Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Fără Copos și Lucescu 

Datorită unor întâmplări de dată recentă, a crescut speranța suporterilor giuleșteni că George Copos și Mircea Lucescu ar putea reveni alături de echipa lor de suflet.

Permalink to Fără Copos și Lucescu 
vineri, 15 februarie 2019, 4:30

Asta s-ar petrece într-un moment în care trupa antrenată de Pancu, cu victorii pe linie în cantonamentul de iarnă din Antalya, pare capabilă să promoveze în L2. În acest sens atârnă foarte greu, poate chiar decisiv, sprijinul acordat de Primăria sectorului 1. Edilul șef Daniel Tudorache constituie, cum să-l numesc?, patronul neoficial al noului Rapid, protectorul societății comerciale în care Victor Angelescu deține, cu 40 la sută din acțiuni, pachetul majoritar.

Atitudinea suporterilor e de înțeles. Deși unii dintre ei l-au contestat vehement pe Copos, inclusiv când i-au dus o colivă la unul dintre procesele din Dosarul Transferurilor!, ceilalți l-ar vrea înapoi. Simplu de ce. Deoarece acesta, uneori cabotin, alteori zgârcit, câteodată ambele, a fost om de succes pentru culorile vișinii. Concret, în 21 de ani trăiți de el în Grant, până în 2013, Real Giulești a câștigat două campionate (1999, 2003), de patru ori Cupa și Supercupa României. Niciun alt conducător din istoria Rapidului n-a obținut atâtea izbânzi, statistica nu minte.

Sigur, autorul comparației cu „Farmecul vieții” a comis și greșeli. A plătit pentru ele cu libertatea, știți povestea. Nu mă sfiesc însă să scriu că George Copos i-a făcut Rapidului infinit mai mult bine decât rău. Între altele, i-a deschis drumul spre Europa. De aceea, logic, nu puțini îl regretă și trag nădejde să se întoarcă.

Faptul că, în decembrie 2018, Copos a apărut, surprinzător, la o serbare dedicată Rapidului de Primăria sectorului 1 i-a determinat pe fani să creadă că ar intenționa să revină. Din păcate, nu-i așa, cel în cauză precizându-mi ieri că varianta este exclusă. Că va fi mereu cu inima lângă Rapid, dar atât: „Nici eu, nici copiii mei nu ne vom mai implica niciodată în fotbal! Niciodată, niciodată, niciodată!”. Admite că ar putea să mai contribuie cu un sfat, cu o sugestie, sub nicio formă însă cu bani. Zero șanse. Unul care s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt, nu?

La fel, adică fără speranță, stau lucrurile și în privința tehnicianului care a adus în Giulești Cupa în 1998 și titlul în 1999. Dacă mai există vreo șansă, măcar teoretică, măruntă, ca George Copos să se răzgândească, nu există niciuna, chiar niciuna, ca Mircea Lucescu să revină acum sau într-un viitor apropiat. În ciuda despărțirii de naționala Turciei, pas greșit pe care și l-a asumat recunoscând că trebuia să meargă la o echipă de club, Luce rămâne un antrenor curtat la nivelul cel mai înalt. Deci nu-i greu de crezut, ci e de-a dreptul imposibil, să aleagă o formație de ligă inferioară, fie aceasta una de care se simte legat sentimental. Solidar cu ea. E ceea ce mi-a declarat ieri.

În consecință, fără să-și mai facă iluzii referitoare la Copos și la Lucescu, Dan Tudorache merită felicitat pentru demersul de a revigora Rapidul, o echipă foarte iubită. Ar fi în interesul unor suporteri devotați, dar și în al întreg fotbalului nostru, ca formația vișinie să renască din propria-i cenușă. Iată de ce o astfel de operațiune se cuvine sprijinită din plin, energic. Atât că, atenție la ce urmează!, Rapid nu trebuie ajutată din bani publici. Ca să nu dea de alte belele și să cadă din lac în puț.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Tyty (127 comentarii)  •  15 februarie 2019, 16:41

Numai un nebun putea astepta altceva de la Il Luce. Copos s-ar putea sa se suceasca daca ii vor iesi ceva pistari ca are cheltuieli mari dupa ce abia s-a insurat cu fosta secretara tinerica.

Dumi (60 comentarii)  •  15 februarie 2019, 16:44

Lucescu daca ar fi s-ar duce la Dinamo ca sa ii dea branci Strambului. Lucescu nu ii uita niciodata pe cei care il jignesc. Si nu se da inapoi sa le plateasca polite. Rapid nu mai e la nivelul lui ca sa viseaze unii.

Sala dalles (9 comentarii)  •  15 februarie 2019, 16:45

Cu tot respectul il Luce al matale ar trebui sa se retraga nu de alta dar are o virsta foarte inaintata si nu e ziarist . Aia ca nu are timp de stranepoti nu tine. Are .

Mircea (16 comentarii)  •  15 februarie 2019, 16:50

Eu nu inteleg de ce se discuta despre suporterii care l-ar vrea pe Copos sau pe Lucescu la Rapid. Fiecare este liber sa vrea sau sa isi doreasca orice. Este o tara libera. Sa scri un articol despre o negare a acestui zvon lansat chiar de "ziaristi" este un efort care nu trebuie luat in calcul. Spun asta pentru ca majoritatea stirilor false sunt lansate chiar de "jurnalisti". Acestia inventeaza subiecte pentru ca tot ei sa le dezminta dupa. In momentul in care jurnalistii nu sunt in stare sa scrie un articol inventeaza ceva pentru ca mai apoi sa aiba ce sa dezminta. Asta este slujba de jurnalist in Romania.

radu.cristi11 (3 comentarii)  •  15 februarie 2019, 17:02

" pistari" exista in capul tau de ***, de ce oare va mananca undeva sa tot scrieti in spatiul public cand sunteti sub nivelul de educatie al unui prescolar???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (25 comentarii)  •  15 februarie 2019, 17:06

Un articol asemanator puteati sa faceti si atunci cand a renascut Universitatea. Asa cum il laudati pe Tudorache. Ati mers si mergeti pe mana lui Mititelu in continuare. Fiecare cu optiunile lui dar echidistanta si obiectivitatea cu care va laudati, cum e? Numai GSP mai foloseste denumirea de CSU Craiova impotriva oricaror evidente juridice si fotbalistice.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  15 februarie 2019, 17:07

Discuții tovărăşeşti!

lonut (1 comentarii)  •  15 februarie 2019, 17:08

Cu George Copos la conducere Rapidul va retrograda din nou in liga a 5-a.

Mihai (6 comentarii)  •  15 februarie 2019, 17:15

Nu e obligatoriu sa fim in top, nici noi, nici Dinamo, nici Steaua, nici nimeni. Nu oricum si nu cu oricine. Nu mai bine ne ridicam incet dar sigur, cu oameni care asigura un echilibru intre castiguri proprii si performanta sportiva decat cu niste oameni gri care leaga sportul romanesc in mii de sfori? Candva eram la ani lumina de altii, acum sunt ei la ani lumina de noi. De ce? Pentru ca aia s-au pus pe treaba, in timp ce noi ne balacim in aceeasi mocirla si ne mai si place pe deasupra.

Bratu (104 comentarii)  •  15 februarie 2019, 17:36

@Bogdan. Iti place tie ori nu asta e denumirea oficiala a echipei. Asa figureaza ea in scriptele federatiei deci ciocul mic. Si nu vad de unde ai scos chestia cu Mititelu ca nu am gasit nici un articol semnat de Ovidiu Ioanitoaia in favoarea lui. Doar cele in legatura cu folosirea stadionului in care ziaristul are dreptate nu clubul. Pentru ca stadionul s-a construit din banii tuturor contribuabililor craiovenii si nu doar din banii simpatizantilor noii Universitatii.,

Razvan (331 comentarii)  •  15 februarie 2019, 17:47

Pai cum, tovarasu' Ioanitoaia, cand Tudorache da banii nostri dupa bunul plac si ca sa isi faca imagine, nu mai face un abuz, cum il acuzai mai ieri (impreuna cu fanii matale) pe Isarescu, in legatura cu arenele BNR? Sau banii sectorului 1 or fi ai lui Tudorache si nu stiam noi!

Gary (7 comentarii)  •  15 februarie 2019, 18:10

Trei ***,trei pupin....trei TOVARASI . Mos Ioanitoaia;nu cumva traiesti vremuri <1989? Mai lasa si pe altii ca esti OUT OF TIME!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (347 comentarii)  •  15 februarie 2019, 18:21

Bai Razvane tu chiar esti prost fara frontiere? Pai dl Ioanitoaia scrie apasat ca fara bani publici si tu intelegi cu!!! Te ia capul ce *** pot fi unii dar pretentii au...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

terro (1 comentarii)  •  15 februarie 2019, 18:31

rapidul este acolo datorita marelui copos ,acum il vreti inapoi ca sa ce sa mai fure ca altceva nu stie ,ehehei undes zilele alea

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 februarie 2019, 18:34

...articol deoaebit de prost ...la nimeni care cunoastem putin fotbal nu ne trecea prin cap ca vreunul din cei doi s ar duce la Rapid ...dar la absolut ...nimeni... De ce sa scriem un articol perfect redundand ?...pentru 20 000 de E pe luna?

gogu (32 comentarii)  •  15 februarie 2019, 18:50

bre nea ovidiule toata lumea fotbalistica stie ca matale ai fost prietenul si admiratorul nr unu al lui lucescu acum sa scrii ca vine la rapid unde copos l a umilit e prea mult ,copos A UMILIT PE TOATA LUMEA o fi avut dreptate sau motivele lui nu le judecam dar amandoi la la rapid e prea mult , jos rednic

gogu (32 comentarii)  •  15 februarie 2019, 19:02

NEA OVIDIULE sa mi spui ce face cel mai bun antrenor in ultima etapa bre pierde cu botosani si o sa dea vina pe arbitri sau pe jucatori hai bre nici acum nu l cunosti

Costin (46 comentarii)  •  15 februarie 2019, 19:04

Maestre ai inceput sa scrii pe zapada!

Eugen (5 comentarii)  •  15 februarie 2019, 19:43

Primarul Tudorache ar trebui felicitat daca ar ramane ceva dupa el in sectorul 1!! Faptul ca directioneaza bani publici spre un anume club la ordinele sefului de partid nu cred ca e un merit!!! Ce ai de castigat din asta, nea Ovi??

Mateias (70 comentarii)  •  15 februarie 2019, 20:20

ovidiu_3003, de cate ori sa-ti spun ca Ovidiu Ioanitoaia are 40 000 de euro pe luna ca sa retii? Ieri ai spus acelasi lucru. Nu iti place nu mai citi dar scuteste-ne de delirul tau. Se vede ca esti prostovan dar fa un efort sa Te luminezi. Situatia e grava pentru ca pe langa prostie tu ai si mintea ratacita. Esti totusi bun la ceva penibilule Are lumea de cine sa rade.

vasco (363 comentarii)  •  15 februarie 2019, 21:20

Aaaa,ce vremuri!!!Cu Copos si lucescu!30-40 de lovituri libere de pe la 16-20 de metri date de arbitri,batute de marele Lupu...!O tempora!A fost apogeul cooperativei coordonate de Lucescu,de data asta nu pentru dinamo ci pentru ...." banii lui Copos"...Ce vremuri de glorie!!!Nu-i asa ,nea ovi?

?????? (831 comentarii)  •  15 februarie 2019, 23:06

Opinați că la încheierea sezonului competițional de fotbal ar fi competitiv să fie făcute și propuneri de retrogradare a 3 sau 4 arbitri din lotul de la Liga 1 , prin votul cluburilor din Liga 1 din sezonul compețional încheiat și al reprezentanților publicațiilor sportive și posturilor TV cu profil sportiv, cu reprezentativitate semnificativă ca audiență publică ?

?????? (831 comentarii)  •  16 februarie 2019, 0:25

Opinați că arbitrii care ar putea fi votați pentru retrogradare însă nu ar obține numărul de voturi pentru a fi retrogrdadați, ar putea fi și ei sancționați financiar în funcție de voturile pe care le-ar putea primi pentru retrogradarea din lotul de arbitrii ai ligii 1 ? Ați remarcat cumva dacă jucătorii mai activi din teren sunt sancționați, în etapele de până acum din acestă ediție a campionatului Ligii 1, ceva mai repede și mai lejer , de arbitrii ce arată și fizic și ca mișcare și plasament în teren că probabil și-ar dori partide de fotbal cu un ritm ceva mai scăzut ?

Viktor (278 comentarii)  •  16 februarie 2019, 0:29

Asta e noua moda la gsp. Gazetarii lui peste prajit scriu ceva dupa care vine Ioanitoaia sinle da peste degete. Intrebarea e de ce ii lasa sa debiteze orice prostie. Ca sa aiba el ce indrepta sau de ce.

?????? (831 comentarii)  •  16 februarie 2019, 0:36

Opinați că ar trebui evaluat și cât a alergat fiecare arbitru de centru la fiecare partidă pe care a arbitrat-o și câte cartonașe a arătat , amintind și despre considerațiile antrenorilor care spun că "arbitrul ține meciul în mână" ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  16 februarie 2019, 1:18

Matias ...baiatule...sa nu exageram...

Dilimache (657 comentarii)  •  16 februarie 2019, 1:36

Imi vine sa rad...ce sa caute M Lucescu, cel care oriunde s-ar duce ar fi adulat si ar castiga o gramada de bani, in tara asta unde totul se duce de rapa, unde toti prostii se cred destepti si arunca cu pietre, intr-un sistem corupt pana in maduva oaselor in care nu exista un sistem de valori, ce sa caute???

motanul incaltat (603 comentarii)  •  16 februarie 2019, 2:02

As compara acei suporteri ai Rapidului ce vor intoarcerea lui Copos si Lucescu cu tarani distrusi ai Romaniei care vor PSD ca le da ulei, faina , galeti si ajutoare sociale....Asta iti doresti asta o sa ai.....Nu autostrazi nu civilizatie---ci doar o data pe an concert cu Andra-moca si mici cu bere la pet....Probabil Copos o sa-si calce pe inima si va face cinste cu seminte de floare gratis.....Si va promite normal, ca asta e totalmente gratis , participarea in primavara Europa League.....

Sandu Gigel (1 comentarii)  •  16 februarie 2019, 10:29

Copos trebuie sa fie nebun sa se mai bage in fotbal dupa ce a facut puscarie din cauza fotbalului

Dumitru Ciobanu (47 comentarii)  •  16 februarie 2019, 10:34

Moșule nu ai nepoți de crescut?nu ai ieșit la pensie ?că mult rău ai făcut fotbalului tot băgînd bățul prin gard pentru a stîrni,ceartă și ură,așa ai făcut o viață mai lasă pe cei tineri, sau mai ai sîmbrie și dela șeful fermei?

Dumitru Ciobanu (47 comentarii)  •  16 februarie 2019, 10:36

Să vă fie rușine că cenzurați părerile celor care vrea să fie liniște și bine fotbalului.

Dumitru Ciobanu (47 comentarii)  •  16 februarie 2019, 10:38

Rușine de zeci de ori rușine ce faceți și cum stricati fotbalul.

Ali Bec (212 comentarii)  •  16 februarie 2019, 11:11

Tataie, dacă tot dau din casa, mai povestește ne și de Sandu, Dragomir și alți prieteni

razvan (2 comentarii)  •  16 februarie 2019, 11:48

Merita toate aprecierile si tot respectul domnul primar Tudorache pentru ce a facut in proiectul Rapid si in general pt sec. 1 care vrea sa atraga catre sport tinerii din sector creindu le conditii optime in sperata de ai face oameni utili sociatati daca nu campioni. este singurul primar din pacate care a inteles ca sportul inseamna sanatate inseamna educatie pt tineri si ca merte sa faci toate eforturile pt.acest proiect. FELICITARI domnule primar Tudorache

Soare (2 comentarii)  •  16 februarie 2019, 11:53

Merita toate aprecierile si tot respectul domnul primar Tudorache pentru ce a facut in proiectul Rapid si in general pt sec. 1 care vrea sa atraga catre sport tinerii din sector creindu le conditii optime in sperata de ai face oameni utili sociatati daca nu campioni. este singurul primar din pacate care a inteles ca sportul inseamna sanatate inseamna educatie pt tineri si ca merte sa faci toate eforturile pt.acest proiect. FELICITARI domnule primar Tudorache

Patteu (2 comentarii)  •  16 februarie 2019, 13:47

Este aproape imposibil sa plangi dupa Copos sa vina la Rapid este incredibil cum se incearca in 2019 a se face propaganda ca acest om care a distrus o istorie de aproape 100 de ani care a dezamagit zeci de mii de oameni sa fie bagata in fata sa se intoarca. Chiar suntem un popor fara speranta propaganda comunista in 2019 incredibil...

Tudor (301 comentarii)  •  16 februarie 2019, 18:42

@Patteu. Aiurezi. Rapid a avut cu George Copos la comanda comunist, necomunist cele mai bune rezultate din istoria echipei. Restul e vrajeala unora care fac pe desteptii.

Tudor (301 comentarii)  •  16 februarie 2019, 18:47

@Dumitru Ciobanu. Tu esti cel mai bun exemplu ca nu exista padure fara uscaturi. Batul prin gard si alte tampenii de acest gen. Daca esti pornit sa injuri cu orice pret si fara motiv macar gaseste ceva de soi, nu doar laturi.

Adrian (1 comentarii)  •  16 februarie 2019, 18:58

D-le Ioanitoaia, ultimele 2 articole scrise de dvs sunt o pata pe indelungata cariera de jurnalist care o aveti in spate. Nu va suspectez ca scrieti la comanda, refuz sa cred ca la varsta dvs ar putea sa va mai comande cineva ce si cum sa scrieti, dar va suspectez de propaganda. Propaganda urat mirositoare.

Dorin (166 comentarii)  •  16 februarie 2019, 18:59

Articolul decent care lamureste o chestiune vitala pentru rapidisti. Din aceasta cauza surprinde o reactie turbata ca a lui Dumitru Ciobanu. Plina de ura ea e rezultatul non gandirii unui individ primitiv. Poti fi in dezacord cu orice fara sa fie nevoie sa ponegresti. Asa ceva nu face cinste nimanui.

dumitru ciobanu (63 comentarii)  •  16 februarie 2019, 19:56

Dorin esti un *** sadea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Savu B (1 comentarii)  •  16 februarie 2019, 20:21

Cand a plecat de la Rapid, Copos a dat o palma tuturor *** ***, care vad numai furaciuni si conspiratii in tot ce fac cei care.. chiar fac ceva. Galeria.. bleah! Nici n-as sta de vorba cu suporterii "de profesie". Oameni fara capatai, care, in loc sa munceasca, stau cu mana intinsa. Unde era Rapidul, cand il administra Copos cel zgarcit? Unde e acum, cand e inconjurat numai de iubire? Trebuie sa fie nebun, sa vina inapoi!

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  17 februarie 2019, 0:54

Domnule Ioanitoaia, de ce sugerati soparle precum ca "Rapid nu trebuie ajutată din bani publici." ? Aveti informatii ca Primaria Sectorului 1 baga sau urmeaza sa bage bani in acest club ? Cel putin 3/4 din cluburile din Liga I sunt sustinute din banii publici insa megeti pe blat . UN club (CSM cu o serie intreaga de echipe pe diferite sporturi atat la feminine cat si la masculuin ) este inventat de PSD in colaborare cu Primaria Bucurestiului si sustinut cu milioane de euro din banii bucurestenilor si nimeni nu spune nimic si HOP "...atenție la ce urmează!, Rapid nu trebuie ajutată din bani publici. Am inteles domnule Ioanitoaia ... sa-i lasam doar pe bolsevici si pe mensevici sa *** din banii poporului . O sa spuneti de-acum inainte ca Rapidul va avea stadion din bani publici , insa nimeni din mass-media, niciodata, nu a pomenit ca stadionul construit intre anii 1936-1938 (o copie a echipei Arsenal Londra) a fost din banii salariatilor ceferisti ................. PT. carcotasi... am sa spun ca marea sarbatoare din vara lui 1939 de pe stadionul Rapid - cand s-au sarbatorit 70 de ani de la prima cale ferata din Romania (Bucuresti- Giurgiu) - regele Carol II a taiat simbolic panblica de inaugurare dar pe acel stadion se jucase de aproape un an de zile meciuri de fotbal oficiale . Aviz bolsevicilor si mensevicilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează