Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ne schimbăm părerea?! 

Nici n-a început bine play-off-ul că ne și mutăm atenția de la el, deoarece naționala se pregătește să ia startul în preliminariile CE 2020

Permalink to Ne schimbăm părerea?! 
duminică, 10 martie 2019, 4:16

În vederea confruntărilor cu Suedia (23 martie, Stockholm) și Insulele Feroe (26 martie, Cluj), Cosmin Contra a trimis convocări pentru 20 de stranieri. Ne referim, evident, la o listă lărgită. Pe ea figurează, alături de câțiva senatori de drept, și candidați la care e de presupus că responsabilul „tricolorilor” va renunța. Pentru că lotul urmează să fie completat cu fotbaliști din Liga 1.

Să remarcăm extinderea ariei de selecție. În sensul în care Contra recurge, în premieră, pe lângă jucătorii din Europa, majoritari, și la cei ce evoluează în Asia și America de Nord! E vorba despre „asiaticii” Stanciu (Al Ahli) din Arabia Saudită și Rotariu (Astana) din Kazahstan, apoi de Al. Mitriță, recent transferat la New York City. Asta în condițiile în care, abia reintrat după accidentare, Budescu (Al Shabab) a ieșit din cărți de data asta.

Plecând de aici, se recomandă să ne schimbăm părerea, măcar parțial, despre campionatele din afara „Bătrânului Continent”. Pe care ne-am obișnuit, veche prejudecată, să le privim de sus, să le luăm la preț de matineu. Corect, ele n-au ajuns la nivelul celor europene cu tradiție, iar până la Top Five (Anglia, Germania, Spania, Italia, Franța) mai au drum lung de străbătut. Se merge în Orient mai mult pentru salariu și mai puțin pentru performanță. La fel de adevărat e însă că ele, inclusiv SuperLiga chineză, posedă o infrastructură de invidiat. Grație acesteia și unor investiții masive în antrenori și jucători, competițiile pe care le ironizam ca fiind exotice, campionatele cămilelor, niște glumițe, au progresat serios.

De altfel, ca să nu ne mai batem aiurea cu pumnii în piept, să mai notăm ceva. Că fotbalul tricolor e firav reprezentat în Top Five, anemic, unde sunt titulari doar Tătărușanu (Nantes), Ionuț Radu (Genoa) și Șt. Radu (Lazio), ultimul retras din națională. Veți riposta că Fl. Andone e legitimat în Anglia (Brighton), Al. Maxim în Germania (Mainz), V. Chiricheș (Napoli) și G. Pușcaș în Italia (Palermo). De acord, numai că primii trei prind mai rar echipa, Maxim chiar foarte rar, în timp ce Pușcaș joacă totuși în Serie B! Palermo trage la promovare, însă din eșalonul secund.

Andone a devenit indisponibil după ce a suferit o leziune musculară la, culmea ghinionului, încălzirea dinaintea partidei cu Crystal Palace! Tocmai marcase unicul gol al victoriei lui Brighton în fața lui Huddersfield, a treia sa reușită în 9 meciuri de Premier League, când i-au cedat mușchii. Cum se estimează că va sta trei săptămâni, va rata debutul în preliminariile CE.

Firește, Contra regretă pierderea lui Andone. Din fericire, are destule soluții pentru postul de vârf de atac. Poate apela din țară la Țucudean și Alibec, iar din străinătate, la Pușcaș și Keșeru. Cel din urmă izbutise până la derby-ul cu Levski, de diseară, 21 de goluri în 37 de întâlniri din stagiunea în curs.

Favorit se anunță, chiar unul detașat, George Țucudean, care a înscris sâmbătă, la CFR-Sepsi 3-1, cel mai rapid gol din actuala ediție a Ligii 1, la 19 secunde după fluierul de început! Datorată lui Liviu Manolache, statisticianul GSP, fișa lui Țucudean impresionează: 17 goluri în 1.841 minute de L1, adică un gol la 108 minute; goluri decisive în 10 meciuri; marcate toate din careu, 13 cu piciorul drept, 3 cu stângul și doar unul cu capul etc. Sunt curios ce opinie au cititorii despre concurența pe postul respectiv. Vom mai discuta pe tema asta.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:31

...nu dam niciun gol in Suedia...

Fabius (39 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:32

In acest moment, Tucudean este cel mai in forma atacant roman. Totul este foarte clar si nu prea sunt alte solutii.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:32

Din pacate statisticianul dumitale in cazul Tucudean si Alibec nu ti-au prezentat si situatia accidentarilor...Daca GSP este credibila...Tucudean in primavara asta tot a avut probleme medicale la mai mult de 3 m3ciuri...Ba cu inima cand a fost schimbat la pauza,cu Iasul a jucat ultimele 3 minute,ieri a cerut schimbare tot datorita unei schimbari,...Alibec stiu ca in ultimele etape a fost in tribuna tot datorita unor accidentari...Deci...dumneavoastra chiar nu stiati lucrurile astea?Sau pentru Nationala nu trebuie in primul rand jucatori cu partea fizica puca la punct?

John (564 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:34

Dupa cum joaca acum clar ca Tucudean e cea mai indicata varianta ca varf de atac. Cu conditia sa poata rezista un meci intreg ca vad ca se tot cere afara inainte de final.

Ali Bec (212 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:37

1. Țucudean, 2. Pușcaș. Sau, dacă are Contra forță in axul central, amindoi. Dar ma îndoiesc.

ManX (119 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:37

Sa remarcam extinderea hectarului de selectie.

petschovschi (30 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:41

În mod evident, soluția aleasă nu poate fi decît Țucudean.

Vali (46 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:47

Corect pusa problema. Noi ne credem zmei dar in campionatele tari stralucim prin...absenta. Nu mai vorbesc de sarbi, croati, etc dar si bulgari sunt mai multi ca romani.

MIHAI (12 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:48

Tucudean e favorit, dar el trebuie jucat in mod special, cu sarcini tactice precise pentru cei care prepara faza de gol. Asta inseamna ca selecționerul sa pregătească temeinic scheme de atac, care sa puna in valoare calitatile incontestabile de marcator ale vârfului de atac, ceea ce e cam putin probabil, Contra e mai degrabă un adept al jocului bazat pe surprizele intuitive de moment ale jucătorilor. Sigur, pentru un joc elaborat, trebuie sa ai la dispoziție si jucatori capabili sa respecte "rețeta" selecționerului.

Lari (46 comentarii)  •  10 martie 2019, 16:59

Țucudean și Pușcaș, cu Nistor în spatele lor, să aibă cine să le pasese.

qwerty007 (26 comentarii)  •  10 martie 2019, 17:04

Chiar daca nu as fi kfr-ist tot cu Tucudean as vota !O baga ala din orice pozitie !!!

chryss (2 comentarii)  •  10 martie 2019, 17:05

Tucudean titular

Bogdan (5 comentarii)  •  10 martie 2019, 17:08

Atacul Romaniei este destul de firav. Tucudean este un var inteligent, in forma in acest moment dar Maidanul nostru este departe de marile campionate. Atingi pe unu sa-i omori o musca de pe tricou si se tavalaeste de parca ar fi jefuit. Daca lumea ar avea curaj si-ar asuma urmatoarea treaba: Dupa campionatul de tineret din vara sa ia intreaga echipa si s-o faca nationala mare. Daca ar fi Lucescu si ar fi lasat asta ar face. Credeti in tinerii manji si lasati-i sa joace, cu riscul de a pierde calificari, de a termina pe ultimul loc...si ce? , n-am mai patit-o? PS Ma mir ca Nea Ovi la uitat pe somerul Daum. In alta ordine de idei toate articolele care nu-l au in text pe Daum sunt scrise bine, la obiect.

Razvan (331 comentarii)  •  10 martie 2019, 17:08

Chiar nu comteaza cine e atacant, poate juca si Ganea, cu ale lui 120kile. Cu Suedia nu avem nicio sansa, sa fim realisti! Doar printr'un accident o sa scoatem un egal! Romania este (de cativa ani) in urma a 4a valorica a Europei! Asta e adevarul!

dinamo_fan (127 comentarii)  •  10 martie 2019, 17:17

nea Ovi, daca erai meserias, lansai discutia in iarna. acum doar pare ca vrei sa-l impingi pe Tucu in centrul atentiei. nu are nevoie, deja l-a observat toata lumea.

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  10 martie 2019, 17:56

De acord ca Țucudean e cea mai buna soluție!

Tity (1 comentarii)  •  10 martie 2019, 17:59

Cand il vreti la unison pe Tucudean, uitati un lucru esential. Ca e deficitar in jocul la cap, care e stilul tipic al suedezilor.

Claudiu (343 comentarii)  •  10 martie 2019, 18:31

Daca gindim ca Razvan ca nu avem nici o sansa cu suedezii o sa pierdem din start. Chiar daca teoretic ei sint favoriti si pentru ca joaca pe teren propriu datoria noastra e sa speram si sa incercam. Inii demobilizeaza dinainte.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  10 martie 2019, 18:38

Eu as zice sa va concentrati pe play-off, participarea la preliminarii fiind una formala, din obligatie. Un final ar fi indepartarea lui Contra de la Nationala in urma unor rezultate extrem de slabe. Noi nu facem parte din Europa fotbalistica cu 2 viteze ci din Europa fotbalistica cu marche en arierre.....sau marsalier daca vreti

Sasa (29 comentarii)  •  10 martie 2019, 18:50

Problema lui Tucudean este ca e golgheter intr-un campionat ce NU a avut vreo reprezentanta in grupele europene (EL sau UCL). Ba mai mult, joaca la o echipa ce a fost eliminata de catre campioana din Luxemburg. Ca si o comparatie, la sarbi, atacantul Stelei Rosii, ce a dat 2 goluri celor de la Liverpool in meciul din UCL, e rezerva la nationala.

Vladone (1 comentarii)  •  10 martie 2019, 19:03

Avem arie mai larga de selectie dar calitatea e indoielnica...

GeoOp (113 comentarii)  •  10 martie 2019, 20:10

Nationala asta e pierduta Degeaba o intoarcem pe toate partile. Astept cu nerabdare CE U21 din Italia.

Fane (150 comentarii)  •  10 martie 2019, 21:02

Ca la fiecare început de campanie cei care își câștigă pâinea dintr - un fotbal fără valoare se îmbată cu tot felul de calcule pe care le continuă până nu mai e nici 1% vreo șansă de calificare. Când citesc lotul de "vedete "care nu au confirmat (excepție fac cei câțiva tineri care poate nu ne vor dezamăgi peste un an sau doi) mă gândesc dacă vom învinge Feroe fără mari emoții.

gio (76 comentarii)  •  10 martie 2019, 21:18

Vad ca Nea Ovidiu evita sa observe ca daca Maxim prinde foarte rar echipa la Mainz, vesnicul pilangiu Chiriches a jucat la Napoli fix 100 de minute in ultimele 8 luni. Altfel, nu facem ceva analiza referitor si la celalalt pilangiu de serviciu, Nicusor Stanciu? Freaca menta degeaba si prin arabia saudita, zero goluri pana acum, asta in timp ce vechea sa echipa Sparta si-a revenit subit si bate tot imediat dupa ce a plecat "diamantul" desertului. Presa e blat iar nationala se face pe pile, interese, spagi, impresari asa ca voi tine cu Suedia si Ins Feroe, cu voia dumneavoastra.

Iulian (190 comentarii)  •  10 martie 2019, 22:06

@gio. Ai dreptate dar Chiriches a fost vreme indelungata accidentat la genunchi. Apoi operat.Maxim nu, el pur si simplu nu are loc la Mainz desi e bun de joc.

Dilimache (657 comentarii)  •  10 martie 2019, 22:57

Iar ne facem de ***, dar nu-i problema, ne-am obisnuit sa fim cei mai prosti din curtea scolii...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cita (2118 comentarii)  •  10 martie 2019, 23:22

Ne intrebati de concurenta pe postul de atacant si pe bune dreptate; aici sunt golurile si spectacolul din atac. Insa eu consider ca fiecare compartiment, dar mai ales mijlocul, are un rol la fel de important. Ca sa nu mai vorbim de portar, in opinia mea fiind postul cheie si la fotbal dar si la handbal. Echipele cu adevarat mari investesc constant in aceste posturi esentiale.

Cita (2118 comentarii)  •  10 martie 2019, 23:58

Hai sa mai dam o sansa primei reprezentative romanesti de fotbal, desi am facut-o fara succes de mai multe ori in ultimii (nici nu-mi mai amintesc cati) ani. Multi dintre noi nu uita socul pe care l-am avut cand ne-au eliminat suedezii in SUA exact cand eram pe val si ;parea ca nimic nu ne sta in cale sa jucam prima finala de CM de fotbal din istorie.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  11 martie 2019, 1:36

Keseru dă gol meci de meci la club dar la națională nu se regăsește. O fi un blocaj psihic, sau ce oare? Dar tot pe mâna lui Țucudean aș merge acum, pentru că e în formă. Sau el și cu Pușcaș împreună. Problema este că Țucudean e combinativ, să sperăm că are cu cine să facă faze frumoase contra Suediei.

?????? (831 comentarii)  •  11 martie 2019, 4:05

Ce opinie aveți totuși de numirea lui "badea Scârțan" la CSU Craiova, sistemul "sorinacio catenaccio" , varianta "cu autobaza în poartă" ?

?????? (831 comentarii)  •  11 martie 2019, 4:14

Considerați că ar putea fi realizat și un documentar care ,,s-ar putea intitula" chiar și "Întoarcerea lui badea Scârțan", în fotbal, deci, nu a lui Pavel Badea ?

Daniel (223 comentarii)  •  11 martie 2019, 6:52

Il sustin pe Iulian si pe gio. Chiriches si Stanciu nu ar trebui sa joace in Nationala dar ce sa faca Contra daca nu exista altii mai buni...A reintrat si Dragos Grigore de vreo doua trei meciuri si nici el nu joaca cine stie ce. E la numar. Orice s-ar spune cu Contra tot avem rezultate mai bune decat cu clovnul de import Christoph Daum

Maxentiu (65 comentarii)  •  11 martie 2019, 10:33

Cred ca Tzucu-gol are sanse mari sa devina cel mai bun golgeter al nationalei daca o tine tot asa.

Xbotz (38 comentarii)  •  11 martie 2019, 16:06

La echipa naționala nu trebuie sa existe veterani , contează mai puțin experiența in meciurile internaționale și mai mult forma de moment , iar din acest punct de vedere Tucudean este cel mai in forma atacant roman , de departe . Dacă nu este titular , cel puțin cu Suedia , atunci nu văd care sunt criteriile lui Contra atunci când face echipa . Mai ales ca celălalt atacant in forma , Keseru , joaca intr-un campionat mai slab decât Liga 1, la o echipa care , deși provine dintr-un campionat mai slab , ar putea câștiga titlul in Liga 1 și , in plus, Keseru nu marchează la naționala. Mai mult de atât , jocul ofensiv al naționalei este unul speculativ , nu dominam adversarul , nu avem o mulțime de atacuri poziționale , de aceea este mai potrivit Tucudean , un atacant in forma și oportunist.

acciduzzu (16 comentarii)  •  11 martie 2019, 16:41

Tucudean ala câte șuturi a tras pe poarta cu Dudelange, la Cluj?

Emilian (143 comentarii)  •  11 martie 2019, 16:48

E clar ca Tucudean este solutia nr 1 in acest moment, insa sa nu uitam ca el are tot felul de indisponibilitati fizice care nu prea il lasa sa joace 90 minute. Puscas si Keseru sunt variantele de rezerva. Alibec...e mult prea devreme pentru a-l repropune in echipa nationala.

Zapacitu’ (2118 comentarii)  •  11 martie 2019, 23:44

DouazeciDouazeci pare departe, dar nu e! Cosmin Contra facu bine ca se uita dupa talente baieti tineri prin alte ograzi, insa eu unul, in locul lui, m-as duce la scolile celebre ale lui Hagi precum si cea de la Craiova, sa caut si sa gasesc tineret valoros si dornic de afirmare in fotbalul mare.

Comentează