Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Suntem nicăieri!

Numărul spectatorilor de pe stadioanele noastre s-a împuținat atât de tare, nu doar îngrijorător, ci de-a dreptul dramatic, încât îți vine să te iei cu mâinile de cap

Permalink to Suntem nicăieri!
duminică, 13 ianuarie 2019, 4:28

Întocmită de colegul Liviu Manolache, media asistenței pe teren propriu în actuala ediție de Liga 1 se înfățișează astfel: 1. CSU Craiova 13.181 de spectatori; 2. FCSB 5.592; 3. CFR 4.427; 4. Dinamo 3.710; 5. Călărași 3.455; 6-7. Sepsi, Poli Iași 2.909; 8. Botoșani 2.618; 9. Gaz Metan 2.490; 10. Viitorul 2.200; 11. Astra 1.245; 12. Chiajna 730; 13. Voluntari 628; 14. Hermannstadt 414.

Dincolo de sentimentul dominant de tristețe, deoarece arenele se golesc de la an la an, se impun câteva observații. Luând-o de jos în sus, să remarcăm că poziția de „lanternă roșie” ocupată de Hermannstadt, care a bifat trei meciuri cu numai 100 de oameni în tribună!, are unele justificări. Unele valabile pentru întreg campionatul, în sensul că un program împins până în ajunul Crăciunului a silit divizionarele A să susțină partide pe frig și pe zăpadă, din care pricină unele s-au și amânat. Altele specific, în ideea că formația antrenată de Miriuță n-a jucat în stagiunea de toamnă-iarnă niciun meci la Sibiu, ea deplasându-se fie la Tg. Mureș, fie la Cluj!

Recordul negativ în materie îl deține FC Voluntari, care a întâlnit-o pe Astra, 1-1, în etapa 20, în fața a numai 30 de plătitori! Într-adevăr, meciul s-a desfășurat pe o vreme câinoasă, frig, ploaie și vânt, dar nu trebuie uitat că stadionul „Anghel Iordănescu” s-a deschis abia în 2016, ar trebui să ofere condiții mai bune, de confort, pentru spectatori.

Din păcate, el nu reprezintă o excepție de la regula conform căreia arenele românești nu-s deloc primitoare. Nu e o plăcere să le vizitezi pe frig, e mai degrabă o corvoadă. Când le omologhează, cu vinovată ușurință, FRF lasă impresia că apără interesele cluburilor, nu pe cele ale amatorilor de fotbal. S-ar impune ca eliberarea licențelor să nu fie doar o formalitate.

În fruntea clasamentului se află Craiova, întrucât darea în folosință a noului „Ion Oblemenco” a înviorat atmosfera din Bănie și, în egală măsură, prestația echipei alb-albastre, înscrisă în cursa pentru titlu. Încă o dovadă că între aceste două elemente există o strânsă legătură. La rându-le, FCSB și Dinamo au pierdut numeroși fani! FCSB din cauză că, pe lângă Arena Națională, a mai jucat la Voluntari (trei meciuri) și la Pitești (două), dar și ca urmare a polemicii cu CSA Steaua, care i-a scindat pe suporteri.

La îndepărtarea fanilor dinamoviști a contribuit parcursul dezamăgitor al unei garnituri pe care Rednic speră s-o ducă totuși în play-off. De notat că, deși pe locul 4, Dinamo a strâns în 9 confruntări găzduite în Ștefan cel Mare, scoțând din calcule așa-zisul Derby de România, 15.338 de spectatori, echivalentul capacității bătrânului său stadion. Dureros de puțin!

Pe marginea acestui tablou dezolant ar mai fi berechet de comentat. Vă invit să priviți însă tabelul de mai jos cu media spectatorilor celor mai iubite formații din Europa, ca să vă lămuriți unde ne plasăm noi, având o sumă a tuturor asistențelor de-acasă pe sezonul în curs de 43.599 de spectatori, nițel peste jumătate comparativ cu Borussia Dortmund singură! Rezultă că ne găsim în coada cozilor, chiar nicăieri! Într-o altă lume, dar cu care avem pretenția să ne măsurăm, ba și s-o depășim! O pretenție vecină cu inconștiența.

TOP 10 media asistențelor
pe teren propriu în Europa

1. Dortmund      81.222
2. Barcelona       76.487
3. Man. Utd         75.331
4. Bayern             75.000
5. Real M.             70.449
6. Schalke           61.239
7. Arsenal            59.959
8. Man. City        54.029
9. Hamburg        52.993
10. M’Gladbach 51.349

Sursa Gazzetta dello Sport

Comentarii (52)Adaugă comentariu

VLAD (13 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 16:57

Nu a comentat nimeni. Asa ai ajuns!

Natal Banat (1 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:12

Dar televiziunile au si ele un aport negativ în ceea ce priveste scaderea numarului de spectatori. Propunând ore nepotrivite si îndepartând astfel spectatorii. Iar cluburile, avide de banii din TV nu se mai preocupa de a satisface suporterii. Asta ca sa nu mai vorbim de nivelul de joc propus de echipele noastre.

jiji (32 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:16

Lumea n are bani de dat pt fotbal,abia au bani de mancare ,ptr ce sa vina la stadion?Sa vedem un patron care e de fapt antrenor?Sa vedem echipe eliminate de amatori din cupe?Sa vedem un antrenor care a luat 2 titluri intr un campionat corupt cum isi ajuta fiica sa faca bani din fotbal?

vasco (363 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:17

@vlad,ce sa-i mai comentezi?Ar insemna sa-i aducu mereu aminte de complicitatea la *** si afucerea in starea actuala a fotbalului romanesc.Culmea e ca se plange de parca chiar l-ar interesa...Daca nu era Burleanu la FRF ci tot sandu si dragomir,sau poate lupescu sau "baciul" putea fi si mai rau ,nu l-ar fi frasuit grija.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alexxxander (38 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:19

Hamburg e pe locul 9 in Europa desi joaca in liga a doua din Germania! Impresionant! Diferenta se datoreaza...culturii fotbalistice, nivelului de trai, stadioanelor in paragina, etc, etc!

Gabriel 74 (6 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:22

Cauze: 1 - programarea meciurilor la ore tarzii, programul competitional prelungit cu un sistem bun doar pt cresterea nr de meciuri. - 2 televizarea tuturor meciurilor - 3 prezenta unor echipe fara traditie si suporteri, gen Voluntari sau Chiajna. - 4 nivelul extrem de slab al campionatului. Spre deosebire de vremea comunismului, cand oamenii nu aveau termen de comparatie, in prezent cei care se uita la meciuri ale Barcelonei sau Realului, sau alte echipe de top, nu mai vor sa se uite la meciuri submediocre. - lipsa conditiilor pe stadioane (nu poti sa asisti la temperaturi cu minus la un meci) sau sa stai in ploaie. - lipsa de civilizatie a celor majoritari pe stadioane, care indeparteaza alte categorii de oameni.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:34

...nenea Ovi matale ai figuri din acestea ...ca trebuia sa depasim Polonia si Danemarca...toata lumea iti spunea ca e imposibil cu tradatorul Stanciu dar matale nu si nu ...ca avem jucatori de valoare ...nu ciurucuri tradatoare ...

Robert Sav. (1 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:34

Ionitoaia, lasa ca astea sunt urmele lasate de voi toti: de la mircea sansu pana la tine. Cu toti sunteti vinovati. Cum arbitrul craciunescu agata pustoaice in benzinarii, *** si etc. Va stiti voi mai bine. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan.. (21 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:35

Acolo sunteți voi, gigistilor! Noi, Universitatea Craiova, nu ne vom abandona locul. Vorba băietilor de la "Nord": "Suntem cei mai buni dintre români.. ." Voi? ...

Bogdan (25 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:37

Daca ar fi dupa propaganda cu rea credinta manifestata de ziaristii GSP fata de U Craiova, ar fi trebuit ca pe stadionul Ion Oblemenco sa avem cel mai mic nr de spectatori. Ghinion!!!

corneliu (18 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:41

Bucurați-vă! Mâine va fi și mai rău! PS. Cei care scriu pentru ziarul de împachetat pește primesc salarii mai mari decât fotbaliștii care vor juca în play-out. Dacă ar juca Tolontan&Co ar fi stadioanele pline ca la CM.

Iulian (190 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:50

@vasco. E lumea plina de prosti ca tine. Dl Ioanitoaia a vrut sa isi vanda ziarele si a reusit cand presa scrisa era pe duca. Cu anchetele se ocupa DNA. DIICOT si Politia, nu presa. Ca nu merge sportul e vinovat guvernul ca nu Il sprijina si societatea ca nu il intelege. Greu de explicat asta unor melteni ca tine.

Terente (4 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:53

Mai e un motiv despre care nu suflati niciun cuvintel:lipsa echipei Steaua Bucuresti din competitie.

Alex (1 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:55

O parte de adevar e ca pe langa nivelul de trai si stadioane vechi, nu e interes! GENERATIA FACEBOOK se pare ca n-are timp de mers pe stadion, dar din fata PC-ului toti sunt mari suporteri. Scuza cu stadioane vechi nu tine, ca nici pe alea noi nu vin suporteri, deci conditii ar fi pe cel putin 10 stadioane din tara si la echipe care se bat pe la titlu. Nici cu vremea nu se poate gasi scuza, ca si cand e frumos la fel nu vine nimeni. Dar "suporterul" nu vrea sa iasa din casa pe stadion, se duce la cinema, la mall sau sta la TV si cauta scuze in alte domenii ale societatii, nivel de trai etc.

Clau (107 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 17:56

Gresit. Atitudinea noastra nu e vecina cu inconstienta, e vecina cu nebunia. De mirare pornirea unora contra gsp, Ioanitoaia etc,. Cred ca Burleanu si-a pus iar postacii la treaba desi e de aproape 5 ani la putere si e unul din cei vinovati de golirea stadioanelor. Mircea Sandu a fost un monstru dar pe vremea lui mai venea lumea la stadion nu ca azi. Dar hai sa ne dam destepti si sa facem pe exigentii...

liviu (1 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 18:08

Pentru ca Burleanu e un nemernic! La fel si Gino! Divizia A trebuie sa aiba 18 echipe! Fara mizeria aia de play off! Au ajuns toti agaricii sa conduca fotbalul romanesc! Plus ca *** ala e Burleanu nu vrea sa schimbe regulamentul si sa permita si echipelor sustinute de Consiile Locale sa poata juca in prima liga. Fc Arges e una din perdante. Ce prefera acesti indivizi care conduc fotbalul romanesc, echipe in insolventa cu fotbalisti neplatiti? Sau echipe de traditie cu multi suporteri, fie ele sustinute si de catre stat. Unde e problema aici? Hajduk Split este sustinuta de primaria locala in procent de 65 %. Si joaca in cupele europene chiar. De ce la noi nu se poate? Va rog sa abordati si acest subiect cand timpul va permite. Avem nevoie de investitii si echipe puternice! Iar comunitatile locale pot aduce multi bani in fotbalul romanesc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

addriann (21 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 18:10

Foarte corecte concluziile de mai sus, dar vad ca se evita un aspect foarte important- In primul rand , ,,Suntem nicaieri " in ceea ce priveste numarul investitorilor ( puternici financiar ) din fotbal... Toate echipele din campionatele puternice ale Europei sunt conduse de investitori potenti financiar sau au in actionariatul lor diverse firme importante , care le asigura un buget corespunzator pentru marea performanta. In fotbalul romanesc astfel de firme nu vor sa investeasca, din pacate, chiar daca au activitati importante in tara noastra( vezi denumirea stadionului din Udine ...).Iar cu un fotbal ( sub)mediocru, cu resurse financiare modeste, vom avea parte doar de un interes scazut al publicului pentru fotbalul romanesc...

Manu (167 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 18:13

Alo astia care va aruncati cu capul inainte pentru Burleanu, aflati de la mine ca Burleanu si Iorgulescu sunt primii vinovati de declinul campionatului. Cand joci de la ora noua seara pe data 15 decemvrie iti vine dracul la stadion impreuna cu nevasta sa.

Augustin (268 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 18:20

E duminica si Ioanitoaia e primul de la GSP care iese cu articol. Bravo lui iar haterii in loc sa isi scoata palaria in fata acestui ziarist se straduiesc sa ii caute noduri in papura.

Dorin (166 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 18:29

Golirea stadioanelor e o problema importanta de rezolvat, nu cu ce a inzestrat-o natura pe gagica marelui adormit Florinel Coman. Greu de explicat insa de ce Gazeta trateaza mai des probleme din genul usor. Pentru asta poate fi tras la raspundere Dl Ioanitoaia si mai putin pentru fabulatiile unora.

Ali Bec (212 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 18:32

Cultura fotbalistică a facut loc inculturii becalifere. Asta cu sprijinul mass media. S-a dus Ioan Chirila și i-a urmat un fripturist și fost ITBist. Ăsta-i rezultatul.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 18:57

Reflecta valoarea fotbalului intern...Apropo cit vinde GSP in comparatie cu cel mai tare cotidian de fotbal din Germania, Anglia, Spania sau Italia...Cite tricouri vinde Paulo Dybala sau Messi sau Ronaldo si cite Man, Coman sau Tanase....No comment!!!!!!!!!!!!

Antoniu (13 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 19:43

Cifrele din acest articol nu sunt ingrijoratoare cum le numiti. Ele sunt de a dreptul inspaimantatoare. Eram sigur ca exista un decalaj dar nu ca el e unul astronomic.

geo (199 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 19:55

Sincer, daca Gino Iorgulescu nu ar fi ca si dv din Giurgiu sunt convins ca ati fi tras in el cu tot arsenalul si din toate pozitiile. El e autorul acestor programari de meciuri care le criticati in mod just. Dar corb la corb si vecin la vecin nu isi scot ochii.

vasco (363 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 20:28

@iulian,nu ma cobor la nivelul tau.Sunteti prea multi,da omul de voi peste tot,mai ales cand veniti in concedii de vara sau de sarbatorile de iarna,pe strada,la cumparaturi,pe jos ,cu masina..,sunteti aceia care injurati repede,jigniti pe cel ce va spune sa nu aruncati gunoaie si chistoace pe jos,aratati rapid degetul mijlociu..Asa-i ca te-am ghicit?Daca mai esti si din "diaspora" e si mai clar....Din pacate sunteti prea multi...

Mirel (153 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 20:35

Nea Ovi, las-o bre jos ca macane! De unde sa aiba Chiajna o medievde spectatori asa mare, e gogonata. Bagi matale in ele pentru ca locuiesti acolo si din cate stiu te-a ales primarul cetatean de onoare al comunei. Ai fi in stare sa demonstrezi ca pamantul e patrat daca ai avea un interes.

Florin (66 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 20:49

Cum asa ??? Burleanu a spus in campanie ca lumea a redescoperit placerea fotbalului si sunt mai multi suporteri la meciuri in fotbalul nostru.

Ilie (369 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 20:55

Diagnosticul orbului ca ar fi surd .. Desigur ca vina lipsei spectatorilor sint stadioanele neincalzite si FRF-ul lui Burleanu, cealalta obsesie a lui ioanitoaia dupa Daum .. Nu cumva lipsa valorii si a *** de jucatori in Liga 1 de doi bani sint cauzele dezertarii in masa a stadioanelor romanesti ? Chiar nu pare evident ? Sa te duci pe stadion ca sa vezi ce ? Fiti siguri ca daca aveau ce vedea, ar veni suporterii in toate conditiile pe stadion, asa cum veneau si inainte, de altfel

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Loulou (274 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 21:05

Interesant e ca desi un ziar italian a facut clasamentul european nu vad nici o echipa italiana in primele zece. Domina Germania cu cinci echipe iar Anglia aretrei si Spania doua. Unde sunt Juve, Milan si Napoli, dar PSG si Marseille?

custov (88 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 21:19

tov ioanitoaia ,in paginile ziarului BUN pentru impachetat peste prajit puneti poze de impresare dezbracate ,credeti ca ridicati nr de suporteri prezenti pe stadioane sau vreti sa ridicati ALTCEVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

F31M (23 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 21:44

Romanache e suporter de fotoliu, nu-l putem compara cu neamtul pt care traitul meciului pe stadion e o sarbatoare. Rumanul umple matzul cu sarmale/ciorba si se cuibareste la caldura cu telecomanda in mana si sticlutza de vin de tara langa piciorul mesei. Bineinteles ca tot fenomenul fotbalistic bolnavicios nu ajuta. Hoti, presa de ***, caractere cu fetze triple, lipsa minimei performante, etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jos_cenzura (114 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 21:58

Din pacate, Romania nu are clima adecvata pentru aceeasi perioada competitionala ca celelalte campionate, de exemplu Spania, Italia, Anglia si alte tari cu o clima mai blanda. Pana si in Norvegia sunt locuri cu ierni mai blande ca in estul Europei. La noi este o clima extrema, mai apropiata de cea din Rusia, deci ne-ar fi mai potrivit un sezon de primavara - toamna, cu o pauza competitionala mult mai mica (sa spunem doar luna iulie). Sa inceapa prin aprilie sezonul, si sa se termine in octombrie, sau maxim, inceputul lui noiembrie. Nu e normal sa fortezi jucatorii (sau spectatorii) sa fie pe stadion la temperaturi sub 5 grade, cu vant si ploaie - nu mai e nicio placere.

itu52 (239 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 22:03

Așa cum spuneți ”suntem pe nicări” în fotbal, în particular și în ”tăte cele” în general. Spectatori puțini, dar cred că puțini, sau mai bine zis cu mult mai puțini, sunt cumpărătorii de ziare în România. Înainte vreme orbecăiau oamenii pe stradă, pentru că erau cufundați în lecturarea articolelor sportive din jurnalele vremii. Neglijau prima pagină și devorau paginile de sport. Acum, chioșcurile de ziare sunt la kilometri distanță și în general închise. Apoi, nu mai vine secretarul de partid să te oblige să faci abonament la Scânteia(tânără, bătrână) sau ziarul județean. Atunci vine întrebarea, cum rezistă presa scrisă? Fotbalul o mai scaldă cu televiziunile, sănătatea cu bugetul, dar presa scrisă cu ce? Nici nu mai știu de când nu am mai văzut un poștaș cu ziare în tolbă. Mă rog, sunt eu demodat, probabil că în fiecare dimineață se aprind câteva milioane de monitoare și servesc porția de cancan și suspans, necesară noului învățământ ideologic. Bineînțeles, toți abonați la presa online! De la „a tușit măgarul” pâna la „siliconul anului”, este defilată toată gama furtișagurilor și bătălia împortiva corupției greu de dovedit ,de parcă s-a perecut în antichitate. Asta ne ține în viață, ne tonifică intelectual și ne distrage de la adevărul servit cu lingurița, absent sau învăluit în fițuicile ce-i poartă, fără jenă, numele. Gazetăria modernă seamănă mult cu fotbalul practicat pe stadioanele goale. Apropos, de ce atâta trudă cu modernizarea stadioanelor, pentru cine se fac? Drumurile se amortizează în timp, spitale bine dotate, se justifică. Stadioane moderne, goale, cui îi folosesc? Nu cumva seamănă cu ”tichia de mărgăritar”? Cineva știe ce face, am mai avut cândva astfel de nedumeriri. Afurisit buboi, tot acumulează, până când? Tot ăla știe! Mă rog ăia.

F31M (23 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 22:33

Ne-a terminat jos_cenzura cu geografia. Cazi de pe scaun de ras :))). Pai bai suflete in Germania e mai frig ca in Romania aproape in orice zi a anului. La Paris la fel. In Anglia e o zi cu soare din an in Paste. Latitudine, Longitudine le-ai facut varza. Cu cat esti mai la Nord pe emisfera e mai frig, nu *** esti mai la Est. Ca n-a lasat Dumnezeu Vestul la Soare si Estul in crivatz. Uite d-aia nu suntem buni de nimic, ca suntem foarte prosti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Unu’ (102 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 22:49

Câți o dau cu vremea, stadioane neîncălzite, oră de disputare. Eu am încetat să merg pe stadion când vreo 2 "trup și suflet" s-au găsit sa provoace jandarmii ieșind o luptă unde fiecare era pentru el. Nu se merita sa îmi risc sănătatea și viitorul doar pentru că unii vin la stadion cu alte motive. Suporterul nu este respectat, protejat, trebuie doar sa plătească bilet și să îndure. 3-4 ore pierdute degeaba sa te uiți la un fotbal trist când ai putea face ceva productiv cu viața ta.

Andrei F (1607 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 22:49

Sunt multe motivele care au dus la scaderea numarului de spectatori...Am sa subliniez in primul rand unul.Presa!!! Da ,acea presa unde se bate cu pumnul in piept ...,,bani televiziunilor ,, fac si desfac...Domnule jurnalist ati uitat ca cei de la Liga au vrut ca orele de disputare a meciurilor sa fie mai optime de cand a venit frigul...? Televiziunile au ridicat tonul...Acum gerul este mai mare noaptea,nu este mare descoperire!!! Acum sunt probleme cu transportul cand meciurile se termina spre miezul noptii...Acum cand este ger,terenurile devin periculoase pentru judecatori si spectacolul sportiv are de duferit...Meciurile considerate ca fac audienta sunt plasate duminica in noapte si romanii luni merg la munca...Ce sa- i faci,Barcelona,Real pot juca la ora ...13...15...17... Astazi au jucat de la 19.30 desi fusul orar tot pe ei ii dezavantajeaza....Mai mult...in Anglia sunt meciuri care se disputa in mijlocul zilei si totusi televiziunile dau miliarde!!! De lire!!!Ba mai mult!!! Nici nu se televizeaza toate meciurile!!!Si in Spania la fel,televiziunile se pacalesc si echipelor mari le da sute de milioane pe an dar echipele joaca in ore cu audienta mai scazuta!!! In Romania fotbalul este si prizonierul televiziunilor....--- Apoi lipsa de investitii in jucatori mai buni,in stadioane....si chiar Regula jucatorului sub 21 de ani...Una este sa investesti milioane in tineri jucatori inconstanti si alta daca aduceai sau pastrai jucatori consacrati cu aceeasi bani...

Andrei F (1607 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 23:04

@ F31m Nici dumneata nu le ai cu geografia!!!! Clima este influentata de mai multe...apropierea de mari sau oceane,altitudine,longitudine....Parisul ,Landra in general au temperaturi mai bune decat Bucurestiul si se datoreaza in primul rand vecinatatii unor mari intinderi de apa care au efectul de a tempera temperaturile...De asta si la noi Constanta are deobicei o temperatura mai buna ca restul tarii...Apa inmagazineaza si cedeaza caldura care face ca vara temperaturile sa fie mai scazuta iar iarnile mai blande...

Cosmo (237 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 23:14

F interesant articolul, am aflat multe lucruri noi, n-am observat deloc pana acum ca stadioanele noastre sunt goale, iar în anglia sau Germania sunt pline. Noroc cu nea Ovi, se vede ca e mare jurnalist, sper sa publice cât mai multe editoriale din astea din care sa aflam ce anotimp e, ce culoare are gazonul sau ce forma are mingea cu care se joaca. Doar un jurnalist ci talentul și exp lui nea Ovi poate sesiza astfel de subtilități.

gino (513 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 23:27

Cosmo, esti ironic ca o broasca testoasa. Nu-ti place pentru ca esti tu foarte sprinten la minte deci adreseaza-te lui Sheakespeare si Umberto Eco. Sigur ai auzit despre mijlocasii astia care joaca titulari in Premier League. Parerea mea e ca statisticile din articol ofera o oglinda in care nu e bine sa privim.

Bodrin (29 comentarii)  •  13 ianuarie 2019, 23:57

La stadion te duci la un spectacol (sportiv) și mânat de dorința de a te simți bine...Dacă un meci nu e spectacol și condițiile de pe stadion ( nu numai vremea) nu te fac să te simți bine, de ce să te duci? Subscriu la părerea că televizarea tuturor meciurilor a îndepărtat oamenii de pe stadioane; televiziunea practic face stadioanelor același rău pe care l-a făcut sălilor de cinematograf...

Adryan81 (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 0:23

Si cica o fi nu stiu ce investitori care vor sa investeasca pe la Dinamo sau alte echipe de pe la noi...vise.oamenii cu bani nu investesc la echipe cu 1000...2000 de spectatori.daca nu ai minim 15...20000 meci de meci nu vine nimeni din afara sa investeasca la noi.merg pe la Slavia Praga ori Paok Salonic.oricum pe langa nivelul mediocru,programarea meciurilor tarziu ori desfasurarea campionatului pana tarziu in decembrie ori inceput de februarie,infrastructura precara,lipsa de marketing agresiv a cluburilor,nepriceperea federatiei si a ligii(ex..regula cu maxim 3 extracomunitari dintre care 2 sa fi jucat la echipa nationala,deci nici urma de brazilieni sau argentinieni in liga 1 in schimb liga e plina de africani cu pasaport comunitar..francez ori portughez),existenta echipelor fara traditie gen voluntari,chiajna,etc,problemele de la echipele cu traditie steaua,dinamo,rapid,timisoara,craiova,constanta,galati,pitesti,brasov,ploiesti,existenta multor altor activitati gen mall,internet,tv,etc la toate astea se adauga plecarea multor romani din tara deci potentiali suporteri pe stadion.

Daniva (3 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 6:54

Total de acord cu altcineva de aici,ORELE LA CARE SE JOACA SUNT NEPOTRIVITE!!!!pui tu meci la ora 21 sau 21.30!!!sa nu uităm ca in vest se joaca după-amiază la ore aceptabile,poate nu stie FRF ca noi suntem înainte cu 1-2 ore fata de vest,la noi CL ora 21.45 in vest e 20.45 sau 19.45

cata (19 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 7:24

echipele din Romania au devenit jucariile unor mafioti, e normal publicul sa plece de langa echipe, nu se mai identifica cu ele. in strainatate, fanii is sfinti, pentru ei se face totul.

Toader (301 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 8:08

De ce nu merg: (1) vulgaritatea tifoșilor/ultrașilor sau cum i-a mai numit media pe golani, (2) jocul urît din ziua de azi, zis pompos ultra-tacticizat, nu numai de la noi, (3) nu se vînd semințe la cornet din foi de caiet scrise, (4) nu se fumează, (5) controlul ca la aeroport, (6) bilet cu loc, (7) scaune în loc de băncuțe, (8) la oara cînd se joacă orice om normal doarme; după meci, dacă-i înainte de masă sau la amiază, te-ai opri la o terasă unde se fumează, (9) teatru de căzături a la Neymar, fătărăi, (10) cum să ți cu echipa unui patron?, (11) echipament urît, de ***, (12) fotolii capitonate în loc de bancă de rezerve, (13) antrenori de încălzire de parcă atunci s-au apucat de sport, (14) cruci și mătănii papistașe, mai nou semne musulmane, pupat iarba, (15) circul grețos, dar personalizat, după ce au dat un gol, (16) prea mult fotbal, ne cade rău la lingurică, (16) filmatul cu zum de se văd plombele de pe măseaua minții.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi (7 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 8:13

Eu nu as pierde timp la televizor, in confortul fotoliului, ca sa vad un meci de fotbal din divizia A din Romania, dar sa ma mai duc la stadion sa inghet, ca sa ce, sa vad circ? Inca mai facem comparatii cu fotbalul din Vestul Europei? Pana si voi ziaristii ati ajuns sa aveti stiri sportive despre conducatorii echipelor de fotbal, nu despre fotbalisti si fotbalul pe care il presteaza, pentru ca nu mai aveti ce sa scrieti.

Dilimache (657 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 8:43

Pai la cati au plecat si la cati se pregatesc sa plece, plus nivelul fotbalului si marlania de la noi, toate la un loc sunt motive pt care pe stadioane jucatorii sunt cam singur...

gio (76 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 9:38

@Liviu Ultimul campionat cu 18 a avut o medie de 3.600 de spectatori. Comparativ prezenta editie are 3350.

ovidiup. (19 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 11:33

adevarata problema a lipsei de spectatori rezida intr un motiv urias: DEMOGRAFIA. pe scurt nu suntem mai mult de 14 milioane numarati. adica 5 mil. angajati, 5 mil. pensionari, 2.5 mil. max. copiii (110-120 nasteri anuale x 24 de ani din care ii scadem rezonabil pe cei care emigreaza). celelalte categorii sociale gen asistatii social (undeva la 3-400 mii), pers cu dizabilitati, puscariasii si cei care nu lucreaza cu acte. aici e o problema: desi sunt greu de estimat cei care nu lucreaza cu forme, trebuie avuta in vedere criza fortei de munca. revenind la fotbal, lipsa de spectatori mai are o cauza: valoarea execrabila a fotbalistului roman. niciodata nu am avut un fond atat de slab valoric de jucatori (chestia asta are mai multe cauze printre care si demografia). p.s. viitorul va fi infinit mai negru decat situatia acutuala.

Christiano (82 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 11:41

No comment , trist adevar. Am si eu in gand aceasta situatie, cand urmaresc in week-end partide din Anglia sau Spania...indiferent de ora la care joaca, la ei este plin. Bun articol oricum, multumim.

Emil Calinescu (13 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 14:38

Domnule Ioanitoaia, se cuvin cateva observatii: 1. Mutarea Stelei pe National Arena a avut si ea un efect: se umple stadionul cu Dinamo si cu Chelsea, dar suporterul care vine sa vada un meci mare, pe un stadion mare, nu vine sa le vada pe Chiajna si pe Voluntari. Ca nu vrea sa vina. 2. CSU, desi e prima, e departe de numarul spectatorilor care veneau pe vechea arena, cand juca ADEVARATA Craiova. Vad ca evitati sa spuneti asta. 3. La Sibiu nu prea vine nimeni si pt ca echipa-n cauza nu are absolut nicio legatura cu echipa de traditie a orasului. Si, de fapt, cam asta este explicatia in multe parti: anul trecut a retrogradat ACS Poli, o clona a adevaratei Poli Timisoara; la Craiova e o clona a echipei adevarate; la Sibiu o echipa fara legatura cu nimic; echipa lui Hagi, desi foarte buna si productiva, nu are traditia Farului din Constanta. 4. Daca au disparut echipele de traditie, au disparut si derbiurile. Te duceai cand primeai vizita Rapidului, a Craiovei, a Stelei. Te duceai chiar si pt derbiuri locale: Uta - Poli, Craiova - Tg Jiu. Acum nu vine nimeni la Voluntari, dar ca efect pervers foarte putini se duc sa vada pe Voluntari cand vine in orasul lor. 5. Iarasi un lucru important: toate meciurile televizate. Ar trebui corelat nr spectatorilor cu audienta meciului si cu ora de desfasurare. Da, un meci desfasurat pe 20 decembrie nu aduce spectatori in tribune, dar aduce, oare, telespectatori in fata televizoarelor?

Comentează