Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vina lui Teja

Când te lupți cu un adversar de talia lui Dan Petrescu, nu-ți ajung ambiția și fidelitatea.

Permalink to Vina lui Teja
marți, 21 mai 2019, 3:51

Meciul câștigat în fața campioanei, având însă ca miză numai orgoliul și statistica, a fost ultimul în roș-albastru pentru Mihai Teja. Cum n-a reușit să cucerească titlul, obiectivul trecut în contract, antrenorul de 40 de ani a părut împăcat cu soarta. Concret, cu destituirea. De presupus că era trist și dezamăgit.

Spre lauda lui însă, n-a arătat-o. Dimpotrivă, a transmis imaginea unui bărbat stăpân pe el și pe situație. Convins că, scuzați clișeul, a pierdut o bătălie, fie ea importantă, dar nu și războiul.

L-am auzit vorbind după meci și mi-a plăcut. Nu și-a pus cenușă în cap și n-a căutat vinovați în afară. Le-a mulțumit pentru colaborare jucătorilor, ba și pentru atitudine, după care i-a luat la rând pe ceilalți.

N-a uitat pe nimeni. I-a pomenit până și pe magaziner și pe bucătar, numindu-i pe toți „oameni excepționali”.

A impresionat și prin aceea că a dat impresia că se ridică, ori chiar s-a ridicat, deasupra oricărei meschinării. Deasupra oricărei frustrări. Să zic așa, a vorbit ca un om. Iar de suporteri, vai, din ce în ce mai puțini, s-a despărțit cu mâna la inimă.

A bravat, deși poate mai nimerit ar fi termenul a fandat, și în privința relației cu Gigi Becali, patronul care nu s-a abținut să se amestece în problemele tehnice ale echipei și să-și impună preferințele. Să-l titularizeze pe x și să-l scoată pe y. Să dicteze garnitura de start și, din lojă, să comande schimbările. Știind la ce se înhamă, Teja și-a asumat condiția de antrenor principal în teorie și de secund în practică.

Într-un asemenea cadru, ar fi căzut prost să se lamenteze, de aceea nici n-a făcut-o. A judecat că nu strică să lași loc de bună ziua chiar și când ți se trântește ușa-n nas. Probabil n-a greșit. Din postura, caracterizarea îi aparține lui Fl. Tănase, de „profesionist desăvârșit”, va găsi repede angajament. Dar nu de top.

Asta ar fi partea plină a paharului. Unde se vede că FCSB a terminat ca lider play-off-ul, înaintea CFR-ului. N-a luat însă, partea goală, și campionatul, cu toate că Teja a avut la dispoziție multă calitate, multă valoare. Conform specialiștilor, cel mai bun lot, cel mai costisitor.

În plus, și avantajul stabilității, în sensul în care inamicul numărul 1, trupa din Gruia, a schimbat 4 antrenori pe parcursul aceluiași sezon!

De acord că n-a fost numai vina antrenorului că s-a ratat titlul. A fost însă și a lui, fiindcă n-a izbutit să gestioneze situația. Să depășească obstacolele, înțelegând prin ele și raporturile cu patronul.

Regret s-o spun, dar am anticipat eșecul atunci când, pe 12 martie 2019, am scris aici că FCSB reprezintă pentru Teja „o căciulă prea mare”. Mai devreme, pe 21 februarie, avertizam pe aceeași coloană că, „școlit și perseverent, serios și promițător, Teja pare un tehnician mai degrabă pentru viitorul echipei”.

Unii mi-au sărit în cap că fraza „Teja nu reprezintă cea mai fericită soluție pentru câștigarea campionatului” a reprezentat o jignire la adresa acestuia.

Sincer, n-am avut intenția. Mai departe, fără să încerc vreo satisfacție, constat că previziunea mea s-a adeverit. Cum mi-e teamă că se va adeveri și aceea că Papură, deși avantajat de statutul de fost reputat fotbalist, nu înseamnă o variantă de succes pentru Craiova.

Când te lupți cu un adversar de talia lui Dan Petrescu, nu-ți ajung ambiția și fidelitatea. Îți trebuie și viclenia care derivă din experiență. Din sânge rece. Ea i-a lipsit lui Teja și îi va lipsi lui Papură.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Kordell (10 comentarii)  •  21 mai 2019, 16:00

Magaziner , tov Ioanitoaia ?

Iulian (190 comentarii)  •  21 mai 2019, 16:08

Kordele, da. Asa spune gramatica, nu magazioner. DEX da prima forma magaziner, esti invitat sa verifici daca nu crezi. Degeaba faci tu pe desteptul, iar tov nu o sa fii niciodata cu Dl Ioanitoaia.

Dudu (133 comentarii)  •  21 mai 2019, 16:10

Cu Teja a-ti avut dreptate. Ca oltean as fi fericit sa gresiti cu Papura dar nici nu inteleg din ce ratiuni a fost pus antrenor principal.

Bingo (96 comentarii)  •  21 mai 2019, 16:21

Teja a ajuns la Steaua pentru ca este tantar de al lui Becali. Nimic altceva nu il recomanda la o echipa cu pretentii. Locul lui era si este la mijlocul clasamentului ca sa acumuleze.

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2019, 16:24

Ce a lipsit lui Teja?Pai de exemplu o presa corecta!!!!Cum sa faci mai mare tavatura la faza cu Man din jocul cu CFR decat fazele cu Man din jocurile cu Chiajna?Pai in fazele contra Concordiei intr-un meci a fost aruncat in benere iar in altul a primit un gheata in cap!!!!Numai aceste faze ar fi putut rezolva altfel titlul!!!Ziaristul a uitat ce ne spunea candva GSP...Ca fluierasii strica ierarhia corecta din Liga 1!!!!Si s-a continuat acea tendinta!!!!Se leaga acest jurnalist de implicarea lui Becali in deciziile antrenorului?Pai GSP ne-a spus ca si la CFR lucrurile au stat la fel!!!!Poate aceasta ,,uitare,, a jurnalistului,acea rautate cand i se parea ca un arbitru a gresit pentru Steaua...poate astea au insemnat mai mult ...Teja are o singura vina...A fost prea domn pentru Liga 1...De ce spun asta?Pai jurnalistul si Dan Petrescu au atacat arbitrul si cand campionatul era deja decis!!!!Teja nu a injurat proprii jucatori cand acestia au gresit-s-a intamplat asta!!!!la alti antrenori...-Teja nu s-a luat de guler cu arbitrii desi cate motive nu avea...Teja nu si-a invatat jucatorii sa faca presiuni la arbitrii...Inca ma minunez cum Alibec a fost intrecut la reactii gresite pe teren si nimeni nu se sesizeaza!!!Pentru ca noii ,,Alibeci,,nu joaca la Steaua....!!!!

daniels (63 comentarii)  •  21 mai 2019, 16:27

Hai ca Teja a calculat bine ...nu avea cum sa câștige titlu cu patronu-antrenor din loja, dar i-a mai săltat CV-ul cu un nume de top ....a intrat pe doi a ieșit pe doi ...deci una peste alta pentru el e bine ...aia cu căciulița prea mare ar fi fost valabila dacă el ar fi încercat sa atace vârful căciulii....dar el doar a încercat sa mai crească la reputație și bani ... în rest , dacă te înhami cu berbecu la trânta nu prea ai ce sa mai reușești... dacă o mai greșea un pic ...ajungea pe trei ...asa măcar s-a scos băiatu! Astia care o sa vina la fel ca Teja la FCSB doar la bani se gândesc ca altceva nu au cum sa câștige, "daca" vine unu ca Petrescu atunci poate berbecu nu ar putea sa se bage , dar slabe șanse! la Papura e și mai simplu ca nu prea e antrenor de Liga 1...e de copii și juniori ...nu are nici asta vreo șansă ....deci e ușor sa prezici din astea , maestre!

Mircea (663 comentarii)  •  21 mai 2019, 16:52

Rotaru e un fel de Becali 2. I-au bagat interlopii in cap ca stie fotbal asa ca si-a pus omul din casa antrenor. L-a dat afara pe italianul Mangia ca sa ii gaseasca serviciu lui Papura. Va lua plasa ca si oierul.

anton (103 comentarii)  •  21 mai 2019, 16:53

Ca de obicei AndreiF, coect, la obiect. Bravo! nu acelasi lucru despre autorul materialului. CFR a jucat 10 meciuri in play-off. Din care 6 amicale: doua cu Sepsi (pe linie de partid si de stat... cel de la Budapesta evident!); doua cu Viitura din Ovidiu, in care regele a platit si in 2019 (ca in 2018) datoria facuta la primirea ploconului din 2017 (ultima etapa meci cu CFR rezolvat, ca de obicei printr-un penalty comic); doua cu Astra, in de acum clasicul troc cupa-campionat. In celelalte 4 meciuri, jucate pe bune, pe teren, nu in birourile cooperativei, campioana mincinoasa a mai marcat un singur gol amarat si acela dintr-un penalty daruit de vesnicul prieten hategan. Socoteala este simpla, CFR, ca si Astra, Viitura si tot CFR, nu a castigat titlul datorita unor merite sportive (echipa, lot, antrenor) ci ca urmare a intelegerilor de tip cooperatist si a implicarii smecheresti a arbitrilor, totul sub egida gastii de impostori, plantate la conducerea FRF. Burleanu a fost ales si reales cu sprijin politic, inclusiv de la Dancu, un apropiat al gruparii conduse de pazcany-varga. Nu mai e nimic de demonstrat, a facut-o deja Dudelange, care a devoalat inca din 2018, minciuna, aranjamentele, mizeria din ruinatul fotbal romanesc.

Razvan (331 comentarii)  •  21 mai 2019, 17:10

"Adversarul de talie" (Dan Petrescu) e zmeu doar pe aici la noi, la echipe capabile (Rapid, Urziceni, Cluj) sa ii aranjeze arbitrii si jumatate sin echipele adverse, pe afara, in campionate de mana a 7a (China, Rusia, Golf) a luat suturi in dos dupa cateva luni, in fiecare sezon.

Titus (16 comentarii)  •  21 mai 2019, 17:29

@Anton. Tu esti altul care suferi pentru fecesebeaua. Treaba ta dar nimeni nu contesta succesul obtinut de CFR. Cu atat mai putin echipa care nu a reusit sa bata pe Chaijna, pe Calarasi si pe Voluntari care se gasesc la retrogradare. Nici macar Becali nu a aruncat vina pe altii. Doar suporterii lipsiti de discernamant ca tine si Andrei F prindeti muste si credeti ca sunt vulturi.

Viktor (278 comentarii)  •  21 mai 2019, 17:33

@Andrei F, Anton si gasca. Daca veti contina sa va mintiti singuri veti pierde inca cinci campionate la rind. Voi v-ati batut singuri cand l-ati sustinut pe Teja si l-ati confundat cu un antrenor de clasa. V-a servit-o la timp dl Ioanitoaia dar nu ati receptat mesajul. Teja este un antrenor acceptabil dar nu ca sa iei campionatul cu el.

anton (103 comentarii)  •  21 mai 2019, 17:57

titus, viktor: 1. nu conteaza ce a facut Steaua cu Chiajna, Voluntari sau Calarasi pentru ca s-a jucat corect, pe teren si se poate intampla si la case mai mari. Dar asta nu justifica meciuri amicale jucate sub egida cooperativei de play+off "sa fie omenie", cum se cerea chiar in tribunele din Gruia. Adica noi ce facem, zicem ca: ce daca CFR-ul aranjeaza meciuri dar criticam Steaua pentru ca nu castiga cand se joaca pe bune!!! ridicol! 2. Nu conteaza nici ca antrenor a fost Teja, asa cum s-a vazut la smenarii din Gruia. au avut 4 antrenori intr-un sezon si asta nu i-a impiedicat ca la final sa fie premiati de cooperativa si arbitrii. Doar atat pentru cei care din pacate poarta ochelari de cal dar se lauda cu imagini 4D!

Mos Martin (54 comentarii)  •  21 mai 2019, 17:58

Ati avut dreptate. Nu castigi campionatul cu un ucenic ca Teja. Uite csa nici Fecioara Maria nu l-a ajutat pe Becali sa treaca de CFR. Si daca nu va lua antrenor cu cojones va mai lua campionatul la pastele cailor.

remus (29 comentarii)  •  21 mai 2019, 18:01

Cei de la Craiova sint salvati pentru ca langa nerodatul Papura va lucra secund nestiutorul Schumacher...Cu astia doi va fi distractie mare si rezultate zer.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  21 mai 2019, 18:01

...ia spune matale nea Ovi ce antrenor sa punem ...cine te baga in seama ?...matale habar nu ai de fotbalul actual ...auzi ...viclenie ...ha ha ...bani pentru prime ...nu ...viclenie ii lipseste ...

Cocos (8 comentarii)  •  21 mai 2019, 19:11

@ovidiu 3003. Mucles ca faci praf. Stati ca milogii la mana lui Hagi ca de mai mult nu ati fost capabili. Cu Papura pe banca aveti sanse mari la play out. Rotaru ii mai vinde pe Bancu si pe Mihaila dupa care isi ia viteza. Norocul vostru e ca vine celebrul Schumaher sa execute indicatiile lui Papura, distractia va fi asigurata

Romica (63 comentarii)  •  21 mai 2019, 19:15

@ovidiu_3003. Flacau. vezi ca ai uitat s-o bagi pe aia cu 20000 de euro pe luna dati de Gazeta dlui Ioanitoaia salariu. Fa-ti numarul pana la capat ca lumea vrea sa rada...

gelu (116 comentarii)  •  21 mai 2019, 19:24

Anton ar trebui sa te culci la cit de penibil esti. Cit de preacinstit e Gigi Becali ala care fugea cu valiza de bani dupa adversari. Ne iei de prosti cind prost esti tu.

Cita (2118 comentarii)  •  21 mai 2019, 19:45

Cine dintre suporterii FCSB va sti sa raspunda in 2-3 minute de gandire cati antrenori a avut noua Steaua in ultimii 15 ani, acela ar merita un premiu mare de fidelitate! Si, daca va reusi performanta sa-i si numeasca, atunci chiar ca e un suporter adevarat!

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2019, 20:12

@ gelu Digi sigur ca Becali este rau ca a intentionat sa dea o valiza de bani pentru care a si facut si puscarie!!!! Buni sunt cei care chiar au dat o valiza de bani acoperiti de un serviciu secret plus 20 de procurori si care nici nu au fost anchetati,doar sa faca puscarie!!! Ba ,tu pe ce lume traiesti?! Nu ai rusine deloc? Tu nu vezi ca nimeni nu contrazoce ce a spus Cornel Dinu???Nu vezi ca presa premiaza necinstea?Desigur ca Steaua inca 5 ani nu o sa castige campionatul!!! Dar asta este bine la ce se intampla...@ Titus Esti asa de flet incat nu stii ca CFR este echipa care nu a invins Calarasul? Steaua a invins- o !?!!Tu nici argumentele nu stii sa ti le alegi...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  21 mai 2019, 20:43

...auzi prostie... Bursucea mare antrenor ...mai bun este Magiun ca el ...

di livio (214 comentarii)  •  21 mai 2019, 21:32

Iulian, omu vorbea cu tov. Ioanițoaia...ce te bagi ca musca-n pupa calului...iar mă critică clonele că nu comentez articolu ăsta genial cu adversar de talia lu Bursucea și ăia care i-au sărit în cap...Alinu adminu, aștept să-ți dai cu părerea de articolu maestrului și de talia lu Bursucea...unde ești Alinu?...te transformași în Titus, Viktor, Cocos, Romică...alții care nu-și dau cu părerea de articolu maestrului...urmează Myty, Tyty, Grassu, Sassu, Franz, etc

Bogdan (395 comentarii)  •  21 mai 2019, 21:44

@di livio. Esti prost si plictisitor. Te asteapta Rotaru sa ii cinti neste manele.

Lestie (78 comentarii)  •  21 mai 2019, 23:24

Dan Petrescu nu e un adversar de talie, ci un individ care pacaleste fotbalul de dragul banilor. In ceea ce-l priveste pe Teja, el sufera de lipsa de personalitate. Ca si Dica, de altfel.

Marcel (190 comentarii)  •  21 mai 2019, 23:30

@di livio. Hai ca are dreptate Bogdan mainputin limbajul. Tu nu ai pareri despre nici un articol. Nu spui daca este reusit ori nu, daca iti place ori nu, daca ai obiectii ori nu. Nu comentezi. Tu doar marai si jignesti si faci inventarul postarilor ca si cum asta ar fi sarcina ta si te-ar obliga cineva sa o faci sau chiar te-ar plati.

keepcalm (74 comentarii)  •  22 mai 2019, 1:45

Un articol pe placul fanilor fcsb, tov ioanitoaie, nu stiu unde ai vazut dumneata “un barbat stapan pe el si pe situatie” ? De cate ori m-am uitat la fata lui teja nu am vazut niciodata asa ceva, mai degraba o fata care inspira mila, slugarnicie(nu am nimic cu el) nu degeaba primul cioban al tari isi numea angajati slugi(nu demult am citit un comentariu celebru al lui despre asta), nu inteleg antrenori care accepta mitocania primului cioban al tari, ce au de castigat pe plan sportiv acceptand asta? Parerea mea ca nimic, mai degraba se eticheteaza ca o persoana caruia ii poate fi calcata demnitatea in picioare, daca asta nu conteaza atunci sa isi accepte soarta, sa ia bani si sa inghita, @Andrei F&co, steaua sau fcsb?

motanul incaltat (603 comentarii)  •  22 mai 2019, 1:47

Despre Papura e greu sa vorbesti. Din punct de vedere fotbalistic are numai defecte. Nici o calitate. Ca om-are o calitate de succes cu care poti reusi in viata-sa-l pupe in fund pe Rotaru.Asta in varianta lui.....

Vladone (77 comentarii)  •  22 mai 2019, 12:34

FCSB a castigat playofful pentru ca in ultima etapa CFR a mers in vacanta. Daca meciul direct se juca intr-o alta etapa, puteti sa fiti siguri ca se termina in cel mai bun caz pentru Teja egal. In rest, Teja pentru mine este viitorul Stoichita. Prea docil, prea "Baiat bun" si fara nici o coloana vertebrala. Profesor de fotbal, in nici un caz antrenor. Nu-i vad viitor, are deja o varsta la care altii au trofee pe banda rulanta. Da, va fi maxim un antrenor care ia o echipa de play out si o duce in play off dar atat. Nu cupe europene, nu trofee, nu performanta.

Jimmy (27 comentarii)  •  22 mai 2019, 14:17

Nu a fost vina lui Teja ci a celui care l- a pus pe niste criterii ridicole. Ca e machedon si merge regulat la biserica.

Andor cely (1 comentarii)  •  22 mai 2019, 14:38

Nimeni nu specifica faptul ca Steaua asa prost cum a jucat a avut cele mai multe șuturi pe poarta iar CFR a avut portarul care a scos cele mai multe suturi

Me (7 comentarii)  •  22 mai 2019, 15:48

Daca-mi amintesc bine Papura a declarat la instalare ca va sta pe banca doar pana la sfarsitul campionatului. Intr-adevar nu-l recomanda nimic incat sa dea vreo speranta pentru lupta la titlu iar mentinearea lui ar spune cate ceva despre intentiile lui Rotaru pentru sezonul viitor, vad ca transferuri nu se anunta ... Kolijc e accidentat pana in toamna si daca pleaca si unul din jucatorii de baza ge Bancu, Mateiu, Cicaldau cred ca e clara intetia. Transferurile din iarna n-au confirmat iar Donkor a fost bomboana de pe coliva, am avut impresia ca nimeni din conducere nu mai e interesata de echipa vazand ca-l joaca meci de meci desi e catastrofal ...

Moca (2 comentarii)  •  22 mai 2019, 15:51

Cooperativaclujcraiovaviitorulsimafiadinarbitrajauimpartitultimele3campionate!liga1egaldivizia,atreiadincomunism!!

Moca (2 comentarii)  •  22 mai 2019, 15:56

Cooperativaclujcraiovaviitorulsimafiadinarbitrajauimpartitultimele3campionate!liga1egaldivizia,atreiadincomunism!!!poatedatisiacestcomentariucivilizat

Comentează