Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Sub semnul banilor

Situația începe să fie nu doar îngrijorătoare, e de-a dreptul alarmantă. Totuși, nu-i de mirare că formația din Berceni, pot să-i spun așa?, a ajuns în sapă de lemn. E normal să nu-ți iasă nimic atunci când, în lipsa unui […]

...

Burleanu cel ironic 

În condițiile în care tehnicienii din Liga 1 trebuie musai să înceapă cu doi jucători U21 și să termine cu măcar unul. Măsură ce presupune ca, pe lângă cei doi tineri fotbaliști, fiecare echipă să mai aibă pe bancă, pentru […]

...

Să fim serioși!

Joi seara, s-a întâmplat în Europa League cam ce-am prezis aici: FCSB a învins-o pe Mlada Boleslav și continuă cursa către grupe, în vreme ce Universitatea, 1-1 la Atena, n-a reușit să răstoarne acel 0-2 din Bănie și a părăsit […]

...

SuperDan 

S-au folosit cuvinte ca epic, fantastic, magnific, formidabil și altele, dar m-aș opri la perfect. Așa a jucat campioana României marți seara, când a făcut exact ce trebuia . Iar izbânda, nu-i vreo noutate, schimbă orice perspectivă. De spus însă, […]

...

Lucescu la FCSB?!

Surprins de amploarea zvonului, Lucescu a dezmințit repede și ferm ambele variante. Adevărul e însă că el însuși le-a alimentat în clipa în care, dând curs invitației lui Becali, l-a vizitat pe acesta la așa-zisul Palat, „unde am văzut multe […]

...

Pete în soare

M-am temut auzind că Rădoi va introduce patru jucători noi (pe Fl. Coman nu l-am pus) în meciul cu Franța. Între care, pe Ad. Rus și R. Boboc ca debutanți la Euro 2019.

Permalink to Pete în soare
marți, 25 iunie 2019, 3:45

M-am mirat și pentru că schimbările vizau toate compartimentele, ceea ce putea afecta randamentul echipei. Pe aceeași linie, explicația lui Mirel că unii dintre băieții săi au obosit nu m-a convins. Au și obosit?!, mi-am zis în sinea mea, surprins că Rădoi a hotărât să riște într-un asemenea moment. Sincer, mi se părea mai normal să forțeze calificarea în semifinale cu titularii, după care să vadă ce-o fi.

Spre lauda lui și spre bucuria noastră, Mirel a știut mai bine. A făcut exact ce trebuia. A mutat folositor și inteligent, dovadă că Ad. Rus și R. Boboc au primit cea mai mare notă în GSP, 8. În ciuda modificărilor, România a condus întâlnirea cu Franța și a fost mai aproape de victorie.

Pe lângă uriașele ratări ale lui Pușcaș (67) și Ad. Rus (78), „centralul” bulgar Kabakov le-a refuzat „tricolorilor” un penalty (17). Într-o fază în care, pentru că Amian l-a împins din spate pe Cicâldău și l-a împiedicat să controleze mingea, nouă arbitri din zece ar fi indicat punctul cu var.

Corect e să spunem că meciul n-a sedus. Cum ambelor formații le convenea un rezultat de egalitate, niciuna n-a insistat. S-a preferat prudența, de unde aspectul pașnic al întâlnirii. Aerul ei uneori amical, pe care Gazzetta dello Sport, interesată ca Squadra Azzurra să meargă în semifinale, l-a ironizat drept „soporifero”. Adormitor, care provoacă somnul.

Mă rog, italienii n-au decât să se supere că scorul înregistrat la Cesena i-a scos pe ei din cursă. Nu pricep însă de unde atâtea pretenții când tu iei bătaie pe teren propriu de la Polonia? Haideți să fim serioși, chiar nu-i în regulă să aștepți de la alții ce n-ai fost în stare să faci tu.

După două evoluții magice, naționala noastră U21 n-a mai încântat contra Franței. Și-a atins însă scopul și, în paralel, s-a menajat pentru semifinala cu Germania. Adevărat, nici adversarii de luni seară n-au strălucit, obligându-ne să judecăm, vorbesc în nume propriu, că jucătorii ei sunt supraevaluați. Umflați cu pompa, precum stoperul Konate, cotat la 45 de milioane de euro! Au luat-o razna prețurile pe piața transferurilor, dar chiar au scăpat de sub control.

Egalul de pe „Dino Manuzzi” a mai demonstrat ceva, de unde altă bilă albă pentru Rădoi, care a trecut la Euro 2019 orice examen, cât de exigent. A demonstrat că România n-are numai o echipă puternică, ci și un lot redutabil.

Iată, dintre cei 14 tineri rulați contra „cocoșilor galici”, șase vor fi eligibili și în următoarea campanie!

Concluzia? A critica prestația de la Cesena, de acord că lipsită de anvergură, echivalează cu a căuta pete în soare. În plus, selecționata noastră a etalat un joc colectiv de calitate, capitol la care susțin că a arătat cel mai bine dintre toate cele 12 participante la turneul final. Încă un merit în dreptul lui Rădoi.

Evident că duelul cu Germania, și ea neînvinsă, nu va fi ușor. În cazul în care vom da peste Germania din partida cu Austria, o garnitură dominată fizic și psihic, misiunea noastră va fi ceva mai ușoară. Abordabilă. Lucrurile se vor complica dacă vom întâlni Germania care a surclasat Serbia, fără ca asta să însemne că nu vom avea șanse.

Chiar vom avea, șanse reale. Din păcate, la ora semifinalei, mă voi afla la peste 6.000 de kilometri de Bologna. Acolo voi fi suporterul „tricolorilor” și le voi ține însă pumnii strânși. Hai, România!

Comentarii (56)Adaugă comentariu

?????? (581 comentarii)  •  3 iulie 2019, 19:30

Tenis oarecum mediocru, îndeosebi în setul decisiv, la întâlnirea dintre Halep și Buzărnescu, ? Considerați că Țiriac ar fi putut să știe de ce ar fi trebuit să stea oarecum "ascuns" , ?

?????? (581 comentarii)  •  4 iulie 2019, 8:55

Ați zice că a părut mai degrabă a wrestling decât a tenis, ?

?????? (581 comentarii)  •  4 iulie 2019, 9:01

Au fost totuși și momente de tenis, în "program", ?

vasco (335 comentarii)  •  7 iulie 2019, 20:38

@Observator,aparent aveti dreptate.Se va vedea mai incolo.Imi mentin parerea ca Puscas e lent.La categoria de varsta actuala ,are calitati fizice peste ceilalti,dar intr-un campionat mai puternic,la seniori...va fi mai greu.Ii doresc succes.M-as bucura pentru el,doar suntem romani!

Costel Tudor (18 comentarii)  •  8 iulie 2019, 23:51

Maestre , am vrut sa văd programul primei etape din Liga 1 , dar NU am înțeles nimic ! Ce înseamnă Fr, Sa, Su , Mo ? Dvs. sunte-ti un intelectual și încă unul de rasa , cum permite-ți tuturor *** din redacție sa posteze așa ceva ? Cred ca dacă ii punem pe acești SNOBI sa ne vorbească despre punctele cardinale , ne vorbesc despre punctele negre de pe corpul omenesc !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează