Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pe urmele tatălui 

Într-un meci care s-ar putea reedita în finala Cupei României 2019, Viitorul a surclasat-o pe Astra chiar la Giurgiu, 4-1!

Permalink to Pe urmele tatălui 
marți, 9 aprilie 2019, 3:36

În nici jumătate de ceas, trupa de puștani a lui Hagi s-a desprins la 2-0. Moment în care Alibec a luat o acțiune pe cont propriu din jumătatea sa de teren, a sprintat 40 de metri și, dintre cinci adversari, a redus din handicap. A fost cea mai frumoasă fază a partidei, pe care a concurat-o mai târziu una realizată de același Alibec.

Capriciosul atacant al Astrei, remarcabil în această întâlnire, a scăpat pe stânga și l-a servit pe Begue cu o pasă pe care scria gol. Scria cu majuscule. Francezul a tras însă în portarul Tordai, după care garnitura de rezerve a Viitorului n-a mai avut nici probleme, nici emoții. Și, deși Hagi a introdus în repriza secundă alți trei tineri, pe Târcoveanu (22 de ani), pe Leca (18) și pe Pitu (17), a învins la pas.

De reținut că formația gazdă a rămas repede în 10, Iulian Călin eliminându-l pe Pires încă din minutul 38, când i-a arătat corect și prompt al doilea galben. Nu spun vorbă mare, dar mijlocașul brazilian al Astrei parcă a căutat-o cu lumânarea! Practic, el a riscat să ajungă la cabine mai devreme, deoarece primul cartonaș primit (14), fault dur asupra lui Eric, putea fi direct roșu. Aceste amănunte nu scad însă din meritele garniturii constănțene, organizată, energică, conștiincioasă.

Menajându-și titularii pentru confruntarea de sâmbătă cu Craiova, foarte importantă în perspectiva ocupării locului 3 în campionat, Hagi a trimis la Giurgiu o echipă de puști, asezonată cu experimentații Artean, V. Achim și Eric. I-au ieșit calculele cum a visat. Pentru că a câștigat la scor, dar și pentru că mulți dintre băieții lui au impresionat. În frunte cu atacantul, George Ganea, care va împlini 20 de ani pe 26 mai, autorul golurilor 1 și 4, MVP-ul partidei.

Fiul lui Ionel Ganea nu mai e un necunoscut, cu toate că, atenție!, meciul contra Astrei a însemnat debutul său ca titular în Liga 1. Gică l-a adus de la CFR Cluj, unde George a jucat, pe parcursul a șase luni, numai 59 de minute! Împotriva Chindiei în Cupă. Socotind că nici în perioada junioratului, petrecută în Italia, la Virtus Entella și la Roma, Ganea jr. n-a rupt gura târgului, unii s-au grăbit să-l plaseze în categoria celor care s-au născut talente ca să moară speranțe! A apărut însă șansa numită Viitorul și pentru George a răsărit soarele. El calcă apăsat pe urmele tatălui său, recomandat de 45 de prezențe și 19 goluri în națională.

Nu știu cum face Hagi că scoate fotbaliști precoce pe bandă rulantă, dar face. Conform lui Liviu Manolache, specialistul GSP în statistică, Marius Leca (18 ani), fundașul central pe care l-a folosit luni seara în locul lui Paul Iacob, este al 49-lea român lansat de Viitorul în Liga 1! Întrucât câțiva dintre ei au devenit internaționali cu firmă, suntem în măsură să vorbim fără opreliști despre o fabrică de fotbaliști. Despre o fabrică de valori.

Normal, la capătul acestui dureros 1-4, patronul Astrei s-a înfuriat și i-a pus la zid pe Mrzljak et Comp. I-a poftit „întâi să dea și apoi să ceară”. În principiu, Ioan Niculae are dreptate. Nu și în cazul jucătorilor săi, unii dintre ei fiind neplătiți pe 2019! Magnatul greșește, în ideea că băieții n-au cerut ceva în plus, ci numai ce li se cuvine, dreptul lor. Ca atare, ironia șefului cum că se pregătește și el de grevă se potrivește precum nuca în perete.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Ionescu (2 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 15:54

De unde i-a luat pe acești tineri? De la juniorii mamei lui sau de peste tot din țară? Și eu pot face echipă astfel: Aud care dintre copii este mai bun pe nu știu unde și-l iau la centrul meu de fotbal. M-am cam săturat de laudele acestea. Și de cuvântul „rege” atribuit abuziv. Spunea cineva: e regele lui Nicu Ceaușescu.

Mac (58 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 15:55

Mie mi s-a parut ca Astra nu a vrut sa joace. Doar Alibec si nimeni altcineva. Nu inteleg de ce.

Clau (107 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:00

Nu exista echipa in liga 1 care sa paseze bine ca Viitorul. Nu are insa atac pentru ca Ianis cat e de laudat fara motiv special de presa e mai mult mijlocas. Daca Hagi gasea o solutie sa il pastreze pe Tucudean Viitorul castiga titlu dupa titlu.

Adi (19 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:10

Explicabil. Hagi este condus de profesionalism, dedicatie, pasiune nelimitata, etc. Hagi are si avantajul urias de a cunoaste cu adevarat fenomenul fotbal. Sigur că fotbalul nu este neurochirurgie. De aici poate se si naste idea ca toti il cunosc. Multi au impresia ca daca-l vad il inteleg. Printre ei si patroni de carton; multi fiind parveniții unei societati aproape muribunde. Faptul ca au banii din mîrşăvii le creeaza ideea ca sint burice ale pāmîntului. Oare sa fie o coincidenta faptul ca Astra si FCSB, cind au cistigat ultima data campionatul, aveau patronii in puşcării? Personal nu cred...

atomicdan (2 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:11

Hagi a demonstrat ca are un sistem.Sistemul de joc bazat pe o filozofie inspirata din fotbalul olandez si adaptat la fotbalul si calitatile jucatorior romani. Sistemul este ceea ce lipseste in Romania in toate domeniile si pe toate palierele. Noi ca natie pana nu intelegem ca avem nevoie de un sistem ne vom chinui in barfe si susanele pana vom disparea. BRAVO HAGI !

Cita (2118 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:21

Imi place exprimarea cu "fabrica de fotbalisti de calitate" si, de ca sa n-o recunoastem, afirmatia nu e deloc exagerata si nici pompoasa. Aici e meritul lui Gheorghe Hagi 100% si am impresia ca peste cativa ani vom avea o Nationala foarte mult schimbata in bine fata de ce-am avut in ultimii (multi!) ani.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:25

Uite un articol bun care naste mai degraba elogii la adresa celor ce merita asta decat controverse si scandal on line. Si Dl. Hagi merita cu prisosinta lauda jurnalistilor de top precum nenea Ovidiu. Felicitari si BRAVO HAGI!!!

reloo (8 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:26

nea Ovi nu poate sa scrie un articolas fara sa azvarle in el 47 de semne ale exclamarii? Alaturi de vesnicul 'atentie!', strecurat la mijlocul propozitiei, ca sa punctueaze ideea mai bine. Pentru ca nu poate sa o faca altfel, prin mijloacele stilistice care ar trebui sa fie la degetul mic al unui jurnalist cu eticheta 'mnealui. Care e pasul urmator? Sa scrie cu majuscule ideile pricipale? Uite-acusica o da in emoticoane. Deh, asa se zice, nu? Ca dai in mintea copiilor...

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:30

Imi placu meciul si golurile marcate. Iara se umplura unii de bani la pariuri. Giurgiu, izvor nesecat de fonduri pentru pariorii destepti! Totusi, zise bine aici un partener de comment-uri ca Hagi are nevoie de un atacant stralucit pentru a fi imbatabil. Ei bine, un astfel de fotbalist nu se gaseste chair pe toate drumurile, iar sa-l cresti dureaza!

Adi (19 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:31

Mă uit la multe comentarii si observ ca banuieliile mele se adeveresc. Toti sint specialisti si ştiutori. D-nul Ionescu spre exemplu ar fi putut si el sa faca o echipa, desi nimeni n-a auzit inca de ea. De la a crede pina la a face este ceva drum. In acelasi timp, sigur ca au fost fotbalisti in lume mai buni ca Hagi. Mai aureolati. Pentru noi, de depaaaarte Hagi a fost cel mai bun. Asta-i motivul pentru care este Rege. Regele românilor. Punct.

Liviu (333 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:32

George Ganea sa nu repete nebuniile lui taica-su, muncitor dar nestapanit si destul de des agresiv. El era sa il stranga de gat pe arbitrul Mudura.

Dan (8 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:33

Este normal sa fie unul contra si altul pro,dar la viitorul se vede in timpul meciului ce antranamente se fac la academie. pe timpul lui dica se vedea doar o echipa care juca la heirup din inertie

california (349 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:35

hagi si-a gasit locul; ii place si e foarte priceput in ceea ce face acum; am remarcat ca echipa de rezerve avandu-l coordonator pe eric, s-a exprimat mai bine, practicand un fotbal mai rapid, eficient si spectaculos, decat echipa titularilor condusa de ianis; poate ca acesta vamuieste prea multe baloane, iar pasa lui e in general pasa lunga, in careu la gramada, in timp ce cu eric s-a atacat cu pase scurte, rapide, care au dezechilibrat apararea astrei.

gino (513 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:42

@Ionescu. Haterasule, pe linga sistem Hagi are ceva ce tie iti lipseste cu desavirsire, are creier. Ce *** ai facut tu in viata de ai atitea ifose? Probabil nimic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antalmihai (55 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 16:49

Sa spuneti si despre abuzurile la care ii supune ,,marele rege,, insemnind contracte , etc!

dinu (427 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 17:22

@reloo. Du-te si te culca! Uite cum a ajuns oul sa invete gaina...Daca te dersnjeaza semnele de exclamare, nu mai citi si o sa ai mintea odihnita.

Laur (111 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 17:26

Nimeni care semneaza reloo se declara ultragiat si vrea alt stil intr-un articol macar decent. El se crede Saineanu sau Graur. Ii transmit acestui cetatean ca special s-au inventat italicele sau verzalele (auzisi vere?) ca sa scoata in evidenta anumite idei. Dar de ce sa invatam cand e mai usor sa facem pe desteptii

Negru (3 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 17:35

Copii ai durerii, criticati-l pe Ioanitoaia (ca merita) pentru idei gresite or pentru sustinerea a cine nu trebuie insa nu il mai invatati voi sa scrie. Atunci ii ridicati mingea la fileu. Cautati altceva.

MZM (390 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 17:56

Deci Viitorul, cu echipa de rezerve , ii surclaseaza pe cei de la Astra cu 4-1, iar domnul Ioanitoaia considera acest lucru ca fiind corect, normal si logic. Steaua, insa, jucand cu toti titularii, invinge doar cu 2-0, dar rezultatul ii trezeste ziaristului solide suspiciuni de blat. Pai cum? Dupa ce fel de logica? Nu cumva si Hagi l-a imprumutat pe patronul Astrei cu niscai euroi? Domnule Ioanitoaia, v-a scazut vigilenta asa repede?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 19:01

...nea Ovi matale trebuie sa definesti cuvantul valoare ...ce crezi matale ca este o valoare?...ce inseamna pt matale fotbalist valoros?...pt mine Gh.Hagi a fost un mediocru ca si fotbalist ...n am batut pe nimeni din primele echipe ale Europei cu el in echipa...

Viorel (77 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 19:43

@ovidiu_3003. Sunt multi prosti pe planeta asta insa nici unul nu e asa prost ca tine. Persevereaza ca e loc pentru mai bine pentru dilimanul care tot repeta ca Andrei Ivan este cel mai mare fotbalist roman ever. Este dar nu se ridica nici pana la glezna lui Hagi.

?????? (831 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 21:38

De ce considerați totuși domnule Ioanițoaia că a lipsit nea Gigi Becali, de lângă Viorel Păunescu și Mitică Dragomir, la deplasarea din Grecia pentru susținerea echipei antrenată de Răzvan Lucescu la partida din etapa anterioară ?

?????? (831 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 21:50

Remarcați și faptul că nea Gigi Becali ar avea și susținere și printre călugării de la Muntele Athos, pentru a-i fi sprijinit pe Viorel Păunescu și pe Mitică Dragomir , în inițiativa dumnealor, ? Deci cum ați comenta despre un astfel de aspect din comportamentul lui nea Gigi Becalii ,referitor la atitudinea pe care a arătat-o cu colaboratorii dumnealui mai vechi, Viorel Păunescu și Mitică Dragomir, ?

Marcel (190 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 22:25

Trebuie sa fi strain de fotbal si sarit de pe sine ca sa contesti munca lui Hagi. Din aia 39 socotiti in articol 28 sunt descoperiti la academia lui Hagi...No comment.

ClaudiuH (15 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 22:39

Hagi a trimis la Giurgiu o echipă de puști, asezonată cu experimentații Artean, V. Achim și Eric. Si...bate cu 4-1 pe Astra...victorie meritata si perfect logica...laudata fie echipa lui hagi...FCSB trimite titulari in teren si bate Astra cu 2-0...echpele suspectate de blat ...de aranjamente...asta da opinie echidistanta ;))

Ali Bec (212 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 23:16

Dragi copii, notati va rog tema de casa: sa scrieți o compunere după fisa unui meci de fotbal care se va juca pina la săptămâna viitoare. Sa nu uitați sa folosiți propoziții cu subiect și predicat. Dacă faceți referire la un erou național, partidul va fi foare mindru de voi și veți avea toate șansele sa treceti de clasa a VI-a cu o nota buna.

?????? (831 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 23:38

@Apreciați și că jucătorii de la FCSB sunt devalorizați de nea Gigi Becali și pentru că "maradona" la exchange valutar este despre altceva decât despre fotbal ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  9 aprilie 2019, 23:53

Viorele tu esti destept ?...de ce crezi ca doar altii sunt prosti si tu nu ?...ce mi pasa mie de parerea ta ?...eu sunt subiectiv suta la suta ...altul care nu cumpara ziarul ...

di livio (214 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 0:30

Dinu, Viorel și alte clone...atenție că urmează limbaj inerent, indecent, intolerant și aberant care vă poate afecta emoțional...pe voi clonele care-l periați dă scame pe nea Ovi...îmi plăcu articolu lu nea Ovi...a fost ca o pasă pe care scria gol...cu majuscule

Romil (17 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 0:43

Că i-a descoperit Gică Hagi (pe cei 28 de fotbaliști de care pomenește @Marcel) sau i-au fost încredințați, recomandați, semnalați de către alte persoane, cred că are mai puțină importanță. Important este faptul că respectivii fotbaliști au avut ce ÎNVĂȚA în timpul petrecut la academia lui Gică Hagi. Asta este într-adevăr foarte important pentru fotbalul românesc. Bravo Gică Hagi !!!

itu52 (239 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 9:05

Ferească Dumnezeu, că tată-l o ia pe mai multe cărări, mai calcă și-n străchini , iar cu arțagul este cât 10. Nu cred că este un exemplu de urmat, iar urmele îi sunt de sters. In rest ce să zic, Hagi produce, ar fi păcat să nu producă la ce acces are la izvorul de talente din România. Se stă la coadă la el, concurența este ca pe vremea odiosului la Medicină și Drept. Cunosc un puști de 5 ani pus sub lupa academică și înconjurat de speranțele părinților. Noroc cu infuzia de străini, că altfel riscăm ca Liga I să se transforme în campionatul Academiei Hagi. Nu știu cum este cu politica antitrust, dar riscul cooperativelor este mare în atare situații. Unde mai pui că Alibec este probabil, vecin de gard cu dl. Hagi.

Mircea (97 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 10:02

" Nu știu cum face Hagi că scoate fotbaliști precoce pe bandă rulantă, dar face" ?? Asta este afacerea lui, academie de fotbal, ca doar nu are universitate in stiinte exacte. Normal ca ar trebui sa scoata fotbalisti, nu cercetatori. Deocamdata nu a scos nici un fotbalist precoce, e o prostie ceea ce sustii. Ianis nu mai este un precoce si inca sta la Viitorul, are 22 ani si nu s-a afirmat. Singurul care cat de cat este ok este Razvan Marin. Atat. Inteleg ca il incurajati pe Hagi cu aceasta academie dar trebuie totusi sa ramaneti realisti, inca nu a scos nimic. Mai sunt si alte academii si scoli de fotbal in tara, incercati sa le incurajati si pe acestea, nu numai pe Hagi.

Mircea (97 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 10:04

" Nu știu cum face Hagi că scoate fotbaliști precoce pe bandă rulantă, dar face" ?? Asta este afacerea lui, academie de fotbal, ca doar nu are universitate in stiinte exacte. Normal ca ar trebui sa scoata fotbalisti, nu cercetatori. Deocamdata nu a scos nici un fotbalist precoce, e o prostie ceea ce sustii. Ianis nu mai este un precoce si inca sta la Viitorul, are 22 ani si nu s-a afirmat. Singurul care cat de cat este ok este Razvan Marin. Atat. Inteleg ca il incurajati pe Hagi cu aceasta academie dar trebuie totusi sa ramaneti realisti, inca nu a scos nimic. Mai sunt si alte academii si scoli de fotbal in tara, incercati sa le incurajati si pe acestea, nu numai pe Hagi. Iar Ganea junior a avut la o varsta foarte mica o ruptura de ligamente. Inseamna ca are un risc mare de a nu ajunge departe. Daca era atat de bun, ramanea la Roma, nu credeti asta ??

dan b (283 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 12:18

@ Mircea. Pe langa faptul ca esti balbait mai esti si dezinformator. Ianis Hagi are 20 de ani, nu 22. In plus, daca esti asa de profund si critic, numeste macar inca o academie care tine in spate o echipa de Liga 1, de patru ani in play off, campioana... Pentru ca, nu-i asa?, majoritatea jucatorilor sunt din academie. Sa nu mai spunem de echipele nationale... Despre ce „alte academii” sa vorbim?

Mircea (97 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 12:57

@dan b: lipsa asta de spirit critic pe care o aveti cand este vorba despre idoli nu ajuta: nimeni nu spune ca Hagi nu este implicat si are si ceva rezultate dar inafara de liga 1, in rest inca nu aratat mare lucru. Si tocmai chestia asta ca o echipa de pusti este in liga 1 de ceva ani, spune foarte mult despre nivelul ligii ;). Poate chestia asta cu Razvan Marin la Ajax va da un impuls, cine stie... Si mai este o chestie, "dan b": superlativele folosite in abundenta si aproape neintemeiate ( folosite foarte des in presa de sport din romania ) nu ajuta, din contra, creeaza lipsa de focus si un statut de erou/idol fals. Poate ca rezultatele vor veni, toata lumea spera asta dar lui Hagi ii trebuie concurenta din partea altor academii sau scoli de fotbal.. Raman la parerea mea, si anume ca Ianis NU este un fotbalist de mare club european, altfel ar fi ramas in Italia. Inteleg ca este incurajat, si foarte bine ca se face asta dar oameni buni: daca tatal a fost un mare fotbalist, un inseamna ca fiul va urma acelasi traiect. Este mai mult un fel de obsesie si mandrie parinteasca decat realitate. Personal il vad pe Ianis la o facultate, un intelectual decat un fotbalist si gasesc ca aceasta sansa, de a se dezvolta liber i-a fost luata de statutul tatalui... Pacat...

?????? (831 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 14:06

@Cum apreciați că îi vor restitui jucătorii talentați domnului Gigi Becali, "maradona" cu care i-a împrumutat, ca finanțator și dealer de jucători la FCSB ?

dan b (283 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 14:31

@ Mircea. Cu alte cuvinte, nu avem voie sa laudam un copil ca-i primul din clasa pentru ca probabil din acea clasa niciunul nu va lua Premiul Nobel. Intrebare: l-ai vazut vreodata „live” pe Ianis jucand? Odata am vazut un tanar fotbalist de 18 ani jucand. Era pentru prima data si nici nu stiam cum il cheama. Am zis atunci ca va ajunge mare fotbalist si a ajuns in elita mondiala. Am mai multa incredere in acest instinct decat in acela de a critica cu orice pret. Totusi, care-i cealalta academie care ar trebui laudata? Cea din Sighetul Marmatiei care da echipa in Liga a 4-a si unde joaca varful nationalei U 18? Pai daca nu sunt rezultate ce sa scrie domnii jurnalisti?

Mirces (1 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 16:00

@ Dan b: oricine merita sa fie laudat atunci cand merita, nu la asta ma refer ci la abundenta exagerarilor: un pusti face un meci bun si dintr-o data este un erou🤔... ceva de genul asta... in fine este si caracterul de tabloid al gsp si o mare parte din presa romanessca care merge dupa sensatie . Intelegu ? Nu exista balans: ori esti rege ori esti nimic ... Hagi nu are nevoie ca toata lumea sa-l ridice in slavi, are nevoie de concurenta si oameni care indraznesc sa-l contrazica.

Comentează