Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Burleanu cel ironic 

În condițiile în care tehnicienii din Liga 1 trebuie musai să înceapă cu doi jucători U21 și să termine cu măcar unul. Măsură ce presupune ca, pe lângă cei doi tineri fotbaliști, fiecare echipă să mai aibă pe bancă, pentru […]

...

Să fim serioși!

Joi seara, s-a întâmplat în Europa League cam ce-am prezis aici: FCSB a învins-o pe Mlada Boleslav și continuă cursa către grupe, în vreme ce Universitatea, 1-1 la Atena, n-a reușit să răstoarne acel 0-2 din Bănie și a părăsit […]

...

SuperDan 

S-au folosit cuvinte ca epic, fantastic, magnific, formidabil și altele, dar m-aș opri la perfect. Așa a jucat campioana României marți seara, când a făcut exact ce trebuia . Iar izbânda, nu-i vreo noutate, schimbă orice perspectivă. De spus însă, […]

...

Lucescu la FCSB?!

Surprins de amploarea zvonului, Lucescu a dezmințit repede și ferm ambele variante. Adevărul e însă că el însuși le-a alimentat în clipa în care, dând curs invitației lui Becali, l-a vizitat pe acesta la așa-zisul Palat, „unde am văzut multe […]

...

Tusea și junghiul 

Surprinzător însă, Universitatea a cedat pe „Oblemenco” în fața lui Sepsi, iar FCSB a pierdut la Pitești cu FC Voluntari. Conform rutinei, ca să n-o numesc obsesie, toate au introdus numeroși tineri, FCSB patru debutanți!, ca să menajeze cât mai […]

...

Supărat pe toți!

După 3-1 în deplasare, Astra a terminat 2-2 cu CFR în returul de la Giurgiu și s-a calificat în finala Cupei României. Deși considerată mare favorită, campioana en titre, liderul Ligii 1, a părăsit competiția.

Permalink to Supărat pe toți!
joi, 25 aprilie 2019, 3:43

Eliminarea l-a scos din pepeni pe Dan Petrescu, antrenorul clujenilor comentând nervos la conferința de presă din finalul partidei. Supărat pe toată lumea. Pe unii dintre jucătorii săi, pe arbitri și pe Astra. Nu i-a scăpat nimeni.

Haideți să vedem de ce s-a pornit „Bursucul” împotriva unora și a altora. A tuturor. De pildă, a avut dreptate să se lege de Al. Ioniță II, adus în Gruia pe un milion de euro.

O dată în plus, acesta a decepționat, arătând că nu pricepe nici în ruptul capului cum se ajunge jucător de top. Că trebuie să ai talent pentru asta, dar și să transpiri. Ca unul ce va împlini 25 de ani în decembrie, îi e din ce în ce mai greu să dea vina pe tinerețe. Pe trac. Pe lipsa experienței.

De aceea ar fi momentul, dacă nu cumva a și trecut, să ia lucrurile în serios. Să realizeze că viața de fotbalist e scurtă și presupune, pe lângă ce ți-a dat natura, ambiție, voință, dăruire.

În măsura în care Al. Ioniță II a dezamăgit, nici reputatul C. Deac n-a sedus. Altădată motorul echipei, plămânul ei, el a părut neinspirat și obosit. Fără chef. Nu numai că a irosit un penalty la 2-1, șut blocat de Lazar, dar n-a convins deloc. Cu toate astea, Dan Petrescu a evitat să-l critice. L-a lăudat, în schimb, pe Vali Costache, autorul „dublei” clujene. Pe merit, deoarece acesta, deși cu trei ani și jumătate mai tânăr decât Ioniță II, a fost MVP-ul partidei.

Mai departe, „Bursucul” s-a luat, cu argumente, și de arbitrul Marcel Bârsan, notat cu 5 în Gazetă.

„Centralul” a comis câteva erori în detrimentul oaspeților. Le-a refuzat o lovitură liberă de la 17 metri (fault clar Pires la Omrani) și chiar un penalty în minutul 79, când Erico a intervenit cu talpa la același Omrani, imprudență, intrare periculoasă. Nu se poate afirma însă că formația ardeleană n-a câștigat din cauza arbitrilor. Ar fi o exagerare.

A atacat-o Petrescu, iarăși justificat, și pe Astra, căreia i-a reproșat că a pus osul în duelurile cu CFR, că a luptat din răsputeri, nu și-atunci când le-a întâlnit pe Craiova și pe FCSB. Nostalgic, el i-a spus Steaua. Amintind că eu însumi am sesizat non-combatul Astrei din ultima confruntare cu FCSB, nu-l contrazic. Pe de altă parte, nu cred că-l privește pe el, sau n-ar trebui să-l privească, ce face altă echipă. Oricare. El trebuie să se ocupe de echipa lui, exclusiv de ea, nu să se uite peste gard.

Înainte de a fi supărat în stânga și-n dreapta, s-ar cuveni ca Dan Petrescu să fie supărat pe el însuși. Personal, nu l-am înțeles.

Dacă n-a neglijat Cupa României, ba și-a propus chiar obținerea trofeului, atunci de ce-a folosit în turul și în returul cu Astra garnitura de rezerve, cu doar doi, trei titulari?! Ca să tragă concluzia că „atunci când suntem pragmatici câștigăm, iar când ieșim la joc pierdem!”.

Era obligat să verifice asta împotriva interesului CFR, nu știa că dispune de o echipă redutabilă, dar nu și de un lot de aceeași valoare?! Și, încă o nedumerire, cine l-a obligat să schimbe stilul obișnuit de joc, să renunțe la cel care i-a adus satisfacții?!

Dacă bagi rezervele înseamnă că sacrifici a priori Cupa. Din start. Iar dacă decizi s-o sacrifici, n-are niciun rost să te mai plângi și să cauți aiurea țapi ispășitori.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Dtru (254 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 15:45

Cunoastem stilul...Toti sunt vinovati, numai Dan Petrescu nu este niciodata. El este cel mai mare si mai tare.

geo (134 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 15:48

Conform obiceiului ati semnalat greselile de arbitraj care sa va sustina. De cele facute pro CFR care au fost destule ati facut abstractie.

Dorel (1 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:02

Singura sansa a Astrei la o cupa europeana e cupa romaniei. In campionat va castiga CFR. Nu insinuez nimic. :) Urmeaza ca Ionita sa plece la Craiova pe un bret bun pt toata lumea.

radu (2 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:06

Curios, mie mi s-a parut ca au sacrificat Cupa pentru campionat. Astra fiind una dintre putinele echipe in stare sa puna piedica CFR-ului. Asa ca au sacrificat Cupa si au primit Campionatul. Vezi jocurile, scorurile, etc. Si de ce vocifereaza Dan Petrescu? Simplu. Negare plauzibila. Cu cat face el scandal mai mare cu atat nimeni nu se gandeste la vreun aranjament.

Itzu (4 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:08

Tot articolul se poate rezuma la o fraza simpla: Oamenii care dau tot timpul vina pe altii pentru propriile nereușite, nu ajung nicăieri. Sau dacă ajung, se întorc repede de unde au plecat.

un roman (11 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:26

Fiecare sat are cate o bocitoare , Liga 1 il are pe Petrescu care nu a depasit stadiul gradinitei MAMA , MA BATE CUTARICA , MAMA MI-A LUAT MINGEA , a devenit slagarul lui preferat !!!!!!! Chiar asa , pomana meci de meci , furtisaguri cu tusierii si tot el e revoltat ??????Jenant ......

Romica (3 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:27

A ales campionatuldeci sa nu se mai oftice si sa arunce vina pe oricine numai el sa nu si-o asume niciodata.

keepcalm (67 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:37

Calm oameni buni, a invatat si el de la princiaul fcsb, nici ala nu isi asuma vina pt ce se intampla la fcsb, doar alti is de vine nu, el nu 😀

Francisc (14 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:42

Ati fost bland, , d-le Ioanitoaia! La CFR domneste mai nou incompetenta crasa! Sa auzim de bine!

11 (45 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:44

Si-a adus si CFR o bocitoare in stilul balcanic al fc fcsb. "Nu am primit 11m...adversarul pune osul..." si ce vrei nene, adversarul de aia intra pe teren, sa joace, nu sa faca act de prezenta. Sa schimbe LPF regulamentul astfel incat sa oblige jucatorii de la achipele adverse ale CFR si fc fcsb sa poarte 30kg suplimentare in spinare iar portarii sa intre cu mainile legate la spate.

octavian (68 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:46

Dan Petrescu a cucerit o faima nemeritata de antrenor.Afara nu a reusit mai nimic.A fost un jucator bun. Daca era un antrenor bun, antrena in Anglia.Sunt de vina acrobatiile sale si iesirile nervoase.

ManX (96 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:52

Eu ma întreb ce cauta la CFR. Vine la placinte, mai pune un titlu le CV. Titlu pe care nu l-a câstigat el. Nu este câstigat înca, dar tare as vrea sa-l piarda. Cum echipa pe care o am la suflet a dispartut, tin cu CFR-ul în campionat, dar nu si cand Dan Pacalescu este antrenor. Pacaleste antrenoratul si alti colegi de breasla furând munca lor. Dan Penalty acum si Dan Placintescu. Mai stai si prin China, mai scrii si Dan Pechinezescu-n buletin.

ClaudiuH (15 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 16:57

Deranj mare nu ? Pai asta se intampla cand presa sportiva lauda fara masura antrenori si jucatori Romani...de zici ca sunt zei...se intoarce Petrescu...Sumudica pe culmile succesului la arabi...Reghe are nu stiu ce salariu fabulos...la fel faceti si cu jucatorii...de zici ca noi astia care citim presa sportiva suntem orbi si nu vedem adevarata lor valoare. Valorile certe ale fotbaluli se gasesc in fotbalul mare unde din pacate noi nu mai ajungem cu echipe de club ,cu jucatori sau cu antrenori...ajungem doar prin transferul ratacit al unui jucator sau doi si prin delegarea arbitrilor...da acei oameni chiar ne reprezinta in foblalul mare...in rest totul este supradimensionat ca si valoare in presa noastra sportiva dar in realitate suntem copii de mingii ai Europei.

Miron (13 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 17:01

Stiti vorba aia ca s-a suparat ca vacarul pe sat. Buna intrebarea daca bagi rezervele te mai astepti la calificare?

itu52 (1 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 17:09

Pentru că nu a făcut tumbe și nu a plesnit sticla de pământ, eu cred că ”bursucul” a jucat teatru. Teatrul scurt produce diversiune, iar sacrificiile aduc beneficii pe termen scurt. Mai de grabă și-au odihnit reciproc echipele pentru a-și netezi calea spre trofee. Fiecare cu drumul lui. E și asta o formă de pragmatism. Scăpată de grija Cupei, CFR_ul e aproape campioană. Așa, cu 3 meciuri acasă din 4 și cu 3 puncte avans, câștigă la fotografie. Deja bursucul exersează tumbele bucuriei. Numai nepotrivelile pot produce cântece, iar în țară sunt mulți amatori de folclor.

mircea (1 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 17:17

Blat cu bataie in campionat! Teatru ieftin, care va "masca" blatul de la viitorul meci Astra-CFR. Cel din campionat.

Dragos (215 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 17:26

Excelent finalul articolului. I-o trage fin dar hotarat Bursucului care nu stie sa taca nici cand trebuie. Sa ii fie de nas.

Gabi Gornea (1 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 17:32

Sa fim seriosi, domnilor jurnaliști! Din lipsa de subiecte (sau de profesionalism ? ) băgați în seamă toate nonvalorile. Am ajuns să citesc ce in GSP ce făcea Giovanni sau Borcea la pușcărie. La fel si in competitia internă, ridicați in slavi toate nulitatile. Dan Petrescu n-are nici o legatura cu antrenoratul. Punct. Singurul din România care stie secretele meseriei este Hagi. Oricât ar insista frustratii olteni , gen Viorel Motoc (deh, provinciali) cu Dobrin sau Balaci, tot Hagi ramane unicul, adevarata valoare. Atât ca fotbalist cât și ca antrenor si management.

Alex (122 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 17:54

@Gabi Gorbea. Nu iti place, nu citi, schimba macazul. Daca nu vrei stiri despre Borcea si Giovani ci despre Iohanis si Dancila treci la Adevarul sau la Romania TV. Sigur nu se supara nimeni. La nivelul tau foarte elevat de academician profesor doctor docent parcurge pe Kant de la Manchester City si pe Schopenhauer de la Bayern Munchen.

Nku (248 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 17:59

Aia care nu au facut nimic in viata lor dar nimic nimic ii iau la mistocareala pe Petrescu si pe Sumudica, ca au obtinut rezultate numai la arabi si la rusi. Nu ca ei care le-au obtinut nicaieri. Trebuie sa fii *** ca sa crezi ca locul 3 la arabi ocupat de Sumudica nu este o performanta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nick (3 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 18:05

Tennis Forever: Maxime si Minime 1) Florin Segarceanu nu i-a dat nicio sansa ulciorului sa mearga de multe ori la apa. 2) Federatia stie sa le imbrace pe fete pentru mese festive, dar nu si pentru meciuri de tenis. Cineva sa le spuna ca asta nu e tenis de masa. 3) Meciul cu Franta le-a scos din circuit, atit la propriu cit si la figurat, pe Halep si Begu. Cosac l-a scos bazma curata pe Segarceanu. 4) Nastase-Patru-Clase, trecut geniu de tenis, badaran permanent si viitor parlamentar euro la schimbul de doi lei, cind nu-si varsa cafeaua pe el o varsa pe Basescu. O fi el Varsator, dar nici chiar asa. 5) Geambasu si CTP-ul, jurnalisti nejucatori-injuratori. Pai mai baieti, voi le mincati painea lui Nasty si lui Miki, jucatori-injuratori. 6) Ion Tiriac, spectator in galeria romancelor. Cu *** nu e de ris.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (342 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 18:34

Astra Giurgiu, CFR, Dan Petrescu .. microcosmul fotbalului european in care nici nu existam (dupa luna August)

keepcalm (67 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 18:37

@Alex, in presa sportiva se scrie despre sport, nu despre cate fufe a lasat borcea gravide in puscarie, ala e subiect de cancan, si cand spun ca presa sportiva din romania a ajuns una de cancan chiar nu sunt departe de adevar

Nick (3 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 18:56

@Nick: 7) Mircea Badea, non-nascut in tenis: Trebuie sa-l provoc pe CTP-eu la un meci de tenis intr-un mall din Ferentari. Eu aduc manusile.

Tudorache (165 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 20:24

Antrenor bun insa fitos, invatat de la Urziceni sa comande si convins ca asta e fisa postului sau. Unde nu i s-a permis, in Rusia si China a avut rezultate slabe. La Cluj i se permite si va lua inca un titlu de campion.

Daminuta (23 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 22:17

.....................

Bingo (78 comentarii)  •  25 aprilie 2019, 22:51

Vedeti ce mare dreptate avea nea Ovi cand scria ca Ianis e super si fraierii il contestau pe el si pe Ianis de rupeau locul. Ca golul 2 de azi cu Craiova nu am mai vazut la noi de foarte multi ani. Nu mai injura fraiericii...

Zapacitu’ (664 comentarii)  •  26 aprilie 2019, 0:07

Haide bre ca se vede de la o posta ca Patrescu joaca teatru. Nu s-a vrut sa mearga mai departe in Cupa, asta-i adevarul. El stia, dar s-a prefacut suparat ca sa alunge orice indioala asupra bunelor intentii. Dupa cum bine spuneti in articol, a folosig rezervele pentruca nu-l interesa sa castige. Iar daca lui FCSB ii spunem Steaua, atunci CFR fiti siguri ca e Rapid! :)

Cita (1785 comentarii)  •  26 aprilie 2019, 0:10

Se prea poate sa fi fost aranjament de culise intgre cele doua protagoniste acest meci. De ce, numai domniile lor stiu, dar asa se pare ca s-au derulat lucrurile la Giurgiu. Suntem scenaristi noi comentatorii, dar sa stiti ca niciodata nu iese fum fara un foculet, cat de mic si neinsemnat ar parea.

Kunta Kinte (455 comentarii)  •  26 aprilie 2019, 0:23

Daca asa s-a stabilit ca Astra sa mearga mai departe, de ce sa ne opunem noi? Oricum n-avem nici o putere, altii decid ce si cum. Oare n-am invatat deja lectia asta de la onor partidele noastre politice, mult iubite si mult votate?

Cita (1785 comentarii)  •  26 aprilie 2019, 0:31

Am zis "se prea poate" pentru ca am fost bland si finut cu ei. S-au inteles sigur, asta-i adevarul, pe afaceri cu jucatori cel mai probabil. Sunt destui comentatori inteligenti pe aici care au sesizat asta si s-au exprimat in consecinta.

Dreaptă ca varga (17 comentarii)  •  26 aprilie 2019, 1:37

Ce poți să faci când ești mare finanțator al unei echipe din Cluj aflată pe primul loc al clasamentului, cu antrenor Minteuan, care a cîștigat TOATE cele 5 (CINCI) meciuri avute, în serie? ...păi, poți să-l pui "rezervă" pe Minteuan, și să-l aduci cu surle și trâmbițe din China pe "Bursuc", via Dubai, ca să-ți piardă Cupa... Asta e relatarea pe scurt a ultimelor luni. Și mai poți să-l ții pe Ioniță Doi (după ce l-ai cumpărat pe 1 milion, ca în filmele cu proști) și să și insiști să joace (că de-aia a zis "Bursucul" că ȘI-O ASUMĂ că l-a schimbat în minutul 35!), în loc să-l dai înapoi la podul Giurgiu-Ruse, la schimb cu Crișan și Butean, care astfel ar veni înapoi acasă și echipa (sau lotul) ar avea de cîștigat prin venirea lor.

victor L (168 comentarii)  •  26 aprilie 2019, 10:24

Eu cred ca "suparatii" sint cei ce sufera ca nu v-a lua FCSB-ul campionatul. Dan Petrescu e acelasi.

?????? (581 comentarii)  •  26 aprilie 2019, 23:57

Cum considerați faptul că reprezentanții de la clubul Dinamo nu au reziliat contractul de folosință al stadionului Dinamo pe care l-ar avea cu Nicolae Badea, stadionul Dinamo fiind concesionat probabil pentru organizarea de meciuri de fotbal, destinație pe care stadionul o are, în mod oficial Nicolae Badea nemaiavând echipă de fotbal, deci contractul rămânând fără obiectul și scopul pentru care ar fi fost semnat un astfel de contract de concesiune a unui stadion, ce are ca folosință organizarea de partide de fotbal, ?

Costy (43 comentarii)  •  27 aprilie 2019, 19:21

CFR a luat mai multe puncte de la Astra, decât CSU sau FCSB. În tur a jucat cu rezervele. Dacă era antrenor se ducea la Southampton sau Crystal Palace, când a avut ocazia. Așa, mai ia un trofeu în România, mai ia un ban din Asia, eh.

?????? (581 comentarii)  •  27 aprilie 2019, 21:13

Cum ați comenta despre faptul că aceia care comentează zic că dinamoviștiii nu sunt lăsați de arbitrii să încerce teama retrogradării pentru a lupta în sezonul viitor pentru cucerirea campionatului, așa cu a afirmat Mircea Rednic, ? Remarcați că și milițienii erau un fel de "arbitrii" în societate, probabil nemaiputându-se afirma și în prezent ,cu aceeași certirudine , că Dinamo ar fi și echipa poliției , ?

Pulea Spataru (2 comentarii)  •  28 aprilie 2019, 11:26

La inceputul textului, cand ii enumerati pe cei impotriva carora s-au indreptat acuzele lui Dan Petrescu, spuneti ca sunt indreptatite, iar inspre final sunteti surprins ca acesta nu se preocupa mai mult de propria echipa. Nu mai inteleg nimic!

alex (42 comentarii)  •  28 aprilie 2019, 16:39

E foarte clar targul dintre Astra si CFR: "va lasam in cupa, ne dati punctele in campionat". E penibil Petrescu atunci cand spune ca giurgiuvenii nu meritau calificarea. O ipocrizie maxima. Iei bataie acasa cu 3-1 si vrei sa te califici. Dupa ce in primul meci joci cu rezervele!...La noi, ca la nimeni...si circarul asta blatist a mai jucat si prin Anglia si are ca obiectiv sa antreneze Chelsea! Cat balcanism!...

?????? (581 comentarii)  •  29 aprilie 2019, 0:09

Opinați că statul nu ar mai trebui să plătească pentru finanțarea cluburilor de fotbal , chiar și prin consiliile locale sau instituții și nici pentru constucția de stadioane, ? Păi dacă spectatorul contribuabil la stat plătește pentru construcția unor astfel de stadioane sau chiar și pentru funcționarea echipelor de fotbal și privește la meciuri de fotba în care jucătorii parcă evită să ajungă în poziții de a înscrie sau dacă ajung în astfel de poziții de cele mai multe ori jucătorii parcă evită să finalizeze cu goluri în momentele în care se află în poziții favorabile , care este scopul alocărilor pentru astfel de ''evenimente sportive"? Deci, de ce ar mai plăti contribuabilii pentru a vedea astfel de partide, cu stadione goale, la care spectatori sunt Gigi Becali și Argăseală, la lojă ? Opinați că astfel de partide ar putea fi considerate și "priveliști cu oi păscând pe gazonul verde", ? Opinați că rolul lui Argăseală, în fotbal, ar putea fi de alege "oile" cărora "să li se tăbăcească pieile", după partide, de către Gigi Becali, ?

?????? (581 comentarii)  •  29 aprilie 2019, 0:46

Opinați că se poate zice și că nici în comunism nu se muncea , însă și ăștia care joacă fotbal la patroni parcă nu au nici un chef de a juca la nivel occidental, ? Opinați că schimbarea denumirii Ligi întâi de fotbal în "Becaliada", ar putea "să mai stimuleze competiția", ?

?????? (581 comentarii)  •  29 aprilie 2019, 1:48

Opinați totuși că și fotbaliștii sunt de înțeles, ? Câți dintre ei considerați că ar alerga de plăcere pentru patroni ca Gigi Becali, Ioan Nicolae sau Mihai Rotaru, etc., ?

abcdef (1 comentarii)  •  29 aprilie 2019, 16:17

Astra a pus osul cu CFR in cele doua meciuri din cupa, in campionat nu a fost deloc asa, nici in sezonul regulat si nici macar in play-off. Astra este singura echipa din play-off care nu a tras impotriva fcsb-ului, normal din moment ce clubul datoreaza o caruta de bani lui Becali, dar nici cooperativa ceferista anti-becali nu a parasit-o, Astra facand non combat cu fcsb dar si cu CFR. In play-off trag pentru CFR pe fata Sepsi, Craiova si Viitorul, iar Astra joaca la doua capete, asa ca fcsb e cam singura impotriva tuturor. Si sa nu uitam nici arbitrii care trag din rasputeri cu CFR-ul. Vinovat pentru situatie e bineinteles Becali care si-a facut-o cu mana lui jignind, mintind si trisand pe toata lumea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne facem ca nu vedem ce se intampla.

Comentează