Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

„Câini” de vânzare 

Dornic să se retragă din postura de acționar principal la Dinamo, Ionuț Negoiță i-a oferit lui Mircea Rednic, prima strigare, 51 la sută din acțiuni contra 3 milioane de euro.

Permalink to „Câini” de vânzare 
marți, 18 iunie 2019, 3:50

Date fiind relațiile glaciale cu tehnicianul pe care l-a demis recent, Negoiță s-a angajat să negocieze transparent cu acesta. Ba și, pentru maximă credibilitate, s-o facă în prezența suporterilor, cunoscuți ca susținători frenetici, uneori prea frenetici!, ai antrenorului. Dacă tranzacția se finaliza, Negoiță rămânea cu 35 la sută din acțiuni, restul de 7 la sută fiind la CS FC Dinamo, fundația non-profit controlată de Nicolae Badea.

Deși suma părea rezonabilă, Rednic a spus nu. Ferm. Apăsat. L-au imitat Nicolae Badea și Vladimir Cohn, pe care „Puriul” intenționa să-i coopteze în afacere pentru a împărți sumele. Cei doi sunt, știe oricine, foști acționari ai clubului alb-roșu. După ce s-au arătat interesați, ambii au făcut pasul înapoi și, din informațiile mele, au abandonat definitiv pista. Niciunul nu s-a îmbulzit însă la declarații. Nu-i stilul lor să vorbească. Al lui Badea, în special.

Pe lângă că a respins oferta, explicând că n-ar trebui să achite numai trei milioane, ci și alte două, două și jumătate, pentru stingerea actualelor datorii, care ar cădea în sarcina cumpărătorului conform contractului propus de Negoiță, Rednic s-a și enervat. „Mă ia de fraier!”, a sărit. Apoi a completat cu „N-ar trebui să dorm noaptea ca să mă spăl pe cap cu problemele create de el în acești ani!”.

Cel mai simplu ar fi să punem reacția nervoasă amintită pe seama rupturii dintre cei doi. Cu siguranță că, demis, „Puriul” s-a simțit rănit în amorul propriu. Chiar umilit, drept pentru care, de câte ori aude de Negoiță, îi sare țandăra. Pe de altă parte însă, în ciuda faptului că am dezaprobat câteva dintre inițiativele luate de el pe parcursul recentului campionat, dezamăgitor pentru „câinii roșii” și pentru fanii lor, apreciez că Rednic a avut suficiente motive să denunțe tratativele. Să zică pas.

Deoarece pretențiile lui Negoiță, nu neapărat cele financiare, sunt exagerate. Concret, la întrebarea ce scoate acesta la licitație? nu-i ușor de răspuns. În ideea că eventualul cumpărător trebuie să suporte trei milioane, dar și numeroase alte costuri. Între ele, contractele jucătorilor, deplasările, salariile administrației, taxele, impozitele etc.

Întrucât actul de vânzare-cumpărare stipulează că Negoiță nu va mai participa, sub nicio formă, la finanțarea formației. Nu va mai avea deloc obligații în acest sens. În schimb, va primi chirie pentru birourile clubului de la RIN, pentru cazarea fotbaliștilor în același hotel și așa mai departe.

În privința siglei, a palmaresului, a culorilor și a istoricului, ele nu-i aparțin lui Dinamo. Deci nici lui Negoiță. Doar i-au fost cedate spre folosință gratuită de către CS FC Dinamo. În plus, autocarul echipei figurează pe o societate a lui Negoiță, nu la club. Baza de la Săftica, din care s-au pierdut prin dezmembrare trei hectare, tocmai cele dinspre DN1, se află în portofoliul unei alte firme a aceluiași Negoiță. Nocturna se găsește în proprietatea lui CS FC.

Reiese de aici că Dinamo are de oferit mai degrabă praful de pe tobă decât, cum se fălește Ionuț Negoiță, valori deosebite. Tocmai de aceea nu se înghesuie nimeni să cumpere „câinii” din Ștefan cel Mare.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Dragoș (133 comentarii)  •  18 iunie 2019, 16:07

Nu vă supăraț...maestre! Da' ce ați vrut să scrieți, în "propoziție"? Chestiile astea se știu de vreo lună de zile!!! Bre!!! Ești vraiște, rău!

Sandu (51 comentarii)  •  18 iunie 2019, 16:21

In sfirsit un articol corect despre Dinamo. Dl Ioanitoaia s-a mai spalat de pacate. Era normal ca Mircea Rednic sa nu puna botul la pacaleala lui Negoita.

Bazil (77 comentarii)  •  18 iunie 2019, 16:23

Negoita a smecherit tot clubul. I-a luat clubului pana si autocarul, iar acum vrea sa se umple de bani dintr-o gaura neagra.

Mateias (70 comentarii)  •  18 iunie 2019, 16:42

@Dragos. Tu esti praf. Cum sa se stie astea de o luna daca oferta lui Negoita a aparut acum 3-4 zile????Eu nu stiam nici despre autobuz, nici despre Saftica,nici despre sigla. Stiai tu ca te dau desteptaciunea si tupeul afara din casa.

Mihai (182 comentarii)  •  18 iunie 2019, 16:44

Imi place ca spuneti lucrurilor pe nume fara ocolisuri. Ionut Negoita este un panglicar care a facut avere din pacaleli. Nu uit cum l-a tratat pe Dudu Georgescu.

Dinamovistul (23 comentarii)  •  18 iunie 2019, 16:56

Dupa mult timp acesta este primul articol despre Dinamo pentru care va felicit. Ati fost permanent contra lui Rednic si acum va venit mintea si spuneti adevarul gol golut.

Laur (111 comentarii)  •  18 iunie 2019, 16:59

Nu imi vine sa cred. Cu fata lui de inocent Negoita a instrainat tot si s-a facut stapin pe Dinamo. Cere 3 milioane cind de fapt el cere 5-6 pentru ca de alte 3 este nevoie pentru plata datoriilor mai vechi pe care tot el le-a facut. Nu prosteste pe nimeni deci cu atit mai greu pe Rednic.

Cris (75 comentarii)  •  18 iunie 2019, 17:02

Am mai spus-o! Negoita nu are ce sa vanda, iar Rednic nu are cu ce (si de ce) sa cumpere. Pe langa milioanele de euro indicate in articol (pretul de vanzare, datorii, contractele jucatorilor), noul investitor ar trebui sa investeasca inca multe milioane (minim 6, 7) intr-un lot valoros, cu salarii consistente, pentru a a putea forma o echipa competiticva pe plan intern si extern. Grosso Modo, intre 15 si 20 milioane investite in Dinamo. Asta in conditiile in care nu ar achizitiona si sigla, palmares, istoric, iar echipa nu are stadion (cu care, pe langa reducerea cheltuielilor, sa se identifice clubul si suporterii). Ar trebui inchiriate stadioanele pe care se va juca, bazele de antrenament, nocturna, autocarul si locurile de cazare de la acelasi Negoita, caruia sa i se plateasca si dividende pentru actiunile pastrate, in conditiile in care acesta nu ar mai investi nimic. Scuzati-ma, dar cat de pliurd sa fie cineva ca sa cumpere clubul Dinamo in conditiile astea?

Grassu (30 comentarii)  •  18 iunie 2019, 17:04

Unele dzvoluite de dl Ioanitoaia le stiam, altele nu dar imi vine sa ma iau cu mainile de cap cand descopar ca Negoita a transformat pe Dinamo in propria feuda si a tot muls vaca ros-alba. Trebuie sa fii foarte naiv ca sa inghiti gogosile lui. Rednic din cate stiu eu nu este. Badea si Kohn sunt si mai greu de dus cu zaharelul.

John (564 comentarii)  •  18 iunie 2019, 17:06

Negoita isi inchipuie ca el este singurul destept si toti ceilalti niste prosti. Inteleg ca vrea banul gros in contul lui dar puterea de decizie sa ramaie tot la el. Sa conduca el pe banul altuia.

geob (14 comentarii)  •  18 iunie 2019, 17:31

Eu cred ca negoita a vrut sa faca,exact ce i-a facut badea lui.Adica,pretul,in acest caz 3 milioane,plus cateva milioane datorii ascunse.Sau cu alte cuvinte,sa-i intoaca serviciul lui badea.

Croitoru (7 comentarii)  •  18 iunie 2019, 17:53

Un punct de vedere realist. Nu Rednic ci adventistul de Ionut Negoita si fratele lui sa se spele pe cap cu echipa actuala pe care ei au dus-o la pierzanie.

Florin (24 comentarii)  •  18 iunie 2019, 18:02

Daca pentru o echipa din liga I, cu nume, nu merita sa dai cateva milioane , atunci cum cei de la Steaua (aia din liga a IV-a) considera ca valoreaza zeci, sute de milioane echipa lor? La ce arata ca sunt capabile echipele romanesti putem spune ca banii invartiti in domeniu sunt absolut nejustificati.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  18 iunie 2019, 18:33

...articol scris de un dusman a lui Dinamu...in care rade de caini ...

augustin (268 comentarii)  •  18 iunie 2019, 18:44

@ovidiu3003. Baietas, prostia ta este desavirsita. Nu trece o zi de la Dumnezeu sa nu calci in strachini si sa nu iti dai arama pe fata. Bubui de prost ce esti, dar bagi si fitile. Minte ioc si caracter zero, un deseu.

constantin (48 comentarii)  •  18 iunie 2019, 19:02

Un editorial corect, dar cam târziu. Dinamo este PA! Există și partea plină a paharului: dacă se va construi un stadion, atunci ar mai fi o șansă de revenire în elita fotbalului românesc. În sensul că ar putea apărea investitori adevărați (pentru fotbalul românesc). Însă tot rămâne o mare necunoscută: care vor fi pretențiile lui Negoiță? Dar nu doar Negoiță este problema, ci și Badea. Să nu-l uităm pe Badea! Un eventual investitor ar trebui să cumpere echipa și Săftica (ce va mai rămâne,,,) de la Negoiță și palmaresul de la Badea. Ecuație complicată.... În aceste condiții, chiar dacă nu ne aprobă ziariștii, cheia rămâne la suporteri. Proteste și boicot! Fără violență și fără dat foc la gazon sau altceva. Dar fără implicarea suporterilor, Negoiță și Badea vor face imposibilă vânzarea lui Dinamo către un investitor serios.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  18 iunie 2019, 19:16

...augustin...tu esti spaima sticlelor de vin ...sunt prost facut de tine ...pe cand tu ...

tindala (76 comentarii)  •  18 iunie 2019, 19:24

Despre Rednic ?Care Rednic?Antrenorul Rednic?Ala a fost!Acum 12-13 ani!Intre timp i-a placut sa se erijeze in impresar!Pe banii clubului!Oare am uitat cu totii de ce a plecat de la Dinamo,dupa"penultimul mandat" pe care el insusi il caracteriza "singura perioada productiva"? Iar in acest articol este mentionat doar ca "potential investitor"!Despre situatia lui Dinamo?Se vorbeste aici si de o presupusa datorie de doua milioane si ceva-adica pretul neplatit nici acum(!!!)-pe ce ar fi cumparat Negoita de la Badea-plus dobanda penalizatoare!Dar oare ce o fi cumparat totusi,Negoita de la Badea?Se deduce ca numai lotul de jucatori,plus dreptul de folosinta-temporara(?)-asupra siglei si a marcii!Privita din punctul de vedere al lui Negoita,el a salvat Dinamo- de la soarta Rapid-ului-intretinand echipa-asa cum a putut-in acesti cativa ani-alegandu-se numai cu griji suplimentare si cu...injuraturi-de la suporterii nemultumiti de situatia jalnica a echipei iubite!Din punctul de vedere al suporterilor dinamovisti,Negoita se face vinovat de inselaciune!Si nepasare!A declarat ca va readuce Dinamo in frunte, dar nu a investit nimic!Nimic!Dimpotriva a adus grave daune brand-ului Dinamo ,vanzand cei mai buni jucatori la preturi de... divizia B!Iar acum?Acum, situatia pare fara iesire!Si soarta lui Dinamo...pecetluita!

constantin (48 comentarii)  •  18 iunie 2019, 19:30

@ovidiu_3003 lasă-ne-n durerea noastră. Du-te la cine te-a trimis.

Cita (2118 comentarii)  •  18 iunie 2019, 19:35

Pai daca nu se inghesuie nimeni sa cumpere, atunci sa mai lase din pret sau sa gasesca pe cineva cu care sa negocieze un pret real! Ar mai avea nevoie si de un audit, pentru ca nimeni nu cumpara asa fara sa stie bine in ce investeste!

zapacitu’ (911 comentarii)  •  18 iunie 2019, 19:38

Lasa bre nea Ovidiu, ca in fapt ii facusi un bine lui Negoita prin acest inspirat articol. Sa vezi matale ce-o sa apara cumparatori de te miri de unde si omul iti va multumi ulterior dupa ce va ceda actiunile si datoriile, precum si cheltuielile curente cum bine zici: salarii, taxe la stat, etc.

custov (9 comentarii)  •  18 iunie 2019, 19:39

tavarase stalinioanitoaia ,de cand REDNIC a revenit la DINAMO ai scris atatea prostii despre el ,pe surse ca si tovaraselu negoyta a crezut .Niciodata nu ai fost corect cu acest club numai atunci cand in vremurile bune erai luat in deplasari si puteai manca si tu linistit un peste prajit ,peste pe care ai ajuns sa-l impachetezi in fituicile rezultate dupa tiparirea aberatiilor si asta meriti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mihalcea (2 comentarii)  •  18 iunie 2019, 20:23

@Custov Tot ce a spus marele jurnalist în acest articol noi (cel puțin ăia de pe DM) am afirmat și am dovedit încă de acum 4-5 ani în vreme ce același mare jurnalist îl spăla pe neputință la foc automat. Oare ce l-o fi determinat să spună adevărul? Îi mai spun domnului jurnalist că cel mai mare impediemnt în vânzarea clubului îl reprezintă procesul penal deschis pt. ieșirea din insolvență și în urma căruia negoiță doar printr-o minune poate scăpa de pușcărie iar Dinamo printr-o minune similară poate scăpa de faliment. Practic, în urma acestui proces se va ajunge la situația din 2013 cu un Dinamo îngropat în datorii. Să vedem atunci dacă are vreunu dintre ziariști decența să-și ceară scuze pentru osanalele pe care le-a adus acestui gropar numit „salvator”.

alin (626 comentarii)  •  18 iunie 2019, 21:05

Asa e Custoave, Ovidiu Ioanitoaia a vazut 123 de tari (stii sa numeri pina la 123?) pentru ca l- a luat Dinamo in deplasari. A si facut multe deplasari Dinamo in ultimul deceniu, la Urziceni si la Tg Jiu si imprejurimi. Tare di poanta cu pestele. Daca mai ai, nu le mai tine pentru tine ca sa ne convingem ce prosti sint unii.

andrei (262 comentarii)  •  18 iunie 2019, 21:09

Ma uit la meciul U21 cu Croatia si nu ii vad pe marii expertii care prevesteau ca Romania nu va marca nici un gol la CE si ca va pierde toate meciurile. Ce ziceti baieti va este ori nu va este rusine...Nu stititi voi ce inseamna acest cuvantul.

Bingo (96 comentarii)  •  18 iunie 2019, 21:23

Are dreptate custov. Ioanitoaia trebuia sa il laude permanent pe Rednic care a atins marea performanta de a salva pe Dinamo de la retrogradare. Pentru locul 9 cel mai slab din istoria echipei Rednic merita o statuie care sa fie pusa in locul celei a lui Ivan Pataichin din fata stadionului. Custov baiat educat si elegant.

Franz (406 comentarii)  •  19 iunie 2019, 0:55

Neagoe este un antrenor bun care nu va putea arata ce valoare are cu un lot de doi lei, cu jucatori platiti prost si in mare intarziere. Nea Goita nu va baga bani nici in viitorul campionat asa ca Dinamo va continua linistit prabusirea. Cu actualul lot va juca din nou in playout. Amin.

bob (24 comentarii)  •  19 iunie 2019, 1:49

Nea ‘jurnalistule’, astept traditionalaul atac la Burleanu. Chiar sunt curios care e unghiul din care reusesti sa-l ataci dupa Romania - Croatia 4-1. Hai sa te vad, I challenge you!

Vali (27 comentarii)  •  19 iunie 2019, 7:11

@Andrei. Proștii,în frunte cu 3003,se ascund,se prepelesc, le tremură buza.Eu, le-am urat deja:multă.....sănătate !

Adi (97 comentarii)  •  19 iunie 2019, 9:26

Daca nu va cumpara nimeni inseamna ca Dinamo va fi si in campionatul viitor aceeasi echipa fara resurse. Ea va lupta din greu in play out si ultrasii nu se vor opri din proteste si scandaluri. Este exact ce merita aceasta echipa infintata de comunisti in mod samavolnic.

MZM (390 comentarii)  •  19 iunie 2019, 10:08

Nea Ovi, nu prea ies procentele, ca steagurile lui Pristanda! Rednic 51 + Negoita 35 + CSFC Dinamo(Badea) 7 = 93%. Lipsesc 7 procente, ce ne facem? In alta ordine de idei: s-au intalnit 2 pleșcari, Negoita si Rednic. Fiecare vrea sa-l pacaleasca pe celalalt. Rednic, profitand de dezastrul echipei, dezastru la care a contribuit si el din plin, spera sa ia clubul cam pe degeaba. Eventual sa achite vreo suta doua de mii de euro, si gata! Negoita, la randul sau, ar vrea sa iasa din mocirla in care s-a scufundat pana la gat, dar tot mai spera sa mai... mulga ceva. Si, cum investitori adevarati nu se vad la orizont, lucrurile merg din rau in mai rau.

custov (88 comentarii)  •  19 iunie 2019, 11:24

Bingo ,BINGOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

andrei (6 comentarii)  •  19 iunie 2019, 14:01

Faliment in curand..se poate sa nu termine campionatul viitor

custov (9 comentarii)  •  19 iunie 2019, 21:16

alin ,buzarin file din poveste citeste mai mult despre viata tovarasului ioanitoaia si vei vedea cat de prostut ai fost pentru ca nu te-ai informat cat a cutreierat tovarasu europa alaturi de DINAMO si de victoria echipa a carui conducator a fost .Nu poti avea mai mult de 15 ani daca scrii de pandurii si fecesebe ,atunci ce sa mai vorbim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentează