Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pigmeii de la FRF

Burleanu Înțeleptul, Bodescu Vulcanizatorul și cei din jurul lor nu-i iartă pe cei care nu iau poziția de drepți!

Permalink to Pigmeii de la FRF
joi, 21 martie 2019, 4:37

Calificările selecționatelor noastre U19 și U17 la turneele de elită pentru Euro 2019 i-au făcut pe șefii Casei Fotbalului să se bată cu pumnii în piept: părea că echipele antrenate de Oprescu și Mogoșanu n-au obținut niște succese de etapă, ci au câștigat titlurile continentale!

Îl apucaseră pe Dumnezeu de picior, nu alta, nimeni nu mai era ca ei! Mă pregăteam să scriu că eșecurile umilitoare suferite miercuri de naționalele respective, 0-5 cu Irlanda și 1-5 cu Austria, trebuie să constituie avertismente înaintea partidei „tricolorilor” de la Stockholm, când m-a sunat Adrian Porumboiu.

Fostul mare arbitru abia putea vorbi din pricina furiei. I se încălecau cuvintele prin care încerca să relateze cât de urât s-au purtat, dușmănește, conducătorii FRF și ai CCA cu Patrițiu Abrudan. Mai întâi însă, permiteți-mi să vi-l prezint pe Abrudan, 65 de ani, ardelean, din 1997 director regional al Băncii Transilvania, cea mai mare cu capital privat din România.

Arbitru vreme de 20 de ani, 11 dintre ei în Liga 1 și 6 în Europa, delegat la 44 de meciuri internaționale oficiale, Abrudan a devenit observator de arbitri FRF și UEFA, iar o vreme a funcționat chiar ca vicepreședinte al CCA. Recunoscut drept un om serios, de o moralitate exemplară, a primit 9 delegări peste hotare numai în 2018. Cea din urmă, pe 15 noiembrie, la Grecia-Finlanda din cadrul Ligii Națiunilor.

Surprinzător însă, ba și fără nicio explicație, Comitetul Executiv din 28 ianuarie 2019 a decis, la propunerea CCA, scoaterea lui PA de pe lista observatorilor internaționali! Încă mai mult.

Nimeni n-a catadicsit să-l lămurească pe cel vizat de ce a fost exclus, din ce motive. Din contră, acesta a aflat de pe site-ul FRF că l-au dat afară! Moment în care, logic, a protestat în Gazetă și la DigiSport. Declarații acide, comentate ulterior prin „Tot ce-am spus rămâne, nu retrag nimic!”. În urma lor, FRF a deschis o acțiune disciplinară contra lui Abrudan.

Excluderea nu s-a produs însă întâmplător, să nu vă închipuiți! Președintele Burleanu l-a lăsat pe Abrudan să înțeleagă că a jucat o carte greșită, că a călcat pe bec, în clipa în care, înaintea alegerilor din 2018, s-a întâlnit cu Ionuț Lupescu, contracandidatul său.

Mare caracter, Burleanu nu l-a uitat și i-a plătit-o. Gest cu atât mai lipsit de eleganță, răzbunător, cu cât Abrudan nici măcar n-a avut drept de vot la scrutinul din aprilie trecut! Doar că Burleanu Înțeleptul, Bodescu Vulcanizatorul și cei din jurul lor nu-i iartă pe cei care nu iau poziția de drepți!

Mă întorc la telefonul lui Porumboiu. Concret, pe 4 martie, UEFA i-a trimis lui Abrudan o delegare la meciul Irlanda-Luxemburg U21, programat la Dublin pe 24 martie. Interpretând-o ca pe una de adio, la capătul a 9 ani de fructuoasă colaborare, clujeanul a confirmat-o imediat. Cum însă, împotriva uzanțelor, biletele de avion întârziau să apară, s-a adresat forului de la Nyon. Prompt, acesta i-a răspuns că „Delegarea v-a fost retrasă la recomandarea Comisiei Centrale a Arbitrilor din Federația Dvs”.

De aici, justificată, indignarea lui Porumboiu: „Bun, l-au scos pentru că ei taie și spânzură, Burleanu, Deaconu și oamenii lor! Dar să-l oprești și de la o ultimă acțiune, meritată după o viață de om pusă în slujba fotbalului, e degradant, e incalificabil! Doar dacă n-ai pic de suflet, nicio urmă de respect, te comporți așa. Ăștia de la Federație sunt niște pigmei!”.

Absolut de acord. Fără alte comentarii.

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Duru (31 comentarii)  •  21 martie 2019, 16:43

Exceptional. Niste pacalici si niste pagubosi.

tudor (301 comentarii)  •  21 martie 2019, 16:46

Burleanu a mostenit si a imbunatatit legea talionului de la Sandu. Cine nu e cu noi e impotriva noastra, citat din generalissimul Stalin.

Bazil (77 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:01

Nea Ovi, fii pregatit s-o incasezi. Masina de voturi a lui Burlan functioneaza perfect si pe net ca sa isi apere idolul de mucava.

cata (19 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:07

vrem un articol si despre Sandu si procesul pierdut

i-woody (10 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:22

***. In inteligentia ta proverbiala, nici nu realizezi ca scriind mereu prost despre aceiasi oameni, le faci un serviciu de fapt.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fane (53 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:27

Daca lucrurile stau asa cum le prezentati aici atunci reactia celor de la frf e jenanra. Posibil insa sa ii fi determinat sa faca asta Vassaras si Deaconu. Mai ales arbitrul bricheta care e observator la meciurile cele mai tari din Europa si nu mai are nimeni altcineva loc de el.

Voicu (13 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:31

E de notorietate antipatia dv fata de Burleanu. Aceasta e doar inca o variatiune pe aceeasi tema. L-ati lasat o vreme si acum ati revenit asupra lui. Nimic nou sub soare chiar daca vorbim despre o nedreptate facuta lui Abrudan. Pe care il cunosc si nu merita acest tratament.

alfonso (1 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:35

Era de asteptat ca otrava asta de Burca sa inceapa macelul si sa isi plateasca datorile fata de cei care nu il sustine

Bogdan (395 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:35

Foarte urat dar sunt sigur ca atacul a fost declansat de Deaconu. In absenta lui Vassaras care e mai mult in Grecia dar cu aprobarea acestuia fiul fostului magazioner federal din vreme lui Mircea Sandu si finul lui Mircea Sandu face ce vor muschii lui la cca.

mitu (54 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:39

@i-woody. Care prost si care aceiasi oameni??? Imi aduci aminte de vorba aia ca cine zice ala e.. Poti sa nu fi de acord dar articolul e bine condus cap coada, Poate esti tu vreun Fanus Neagu si n-a aflat lume...

ManX (119 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:49

Nu am mai înjurat pe nimeni din adolescenta mea, desi am ocazia la fiecare articol al domnului Ioanitoaia. Nu stiu de ce nu va ia Craciunescu cu el în America. Oricum vine prea des în tara. Macar odata pe zi. V-ati mâncat malaiul, Porumboiu si toti camarazii de arme care ati luptat sub rosul steag cu secera si ciocan. Placa este deja zgâriata. Cred ca a sarit acul de nu l-ati pomenit si pe Daum. Mircea Sandu trebuia sa aiba azi prima pagina, dar ati aranjat o diversiune, desi ar trebui sa fie cel putin pe MP3.

ManX (119 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:51

Daca puteam sa pun un titlu mesajului precedent, se nimerea foarte bine " Dinozaurii de la PCR"

alin (626 comentarii)  •  21 martie 2019, 17:52

Beeei minte scurta care esti tu i woody minte scurta, ce rau ar putea sa ii mai faca federatia lui Patriciu Abrudan mai mare decat sa il scoata de la observatori..Ma gandesc ca sa ii ia caii de la bicicleta. Or sa puna vreun sapte clase in locul unui director de banca...

Cita (2118 comentarii)  •  21 martie 2019, 18:06

Cine face un asemenea gest mizerabil de razbunare, NU merita sa conduca nici macar o firma cu 1 angajat. De ce? Pentru ca un astfel de conducator este lipsit de etica si morala necesare. Din pacate, voi repeta aici niste vorbe mai vechi, dar cu eleganta: Domnilor care l-ati votat Presedinte FRF, va rog sa va rusinati cel putin cand va uitati in oglinda, pentru marea greseala pe care ati facut-o. Stiu ca e democratic votul, la fel stiu ca se vorbea de "penal" cu referire la celebrul contra-candidat Gica Popescu, dar justificare pentru votul dat unui astfel de om, din pacate, nu aveti. Rusinea trebuie sa fie a domniilor voastre, nu a lui Burleanu.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  21 martie 2019, 18:11

Daca-l votara pe Burleanu (cine-o mai fi si asta!?) cu ochii inchisi de doua ori, sa traga ponoasele si sa rada lumea de ei; lumea buna, vreau sa zic. O facura de oaie comitetul asta executiv sau cum s-o numi, cand il votara cu zece maiini pustiul asta care nu stie ce-i respectul pentru varstnici. Mi-e mie rusine, bre nenea Ovidiule, de-mi vine sa ma ascund ca strutul cu capul in nisip, pentru incalificabilul gest facut de aceasta adunatura si de razbunatorul sef al lor.

Cita (2118 comentarii)  •  21 martie 2019, 18:16

Dragi oficiali FRF, daca aveti curiozitatea sa cititi acest articol si ce spune poporul aici mai jos, incercati sa reparati impardonabila greseala facuta (a cata, oare?) prin scrisoare la UEFA cum ca a fost o greseala ca l-ati blocat pe domnul Patrițiu Abrudan prin comisia de specialitate din subordinea Dvs, la participarea domniei sale la retragerea din activitate. Incercati sa "dregeti busuiocul" in ultima clipa, acum in post, poate se indura cineva important sa va ierte ca n-ati stiut ce faceti. Seara buna!

Cosmo (237 comentarii)  •  21 martie 2019, 18:24

Și mai urat s-au purtat cu Mircea Sandu, nenorocitii i-au tăiat renta viagera, limuzina, asigurarea medicala.

Mircea (663 comentarii)  •  21 martie 2019, 18:49

Ioanitoaia e contra lui Burleanu si nu se va schimba niciodata. El stie de ce e asa de pornit. De data asta insa are dreptate. Nu in modul asta mizerabil il scoti la pensie pe un om de calitate. Rusine Burleanu si gasca lui.

anti (58 comentarii)  •  21 martie 2019, 19:21

Burleanu,distrugatorul a tot ce mai era frumos in fotbalul romanesc.O asemenea fapta ,arata caracterul infect al acestui trepadus.Un om zero pe toate planurile.Surpriza mare e ca Hagi ii maninca din palma acestui obraznic.Putini stiu ca Hagi a fost de partea lui Ciurli Burli la alegeri.Se stie insa ca din banii destinati dezvoltarii tinerelor talente,o mare parte a ajuns la Hagi,pe motiv ca el e viitorul.Celelalte centre din tara au primit firimituri.E fireasca indignarea lui nea Ovi si Porumboiu.Dar fotbalul nostru e condus, la fel ca intreaga noastra societate de oameni fara caracter ...

Iulian (190 comentarii)  •  21 martie 2019, 20:15

Anti, vorbesti serios? Hagi nu a fost niciodata de partea lui Burleanu. Nu putea fi aliatul lui cit timp exista banuiala ca individul asta a contribuit la bagare in puscarie a lui Gica Popescu, cumnatul si prietenul lui Hagi.

Iosif (1 comentarii)  •  21 martie 2019, 20:25

Felicitari d-le Patritiu Abrudan zeii nu mor niciodata si sunt venerati de urmasii lor , in schimb pigmeii dispar la prima deratizare .Cat de mici pot fii daca v- au luat si ultimul meci din frumoasa dvs. cariera .

adrian ungureanu (2 comentarii)  •  21 martie 2019, 21:03

copil de activist/mutra de securist/caracter infect de psd-ist/=BURLEANU/

Dragomir (1 comentarii)  •  21 martie 2019, 21:22

Pai ma nenorociților nu va e rusine, v ați adunat toți refuzații și abandonații la FRF sa va bateți joc de tot ce a reprezentat frumos fotbalul românesc, “bricheta” diaconu rușinea arbitrajului romanesc a ajuns sa mazilească valorile arbitrajului romanesc reprezentat cu mândrie peste hotare, tu ma care ai făcut arbitrajul românesc de rusine, tu mai bricheta .... cine ești tu ma ? Ați prostit ligigile inferioare și ați ajuns in fruntea FRF, nu știu dacă e FRF mai degrabă federația rataților din România, valorile sunt marginalizate și moluștele conduc, cei care i-ați ales acuma ar trebui sa va căiți acuma ca mari pacate aveți. Valorile nu mor niciodată, dar moluștele chiar dacă sunt multe tot vor dispărea.😡

Varga (7 comentarii)  •  21 martie 2019, 21:44

Felicitari domnule Ioanitoaia. Au fost cazuri cand v-ati luat cu motive slabe de Burleanu insa acum aveti dreptate. Il cunosc pe domnul Patritiu de multi ani si nu merita sa fie tratat urat de acesti fitecine de la comisia de arbitri si federatie. E un om foarte respectabil.

MZM (390 comentarii)  •  21 martie 2019, 21:44

@ManX. Poate „Dinozaurii de la PCR + Secu” era si mai clar!

Birlic (90 comentarii)  •  21 martie 2019, 21:46

Dacă s-a întâmplat cum zice domnul Ioanițoaia este grav. Dar totuși, nu trebuie să uităm că domnul Ovidiu este o ''vulpe bătrână'' și le are p-astea cu manipulările și cu intoxicările și ce te mai pui că au ieșit postacii la ''prăduit'' să-l facă credibil pe guru. Totodată, să nu ne lăsăm așa ușor pradă supărării, având în vedere că ''naratorii filmului'' sunt Nea Ovidiu și nea Adi Porumboiu, doi actori de soi din epoca de aur a fotbalului cooperativă. Aștept cu nerabdare o explicație a FRF.

Daminuta (63 comentarii)  •  21 martie 2019, 22:13

Foarte bine punctat domnule Ioanițoaia, un articol pertinent și concret. Maestre să scrieți un articol obiectiv și despre nedreptățiile care s-au făcut domnului Mircea Sandu de acest produs politic Burleanu și această coducere abuzivă a FRF. Să aveți o seară frumoasă.

Burli (1 comentarii)  •  21 martie 2019, 22:28

RESPECT BURLEANU!

anti (58 comentarii)  •  21 martie 2019, 23:19

dle IULIAN,inseamna ca nu stii cine e hagi.A fost tot timpul aliat cu Burli.A primit sume enorme de la FRF.

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 martie 2019, 23:48

Lasa domnule jurnalist ca nu e bai...Sa le multumiti lui Geambasu si Tolontan care au tras de a iesit Burleanu...GSP din contestatara lui Burleanu a ajuns fix inainte de alegerile FRF cei mai buni aliati...Daca- l mai amintesc si pe Vochin...puteti sa va mandriti cu ce ati crescut...Adica cum scrie la caracterizarea dv. . .

Radu (178 comentarii)  •  22 martie 2019, 1:09

Anti, mai bine taci decit sa debitezi prostii mai mari decit casa poporului. Viitorul a luat bani cuveniti si nu i-a dat Burleanu nici o favoare. Esti prost (informat).

Unul (29 comentarii)  •  22 martie 2019, 2:44

Cind am citit ca e ARDELEAN .....si porma Clujean ...Abrudan asta ....am avut senzatia ca acest articol iara duce catre proscatul m....lor impotriva CFR ului si arbitrajului pro CFR .....Dar usor usor ...usor mam linistit ca se indreapta veninul impotriva FRF si lui Burleanu ....lasa Ioanitoaia ca Sandu si Dragomir au fost buni ...prietenii tai de catarama ...*** ...ai prieteni care sa te sune Porumboiu ..Iancu ...Copos....Sandu ..si binenteles preafericitul de la BOR Becali !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcello (80 comentarii)  •  22 martie 2019, 7:12

Hei tataie, te-ai trezit si matale???... Trebuia sa mai dormi cel putin citeva luni pentru a-ti regenera neuronii care sint pe duca... Esti de risu' curcilor... Hai culcate la loc ca-ti sting eu lumina...

itu52 (239 comentarii)  •  22 martie 2019, 7:41

Sunt multe dl. Ioanițoaia, se vede că nu veniți din sistem. Baiul este că nu trageți cu ochiul pe Net. Iată ce spune un mic search ”Fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Patriţiu Abrudan este audiat marţi la DIICOT, în cauză fiind un dosar care vizează infracţiuni din perioada 2010-2012, comise de un grup care urmărea „însuşirea sumei de un milion de dolari” proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA.” Se pare că Burleanu are legături mai scurte unde trebuie și nu degeaba a fost numit șef la FRF.

Tudor (2 comentarii)  •  22 martie 2019, 8:55

La FRF nu se alege un presedinte, se alege un Godfather.

Maxentiu (65 comentarii)  •  22 martie 2019, 10:25

Stiuta fiind antipatia (as zice chiar ura) d-lui Ioanitoaia fata de Burleanu, prefer sa iau cum grano salis aceste informatii, mai ales ca ele provin de la un personaj alunecos cum e dl. Porumboiu. E totusi nevoie de o clarificare din partea FRF si un jurnalist serios, neorbit de ura cum e dl. Ioanitoaia, ar fi cerut-o inainte sa improaste cu noroi in conducerea federatiei.

Dilimache (657 comentarii)  •  22 martie 2019, 11:14

Nu ma mai mira nimic din partea unui personaj obscur parasutat la frf ca sa isi serveasca stapanii. Genul asta de oameni calca peste cadavre, nu au nici o moralitate sau respect pentru nimic, sunt fiare.

gilos (96 comentarii)  •  22 martie 2019, 11:46

Nea Ovi, v-ati cam infierbantat cu acest articol si nu va face bine la inima... Ati prezentat o varianta subiectiv, bazata pe furia d-lui Porumboiu. Nu era mai profesionist sa luati si punctul de vedere al celeilalte parti implicate ? Imi pare rau, dar nu mai aveti credibilitate, cunoscuta fiind rautatea dumneavoastra fata de conducerea FRF actuala...

gheorghe (328 comentarii)  •  22 martie 2019, 12:11

D-le Ioanitoaia, in gazeta dumitale de ieri mai scrie ce-si pusese in contract favoritul dumitale si al lui Porumboiu, Mircea Sandu, contract anulat in instanta de "pigmeii" de la FRF : Rentă viageră în valoare de 50.000 de euro anual Drept de administrare al etajului 2 al unei clădiri a FRF; Orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF; O limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi; Telefon; Personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar; Deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi; Transport aerian la clasa business Perfect onorabil, asa se conduce o federatie, bravo !

Lorin (13 comentarii)  •  22 martie 2019, 14:05

@gheorghe. Sandu a luat-o razna dar afla ca tot ce a propus el a fost aprobat de comitetul executiv dupa alegerea lui Burleanu...Nu e prost cine cere, e prost cine da. Burleanu s-a trezit foarte tarziu de aceea abia dupa 5 ani s-a pronuntat tribunalul definitiv

Andrei (262 comentarii)  •  22 martie 2019, 14:08

Domnule Gilos, cealalta parte s-a pronuntat cind l-a ras pe Abrudan ce putea ea sa mai spuna cand actele vorbesc???? Credibilitate nu are pentru ca nu vrei tu si alti indivizi care gindesc cu picioarele

Birlic (90 comentarii)  •  22 martie 2019, 16:09

Contiunuare la comentariul lui @itu52 (134 comentarii) • 22 martie 2019, 7:41''DIICOT ancheteaza disparitia unui milion de dolari din conturile FRF. Este audiat, ca martor, Patritiu Abrudan, fost vicepresedinte al CCA - HotNews.ro Marţi, 23 februarie 2016, 9:20 Dosare Anticoruptie Potrivit unor surse judiciare, in perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infractional organizat prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniti din finantarea FRF de catre FIFA, care au fost supusi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice si fizice.'' Oare...poate ieșii fum fără foc?

Birlic (90 comentarii)  •  22 martie 2019, 16:15

Erată: ''Continuare la comentariul lui ....'' Din grabă.

Draculea (17 comentarii)  •  22 martie 2019, 16:24

Ce pot sa spun,din nou un articol slab, în nota obisnuita :(

Comentează