Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Probleme în Gruia 

Campioana României a început noul sezon cu stângul.

Permalink to Probleme în Gruia 
luni, 15 iulie 2019, 4:06

Mai întâi a pierdut Supercupa, apoi meciul tur din deplasare cu Astana, pentru ca sâmbătă să se încurce la Cluj cu Poli Iași, care s-a chinuit să se salveze de la retrogradare în 2019. Surprinzător, CFR-ului nu i-a ieșit jocul nici pe terenul său, iar Dan Petrescu s-a grăbit, obiceiul casei, să arunce vina pe arbitri! Au greșit și aceștia, vom analiza imediat, însă nici elevii „Bursucului” n-au prins o zi fastă. Chiar mai mult, Poli se poate declara nemulțumită de egalul de pe Someș. Scăpat singur în minutul 90, la 1-1, A. Cristea a trimis mingea în bară dintr-o poziție ideală.

Deși Petrescu a menajat câțiva veterani în perspectiva returului cu Astana, din care motiv Vinicius, Culio și Hoban n-au fost nici măcar rezerve, CFR a etalat un fotbal lent și previzibil. Lipsit de vigoare și de explozie, anonim. Sigur că s-a resimțit absența golgeterului Țucudean, blocat de alte probleme medicale, vârf pe care Rondon n-a reușit să-l substituie. În schimb, în formulă remaniată, Iașiul a aliniat o formație schimbată în bine, mobilă și bătăioasă. Ca atare, Teja a trecut cu succes cel dintâi examen, doar că e prea devreme pentru pus note.

Deriva CFR-ului ar trebui să îngrijoreze înaintea duelului continental de miercuri. Veți zice însă, zâmbind amar, că o echipă eliminată de Dudelange din Luxemburg n-are cum se face de râs mai rău în cazul în care va fi eliminată de Astana din Kazahstan! Aici, când insistă că adversara a pornit din pole-position, Dan Petrescu nu caută alibiuri. Câtă vreme Astana posedă, conform surselor din Gruia, un buget anual de 50 de milioane de euro, maximum 15 pentru CFR, atunci ea trebuie considerată favorită. Între altele, și pentru că și-a permis să-i plătească lui Bruges 1.5 milioane de euro pe Dorin Rotariu.

Altminteri, Astana nu-i o firmă care să impresioneze, chiar dacă în 2015 s-a calificat în grupele C1 și, ultimele trei ediții, în grupele C2. Ne place ori nu, regula spune că buget mai mare înseamnă jucători mai buni. Pe lângă cel al terenului sintetic din tur, iată alt avantaj în contul Astanei. Reprezentanta unei capitale care, în onoarea președintelui țării, Nursultan Nazarbaev, și-a modificat recent numele în Nursultan.

Revenind la acuzele „Bursucului” la adresa brigăzii de arbitri conduse de Cătălin Popa, ele sunt, în opinia mea, parțial justificate. N-a fost vorba, cert asta, despre „O viciere crasă de rezultat” (DP). Deoarece nu din pricina arbitrajului n-a bătut-o CFR pe Poli Iași, ci a propriilor slăbiciuni. Adevărat e însă că în minutul 86, „centralul” Popa era obligat să dicteze penalty pentru clujeni, deoarece portarul Rusu l-a împiedicat în careu pe Rondon. N-a vrut, dar a faultat. Altfel, atacantul venezuelean n-avea de ce să cadă, e părerea mea și, nu mai puțin fermă, a lui Ion Crăciunescu. În paralel, încă o dovadă, a câta?, că Liga 1 reclamă introducerea neîntârziată a sistemului VAR.

Să nu se deducă din cele de mai sus că, fiind creditată cu șansa a doua, CFR se poate califica numai printr-o minune. Raționament fals. Doar că ea va trebui să arate altfel decât în primele meciuri ale stagiunii. Mai dârză, mai omogenă, mai inspirată.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Florin (215 comentarii)  •  15 iulie 2019, 16:34

Dan Petrescu sa tipe mai putin la arbitrii si sa faca echipa sa joace. Ori sa plece inapoi in China dupa bani.

John (564 comentarii)  •  15 iulie 2019, 16:36

De acord si nu prea. Conforma teoriei dvs nu trebuie sa se mai joace ci sa se stabileasca toate clasamentele in functie de bugete. Atunci Manchester United si Paris Saint Germaine ar fi campioane la infinit si uite surpriza ca prima nu este de foarte multi ani.

Poli 21 (189 comentarii)  •  15 iulie 2019, 16:54

Nea ovi, nu mai muri de grija celor de la Cluj, mai bine bucura-te de viitorul loc doi ( varianta optimista) care este rezervat celor din stina ciobanului si adoratorilor acestora.

Lestie (78 comentarii)  •  15 iulie 2019, 16:57

CFR-ul nu a inceput sezonul cu stangul. Asa joaca echipa din Gruia cand nu e ajutata de nimeni. Aveti putintica rabdare. Arbatrii vor recupera terenul pierdut, iar in final o veti vedea din nou "stralucind".

Ceferika (152 comentarii)  •  15 iulie 2019, 16:57

Chiar nu vad unde-i dezastrul? Ce se intampla chiar asa grav? De ce-si framanta gesepeii maine si se ingrijoreaza in halul asta? Care-i problema? C-au pierdut franarii 2 meciuri si n-au batut sarmarii? Nu-i bai! O sa mai piarda. Sa ne concentram totusi pe "cea mai echipa iubita"...

cristi (1 comentarii)  •  15 iulie 2019, 17:01

cfrin campionat doar 1-0 in cupe ? e de ajuns??? de ce s au chinuit sa termine pe primul loc????

Vio (188 comentarii)  •  15 iulie 2019, 17:13

@ceferika. Bai v-a facut de rasul Europei Dudelange, urmeaza Astana, sunteti rasii Romaniei...

George (164 comentarii)  •  15 iulie 2019, 17:15

Articolul este unul pro CFR dar unii ***.?Multi prosti pe metru patrat mai sunt la Cluj Napoca.?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin (24 comentarii)  •  15 iulie 2019, 17:23

Nu inteleg care ar fi "problemele". CFR a jucat conform modelului sau. Nimic surprinzator din partea echipei. A surprins echipa de arbitrii, care, obraznicaturi fara obraz, nu ia favorizat pe ceferisti.

Ciucu (24 comentarii)  •  15 iulie 2019, 17:39

Punct de vedere obiectiv mai putin aprecierea ca trebuia acordat 11 m. Daca este si punctul de vedere al lui Craciunescu treaba se schimba si Bursucul a avut motive sa se certe cu arbitri.

Giulesti (85 comentarii)  •  15 iulie 2019, 17:42

Start slab dar nici ca sa se umple gsp de griji. Problema ramane ce face echipa abonata sezon de sezon la gloriosul loc 2. Asta e principala preocupare la gsp.

Dragos (250 comentarii)  •  15 iulie 2019, 18:51

Nea Ovi, pai daca arbitrul nu a dat Clujului 11 metri in minutul 85 cum nu a fost viciere crasa de rezultat cum a protestat Dan Petrescu? O fi avand Dan Petrescu gura mare di nu se stapaneste cum ar trebuu dar de data asta cred ca puteati sa ii dati dreptate.

moșierul (10 comentarii)  •  15 iulie 2019, 19:16

Ce vă mai bucurați când vedeți că CFR--ul nu merge bine...mare suferință a fost pe voi și va mai fi ...nu înțeleg de ce tot va zbateți să câștigați și voi odată titlul ăla că oricum va deposedează TALPAN , urgent, de el..!!!Așa că, mai bine fara...

clujeanul (92 comentarii)  •  15 iulie 2019, 19:40

Multi suporteri dupa chipul si asemanarea stapanului echipei fara nume si fara palmares pe aici. Pai daca in min 85 nu s-a dat un penalty clar nu e viciere de rezultat? Si sa nu uitam de unul la fel de clar in reprixa intai si de offside-ul imaginar la rondon cand scapase singur spre poarta. Asta nu scuza totusi faptul ca cfr pregatindu-se cica de cl si-a batut joc de lot.

Vanboben (4 comentarii)  •  15 iulie 2019, 20:00

Sunteti in eroare! Nu a fost penalty la Rondon! La reluarea dinspre centrul terenului, se observa cum Rondon cade inainte sa fie atins de portar, iar mingea deja ieșise afara!

La steaua care-a răsărit … (53 comentarii)  •  15 iulie 2019, 20:29

Eu văd probleme nu pe unicul stadion din Gruia, ci în cloud-ul de saivane de primărie Mogoșoaia-Domnești-Popești-Pitești-Nutepitești-Buzău-Voluntari-Ðżiurðżiu... Să iei 3 goluri, de la echipa cu nume de salam săsesc ce în luna mai era cât-pe-ce să retrogradeze și Miriuță a fost obrigado să joace meci de baraj cu a treia din "B", după ce ai transferat o pleiadă întreagă de jucători ca să-i transformi în ..bitoace, aia e problemă mare! "... când le-am spus prietenilor mei unde voi veni, am primit foarte multe mesaje de felicitare, fiindcă lumea știe în toată Europa cât de mare este acest club. Voi face tot posibilul pentru a profita de această șansă extraordinară”, a spus Thierry Moutinho... Lu' ăsta nu i-a spus nimeni că acest Mare Club are o istorie ce se întinde din 2006 încoace? :))))) ...faceți-i legătura pe feisbuc cu colonelul Talpan, ca să-i explice.

itu52 (239 comentarii)  •  15 iulie 2019, 21:16

Fazele incriminate de Dan Petrescu sunt neclare. Prima, o minge ce plutea prin stratosferă, e prea dezbătută și băgată în seamă. A doua este pentru cârcotașii care nu mai suportă pe nimeni în zona de pedeapsă și pândesc momentul căderii. Îngrijorător este faptul că CFR_ul s-a obișnuit cu șocuri în zona tehnică pentru a urni locomotiva. E pe aburi, demarează mai greu și cere sacrificii. Tare mă tem că bursucul nu apucă să năpârlească. Are un stil arțăgos, departe de pretențiile pe care le are. Minteuan i-a netezit anul trecut calea, echipa mergea ca unsă, fără zgomot și tumbe. Face abuz de presiune, nu la cazan, ci departe de teren, în zona arbitrilor și media. E un stil ciudat de a antrena, străinii din lot sigur nu înțeleg acest lucru. Deac zicea că nu pricepe ce se întâmplă, ”nu am uitat fotbalul, suntem aceiași”. Se va rezolva, pe aici au trecut și anul trecut și totul s-a sfârșit cu bine. Etapa Astana va fi depășită cu greu, ”albitrii” vor fi niște tâlhari care vreau răul bursucului, dar ce urmează în CL are slabe șanse de reușită.

daniel (223 comentarii)  •  15 iulie 2019, 21:31

@vanboben. Ai dreptate. Stiam ca tu te pricepi mult mai bine decit Craciunescu care a arbitrat finala de Cupa Campionilor Europeni in 1985.. Am vazut si eu faza dar invers decit tine si eu nu sint fanul vreunei echipe.

GopoSapiens (25 comentarii)  •  15 iulie 2019, 21:38

La CeFeRe primele 33 de meciuri e mai greu, până le pică fisa ardelenilor c-a-nceput sezonu' competițional, dup-aia nici melcu-njectat-cu-viagra nu-i mai prinde... Mai așteptați olecuță, vă zâc...

Dilimache (657 comentarii)  •  15 iulie 2019, 22:34

Dan Petrescu vorbeste ca sa nu taca, intotdeauna altcineva e de vina pentru neputinta lui...

Cita (2118 comentarii)  •  15 iulie 2019, 23:31

Ce ma bucur ca scrieti din nou! Sa va zic totusi ceva legat de afirmatiile despre CFR in actuala stagiune, interna si internationala: vedeti-va de treba, cum se mai spune, ca cei de la CJ joaca teatru in intern ca sa-si protejeze jucatorii valorosi pentru meciurile importante internationale ce vor urma. Chiar daca jucam cu neica-nimeni in fotbalul mare la nivel european, avem datoria sa ne facem strategia exact ca pentru Munchen sau Mancester.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  15 iulie 2019, 23:38

oho, bine ati revenit din vacanta, Maestre! Fusei si eu la bunica in Zanzibar, ca baiatul de la tara sa nu uite de obarsii. Ziceti de CFR Cluj aici in articol ca nu are bani destui ca sa aiba jucatori buni. Dar pe vremea dinainte de 89, nu mai erau bugete deloc si Craiova, Hunedoara, Rapiduletul, Steluta si Dinamo zumzaiau si bateu straini dupa straini! Mai e si disciplina, seriozitatea in pregatire, nopti NEpierdute, alcool spre zero, suflet mult pus in pregatire si in joc, ambitie de a dovedi ca esti din ce in ce mai bun si te integrezi in jocul echipei. mai conteaza si astea, nenea Ovidiu, pe langa banii clamati de matale aici. Cateodata, vezi exemplul cu societatea socialista multilateral dezvoltata exprimat ceva mai sus in eseul meu, mai conteaza si altceva decat banii, asa sa stiti toti cititorii acestui frumos si instructiv blog de sport.

Zapacitu’ (911 comentarii)  •  15 iulie 2019, 23:42

Daca imi este permisa o gluma deplasata, recomand antrenorului Dan Petrescu sa se uite mai mult catre tineri sub 21 ani, a vazut doar ce frumos si spectaculos la maxim au jucat cu englejii, francejii si nemtii la Euro 2019 U21. Cu un buget mult mai mic decat cel expus de nenea Ioanitoaia aici, poti cumpara tineri din lotul U21 care a fost in Italia si acestia iti vor scoate inzecit banii investiti.

Matei (93 comentarii)  •  16 iulie 2019, 6:07

Uite aici de vede ca regula lui u21 are si o parte proasta. Pentru ca cfr trebuie sa joace cu o formatie impusa de federatie in campionatul intern si cu alta in liga campionilor. Uefa nu conditioneaza nimic sub aspectul varstei jucatorilor.

Ducu (121 comentarii)  •  16 iulie 2019, 10:09

Noroc ca nu sunt probleme la FCSB, la Craiova si mai ales la Dinamo...Acolo toate sunt in regula nu edte asa domnule mare director?

MZM (390 comentarii)  •  16 iulie 2019, 10:15

Probleme in Gruia? Sa fim seriosi! Probleme la Dinamo!!!!!

?????? (831 comentarii)  •  16 iulie 2019, 11:00

Cum ați comenta și despre "târâșul" arătat de Eric, la golul de 5-0 de la partida dintre Viitorul și Dinamo, și "cățeilor", ?

Parneava (26 comentarii)  •  16 iulie 2019, 16:29

Probleme nu sunt numai in Gruia.Sunt in tot fotbalul romanesc(FRF,Liga Profesionista??,presa sportiva,cluburi,asociatiietc),care incurajeaza intrarea in Liga 1,a echipelor satesti,poate pentru un viitor campionat al Bucurestiului. Si apropo,din ce bani sunt tinute echipele satesti de primarii? Nu cumva din banii nostri ?Nu cumva un privat din Moldova,Ardeal,Oltenia Dobrogea,prin impozitele platite la stat,sustin fara sa stie aceste echipe din jurul Bucurestiului? Nu cumva acolo se ascund autostrazile,spitalele si scolile ce n-au mai fost construite?Unde s-a mai pomenit ca un latifundiar sa distruga echipe din prima divizie,momind jucatorii cu bani,pentru a castiga din revanzari.Vezi incercarea de a distruge campioanele (CFR,prin transferuri gen Semedo si afacerea valiza,incercarea de a distruge Astra,careia ia luat cei mai buni patru jucatori,Galatiul careia ia luat 3 jucatori)coroborata cu luarea jucatorilor de la Viitorul,ca oricum tot nas si fin raman.....Si nu in ultimul rand implicarea la Clinceni. Obsedat de abonamentul la locul doi si-a mai tras o echipa in prima liga.Ce-ar fi sa faceti o lista cu jucatorii distrusi de capacitatile fotbalistice a latifundiarului ? In alta ordine de idei,nici o echipa nu ar trebui sa primeasca licenta daca nu are stadion propriu. La cat s-a castigat din vanzari de jucatori puteau sa aiba propria arena.Daca fina latifundiarului nu mai castiga primaria Bucurestiului,o sa joace la Pitesti,Buzau,Ploiesti,Tg Jiu etc.Ma intreb cum este posibil asa ceva,ca o echipa de fotbal sa beneficieze aproaoe doar ea de Stadionul National,construit din BANII NOSTRI AI TUTUROR ROMANILOR.S-au suntem inca in epoca comunista a anilor 50 cand Dinamo,avea echipe la Brasov(Dinamo Orasul Stalin)si la Bacau(Dinamo Bacau),echipe ce se plimbau prin tara''pentru revigorarea fotbalului romanesc''.Ca sa nu mai vorbim de echidistanta jurnalistica:trei sferturi din stirile GSP si Sport.ro,nu fac altceva decat sa aduca osanale profitorilor fotbalului romanesc,in speta latifundiarului .Revolta iubitorilor de fotbal se manifesta impotriva voastra,prin neparticiparea in calitate de spectatori la meciurile Ligii 1.Voi ziaristi sunteti PR ciobanilor care declarativ,urmaresc sa faca doar profit.Aveti curajul si recunoasteti ca problemele nu sunt doar in Gruia,sunt in primul rand la voi pentru ca sprijiniti impostura.Poate gratuit(si atunci e prostie).Poate pe bani(si atunci institutiile statului ar trebui sa-si faca datoria).

Florin (24 comentarii)  •  16 iulie 2019, 18:07

De la problemele CFR-ului, unii sar la chestii care-i enerveaza pe ei. Pe ei, niste provinciali prapaditi frustrati. Asta chiar este o problema la CFR: complexul de inferioaritate al provincialului frustrat. Duhniti a putoare de provincie. Din cauza asta nu va depasiti conditia.

Comentează