Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pochettino și Teja 

Alăturarea dintre cei doi antrenori, primul argentinian de 46 de ani, celălalt român de 40, pare forțată.

Permalink to Pochettino și Teja 
luni, 7 ianuarie 2019, 4:39

Într-un fel, chiar e. Veți constata însă că e posibilă o legătură între Mauricio Pochettino și Mihai Teja, fie și numai în ideea că ambii au predat recent adevărate lecții despre respect. S-o luăm pe rând.

Vineri, 4 ianuarie, echipa lui Pochettino, Tottenham Hotspur, locul 3 în Premier League, a susținut un meci de Cupa Angliei contra lui Tranmere Rovers din divizia a 4-a. Logic, l-a câștigat la pas, cu 7-0. Cum Tranmere n-are stadion propriu, deși clubul e înființat încă din 1884!, partida s-a disputat la Prenton, în apropiere de Liverpool. Dată fiind cartea de vizită a formației oaspete, strălucitoare, Prenton Park s-a umplut cu 13.000 de oameni.

Nimic special până aici, de acord. O echipă net superioară și-a spulberat adversara, ce-i cu asta?! Este însă, deoarece în minutul 75, când Tottenham conducea cu 6-0, Pochettino a operat o schimbare surprinzătoare. L-a scos pe spaniolul Fernando Llorente, care marcase de trei ori, ca să-l introducă pe Harry Kane, superstarul menajat inițial alături de 4-5 coechipieri. Între care Alderweireld, Eriksen, Marsh și Sissoko. Nu cred că mai trebuie prezentat Kane, atacantul lui Spurs și al naționalei Albionului, golgeter pentru care Real Madrid, aflat în criză, ar intenționa să achite suma astronomică de 335 de milioane de euro! În raport cu această tranzacție, transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG, în valoare de 222 de milioane, ar rămâne o bagatelă!

Mulți s-au mirat de ce Pochettino, dacă hotărâse să-l odihnească pe Kane, a apelat la acesta pentru ultimul sfert de ceas, ba și la 6-0! Sud-americanul n-a întârziat să lămurească lucrurile: „L-am folosit pe Harry din respect față de adversari și față de spectatori. Unora le-am oferit ocazia unică de a evolua împotriva unui nume mare, iar celor din tribune să-l poată vedea jucând. M-am gândit că aceștia n-au plătit bilet numai pentru a le urmări pe rezervele noastre!”. Atât de simplu și de frumos, ce ziceți?

Asemănător se pune problema și la Teja, deși la el e vorba mai degrabă despre respectul de sine. Despre verticalitate. Să-l ascultăm pe proaspătul antrenor al vicecampioanei: „Sunt de acord cu play-off și play-out, dar nu și cu înjumătățirea punctelor! Punctele le muncești pe teren și apoi ți se iau pe nedrept. Cred că mai corect ar fi să se intre cu toate punctele pe care le-ai adunat”.

Nu întâmplător am reprodus declarația de mai sus. Am făcut-o tocmai pentru a sublinia că, într-un moment în care FCSB a terminat sezonul la 6 puncte în spatele CFR-ului, înjumătățirea punctelor ar fi în favoarea lui Teja și a băieților săi. I-ar ajuta. Iată însă că Teja respinge regula și nu-și încalcă principiile nici chiar în perspectiva obținerii unui avantaj. Atitudine onorantă.

Nu știu dacă tânărul tehnician abia venit de la Mediaș va reuși la FCSB. Poate da, poate nu, simplu nu va fi. Remarc însă că are coloană vertebrală. Că nu se îndoaie după cum bate vântul.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Mos Martin (41 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 16:41

Interesant desi nu prea vad legatura. Mie mi se pare ca sunt doua articole in unul singur probabil din ratiuni de spatiu.

anghel (107 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 16:49

Fara sa va suparati dar eu nu mai inteleg pozitia Dvs. Pana acum l-ati atacat pe Teja de cate ori ati avut priejul si acum il laudati. Sunt curios cum puteti explica aceasta schimbare de atitudine.

Cici (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 16:49

Mergând pe linia asta si gigi seamana cu Abramovici! Pardon, Abramburica...

Ghita (76 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 16:52

HAHAHAHA, seamana unul cu altu asa cum seamana Comam cu Mbape

Clujeanul (92 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 16:55

Frumos gestul facut deMauritio Pochettino insa nu trebuie uitat ca treaba se petrece in Anglia tara gentlemenilor. Treaba cu Mihai Teja o gasesc trasa de par si o explic prin faptul ca trebuie sa serviti prin orice mijloc echipa oierului din Pipera.

achak (6 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 16:58

Loooooooooooooooool *** :)))))) Domnule Ioanitoaia ***Umilitor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emil Calinescu (13 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 17:00

Domnu' Ioanitoaia, as putea fi rautacios vizavi de Teja si sa spun ca acea declaratie este data in favoarea lui: in urma injumatatirii punctelor ar putea sa piarda locul 2. In alta ordine de idei, pe taramul comparatiilor fiind, eu l-as compara pe Teja cu Villas-Boas ori cu Mourinho: un jucator mediocru, retras timpuriu, foarte bun teoretician, care a inceput ca secund al unuia mai mare. In cazul lui Teja, a fost secundul mai multora, dar cel mai mult si mai des al lui Rednic. Un bun teoretician, sa vedem cat de bun este si la pus in practica.

Tudor (301 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 17:11

Beei cine a zis ca seamana unul cu altul, dusilor?!?!?!? Unii nu inteleg si cei mai multi nu vor sa inteleaga desi Ioanitoaia e explicat cat sa priceapa si iapa.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 17:14

E mai grav față de ce am crezut eu!!! Deja frizează faza clinică a bolii...Nasol! Ai grijă de matale...e grav!!!

Razvan (331 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 17:15

Inca o data Ioanitoaia si logica sa foarte personala. Cat despre coloana vertebrala a lui Teja...as pune'o mai degraba in contextul venirii sale la FCSB si subordonarii apriorice si neconditionate in fata lui Gigel...coloana vertebrala, va sa zica, nu exista (cum ar spune omologul lui nea Ovi -in ale senilitatii si imbarligaturii- Agamita Dandanache).

gino (513 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 17:46

Toti dinamovistii ii cauta defecte lui Teja. Asta le va face insa figura si va castiga campionatul ca sa moara toti cainii de pripas. Si in loc sa se ocupe de altii urmasii lui Borcea si Netoiu sa aiba mare grije sa nu retrogradeze. Dinamo nu lupta cu Cfr sau Fcsb lupta cu echipele rurale din Chiajna si Voluntari. Asa ca ciocul mic.

Mitu (54 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 17:52

O sa se supere haterache de Razvan nu si Bargaoanu care nu se va vindeca niciodata de prostie si de ura dar declaratia lui Teja e o dovada ca omul are cojones. Atoate stiutorii care pasc pe aici nu vor accepta niciodata decat punctul lor de vedere. Unul egal cu zero.

Alin (626 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 17:58

Bârgoane, te-a invitat cineva politicos aici sa spui ce ai realizat tu in viață de faci atât pe deșteptul si vad ca te faci ca plouă. Ce școli înalte ai, ce cărți ai scris, la ce facultăți ai predat și alte de astea. Nu răspunzi pentru că nu ai ce. E ușor să înjuri și numai asta știi. Un ***.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 18:43

...articol de o stupiditate rara ...ce ne pasa de Tottenham ?...noi vrem sa facem performanta nu sa ne uitam la Pochettino... Da... Iorgulescu ce spune ?...el e de acord cu injumatatirea punctelor ?...nu va e rusine sa luati 20 000 de E lunar pe aiureli ?

Fane (150 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 18:44

Fara suparare dar Marsh are 20 de ani,nu a jucat nici un minut in campionat si a fost o singura data rezerva. Asa ca nu a fost vorba de menajarea lui.

george (164 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 18:44

Bun articol dar nu pentru hateri. Astia n-au minte sa inteleaga nimic.

Florian Geyer (16 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 20:07

Domne deja o dati in absurd si pe nibil cu comparatiile astea. Toata ziua Teja. Zici ca a luat LC de trei ori si doua titluri mondiale. Inainte nici nu exista saracul. Vad ca odangiii canta aici ca greierii. Teterasi. Adevarati virtuozi ai artei de a doini ode sfasietoare. :(( Spaima *** si a razvaneilor. Domnilor odangii, voi nu vedeti ca audienta nu aplauda? Va tot luati de niste amarati care isi spun si ei parerea. Nu au treaba aici facultatile si nasturii de la camasa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CCC (137 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 20:13

Maestre, chiar s-a terminat sezonul si CFR e la 6 puncte? "Am făcut-o tocmai pentru a sublinia că, într-un moment în care FCSB a terminat sezonul la 6 puncte în spatele CFR-ului, înjumătățirea punctelor ar fi în favoarea lui Teja și a băieților săi. I-ar ajuta".... Eu credeam ca s-a terminat 2018 si mai sunt vreo 5 etape din sezonul regulat! Ori te grabesti, ori stii ceva, pișicherule ...

rammstein (44 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 20:13

cine-i teja asta ????....eu stiu ca antrenor la stana din pipera e ***......

Grig (105 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 20:21

Domnule Ioanitoaia sunt sigur ca Teja va *** ca si Dica in fata precuviosului arhanghel George Becali. Sunt curios sa descopar ce veti zice atunci despre verticalitatea acestui antrenor ajuns la varf fara sa aiba cea mai mica performanta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (390 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 20:38

Domnule O.I., din ultimile 4 articole, in trei te-ai ocupat de Teja. Nu e cam prea mult 75%?! Teja a existat in fotbalul nostru si acum 3 luni, si acum 8 luni, si acum 2 ani, dar l-ai ignorat cu desavarsire! Iar acum... brusc, instantaneu, deodata, pe nesimtite, fara veste: Teja, Teja, Teja! Un fel de Tora, Tora, Tora! Totusi, te inteleg, asta-i directiva GSP: oricine vine la Steaua trebuie luat in colimator si mitraliat ”din toate pozitiile”, vorba unui clasic (inca) in viata. Da, suntem in faza de pregatire a munitiei, nu-i asa? Abia asteptam... primul joc slab, prima schimbare neinspirata, primul telefon... stim noi de unde si pac!, pac!, pac! Misiune indeplinita!

Anghe; (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 21:19

Asteptati cateva etape si mai discutam de verticalitate versus Becali

Lucian (9 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 21:20

Buna seara! Lecție despre respect, pentru că și a exprimat o opinie?!? Daca spune că iarba e verde, va fi asta o "pildă de înțelepciune"? Am ajuns așa rău? În curând ni l veți prezenta pe cel care a pus codiță la pruna ca pe un geniu al umanității, și tot așa și pe inventatorul mersului pe jos și al apei calde (habar nu aveai că este unul și același, ai?)

Florian Geyer (16 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 22:24

:))) ba, voi nu sunteti normali, ma... :))) ati moderat Bar ga oan. :))))))))))))))))))))) ireal.

Florian Geyer (16 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 23:16

Domnule Bargaoan. Cica numele dv este limbaj intolerant. :)))))))))))))) stim cu totii ca au au luat-o rau pe aratura astia, in frunte cu ge am bas u, deja ii modereaza astia si lui numele :)))))))) ireal. :))))))))))))))))))))

Doryn (166 comentarii)  •  7 ianuarie 2019, 23:17

@MZM. Teja e laudat in acest articol deci nu inteleg ce vrei. Faci un proces de intentie fara obiect si complet aiurea. Cine i-a dat misiunea gsp si de ce, CFR, Dinamo, Hagi ori Sf Sisoe? E prea mare aberatia ca sa mai comentez.

Makensen (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2019, 19:27

cine e Marsh ???

Florin (215 comentarii)  •  8 ianuarie 2019, 20:12

George Marsh e un mijlocas de 20 de ani care a jucat in 18 meciuri pentru Tottenham si in nationala U 23 a Angliei. E cotat ca un mare talent si i se prevede un viitor de superstar.

Ali Bec (212 comentarii)  •  8 ianuarie 2019, 21:48

Ceea ce au in comun cei doi e ca au spus amindoi ceva surprinzator. Pe aceste teme s-ar putea chiar duce o discutie interesanta. Dar nu cu Tov. Ovi. El se rezuma sa redeie pe blog, cu cuvintele sale de elev crescut in comunism, evenimentele deja povestite in Gazeta.

Comentează