb va sta mintea.

Poli 21 (189 comentarii)  •  31 iulie 2019, 12:36

O intrebare simpla : care sunt regulile ce trebuiesc respectate ? Ma gindesc ca tot ce nu proslaveste turma si ciobanul se considera incalcarea regulilor. Astept un raspuns.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  31 iulie 2019, 18:57

Ma bucur sincer ca o echipa cu tricouri de culoarea Rapiduletului si cu initiale usor de recunoscut pentru apartenenta istorica la Caile Ferate Romane, antrenata de un component glorios al Generatiei de Aur a fotbalului Romanesc a reusit sa-si creeze oportunitatea de a juca cu o echipa celebra a Regatului Unit, mai precis din Regatul ce are cele mai multe legaturi milenare cu vatra originara din Carpati si Nordul Marii Negre.

Comentează