Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Degetul pe rană

FRF doar s-a aliniat, federația engleză solicitând prima ca UEFA să intervină pe lângă IFAB, forul ce răspunde de Regulile Jocului, pentru corectarea regulamentului. În Bundesliga, cel dintâi campionat de Top 5 din Europa care s-a reluat, sunt aplicate ambele […]

...

Temeri exagerate

Amânarea poate fi privită ca o bilă albă. Văzută din alt unghi, bila se închide însă la culoare. Întrucât acceptul de la Nyon nu face altceva decât să prelungească o stare de incertitudine. Concret, cluburile așteaptă lămuriri. Vor să li […]

...

L-a durut în cot!

Își dă cu părerea zilnic și despre orice, de parcă ar reprezenta o echipă de top, nu una ce se găsește la un singur punct de retrogradare. A învățat însă de la Burleanu, pe care îl socotește „salvatorul fotbalului românesc”!, […]

...

Fără cap și fără coadă

În paralel, FRF și LPF caută soluții pentru încheierea sezonului în condiții cât mai bune. Uneori le găsesc, alteori nu. De pildă, stârnește controverse intenția federală de a organiza barajul de promovare-retrogradare într-o manșă unică. Justificarea că n-ar fi date […]

...

O mizerie

Enervați, ultrașii de la CS Universitatea au ripostat afișând la stadion un banner imens, în care m-au acuzat c-aș fi primit un hectar de teren de la Mititelu! Cu care nu mai vorbisem la ora respectivă de 5-6 ani, cum […]

...

Supărat la victorie! 

N-a surprins faptul că Viitorul a bătut-o pe Chindia cu 1-0 și a rămas în fruntea clasamentului.

Permalink to Supărat la victorie! 
duminică, 21 iulie 2019, 2:38

N-a surprins și pentru că s-a jucat la Ploiești, nu la Târgoviște. Ceva a ieșit totuși din rutină: Hagi a început cu o garnitură fără Mladen, Iacob, De Nooijer, Achim, Iancu, Houri și Mățan. Concret, dacă-i socotim și pe Vână, Băluță și Ianis, vânduți recent, ca și pe accidentatul Drăguș, rezultă că Viitorul a aliniat o altă formație față de sezonul precedent. Complet diferită.

De aici și observația, valabilă nu doar pentru actualul lider al Ligii 1, că s-a înțeles și la noi că, pentru obținerea performanței, unui club nu-i este suficientă o echipă. Că are nevoie de mai mult, de un lot. În consecință, CFR și FCSB au ales același drum. În sensul în care, deschise la nou, au ajuns și ele să promoveze tineri mai des și mai îndrăzneț. Masiv. La 4-1 cu Clinceni, eligibilii U21 Costache și Itu au marcat pentru campioană. Mai înainte, în returul victorios de C2 de la Orhei, FCSB i-a folosit pe puștii Cristian Dumitru (18 ani în decembrie) și Robert Ion (19 în septembrie). Primul a înscris, celălalt a șutat în bară. Amândoi vor fi însă mai departe împrumutați la Clinceni.

Deși Gazeta a titrat duminică, trimitere la succesul clujenilor, „Victoria U21”, s-ar cuveni să nuanțăm. S-a apelat la tineri mai mult ca altădată pentru a se respecta regula federală, dar și pentru a li se permite fotbaliștilor mai vârstnici, titulari de drept, să se odihnească înaintea duelurilor continentale. Confruntări aducătoare de glorie și, mai prozaic, de bani. Din care motiv, CFR i-a menajat cu Academica pe Vinicius, Camora, Culio, Bordeianu și Deac.

Altminteri, să admitem că Dan Petrescu nu-i vreun admirator al noului val. Fără să fie neapărat dușmanul lui, „Bursucul” se recomandă că e adeptul fotbaliștilor cu experiență, mai vârstnici. În majoritatea cazurilor, i-am dat dreptate. Deoarece antrenorul trebuie să țină cont de valoarea și de forma unui jucător, nu de anul nașterii acestuia. Unii îl acuză pe Petrescu că judecă așa. În opinia lor, depășit. Tehnicianul le răspunde însă contestatarilor cu titlurile cucerite la Urziceni și la Cluj. Ba le și râde în nas.

Revenind la succesul Viitorului în dauna Chindiei, paradoxal, el nu l-a satisfăcut pe Hagi. Gică a admis că „Dumnezeu ne-a dat aceste puncte”, insistând apoi că „N-am avut nici ritm, nici ocazii, dar am avut noroc cu execuția lui Eric. Care și el putea mai mult!”. Iar finalul declarației a păstrat același ton autocritic: „Sunt sigur că am greșit din punct de vedere al atitudinii”.

Nu-i exclus ca Hagi să fi jucat teatru. Să fi căutat să pună presiune pe băieții lui fără să lase impresia c-o face. Oricum, nemulțumirea exprimată la victorie poate fi, măcar parțial, explicația startului lansat al grupării din Ovidiu. Supărarea cu pricina însemnând că Hagi visează mai sus de campionatul intern. Că ia în calcul altă unitate de măsură. Concret, prezența în cupele europene. Competiție care s-a dovedit, s-o recunoaștem onest, o căciulă prea largă pentru el și mânjii lui. Acel 0-5 de la Gent se uită greu sau nu se uită deloc.

Posibil ca lucrurile să se schimbe, chiar dacă Viitorul pare mai slabă azi decât ieri. Logic, după ce a pierdut atâția titulari. Dar vedem și să sperăm.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Adu (70 comentarii)  •  21 iulie 2019, 14:46

Cat teatru joaca Gigi de cate ori anunta bombastic transferuri care nu se intampla, asta nu se mai oberva?! :D

Nica fără frica (261 comentarii)  •  21 iulie 2019, 15:06

Adu - transferurile mincinoase le face PRESA asta mincinoasă nu Hagi!!! Pentru că la noi presa sportivă a devenit un tabloid de ani buni care și-a pierdut orice credibilitate! Numai can can și știri false!

Relu (27 comentarii)  •  21 iulie 2019, 15:34

Iar incercati sa il vopsiti pe Dan Petrescu. Care chiar este dusmanul principal din liga 1 al promovarii jucatorilor tineri. Altfel nu i-ar fi prelungit contractul argentinianului Culio la 36 de ani cu inca 2. Echipele lui Petrescu sunt unele de old boys.

Mirel (129 comentarii)  •  21 iulie 2019, 15:41

Adita, nu exista legatura intre baba si mitraliera, deci nu este vorba aici despre transferurile efectuate ori nu de fecesebeaua. Suferi serios cand citesti in articol care nu da amanunte despre viata liderului spiritual al oierilor, dar se mai intampla si minuni in curtea gsp.

Mircea (635 comentarii)  •  21 iulie 2019, 15:44

Incet incet Gica demonstreaza ca are mai mult cap decit toti antrenorii romani care se cred mari scule. Nu stie el sa vorbeasca academic insa gindeste bine si aplica tot ce gindeste.

Radu (166 comentarii)  •  21 iulie 2019, 15:47

Inca un articol gsp din suita de ode dedicata lui Gica Hagi. Cunosc urmarea care va consta intr-o lauda la adresa lui Ianis Hagi. Pacat ca fiica Kira nu se ocupa si ea de fotbal.

Franz (390 comentarii)  •  21 iulie 2019, 15:48

Dan Petrescu chiar e inamicul promovarii tinerelor talente. In locul Dv nu as glumi pe tema asta.

Durden (332 comentarii)  •  21 iulie 2019, 16:02

Deci recunosti si mata ca tinerii incep sa dea rezultate. Dar lasa-ma sa inteleg. E o mare coincidenta nu? Regula U21 n-are absolut nici un fel de legatura? Stiu ca imbatranesti urat, dar pana mori sper sa recunosti ca ai gresit criticand intr-una, chiar si fara motiv, actuala conducere FRF

petre petre (86 comentarii)  •  21 iulie 2019, 16:03

O speculatie abila marca Ovidiu Ioanitoaia. Imi este insa teama ca ea nu are acoperire. Cum si autorul recunoaste Viitorula devenit o echipa mai slaba decat precedenta si sunt gata sa fac prinsoare ca Gent ii va administra inca o bataie zdravana.

Grig (99 comentarii)  •  21 iulie 2019, 16:07

De neinteles decizia becaliota de a ii imprumuta pe Dumitru si pe Ion la Clinceni ca tu sa joci tot cu Hora si Gnohere. Adica ii lauzi pe pusti de nu mai ai loc si dupa aia te dispensezi de ei....Geniu mai este Becali si nu altceva.

AliBaba (209 comentarii)  •  21 iulie 2019, 16:30

Hagi mai face pe *** ca isi permite. Cu Chindia meritat sa castige dar nu a facut-o convingator. A vandut en gros si gaurile se vor vedea cu orice adversar mai serios.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica (239 comentarii)  •  21 iulie 2019, 16:46

Hagi nu joaca teatru. Are si el un of si cateodata rabufneste. In fiecare perioada de transferuri sunt 2,3 jucatori care, ametiti de mirajul unor salarii mai mari promise de echipe gen FCSB sau Craiova, vor sa plece si nu le mai sta gandul la joc. S-a vazut o scadere de randament inainte de transfer si la cei plecati cu valul la FCSB, s-a vazut de prin iarna si la Vina, se vede si acum la cei care au fost pe la lot... Daca Hagi ar avea bani sa le mai mareasca salariile baietii astia inca necopti ar mai ramane un an, doi si s-ar desavarsi ca fotbalisti. Si echipa ar avea rezultate mai bune, si cota lor ar creste. Din pacate toti se grabesc.

Virgil (91 comentarii)  •  21 iulie 2019, 17:20

Lasa ca lui Hagi ii plac banii si din acest motiv se grabeste sa vanda. Intre care si pe unicul sau baiat pe care alti parinti l-ar fi tinut acasa ca doar aveau mijloace destule. ***. Cu scoala mai rarut spre deloc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John (540 comentarii)  •  21 iulie 2019, 17:51

Nu stiu cat s-a prefacut Hagi dar maestrul Ioanitoaia sigur s-a prefacut. Pentru caa fost este si va fi un mare admirator al lui Hagi. Chiar si al balbaielilor acestuia pe care le a trecut mereu cu vederea. Fraza cu rautacismele intrata in folclor a fost rostita de Hagi intr-o emisiune a maestrului cred ca de la Antena 1.

Tiberiu (4 comentarii)  •  21 iulie 2019, 18:33

@Virgil. Cunosti pe cineva care sa nu ii placa cascavalul sau sa il lase indiferent ca eu nu. Doar daca nu ma gandesc la miliardarul Tiriac exceptia de la regula

Bogdan (367 comentarii)  •  21 iulie 2019, 18:36

Nea Ovi, nu este scandal or polemica nu sunt nici commenturi. Dar noua ne pasa tare de sport si mai ales de fotbal. Daca bagai injuraturi era iures mare aici.

Madagaskar 4 (27 comentarii)  •  21 iulie 2019, 19:01

Papagalu' ăsta "***" a' ''lii e supărat și pă Soare că merge pă cer dă la Est la Vest fără să-l întrebe, și pă Lună că nu s-a lăsat veolată kozmik dă makidonii omniprezenți dă la Yepir și malu' Mării, până la Ploiești, Rășinari, Cluj și Vianna... Nu-i supărat kă kum răknește el la jukători ca ysteriku' paranoyku', dă pă marginea terenului. Ce-l tot bagi în seamă atâta? I s-a spus devreme (oare cine, cine oare? ...Secu?) că în fotbalu' mioritic lipsit de valoare dacă recrutează juniorii buni formați de alții poate face bani de pe urma lor, la "entern" sau la "iestern", și a fost consecvent, geambașu' makidon, că i s-a dat dErekția, mai ales că a avut la dispoziție banii (meleoane! oare cine, cine oare? ...Secu?) și influențele imobiliare ale altora (oare cine, cine oare? ...Secu?) ca să facă stadion, hotel și alte akareturi la periferia Konstanței! Oare el nu are niskaiva probleme emobiliare cu kondamnații Mazăre sau Nikoșor Konstantinesku, cum au majoritatea afaceriștilor de la malu' Mării? Nuuuu... Că Giustiția Statului Paralel și FeReFeaua ILEGALĂ știm că nu iau decizii șinGură(e)...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aspida (1 comentarii)  •  21 iulie 2019, 19:08

cine are bun simt isi da seama ca hagi e un frustrat ***,*** de la gsp!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

acum vad! (27 comentarii)  •  21 iulie 2019, 19:24

Ce penibiltati la Constanta, cu primirea de mase a sampioanei SH... Ceausescu s-ar simti foarte bine in postura ei... :)))))

Claudiu (322 comentarii)  •  21 iulie 2019, 20:18

@aspida. Ori nu stii ce inseamna frustrat in limba romana ori esti prost ca noaptea. Poate ca sunt valabile ambele variante. Norocul tau e ca Madagaskar 4 este si ***. La ce *** insiruie individul nu se mai face bine niciodata. Acest mormoloc nu roseste cand se leaga de marele Hagi, singurul care mai tine in viata fotbalul romanesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan b (239 comentarii)  •  21 iulie 2019, 21:00

Citesti cu atentie unele postari si-ti dai seama cam din ce provincie istorica provine ofticosul. Ce sa faci nene, Constanta e centrul sportului romanesc! De aici rasare soarele... Si nu ne-a dat guvernu' nici sala, nici stadion nou. Sa fiti sanatosi!

Coco (389 comentarii)  •  21 iulie 2019, 23:23

Multi il injura pe Kovacs Istvan ca a reluat jocul. Ei uita ca nu arbitrul Kovacs este vinovat ci un regulament complet *** si inuman. Va rog sa luati atitudine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Regele Hagi (2 comentarii)  •  21 iulie 2019, 23:33

Hai Viitorul ! Hai Viitorul !

?????? (828 comentarii)  •  22 iulie 2019, 2:05

@Cum ați comenta despre nivelu la care au dus fostbalul românesc Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu, despre care se zice în prezent că este junglă, cu indivizi condamnați penal pentru fraude implicați în fotbal , cu conducători ai fotbalului anchetați pentru fraude,cu antrenori și jucători cu probleme medicale pe terenurile de fotbal sau chiar mai grav, cu impresari care pocnesc antrenori, cu finanțatori și conducători de cluburi care nu își cunosc atribuțiile și încalcă regulamentele fiind cercetați de comisii pentru trucare de meciuri și care nu își plătesc jucătorii și antrenorii, unii dintre ei fiind schimbați după câteva meciuri, etc., ? Despre Gheorghe Becali ați zică că le făcea selecția și echipele și lui Anghel Iordănescu și lui Victor Pițurcă, ?

?????? (828 comentarii)  •  22 iulie 2019, 2:13

Din afacerili Rejelui Jică Haji, ? Opinați că *** Jică Haji l-ar pute înprmuta pe Ianiș Haji de la Genck ,că să nu mai fie supărat că Prinșu nu joacă fotbal la Genk, fiind primit rejește, ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (828 comentarii)  •  22 iulie 2019, 4:12

,, Lipsește ceva, lipsește o piesă !", citat din afirmații mai vechi ale Rejelui Jică Haji, de la emisiuni ce îl aveau realizator pe Ioanițoaia, ?

?????? (828 comentarii)  •  22 iulie 2019, 4:25

Tehnico-tactic , ,,la șah nu se există așa ceva", ? ,,Nu prevede.", ? Alte citate, de la celebrul *** Haji : ,,Apucați-vă de șah !" ,,N-aveți bă creier.", ,,Creieru' echipei", etc., ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (828 comentarii)  •  22 iulie 2019, 4:46

”Ăla mic” e ținut rejește, la Genk, ? Citat: ,,Ce mai vreți, ?”, ?

?????? (828 comentarii)  •  22 iulie 2019, 5:21

Remarcați și faptul că ăla mic când v-a fi convocat va veni pregătit și numai prin faptul că se antrenează cu unii mai buni, și că Gheorghe Hagi era să devină și antrenor de succes, dacă nu vindea jucătorii, însă probabil că nu își dorește să fie și Reje și antrenor de succes, că probabil ar putea fi ,,cumul de funcții”, ?

IMGB (67 comentarii)  •  22 iulie 2019, 5:36

Nea Ovidiu ,iar ne innebunesti cu regele asta pirit si agramat ? Pa bune , de ce nu iesi la pensie ?.... stii si tu foarte bine ca regele a fost si deocamdata ramine DOBRIN .

Andi (7 comentarii)  •  22 iulie 2019, 8:31

@IMGB. Vezi ca Hagi asta parat si agramat, caruia in text nu i se spune rege, e primul in clasament si nu se lauda cu asta. Iar Dl Ioanitoaia nu iese la pensie si bine face pentru ca sa se mire prostii ca tine. Care sunt atat de goi ca nu au nimic de spus dar se cred mari smecheri. Saracii de ei nu sunt smecheri, sunt doar niste gainari.

Cristian (34 comentarii)  •  22 iulie 2019, 10:49

Alt articol grețos marca Ioanițoaia? Deh...dacă Gică plăteștr gras, n-ai ce face! Chiar nu-ți mai ajunge pensia "maestre"! Asta e, în lipsa lui Sandu și Dragomir te mulțumești și cu resturile machidonului. Exact aceeași slugărnicie pe bani mulți ca cei de la PROX față de cioban!

Dilimache (539 comentarii)  •  22 iulie 2019, 11:21

Ce-mi place de astia care n-au facut nimic in viata si stau sa il comenteze pe Hagi!

?????? (828 comentarii)  •  22 iulie 2019, 11:48

Ați zice și că Jică Haji nu este mulțumit , că nu pricepe "braziliana" prea repede, ? Opinați că l-ar putea lua "consigliere" pe Mircea Lucescu, care nu are angajament, ?

Vasile (11 comentarii)  •  22 iulie 2019, 12:23

Cică Hagi a încasat nu stiu cate milioane din transferuri. Pare ca merge bine afacerea. Unii părinți plătesc pt copiii lor la academie. De ce nu mărește Hagi salariile la prima echipă ca sa poata păstra cat de cat jucătorii? Ce mare lucru face? Ia juniorii cei mai talentați din țară, ii tine câțiva ani la el pe salarii de nimic si apoi aia pleaca (cei care confirmă cat de cat). Si azi eu consider că nu a produs Hagi până acum niciun fotbalist adevărat. Mie nu mi se pare R. Marin mare fotbalist. Vine primul tur preliminar si iarăși e eliminată Viitorul. Păi asa se face treaba? Sa nenorocesti an de an coeficientul țării? Hagi e unul din principalii vinovați din cauza căruia am ajuns sa avem coeficientul țării sub Liechenstein.

Cita (1949 comentarii)  •  22 iulie 2019, 15:58

Va rog sa va rezolvati problema pe care o aveti la IT-ul vostru de la GSP cand facem upload! Nu suntem pirati ai internetului ci oameni normali care comentam. Mesaje de genul “spam deleted” nu ar trebui sa ne apara cand comentam, mai ales oamenii seriosi. Va rog rezolvati-va problemele! Am incercat de multe ori de pe WiFi, cablu, IE, Firefox, de pa laptop. Ca sa nu mai vorbesc de incercarile repetate de pe smartphone, niciodata nu a mers asa! Evident, nu este normal! Comment: Hagi si echipa lui de pusti au sanse mari sa ajunga departe, si uite ca e bine ca CFR sau FCSB s-au pus serios pe treaba in a-I urma exemplul. Asta e lucrul cel mai bun, si maestrul Ioanitoaia puncteaza bine acest aspect.

Kunta Kinte (511 comentarii)  •  22 iulie 2019, 15:59

Viitorul are sanse mari sa se faca si mai mult cunoscuta in fotbalul european. Aceasta autocritica exprimata de Hagi Sr. se refera la ambitia acestuia de a se face cunoscut in lumea mare a fotbalului cu echipa formata de la zero si crescuta de el insusi. Succes!

IMGB (67 comentarii)  •  23 iulie 2019, 9:06

Andy..... Nu sint mare zmeker... sint unul care a reusit in viata lui...am o nevasta shukara....nu sint milionar ...dimpotriva...sint la mijloc si-mi plac saltimbancii ca tine care oracaie aiurea . *** Hagi a fost un jucator bunicel si... atit ... nu rege ! Si tu ai fi un baiat bun daca ai gindi ....dar.....deaocamdata esti un sarman manelist .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (67 comentarii)  •  23 iulie 2019, 9:16

Cita..... Tu nu poti sa fii un om serios ...eu cred ca esti un pirat kajbek . Citeste manualele de utilizare a parangheliilor pe care le ai si apoi o sa ai o revelatie ....o ***....o ***.... un ***...ce naiba, ceva tre sa ai ....inafara de frustratie ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează