Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Și-a bătut recordul!

Îmbucurător e că, în ciuda unor semieșecuri consemnate în dueluri cu adversari din zona play-out-ului, antrenorii celor trei fruntașe și-au păstrat calmul.

Permalink to Și-a bătut recordul!
duminică, 11 noiembrie 2018, 3:43

Clasamentul Ligii 1 s-a strâns la vârf după ce, cronologic, Craiova, Viitorul și CFR s-au poticnit pe teren propriu. Niciuna n-a izbutit să câștige, trebuind să accepte rezultate de egalitate. Venite pe post de outsidere, dacă nu victime sigure, Sepsi, Chiajna și Călărași și-au vândut scump pielea. S-au apărat majoritatea timpului, însă au și ieșit uneori vijelios pe contraatac. S-au comportat onorabil.

Chiar mai mult. Pe lângă că a deschis scorul, formația din Sf. Gheorghe a marcat pentru 2-1 în ultimul minut al prelungirilor. Arbitrul Radu Petrescu, notat cu 3 în Gazetă, a anulat însă reușita lui Rus pentru că Simonovski l-ar fi bruscat pe portarul Pigliacelli. „Centralul”, la care mă voi referi mai jos, a greșit grav. Într-adevăr, macedoneanul a căzut peste Pigliacelli, dar asta pentru că un craiovean, Baicu, l-a împins în portar. Conform părerii experților Crăciunescu și Balaj, golul trebuia validat.

Îmbucurător e că, în ciuda unor semieșecuri consemnate în dueluri cu adversari din zona play-out-ului, antrenorii celor trei fruntașe și-au păstrat calmul. N-au tunat și n-au fulgerat. Dimpotrivă, au analizat lucid, cu măsură, jocul echipelor lor, probă că tehnicienii din fotbalul nostru au devenit mai realiști. Mai responsabili. Nu-și mai pun, una, două, poalele în cap și nu mai arată cu degetul spre alții. Să nu uităm însă că doi dintre cei vizați, Conceicao și Mangia, sunt străini.

Hagi a zis „Am avut un penalty”, însă a trecut repede mai departe. Iar Ianis s-a dovedit ferm: „Nu contează arbitrajul, am ratat două ocazii cu poarta goală!”. Totuși, Gică avea dreptate întrucât, în minutul 57, Fota a oprit cu mâna în careu mingea șutată de Drăguș. Penalty indiscutabil, sesizat de oricine, numai de arbitrul Ionuț Coza nu, deși era excelent plasat, aproape de fază și cu fața la ea! „Centralul” din Cernica aparține generației promovate artificial sub conducerea, și în absența, grecului Kyros Vassaras. Din păcate, neacordarea unui asemenea 11 metri, vizibil din satelit, descalifică iremediabil. Declasează.

La rându-i, Radu Petrescu s-a depășit pe el însuși la Craiova, unde a luat atâtea decizii eronate încât ar fi nevoie de o pagină întreagă pentru a le înșira! Concret, el și-a bătut recordul personal de gafe, unul rar, stabilit în 2011. Atunci, la meciul Voința Sibiu – CFR Cluj, 0-1, a anulat absolut comic un gol al gazdelor în momentul în care portarul Beto s-a împiedicat fără să aibă vreun adversar în preajmă! Petrescu, numai el într-un întreg stadion, a văzut fault!

De data asta, RP chiar a făcut-o de oaie, dezavantajând pe rând ambele formații. Între altele, a dat Craiovei un penalty care n-a existat, irosit de Fedele, dar l-a eliminat gratuit pe Mitriță, deși acesta n-a simulat la al doilea galben, primit la 5 minute după primul! Nu l-a pedepsit cu cartonaș roșu, cum s-ar fi cuvenit, pe Bărbuț, care l-a călcat cu intenție pe Sato, dar a anulat golul lui Sepsi din minutul 90Ă5 în condițiile descrise. Asta, repet, între alte erori.

Arbitrii din L1 au luat-o iarăși pe arătură, după ce o scurtă perioadă păreau angajați pe un drum ascendent. Tocmai pentru ca nu ei să hotărască cine ia titlul și cine retrogradează, ar trebui delegați mai atent și, la o adică, sancționați mai aspru. Chiar s-ar impune ca Vassaras să fie mai des chemat de la Atena. Probabil că e ocupat, dar poate își aduce aminte că de la București ia 8.500 de euro lunar.

 

foto: facebook Universitatea Craiova

Comentarii (26)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 16:18

...arbitrii romani sunt toti la fel ...buni de nimik ...nu ne intereseaza cine arbitreaza daca ti o scoate din poarta de trei ori ...tu trebuie sa marchezi de patru ori ...atunci vom avea fotbal performant ...

a dica (283 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 16:26

Am mai spus-o: arbitrii romani nu sunt prosti, sunt prea "implicati". E vizibil! Ei arbitreaza dupa indicatii. In etapa asta trebuiau favoritele sa fie incurcate. S-au mai incurcat si ei in decizii. Asa e cand nu stii cum s-o dai sa iasa "ca la carte". Se fac niste jocuri. Ale cui? Voi trebuie sa ne spuneti si noua.

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 16:47

Sunteti in eroare...Eu l- am auzit pe Mangia cum s- a luat de arbitru care numai antiCraiova nu a fost! Deci gresiti cand afirmati ca arbitrul a gresit pentru ambele echipe pentru ca una este sa gresesti o data pentru cineva si de cinci pentru ceilalti...Mitrita daca era Alibec era eliminat de la prima abatere ,simularea...Eu zic ca ,,specialistii,,ar trebui sa vada si sa auda cum Mitrita comenteaza mai mereu cu arbitrii...Au fost si jurnalisti care au spus ca Mitrita a injurat...Al doilea eliminat a fost sanctionat la a treia abatere grava...Craiova este la un al treilea meci in care arbitrii se fac de ras...Ma mir ca nu ziceti nimic si de arbitrul de la CFR...Arbitrul nu a vrut sa vada cum Djokovic a aplicat un cot in gura.Ma mira mult ca nu ati amintit mai ales pentru ca ati facut caz de problemele lui Roman de la Steaua...

Dudu (133 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:00

@Andrei F. Tu esti intr-o grava eroare. Mangia a spus ca l-a deranjat faptul ca arbitrul s-a vrut si a fost protagonistul partidei nu si ca a fluierat impotriva echipei sale. Iar eliminarea lui Mitrita de la prima simulare e o gogorita si mai mare.

marty (39 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:02

haha! ca de obicei ,maestre, iti manifesti ura fata de UNIVERSITATEA CRAIOVA! cate penaltyuri au primit fecesebistii si ceferistii in situatii similare?! atunci nu ti-ai facut proces de constinta...sau altora. mitrita a fost faultat de 7 ori in fazele premergatoare eliminarii si *** in negru nu a fluierat nimic.este si el om. mitrita este cel mai bine cotat fotbalist roman spre ciuda oierului.si oamenii care arbitreaza lasa sa fie macelarit de adversari cotonogari. barbut a fost faultat evident in faza in care spuneati ca trebuia rosu! arbitru a dat invers. universitatea joaca fotbal.*** lui neagoe au venit sa faca antifotbal.cu 10 cu *** in poarta... s-a pornit o campanie anti stiinta-principala echipa indreptatita sa ia titlul in sezonul acesta.si-l va lua in ciuda arbitrajului tendentios al *** care arbitreaza.la ***. ratam 11 m? ne revenim si aici! ps.au fost aproape 20 000 de suporteri.in presa au aparut doar vreo 14 000.si aici ura *** fata de cea mai iubita echipa din tara este mare!curg ***! mare *** decebal radulescu...cati mici ii da *** sau cate *** ***?:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chrys (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:03

Nu numai ca arbitreaza dupa ureche, dar personal cred ca din cauza lor fotbalul romanesc nu se dezvolta precum cel din occident. Fluiera orice contact nu lasa jocul cursiv, pentru a se crea faze spectaculoase, intervin la orice scena teatrala a jucatorilor, prefer jocul lent pentru a tine jocul din scurt. Fotbalul nostru a fost valoros atunci cand am avut si arbitrii valorosi.

marty (39 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:07

@ andrei mare *** esti...si fecesebist pe deasupra...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tyty (127 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:08

S-a terminat cu criticile la adresa lui cfr . A venit la Cluj Daniel Stanciu cu care dl Ioanitoaia e prieten vechi. Deci vor fi numai laude si scuze pentru feroviari.

marty (39 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:14

ce ati macelarit comentariul meu!:)))) cenzura sorosista!

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:15

@ Dudu Pai arbitrul a fost protagonistul partidei tocmai pentru ca a arbitrat proCraiova...!!!Mangia ar fi vrut si mai multe ...?Meciul a fost o copie la meciul Craiovei cu sibienii...Nu obosesc si arbitrii de la atata impins?

Mircea (663 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:46

@Andrei F. Te incapatanezi aiurea. Mangia i-a reprosat arbitrului ca a urmarit sa fie personajul central al partidei. Dudu are dreptate, nicidecum tu.

Mircea (663 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 17:49

@Marty. Esti dus? Craiova a primit 10 penaltyuri si tu aberezi ca a fost nedreptatita.

Florin (24 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 18:10

Greseli mari de arbitraj care au inflentat rezultatele unor partide. Cum ierarhia este stransa, consecintele prostiilor facute de fluierasi sunt grave deoarece influenteaza clasamentul. Bani multi pierduti pentru unii, frustare pe masura absolut justificata. Pe langa faptul ca fotbalul jucat in Liga 1 este de toata jena, se baga in seama si omul in negru. Auzi frate: Cavaleri fluierului !?! Ce o fi cavaleresc in magariile acestor indivizi. Erori in defavorea stelistilor in aceasta seara si putem spune ca s-a reintrat in normal. S-a trezit CFR-ul.

Clujeanul (92 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 21:25

Florine si daca greselile lui Kovacs Istvan vor fi in acasta seara in favoarea Stelei nu prea stiu ce o sa mai mananci tu...Cainele moare de drum lung si tu de grija CFR ului. Multumim frumos.

Andrei F (1607 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 21:48

Kovaks nu vede la lovitura batuta de Morutan com Gnohere este tavalit in careu desi mingea venea spre el...Peste un alt corner vine penalty pentru Dinamo...Fotbal de maidan...

Ion (77 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 22:01

@ Clujeanu Ba dar nici la loviturile de colt batute de Steaua nu vezi nimic? Unde ai mai vazut asa ceva si arbitrul sa nu intervina?Penalty la Gnohere in minutul 37...

Iulian (190 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 22:16

@Ion. Nu ai vazut bine. Fecesebeaua nu merita un penalti ci vreo sase sapte. Nu ai numarat tu cu mare atentie.

marty (39 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 22:53

@ mircea aberezi baietas.avem atacanti prea buni ca sa poata fi tinuti regulamentar. si in alta ordine de idei si daca a primit ce te doare pe tine?! esti frustrat ca vom lua campionatul?? tot asa reactionai cand clujenii si fecesebeeul primeau penaltyuri pe banda rulanta? ipocrit ce esti!

Ion (77 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 23:05

@ Iulian Uite asa ajunge si niste amatori sa rada de voi...

Birlic (90 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 23:14

2 echipe mediocre, cu 2 antrenori mediocri, cu 2 patroni *** și un fotbal românesc de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian (206 comentarii)  •  12 noiembrie 2018, 0:09

Gresiti dle Ioanitoaia. Radu Petrescu are resurse pentru multe alte gafe.

Ilie (369 comentarii)  •  12 noiembrie 2018, 1:59

Nu-ti mai bate capul cu fantastica Liga 1, 'maestre', ptr ca stim ca la valoare sunt sub nivelul marii si ca oricum in August viitor, cel tirziu, primii clasati vor fi scosi din competitiile europene. Dar ce te faci, ca si atunci cind vorbesti de fotbalul mare, Champions League, tot la arbitraj te opresti, faze litigioase si pareri de analisti, experti .. Nu vrei si mata, in ceasul al 13-lea sa iei exemplu dupa 'strainii' aia doi si sa te mai ocupi si de fotbal ? Zici ca il cunosti, ca ai experiente, blabla .. eu cred ca doar te intereseaza fenomenul, precum microbistii, dar il cunosti la fel de bine ca si ei : arbitraj, scandal, cit cistiga ala, ce valoare are ceasul aluilalt. Expert de ziarist sportiv

Nick (275 comentarii)  •  12 noiembrie 2018, 9:55

@Ilie. Bravo tie, tu mai ramaneai sa ii dai lectii de gazetarie domnului Ioanitoaia. ..S-a referit la arbitrajee din champions league dintr-un motiv care ar trebui sa fie la mintea cocosului deci si a ta. Pentru ca doua meciuri de acolo au fost arbitrate de arbitri romani. Fa un efort si retine acest amanun si nu iti mai pune intrebari la care ar trebui sa raspunzi singur.

Teodor (43 comentarii)  •  12 noiembrie 2018, 10:27

Imi pare foarte rau de Petrescu despre care am auzit ca a avut mari probleme de sanatate. Dar a arbitrat sub orice critica.

Comentează