Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cel mai tare din parcare 

Cum am anticipat eu și alții, Edi Iordănescu i-a zis nu lui Gigi Becali.

Permalink to Cel mai tare din parcare 
marți, 4 iunie 2019, 4:11

După Dică, și Iordănescu. Așa a căzut varianta că Steaua (FCSB) ar fi o echipă de nerefuzat. Prilej menit să-l lămurească pe latifundiarul din Pipera că nu totul se vinde și se cumpără pe lumea asta. Iată, mai există antrenori care pun independența tehnică mai presus de mărimea salariilor și de calitatea condițiilor de lucru. O lecție din care mă îndoiesc însă că Gigi Becali va învăța ceva.

Acum, cred că soluția cea mai bună era Walter Zenga. Dacă atât el, cât și patronul ar fi depășit momentul rupturii din vara lui 2005. Când italianului i s-a arătat ușa cu doar trei etape înaintea finalului unui campionat adjudecat până la urmă de Steaua. Susțin că Zenga merita luat în seamă tocmai deoarece cred că nu-l mai interesează nici gloria, nici bani. Le are pe amândouă.

Când scriam rândurile de față, s-a confirmat oficial instalarea lui Bogdan Andone, 44 de ani, ex-secundul lui Șumudică și, până zilele trecute, al lui Teja, ca antrenor la FCSB. Dincolo de felicitări, nu-mi ascund unele rezerve. Similare cu cele exprimate la instalarea recent mazilitului Teja. Părerea mea e că FCSB ar fi avut nevoie, dacă-și propune cu adevărat câștigarea titlului, de un tehnician versat, nu de unul aflat în prima parte a carierei. Pentru că-și ia antrenor pentru prezent, nu pentru viitor. Deși o spun fără vreo satisfacție, cu Teja am intuit corect. Băiat fin și școlit, dar nu pentru astăzi.

Poate pentru mâine. Tocmai de aceea găsesc posibil, chiar nu exclud, să se repete povestea, cu Andone pe post de victimă. Oricum, numirea lui mi se pare un risc fără acoperire.

Altfel, la despărțirea de Dinamo, care l-a demis pe neașteptate, Mircea Rednic a reclamat: „Problema este că nu avem stadion, iar firma aia a lui Ionuț Negoiță nu deține palmaresul. Nu deține nimic!”. Trebuie să-i dăm dreptate. Astea sunt probleme serioase, de rezolvat urgent. Dar la fel de serioasă, dacă nu chiar mai, e aceea că Dinamo a jucat constant slab cu Rednic pe bancă. Dezamăgitor.

În ciuda promisiunilor niciodată onorate, a angajamentelor sforăitoare, Dinamo a terminat sezonul pe locul 9, cel mai prost din istoria de 71 de ani ai grupării. Ce părea strategie s-a demonstrat a fi lipsa oricărei strategii. Probă că Dinamo a folosit 45 de jucători, dintre care 43, minus Mahlangu și Târcoveanu, au fost încercați de Rednic, aproape patru echipe! Numai Dunărea Călărași a folosit mai mulți, 47, dar ea a retrogradat. Evident că acest permanent du-te-vino l-a enervat pe Negoiță. I-a sărit țandăra când a auzit că antrenorul vrea noi transferuri!

De acord că Negoiță nu-i patronul ideal. Nu umblă des și adânc la buzunar. În limbajul peluzei, are arici. Nu dispune de resurse sau evită să apeleze la ele. Nici nu-i normal însă să-i țină alții socoteala. Iar unii suporteri, dintre cei care au uitat drumul spre stadion, cu atât mai puțin.

Omul a anunțat că, neputând să mai susțină clubul la nivel competitiv, intenționează să-l vândă. A spus și a insistat. Întrebarea-mirare e de ce nu-l cumpără Rednic, care s-a lăudat că-i cel mai tare din parcare, „câine” până la moarte și bogatul bogaților?! Atunci ar avea liber la experimente pe banii proprii, nu pe-ai altuia. Nu pe mărunțișul scăpat printre degete de Negoiță, mereu insuficient pentru marea performanță. Chiar așa, de ce?

Comentarii (59)Adaugă comentariu

chromophobia (18 comentarii)  •  5 iunie 2019, 7:38

Nea Ovidiu,nu mai spuneti Steaua(FCSB).CSA Steaua e una,FCSB e altceva.Cel putin pana acum,ele sunt diferite.Justitia o sa decida asta chiar daca mai dureaza multi ani si chiar daca justitia noastra e la pamant si cu antecedente murdare.Pt mine si pt multe alte sute de mii de suporteri,Steaua a murit odata cu scandalul inceput intre cele doua parti.Traim in Romania si nu stiu cate echipe pretind ca se numesc Dinamo.La una e palmaresul,la alta doar numele.Rapid sunt vreo 3,Steaua cica vreo 2.Mai multi golani au interesul sa distruga cele mai mari brand-uri sportive din Romania

MZM (390 comentarii)  •  5 iunie 2019, 10:02

Cand a acceptat sa revina la Dinamo, Rednic stia foarte bine in ce se baga, ca fara jucatori ca lumea nu va putea face nimic si se va compromite, ceea ce s-a si intamplat. Locul 9 si, mai ales, eliminarea din Cupa, de catre Csikszereda (Liga a 3-a!) stau marturie! Si-a asumat, totusi, acest risc sperand sa-si ajute fiica sa se lanseze in meseria de impresar. De aceea a si acceptat sa plateasca salariile si primele jucatorilor si sa imprumute patronul cu bani. Este foarte probabil ca aceste sume sa nu le mai recapete niciodata, ci vor fi considerate ... taxa de scolarizare! In ce-l priveste pe Gigi, acesta continua sa se distreze! Pe banii lui!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  5 iunie 2019, 10:06

Imi pare rau pentru echipa mea, o echipa cu pretentii ar trebui sa aiba antrenor si staf cu experienta. Din pacate Becali isi arata din nou limitele in gandire, ca un sahist din Cismigiu gandeste cu capul 4-5 mutari dupa care i se intuneca mintea si joaca cu laba, adica muta cu MM. Dupa insuccesul CSA Taplan putea puncta in profesionalism si seriozitate dar nu-l duce efectiv capul sa iasa la lumina din cumetriile, vasalismul si promiscuitatea care domina viata publica. Pe Edi a vrut sa-l ia din vasalism, tot sub papucul generalilor de carton se crede, dar asta macar ar fi avut experienta si e stelist. Altfel nici Edi nu are rezultate si vorbeste prea mult – deci nu sintetizeaza, se face greu inteles – uitind ca are sa comunice cu niste „fiinte umane“. Poate gandeste si vorbeste lung pentru ca nu-i in stare sa ia decizii imediate – nu ma refer doar la faptul ca Becali n-a inteles nimic iar Edi s-a gandit o luna ca sa-i dea apoi un sms confuz din care se intelegea greu daca vrea bani ori spune NU - tocmai unei cutre. E grav, daca nici asta n-a inteles ca Steaua ar fi fost o sansa pentru el atunci Edi e doar Chirila 2. Clar este insa ca Dimbovita se scria inainte Timpovita. ------------------------- Daca un MM ajunge sa aduca antrenori pe care sa-i domine atunci Steaua nu mai e de luat in serios. O sa-si bata toata lumea joc de ei, o sa le traga niste alde Miriuta pumni in cap pina ii cocoseaja. Un neica nimeni ca acest BA – care a mai fost si secundul unor rude – nu poate impune respect, nu poate tine vestiarul iar MM e oricum vazut ca o cutra, n-o baga nimeni in seama decit ca profesionista. Nici fotbalist care sa tina vestiarul nu exista asa ca Steaua o va lua sigur la vale. Faptul ca vine „de pe iarba“ - cum spune Ilie Dumitrescu baiat bun – ar fi ideal dar din pacate nu conteaza. A venit si Laca, … Nic-mic, a venit si Finu … ca niste plutasi pe Bistrita. E grav. Daca tot vrei un paysan ori baiat de cartier atunci il intolesti, il razi, il parfumezi pe Miriuta – de fapt ii dai sarcina lui Ilie Dumitrescu ca altfel poate iti apare ca Dacciu Gol si Rupt in fund - si-l prezinti antrenor ! Dupa ultimele ispravi eu asa as fi facut – si sint convins ca as fi gasit macar citiva care sa ma inteleaga. Imi pare rau dar mutarea BA n-o intelege decit M².

Tudor (301 comentarii)  •  5 iunie 2019, 10:36

@rotehund. Dl Ioanitoaia are alta parere despre Rednic decit ai tu si figura proasta facuta de Dinamo ii da dreptate lui. Deci in loc sa te indignezi mai bine judeca situatia cu calm. Dl Ioanitoaia nu este suporter dinamovist. Deci are multe motive sa gindeasca asa. Realitatea il impune cit locul 9 nu este nici macar 8.

Emilian (143 comentarii)  •  5 iunie 2019, 13:45

Asa e, Rednic a promis multe si a facut doar un sir lung de experiente!... Nu inteleg ce sens au acum aceste sageti (ca Dinamo nu are stadion, ca Negoita nu are plamaresul)! De aia nu si-a indeplinit el obiectivele?! Nu stia care sunt conditiile la Dinamo?! Nu spun ca Negoita este un bun patron, evolutia descendenta a clubului este in primul rand datorata lui, insa Rednic a dovedit lipsa de caracter si management modest. Asta e realitatea.

anton (7 comentarii)  •  5 iunie 2019, 15:05

Oare cat timp o sa-l mai suport pe *** asta ? la ioanitoaia ma refer

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rotehund (2 comentarii)  •  5 iunie 2019, 16:19

@mirceaminuscul cu buze moi si sute de comentarii inepte. asta ti-e menirea? avocat al batracianului antidinamovist? multe pupaturi inainte.

Comentează