Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Hagi la FRF? Nici vorbă!

Nu insist asupra izbânzii din meciul cu Anglia, a doua de la Euro 2019 și chiar mai frumoasă decât prima

Permalink to Hagi la FRF? Nici vorbă!
duminică, 23 iunie 2019, 2:51

Accept însă că elevii lui Rădoi, dezlănțuiți în fața croaților, n-au mai strălucit la fel. Dar au avut și adversari mai puternici și mai motivați. Totuși, englezii n-au jucat rău, s-au străduit. Să spui însă, cum au delirat insularii, că ai echipa cea mai bună de la turneu chiar e ridicol. Cum să declari așa ceva când tu n-ai bătut pe nimeni?! La rându-le, pe lângă valoare, băieții noștri au demonstrat și stăpânire de sine. Sânge rece. Nu s-au pierdut cu firea, deși britanicii au egalat repede la 1 și la 2.

La 2-2, care nu i-ar fi deranjat în mod special pe „tricolori”, alții s-ar fi retras în defensivă să păstreze rezultatul. Nu și românii, care au ieșit la atac și au mai înscris de două ori! E meritul jucătorilor, ca și, hotărâtor, al lui Rădoi. Acesta a unit un colectiv și a creat o atmosferă. O stare de spirit. A întărit convingerea că nu există obstacole de netrecut. O putem numi liniștiți mentalitate de învingător.

Împărtășesc părerea că diferența de pe tabelă au stabilit-o portarii. În timp ce Radu a apărat excepțional, uluind spre final prin câteva parade miraculoase, Henderson a comis-o ca un diletant la golul lui Fl. Coman, de 3-2. Pur și simplu, a scăpat în plasă un șut moale, parabil. Iar la bara lui Abraham, când tabela indica 3-2, ne-a surâs și șansa. Să nu ne fie însă rușine, să dea Domnul s-avem noroc și cu francezii! Hai, România!

Altminteri, splendidele victorii de la CE 2019 le-au ridicat mingea la fileu lacheilor federali, grăbiți să pună succesele din Italia pe seama prevederii FRF ca fiecare echipă din L1 să folosească măcar un jucător U21. Din sezonul viitor, doi, în anumite condiții, cunoașteți subiectul. Cărătorii de frapiere, între care și slujbașul Țața Safta, surprinsă cu nădragii în vine la geamurile unui cămin de studente, s-au îmbulzit să-i dedice ode lui Burleanu și, pasămite, capodoperei acestuia, regula U21!

Despre care n-am scris niciodată că e rea. Doar am cerut să nu se exagereze cu aplicarea ei. Am argumentat și nu mai reiau. Măsura a avut și are efecte pozitive, dar nu decisive, cum pretind curtenii lui Burleanu. Probă că din cei 14 jucători rulați în întâlnirea cu Anglia, numai Nedelcearu, Fl. Ștefan și Man au promovat în L1 grație regulii federale. Parțial și Cr. Manea, care debutase însă în naționala mare, cu Pițurcă, la 16 ani și 10 luni. Atât, de unde concluzia că nu intervenția FRF a dus la apariția selecționatei ce a surprins și încântat la Euro.

Indiscutabil, artizanul acesteia, părintele ei spiritual, trebuie considerat Gică Hagi. Dacă-l socotim și pe Drăguș, recent accidentat, atunci alți 10 dintre componenții lotului, Căbuz, Cr. Manea, Boboc, Ghiță, T. Băluță, Cicâldău, Nedelcu, Ciobanu, Ianis, Fl. Coman, au fost descoperiți, crescuți sau lansați de Hagi. Trebuie precizat că dintre cei 23 rămași, I. Radu, Pașcanu și Pușcaș n-au jucat niciodată în Liga 1. Deci n-au beneficiat nici ei, asemenea fotbaliștilor de la Viitorul, de regula FRF.

Cât despre propunerea, din ce în ce mai întâlnită pe net, că Hagi ar fi indicat să-i ia locul lui Burleanu la Federație pentru ca fotbalul nostru să capete substanță și amploare, opinez că mutarea ar constitui o greșeală. Chiar, să-mi fie cu iertare, o prostie. Ce face Hagi la clubul lui, muncă de excelență, nu face nimeni în România. Ca atare, trebuie lăsat să construiască, să-și vadă de treabă. De meseria și de destinul lui.

Comentarii (118)Adaugă comentariu

octavian (95 comentarii)  •  23 iunie 2019, 18:16

Hagi la federatie ar conduce intreg fotbalul romanesc, nu numai juniorii.La un program national de dezv. a juniorilor ar fi mai multi interesati, la academia Hagi trebuie numai el sa faca rost de bani si doamne greu se fac nea Ovi.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 iunie 2019, 18:29

...cum adica numai Hagi face blaturi in Ro?...mai sunt si altii nea Ovi ...sa lauzi viitura si pe seful ei cand or trece de belgienii lui Loti ...

jos_cenzura (114 comentarii)  •  23 iunie 2019, 18:36

Regula cu jucătorii sub 21 de ani este protecționism de doi lei, scade valoarea ligii. Tinerii care sunt buni intră în echipă oricum, nu trebuie să fie forțat antrenorul să-i bage în teren. Dacă impui pe cineva în teren cu forța, înseamnă că altfel n-ar fi avut loc. De regula asta beneficiază tinerii mai puțin valoroși, care iau locul unui jucător mai în vârstă.

MZM (390 comentarii)  •  23 iunie 2019, 18:41

Domnule Ioanitoaia, imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar lasati impresia ca regretati succesele echipei Romaniei la CE u21! Probabil v-ar fi cazut mai bine infrangerile pe toata linia... ca sa-l puteti ataca pe Burleanu! Un alt repros pe care sunt nevoit sa vi-l fac este acela ca minimalizati (cu sau fara intentie?) aportul lui Coman la victoria cu englezii. In articolul precedent lista dv. de remarcati este urmatoarea: ”Ionut Radu, Ianis, Puscas, Pascanu,Cicâldau, Coman si intreaga formatie”. Deci, intr-o serie de 6 jucatori remarcati de dv., Coman este ultimul!?!? Cand un jucator introdus spre sfarsitul jocului (deci are putin timp sa arate ce poate!) scoate un 11 metri si inscrie doua goluri care asigura victoria intr-o partida in care am fost dominati net, el, acest jucator, FlORINEL COMAN, trebuie laudat primul, nu al 6-lea! Cand presa europeana il ridica in slavi, noi romanii il trecem la „si altii”?!?! Dar, ultimul paragraf din articolul de azi va salveaza si logica si onoarea! Sunt intrutotul de acord ca aducerea lui Hagi ca presedinte al FRF ar fi o mare eroare, care nu i-ar sluji nici lui, nici Federatiei.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 iunie 2019, 19:34

...cine l a cerut pe hagi la frf?...de ce s a scris acest articol?...cine a lansat zvonul ca vrea hagi la frf?...mos tagarta?

Ghencea (129 comentarii)  •  23 iunie 2019, 19:48

Ovidiu 3003, Apis nu mai schimba tu vorba! Andrei Ivan a incetat sa mai fie cel mai mare fotbalist roman din toate epocile, vad ca nu mai sustii aceasta tampenie fara pereche care descalifica pentru intotdeauna. Dl Ioanitoaia spune cine il vrea pe Hagi presedinte, dar tu esti prost, esti chior sau esti si una si alta, *** sef.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Toader (301 comentarii)  •  23 iunie 2019, 19:50

Nu-l lăsați pe Hagi la Ferefeu, ar împînzii țara, Doamne ferește!, de echipe precum Viitorul, am avea campionat și una din cele mai bune echipe naționale ,din români, din lume. Opriți-l! pînă se mai poate.

maistor kokir (51 comentarii)  •  23 iunie 2019, 19:51

Romania n-a mai stralucit? Pai am jucat cu Anglia, vom juca cu Franta, si cu putin noroc vom juca cu Spania sau Germania, si mai ales ne-am califica la JO 2020 de la Tokyo. Va spun, e maximul posibil realizat de Romania, am avut f f multa sansa sa ajungem in postura asta. Intr-adevar meritul nr unu e a lui Hagi, el a revitalizat fotbalul juvenil din Romania, dar si federatia, asa cum la rezultate proaste a fost criticata, si acum trebuie apreciata, chiar si pt acea minima implicare de a impune regula cu 1 jucator U21 intre titulari.

?????? (831 comentarii)  •  23 iunie 2019, 19:52

Remarcați și faptul că la Cristian Manea debutul timpuriu la naționala mare pare să îl fi făcut să constate un consum mai mare de energie la partida cu Anglia U21, ?

Bogdan (395 comentarii)  •  23 iunie 2019, 19:52

@MZM. E impresia ta. Echipa si Radoi au fost laudati permanent. Interpretezi ero at si plasarea lui Coman ultimul din moment ce acesta era laudat singur doua fraze mai sus. In privinta golului nu ai dreptate. Nu a fost gol de atacant ci gol de portar, gafa de incepator. L

Tase (18 comentarii)  •  23 iunie 2019, 19:55

Articol scris de un om realist. Nimeni nu poate sustine teza ca Burleanu are o contributie cat de mica la aceste succese. Si din cate se spune nici nu a fost initiativa lui cu regula lui U 21,eligibil ci a lui Vochin. Autorul echipei in proportie de 99 % este Gica Hagi.

?????? (831 comentarii)  •  23 iunie 2019, 19:56

Ați remarcat și faptul că Franța, ca joc al echipei, este ceva mai rapidă decât Anglia și ceva mai lentă decât Spania, ?

?????? (831 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:10

Germania, ca viteză de joc a echipei, pare a fi undeva între Franța și Spania, însă cu un joc cu mai puține imprecizii, ?

Arnold (1 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:16

Regula U21 a generat un interes pentru jucatorii U21 pe plan intern, mai ales la FCSB, de unde Becali a finantat cam jumate din cheltuielile Viitorului. Si sa nu uitam, fara Burleanu era tot Stelea antrenorul U21 si terminau pe locul 3 grupa de calificare. Asa ca, mai putin ***, invatati sa mai si construiti, nu doar sa distrugeti. La cat rau ati facut fotbalului romanesc in ultimii 20 de ani, nici nu meritati sa vedeti echipa asta castigand vreun trofeu. Spor la impachetat peste !

a dica (283 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:19

Mi se pare interesant sa citesc un articol si apoi comentariile. Incerc, la unele, sa ghicesc si personajul: varsta, de unde e de loc, profesia, studii si, nu in ultimul rand, echipa cu care tine. Dintre toti, pe unul chiar as vrea sa-l cunosc „live”. Tipul trebuie studiat. Ati ghicit, the winner is ...Ovidiu 3003.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:20

Ghencea tu esti fan jijibecali ...eu fan CSU...Andrei Ivan este indispensabil nationalei de tineret ...tu poti sa crezi in Man sau in cine vrei tu ...nu ma intereseaza parerile tale partizabe ...du te unde a intarcat mutu iapa...

vasco (363 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:25

Ce sa caute Hagi la FRF?Nu a fost?Ce,cand era mircea sandu ,cine conducea din umbra?Hagi ,cumnatul si partenerii lor de afaceri ,fratii impresari.Deci?Cand a plecat sandu,silit de amenintarea DNA,a vrut sa lase dinastia in continuare,dar... spre binele fotbalului,a ajuns mult hulitul de catre voi,Burleanu.Se va vedea mai incolo (deja se vede) influenta lui benefica.Inca mai sunt piedici,inca se mai impotrivesc unii,dar le va trece si fotbalul va fi din ce in ce mai bine adminstrat,de catre specialisti,manageri adevarati,nu de catre fotbalisti,care oricat de talentati ar fi fost,in materie de management sunt ***.A se vedea cazul scolii("academiei")de fotbal gica popescu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:29

Pai ce sa caute un om care stie meserie, care e competent, calificat si onest? La FRF de mult onestitatea nu mai exista, acolo e un cuib al impotentei manageriale, in frunte cu nepriceputul burleanu. Caci asta e tara in care traim!

?????? (831 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:36

Opinați că selecționerul Contra ar trebui să constate că la nivelul reprezentativelor U21 , în meciul dintre Polonia și Spania câștigat de spanioli cu 5-0, echipa Poloniei a trecut de foarte puține ori în jumătatea adversă de teren pentru a construi acțiuni ofensive, polonezii, învingându-i la nivelul primelor reprezentative pe români, în urmă cu 2-3 ani, în ambele partide, ?

Cosmo (237 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:47

Nea Ovi, acest ion cristoiu al presei sportive, a descoperit ceva de criticat la apusul carierei. Inainte, zeci de înainte, era totul bine. Iar acuma e nasol.

?????? (831 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:50

Dacă ați remarcat la partida dintre Polonia și Spania la nivelul reprezentativelor U21, prezența spaniolilor în preajma careului de 16 m al polonezilor a avut ca rezultate ocazii periculoase ale spaniolilor și goluri, apărarea în careu a polonezilor neavând rezultate foarte bune, spaniolii înscriind și din afara careului de 16 m al polonezilor, ?

Liviuta (1 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:58

Echipa de tineret a facut doua meciuri minunate. Sigur ca si federatia si-ar aroga niste merite. Daca nu ar fi fost rezultate, federatia nu ar fi avut nicio vina, ba chiar s-ar fi facut si niste critici ' intemeiate". Asa stau lucrurile si cu Simona Halep si cu alti sportivi, suntem mandri doar cat sunt invingatori. Trebuie sa fim mandri si cand pierd, nu pot fi invingatori permanent si cred ca atunci au nevoie de cel mai mult sprijin. Hai Romania ! si la bine si la greu.

?????? (831 comentarii)  •  23 iunie 2019, 20:58

Remarcați și faptul că deși au primit 5 goluri în partida cu Spania U21, polonezii nu au înlocuit portarul care a avut și foarte multe intervenții reușite, probabil portarul polonez neputând apăra și neavând erori la niciunul dintre golurile înscrise de spanioli, ?

Nae Girimea (40 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:17

Eu nu cred in povestea lui Mititica Dragomir cu puii care au zburat din portbagajul lui Ioanitoaia in copacii de pe autostrada. Dragomir minte cum respira si sunt sigur ca a inflorit povestea. Ioanitoaia stiu ca a dat o dezmintire la aparitia cartii dar haterii nu uita treaba si il ataca mereu. Se vadeste iarasi ca este suficient sa calomniezi ca sa ramana ceva urat in urma,

Dinamovistul (23 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:23

@maistor kokir. Nimeni nu contesta contributia federatiei la rezultatele de la uro. Dl Ioanitoaia atrage atentia sa nu se exagereze si eu sunt de acord cu el. Greseste cand afirma ca Nedelcearu a promovat la Dinamo dupa introducerea regulei U21. Nu a fost asa. Nedelcearu a jucat titular si inaintea introducerii regulei.

Dan (13 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:31

"Nea Ovi", mare *** mai ești! *** pe Sandu și Dragomir, care n-au pus o cărămidă în 25 de ani, ba chiar le-au luat pe toate, îl ataci pe primul om care conduce federația și face ceva bun pentru fotbalul ăsta. Regula U21 e cel mai bun lucru care s-a întâmplat de la Revoluție încoace, că-ți place matale sau nu. Și, da, Burleanu are un mare merit în evoluția naționalei mici și, în consecință, în reapropierea fanilor de tricolori. Cel mai mare, după Hagi. Ce ai de pierdut, de te roade așa reușita lui? Bănuți mulți, "nea Ovi"?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabimah (5 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:40

V-am cunoscut in 1993, prima oara. Un var de-al meu, Cristian, a lucrat in redactia dvs. la Sportul Romanesc, si era incantat de profesionalismul dvs de la acel moment. V-am urmarit cu mult interes emisiunile sportive, care, pentru anii 90 au fost inreresante, pertinente, si destul de curajoase, punand in lumina prb reale din fotbalul romanesc, de la acea vreme: aranjamentele, cooperativa, lipsa crearii de infrastructura in fotbal, etc. Din pacate, de la an la an, calitatea articolelor dvs, a scazut mult, pana in punctul in care lasa o lumina nefavorabila complet pe toata munca dvs (mai ales prin aceasta ura necontenita pentru Burleanu si "acolitii" lui). Pacat! Pe langa atitudinea , lipsita de corectitudine, independenta in gandire, fara integritate, ba chiar pe alocurilipsita de bun simt si minimum de fair-play, resentimentele dvs, si limbajul jalnic pe care ati ajuns sa il folositi in prezent, si care mai nou, sunt cartea dvs de vizita de acum, ce nu intelegeti complet este momentul prezent, si incotro se indreapta oamenii, ce nevoi au ei acum, in 2019, care sunt aspiratiile tinerilor, ce ii motiveaza si ii inspira, de cine ar asculta si pe cine ar urma ca modele, pentru a putea creste pe o directie buna si sanatoasa. Din pacate, parca se vede aceeasi agatare, aceleasi dusmanii, de vibratie joasa, si mizerabila, marca PSD, si scrieti aici, pana cand o sa ajunga sa va ignore majoritatea tinerilor, aparand partea unei mase minoritare, care nu corespunde deloc cu evolutia, si cu ce ceea ce ar putea insemna defapt, Romania. Repet... Pacat!

Vlad (13 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:44

Bine că prima stire este despre cum dansează *** de Stanciu pe manele! Așa educați voi copiii! Dar despre ce să scrie Tolontan, Ioanitoaia și Buzărin? Incultilor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (390 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:44

@ovidiu-3003. Eu sunt fan Steaua lui Gigi, dar cred cu convingere ca Ivan este un jucator foarte bun, necesar echipei u21 si altor nationale. Cred ca Radoi nu a gresit deloc folosindu-l in cele 2 partide. Ba, mai mult, cred ca introducerea de la inceput a lui Coman, cand adversarii erau odihniti, ar fi fost poate o decizie mai putin buna. Intrand spre sfarsit Coman, un jucator tehnic, s-a miscat mai bine printre niste aparatori uzati 70 de minute, uzura la care a contribuit si Ivan. In locul lui Radoi as proceda la fel si in jocul cu Franta, Ivan titular si apoi Coman!

gabimah (5 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:50

Parerea mea: un gazetar adevarat si integru, are puterea sa se analizeze pe sine, sa vada daca ceea ce exprima este corect, este ecuanim, independent, este integru, si desigur este inspre binele fotbalului romanesc, cu adevarat, nu doar un politician, care apara un punct de vedere, sau o tabara, cu orice pret. Si Intelegeti importanta dvs ca si gazetar, dar mai ales responsabilitatea dvs ca si conducator de gazeta sportiva, care influenteaza masele de oameni. Cu totii ne influentam prin exemplul personal al fiecaruia, iar in cazul dvs al gazetarilor, cartea de vizita e calitatea articolelor, si a celor ce scriu la gazeta dvs. Nadajduiesc ca acest ziar GSP, va face un salt calitativ si se va alinia la ceea ce inseamna profesionalism adevarat. Multumesc!

marin (98 comentarii)  •  23 iunie 2019, 21:52

2 victorii cu jumatate din jucatori care au crescut afara si gata, suntem cei mai buni.... vom vedea cu Franta. Daca o batem (chiar si fara o parte din vedetele ei) da, atunci aceasta echipa are valoare. Oricum la noi TOT TIMPUL vor prima alte interese in selectionata mare, dar daca descoperim 2-3 jucatori la U21 pe care sa-i urcam la nationala este foarte bine. Intrebarea este de ce acesti 2-3 jucatori nu au fost vazuti pana acum? Ce se asteapta, sa semneze cu superimpresarii romani sau sa faca 27-30 de ani? Iar alta intrebare este cum vor reactiona jucatorii daca vor pierde, poate chiar la scor?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 iunie 2019, 22:49

MZM ...tu intelegi fotbalul actual...Respect!!!

Dorulet (74 comentarii)  •  23 iunie 2019, 22:53

Cei care tipa la Ioanitoaia sa retina declaratia de astazi a lui Radoi. Care a recunoscut ca a invins Anglia cu noroc. Adica Radoi are voie si Ioanitoaia nu ca ajunge tratat drept nepatriot.

George (164 comentarii)  •  23 iunie 2019, 23:11

@gabimah. De regula am alte treburi insa tu imi esti simpatic in ciuda sigurantei ca le stii pe toate . Ceea ce ma face sa cred ca esti foarte tanar. Iti inteleg pornirea desi ii reprosezi domnului Ioanitoaia exact ce incalci tu. Dreptul la onopinie oricare ar fi ea. Trecem si peste asta dar nu vad legatura intre acest text si aspiratiile si motivatiile tinerilor. Care ar fi acestea si nu le respecta Ioanitoaia, insa punctual, nu lozinci. Fa-ma sa inteleg si obliga-ma sa iti dau dreptate spunand ce este neadevarat ori incorect in acest articol. Ce este deranjant. Eu nu am gasit nimic in afara atacului direct la Safta despre care am citit ca ar fi doar o riposta la repetatele ofense aduse de acesta. Caut dialog cu tine pentru ca esti mobilat, nu dus cu pluta ca ovidiu3003 ori intaratat ca di livio. Te rog sa vii cu exemple concrete, nu cu vorbe mari. Cu ce a tradat Ioanitoaia in acest articol aspiratiile generatiei din care faci si tu parte.? Astept. Daca nu vei raspunde nu ma voi supara. Voi intelege doar ce este de inteles.

I (1 comentarii)  •  24 iunie 2019, 0:51

Fotbal, agricultura, politica.....etc, etc, Romanul este geniu!!....multa bomboceala, mult abur, multa forfota prin comentari si mai ales in ARTICOL !...usor "grigore" sa jucat 2 meciuri, CISTIGA TURNEUL (locul 2 nu se premiaza) si dupa aia sa se "guite". Ianitoaia asta (foarte slabutz si la guitzat) lasa impresia "Antrenorului de luni dimineatza" pt. cine intelege expresia ! Cand a venit "acel ***" Stefan Covaci in tara la nationala si alucrat cum stia EL, adica: MUNCA, DARUIRE, NU PILE,....etc, etc, ....nu a fost bun pt. *** din FRF, dynamo ,steaua .....pt. caci nu se putea FURA! DA FURA!! . ......Pe partea opusa a monedei : Cat a facut HAGI pt. fotbalul romanesc cel putin pana acum , o trece multa apa pe dunare pana va mai fi unul la fel. Asta este doar o opinie (a mea) , de parca il doare pe cineva direct in #&@* de opini.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  24 iunie 2019, 1:34

Opinați totuși că este un aspect interesant și faptul că în eventualitatea unei calificări în etapa semifinalelor Campionatului European U21, România ar putea întâlni Germania doar în varianta unui rezultat de egalitate cu Franța, iar în celelalte două variante, victorie cu Franța sau înfrângere care ar permite calificarea, ar putea întâlni Spania, ?

Birlic (90 comentarii)  •  24 iunie 2019, 2:16

Eu unul personal am obosit să văd lumea împărțită în buni și răi, în proști și deștepți, între cunoscători de fotbal și necunoscători etc. Am citit aproape toate comentariile de pe acest blog și mi se confirmă ceeea ce am spus. Războiul acesta necontenit între FRF cu Burleanu în frunte și domnul Ioanițoaia și generația de aur pe de altă parte (ca niște copii de pregătitoare pe jucării) care continuă nelipsita ciorovăială din fotbalul românesc de tip can-can ce nu poate înceta , parcă, niciodată. Autorii acestor sfade, au găsit acum un nou subiect ''spectaculos'', ''cine a contribuit cel mai mult la performanțele de la Campionatul European de tineret''. Cred că meritul acestor rezultate remarcabile ale naționalei de tineret este exclusiv al jucătorilor și antrenorilor, al unei munci asiduee care s-a făcut pe teren, în niciun caz a unora din birouri sau din fața televizorului. O spun și susțin cu tărie că dacă acei jucători care au fost pe teren nu erau serioși sau luau fotbalul la mișto, acum ''curgeau râuri'' de articole și comenturi de ''bine'' și toți cei implicați căutau vinonații pentru încă o generație irosită. Aceste noi scandaluri și frământări total artificiale nu fac decât să mai ofere o imagine a imaturității persoanelor implicate în fotbalul nostru și presa sportivă românească și ifosele acestora de ''copii fără copilărie''.

Vasi (6 comentarii)  •  24 iunie 2019, 6:46

D-le Ioanitoaia, nimeni nu contesta calitatea d-voastră , dar ce deranjează este “trivialitatea” exprimării ; fiți domn pana la capăt și am sa încep sa va citesc din nou. Problema este, nu ca nu ați contestat conducerea lui Sandu, doar ca ați folosit un limbaj adecvat, iar cu “lacheii” ați coborât limbajul. Asta deranjează. In rest, de acord e meritul lui Hagi, dar vorba lui Lucescu, actuala conducere a contribuit “măcar cu un siret” (știți foarte bine la ce ma refer). Doar sa păstram proporțiile. Sănătate

Mircea (663 comentarii)  •  24 iunie 2019, 8:24

Foarte actual si la obiect comentariul lui @george. Sint foarte curios ce va raspunde @gabimah pentru ca putem vorbi despre viziunea unor generatii diferite. Daca gabimah nu va raspunde avem de a face cu alta facatura a celor care suporta greu adevarul. Mai astept.

Danny (10 comentarii)  •  24 iunie 2019, 9:34

Dar cu ce ne schimba pe noi daca englezii ne faceau plocoane si ne pupau mainile (Hagi stie de ce)? Mentalitate de cei care nu au castigat nimic vreodata. Lasa domnule, noi am castigat suntem bine, ce conteaza ce zic englezii sau altii? Noi trebuie sa avem incredere in noi si sa mergem pe picioarele noastre. Asa vom deveni puternici. Restul e cancan

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  24 iunie 2019, 10:23

Eu zic ca trebuie sa jucam cu tot ce avem mai bun, sa batem Franta e azi cel mai important lucru ! ----------------- Maestre, cu tot respectul, nu-i cazul sa vorbim azi despre merite cind inca nu sintem in semifinale, e necesar sa vorbim despre cum inceara unii CAP-isti sa-l prosteasca pe Ra-doi, daca mai era necesar, sa bage azi rezerve. Nu-i vorba de valoare, nici nu putem sti daca Ricardo Grigore e mai slab decit Nedelcearu, e vorba de principii. Nu neaparat de „echipa cistigatoare nu se schimba“, e vorba de respect si demnitate. Am citit ca italienii nu cred ca romanii vor face prostii, nebuneli, ei cred ca vom socoti si NU vom da totul ! Hai sa le aratam ca jucam cu ce avem mai bun si sa inceram sa-i scoatem pe francezi ! - ca apoi sa le spunem ca nu-i nebunie, e respect fata de sport, e demnitatea noastra, caci destul au socotit altii cu cit ar trebui sa se termine un meci. Sint tineri, fizic se recuperaza fara probleme, din contra, chiar scoaterea din ritm ar putea constitui o problema. Apoi vor intra prea multi care nu au jucat ori au jucat putin. Anglia a considerat gresit ca-si permite sa tina cei mai creativi jucatori pe banca, Franta chiar isi permite caci are un lot valoros si echilibrat, la noi toata istoria a aratat ca nu ne putem permite nici sa gandim: avem selectioneri, antrenori si sfatuitori doar cu scoala vietii, niste prosti care atunci cind se fac ca gandesc si-o iau mai mereu in barba. Dica a odihnit si el, titularii se relaxau, facind parada modei prin loje in izmene care mai de care turcesti rupte in fond ori nu, iar pe gazon Steaua doar cu noroc n-a luat 5 de la ultima clasata. Titularii au luat insa 5, puteau lua 10, dupa alte 4 zile. ------------------ Maestre, cam nepotrivit azi articolul. Marturisesc ca si mie mi-e greu sa vad un antrenor A Dorel Vochin asumindu-si doar merite, mai sint si altii plimbati pe post de … dinamovisti de lupta. Saracu Safta … e poate ultimul care trebuia luat in colimator. Hai ca Safta mai merge, a muncit cu patima comentind ore in sir fotbal ori „a dat din gura“ ca tot prostu cum ar spune cei din „anturajul“ sau, poate fi considerat un nebun frumos, a militat nebuneste la inlaturarea Nasului si a urmasului GP care trebuia sa-i acorde o pensie si un fotoliu de D-zeu pe tot timpul vietii si poate si dupa. A fost batut crunt de catre „fani“ rapidisti, lasat lat, putea sa moara – fara sa caute „organili“ batausii – iar cind a pus semnul egal intre politie si militie, in mod repetat si pe buna dreptate, „suspendat“ 6 luni. Postul poate fi coniderat si ca o reparatie morala ori o scoatere din circ a unuia dus rau cum ar spune „prieteni“ si fosti angajatori, caci 8 mii LEI nu-s bani multi, mai degraba firimituri. Treaba cu „minuta“, sus prin copaci ca sa vada mai multe studente, e irelevanta dpdv profesional, arata ca omul are potential exploziv si e numai bun sa dea „minuta“ de la egal la egal cu alti „oficiali“ - care sint, au fost si vor mai fi 50 de ani, nu are rost sa ne ascundem. De fapt „stirea“ a aparut la nivel de 99 % birfa deci 100% adevar pe niste te-japka.blogspot. --------------- PS Maestre, te-a luat valul si ai parasit judecata. Eu n-am nimic cu Safta dar as fi pedalat mai mult pe „omul“ care a dat in mod repetat si vulgar tonul unor scandari rasiste – asa as fi demonstrat ca „omul“ nu are ce cauta la FRF !

Val (52 comentarii)  •  24 iunie 2019, 11:27

@17 Nentori. Degeaba ii iei apararea lui Safta. Si-a cautat-o cu lumanarea tot jignindu-l pe Ioanitoaia ca sa remarce Burleanu ce angajat devotat este el. Ioanitoaia a inghitit multe atacuri si acum i-a tras-o. Destul de elegant la ce dosar are Safta la politie pentru perversiuni. Ioanitoaia stie pentru ca el a intervenit in perioada cand era subalternul lui la PROTV.

doilaunu (195 comentarii)  •  24 iunie 2019, 11:31

Ioanitoaia lanseaza un zovn si apoi il contrazice. Ce articole haioase..

gabimah (5 comentarii)  •  24 iunie 2019, 13:25

@George, multumesc pentru simpatie si raspuns concludent. Sa clarific: nu sunt chiar atat de tanar am 42 de ani (vezi ca am scris ca l-am urmarit pe Ioanitoaia din 1993 incoace). Voi incerca, sa dau cateva explicatii personale, (tot opinii, fara sa incalc dreptul nimanui la asta), in general NU scriu comentarii, doar citesc. Dar acum, personal, fiind suparat, si dezamagit, de cam tot ce fenomenul presei sportive, din Romania, cu mici exceptii, imi creeaza impresia ca acest sector al opiniei publice, NU a evoluat deloc, ba chiar prin atitudinea sa tinde sa traga oamenii inspre inapoi, si nu mai corespunde momentului. Intr-o vreme in care ziarul condus de dl Ioanitoaia, era cel mai democratic, si capabil, sa serveasca intereselor sportului si evident suporterilor, sa miste lucrurile inspre directia evolutiei sportului, corectitudinii, fair-play-ului (eg. datorita insistentei lor, au mai fost oprite smecheriile din Cooperativa, nu e la Sandu si Dragomir), am remarcat pe langa decadenta articolelor dl Ioanitoaia, si am atras atentia asupra responsabilitatii mari ce o presupune opinia dansului ca sef de gazeta. Altfel, nu este nimic special legat de acest articol, nu intru in nici un fel de detalii mai ales ca nu cunosc luptele astea din presa, nu spun nici ca ma pricep la fotbal, la tactica, la administrare, etc (desi il urmaresc ca si sport de peste 35 de ani, si pot rememora foarte bine multe evenimente din acest timp), insa, ca simplu observator, din exterior, detasat, ca suporter care doreste binele si evolutia fotbalului, nu pot sa NU fiu afectat negativ, cand citesc, si vad atitudini de politician, gen PSD, care NU ar recunoaste meritele reale ale unui conducator, oricat de nesuferit i-ar aparea in opinia dansului. Spun clar: NU am nici o simpatie in particular fata de nimeni din administratia actualei federatii, insa ma uit la rezultate, ma uit si vad, ce s-a intamplat in fotbal in ultimii 5 ani, versus, toti acei 24 de ani cu Sandu si Dragomir, si concluzia o stim cu toti. Si chiar in fata unor oameni ca S & D fata de care am nemultumire si resentimente in ceea ce priveste priceperea dar si caracterul lor (la fel cum are Ioanitoaia despre Burleanu si acolitii lui), am incercat pe cat posibil sa le si apreciez calitatile lui S&D, acolo unde au fost. Insa am ajuns la concluzia ca un conducator adevarat, un lider, transpare doar prin exemplul personal, care ii inspira pe ceilalti sa vina alaturi de el, sa construiasca ceva, nou, diferit, doar asa functioneaza. Nu ai cum sa ai un caracter corupt, smecheresc, sa fii uns cu multe alifii, caci in final transpare tot cine esti tu, ca esenta. Daca ma gandesc totusi ca vremea lui Sandu si Dragomir, a coincis perfect cu vremea lui Blatter sau Platini, alti oameni corupti in interior dar buni politicieni, atunci nu mai e o surpriza. Si cand ne gandim si ce caractere au condus in politica romaneasca, atunci prin comparatie, nici nu se putea probabil sa ai in fotbal super oameni decat printr-o adevarata minune. Concluzia mea: nivelul de performanta in sport e dat de capacitatea liderilor care il conduc, prin exemplul lor, iar gazetaria joaca un rol important in educarea maselor, in transparenta, in evaluarea conduitei. Poate sa corecteze greseli sa atraga atentia, sa ajute la evolutie, cum poate de asemenea sa introduca barfe, minciuni, si neadevaruri, care sa slabeasca, si sa dezorienteze complet, cazul nedorit. Multumesc!

gabimah (5 comentarii)  •  24 iunie 2019, 13:48

Parerea mea: oricat de supra incarcata de oameni, de neprofesionalismi ar aparea actualii conducatori de la FRF domnului Ioanitoaia, per total, in 5 ani, au facut treaba, de zeci de ori mai bine decat Sandu si Dragomir, dupa care plange dl. Ioanitoaia. Tind sa cred ca la conducerea unei federatii este irelevant cat de bun fotbalist ai fost, conteaza justetea gandirii, caracterul, capacitatea de organizator, de lider, de a pune in echipa ta, oamenii potriviti la locul potrivit. Este ok sa gresesti, sa faci experimente, (eg. Daum, primul selectioner strain), cat timp inveti si indrepti lucrurile pe fagasul bun. Consider ca Burleanu e bun la FRF, la fel cum Hagi (om crescut 100% in fotbal) e bun la munca lui la Academie , la Viitorul, dar nu la federatie. Sper ca odata cu venirea lui Popescu in proiectul lui Hagi, la Viitorul, clubul ar trebui sa fie de acum rampa de lansare direct catre cluburile mari ale Europei. Daca acesti oameni ar colabora mai mult, s-ar putea crea lucruri si mai de valoare in fotbalul romanesc, acesta ar fi doar inceputul la ce ar putea fi. Multumesc!

Toader (301 comentarii)  •  24 iunie 2019, 16:37

A fost o vreme cînd mai aveam medici buni (ce tratau bine după simptome nu rău după analize cum poate face și-o maimuță) dar statul paralel, prin media (cu comentarii la articole cu tot) și actori politici, ne spunea că va fi mai bine cu menăgerii de spitale nu directori-medici. Cam așa și cu Ferefeu de cînd cu menăgerii-specialiști, din succesuri în succesuri toate trase din condei (aici chiar că au specialiști, mint de cred și ei).

George (164 comentarii)  •  24 iunie 2019, 16:37

@gabimah. Ti-am pus cateva intrebari mai sus dar le ignori dibaci si te folosesti de falsuri pentru a promova o teorie gresita. Unu: din ce deduci ca Ioanitoaia plange dupa Mircea Sandu pe care l-a criticat mai tare ca altii si cu care a avut mai multe procese? Iti repet ca astept dovezi si nu lozinci. Doi: ce a facut Burleanu concret pentru fotbal, nu pentru cel feminin sau de plaja? A bagat milioane de euro in niste centre de excelenta pe care le-a desfiintat? A angajat inca 40 de oameni intre care 20 platiti sa ii faca lui imagine? Intinde mese si ii plimba pe membrii comitetului executiv mai des ca Mircea Sandu pe care il desfiinta public pentru asta? Daca esti de buna credinta si nu unul dintre simbriasii lui Burleanu te afli intr-o grava confuzie.

Mirel (153 comentarii)  •  24 iunie 2019, 16:46

Alio, pudibonzii care il certati pe Ioanitoaia pentru limbaj suburban nu stiti ce este aceea polemica...V-a indignat cu nadragii in vine de parca ar fi cine stie ce injuratura. Cititi din Arghezi din Caragiale si chiar din Eminescu si o sa descoperiti la ei limbaj deocheat. Etete unde erau fecioarele si maicutele...

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  24 iunie 2019, 17:02

@Val, am intervenit doar ca sa opresc schimbarea echipei. O „odihnire“ azi – cind inca nu ne-am calificat in semifinale si cind italienii ne acuza deja ca nu o fim sportivi ! - a unor tineri in plin elan este cea mai mare *** posibila. Inginerul Dorel Vochin arata ca recuperarea fizica se face dar cea mintala nu – ba, nu se mai termina tembelii in Romania. Omul numara cornere, acum, dupa ce a antrenat cu tata Pius si Daum, ajunge sa repare capul tinerilor, mai bine ar spune maestrul cum a ajuns sa-l angajeje. Linga el, Munteanu il admira, la fel de bine ar lustrui si ghetele, ca toti prostii notorii fara nici o calificare care ii dau sfaturi lui Mirel. ---------------- @Val, nu i-am luat apararea lui Safta, din contra i-am sugerat maestrului sa-l atace pe fapte incompatibile cu o functie la FRF – rasism, limbaj vulgar si intolerant ... ! - nu pe 99 % birfe care doar pa Timpovita sint 100 % adevarate. Chiar de-ar fi, a fi lalagiu nu exculude o competenta in FRF si nici calitatea de om. Adevarat ori nu, afirmatia aruncata verde in fata e mai mult o insulta, o bataie de joc la adresa unui om. Iar cind ii era angajat era bun, scandalurile se vind. ---------------- @Val, nu apar pe nimeni, ramin doar la parerea ca acest articol nu-si avea rostul azi, acuz prostia si lipsa de calificare a selectionerilor, antrenorilor romani si a majoritatii celor plimbati de FRF, incerc sa-l previn pe Radoi ca in realitate nu-i vrea nici un coleg binele ! Te intreb, daca schimba si pierde, rateaza si calificare la Olimpiada, nu v-a fi considerat prostul secolului ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marin (98 comentarii)  •  24 iunie 2019, 22:53

revin la pauza... sperantele chiar par sperante!!! HAI ROMANIA!!!

Comentează