Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pânza de păianjen

Părea că, rămasă fără golgeterul Țucudean, CFR va avea o misiune foarte grea în fața Viitorului.

Permalink to Pânza de păianjen
duminică, 17 martie 2019, 4:29

Cu atât mai grea cu cât îi mai lipseau Mureșan și Culio, iar adversarul se afla în efectiv complet. Ba și venea, important pentru moral, după o izbândă de răsunet, obținută la București cu FCSB.

CFR chiar n-a avut o misiune ușoară, deși Viitorul n-a mai repetat evoluția precedentă. Strălucitor pe Arena Națională, Ianis Hagi a prins o zi oarecare. S-a distins mai ales prin reproșurile adresate lui Avram și mai puțin prin execuții rafinate. De acord că are doar 20 de ani și încă multe de învățat, dar Gică trebuie să-i explice că fotbaliștii cu clasă nu se ceartă niciodată cu arbitrii.

Sunt provocați, sunt hărțuiți, sunt faultați, dar se ridică și merg mai departe. Fără să-și pună mâinile în șold, fără să se lamenteze. Păstrând proporțiile, cel mai bun exemplu e Messi.

Cum nici Drăguș n-a arătat o dispoziție deosebită, probă că a și ratat cea mai mare ocazie a gazdelor (minutul 30), Viitorul a amenințat rareori careul clujenilor. Și mai rar, poarta acestora. Asta în timp ce, disciplinată și riguroasă, CFR a fost aproape de gol în mai multe rânduri. Numai Al. Ioniță II a irosit, în minutele 28 și 56, două situații ideale. De fiecare dată, Cojocaru a intervenit salvator.

Viitorul a jucat mai mult decât CFR, 51 la sută posesie, dar nu mai bine. Spre dezamăgirea celor aproape 5.000 de spectatori, morișca dobrogenilor n-a funcționat cum a dorit Hagi. Dacă nu s-a baricadat, CFR nici n-a riscat. A avut grijă să închidă culoarele spre buturile proprii ori să le aglomereze, din care pricină Ianis et Comp nu s-au simțit confortabil. Poate și din cauză că, asemenea unui fluture eșuat într-o pânză de păianjen, Hagi jr. a căutat să facă totul de unul singur.

Surprinzător, în condițiile în care, comparativ cu Viitorul, media ei de vârstă e mult mai ridicată, Hoban 36 de ani, Vinicius 34, Deac 33, Camora 32 șamd, campioana a terminat mai activă, parcă neobosită. De altfel, Ad. Păun a înscris golul victoriei în minutul 73. Experiența și echilibrul clujenilor, concentrarea lor, au învins exuberanța și avântul constănțenilor. Asta pe merit.

În acest moment, se cere remarcată contribuția antrenorului Alin Minteuan, model de modestie și de luciditate, de calm. Adus ca manta de vreme rea, spre a ține locul cald până la reîntoarcerea lui Dan Petrescu, Minteuan chiar are cu ce se lăuda: cinci victorii din cinci meciuri, parcurs perfect! Deoarece, frumoasă coincidență, cu exact același bilanț se recomandă, adevărat, în L2, și Bogdan Lobonț, instalat de curând pe banca lui U, se poate spune despre Cluj că e patria antrenorilor fericiți.

Două vorbe despre arbitrajul lui Marius Avram, notat în Gazetă cu 4. I s-a imputat „centralului” că nu l-a eliminat pe Omrani (fault din spate la Vână) și că n-a acordat penalty pentru Viitorul (blocaj Bordeianu la Drăguș), faze petrecute la 0-0.

Posibilă eliminare, deși cu rezerve, nu însă și 11 metri! În ideea că, după ce a lovit mingea, Bordeianu i-a luat piciorul de sprijin lui Drăguș, ar exista literă de regulament pentru penalty. Poate, dar mă îndoiesc că VAR ar fi întors faza. Întrucât întoarce numai faze clare, cred că VAR i-ar fi dat dreptate lui Avram. În opinia mea, a fost prea puțin pentru a dicta lovitură de pedeapsă.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Leo (53 comentarii)  •  17 martie 2019, 16:41

Aveti dreptate insa nu credeam ca veti scrie vreodata ceva care sa nu ii placa Viitorului si lui Gica Hagi. Nu se dadea penalty, felicitari pentru verticalitate mai ales ca pozitia ziarului Gazeta Sporturilor a fost opusa.

Ilie (23 comentarii)  •  17 martie 2019, 16:42

Asta e Ianis si degeaba l-a ridicat in slavi presa. Un mci bun si trei proaste. Presa l-a impins in nationala si vom regreta toti.

daniel (223 comentarii)  •  17 martie 2019, 17:12

Destul de corecta relatarea dv. Nu a fost penalti si nici eliminarea lui Omrani nu se justifica. Unii jurnalisti scriu doar ca sa ii faca placere lui Gica Hagi sau sint *** de acesta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AliBaba (223 comentarii)  •  17 martie 2019, 17:50

Misto chestia cu antrenori fericiti. Cei de la Cluj sunt mai seriosi decat colegii lor de breasla din Bucuresti. In materie de arbitraj provincia continua sa fie numarul 1. Rainea, Craciunescu, Porumboiu, Balaj si Hategan.

Stan (44 comentarii)  •  17 martie 2019, 19:14

Foarte obiectiva analiza. La fel cele doua faze controversate de arbitraj. Trei victorii la rand ar fi fost psihic greu de realizat de o echipa asa cruda cum este Viitorul.

Dragos (250 comentarii)  •  17 martie 2019, 20:19

Voi l-ati bagat pe mediocrul de Ianis in Nationala, acum spalati-va cu el pe cap. E asa de bun ca...nu e bun decat un meci din paispe.

Durden (338 comentarii)  •  17 martie 2019, 22:42

iata unul dintre marii scriitori ai romaniei!! "in opinia mea" spuse el, in timp ce critica romgleza in alte articole..batran ipocrit....

Cita (2118 comentarii)  •  17 martie 2019, 22:57

Imi pare rau s-o spun, dar golul, in opinia mea, a venit pe fondul de stress al portarului care a fost dojenit de toata lumea la o faza anterioara. Omul nostrum s- intimidat si apoi a luat gol usor. Din pacate. Dupa mine, zero-zero era scorul corect.

Cita (2118 comentarii)  •  17 martie 2019, 23:27

Mai e ceva: Nu dau sfaturi unui celebru fotbalist, numit Gica Hagi, departe de mine gandul asta, cu toate acestea cred ca ar trebui sa-I invete mai bine pe atacanti cum sa traga spre vinclu din actiune de la marginea careului, cu efect, asa cum facea dansul in plina glorie.

zapacitu’ (2118 comentarii)  •  17 martie 2019, 23:33

Mi s-au parut putini oameni in tribune la Ovidiu si parca nu stiau sa incurajeze echipa; bateau doar o toba constant. Apoi am vazut ca e destul de micuta (tribuna) - dar cocheta, ce-I drept. Pe banii cui a fost construita, ca pare noua aceasta arena in miniatura!?

Melteanul (911 comentarii)  •  17 martie 2019, 23:43

N-avem bre nea Ovidiule cu cine! Daca nici cu echipa asta tanara si cu un Ianis care a umilit FCSB tura trecuta nu reusim sa le ascunem mingea zapacitilor acestia de clujeni, de la cine sa ne mai asteptam la ceva bun in fotbalul romanesc contemporan? Zi-le matale, nea Ovidiu, ca le stii pe toate, mai aprindem flacara sperantei sau ne limitam la carbuni, facem gratarul si-apoi suflam jarul stins in patru vanturi?

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 martie 2019, 11:19

Si uite cum s-a dus valul nene jurnalistule!!!!Asa o sa se duca si credibilitatea ...(referire la articolul trecut cu Ianis pe val...)Din pacate pentru dv. Craciunescu-stiti tipul de care va aminteati cand va venea mingea sa le dati peste nas stelistilor...-a spus ca Viitorul a avut penalty clar la Eric....Desigur ca nu ma mira niciodata victoriile pe care le vedeti meritate ale clujenilor...Avram spre critica dv. si a CFR este arbitrul care s-a remarcat si la faza cu penaltyul de la Cluj cu Camora...Acum va ramane sa faceti diligentele necesare ca in urmatoarea campanie europeana a CFR musai ca astia sa fie arbitrati numai de Avram...Spre aducere aminte...Omrani chiar a fost eliminat cu luxemburghezii ,deci...?-----Daca erati atent ati fi vazut ca si meciul trecut Ianis a tot parlamentat cu arbitrul,dar nu?Era bine ,ce stelistii vroiau ei sa castige?...Si ...Craciunescu!!!!"Omrani trebuia să primească roșu, îl calcă pe tendon pe adversar. Există altceva decât roșu la o astfel de fază? Galben de ce să dai? Acesta e un atac imprudent", a declarat Crăciunescu.........................Crăciunescu susține că Viitorul merita un penalty în minutul 77, la intervenția lui Kevin Boli asupra lui Eric. "Un adversar îl ia în brațe și îl ține. Trebuie să dai penalty, îl ia în brațe și îl trântește în careu. Nu e luptă corp la corp, ci un adversar care îl ia în brațe și îl ține pe spate", a mai spus fostul arbitru și președinte al CCA.

?????? (831 comentarii)  •  18 martie 2019, 11:47

Ați remarcat și faptul că Nicolae de la Astra s-a apucat de "gigisme" în fotbal , lăsându-i pe banca de rezerve pe Begue și Zouza, de obicei titulari în partidele câștigte de Astra și schimbând și sistemul defensiv în unul cu 3 fundași centrali când de obicei folosește 4 fundași în apărare , iar Gigi Becali ține să anunțe îninte de fiecare partidă cu Astra că are bani de primit de la Nicolae , cu care a aranjat împrumutul pentru clubul Astra de la FCSB ? Remarcați și faptul că Mitică Dragomir ,care a contribuit în mod important, în anii anteriori, la starea actuală a fotbalului, se declară de acord cu unele dintre deciziile și acțiunile din partida Astra - FCSB ?

Jean (280 comentarii)  •  18 martie 2019, 12:09

Si fara acordul Gazetei tot CFR Cluj Napoca va lua titlul. Ca sa moara cine stim noi de necaz si de inima rea.

Iulian (190 comentarii)  •  18 martie 2019, 12:14

Viiorul a inceput sa depinda prea strans de forma lui Ianis si asta nu e bine pentru Gica Hagi.

Cosmo (237 comentarii)  •  18 martie 2019, 14:12

Hai U și CFR!!!

Comentează