Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Victorie oricum! 

Dan Petrescu s-a declarat mulțumit de acest 1-0 cu Maccabi Tel Aviv.

Permalink to Victorie oricum! 
joi, 25 iulie 2019, 4:25

Asta deoarece, pe lângă rezultat, meciul a curs cum și-a dorit el. CFR a început în forță, Omrani a înscris în minutul 22 cu concursul portarului Gianniotis, care a dat să iasă pe centrare și s-a răzgândit pe drum, apoi formația clujeană a ridicat piciorul de pe accelerație. Cedând deliberat inițiativa, și-a propus să conserve minimul avantaj.

Avantaj socotit de „Bursuc” decisiv în perspectiva partidei de la Netanya, unde se va disputa returul, la 30 de kilometri de Tel Aviv. Stadionul lui Maccabi se află în renovare și situația e cam ca la noi. Deși trebuia terminat de câteva luni, lucrările întârzie.

Petrescu e mulțumit și pentru că echipa lui n-a primit gol. A obținut ce a vrut. În rest, n-a ezitat să închidă jocul, demonstrând încă o dată, specialitatea casei, că-l preocupă mai degrabă rezultatul decât spectacolul. A devenit un loc comun să spui că, realist, pragmatic, „Bursucul” vrea să câștige și-l interesează mai puțin în ce manieră își atinge scopul. Mai puțin spre deloc.

Să nu se deducă însă că formația din Gruia a prestat un fotbal mărunt, la ciupeală. Nici vorbă. Ea a avut numeroase momente bune și foarte bune. Mai ales în prima repriză. Spre final, grație lui Micha și lui Blackman, introduși pe parcurs, oaspeții au echilibrat întâlnirea. Au și dominat uneori. Ca atare, și ei au irosit două ocazii de gol, prin Kandil (minutul 29) și Shechter (69), dar cea mai mare i-a aparținut lui Rondon (47). Numai că venezueleanul, scăpat singur, a șutat în bălării. Pe ansamblu, posesie superioară pentru CFR (53 la sută), 5-6 raportul șuturilor pe și spre poartă.

Consecvent, Dan Petrescu a apelat iarăși la vechea gardă. N-a folosit niciun jucător eligibil U21, doar Costache figurând pe lista rezervelor. Din fericire, vârstnicii Vinicius, Camora, Culio și Deac au confirmat așteptările. Cu excepția lui Deac, schimbat în prelungiri, ceilalți au rămas pe gazon tot meciul. La aproape 36 de ani, pe care îi va împlini luna viitoare, Culio mi-a plăcut în mod special, neobosit, vigilent, în ritm. Am înțeles de ce clubul i-a prelungit deunăzi contractul până în 2021.

Mi-e din ce în ce mai clar că, apelând la fotbaliștii cu experință, „Bursucul” n-are o idee fixă. El știe exact ce face. O notă în plus pentru Omrani, golgeterul campioanei pe perioada absenței lui Țucudean. Francezul a marcat din nou după o fază fixă, probă că loviturile libere sunt repetate în antrenamente.

Am auzit o întreagă discuție dacă Maccabi e peste Astana sau sub? Mă rog, care Astana, cea care n-a izbutit să bată nici măcar în Andorra?! Ezit să răspund, dar avertizez CFR că nu-i cazul să se culce pe o ureche. Una că Maccabi se găsește încă în extrasezon, căci campionatul va lua startul în Israel abia pe 24 august, alta că miercuri i-au lipsit ambii fundași laterali, Dasa (în ceartă cu patronul pentru salariu) pe dreapta și bascul Saborit pe stânga. La rându-i, portarul Gianniotis, ex-Olympiakos, titularizat deunăzi după vânzarea sârbului Rajkovici la Reims, a părut de câteva ori că prinde fluturi.

Deoarece presa din Israel i-a reproșat lui Vladimir Ivici că n-a arătat destul curaj, „Parcă întâlnea pe Real Madrid sau pe Barcelona!”, l-a ironizat televiziunea națională, merită presupus că tehnicianul născut în Banatul Sârbesc va suna din minutul 1 atacul la Netanya.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Ducu (55 comentarii)  •  25 iulie 2019, 16:33

In sfarsit, fara rautati la adresa CFR-ului... chiar am fost curios sa vad ce mai ai de spus acum... :)

Virgil (113 comentarii)  •  25 iulie 2019, 16:59

Analiza in general corecta. Daca batea la acelasi scor echipa crestinului George Becali laudele erau fara masura in GSP. Udrea si Craitoiu asteapta asa eveniment cu sufletul la gura. Ioanitoaia este totusi mai diplomat.

Barbu (100 comentarii)  •  25 iulie 2019, 17:01

Nu inteleg de ce a fost nevoie sa precizati ca un jucator ori altul este basc. Nu cumva si acesta este tot spaniol sau sunteti unul dintre militantii pentru independenta Tarii Bascilor si a Catalunyei..

Romil (17 comentarii)  •  25 iulie 2019, 17:03

"Mi-e din ce în ce mai clar că, apelând la fotbaliștii cu experință, „Bursucul” n-are o idee fixă. El știe exact ce face." El știe că nu poate face mai mult de atât, că atât poate echipa pe care o are la dispoziție. Realist, după deschiderea scorului, echipa a mai avut vreo două-trei tentative, nereușite, de a ataca poarta adversă, iar "bursucul" a înțeles că "ajunge pentru astăzi", trebuie să conservăm rezultatul, iar restul trebuie tranșat data viitoare...

Corin (60 comentarii)  •  25 iulie 2019, 17:07

Iata ca atunci cand vreti puteti fi si foarte corect ori macar neutru. Fara suparare dar era si cazul dupa cate articole a-ti scris cu tenta impotriva Clujului. Cred ca vechea prietenie cu Dan Petrescu v-a determinat sa va schimbati atitudinea cu 180 de grade.

Cita (2118 comentarii)  •  25 iulie 2019, 17:48

Pai n-a declarat el inainte de meci ca e fericit si multumit daca nu primeste gol? S-a intamplat si are obiectivul atins. Acu sa-l vedem in celalalt meci!

dinu (427 comentarii)  •  25 iulie 2019, 17:49

Echipa slabuta Maccabi Tel Aviv dar tot are mari sanse sa scoata cfr din cursa. Paseaza bine si acasa baga iures de necrezut.

Toma Alimos (38 comentarii)  •  25 iulie 2019, 17:52

Citesc ca nici in retur nu intra Tucudean. Atunci CFR sa nu aiba soarta porcului de Craciun. Cu un fundas ca Burca poti sa incasezi gol la orice atac al adversarului. Dl Ioanitoaia il complimenteaza dar nu il vad bine pe Petrescu.

alex (42 comentarii)  •  25 iulie 2019, 18:09

Israelienii nu au inceput campionatul. Asta conteaza destul de mult. Dar, sunt peste Astana cea laudata de toti, mai putin de mine. Calificarea se joaca. Vin celtii...si atunci vom vedea daca dfr merita sa intre in Europa fotbalistica!...

itu52 (239 comentarii)  •  25 iulie 2019, 18:13

În fotbal puțini stiu ce fac. Când e bine o dăm pe știință și artă, când o dau în bară nimic nu-i bun, de la schimbări până la formula de start trecând prin posesie și tranziții(pozitivă și ?(ce mai are Dumitrescu în repertoriu)) totul e prost. Foamea de rezultate ne face subiectivi, intoleranți la eșecurile sau semieșecurile în care echipele joacă onorabil. Așa și cu CFR_ul, acum e bine, dar de marți va fi vai de capul ei. Vorba lui Băsescu, acolo nu-i ca aici, că nici aici nu-i ca acolo. Faptul că nu au jocuri în picioare ne dă de doi bani speranță, dar șansele noastre nu cred că trec de 30-40%. Să sperăm în reușită și să salutăm faptul că Dinamo se îndreaptă spre ... ”pupat toți piața endependenți”.

Vio (188 comentarii)  •  25 iulie 2019, 18:24

Un articol care nici nu critica si nici nu lauda. Deci realist pentru ca intre doua ape a fost si prestatia ceferista. Dar greul abia urmeaza in Israel unde Maccabi isi va vinde mult mai scump pielea. Mai ales daca sarbul va avea la dispozitie si absentii de la Bucuresti.

Martis (20 comentarii)  •  25 iulie 2019, 18:28

Stil tipic romanesc... daca echipele noastre sunt puse sa joace inainte de inceperea campionatului intern le cainam de nu se mai poate. Daca in aceeasi situatie se gasesc adversarele noastre atunci ne facem ca ploua si nu mai recunoastem ca suntem avantajati.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  25 iulie 2019, 18:56

Precizez ca am vazut doar repriza secunda asa ca eu am vazut doar cum Dan Penalti n-a profitat ca adversarii veneau de pe canapea, ba le-a si dat israelienilor sperante pentru retur. Pe ai lui ii invata bine sa cada, poate ar fi bine ca in retur sa-l foloseasca pe Costache, care reuseste sa plinga efectiv iar lacrimile-i cer strainului arbitru uluit „da si la mine boieriu ...“ Bun a fost doar arbitrul, daca mai prind unul milos si in retur isi da si Penalti licenta Pro Patria. --------------- Maestre, sint toti unul si unul si mereu aceeasi. Nu pot scapa unul de altul, nu au unde sa se duca. Chelsea viseaza noaptea, ziua se vad din pacate tot intre ei, cu rapidisti, camile si … pisi - Un coleg de suferinta, Geambi scria Mocirla, care, desi se referea la Gropa si la Mica Rapiniada a surprins exact relatiile din fotbal ca oglinda a societatii needucate. De la: „cine s-a certat ?, eu l-am facut ***, el m-a facut *** … care e problema ?“ n-am evoluat. Nu c-a evoluat Steaua cu Marius2, ca nici Dica n-a jucat decit un meci cu Popescu fundas si aripa. Apoi cu Filip, Oaida –dezlinat, ce joaca asta ? -, Hora ori Bizonu ar vrea sa cistige la Pepsi ? Eu am observat ca pina acum CFR n-a jucat nimic – idei are tot Culio – iar Steaua a jucat 4 meciuri efectiv ca in curtea scolii – noroc cu Nedelcu si Tanase care mai stiau ce joaca, in rest echipa a aratat ca in celebra pictura tactica a lui Ionut Chirila ! Scuze Mister, pai astia sint antrenori ? - astia sint mistere. --------------- PS se vede ca in prima repriza am vizionat la digi24 interviul doamnei primitiv ministru al groapei ? Asa ca noaptea am visat-o pe coana Leana, scapata miraculos de executie, cum se prezinta imaculatura la ***, cum face EA totul pentru Romania ei, cum se va duce apoi prin tara sa vorbeasca cu studentii, clasa muncitoate din orase si din sate, cu sindicate si pensionari, … asigurindu-i pe toti – si pe doicocosii Ciolos-iubi-Barna – ca EA are o sansa impotriva lui Klaus Werner Joshannis. Deci, scuze Dane tata, dar dupa asa un cosmar ce puteam sa scriu ? Doamne ajuta !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stan (44 comentarii)  •  25 iulie 2019, 18:59

@itu52. Si tu esti in pericol sa confunzi cronicarii cu suporterii. Suporterii apreciaza oricum, cronicarii nu este obligatoriu sa o faca. Meseria acestora e sa laude cand echipa joaca frumos si sa critice cand echipa joaca urat. CFR a facut multe meciuri urate insa le-a castigat. Daca le pierde evident ca antrenorul si jucatorii o incaseaza.

Iuliu (2 comentarii)  •  25 iulie 2019, 19:34

Petrescu a luat o decizie ciudata cand nu l-a retinut in lot pe Hoban un fotbalist foarte iubit in Israel. S castigat acolo doua championate la rand cu Beer Sheva. Nu a vrut sa il foloseasca dar macar sa il fi lasat sa stea pe banca.

Andy (3 comentarii)  •  25 iulie 2019, 21:10

Atitudinea lui Petrescu fata de tineri este retrograda. Cat are rezultate nu ii poate nimeni zice nici da-te mai incolo. Ii reguleaza el pe toti cum vrea.

Bogdan (395 comentarii)  •  25 iulie 2019, 23:40

Curios sunt ce scuze ii mai gasiti lui Hagi dupa acest meci de tenis de la Gent. Dar nu poti avea pretentii cand vinzi cei mai buni jucatori inclusiv pe propriul baiat.

Niku (275 comentarii)  •  25 iulie 2019, 23:44

O avea Petrescu gura mare dar pe oier nu il egaleaza nimeni. Fecesebeaua a batut azi cu 3-0 si Becali s-a napustit si l-a desfiintat pe Man. Adica pe jucatorul pe care il admira ieri si era gata sa jure pe biblie ca nu il vavvinde sub 30 milioane de euro.

Dicu (23 comentarii)  •  25 iulie 2019, 23:46

Mai multe informatii inedite si un ton temperat. Articolul seamana cu jocul aratat de CFR. Are parti bune si parti mai slabe.

dudu (133 comentarii)  •  25 iulie 2019, 23:49

De acord cu remarca lui Iuliu ca Hoban merita introdus macar in lot daca nu si in echipa 5 minute ori 10. Bursucul a demonstrat inca odata ca el nu are sentimente ci numai interese. Iar principalul sau interes sint banii.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  26 iulie 2019, 3:16

Nici o vorba despre cit de mare echipa e Viitorul si ce urias antrenor e Hagi... Omul tine la palmares -s-a facut iar de ras in Europa.... Eu daca as fi seful LPF as interzice acestei echipe sa mai joace in Europa... Ne face de ras la fiecare iesire. Ce demonstreaza asta???? Un antrenor de 2 bani si o echipa ce cistiga doar prin blaturi si trucaje.....in campionatul intern ca afara e grele....acolo trebuie sa ai valoare...

Myty (69 comentarii)  •  26 iulie 2019, 10:50

@motanul incaltat. Cumva esti dinamovist? Nu stiu ce blaturi o fi facut Hagi dar pe Dinamo a batut-o cu 5-0 de i-a sunat apa in cap. Faceti mai putin pe desteptii si nu mai dati lectii cui nu trebuie. Dar si Hagi incearca marea cu degetul. Daca vinzi toti jucatorii buni nu mai emite pretentii pe plan european si multumeste-te cu liga 1.

Dilimache (657 comentarii)  •  26 iulie 2019, 11:15

Nu m-au dat pe spate, mai degraba au avut noroc...

zapacitu’ (911 comentarii)  •  26 iulie 2019, 12:08

Fotbalul romanesc actual e full de valori si asta se vazu in ultimele 6 luni prin rezultate si joc excelent in international al celor doua reprezentative, si anume: U21 (mai recent) si O21 (over 21, in primavara). Asta e o mare oportunitate pe care o avem si trebuie sa continuam la fel. La intern, alta poveste, valabila si pentru afacerile romanesti actuale: tinerii viseaza direct la bani multi si pleaca foarte repede afara, cei mai "batrani" care raman pe de o parte nu mai au pe cine sa invete sa le duca performanta mai departe, pe de alta nici ei nu mai au vigoarea si ambitia de altadata, acelea care te propulseaza spre atingerea performantei si excelentei in ceea ce faci. Asta e fenomenul actual, si in fotbal si in business si e cazul sa ne obisnuim cu el cel putin pe termen scurt/mediu. Ce-o mai fi in viitor, vom planifica si vom vedea cum iese.

Marulis (16 comentarii)  •  26 iulie 2019, 12:15

Cum necum dar Dan Petrescu castiga meciurile. Urat cum tipa gsp. Favoritul vostru Hagi o ia pe cocoasa an de an in cupele europene si gsp se face ca nu baga in seama. Politica ieftina.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  26 iulie 2019, 12:17

@Dilimache, am avut aceeasi senzatie ca si tine. Fii sigur ca meciul urmator ne va lamuri daca a fost noroc sau nu. Testul adevarului. Oricum, (vezi si scrierea mea de mai sus) asta e nivelul nostru actual de pregatire si e trist ca ne-am obisnuit cu asta. Poate fi periculos daca ne molipsim cu "Sindromul broastei fierte", de care a scris foarte inspirat un alt comentator si cititor al D-lui Ioanitoaia, la articolul anterior despre drama lui Neagoe si a echipei Dinamo Bucuresti. Sa nu uitam ca "obisnuinta e a doua natura a omului" - vorba veche de care ar fi minunat sa mai tina cont si cei ce organizeaza si fac management sportiv pe zona fotbal de performanta in Romania acestor ani.

?????? (831 comentarii)  •  26 iulie 2019, 12:39

În statistici se păstrează victoriile lui Dan Petrescu și înfrângerile lui Gheorghe Hagi, ?

Paul (25 comentarii)  •  26 iulie 2019, 15:28

nici o echipa romaneasca nu va ajunge in grupe

Loulou (274 comentarii)  •  26 iulie 2019, 18:51

Se pare ca unii nu au alta treaba decat ca sa il urecheze pe Hagi. Desi astia nu se pot compara nici macar cu umbra lui Gica.

Victor (1 comentarii)  •  26 iulie 2019, 19:07

I-auzi si la Gica Popescu ca Viitorul mai are sanse de calificare dupa o infringerea cu 6-3....Hagi macar a fost constient si a tacut. Popescu nu se dezminte ca are tupeu oltenesc.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  27 iulie 2019, 3:20

Myty: Ai dat-o in bara... Nu sunt dinamovist-nu la Dinamo ma refeream. Dinamo e o amarita de echipa de play-out dintr-un campionat penibil....

aldo_m (164 comentarii)  •  30 iulie 2019, 7:49

cfr face ce stie mai bine castiga cu 11m MEREU INVENTAT oare nimeni nu sesizeaza echipa asta cred ca are *** pt arbitri ,dinamo a jucat prost dar cfr nu merita sa castige cu cu AJUTORUL ARBITRILOR avem un fotbal profund corupt aceasta echipa DE BLATISTI FARA SCRUPULE ,nea ovidiule de ce nu zici nimic de blatisti de la cluj cfr echipa care castiga NUMAI CU 11M pt ca altfel u pot castiga

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează