Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Moștenirea Bursucului

Împotriva cursului jocului, CFR a învins la Ovidiu și și-a consolidat poziția de lider.

Permalink to Moștenirea Bursucului
marți, 18 decembrie 2018, 4:47

Viitorul a fost superior la toate capitolele, 54 la sută posesie, 8-2 la cornere, 7-2 la șuturi pe poartă etc, dar degeaba. În condițiile în care echipa oaspete n-a tras nici măcar un șut pe poarta lui Cojocaru după pauză, Arlauskis a salvat-o în minutul 60, când a respins miraculos „capul” lui Mladen. De altfel, Viitorul ratase o ocazie imensă, prin Voduț, și în prima repriză.

De partea cealaltă, experimentată, riguroasă, campioana en titre a exploatat la maximum singura oportunitate avută. Mladen a alunecat, Omrani l-a servit pe Țucudean, iar acesta a înscris golul ce va aduce CFR-ului a șaptea victorie consecutivă în deplasare. Ca de obicei, George a fost iarăși omul potrivit la locul potrivit în momentul potrivit.

Ca să-și odihnească golgeterul pentru derby-ul cu FCSB de sâmbătă, dar și ca să conserve avantajul, Conceição l-a înlocuit pe Țucudean la capătul unei ore de joc. Concomitent, țintind egalarea, Hagi a scos un fundaș (Șt. Boboc) și a introdus un atacant (V. Ciobanu). Trebuie că Hagi a gândit ori la bal, ori la spital în clipa în care l-a urcat pe fundașul De Nooijer în linia mediană. Nu i-a reușit, clujenii apărându-se precis, cu sânge rece. Deși adesea înghesuiți în jumătatea proprie, ei au lăsat permanent impresia că stăpânesc situația. În consecință, am înțeles încă o dată cum de-au luat doar 12 goluri în 20 de meciuri, nu 22 ca FCSB ori ca Viitorul.

În ciuda faptului că Hagi a declarat la sfârșitul partidei că e fericit deoarece puștii lui au etalat un joc de calitate, cu siguranță că scorul l-a necăjit. Adevărul e că Viitorul a ieșit frumos din apărare, a dezvoltat cursiv și a pasat lejer, numai că s-a încurcat la finalizare. Acolo a devenit previzibilă și, ca atare, ușor de contracarat.

La rându-i, Conceição a schimbat foarte puțin din ce i-a lăsat Dan Petrescu. Probă că a început la Ovidiu cu garnitura moștenită, aceiași jucători și aceeași așezare!, completată în ultimele minute cu Al. Ioniță II și cu Lang. Apropo, nu insist, dar de ce a plătit CFR un milion de euro pe Ioniță II și 700.000 pe V. Costache, ca să-i țină pe banca de rezerve?!, iată o întrebare la care pare imposibil de răspuns. În fond, fiecare face ce vrea cu banii lui, dar ne putem mira. Avem acest drept, nu?

Meritul antrenorului portughez constă în aceea că n-a modificat nimic sau mai nimic din ce mergea bine. A păstrat nu doar formula Bursucului, ci și atitudinea. Stilul economicos, pragmatic, însă foarte productiv. Capabil să scoată puncte din piatră seacă. Fidel concepției machiavelice că scopul scuză mijloacele, CFR-ul lui Conceição, copia celui al lui Dan Petrescu, joacă la câștig. Exclusiv la câștig. Cu orice preț, inclusiv sacrificând spectacolul. Astfel a triumfat și la Ovidiu, unde a obținut o victorie fără glorie, dar cu greutate în aur.

Cum la succese se ajunge prin goluri, iar fanfara cântă numai pentru învingători, abordarea formației din Gruia culege de regulă roade, dar și elogii. Nu pe toți îi entuziasmează însă exprimarea respectivă. Logic. Pentru că, pe cât de eficient e fotbalul oferit de CFR, pe atât e el, din păcate, de zgârcit. Uneori chiar urât, neplăcut ochiului.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

jos_cenzura (114 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 9:29

Mi se pare aiurea ca cineva să mai fie socialist după ce până și țările cele mai înverșunate, care au comis nenumărate ucideri în numele socialismului (precum China sau Vietnam), au abandonat sistemul ăsta falimentar. Ok, înțeleg că PSD-ul nu e partidul lui Lenin, nu omoară tot ce-i stă în cale și nu ia cu forța toată proprietatea privată, dar este moștenirea acelui sistem care ne-a distrus țara pe plan moral și economic. Nu mai vorbesc de corupția generalizată sub orânduirea lor. Adrian Năstase, Sorin Oprescu, câți mai trebuie prinși cu mâna-n traista noastră până să se deterioreze brandul PSD-ului?

cluj_cluj (1 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 11:51

Ii spune cineva lui AndreiF ca dupa meciul fecebe - fecesebe orice om cu bun simt sta un pic pitit, fiindu-i rusine de blatul evident si de pe luna?

daniaania (34 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 12:21

CFR-ul a folosit o tactica noua exact a lui DP degeaba se supara TC. Insa si Viitorul a jucat cu patima nu ca la Bucuresti (nu ca fcsb ar fii super echipa). Se pare ca CFR-stii ii motiveaza pe toti sa joace la alt nivel.TC nu are curajul sa schimbe titularii, se teme sa nu piarda si sa plece.Asa bietii jucatori adusi aiurea ruginesc.Sambata vom vedea cel mai sigur un x daca nu fac CFR-istii supriza sa-i bata.

Andrei F (1607 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 13:27

@ cluj- cluj Unde si cine a certificat ca meciul Botosani - Steaua a fost blat? Poate sa nu fi auzit eu...Lucruri dovedite??? Poate te refereai la expertiza contractului lui Omrani sau la sentinta judecatoreasca unde se scrie negru pe alb ca Voiculet nu era jucator legitimat la CFR desi jucatorul a jucat meciuri oficiale...Ba ,nici in Africa nu se intampla asa ceva!!!!Pana si la buticul de la colt daca cineva este prins ca munceste fara acte o pateste...Traiasca cea mai buna conducere a unei echipe romanesti!!!!

Andrei F (1607 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 14:16

@jos_cenzura (98 comentarii) • 19 decembrie 2018, 9:29 Daca tarisoara a supravietuit 10 ani cu Basescu ce a facut sau nu Nastase sau Oprescu este nimic...Apropo...Basescu ce era?Socialist cumva?Pentru ca te vad extraterestru...iata istoria pe repede inainte...FSN a ramas cu grosul dupa plecarea celor care acum sunt PSD ...A fost condus de Roman...Roman a schimbat dupa un timp denumirea in PD...Basescu a fost mai ...si la debarcat pe Roman...Basescu a schimbat PD in PDL care recent a ,,altoit,,partidul Bratienilor...In tot acest timp presa vorbea ca nomenclaturistii de rangul 3 s-a despartit de vechii securisti...----Acum sa crezi ca cineva mai este dupa 30 de ani urmasul comunistilor este de ...doctor...PSD a dat cele mai mari inlesniri mediului economic ...----Alta gafa este cand afirmi despre China ca nu ar mai fi comunisti...In China exista un singur partid...Probabil ca te-ai pacalit deoarece in economie China a permis si capitalurile private...Cam la fel stau lucrurile si in Vietnam...Sa compari social-democratia europeana cu comunismul acum cand in Europa social-democratia este al doilea mare curent politic...?Mai mult cunosti ca social-democratia a fost principalul curent politic european cand romanii nici nu intrasera in UE?Sigur nu esti extraterestru?

Emil Calinescu (13 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 14:57

Domnule Ioanitoaia, legat de Ionita, va spun doar atat: 3 antrenori de la CFR il tin pe banca: Petrescu, Edi Iordanescu, Conceicao. Oare toti 3 sunt prosti ?

?????? (831 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 15:22

http://stirinebune.gsp.ro/galerie-foto-interzis-minorilor-a-pozat-goala-modelul-de-fitness-miss-allena-a-provocat-haos-pe-instagram-555675.html Ați încadra astfel de fapte la socialism sau la populism ?

Andrei F (1607 comentarii)  •  19 decembrie 2018, 16:08

@ Emil Calinescu Nu picati pe cheie...1.Daca 3 antrenori sunt nemultumiti de un jucator cum afirmati spune ceva...Poate jucatorii nu trebuiau transferati!!!Si ajungem la 2.Va amintesc alte gandiri cand asa ceva s- a intamlat la alte cluburi.... S- a spus ca transferul de fapt ascunde niste meciuri castigate nu tocmai cinstit...Deci necinstea trece si prin contabilitate!!!Ex. Un meci Vaslui- Steaua care putea stabili campioana ...apoi jucatori vasluieni transferati la Steaua...Vali Badea si inca un jucator al carui nume acum imi scapa...---- Dumneavoastra nu ati auzit cum ca la Steaua jucatori pe care s- a dat banuti multi nu progreseaza fotbalistic? Uite ca exista si cazul CFR care a facut transferuri pe sume mari si nimeni nu se intreaba de ce jucatorii nu prea prind echipa...Deci si mai rau!!!Ca doar nu or exista doar jurnalisti becalioti...Costache a fost transferat tocmai inaintea unui meci Dinamo CFR ...Cand altii vorbesc doar de jucatorii echipei adverse iesea scantei in presa...Prea multe exceptii in cazul CFR...

dan (151 comentarii)  •  21 decembrie 2018, 16:41

@jos_cenzura : tie ti se poate parea aiurea dar asta nu inseamna ca ai si dreptate. Iti dau doar un singur exemplu de tara guvernata socialist-socialdemocrat unde lucrurile merg asa cum trebuie: Suedia. Si nu, China nu a renuntat la socialism si nici nu va renunta

Comentează