Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Sub semnul banilor

Situația începe să fie nu doar îngrijorătoare, e de-a dreptul alarmantă. Totuși, nu-i de mirare că formația din Berceni, pot să-i spun așa?, a ajuns în sapă de lemn. E normal să nu-ți iasă nimic atunci când, în lipsa unui […]

...

Burleanu cel ironic 

În condițiile în care tehnicienii din Liga 1 trebuie musai să înceapă cu doi jucători U21 și să termine cu măcar unul. Măsură ce presupune ca, pe lângă cei doi tineri fotbaliști, fiecare echipă să mai aibă pe bancă, pentru […]

...

Să fim serioși!

Joi seara, s-a întâmplat în Europa League cam ce-am prezis aici: FCSB a învins-o pe Mlada Boleslav și continuă cursa către grupe, în vreme ce Universitatea, 1-1 la Atena, n-a reușit să răstoarne acel 0-2 din Bănie și a părăsit […]

...

SuperDan 

S-au folosit cuvinte ca epic, fantastic, magnific, formidabil și altele, dar m-aș opri la perfect. Așa a jucat campioana României marți seara, când a făcut exact ce trebuia . Iar izbânda, nu-i vreo noutate, schimbă orice perspectivă. De spus însă, […]

...

Lucescu la FCSB?!

Surprins de amploarea zvonului, Lucescu a dezmințit repede și ferm ambele variante. Adevărul e însă că el însuși le-a alimentat în clipa în care, dând curs invitației lui Becali, l-a vizitat pe acesta la așa-zisul Palat, „unde am văzut multe […]

...

O anchetă „moartă”?

Consecința unui memoriu depus de Craiova, FRF s-a sesizat cu privire la dedesubturile meciului Astra-FCSB, disputat la Giurgiu pe 17 martie și terminat cu victoria oaspeților, 2-0. Din inițiativa secretarului general Radu Vișan, speța a ajuns pe masa Comisiei de […]

Permalink to O anchetă „moartă”?
joi, 28 martie 2019, 4:29

Consecința unui memoriu depus de Craiova, FRF s-a sesizat cu privire la dedesubturile meciului Astra-FCSB, disputat la Giurgiu pe 17 martie și terminat cu victoria oaspeților, 2-0. Din inițiativa secretarului general Radu Vișan, speța a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină, care va hotărî asupra eventualelor vinovății. În funcție de judecata ei, se vor da sancțiuni sau dosarul va fi închis.

Meciul cu pricina a stârnit, vă reamintesc, multe controverse, plecate de la impresia că Astra nu și-ar fi apărat corect șansele. Eu însumi scriam aici, pe 19 martie, că formația dunăreană „A făcut totul, măcar câțiva dintre jucătorii ei, pentru a facilita succesul vicecampioanei”.

N-am fost singurul care am acuzat atitudinea respectivă. Întreaga presă scrisă și vorbită a avut obiecții similare. Ea a legat non-combatul giurgiuvenilor, săritor în ochi pentru unii, mai puțin vizibil pentru alții, de faptul că Astra era datoare FCSB-ului 1,7 milioane de euro la data partidei. Bani neplătiți în termen pentru transferul lui Alibec ori împrumutați.

Pe acest contract de împrumut în valoare de 300.000 de euro și-a bazat Craiova memoriul. Clubul din Bănie a considerat că existența unei asemenea înțelegeri încalcă principiile de integritate a competiției. Asta în ciuda faptului că părțile au înregistrat actul la LPF, Liga garantând returnarea sumei din drepturile TV cuvenite Astrei. Ce s-a întâmplat cu banii aceia într-un moment în care, vezi Gazeta de joi, fotbaliștii Astrei se plâng că nu și-au mai luat salariile de patru luni e altă problemă. Nu ține de speța în discuție.

Părerea mea, și nu numai, e că un astfel de acord, semnat între două echipe concurente, adversare în aceeași întrecere, pică rău. Nu-i chestiunea cea mai morală. Atât că nu tot ce e imoral e automat ilegal și trebuie pedepsit. În presă, la noi și pretutindeni, se pot accepta și ipoteze. Mai merg și suspiciunile. Nu și în justiție. Inclusiv în cea sportivă, adică și la Comisia de Disciplină a FRF, e nevoie de dovezi, nu de bănuieli. Rămâne să constatăm în ce măsură CD le va găsi. Sarcina sa nu pare deloc ușoară.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, e convins că „Nu vorbim despre o abatere disciplinară deoarece nu apare nicăieri interdicția ca un club să împrumute un altul. În Regulament nu există niciun text în acest sens, așa că ancheta declanșată de Craiova nu va avea câștig de cauză. În opinia mea, e moartă din fașă. Timp pierdut”. De precizat că Justin Ștefan a lucrat între 2009 și 2013 ca avocat al clubului Steaua, actualul FCSB. De aici, conform unora, dorința lui secretă ca FCSB să iasă basma curată. Altă probă că suntem campioni mondiali la capitolul speculațiilor, al legăturilor forțate ori chiar bolnave.

Destui sunt și cei care pun sub semnul îndoielii credibilitatea Craiovei. Aceștia întreabă ironic dacă nu cumva gruparea din Bănie (promovată de fosta conducere a FRF ilicit în L2 după radierea abuzivă a echipei lui Mititelu!) a respectat „integritatea competiției” atunci când, pe 7 mai 2017, a folosit juniorii în meciul de campionat cu Viitorul, pierdut acasă cu 0-1?! Eșecul a ajutat trupa lui Hagi să câștige la potou titlul în fața FCSB-ului și l-a determinat pe Gigi Becali să se adreseze degeaba Tribunalului Arbitrar de la Lausanne. Gest pe care-l va regreta ulterior.

Greu de spus ce va decide Disciplina. Deși înclin să-i dau dreptate lui Justin Ștefan, cazul merită urmărit. Atent.

Comentarii (89)Adaugă comentariu

custov (87 comentarii)  •  28 martie 2019, 22:08

tov. ioanitoaia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jimmy (25 comentarii)  •  28 martie 2019, 22:15

@aldo m. Te faci ca nu intelegi sau mai simplu nu intelegi. Articolul e realist si punctual dar nu pe placul dusmanilor lui Becali si ai FCSB. Ca si @sorind care citeaza corect insa nepotrivit. Pentru ca a imprumuta pe cineva oficial, cu martori si inscrisuri nu inseamna a oferi avantajele de care vorbeste regulamentul.m Asta e o interpretare falsa ca nu amestecam gainile cu oile. Cel mai *** dintre toti postacii este ovidiu_3003. El se refera aiurea la o invitatie acceptata de doua echipe craiovene cand ea a fost acceptata doar de una , actualmente angajata in lupta pentru campionat. Cea a lui Mititelu a luat-o de la munca de jos. Dar de la acest diliu de ovidiu_3003 nici nu poti sa ai alte pretentii. El inventeaza dusmani de cate ori nu ii convine ce scrie cineva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (303 comentarii)  •  28 martie 2019, 22:19

@ovidiu3003. E mult mai indicat sa fii dusmanul unei echipe, chiar Craiova, decit al logicii si bunului simt ca tine. Esti dus si nu cred sa te mai intorci vreodata. Dar nici nu s-ar bucura cineva daca te-ai intoarce. Ti se tot spune ca esti plecat cu pluta dar tu nu te vindeci.

Lestie (78 comentarii)  •  28 martie 2019, 22:41

Dupa ce ca sunt prosti, craiovenii mai sunt si lipsiti de originalitate. Ei n-au facut altceva decat sa-l imite pe Becali. Au facut-o insa la modul ***, asa cum le e firea. Mie imi plac oltenii, dar nu cei din Banie, care seamana al dracului de mult cu cei din Scornicesti. Sper sa aiba soarta alora, iar fraiele fotbalului oltean sa fie preluate de Rm. Valcea si Tg. Jiu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  29 martie 2019, 0:00

Marius...dar tu cu ce esti plecat ?...de ce n au logica lucrurile spuse de mine?...ca nu vrei tu?...de ce te simti obligat sa scrii contra mea ?...tu cine esti ?...ai cumparat vreodata ziarul in viata ta ?

?????? (581 comentarii)  •  29 martie 2019, 6:59

Cum ați caracteriza contribuția presei sportive la "evoluțiile" sportului românesc , ?

?????? (581 comentarii)  •  29 martie 2019, 7:06

Dacă ați fi domnule Ioanițoaia președintele FRF l-ați concedia pe Cosmin Contra imediat după partida cu Norvegia, în cazul unui rezultat negativ ?

?????? (581 comentarii)  •  29 martie 2019, 7:17

Cum ați comenta și despre faptul că deși sport de performanță la români nu prea mai există "presa sportivă" este "înfloritoare" ?

Bogdan (24 comentarii)  •  29 martie 2019, 7:24

Rautacisme marca Ovidiu Ioanitoia Dezafilierea echipei lui Mititelu nu a fost considerata de instante abuziva. Promovarea actualei echipe din liga 2 s-a judecat la TAS si deci speta este inchisa. In rest minciuni tipic GSP!

florin (154 comentarii)  •  29 martie 2019, 9:26

@Bogdan. Minti sau nu stii. Actuala Craiova a fost primita de Sandu Mircea direct in liga 2 desi in situatii identice Rapid, U Cluj, Petrolul si Steaua au reinceput din liga 3 si chiar 4. Nu e nici un rautacism, e adevarul cursat. El deranjeaza la Craiova dar trebuie spus.

17 Nentori Tirana (796 comentarii)  •  29 martie 2019, 11:10

Este doar un nou episod din ancestralul „mai rezista capra vecinului ?“. Asteptam urmatoarea balaceala in promiscuitate. --------------------------- Sint treburi pe care trebuie sa le rezolve avocatii lui Becali si Nicolae. Dar la ce procese imposibil de pierdut a pierdut Becali se pare ca-si alege avocatii la fel ca antrenorii, baieti buni ori din familie ori avocati compromisi bagati pe git de „prieteni“ si politicieni. Acuzatia de blat este foarte grava, denuntarorul nu-i grangur intangibil la Belgrad, e un terchea berca care trebuie actionat imediat in judecata, iar daca nu vine cu dovezi trebuie sa plateasca. Ambii finantatori sint oamneni mari, imaginea lor, a cluburilor si jucatorilor a fost tirita in mizerie. Jucatorii, doar o data suspectati de blat, chiar nevinovati, ramin cu o tinichea de git, nu mai pot fi vinduti unor cluburi serioase, greu si in Romania, exemple sint destule. Pagubele se ridica la zeci de milioane ! Dar Becali: „ba, credeam ca Rotaru ( ? e cumva bugudiul care face afaceri cu Statul ?) e om de treaba !“ --------------------------------- Pai da, Rotaru (?) om de treaba, Olguta fata buna, batrinelul ala care tot iese si vorbeste in numele oltenilor e baiat bun … si uite asa joaca Clona in continuare in Liga Profesionista. Toti cu gura mare, vezi numai ce debiteaza Porumboiu cel mai destept, dar nu-i unul barbat sa puna pe masa judecatorilor felul in care a fost infiintata Clona direct in Liga secunda, alaturi de cealalta echipa sustinuta la alegeri de Olguta psd si apoi alungata din Craiova, plus felul in care au promovat in prima liga ! Ori cum au primit gratis 100 milioane euroi spre "administrare " - caci acolo ajungen daca socotim terenul cu toata infrastructura pentru tabla ondulata numita fara permisiune Oul lui Brancusi. La fel cu tricourile, Coloana lui Brancusi - tot un furt nesimtit - care formeaza o cruce cu Betano ! Iti vine sa vomiti nu alta, nimeni nu mai respecta nimic ! ---------------------------------- Este doar un nou episod din ancestralul „mai rezista capra vecinului ?“. Va mai amintiti programul de meci cu tente nationaliste, neona... si bolsevice la primul meci Clona -Steaua ? Va mai amintiti ca „nu s-a intimplat nimic, eu l-am facut *** … el m-a facut zdrean.. ? Numai baieti si fete bune, se mai certa dar pina urma traiesc toti in cirdasie si de-a dreptul promiscuitate. Vecine, ti-am adus niste tigari ca TuDorel fumeaza prea mult. Merci, uite Vasilico niste oua proaspte. Merci, poti sa-mi repari robinetul ? Sigur, iti aduc si gaina dar pot sa te … inca odata ? Bine, dar hai repede ca … Acuma imi trebe si mie o tigare si pe urma inca odata, da repede ca … Esti mareata Vasilico ? Stiu, dar stii ca Livache porcarul a umplut-o de vinatai pe nevasta. Da, am auzit, da pai aia chiar merita !“ Cer scuze dar cam asta e sub-nivelul. Si se mai mira cineva de ceva ?

robert (5 comentarii)  •  29 martie 2019, 13:59

de fapt problema este ca fcsb a imprumutat astra fara sa detina bani in cont si fcsb a imprumutat de la gigi ca sa imprumuite astra-deci aici este problema -nefiind banca sunt discutii referitoare la dobanda-inprumutul intre competitori este considerat AVANTAJ NEJUSTIFICAT comform art 60 din regulament adica =coruptie=(premierea nu este mita)-este delicata treaba daca fcsb termina inaintea craiovei se ajunge la tas unde fcsb pierde din nou

haideusicfr (283 comentarii)  •  29 martie 2019, 14:40

Contra preia niste jucatori *misse on place*: Chipciu,Stanciu,etc.Pe care nu are sa-i inlocuiasca nimeni..Presiunile,amenintarile ,etc ....duc itr-acolo. Mentltatea trebuie inlocuita.Deac a marcat primul gol. Tucudean nu mai poate din pcataea. Dar cand jucau Kesewru, et co.unde era Tucucudean?

anca (71 comentarii)  •  29 martie 2019, 14:41

@Robert. Hai ca ai descoperit tu America...De unde ai mai scos si aiureala asta conform careia daca ii dai unuia buna ziua se socoteste ca ...i-ai facut un mare serviciu. Te crucesti ce inventati doar doar va fi sanctionata echipa de o urati voi. Stai calm ca nu va fi. Te asigura un fan U Cluj Napoca.

Andrei F (1304 comentarii)  •  29 martie 2019, 16:09

@Bogdan (21 comentarii) • 29 martie 2019, 7:24 Cand a judecat TAS invitatia Craiovei fix in Liga 2????Ca sa ma opresc din ras...

Andrei F (1304 comentarii)  •  29 martie 2019, 16:26

Uitati articol acum din GSP despre arbitrii care gresesc grav in medie odata la doua meciuri pentru Craiova....Desigur ca pe seful jurnalistilor nu-l intereseaza.Asta nu influienteaza integritatea competitiei?De la ce sa te astepti de la jurnalistul care vede numai arbitraje proSteaua...Uite titlul articolului:,,Arbitrii sunt cu Craiova! Trupa din Bănie a beneficiat de cel mai mare număr de erori de arbitraj,,............

robert (5 comentarii)  •  29 martie 2019, 16:35

anca @de la u cluj -daca citesti si tu regulamentul frf si art 60 alin 1 si 2 numai te bagi in seama si tu aiurea

Andrei F (1304 comentarii)  •  29 martie 2019, 16:54

@robert (5 comentarii) • 29 martie 2019, 16:35 Articole care sunt contra falsificarii de contracte ale jucatorilor nu ai gasit?CFR are sentinta de judecata care a spus ca a folosit un jucator fara sa-l legitimeze!!!!Asta nu se intampla nicaieri in lume...Dar ce ziaristii au auzit ...?FRF a auzit...?

Andrei F (1304 comentarii)  •  29 martie 2019, 18:57

Domnule jurnalist,daca te intereseaza cu adevarat integritatea fotbalistica va aplecati si asupra dezvaluirilor lui Cornel Dinu de astazi...?Astept sa se ,,sesizeze,,si fanii dinamovisti si cei ai lui CFR...Haideti corectilor sa va vad...Stiu ca o sa procedati la fel ca la dezvaluirile lui Pascu....

marty (10 comentarii)  •  29 martie 2019, 21:11

@andrei. se vede ca esti fecesebist puber. valcea si tg mures au atacat la tas dreptul de promovare al universitatii craiova.tas a stabilit ca primeaza meritul sportiv si nu 3 ani vechime si asa a consfintit inceputul renasterii echipei! ai inteles? nu cred... cat despre articol? mizerabil.mosul scrie cum respira.venin la adresa UNIVERSITATII CRAIOVA normal pentru unul care are interdictie la stadionul nostru! mai ales dupa ce mintiti in fituica voastra ca stiinta este cea mai favorizata echipa.mi-e scarba!

Andrei F (1304 comentarii)  •  29 martie 2019, 21:38

@ marty Adica pentru tine judecata la TAS a dreptului de promovare este egal cu o eventuala judecata la TAS a invitarii Craiovei direct in Liga 2...?Si mai dai si calificative?

marty (10 comentarii)  •  29 martie 2019, 22:51

chiar crezi ca o intru in polemica cu un fecesebist ?))) se vede ca esti un postac cu solda de la oier... asa ti-au ordonat sa perorezi asta defulezi.desi nu pricepi continutul.ca un adevarat fecesebist ce se confunda cu un *** ***?!))) ps sa vorbim ca ancestrala steaua cu care va mandriti ca o mosteniti a intrat direct in prima divizie cu tancurile sovietice?! esti patetic,***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1304 comentarii)  •  29 martie 2019, 23:19

@ marty 3 cuvinte.. Vai de tine!

marty (39 comentarii)  •  30 martie 2019, 7:37

@ andrei vai de natia ta de fecesebist nenorocit.*** al sistemului din pacate sunt contemporan cu o ***! gesepe a devenit *** fotbalului romanesc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (796 comentarii)  •  30 martie 2019, 9:42

marty, saracu, in sub-constientu lui, recunoaste ca si tas ca c-lona nu avea 3 ani vechime, deci consemneaza ca si tas inceputul !!! Da mai e loc in sub-constientu saracului mary ca co-metaleaza da „stadionul nostru“, Brancusi „al nostru“, … Ca prazarii sa constientizeze cine sint am compus urmatorul viitor, poate il intelege si marty: --------------------- Cind Rapidul lui Pancu – un Rapid nelegitm ca ce-le inca 5 existente, fara a mai socoti marfarele are pleaca din Capitala noastra - va fi in liga secunda voi crea direct in liga secunda adevaratul Rapid al nostru, ca sa i-o trag lui Pancu cit mai repede, la cererea poporului nostru roman prin votul pe care mi l-a dat. Este evident ca uzurpatorii si falsii lui Pancu nu vor avea dreptul sa joace pe noua noastra arena Arena Rapid Monumentalio a adevaratului Rapid. „Legendele !“ - ha ha ca ma … pe mine de ris – lui Pa bancu asta si caii lui verzi pe pereti sa joace acolo unde au dus gunoiul legendar al fostului stadion al nostru, in minunata zona de agrement lacu morii – mortii m … de impostor ! - asa ca cel mai bine Bancu asta de I-erevan ori cum il cheama pe acest individ comunist ar fi bine sa le ia costume de scafandru ori sa-si infiinteze echipa de polo pe lac sa joace cu ratele si cu lebadele ca si alea deabia ii asteapta pe falsii rapidisti !!! - mort... ! ------------------- Noi, rapidistii adevarati vom juca pe stadionul nostru, cu tricouri care vor avea pe piept arcu de triumf unde in gaura apare mare cit gaura chipul lui Eminescu – poetul nostru national si inainte de fiecare meci vom cinta imnu nostru tricolor nu ca voi comunistilor … - mortii … ! ------------------------- PSsss Si inca trebe sa mentionez ca falsii rapidisti trebe sa-mi multumeasca ca exist si ca valahii i-au considerat de mila mitici de-ai lor, ca ce le-ar fi facut sirbii ....

Suru (100 comentarii)  •  30 martie 2019, 11:58

Bai marty, asa prost cum esti poate intelegi intr-un tarziu ca pe Gazeta si pe Dl Ioanitoaia ii doar la tenisi ca nu au acreditare pe stadionul Craiovei nu al echipei bagata cu forcepsul in campionat. De aceea nici nu mai apare Gazeta si e suparat Dl Ioanitoaia de nici nu mai doarme! Tu ca orice prost esti si needucat si fudul.

marty (39 comentarii)  •  30 martie 2019, 13:32

@ *** este *** ca a *** o *** ca ***.***. @ *** sluga de oier iesit la ***. *** *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex popa (32 comentarii)  •  30 martie 2019, 13:38

Intr-0 activitate comerciala un contract inseamna ca fiecare dintre parti are un interes, fiecare doreste un castig. D-aia se fac contractele. Intrebarea e care a fost interesul FCSB pentru incheierea acestui contract? Mai ales ca FCSB nu avea bani in contul sau , astfel ca actionarul Becali a imprumutat clubul care l-a randul sau a imprumutat rivala din competitie.

keepcalm (2 comentarii)  •  30 martie 2019, 15:59

Nu era nici o problema daca nu aveau trecutul pe care il au in ceea ce priveste aranjamentele, cooperativa e mostenire, alergatul cu valizele nu sunt vechi, toate acestea planeaza asupra mocirla fotbalului romanesc, credeti ca borusia dortmunt sa dat inapoi cand a jucat cu bayern? bayern care a salvato de la faliment, nu cred, recompensa sa facut in alte moduri fata de bayern, cine vrea se poate informa

aldo_m (150 comentarii)  •  30 martie 2019, 18:01

BRE NEA OVIDIULE apreciez ca mata desi te am facut comunist nu m ai cenzurat unii ziceau ca america e unita prin DIVERSITATE bre adica matale ESTI LIBERAL SI DEMOCRAT desi la gandire bre nu te am injurat ca nu se cade sute de zile megeam la choisc dupa ziaru lu mata ca a fost gazeta apoi ai trecut la pro sport AM VENIT DUPA MATALE viata lunga in diversitatea gandirii

?????? (581 comentarii)  •  30 martie 2019, 18:10

Ați zice că Emil Boc vorbește "ca pe la Cluj", când e despre ,''ciuruială băsistă" ?

?????? (581 comentarii)  •  30 martie 2019, 19:25

Lui Emil Boc îi făcea plăcere să folosească apitetul "grobian" ?

?????? (581 comentarii)  •  30 martie 2019, 20:11

Epitetul "grobian", la comentariul anterior ? Apreciați că FRF ar tebui să constituie un "fond de împrumut" al echipelor de fotbal ce sunt incluse în procedura licențierii, fond de împrumut constituit din taxe plătite de cluburi la începerea competiției , care să fie folosit pentru împrumutarea echipelor aflate în dificultate pe durata desfășurării competiției, echipe care ar putea folosi ca garanții , până la achitarea împrumuturilor la FRF, cote din contractele unor jucători valoroși ce ar putea fi transferați ? Deci, un fel de Casă de Ajutor Reciproc a FRF ?

?????? (581 comentarii)  •  30 martie 2019, 21:25

Sau alte forme de garantare a împrumuturilor, cum este și cel discutat , cu sumele din drepturile de televizare a partidelor ?

Vasile (1 comentarii)  •  30 martie 2019, 23:54

oare lumea fotbalului nu își dă seama ca jmecherul de Nicolae funcționează cu banii lui branzache iar jucătorii stiu acest lucru si nu trebuie suparat omul cu cascavalul ...

?????? (581 comentarii)  •  31 martie 2019, 8:02

@Remarcați totuși că Astra a folosit și la Cluj, ca și în meciul cu FCSB și cel cu Craiova ,jucători tineri, care nu par a reuși să și înscrie, nedefavorizând nici una dintre echipele ce și-au anunțat intenția de a câtiga campionatul ?

Comentează