Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Victimă sigură? 

Ca repetiție generală înaintea finalei Cupei României, programată pe 25 mai la Ploiești, Viitorul a bătut-o pe Astra în campionat cu 3-0, întâlnire disputată la Ovidiu. Victorie clară și absolut meritată, deși gazdele au abordat partida cu garnitura a doua, […]

Permalink to Victimă sigură? 
marți, 14 mai 2019, 3:48

Ca repetiție generală înaintea finalei Cupei României, programată pe 25 mai la Ploiești, Viitorul a bătut-o pe Astra în campionat cu 3-0, întâlnire disputată la Ovidiu. Victorie clară și absolut meritată, deși gazdele au abordat partida cu garnitura a doua, în timp ce oaspeții au folosit formația standard. Cum Gică Hagi și-a menajat titularii, Băluță, Ianis și Drăguș fiind introduși abia în repriza secundă, în vreme ce Costel Enache a început cu toți, Astra părea să aibă o șansă în plus.

N-a avut însă niciuna. După ce Eric a deschis scorul cu scăriță, dar dintr-un penalty discutabil, căci P. Iacob a căutat și a provocat contactul cu portarul Lazar, Astra a ajuns carne de tun pentru un adversar care a surclasat-o, iar spre final a și umilit-o! Atunci diferența putea căpăta proporții. La fel de adevărat e și că, de partea cealaltă, Begue și Llullaku au irosit, cel dintâi chiar la 0-0, două ocazii monumentale. Apoi a venit rândul lui G. Ganea (în creștere, dezinvolt) și al lui Drăguș să dea cu piciorul unor goluri ca și făcute.

Dacă Viitorul a dovedit din nou că are echipă, dar și lot, calități, dar și resurse, Astra a continuat să alunece pe tobogan. Concret, a bifat a opta înfrângere din nouă partide susținute în play-off, semn că nu-i deloc în regulă ce i se întâmplă. Că la Giurgiu e degringoladă, că situația e scăpată de sub control. De aceea Enache a vrut să plece săptămâna trecută, însă l-au oprit jucătorii, iar președintele Dani Coman și-a anunțat demisia. Rămân Ioan Niculae și Petre Buduru să stingă lumina, vă amintiți bancul?

Există o explicație pentru criza de la malul Dunării. Fotbaliștii nu-s plătiți de 4-5 luni și, ca atare, n-au chef să se antreneze și, cu atât mai puțin, să joace. E principala cauză pentru care Astra arată rău, uneori jalnic, iar rezultatele se situează mult sub valoarea colectivă.

Luați unul câte unul, despre Butean (îi prezic o frumoasă carieră), Alibec (autorul unor pase de maestru) și ceilalți se poate afirma că nu-s lipsiți de valoare. Că prezintă încredere. În ansamblu, ei nu confirmă și lasă des impresia că s-au cunoscut la intrarea pe teren! Iată de ce nici nu s-a mirat nimeni că, grație jocului lor entuziast și combinativ, atacanții lui Hagi i-au transformat în jaloane pe fundașii lui Enache. I-au ridiculizat, i-au făcut de râs.

Înaintea finalei Cupei, prin care Astra speră să salveze o întreagă stagiune dezamăgitoare, se pune întrebarea dacă formația giurgiuveană poate renaște? Dacă va găsi ea tăria să-și vindece rănile într-un timp atât de scurt? Nu risc un răspuns, dar n-o văd pe Astra victimă sigură pe 25 mai, când Viitorul se va bucura, teoretic, de o șansă în plus. În funcție de deznodământul finalei, vom hotărî și cine a procedat bine, Hagi care și-a odihnit jucătorii ori Enache care i-a ținut în priză. În fotbal, prozaic ori nu, câteodată de-a dreptul cinic, tabela de marcaj e singura care împarte verdicte.

Altminteri, am auzit că Viitorul și Astra s-ar fi înțeles ca prima să învingă în Liga 1 și să prindă locul 3 pentru Europa, iar cealaltă, în compensație, să fie lăsată să câștige Cupa României! O enormitate, o prostie. Cine-l cunoaște cât de cât pe Hagi poate băga liniștit mâna în foc că n-ar accepta un asemenea troc. Niciodată.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Firu (31 comentarii)  •  14 mai 2019, 15:51

Mortul de la groapa nu se mai intoarce. Astra e dusa, Niculae a ingropat-o de vie. Cel mai bogat roman are arici la ambele buzunare.

Radu (178 comentarii)  •  14 mai 2019, 15:54

Peste toti pustii lui Hagi a fost Eric de ...35 de ani. Brazilienii sunt nascuti pentru fotbal. Il au in adn.

geo (199 comentarii)  •  14 mai 2019, 15:56

Ai dreptate, nea Ovi. Hagi nu ar da niciodata Cupa daca ia cel putin un punct la Craiova, in ultima etapă. Chiar daca Vina ori Casap, sa zicem, vor trece din vara la Astra pentru vreun milion de euro.

Emil (43 comentarii)  •  14 mai 2019, 15:57

Ma bucur ca un jurnalist cu experienta Dv il remarca pe Butean. Si mie mi se pare un fotbalist de mare viitor. Mai ales ca postul de fundas dreapta este unul deficitar.

Jeni (1 comentarii)  •  14 mai 2019, 16:07

Hagi nu face combinatii decit cu machidonii lui. A se citi Gigi Becali si alti smenari.

addy (11 comentarii)  •  14 mai 2019, 16:11

ce argument pertinent si inatacabil: "Cine-l cunoaște cât de cât pe Hagi poate băga liniștit mâna în foc că n-ar accepta un asemenea troc". si noi astia care nu-l cunoastem pe Hagi, ce facem? il credem pe cuvant pe nea Ovi? Zic si eu: doar cine nu -l cunoaste pe nea Ovi il poate crede.

cucubau (8 comentarii)  •  14 mai 2019, 16:22

Astra este ciuca batailor dar cand a batut-o FeCeSeBe multi au strigat ca e blat. SI acum este normal sa manance bataie de la garnitura a doua a Viitorului.

octavian (95 comentarii)  •  14 mai 2019, 16:32

Daca cei de la Astra isi primesc banii, nu mai este nevoie sa bagam mana in foc. Daca bate Hagi la Craiova, atunci.......

Iulian (190 comentarii)  •  14 mai 2019, 16:36

@addy. Constat cu admiratie ca s-a mai nascut un geniu. Numele lui este addy. Intelege din doi in patru dar se crede scula in bascula si tatal mamei ironicilor.

curat- murdar (2 comentarii)  •  14 mai 2019, 16:38

Nene Ioanitoaia, Gicuta este un specialist al blaturilor, iti reamintesc modul in care a promovat in prima divizie, dupa un aranjament ordinar cu Sageata Navodari, apoi alte blaturi cu Dinamo si Steaua prin care a ramas in prima divizie, iar de cativa ani a luat fiinta cooperativa de ajutor reciproc Viitorul- CFR. Imi ajunge cat il cunosc pe Hagi, nu mai pleda o cauza pierduta din start, te rog!

Claudiu (343 comentarii)  •  14 mai 2019, 16:44

Nu este cel mai bogat dintre romani ci este cel mai hot dintre ei. Ca si cei care i-au dat gazul pe doi lei si cinci bani ca Niculae sa isi buzunarele. Si tocmai nababul asta nu isi plateste slugile...

Chis Alexandru (8 comentarii)  •  14 mai 2019, 17:01

Nu va grabiti cu... "stinsul luminii"! Niculae s-a miscat rapid, l-a transferat pe Alexa de la Calarasi si va achita salariile pentru doua luni, promitand ca daca Astra castiga Cupa va achita si restanta pe ultimele doua luni, plus un bonus de 5.000 euro pentru fiecare jucator. Asa ca Dani Coman va reveni asupra plecarii si... ne vedem la Ploiesti!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  14 mai 2019, 17:45

...pe cine ai auzit nea Ovi ?...e scornita de matale n ai auzit pe nimeni fiindca locul 3 nu creste in pom ...viitura vine la Craiova unde trebuie sa nu piarda ...cine i garanteaza ei ca nu pierde la noi acasa ?

Marcus (279 comentarii)  •  14 mai 2019, 17:45

Da, Chis, ai mare dreptate. Niculae a scapat de tusea de Enache si a dat peste ...junghiul de Alexa. A facut mare afacere mare ca a adus un pseudoantrenor care o duce cu toata viteza pe Dunarea Calarasi la matineu.

florin (215 comentarii)  •  14 mai 2019, 17:51

Nea Ovi, articol corect insa fara ecou. Cum nu se scrie aici despre FCSB, CFR sau Craiova chiar in ordinea asta traficul e foarte subti .Si unii se mai intreaba de ce Digi Sport il cauta de dimineata pana seara pe Gigi Becali si il ia la intrebari si despre regina Angliei. . Pai pentru ca asta vor cetatenii. Atata ii duce pe ei mintea si asa inteleg ei. Sa nu le zica insa nimeni ca sunt prosti si needucati.

Golombioschi Ilie (150 comentarii)  •  14 mai 2019, 18:26

Domnule Ovidiu Ioanitoaia federatia , Razvan Burleanu a luat o masura exceptionala recent si care nu a beneficiat de mediatiatizarea meritata mai exact termenul dupa care neplatiti jucatorii devin liberi de contract si isi pot cauta o noua echipa a fost redus de la 90 de zile la 60 de zile chestiune foarte importanta pentru evitarea situatiilor in genul celor de la Astra. Masura este exceptional de buna pentru intreg fotbalul romanesc dar nu perfecta pentru aceasta necesar e ca acest termen sa fie de 30 de zile si aceasta reglementare sa fie valida inainte de inceputul noului campionat deoarece influienteaza decisiv contractele din noul sezon. Abordati problematica aceasta daca real sunteti interesat de binele fotbalului romanesc si mediatizati solutia propusa de mine.

Dilimache (657 comentarii)  •  14 mai 2019, 18:51

II bate Astra de ii asculta cu urechea, am pus si pariu, ii dau lu florin o bere daca e asa!

?????? (831 comentarii)  •  14 mai 2019, 19:02

Parcă jucătorii și responsabilii de la Astra ziceau că s-au virat salariile la zi la calificarea în play - off, ? Deci pe la începutul lunii martie, ?

ilie ionescu (3 comentarii)  •  14 mai 2019, 19:03

Tocmai pentru ca il cunoastem pe antrenorul Hagi, membru de baza al cooperativiei care decide titlul in play-off in ultimii 4 ani, credem ca orice aranjament sau combinatie este posibila, cu viitura din Ovidiu in centru! In 2017, ambitios peste masura si disperat sa puna ceva in palmarewsul lui gol de antrenor, a acceptat darurile primite de la astra (doua meciuri cu autogoluri sapunaru), craiolguta (cu echipa de tineret) si Chefere (foarte respectuoasa in ultima etapa), precum si pomenile arbitrilor. Dupa ce a castigat un titlu mincinos a venit si nota de plata si in 2018 si 2019 a ascultat disciplinat ordinele primite, nemiscand in front in meciurile cu chefereul lui pazcany-varga. Asa ca tocmai din cauza asta credem ca Hagi este deschis si dispus la combinatii si aranjamente!

di livio (214 comentarii)  •  14 mai 2019, 19:04

la Giurgiu e degringoladă, situația e scăpată de sub control...și încă o mostră de scriitură în degringoladă a marelui gazetar scăpat de sub control...atacanții i-au transformat în jaloane pe fundași...i-au ridiculizat, i-au făcut de rîs...păi dacă i-au ridiculizat, i-au făcut și de rîs?...articol în degringoladă, scăpat de sub control, papagalicesc, ridicol, comic, dă tăt rîsu

?????? (831 comentarii)  •  14 mai 2019, 19:05

Ăștia zic acum că Nicolae nu le-a mai dat salariile de vreo cinci luni, ?

Citanul (2118 comentarii)  •  14 mai 2019, 19:13

In cazul in care aveti dreptate si jucatorii Astrei nu se antreneaza si nici nu joaca pentru ca li s-a intarziat plata salariilor, ar fi bine sa stie domniile lor ca daca nu "produc" ceva in perioada urmatoare - vezi castigarea cupei - nici n-au de unde sa mai fie platiti in perioada urmatoare. Probabil ca li se vor plati datoriile si tot probabil, daca patronul nu gaseste bani sa-i plateasca la timp, ori vinde echipa altcuiva ori o falimenteaza. Ca un comment general, e trist cand vad peste tot ca orice performanta depinde de bani, nu zic ca nu sunt necesari, dar ponderea banilor in motivatia jucatorilor mi se pare mult prea mare si mult prea aproape de limita superioara de 100%. Altceva nu ne mai motiveaza sa jucam frumos, sa ne pregatim si sa dovedim ca se poate ca de-aia ne-am facut fotbalisti, ca sa ne pregatim si sa jucam indiferent de conditiile externe?

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  14 mai 2019, 19:19

Nenea Ovidiu, o stii bine matale p-aia cu nu ieste fum fara foc. Pai refuz sa cred ca duma asta ca s-au inteles intre ei pe campionat respectiv cupa e nascocita de vreun carcotas insider in fenomenul fotbal sau de vreun jurnalist in cautare de subiecte care genereaza audienta, aici va includ si pe Dvs, cu tot respectul. Eu cred ca a avut loc o discutie probabil prin intermediul lui Gigi B. ca e neintrecut la intermedieri de genula asta, plus ca are (inteleg tot de aici de pe blog) tot interesul sa-i fie platite datoriile de catre patronul Astrei. Deci il vad in stare pe nenea Gigi de sfori trase in acest stil. Dar sincer, nu-i frumos ce face daca e adevarat ce zic eu!

Vladone (69 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:09

@di livio. Cauta-te, baiete ca esti deranjat rau. Nu cred ca si vazut meciul. Citezi tu niste fraze care sunt in regula. Tu nu esti in regula. Ai nevoie de o ***.

mirel (153 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:12

Ce o sa mai rad de toti cadelnitarii lui Hagi cand va lua Astra cupa...Ma mir ca dl Ioanitoaia care este de regula precaut pariaza cu ochii inchisi pe mana Viitorului. Dupa finala va zice ca a decis plusul de experienta.

MZM (390 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:16

Expresiile acestea sătești „am auzit ca”, „se zvoneste ca” etc. nu sunt pentru ziaristi. Dar nea Ovi... isi permite, se dă „jmecher” si, vazand ca echipa Craiovei (dupa blatul ratat de la Cluj, unde se intelesesera la meci egal) e in pragul dezastrului (daca rateaza locul 3 in campionat), vrea sa-i dea o mana de ajutor. Cum? Tămâindu-l pe Hagi, cum ca ar fi integru (!?) si ambitionandu-l sa se concentreze pe Cupa si sa-i lase Craiovei locul 3 din Campionat. Dar nu te teme, nea Ovi, Hagi va pierde la Craiova pentru ca este... „om de onoare” si nu poate uita pomana de 3 puncte pe care a primit-o ca sa castige campionatul acum 2 ani (chestia cu juniorii, iti amintesti?). Citeste cu atentie si ce a scris Ilie Ionescu la 19.03. Ai curajul sa-l contrazici?

Dragos (250 comentarii)  •  14 mai 2019, 22:15

@MZM. Articolul este mai mult despre Astra decit despre Viitorul asa ca remarca ta privitoare la cadelnitarea lui Hagi e nefondata. Si mai aiurea este ideea ca Ioanitoaia vrea sa ii dea o mina de ajutor Craiovei. Te referi la Craiova lui Rotaru si Papura pe care o desfiinteaza de o luna permanent...Vrei sa pari interesant dar nu esti nici macar un pic.

AliBaba (223 comentarii)  •  14 mai 2019, 22:18

Singura victima sigura in aceasta situatie disperata este chiar fotbalul romanesc. Vorbim despre cu totul alt sport decat se practica in vestul Europei si in alte locatii de pe pamant.

Luci (1 comentarii)  •  14 mai 2019, 22:25

Nea Ovidiu ai uitat de ,,omenia" cu Fcsb? Asta ca sa vezi cat de corect este Hagi! Amandoua echipele trebuiau retrogradate in divizia C pt acel BLAT !

Valentin (44 comentarii)  •  14 mai 2019, 22:31

Nu cred că e un troc. E modul Astrei de a adormi adversarul. A făcut asta mai ales înaintea meciurilor cu Dinamo. Şi, astfel, trec suspiciunile de la meciul cu FCSB: "Suntem în criză, aşa jucăm noi neplătiţi.". Cu CFR poate troc să fi fost, au jucat în campionat pe același principiu că sunt în criză, şi oricum CFR nu ducea ambele fronturi dacă nu bătea Astra în campionat. Iar dacă Gigi le-ar reproșa meciul din campionat cu CFR, Astra i-ar răspunde: "Nea Gigi, ţi-am dat meciurile, ai văzut cum au venit peste noi...". De asta, mai ales dacă Viitorul ia un punct de la Craiova, aş miza pe Astra în finala Cupei României.

dan b (283 comentarii)  •  16 mai 2019, 18:12

Mai ***, voi ati vazut in viata voastra vreun blat adevarat, unul din alea de scoteau pe vremuri ghete de aur, de va tot dati cu parerea? Va sugrumati si aia doi-trei neuroni pe care-i mai aveti incercand sa aduceti niste argumente de doua parale. Va sar tastele in freza de atata chin. Vai de viata voastra frustratilor!

muzzi (6 comentarii)  •  17 mai 2019, 7:33

bre nea Ovi, ca de obicei, matale confunzi cauza cu efectul!ma tem ca e fix pe dos! tocmai ca cunoscandu-l pe Hagi , daca Viitorul termina pe 3, cupa va merge la Giurgiu!

Comentează