Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Alexa nu, Teja da!

La întrebarea dacă Gigi a nimerit-o cu Teja?, aș ezita să răspund. Totuși, acesta n-are nicio performanță notabilă (la Mediaș în spatele lui era Pustai) și e greu de crezut că va stăpâni un vestiar nărăvaș.

Permalink to Alexa nu, Teja da!
miercuri, 26 decembrie 2018, 4:13

După despărțirea de Dică, prima variantă pentru FCSB se anunța a fi Laurențiu Reghecampf. Variantă verificată, întrucât echipa a cucerit de două ori consecutiv titlul cu antrenorul respectiv. În 2013 și în 2014.

Cum Reghe a declinat oferta, urmând să semneze cu Al Wasl Dubai, locul 12 din 14 în Emirate, Gigi Becali s-a orientat către Dan Alexa, cu care s-a auzit că a bătut palma. A convenit și asupra salariului, 10.000 de euro lunar.

Surse credibile afirmă că pe Becali l-a mișcat faptul că Alexa a promovat în L1 trei formații (Poli Timișoara, Rapid, Dunărea Călărași). Apoi amănuntul, mai puțin notoriu, că timișoreanul e un tip evlavios. Care merge anual în pelerinaj la Muntele Athos și, divorțat fiind, își duce cele două fete la biserică în mod regulat.

I-a mai plăcut ex-parlamentarului că Alexa a recunoscut public într-un interviu publicat de Gazetă pe 12 noiembrie, autori Crăițoiu și Udrea, că iubește pe Dinamo și pe Rapid, echipe ale căror culori le-a purtat. Becali a interpretat declarația respectivă ca o dovadă de caracter, de verticalitate. Drept pentru care a decis că Alexa va fi succesorul lui Dică! Clar, ferm.

Patronul n-a avut dubii cu privire la opțiunea lui și pentru că și-a adus aminte de o întâmplare din 2005, pe când Alexa juca la Beijing Guoan. Spre a-l aduce la Steaua, Gigi l-a trimis pe Mihai Stoica în China cu o sumă mare de bani, ca să-l convingă pe fotbalist. Într-un final, Dan s-a înțeles cu Dinamo, dar a returnat banii, deși ei nu figurau, evident, în nicio contabilitate.

În stilu-i caracteristic, schimbător ca vântul, Becali s-a sucit peste noapte! De unde o asigurase pe Anamaria Prodan, agentul lui Alexa, că omul ei o va antrena pe FCSB, latifundiarul i-a trimis acesteia un SMS prin care o informa că nu-l mai angajează pe Dan din pricina simpatiei sale pentru rivalele Dinamo și Rapid! Altfel spus, s-a întors împotriva lui Alexa, asemenea unui bumerang, exact ce Gigi pretinsese că l-a impresionat mai tare!

În realitate, Mihai Stoica s-a agitat ca nu cumva Alexa să ajungă la FCSB. Deoarece influența Aneimaria Prodan în club ar fi crescut serios, iar a lui, care nu-i în relații amicale nici cu impresara, nici cu Alexa, ar fi scăzut considerabil. Persuasiv, știind cum să-l sensibilizeze pe Gigi, uneori să-l manevreze, MM a pledat din răsputeri pentru Mihai Teja. Și-a atins scopul.

A contat că Teja e și el aromân, tânăr (40 de ani) și școlit la Coverciano. Și, element important, băiat ascultător, obedient. Numai că, paradoxal, și cariera lui e legată de „dușmanul” din Ștefan cel Mare! Teja a fost junior în Ghencea și a lucrat acolo sub Hagi, Lăcătuș, Dorinel și Bergodi, însă a antrenat și la Dinamo II! În plus, a colaborat cu Rednic ca secund la Vaslui, la Lankaran, la Petrolul, la Liege, dar și la Dinamo!

În fond, e treaba lui Becali cum își cheltuiește banii. L-a ales pe Teja și în ideea că acesta va aduce cu el câțiva jucători. În principal, pe Olaru, pe Fortes și pe Ely Fernandes, deși Mărginean, președintele Gazului, a avertizat că îi va vinde scump. La întrebarea dacă Gigi a nimerit-o cu Teja?, aș ezita să răspund. Totuși, acesta n-are nicio performanță notabilă (la Mediaș în spatele lui era Pustai) și e greu de crezut că va stăpâni un vestiar nărăvaș.

Neîndoios, Teja e un tehnician de perspectivă. Promite. Doar că FCSB vrea să ia titlul acum, nu peste câțiva ani. Acum însă, dincolo de orice sentimente, CFR rămâne favorita numărul 1.

Comentarii (66)Adaugă comentariu

octavian (95 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 9:41

La fcsb nu se pune problema fotbalului.Domnul Becali urmareste latura castigului financiar nu performanta sportiva. Cum prinde un jucator bun il vinde.Antrenorii care merg la fcsb, merg pentru CV.Pacat ca nu se renunta la sintagma:"fcsb nu se refuza"

Dilimache (657 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 11:31

Dupa parerea mea pe Gigi il intereseaza mai putin fotbalul si mai mult afacerile cu jucatori, asta in detrimentul evident al echipei.

SAG (38 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 11:34

Da, intradevar, Teja "n-are nicio performanță notabilă..." Va fi insa un risc asumat de Becali....., in conditiile in care in play-off trebuie sa invingi pe CFR in ambele partide pentru a spera la campionat.... Becali vrea sa castige campionatul cu antrenori care au clasat echipele lor dupa cele 21 de etape pe locurile 8(Teja) sau 12(Alexa). Cred ca alegerea cea mai buna ar fi fost Ed. Iordanescu, in lipsa lui D. Petrescu, Olaroiu etc. Gaz Metan(cu Teja) a avut un start f. bun, dar s-a ..."stins" in etapele 21, 20, 16, 17, 18 si nu a mai obtinut victorii, cobarand echipa din grupa play off. Nu mai spun de rezultatele obtinute de Alexa la Calarasi ! Va fi un mare risc pentru castigarea campionatului cu un antrenor, mai mult de.....perspectiva ! Si, chiar daca vin cu el niste jucatori dupa modelul aducerii masive de la ASTRA !

Mihai Teja, Villas-Boas si Mourinho – LaStadion.EU (1338 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 14:23

[…] Am citit presa sportiva, asa tabloidizata cum este ea, si am aflat cateva chestii interesante despre Mihai Teja, noul antrenor al Stelei. Am aflat, de exemplu, ca el s-a lasat de fotbal la 18 ani, din cauza unei boli, ca a pornit ca preparator fizic, avand o calificare in acest sens, ca a fost secund la Steaua sub 5 antrenori (Hagi, Bergodi, Dorinel Munteanu, Lacatus si Stoichita) si ca a fost secund al lui Rednic in mai multe randuri (la Dinamo, la Petrolul, la Vaslui, la Lankaran si la Standard, daca am numarat corect). In plus, informatia care m-a pus pe ganduri: la Gaz Metan Medias, echipa la care a impresionat, a lucrat sub indrumarea directorului tehnic Cristi Pustai (lucru subliniat in editorialul sau de Ovidiu Ioanitoaia). […]

aham (140 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 15:58

putea sa vina oricine, nu conteaza prea mult. nu are nici un cuvant de spus cum n-a avut nici dica. steaua, ( sau fcsb) n-a mai avut antrenor de pe vreme lui olaroiu, reghe a mai miscat ceva doar pt ca era nebunul in puscarie. dupa ce-a iesit.. s-a vazut imediat.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 16:02

esti carcotas rau tataie !!!!......te iei de Teja ca ce-l recomanda la Steaua dar pe Contra ce naiba il recomanda la....nationala !!!???......

MZM (390 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 20:36

Imi place Teja ca om si ca antrenor, dar nu cred ca va reusi la Steaua. Nu cred ca se va impune in fata jucatorilor. Una este sa te impui la o echipa de provincie, sa te faci ascultat de catre jucatori, si altceva e la Steaua. Nu cred ca-i va putea aduce la conditia fizica a celor de la Gaz, pentru ca jucatorii lui Gigi sunt invatati sa joace cam cu maximum 60% din capacitate. Coman, Tanase, Man sunt jucatori foarte buni, dar joaca precum niste domnisoare, atente sa nu li se cojeaca oja de pe unghii! Singurul care ar putea sa-i scoata din amorteala pe cei de la Steaua este Dan Petrescu. Poate si Reghe, dar nu sunt prea sigur. Oricum, ii urez mult succes si mult noroc domnului Teja! Din pacate pentru el, Gigi nu mai pare interesat de fotbal, de castigarea campionatului, de intrarea in grupele CL. Din nou cu un lot valoros nu se obtine nimic. Pacat!

?????? (831 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 21:37

Lui Mircea Rednic i-ați zice și "Mircea Ciocu' Mic" ?

?????? (831 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 21:43

"Mircea Ciocu' Mic de la Dinamo, ***" ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu (2 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 22:13

of, mi-ar fi placut Alexa la Steaua. Singurul, care activeaza in Romania, care ar fi putut sa se impuna in fata unor jucatori ipocriti si lenesi. Imi aduc aminte despre escapadele pugilistice ale lui Alexa, despre care a mai scris si presa. Ce s-ar mai fi potrivit pentru niste jucatori care cred ca alergatul pe teren inseamna atletism si nu fotbal. Teja nu va face nimic la Steaua.

jiji (59 comentarii)  •  27 decembrie 2018, 22:59

Cat e gigi la Steaua,nici un antrenor cu adevarat valoros nu va veni sa antreneze si sa si bata joc gigi de el. Acest om face mai mult rau echipei ,pana nu o sa plece de la FCSB se duce in jos de la an la an

Comentează