Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Răzbunare costisitoare

Chiar în rândul 1, la lojă. Deoarece, urmând să întâlnească acasă pe Astra, calculase că va câștiga meciul din etapa 10 a play-off-ului și, acumulând 24 de puncte, va termina sezonul pe locul 3, nu pe 5, cum e situată […]

...

Falșii salvatori

Nu mai retrogradează nimeni, ultima clasată va avea baraj cu locul 3 din eșalonul secund etc, nu mai insist. Ca atare, întreaga lume ar trebui să se declare mulțumită. Inclusiv deținătoarea drepturilor TV, care respinsese inițial varianta, deoarece în noul […]

...

Ca sarea în ochi

Și a decis ca învingătoarea lui să fie desemnată campioană. Având de ales între mai multe scenarii, cei 15 membri ai CEx l-au votat în unanimitate pe cel care prevedea ca, în caz de egalitate după 90 de minute, întâlnirea […]

...

Au luat ce era al lor!

Așa au și stat lucrurile, însă doar ceva mai mult de jumătate de ceas. Până când, în minutul 36, Vinicius a scăpat din marcajul lui Acka la o fază fixă și a reușit să egaleze superbul gol realizat mai devreme […]

...

Tăcerea peștelui

Rareori s-a văzut diferența dintre o formație angajată până deunăzi în cursa pentru titlu și una din zona retrogradării. Câtă vreme pe Sepsi au ținut-o puterile, partida a fost egală. Pe măsura scurgerii timpului, echipa din Sf. Gheorghe n-a mai […]

...

Nu-i pace nici în Bănie! 

Unii suporteri continuă să se agite la București, dar și, veți afla imediat, la Craiova.

Permalink to Nu-i pace nici în Bănie! 
joi, 6 iunie 2019, 1:59

Dacă la Dinamo spiritele nu s-au potolit, Bogdan Andone a fost instalat la FCSB într-un cadru mai degrabă religios decât sportiv. Printre icoanele lui Gigi Becali de la Palat, latifundiarul anunțând că „Dumnezeu l-a pus pe Andone antrenor. El i-a deschis drumul!”. În fața unei asemenea precizări rămâi mut. Îți înghiți cuvintele. De văzut doar cât timp va găsi Cel de Sus spre a-l ajuta pe Bogdan să depășească handicapul lipsei de experiență.

Personal, nu-mi schimb opinia. Fără să contest calitățile celui pe care fanii l-au numit ironic „Șumudică 2”, pe care nu le-am putut însă constata, cred mai departe că FCSB avea nevoie, dacă-și propune recâștigarea campionatului, de un tehnician versat. Mai încercat, mai verificat. Când te iei la întrecere cu Dan Petrescu și Hagi, trecuți prin multe bătălii, nu-i recomandabil să pleci la drum cu un debutant. Opinia mea.

În Ștefan cel Mare nu-i doar forfotă. E de-a dreptul scandal. Constituiți într-un veritabil comando, vreo 30 de ultrași au provocat panică și pagube la hotelul lui Negoiță. Apoi au împiedicat desfășurarea conferinței de presă a lui Eugen Neagoe. După care și-au permis să-l viziteze acasă pe directorul executiv Bogdan Bălănescu, să-l înjure și să-l amenințe! Cu toată înțelegerea, începe să fie prea mult. Se încalcă normele de bun-simț și de civilizație, dar și legea. Iar cine încalcă legea trebuie tras la răspundere.

Respectivii pretind că Rednic merită să revină la echipă, deoarece nu i se poate reproșa nimic. Glumă sau ce? Dar locul 9, cel mai slab din istoria de 71 de ani a clubului alb-roșu, cui trebuie imputat, Papei de la Roma ori Reginei Angliei?! Ca și faptul că Dinamo a ajuns un fel de iarmaroc în care jucătorii erau aduși dimineața și trimiși la plimbare seara?! De reținut comentariul acid al unui internaut: „Să ne lase acest individ, căruia i-ar trebui 3 Messi și 5 Ronaldo ca să ia campionatul!”.

În paralel, Eugen Neagoe, nesperiat de excesele așa-zișilor suporteri, și-a intrat în pâine. A rezolvat, sau urmează să perfecteze, două transferuri importante. Al portarului Straton de la Călărași și al mijlocașului Baez de la Fiorentina. Iată încă o dovadă că nu mor caii când vor câinii. Fie ei și roșii.

Nu-i liniște nici la Craiova. Chiar dacă echipa a prins din mers, grație Viitorului lui Hagi, trenul de Europa League. Fanii, de data asta membrii facțiunii „Gruppo Capitala” (care asistă la toate meciurile, deși majoritatea locuiesc în București), reclamă păstrarea lui Corneliu Papură pe banca tehnică. Deși sub comanda acestuia, succesorul lui Mangia din aprilie curent, CSU a pierdut 4 din cele 6 partide susținute.

În postarea lor, cei din „Gruppo Capitala” nu dau nume, dar și un preșcolar ar intui la cine se referă. Mai întâi, la Papură, care „și-a demonstrat incompetența în repetate rânduri”. „Care nu e pasionat de fotbal” și „are un CV mai slab decât orice antrenor din primele două ligi din România”. Logic că el „n-are cum să fie alegerea potrivită”, părere pe care, nuanțat, am exprimat-o și eu aici acum câteva săptămâni. Practic, discutăm despre un Bogdan Andone varianta din Bănie.

Textul trimite săgeți otrăvite și spre Mihai Rotaru, finanțatorul Craiovei, suspectat că a pus pe bancă un om de încredere, nu un antrenor de încredere! „Dacă ai nevoie de un yes-man, îl poți angaja personal (n.a. pe Papură). Dar nu poți să păcălești suporterii Științei… Este doar un avertisment, un semnal de alarmă”.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Dragos (241 comentarii)  •  6 iunie 2019, 14:48

De data asta excelent. Huliganii lui Dinamo trebuie macar amendati la sange daca nu si bagati la mititica dupa Idolul lor Borcea.

ralu (6 comentarii)  •  6 iunie 2019, 14:52

Rednic a schimbat lotul in fiecare saptamana ca asa a vrut el. sunt sigur ca daca ramanea Bratu cu ce avea el echipa se clasa mai sus de locul 9 ocupat cu mari eforturi de Rednic.

Luana (1 comentarii)  •  6 iunie 2019, 15:57

Auzi la Rednic ca el se intoarce la echipa daca este dat afara Balanescu. Bun dar nu l-a chemat nimeni. Asta vrea sa fie antrenorul lui Dinamo pus cu forta, ce nu s-a mai vqazut...

Andrei F (1532 comentarii)  •  6 iunie 2019, 15:58

Mourinho o mai fi liber?!...Cred ca nici el nu ar ajunge la nasul jurnalistului!

gino (495 comentarii)  •  6 iunie 2019, 16:01

Mai rar asa parsiv ca Mircea Rednic. Ca sa isi creasca singur cota si sa ii duca pe fraieri de nasd a si inventat ca a primit o mare oferta din tarile arabe. Normal ca se bat seicii pe el ca doar l-au dat afara ultima oara dupa doua luni.

Balaban (1 comentarii)  •  6 iunie 2019, 16:11

Ca nici cu domnul Rotaru nu imi este mare rusine. El este un fel de Negoita 2 numai ca echipa a facut mai multi bani decat Dinamo din vanzarea jucatorilor. Ca daca era dupa Rotaru chitaia rau.

Ali Baba (210 comentarii)  •  6 iunie 2019, 16:13

Negoita sa nu se planga de iesirile huliganilor ca el i-a incurajat cand a preluat clubul. Le-a dat tot ce au vrut asa ca savtaca.

Cita (1990 comentarii)  •  6 iunie 2019, 16:24

Scrieti aici de tensiunile in legatura cu antrenorii FCSB, Dinamo si Craiova. Eu zic asa: cei ce merg sa joace cu strainii, sa incerce sa dovedeasca depasirea conditiei de echipa de mana a IIIa europeana, iar cei care nu merg sa joace in Europa au sansa sa isi revina si sa ia un loc eligibil la anul pentru a putea scozte capul in lume. Can-can-uri sunt peste tot, important e sa si invatam ceva din ele. Ceva pozitiv pentru fotbalul romanesc.

observator_federal (52 comentarii)  •  6 iunie 2019, 17:34

Când vorbim despre suporterii Universității Craiova, cred că nu trebuie neglijat (sau omis, așa cum face dl. Ioanițoaia ... există o explicație!) saitul craiova-maxima.ro... Acum câteva zile această publicație online a lansat un articol-protest cu titlul "Protest al fanilor Stiintei. Plus ginduri despre amatorism, scouting, media si ziarul corupt Gazeta Sporturilor". Cred că și "Gruppo Capitala" este de acord cu cele prezentate în articolul (extrem de interesant) despre care tocmai am vorbit. De fapt, pare exclusă -categoric!- posibilitatea vreunei rivalități (sau disensiuni) măcar între diversele grupuri de susținători ai Universității Craiova. Chiar așa! Mă așteptam ca, mai degrabă, dl. Ioanițoaia să se refere la articolul celor de la Craiova-Maxima...

Maxx (7 comentarii)  •  6 iunie 2019, 17:56

Bre, nea Ovidiule! Ce te mai doare pe dumneata burta de CSU Craiova!! Las-o incolo de treaba! Scrie despre "Craiova lui Mititelu"! Vei avea sustinatori mai multi.

petre petre (86 comentarii)  •  6 iunie 2019, 18:05

Fanii Craiovei au motive sa protesteze ca umplu stadionul meci de meci. Nu si golanasii de la Dinamo care vin la stadion putini si doar ca sa faca scandal.

gelu (98 comentarii)  •  6 iunie 2019, 18:08

Iar o numiti Stiinta pe clona asta si nu este corect.....V-am mai atras atentia dar ori nu cititi ori nu tineti cont de mesajele cititorilor.

Valerian (29 comentarii)  •  6 iunie 2019, 18:26

Semanalele de alarma la Rotaru nu tin pentru ca nu pricepe.

constantin (48 comentarii)  •  6 iunie 2019, 18:37

Locul 9 trebuie imputat lui Negoiță. Îl judecați pe Rednic mult mai dur decât ar face-o oricare jurnalist echiduistant..... Dacă citeam cele spuse de către dumneavoastră, fără să văd cine este autorul, aș fi jurat că este scris de către frații Becali.... Sunteți jurnalist cu experiență....***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (350 comentarii)  •  6 iunie 2019, 20:28

Nu stiu ce mai e si pe la Craiova, dar la Steaua lucrurile sunt clare: Gigi este antrenor principal in realitate, nu si in acte! Si asta nu de azi, de ieri, ci de multe sezoane. El isi numeste de fiecare data cate un secund caruia i se spune antrenor principal, in acte, nu si in realitate. Ma mir ca Gigi, dupa atata practica, nu si-a luat inca licenta PRO! Oricum e mai priceput in ale fotbalului decat Andone si Papura la un loc! Da, chiar asa! Păi daca luam in considerare doar ultimele 4 campionate, cu Gigi antrenor principal (asa cum il considera si Presa), Steaua a terminat invariabil pe locul 2. Asta e o carte de vizita serioasa!. Cati antrenori din Liga 1 se pot mandri cu o asemenea performanta? Oricum situatia lui Papura, care este singur, e mult mai grea decat a lui Andone, care are deasupra sa pe maestrul Gigi. Iar Gigi are succesul asigurat deoarece colaboreaza cu Dumnezeu, Sf. Gheorghe, Fecioara Maria, Sf Sisoie, Sf. Pafnutie etc.!!

TUDOR (4 comentarii)  •  6 iunie 2019, 20:40

D-le Ioanițoaia dacă csu joacă în preliminariile unei cupe europene se datoreaza in primul rand, dar in primul rand celor care au făcut ceva puncte la coeficientul de tara Adică FCSB... Restul e caterincă si odă lui Hagi Cu respect! p.s.vedem la anul

GopoSapiens (25 comentarii)  •  6 iunie 2019, 20:40

FCSB are cel mai longeviv antrenor din Liga 1, El Ciobandante, deci nu contează pe cine tot afișează ei pe nabcă cu ecuson după gât. Nu-s de compătimit, îți merită soarta de abonați la locul doi. Dar pe restul cluburilor din Liga 1 nu prea le-nțeleg de ce nu caută antrenori mai cu experiență... Costel Gâlcă, Viorel Moldovan, Ioan Andone... poate chiar și-un Dorinel Munteanu sau Ionuț Popa... Eh, asta e. Să ne obișnuim cu meciurile la teve, că peste stadioane doar tururile prelimiare europene și atât.

mihai (55 comentarii)  •  6 iunie 2019, 21:14

Rusine, rotarasule, nesimtit de -om ? ce poti fi!

Robert (1 comentarii)  •  6 iunie 2019, 22:41

Domnule Ioanitoaia, cu respect va transmitem ca huliganii dinamovisti nu au omorat pe nimeni, nu au sechestrat, violat, talharit pe nimeni, ci doar si-au manifestat indignarea si frustrarea acumulate timp de multi ani de zile vis-a-vis de conducerea clubului pe care il iubesc. O torta aruncata si care a incendiat un pic de iarba si un brad nu au provocat pagubele materiale pe care patronul le-a provocat clubului in acesti ani si caruia trebuie sa-i imputati si locul 9 din acest an, pentru ca a ales sa vanda jucatori la preturi de bazar, cu investitii zero in echipa. Alex Fergusson s-a batut 2 ani de zile la retrogradare inainte sa aduca Manchester-ul acolo unde l-a adus. Maria sa "regele" Hagi s-a batut 2 ani la retrogradare inainte sa ajunga in elita fotbalului romanesc. De ce Rednic e judecat si condamnat cand cu buget zero, cu bani adusi de acasa, cu salarii de mizerie a reusit sa gaseasca un nucleu de jucatori pentru campionatul viitor? Asta e realitatea, nu ce scrieti prin articolele acestui site, nesemnate, nedocumentate si de cele mai multe ori false!

Bingo (95 comentarii)  •  7 iunie 2019, 2:08

Nu au nici o legatura fratii Becali cu decaderea lui Dinamo cu Rednic. Trebuie sa fii nebun sa faci asemenea conexiune. Nu Becalii l-au oprit pe Rednic sa intre in plsy off. Terminati cu prostiile.

motanul incaltat (542 comentarii)  •  7 iunie 2019, 2:43

La Craiova lucrurile se pot rezolva usor.....Potentiali spectatorii sa iasa la un gratar in ziua cind joaca CSU.... Ca doar n-oi fi *** sa dai banii pe bilet sa-l vezi pe Papura si Donkor cum se fac de ras....Sa vina doar Rotaru cu familia lui....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zapacitu’ (814 comentarii)  •  7 iunie 2019, 10:37

@motane incaltat, solutia ta e buna, e minunata, ar avea efecte in schimbari in bine la echipa, dar ce te faci ca suporterii nu vor sa te asculte, nici pe tine si nici pe mine sa faca greva. Vor merge in continuare la stadion, vor admira spectacolul care li se ofera si se vor multumi cu acesta. In fond, de ce ne ducem la stadioane si sali de competitii? In primul rand pentru spectacol, fie acesta si de prost gust sau unul exceptional. Nu conteaza pentru noi decat spectacolul, asta ne relaxeaza si ne bucura la sport. E exact ca la teatru, pentru aceia dintre suporteri si spectatori care frecventeaza si altceva decat stadionul sau sala de competitie. Nu uitati, doar spectacolul conteaza!!!

Mihai (1 comentarii)  •  7 iunie 2019, 11:51

Se anunta o vreme instabila pe frontul romanesc urmat de descarcari de ploaie de goluri ceea ce va duce la pierderi semnificative ale echipelor romanesti in cupele europene.

?????? (829 comentarii)  •  7 iunie 2019, 17:24

Opinați că modul în care Cornel Dinu a contribuit și dumnealui, după posibiltățile dumnealui, la performanțele și cariera lui Bruno Labbadia, fotbalis prezentat deseori ca model de Cornel Dinu și amintit chiar și de Mircea Lucescu, ar fi putut contribui și la "împuținarea" aspectelor relațiilor profesionale dintre Cornel Dinu și Mircea Lucescu, ?

?????? (829 comentarii)  •  7 iunie 2019, 18:26

@Cum ați comenta despre faptul că Cicăldău și Răzvan Marin s-ar putea prezenta deja la lotul pregătit de Rădoi, ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 iunie 2019, 8:42

...nea ovi dar n ai pic de decenta...Universitatea Craiova merge in cupele europene datorita locului 4 ...nu gratie viiturii care nu i buna de nimik ...Stiinta noastra cea iubita inca nu poate face fata in Europa de aceea multi dintre noi am tinut cu Astra ...de frica sa nu ne facem de ras . Din partea noastra a celor care cumparam ziarul si ne ducem pe stadion ...Hagi si ai lui sunt nimeni in drum .

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  8 iunie 2019, 8:58

Ai vrea nea Ovi sa nu fie pace la noi ...dar aiurezi ca deobicei ...noi ne sustinem echipa neconditionat ...avem incredere in jucatorii nostri si in antrenorul nostru ...dusmanii pot sa scrie ce vor ...ca de aceea sunt dusmani si nu vor binele fotbalui romanesc ...

?????? (829 comentarii)  •  8 iunie 2019, 9:02

@Opinați că după partida cu Norvegia selecționerul Contra i-ar putea lăsa la dispoziția selecționerului Rădoi pe componenții reprezentativei U21, în vederea pregătirii participării la Campionatul European U21, jucători ca Țucudean și Maxim arătând în partida cu Norvegia că ar putea juca chiar și titulari în partida cu Malta, eventual existând și alți jucători în lot care i-ar putea înlocui în echipa reprezentativă pe cei ce au fost selecționați la reprezentativa U21, ?

?????? (829 comentarii)  •  8 iunie 2019, 9:14

Remarcați și faptul că jucătorii de la reprezentativa U21 nu jocă chiar cu Malta la CE, însă grupa cu Croația, Anglia și Franța nu pare a fi mai puțin importantă, ?

?????? (829 comentarii)  •  8 iunie 2019, 12:41

@Opinați că lui Cosmin Contra i-ar tebui recomandat niște ,,cărbune medicinal", ?

?????? (829 comentarii)  •  8 iunie 2019, 13:15

@Opinați că selecționerul Contra ar putea încerca să comunice de fapt că nu ar avea resurse de a alcătui o selecționată care să cîștige partida din Malta fără componenții reprezentativei U21, ? Într-o astfel de eventualitate de ce s-ar mai solicita performanțe de la selecționata reprezentativă și de la echipele de club, în competițiile aflate în desfășurare și în cele ce urmează a începe, ?

Ali Bec (163 comentarii)  •  8 iunie 2019, 13:42

După un meci glorios in Norvegia asteptam cu sufletul la gura noi înjurături la adresa lui Daum. Tov Ioanitoaia, sa nu ne dezamăgești!

Iulian (175 comentarii)  •  8 iunie 2019, 22:33

Ovidiu3003 ramane recordmanul prostiei. Toti iubesc Craiova mai putin...cei care nu o iubesc. Ca doar nu a inventat dl Ioanitoaia postarea din care a reprodus. Dar ovidiu 3003 nu se dezminte. Prostul tot prost.

Comentează