Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Alegerea fericită

Cea mai în vogă echipă din Europa în clipa de față e Ajax Amsterdam, ajunsă în semifinalele Champions League împotriva tuturor așteptărilor

Permalink to Alegerea fericită
vineri, 19 aprilie 2019, 4:35

A ieșit fără înfrângere dintr-o grupă cu Bayern, după care le-a eliminat pe Real Madrid și pe Juventus, ba le-a și răpus pe amândouă la ele acasă! Paradoxal, mai multe probleme pare să aibă Ajax în campionatul Olandei, unde n-a mai triumfat din 2013. Nu-i sigur că-l va câștiga nici sezonul acesta, deși cu patru etape înainte de final conduce în clasament, dar la egalitate de puncte cu PSV.

Fulminanta ascensiune a băieților pregătiți de Erik ten Hag, majoritatea tineri și crescuți în curtea proprie, a readus în discuție termenul de Fotbal Total, datorat lui Rinus Michel, tehnicianul cu care Ajax a cucerit în 1971 pentru întâia oară UEFA Champions League, numită atunci Cupa Campionilor Europeni. Pe Michels, cu care Olanda a luat titlul continental în 1988, France Football l-a desemnat chiar în cursul acestui an drept cel mai bun antrenor din toate timpurile. Pentru amatorii de statistică, i-au urmat în ierarhia all time Ferguson, Sacchi, Cruyff și Guardiola.

Când vorbim despre Fotbal Total, noi, românii, avem motive să fim mândri. În ideea că un compatriot, Ștefan Kovacs, i-a succedat lui Michels și a reușit să-și egaleze maestrul, dacă nu să-l și depășească. Cu Kovacs pe bancă, Ajax a obținut șapte trofee în doi ani, între care CCE în 1972 și 1973, Supercupa Europei și Cupa Intercontinentală. Despre românul de origine maghiară născut în 1920 și decedat în 1995, cu 12 zile înainte ca Ajax să ia pentru a patra oară (și ultima) Cupa Campionilor, unicul Cruyff declara că „S-a dovedit o alegere fericită pentru noi”.

Am avut privilegiul să-l cunosc pe cel căruia i se spunea Piști. Pe lângă o vastă cultură fotbalistică și nu numai, era un cozeur inegalabil. Îi plăcea să provoace și să întrețină o conversație, să stea la șuetă, de cele mai multe ori lângă un pahar de whisky cu gheață. Așa a apărut zvonul, fals și jignitor, că Piști a repurtat atâtea succese la Amsterdam pentru că nu i-a deranjat pe jucători, pentru că i-a lăsat pe Cruyff, Neeskens, Krol, Rep și pe ceilalți să joace ce vor ei și cum vor ei!

Tipic pentru noi era, este și, din păcate, va fi să nu le permitem altora să ne vorbească de rău, întrucât ne bârfim între noi și ne tragem unii altora scara de sub picioare. A nega faptul că Ștefan Kovacs s-a numărat printre pionierii Fotbalului Total înseamnă însă o încercare ratată din start.

Printre cei care știu bine ce se întâmplă acum la Ajax se numără George Ogăraru, în prezent responsabil de scouting la Viitorul lui Hagi. Ogăraru a jucat trei ani și jumătate pentru „lăncieri”, după care a lucrat ca antrenor principal la Ajax U18 și ca secund la Ajax 2. Ca atare, i-a pregătit pe 7-8 dintre autorii surprizelor de la Madrid și Torino, în frunte cu căpitanul De Ligt, cel mai tânăr fotbalist care a evoluat, la 17 ani și 285 de zile, într-o finală continentală (Europa League 2017). Încredințată Gazetei, una din mărturisirile lui Ogăraru, „jucătorii Ajaxului sunt învățați că, dacă pierd mingea, trebuie s-o recupereze în cinci secunde!”, explică succint noul marș triumfal al trupei batave.

Și, pentru că e weekend și nu strică să ne descrețim nițel frunțile, vă întreb ce i-a oferit FRF lui Ogăraru, reîntors din Olanda cu o bogată experiență? N-o să ghiciți în veci, selecționata de copii sub 14 ani! Locurile la naționalele de juniori, alea obișnuite să mănânce bătăi zdravene, erau ocupate! Glumeț băiat Burleanu, nu?

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Sorinache (9 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 16:50

Nici nu am citit articolul. Am văzut ca e despre Ajax, dar totuși am dat înainte search Burleanu. Și, surpriză, am găsit cuvântul scris!!! Obsesie, numele tău e Burleanu. Of, nea Ovidiu!

Bogdan (15 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 16:53

idiot,nu glumet

Marcel (190 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 17:13

@Sorinache, nu te oprste nimeni sa fii prost. Ai acest drept constitutional dci foloseste-te de el. Dar intai citeste si dupa aceea ragaie. Daca lucrurile s-au petrecut asa cum sunt descrise in finalul articolului atunci Burleanu chiar merita mai mult.

Cita (2118 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 17:16

Merita sa invatam, daca nu chiar sa copiem de la olandezi, tipul de educatie pe care il fac tinerilor fotbalisti, spiritului in care ii cresc spre marea performanta de maine. Articolul e bun mai ales ca pune in evidenta conexiunea istorica intre noi si olandezi, prin oamenii nostri de fotbal, unii celebritati, care s-au perindat pe acolo. Eu cred ca avem de invatat inclusiv din articole precum cel de fata, pentru ca e totusi posibil sa punem pe picioare fotbalul romanesc, macar acum in ceasul al XII-lea.

Feri (85 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 17:17

Clujean find nu pot decit sa salut faptul ca il pomeniti pe Pisti Baci. A fost un gentelman si un mare antrenor pe nedrept uitat. In schimb sint ridicati in slavi niste ucenici gen Dica, Teja si chiar Radoi. Radoi e urias ca a antrenat tineretul in 4 meciuri oficiale si 2 amicale.

Corin (60 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 17:20

Nea Ovi la experienta dumitale nu ar trebui sa te mai miri de oferta lui Burleanu. Asta s-a inconjurat numsi de ***, de niste yesmeni dispusi sa il voteze pe el cu amandoua mainile.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 17:21

Burleanu e bun sa faca aranjamente cu grecul seful arbitrilor, sa puna pile in forurile conducatoare de fotbal european dar nu-i bun deloc la organizare interna care sa duca la performanta. Il vezi matale pe Burleanu "tragand cu ochiul" la felul in care federatia olandeza face in asa fel incat echipe mari precum Ajax sa renasca din cenusa si sa uimeasca (deja) o intreaga Europa fotbalistica? Eu nu-l vad, simplu pentru faptul ca omul nu poate mai mult, nu de alta. Ca rau intentionat nu-l vad, cu toate impunsaturile regulate pe care i le administreaza nenea Ionanitoaia in scrierile domniei sale.

alin (626 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 17:22

Nimeni sa nu isi faca iluzii. Burleanu s-a asigurat de 3 mandate dar cred ca o sa modifice regulamentul in asa fel incat sa fie ales pe viata. Ca Ceausescu si ca Stalin. La ce merite zero are este legitim sa se intample asa. Burleanu forever.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 17:30

@Marcel are dreptate ca-l trage de urechi pe @Sorinache, as detalia eu ce-a vrut sa zica prin "merita mai mult" - anume ca, merita mai mult decat simpla ironie de Vineri dupa-amiaza cu care nenea Ovidiu il "mangaie" pe seful suprem la FRF. Merita ceva ce noi, cei ce-avem privilegiul sa ne exprimam aici, putem detalia, bineinteles intr-un mod civilizat.

ocravian (95 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 17:45

Pentru fotbalul romanesc Burleanu este un mare blestem!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 18:08

...nea Ovi mai bine ne ai fi spus pe ce loc l a pus France Football pe Pisti Kovaci sau pe Mircea Lucescu sau pe ce loc este primul antrenor roman in acel clsament ...

Bratu (104 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 18:11

Burleanu e mai smecher decit lasa impresia. Se declara impotriva supravegherii legale de catre MTS ca nu cumva sa se repete povestea de la tenis si la fotbal. La reclamatiile lui Iacov se va pronunta justitia si daca va decide ca frf a functionat ilegal Burleanu este aerian. De aia tot ameninta el cu fifa si uefa care nu au treaba cu povestea.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 18:25

De vina nu este Burleanu e ca Ogararu s-a intors in Ro..... Nu ii placea Olanda??? Distanta fata de Ro e scurta asa ca nu poti invoca dorul de tara. Sa vii de la Ajax=scooter la Viitorul inseamna ca ai probleme la mansarda.....SAU esti doar un incompetent si Ajax-ul te-a pus pe lista de somaj.

Ali Bec (212 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 18:37

Avem habarnistii pe care-i meritam. Atit la Casa Fotbalului precum și in fruntea Gazetei

Ciuca (2 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 18:37

Intentionat sau nu ati uitat sa scrieti ca Stefan Kovacs nu a mai repetat performantele bune si cu nationala Frantei. Acolo s-a dus de la Ansterdam si a dus-o in jos.

Ciuca (2 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 18:38

Intentionat sau nu ati uitat sa scrieti ca Stefan Kovacs nu a mai repetat performantele bune si cu nationala Frantei. Acolo s-a dus de la Ansterdam si a dus-o

Mircea (663 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 18:43

@motanul incaltat. Bravo mai, ai ajuns tu sa stii mai bine de ce s-a intors Ogararu acasa si ii faci morala. La mintea pe care nu o ai sigur era rau daca pleca definitiv din tara si rau este si daca s-a intors. Mai bine ti-ai vedea de viata ta si ai face mai putin pe desteptul.

Ducu (121 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 18:49

S-a gasit un destept care sa ii bata obrazul lui Ogararu ca s-a intors acasa cu familia care daca nu gresesc inseamna 4 copii. Are dreptate dl Ovidiu ca ne place mult sa le tinem socoteala altora. Barfa si invidia sunt meseriile de baza ale romanasilor

Durden (338 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 19:01

Tocmai urma sa te laud pt un articol asa de bun dedicat luo kovacs si ai dat cu bata in balta pe final, aducand iarasi vorba despre burleanu! Nu ai putut sa te abtii, nu?!

california (349 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 19:06

pt. mine a fost intotdeauna o enigma cum a ajuns pisti covacs la ajax care deja era campioana europeana, dupa ce fusese inlaturat de catre frf pt. ca nationala noastra condusa de el, luase 7-1 de la elvetieni! cat priveste ajaxul de azi, reusita lor recenta este entuziasmanta, dar sa nu supralicitam, pt. ca s-ar putea sa se opreasca aici; fotbalul italian sta cam slab in momentul de fata; privind meciul lui napoli cu arsenal, ma intrebam cum a fost posibil ca napoli sa ocupe locul 2 in campionatul trecut, cu niste fotbalisti care par ca s-ar descurca greu chiar si in liga 2-a din anglia; cand s-a intors ogararu, burleanu nu avea de unde sa stie ce va face ajax, iar daca nu ma insel, acum cativa ani steaua cu reghe trecea de ajax, dar raman de aceeasi opinie cu d-voastra, ca presedintia frf este o palarie prea mare pt. el, mai ales daca ne referim la caracter.

Birlic (90 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 19:42

O altă ocazie de a ne arăta nea Ovi cum se face ''jurnalism de calitate''. Aruncă o gulgută, își dă omul cu părerea și dacă nu corespunde liniei trasate de maistru, sar *** ( clonele) de după ''gardul'' Gazetei și fac tarăboi de mamă, mamă. Astfel, din aproximativ 20 de comentarii, la o primă lecturare aproape jumătate aparțin yesmenilor care critică agresiv opiniile contrare ale celor care au altă parere decât Guru, ori aprobă cu obedientă ce spune acesta (a se citi: Marcel, Cita, Corin, Kunta Kinte, Alin, Zapacitu, Mircea Ducu etc). „Șeful are întotdeauna dreptate.” - ''Poza'' de mai sus ilustrează cel mai bine simbioza perfectă dintre conducătorii incompetenți și subordonații pe care-i slujesc. Varianta aceasta de *** supuși mai poartă și denumirea de *** mimetic. Felicitări băieți vă descurcați de minune.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viktor (278 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 20:03

Birlice, nu am inteles ce vrei. As vrea sa fiu de acord cu tine dar nu pot fi de acord cu...nimic. Ii judeci tu pe ceilalti postaci, de ce si pe ce baza? Ca sa te imit daca nu ai alta treaba bea un pahar cu apa si scuteste-ne de parerile tale savante.

di livio (214 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 20:45

Birlice, l-am trecut și pe Viktor pe lista cu Alin, Mircea, Marcel, Ducu, etc...să vedem ce clonați ne mai trimite prostănacu de admin

Sibelius (39 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 20:51

Intre experientele la Ajax Ogararu a avut una(total nereusita) la U Cluj. Nu stiu daca sef la scouting la Viitorul e o pozitie "mai respectabila" decat selectioner U14. Probabil nici pentru Hagi nu a contat exeprienta lui Ogararu la Ajax. Ajax e, in primul rand, o masina de facut bani. Daca din cand in cand apar si rezultate e perfect. Cel putin acesta e "trendul" din ultimul deceniu. Modelul de luat in seama e Tottenham, o echipa care creste jucatori si transfera putin si rar.

JFM (116 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 20:55

Il vad acolo pe Johan Cruiff si parca as vrea sa se intoarca acele vremuri, sa vedem fotbal spectacol, aerisit, relaxant. Nu aveam pariuri, patroni disperati sa stea cu orele in direct, sute de meciuri de calificare la turnee finale, toate de-o plicticosenie rara, parca era altfel fotbalul. Ayaxul de azi cu siguranta s-ar fi incadrat in acel tablou, la fel Liverpool si Barcelona. Dar timpul este ireversibil asa ca ne multumim cu ce avem acum. Eu unul am renuntat sa urmaresc acest spectacol de prost gust, ma uit la ceea ce consider ca merita sa o fac, in orice caz, Ayaxul lui Cruiff ar fi mandru de performanta celui de azi, a aratat ce inseamna sa ai o gasca nebuna de pusti plombata cu 2-3 jucatori cu experienta. La o scara mai redusa avem si noi o echipa aici, dupaposibilitatile noastre adica ale unui singur om, atat putem, bine ca-l avem si pe el, inca.

Mircea (97 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 21:26

De ce a stat atat de putin la Ajax ? atat ca jucator dar ca si antrenor; mai ales ca antrenor a stat putin... Daca Burleanu nu l-a pus la o alta echipa probabil ca a avut motivele lui. L-ai intrebat cumva ?? De ce nu l-ai sunat sa =l intrebi ce argumente are ? Pff... ziarist de ....

Viktor (6 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 21:49

@di livio, birlic si gasca. Probabil ca plateste bine Burleanu sa faceti pe contestatarii si sa cititi toate comenturile cu creionul in mana zi de zi. E grea meseria asta de servitor...

Birlic (72 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 22:46

Nu @Viktor clonă mică, Burleanu pentru mine este o altă *** și un produs politic de prost gust care este la fel de otrăvitor pentru societate ca și idolul tău. Tu acum joci la cacialma că de...adevărul este dureros.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcos (1 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 22:57

Copil fiind, am plîns cu lacrimi amare la două meciuri ale naţionalei: 4-6 cu Iugoslavia, 1-2 cu Elveţia. Ambele decisive pentru calificarea la CM. Fotbalul total...

Nica fără frica (297 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 23:34

Tataie de ce e Covaci roman de origine maghiară dacă mama lui era româncă și bunicii din partea tatălui.....sârbi!!! Mai documentează-te înainte să bați câmpii!!!

?????? (831 comentarii)  •  19 aprilie 2019, 23:50

Opinați că Astra nu a dorit să descurajeze lupta pentru titlul de campioni și de aceea a încercat să joace cu Alibec pe contaatac și cu Zouza pe banca de rezerve, până s-au văzut conduși, ?

di livio (214 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 0:32

Viktor(5comentarii), Viktor(216comentarii) și gâsca lu adminu...Burleanu *** bine, in *** zburători...așa cum *** Corleone un mare gazetar, exemplu de probitate profesională

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 1:37

Ați remarcat totuși că prestația lui Alibec în acțiunile de contraatac, din poziția de vârf de atac, în partida cu CSU Craiova, probabil că nu ar fi de remarcat și de Cosmin Contra, apariția lui Zouza în teren contribuid și la primele acțiuni periculoase al jucătorilor de la Astra, și cu contribuția lui Alibec, ?

bob (24 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 2:16

Dom’ jurnalist, vezi ca manipulezi grav ce a spus Cruyff despre Kovacs, prin omisiune. Cruyff a fost orice numai multumit nu de mandatul lui Kovacs la Ajax. Nu am cartea lui Cruyff in fata, dar revin cu comment cu citat exact. Mai usor cu manipularea pe scari. Limiteaza-te la obsesia Burleanu, oricum scrii articole doar ca sa ajungi sa latri la Burleanu.

Maxentiu (65 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 2:16

Puneti-l pe venerabilul domn Ioanitoaia sa abordeze orice subiect de pe lumea asta si in mai putin de 5 paragrafe tot la Burleanu va ajunge.

Sorinache (9 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 10:21

@Marcel. Bravo! Nu, nu te felicit. Asa se spune la ***. Sa faci un articol în care sa glorifici marele Ajax, pe Ștefan Kovacs și sa ajungi la Burleanu, mereu la Burleanu, e obsesie. Altfel, ești cum am stabilit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

teo stemate (23 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 10:24

Poate că n-ar fi rău să se reamintească şi celălalt mare succes al lui Ştefan Kovacs: organizarea fotbalului francez, la jumătatea anilor '70. A stat doar doi ani antrenor la naţionala Franţei, între '73 şi '75 (angajat la propunerea lui Jaques Ferran!) şi nu a avut decât rezultate modeste, dar toate ideile lui au fost preluate de francezi, care au început, pe baza experienţei lui Ştefan Kovacs, reconstrucţia totală, de la grupele de copii, fotbalul în şcoli, până la nivelul naţionalei. Primul succes post-Ştefan Kovacs a fost Campionatul European din '84 (antrenor: Michel Hidalgo, adjunctul lui Kovacs în scurtul său mandat...). Azi, Franţa e a doua oară campioană mondială. De menţionat că, la moartea lui Ştefan Kovacs, aflat în plină şedinţă de guvern când a aflat vestea, preşedintele Jaques Chirac a întrerupt şedinţa şi a cerut tuturor celor prezenţi să ţină un moment de reculegere "în memoria acestui mare prieten al fotbalului francez." Nu ştiu câţi români au mai avut parte de un asemenea semn de recunoaştere şi recunoştinţă din partea unui şef de stat străin. Cred că referirea domnului Ioaniţoaia la şeful actual al Federaţiei Române de Fotbal are o bătaie mai lungă, poate spre felul în care nu suntem capabili să valorificăm competenţe reale (cele pe care le mai avem...) aducând în schimb tot felul de neaveniţi în funcţii înalte.

Frenemy (32 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 10:45

Ştefan Kovács meurt le 11 mai 1995, à 75 ans. Fumeur invétéré, il succombe à un cancer pulmonaire. Bien qu’il ait apporté un grand prestige au football roumain et qu’il ait gagné beaucoup d’argent durant sa carrière, il est mort dans la pauvreté. Lorsque, en pleine séance des ministres, le Président Chirac, avec qui il était resté très lié, a appris son décès, celui-ci a arrêté les discussions pour marquer une minute de silence en hommage à celui qu’il considérait comme «le fondateur du football moderne français .» Inconnu hors de Roumanie lorsqu’il en est parti, Kovács est mort bien plus respecté à l’étranger que dans son propre pays.

Frenemy (32 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 10:48

en 1971. Rinus Michels, l’entraîneur du grand Ajax, part à Barcelone. Il laisse alors à ses dirigeants une liste de 15 entraîneurs susceptibles de lui succéder. Ceux-ci font le choix le moins onéreux: Ştefan Kovács. Ce choix est un choc. Même s’il a disputé une saison à Charleroi lorsqu’il était joueur, l’entraîneur roumain n’est absolument pas connu hors de son pays. Lui même a du mal à croire qu’il est nommé à la tête du club champion d’Europe en titre. On raconte qu’il avait pris un billet aller-retour Bucarest-Amsterdam, pensant que son séjour serait de courte durée. Son arrivée à l’Ajax reste encore un mystère. Pourquoi la plus grande équipe du moment choisit-elle un entraîneur inconnu? La réflexion tenait vraisemblablement dans le fait qu’elle détenait déjà avec Cruyff un leader tactique, l’âme du football total prôné par Michels. «Que dois-je dire à Cruyff ou Neeskens de faire? Absolument rien. Je les laisse jouer,» disait-il d’ailleurs.

Frenemy (32 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 10:51

Cornel Drăguşin, ancien de la FRF et proche de Kovács raconte que Pisti se trouvait dans les petits papiers du couple dictatorial. «Il avait un talent pour bien se faire voir. Contrairement aux autres techniciens, il bénéficiait de certains privilèges, notamment celui d’aller selon son bon vouloir. De ce que j’en sais, Elena avait une faiblesse pour lui, et il entretenait d’excellentes relations avec Nicolae Ceauşescu. Il pouvait aller chez lui n’importe quand, il était immédiatement reçu, quand d’autres était refusés ou devaient rester des jours entiers à la porte du dictateur.» Un fait confirmé par Ienei: «Je ne savais pas qu’on avait essayé de l’empêcher d’aller en France, d’autant plus qu’il avait d’excellentes relations avec la famille Ceauşescu, surtout Elena, avec qui il avait sympathisé.»

Observator (92 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 12:15

Ştefan Kovács a fost un mare domn al fotbalului, nu numai romanesc! Chiar daca Michels a construit acel Ajax extraordinar, meritul lui Kovács a fost ca a mentinut o atmosfera propice performanetei in lotul batav, obtinand inca doua trofee in Cupa Campionilor Europeni! Un lucru n-am putut intelege: de ce a fumat atat de mult? Acest viciu pe care cu greu ma abtin sa nu-l cataloghez foarte dur i-a provocat sfarsitul, ca si in cazul marelui Cruyff! O.

Zapacitu’ (911 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 13:51

Stimati domnul Ioanitoaia si @teo stemate, m-ati incantat de data asta cu putina istorie adevarata a fotbalului si mai ales cu evidentierea valorilor pe care le-am avut si nu stim sa le scoatem in evidenta nici macar in ziua de azi. Va sunt recunoscator pentru asta, stimati Domni! Jos palaria!

JFM (116 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 14:22

Cand aveai echipa de platina a Ayaxului de atunci ce ai mai fi putut face ca antrenor, sa pastrezi o atmosfera de disciplina in afara terenului si sa le dai frau liber in teren. Un "batran", indiferent in ce domeniu, aduce mereu o plusvaloare intr-un colectiv de tineri oricat de valorosi ar fi acestia asa ca nu sta in picioare observatia "ce-a facut Pisti Covaci la Ayax?" Tot asa putem intreba "Ce-a facut Jenei la Steaua de-a facut-o din echipa abonata la locul 3-4 in campionat sa ajunga campioana a Europei si a lasat-o pregatita ca in urmatorii ani sa ajunga tot undeva pe aproape" Chiar, ce-o fi facut? A antrenat-o cu profesionalism, vedeti cat de simplu este? Vad ca de atunci ne cam scaldam in mediocritate desi unii au pretentia ca-s mari antrenori aratandu-ne cat castiga ei pe an in anumite zone ale globului adica induc ideea ca valoarea se masoara in acea suma negociata.

Frenemy (32 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 16:24

@Observator: Ca esti nefumator, e limpede. Probabil te-ai nascut perfect echilibrat cu serotonina si dopamina din dotare, n-ai niciun viciu, dulciuri, alcool, droguri, mancare sau cumparaturi in exces. Sincere felicitari ! Dar sa stii ca nu ai niciun merit, Dumnezeu te-a facut asa !

JFM (116 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 17:02

@ Observator, asa erau vremurile atunci, se fuma in draci. Marelui Johan Cruiff pana la urma de la fumat i s-a tras, era genial, puteai sa-i spui sa nu mai fumeze? De vreo 20 de ani s-au mai schimbat mentalitatile, azi esti tratat cu ingaduinta si compasiune, "vaaai, uite-l ca fumeaza, saracul de el". S-a schimbat lumea, de era in voga ieri azi a cazut in extrema cealalta, oamenii slabi cedeaza acestor vicii, ideea e sa ai puterea sa le lasi, o faci pentru tine, familia ta, cei din jurul tau, esti direct interesat sa-i pui capat, viata are multe alte placeri care nu te si otravesc, in acelasi timp.

Alex (144 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 17:03

Alta gogomanie pe aici ca mama lui Kovacs a fost romanca si tatal lui sarb. Dar nu o singura gogomanie pentru ca sunt doua. Ioanitoaia l-a cunoscut si stie ca Pisti Kovacs vorbea ungureste mai bine decit romaneste. Pisti chiar e unme romanesc.

Frenemy (32 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 17:42

@Alex: Pisti/Pista este diminutivul lui Istvan = Stefan. Pur romanesc :))

Frenemy (32 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 17:46

@Alex: am sesizat ironia.

teo stemate (23 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 18:25

Pentru cei care susţin că Ştefan Kovacs n-a avut decât să dea mână liberă "găştii nebune" a lui Cruyff... aş da (contra-)exemplul cel mai de actualitate: Pep Guardiola. La Bayern şi la Manchester City a preluat echipe ultra bogate, cu lot super-valoros şi cu posibilităţi aproape nelimitate de a cumpăra ce jucători a vrut. Rezultatele? Se ştiu. Nu e chiar aşa uşor, din câte se pare, să preiei o echipă mare şi s-o convingi să câştige în continuare... Felicitări pentru comentariile civilizate şi pertinente ale domnilor: Frenemy, Observator, JFM, Zapacitu'. O zi bună şi HAI ROMÂNIA!

Observator (92 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 21:49

@ Frenemy N-am mari merite ca nu fumez, dar cei care o fac nu prea pot beneficia de intelegere din partea mea! Sa fumezi cateva masini (sau o casa) de-a lungul vietii si sa-ti ruinezi sanatatea este o optiune? Pacat de franceza dvs. daca aveti convingeri de genul celei enuntate (ca fumatul este un dat)! O.

Comentează