Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Putem să visăm

Cum noi avem un cult al pesimismului, al lipsei de încredere în forțele proprii, unii au pretins că „tricolorii” nu vor bate pe nimeni la turneul din Italia-San Marino. Mai rău, alții au anticipat că nu vor reuși să marcheze […]

...

„Câini” de vânzare 

Date fiind relațiile glaciale cu tehnicianul pe care l-a demis recent, Negoiță s-a angajat să negocieze transparent cu acesta. Ba și, pentru maximă credibilitate, s-o facă în prezența suporterilor, cunoscuți ca susținători frenetici, uneori prea frenetici!, ai antrenorului. Dacă tranzacția […]

...

Șansă de neratat

E logic să gândim pozitiv, din moment ce ne-am calificat la un turneu final de tineret, găzduit acum de Italia și San Marino, după o pauză de 20 de ani și avem de partea noastră câteva argumente solide. Le voi […]

...

Dictatura suporterilor 

La aproape 33 de ani, pe care-i va împlini în octombrie, semnase prelungirea contractului până în 2021, când șefii clubului l-au anunțat că-i liber să plece! Că Lazio, care plănuiește întinerirea lotului, nu mai are nevoie de el și, ca […]

...

Amintiri vinovate

Vorba unui prieten, poate că nu sunt suficient de rafinat pentru un sport atât de elegant ca tenisul. De nobil. Ceea ce nu mă împiedică să mă declar profund impresionat de recenta ispravă a spaniolului Rafael Nadal, care a câștigat […]

...

S-a trezit Dinamo!

Dinamo a câștigat categoric partida cu Craiova, 3-0, primul succes convingător din actualul mandat al lui Rednic.

Permalink to S-a trezit Dinamo!
duminică, 16 decembrie 2018, 4:31

Nu s-a observat niciun moment că echipele erau despărțite în clasament de 19 puncte. Iar meritul „câinilor” e cu atât mai mare, incontestabil, cu cât ei n-au strălucit. Într-adevăr, au pus osul și au muncit, dar n-au strălucit. Cu excepția lui Montini, autorul tuturor golurilor, parțial și a lui Gomelt, gazdele n-au avut o evoluție memorabilă. Mai degrabă au speculat.

Ca să nu spună cineva, deși va spune, că îi port sâmbetele lui Dinamo, redau din fișa tehnică a partidei. Ea întărește afirmația de mai sus. Conform FlashScore.com, Craiova s-a dovedit superioară la posesie (51 la sută) și la ocazii de gol (7-4), în timp ce adversarele au fost egale la șuturi pe poartă (3-3) și la cornere (6-6). Deși furnizează informații utile, statistica nu trebuie fetișizată. Important e însă, decisiv, că Dinamo a luat trei puncte prețioase și, odată cu ele, ia o opțiune ce-i permite să viseze cu ochii deschiși la play-off.

Considerând excelentă prestația lui Montini, un italian adus din Serie C, de la Livorno, putem afirma că Rednic are fler. Că are ochi. A tras cu Montini, nota 9 în Gazetă, o carte câștigătoare. Fără să caut noduri în papură, n-aș încadra în aceeași categorie promovarea portarului Muțiu, uneori nesigur pe el. E dreptul lui Rednic să se supere, dar rămân la părerea că Penedo trebuia păstrat. Că i se cuvenea, fie și drept mulțumire pentru serviciile mai vechi, alt tratament.

După Montini, s-a remarcat Gomelt, și el aflat la un moment dat pe lista neagră a antrenorului. Între alte cauze, din pricina salariului lunar de 14.000 de euro, mai mare decât al lui Nistor! Cu un assist și multă risipă de energie, croatul a lăsat o impresie deosebită. Ceea ce nu l-a împiedicat pe Rednic, surprinzător, să declare după meci că Gomelt n-are viitorul asigurat la Dinamo! Mă rog, poate că nici nu trebuie să înțelegem totdeauna criteriile după care se conduce un antrenor ori altul.

Craiova, în schimb, a dezamăgit crunt. Băieții lui Mangia au fost, citez un internaut, „Niște penibili cu fumuri în cap”. Nu le-a ieșit nimic, chiar nimic! Mitriță et Comp, inclusiv Mangia, s-au grăbit să arunce vina pe frig și pe terenul desfundat, dar mai bine tăceau. Întrucât, acceptați banalitatea, adversarii au jucat în aceleași condiții. Valoarea unei echipe constă și în capacitatea ei de a se adapta pe un teren cu probleme. Craiova n-a reușit, probă că 9 din cei 14 jucători ai ei intrați sâmbătă au primit sub 5. Iar ceilalți doar 5.

Într-un târziu, tehnicianul italian a recunoscut că „A fost cel mai slab meci de când am venit la Craiova”, în ideea că „N-am luptat ca altădată!”. De acord, numai că atunci când o formație, indiferent care, nu se implică suficient și n-are atitudine, sunt fotbaliștii responsabili, dar și antrenorul. Plus că nu-i normal să explici eșecul prin absența vârfului Koljici. Corect, lipsa acestuia a contat. Dar nu-i în regulă ca speranțele unei trupe cu pretențiile Craiovei să stea într-un jucător!

Am scris recent că, dacă voi avea motive, voi fi primul care-l laudă pe Rednic. Până sâmbătă n-am avut. Acum însă am și îmi respect cuvântul. De văzut numai în ce măsură victoria cu Craiova înseamnă începutul unei ascensiuni de durată. De urmărit.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

?????? (542 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 0:47

Deci, cum ați considera despre investiile în fotbal pe care le solicitau cu ceva ani în urmă, Rednic, MM Stoica, Andone, etc. și despre eficiența acestora ?

Tudor (1 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 0:53

S-a trezit cooperativa, nu Dinamo. Dupa atâția ani tot în afara fenomenului ați rămas.

Bârgaoanu Dragoş (137 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 4:33

Predictibil şi penibil.

nica fara frica ! (226 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 5:59

ce pervers e ioanitoaia care incearca sa dreaga busuiocul dupa ultimul articol. *** !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dum (2 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 8:28

Doua blaturi mari domnule . Dinamo- craiova si botosani-fcsb. Urmeaza 17.12. 2018 viitorul-cfr. Nu o sa mai fim niciodata in europa domnule joanitoaia.

Dum (2 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 8:44

Doua blaturi mari domnule . Dinamo- craiova si botosani-fcsb. Urmeaza 17.12. 2018 viitorul-cfr. Nu o sa mai fim niciodata in europa domnule joanitoaia. Va rog nu-mi mai ascundeti conentariul. Stiu foarte binece vorbesc.

atentu (2 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 9:43

@Dum : absolut corectă afirmaţia. Doar cei cu ochelari de cal nu văd sau se fac că nu văd asta.

Dilimache (447 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 10:15

Cu o floare nu se face primavara, pe mine nu m-au convins...

Loulou (271 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 11:32

S-a trezit dar e foarte posibil sa adoarma la loc. a avut insa noroc cu eliminarea lui Alibec. A scapat de un pericol mare la Giurgiu.

fgh (264 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 13:41

-dacă bine îmi amintesc, faza ,,apendice,, a campionatului a fost concepută pentru a oferi suporterilor patru derbyuri nemaipomenite (fcsbsa - dinamo); fără a gândi că ele ar putea fi doar ...ipotetice (în ideea că ba una - ba alta dintre echipe se vor trezi prea târliu...; cum comentați?

MZM (302 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 14:12

Lucrurile sunt clare: blat! Aranjamentul s-a facut nu doar la nivelul echipelor, ci mai sus, mult mai sus, sus de tot!! Trocul este limpede: "ne dati 3 puncte ca sa scapam de spectrul retrogradarii si va restituim 6 puncte daca intram in play-off (sau tot 6 puncte - in campionatul viitor). Domnul O. I. a inteles clar despre ce este vorba, dar pentru ca nu i-a acuzat si nu-i va acuza niciodata de blat pe cei de la Dinamo (stie dumnealui de ce!), si-a impins comentariul pe alte carari, la deruta! Deci solutia de salvare pentru Dinamo inseamna... INAPOI LA BLTURI ! Sa le fie de bine!!

Daminuta (23 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 15:51

MZM vorbești ca un om mare.

tindala (76 comentarii)  •  17 decembrie 2018, 16:19

Pana anul asta,Craiova a pierdut toate meciurile cu echipa "salvatorului fotbalului romanesc"!Si acasa si in deplasare!Avusese doar un egal!Exact ca Botosanii!Iar anul asta, "omenia"a stricat-o un jucator nou venit-croatul Koljici-care nu stia cum stau lucrurile!Nu mai tin minte comentariile domnului Ioanitoaia!Tot asa subtile erau?

Amarad Claud (2 comentarii)  •  18 decembrie 2018, 19:44

meciul Dinamo-Craiova dupa evolutia jocului, pare un meci cu obligatii la varf, asa ca soarta lui Dinamo este tot la ananghie, inca n-au demonstrat ca joaca in liga 1 si e clar ca din pomana nu poti sa faci nunta

Comentează