Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Supărat la victorie! 

N-a surprins și pentru că s-a jucat la Ploiești, nu la Târgoviște. Ceva a ieșit totuși din rutină: Hagi a început cu o garnitură fără Mladen, Iacob, De Nooijer, Achim, Iancu, Houri și Mățan. Concret, dacă-i socotim și pe Vână, […]

...

Vechea gardă 

Contestatarii se bazau pe faptul că echipa „Bursucului” pierduse două din cele trei partide disputate în acest sezon, ba și marcase un singur gol! În returul cu campioana Kazahstanului, Petrescu și-a luat însă o frumoasă revanșă. Sigur că ieșirile lui […]

...

Soluții, nu ordine!

Concret, Burleanu a anunțat că, în urma hotărârii Comitetului Executiv, toate cluburile din Liga 1 vor trebui să aibă formații feminine din stagiunea 2021-2022. Acesta va fi începutul. Ulterior, cu fiecare sezon competițional, numărul formațiilor respective va crește până la […]

...

Coșmarul alb-roșu 

Judecând la rece, nu era de așteptat ca formația constănțeană să epateze chiar din start. În ideea că, față de sezonul precedent, a pierdut trei jucători exponențiali. Pe Vână, pe Băluță și pe Ianis, toți vânduți. În plus, luni seara […]

...

Probleme în Gruia 

Mai întâi a pierdut Supercupa, apoi meciul tur din deplasare cu Astana, pentru ca sâmbătă să se încurce la Cluj cu Poli Iași, care s-a chinuit să se salveze de la retrogradare în 2019. Surprinzător, CFR-ului nu i-a ieșit jocul […]

...

O întrebare fără răspuns 

E o vorbă veche în fotbal, lege nescrisă, că nivelul unui campionat depinde mult, uneori decisiv, de stabilitatea băncilor tehnice.

Permalink to O întrebare fără răspuns 
vineri, 21 decembrie 2018, 3:56

Cu cât acestea se modifică mai rar, cu atât crește nivelul competiției. Dac-ar fi așa, am sta mai bine decât în anii precedenți. În ideea că, pe parcursul sezonului de toamnă-iarnă, numai jumătate din echipele de Liga 1 și-au schimbat tehnicienii. Condiția e să includem în categoria respectivă, alături de FCSB, Craiova, Viitorul, Sepsi, Iași, Călărași, și pe CFR Cluj. Ca să iasă 7 din 14. Precizarea e necesară deoarece clubul din Gruia s-a despărțit de Edi Iordănescu imediat după etapa inaugurală a Ligii 1. Venit pe 13 iunie, Iordănescu a plecat pe 26 iulie, iar sezonul a luat startul pe 20 iulie.

Rezultă că șapte dintre primele opt clasate în clipa de față nu și-au schimbat antrenorii. Excepția o constituie Astra, locul 5, care a început stagiunea cu Măldărășanu, a continuat-o cu Mulțescu și merge azi cu Enache. Clar că echipele cu stabilitate ocupă partea superioară a ierarhiei, în vreme ce restul, cele de la locul 9 în jos, se găsesc în zona play-out-ului și chiar la retrogradare. Au probleme. Tremură.

Aici s-au numit câte doi antrenori, Enache și Ciobotariu la Botoșani, Pelici și Miriuță la Hermannstadt, Badea și Munteanu la Chiajna, dar și câte trei, Bratu, Niculescu și Rednic la Dinamo, Oprița, Todoran și Bergodi la Voluntari. Menținerea lui Alexa, care realizase promovarea cu Călărăși, reprezintă excepția de la regula că echipele în suferință, cu puncte puține, au căutat soluții de redresare prin primenirea băncilor tehnice. În general însă, n-au reușit.

De observat și că a scăzut media de vârstă a antrenorilor din L1. Cei mai tineri sunt Dică (38 ani), Teja (39) și Alexa (40), iar cei mai în etate, Conceicao (57), Rednic (56) și Bergodi (54). Pentru întâia oară după mult timp, nu mai există în Liga 1 niciun tehnician peste 60 de ani. Detaliu încurajator.

Apropo de Rednic, după ce Astra a surclasat-o joi pe Dinamo, un prieten m-a sfătuit să dau în Rednic: „Ți-a venit mingea pe voleu, arde-l!”. N-am să procedez așa. Dimpotrivă, am să repet că Rednic e un antrenor experimentat și valoros. CV-ul lui atestă asta, convinge. De altfel, nici când l-am criticat nu m-am îndoit de priceperea lui. M-a deranjat altceva. Încăpățânarea, vecină cu aroganța, de a nu-și asuma nicio răspundere privind suita de poticneli alb-roșii.

Oarecum în stilul lui Mourinho, care s-a dezis și el de propriii jucători de la Man. Utd, ba i-a și umilit, Rednic a arătat cu degetul spre „câini”. Le-a reproșat, absolut corect, lipsa atitudinii. Atât că, dacă o echipă nu se implică suficient, dacă doarme pe teren, vinovat e și antrenorul, oricât s-ar eschiva acesta. Mai nou, Puriul nu-i atacă numai pe jucătorii moșteniți și declarați in corpore necorespunzători, ci și pe cei transferați de el însuși! În frunte cu Atmane, notat cu 2 în GSP la Giurgiu, cu Zenke, notat cu 3! De unde și întrebarea, din păcate fără răspuns, de ce i-a adus și de ce a mai garantat pentru ei?!

Să înțelegem că Rednic, care pretinde că le știe pe toate și ceva în plus, s-a putut păcăli? Nu cred. Așa ceva nu-i cu putință. E exclus.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

jiji (2 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:15

Care CV?a luat 2 campionate intr un campionat corupt(hai sa ne amintim ce facea Borcea la Dinamo),in rest pe unde a fost n a facut mai nimic,nici macar la arabi

show-ul rosu (10 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:42

Este cea mai slaba perioada din istoria lui Dinamo. Vina este in exclusivitate la conducere si la antrenor. Strambul nu este capabil nici in acest moment sa-si asume rezultatele si arunca vina pe jucatori de fiecare data . Cauta motive sa-i inlocuiasca cu bananieri cu nume imposibile impresariati de Luana. Suntem in pericol real de retrogradare --- Contracandidatele au buget mai mare si lot mai valoros decat noi. !!! Nu-l mai sustineti pe Stramb !!!!!!!

codrin (3 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:43

rednic este slab, faorte slab .....

ManX (96 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:50

Adica prin acest articol nu-l atacati :) :) : ) Esti mucalit mon Cher. "M-a deranjat altceva. Încăpățânarea, vecină cu aroganța..." Valabil si pentru dumneavoastra. De subiectul asta cu vârsta antrenorilor, a vorbit azi si Sorin Cârtu. Cei în vârsta, nu chiar asa înaintata care au experienta si un oarecare succes, chiar fara trofee câstigate sunt satui, extenuati si epuizati de felul în care se prezinta fotbalul românesc. Patroni, arbitrii, suporteri, etc...!!! Cam asta ma gândeam si eu. Putem adauga si ziaristii.

Ducu (93 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:56

Aveti dreptate. Numai gura si ifosele de el si rezultate zero. Vrajeala ieftina.

Cici (26 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:56

Pe linia analizei de genul asta, una gresita, zic eu, ,,antrenorul,, Galca care ,,a castigat,, trei campionate furate de mafia gigista din Liga I, se poate considera un fel de geniu carpatin!...Sau doar reprezentantul familiei regale din fotbalul romanesc are dreptul sa cotcodăcească țâfnos că ,,(...)Suntem puternici în fiecare zi și devenim din ce în ce mai puternici"..... Sigur, între atatea genii planetare Rednic nu are decat dreptul sa taca??... Maeste, sa fim seriosi! „Într-o lume absurdă, inteligența e o absurditate.” — spunea Johann W. von Goethe. Nu-l contraziceti, ca riscati sa alunecati prea dureros in context!

Andrei F (1284 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:57

Dinamo si-a revenit...Exceptia a fost meciul cu echipa lui Mangia...Zilele trecute vorbeam cu un dinamovist...Ma asteptam sa fie in al 9-a cer ca doar Dinamo reusise un rezultat mare contra Craiovei....Am ramas ca la dentist cand omul imi spune:,,Tocmai cu astia si- au gasit sa joace si ei?,,.El stia mai bine si este clar ca singurul scop al lui mai este doar ca unii sa vina mai jos in clasament...------Am citit in GSP recent ca Negoita vrea sa vanda echipa tocmai lui Rednic...Pai rezultatul de la Giurgiu este foarte bun!Pentru Rednic!!!

Daniel (6 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:57

Ati dat-o la final domnule Ioanitoaia, continuati cu "rautacismele"...ce v-a facut atat de grav Rednic domnule ? În stilul românesc, când il vedem pe un om la greu dăm cu toții în el cu lașitate si parsivenie ...Nimeni nu spune că Rednic este sub presiunea timpului, încearcă să facă peste noapte din "magiun" bici ...Urât, tare urât va stă domnule Ioanitoaia... Curaj si baftă MIRCEA REDNIC !!! Avem încredere în tine !!! Suntem sigur ca vei ridica DINAMO !!! Chiar dacă mulți vor DINAMO la pământ... TRĂIASCĂ DINAMO !!!

Grig (86 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:59

@ManX. Ce-ai vrea Mon Cher sa il laude dupa ce l-a batut ca pe covoare o echipa de duzina...

Cici (26 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 17:01

Maestre Ioanitoaia, George Bernard Shaw spunea că: „Și optimistul, și pesimistul contribuie la societate. Optimistul a inventat avionul, pesimistul a inventat parașuta.” — Eu inva cred ca Rednic face parte din prima categorie! Antrenorul Gigi Becali din a doua parte a proverbului. Daca Liga I nu-i permite sa castige meciuri acest fapt se datoreaza in principal *** gigiste! Cele cu fluier si tupeu obraznic....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX (96 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 17:10

Grig (67 comentarii) • 21 decembrie 2018, 16:59 Am abordat acest subiect pentru ca în articol mentioneaza ca nu-l ataca desi are mingea pe siret. Si din voleu. Daca avea 11 metri tragea pe lânga poarta.

Cotu Mircea (1 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 17:22

Rednic e exact ce ar avea nevoie orice club in Romania,la meciul de ieri i-au lipsit 3 jucători importanți în acest moment,dar o sa vedeți că știe ce face.

Baston (1 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 17:30

Coborarea lui dinamo a început cu cosmin contra și adi mutu, marele antrenor florin bratu a transferat toti finii și cumetri, niculescu a fost doar un pasager fără bilet în tramvaiul numit dinamo iar nea mircea a făcut totul praf fără sa aibă vreo vina. Sper sa nu cădem în B. Hai Dinamo

ManX (96 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 17:39

Baston (1 comentarii) • 21 decembrie 2018, 17:30 Corect. De la Mutu si Contra a plecat sania. Cel putin Mutu a dat deliberat si fara obstructie, chiar cu binecuvântarea conducerii marele sut care a dus Dinamo în aceasta situatie.

alin (1 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 17:43

Stie ce faceRednic, de acord cu Cotu Mircea. Nimeni nu stie sa piarda ca el. Vorbeste de parca nu ar fi salariatul lui Dinamo ci patronul acestuia.

Catalin (1 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 18:02

@jiji : a luat 2 campionate en-fanfare amice, fara controverse si scandaluri, nu castigate pe la comisii sau cu 30 de penaltiuri acordate in 34 de etape . Pai Dinamo a avut 14 victorii consecutive sezonul ala, i-a batut pe Steaua tur retur si avea 15 pct avans la Craciun. Tot cu el am ajuns in primavara europeana dintr-o grupa de EL cu Bayer, Besiktas, Bruges si Spurs parca. Acum 3 ani tot cu Rednic am terminat pe locul 2 campionatul regulat si pe 4 dupa play-off. Am pierdut finala Cupei dupa penaltiuri

ovidiu_3003 (1631 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 18:17

...articol veninos la adresa lui Rednic ...in acest articol nea Ovi il face praf pe Rednic ...pe care il numeste un antrenor bun de nimik ...cu cuvintele lui ...

Viorel (48 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 18:25

Noi suporterii mai avem rabdare cu Rednic desi a promis multe si a facut foarte ptine. Ioanitoaia nu il iubeste dar are dreptate. Tu ai adus niste jucatori si trebuie sa raspunzi cand joaca prost. Mai lipsesc cateva infrangeri sa se umple paharul si sa incepem sa strigam demisia.

adi_stelistul (305 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 18:26

Statistica este o stiinta minunata dar manipulatorii pot demonstra cu ea orice. Nu, nu va acuz de intentie, dar va atrag atentia ca in concluzia pe care o trageti, anume ca stabilitatea bancii tehnice asigura rezultate mai bune (cu argumentul ca 7 din primele 8 clasate se afla in aceasta situatie), s-ar putea sa fie ca in povestea "ce a fost mai intai, oul sau gaina". Adica rezultatele sunt bune pentru ca exista stabilitate pe banca tehnica sau viceversa? Pentru ca, stim toti, daca sunt rezultate nu se schimba nici echipa prea usor. Din dilema asta chiar nu stiu cum vom iesi.

adi_stelistul (305 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 18:33

Scuze de insistenta... Va trebui sa admiteti ca daca prin absurd nimeni n-ar schimba pe parcursul unui campionat echipa tehnica unii tot nu pot avea rezultate bune. Inevitabil vom avea echipe care vor dezamagi. Tind asadar, cu acest exemplu simplu, sa cred ca simpla stabilitate a bancii tehnice nu asigura performanta. E drept insa ca o instabilitate nu face decat sa creasca degringolada deja existenta in cadrul grupului, cu asta sunt de acord. Insa consecventa in ciuda evidentei nu e prea productiva.

Ash Ra (3 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 18:42

un om mic si rau a fost toata viata... si nici acum nu se dezminte... RUSINE

John (512 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 21:48

Rednic e un fel de Daum 2. Un antrenor rasuflat care a fost mare si a ajuns mic. Nu poti reusi fara sa ai vestiarul de partea ta si el l-a pierdut din prima zi.

Doryn (103 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 23:23

Rednic ii minte pe sefi dar si mai rau e ca se minte pe el. Noroc cu Voluntari cu Chiasna si cu Calarasi ca nu ii lasa sa retrogradeze.

doilaunu (116 comentarii)  •  22 decembrie 2018, 11:18

Cata mizerie umana se ascunde in ideea "Pentru întâia oară după mult timp, nu mai există în Liga 1 niciun tehnician peste 60 de ani. Detaliu încurajator". In Romania varsta de pensionare este de 65 de ani, ce ar trebui sa faca antrenorii trecuti de prima tinerete? Si cine spune acest lucru? Ovidiu Ioanitoaia, despre care daca am fi rai, am putea spune ca tine si el locul altuia mai tanar. Dar nu suntem rai, asa ca spunem doar ca tine locul unuia mai valoros.

Ali Bec (115 comentarii)  •  22 decembrie 2018, 11:48

Atita timp cit Rednic nu-si pune mintile la cap si pe Luana sa cotizeze cit si unde trebuie, fosila comunista va continua sa ne plictiseasca pe acest subiect.

George (128 comentarii)  •  22 decembrie 2018, 13:59

Excelent. Rednic primeste ce merita. In loc sa salveze echipa o ingroapa cu toate smecheriile lui de geambas.

Marius (300 comentarii)  •  22 decembrie 2018, 14:02

Alo, avocatii lui Rednic nu mai aveti ghiers? Nu mai e Rednic cel mai mare antrenor din toate timpurile...

Liviu (269 comentarii)  •  22 decembrie 2018, 14:07

@Ali Bec. Cu fosila comunista ai mai luat cu coronita inca un examen ca esti prost. Campionul prostiei. Dar nu mai era nevoie, lumea stia asta. Pacat ca unor complexati ca tine care inteleg gresit democratia li se permite sa isi verse veninul in public.

geo (133 comentarii)  •  22 decembrie 2018, 14:13

Rebuturile ali bec gen sa citeasca editorialul scris de Ioanitoaia pe 22 decembrie 1989 si reprodus azi de gazeta apoi sa isi inghita jignirile. Poti spune multe despre Ioanitoaia dar ca a fost comunist nu. Asta e o aberatiune. Dar serveste sa calomniezi si puslamalele nu se abtin sa o faca.

Mioriticul (25 comentarii)  •  22 decembrie 2018, 15:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mioriticul (25 comentarii)  •  22 decembrie 2018, 16:22

Care reguli n-au fost respectate? Tov. Ioanitoaia?

Craiu (46 comentarii)  •  23 decembrie 2018, 1:10

Mioritice, nu poti fi atit de tolomac incit sa iti nchipui ca directorul ziarului sta sa citeasca si sa cenzureze toate aiurelile varsate pe gusa de tine si de alte genii ca tine. Sint platiti niste pustani care sa se ocupa cu asta. Tu ori esti prost ori esti...foarte prost. Ai de ales.

randoom (12 comentarii)  •  23 decembrie 2018, 14:53

Tov. Ioanitoaia, oare putem spera la o mica compunere pe tema bataii luate de echipa interlopului? Una mica si simpla, va rugam. In limbaj comunistoid de lemn. Asa cum dvs. stiti cel mai bine.

TheHammer (1 comentarii)  •  23 decembrie 2018, 18:27

Din surse sigure, Sergiu Hanca v-a ajunge in Franta, asa cum Gazeta Spriturilor, a semnalat in Vara, in curtea lui PSG! Francezii ofera 400 de euro pentru mijlocasul lui mimao, si, surpriza, alti 500 de euro pentru Andrea Hanca, care v a fi angajata la un club de stripteasse in Aerondismentul 5!

Angheliu (82 comentarii)  •  25 decembrie 2018, 0:36

Craciun fericit, domnule Ovidiu Ioanitoaia. Si nu va pierdeti vremea cu prostanaci gen randoom. E lumea plina de semidocti care isi dau aere de savanti.

cicerone (1 comentarii)  •  25 decembrie 2018, 2:41

Ce nu intelege romanul, este ca daca te cheama Dunarea Calarasi, sau Voluntari sau Chiajna, poti sa-l pui tu si pe Mourinho sa-l iei si pe Messi si tot nu castigi niciun campionat. Arsenal nici nu mai stie de cand n-a mai castigat ceva, dar l-a tinut pe Wanger pana m-am plictisit si eu.

17 Nentori Tirana (790 comentarii)  •  25 decembrie 2018, 14:33

Craciun fericit Ovidiu Ioanitoaia ! Craciun fericit !

Urod (24 comentarii)  •  26 decembrie 2018, 1:54

O remarca total nefericită.... Cum adica, sa avem motiv de bucurie ca nu mai avem nici un antrenor peste 60 de ani...?!!!.... Mare prostie... Poate ne spuneți atunci, cum se mai ajunge la varsta de pensionare ...?!!!!... Ca sa nu mai spunem, ca aceasta prostie legată de vârstă, exista doar la noi care suntem coada Europei la toate... Probabil, daca tot eliberam infractorii care sunt sub 60 de ani, n-ar trebui sa le mai dăm si niste funcții...?!!!!... Poate-i mai dam lui Udrea o alta gală sa organizeze, ce zici..?!!!... Doar are sub 60 de ani... EU ZIC SA VINA DOAR OAMENII VALOROSI, CARE POT SA AIBA SI O SUTA DE ANI...!!!!... DAR SA VINA ODATA....

Comentează