Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Greșeli inventate

E aproape de necrezut că Juventus a pierdut meciul de miercuri seara cu Manchester United din grupa H a Ligii Campionilor.

Permalink to Greșeli inventate
vineri, 9 noiembrie 2018, 4:19

Deși superioară la toate capitolele (55 la sută posesie, 23-9 la șuturi, 6-3 la cornere, 510-428 la pase etc), „Bătrâna Doamnă” a clacat în finalul partidei de la Torino. După un gol divin marcat de Ronaldo, voleu imparabil din plin fuleu, Mata a adus egalarea (86), iar Alex Sandro a semnat sentința trimițând în proprie poartă (89). Peste 40.000 de spectatori au privit înmărmuriți la eșecul bianconerilor.

Nici chiar un scor egal n-ar fi mulțumit-o pe Juve. Numai că fotbalul, iată, nu-i răsplătește mereu pe cei mai buni. Injustă, înfrângerea le-a înfuriat peste măsură pe victime. Pe suporterii „zebrelor”, dar și pe ziariști. Din păcate, și unii, și alții s-au pornit să descopere vinovați în afară. În loc să realizeze că, sigură de victorie, trupa lui Allegri nu s-a mai concentrat suficient după 1-0, peninsularii n-au ezitat să arate cu degetul spre Jose Mourinho și spre Ovidiu Hațegan. Spre antrenorul portughez al lui Man. Utd și spre arbitrul român al întâlnirii.

Nervoase, cele mai importante cotidiane de profil din Cizmă, Gazzetta dello Sport și Corriere dello Sport, au deschis edițiile de joi cu aceeași fotografie, Mourinho cu mâna pâlnie la ureche. Ba și cu același titlu, „La Beffa di Mou”. Cum beffa se traduce prin farsă, dar și prin ofensă, evident că italienii au avut în vedere a doua variantă. De altfel, revenind vineri asupra subiectului, Gazzetta a lăsat-o mai moale. A înlocuit rechizitoriul cu o întrebare prilejuită de replica tehnicianului lusitan, „Provocator sau profet?”. La care cel vizat a răspuns prompt: „Gestul meu e o jignire? Dar ei (n.a. spectatorii) ce-au făcut cu mine?”. Mou a pretins că publicul l-a înjurat și l-a huiduit întreg meciul.

Greu de imaginat, însă ziarele menționate, rareori pătimașe, au șters pe jos cu Hațegan! Nu numai că i-au pus nota 5, dar i-au reproșat câte-n lună și-n stele! În principal, că n-a dat 11 metri pentru Juve când Shaw l-a agățat de umărul stâng pe Cuadrado și că, în minutul 12, nu l-a eliminat pe Matici pentru fault din spate asupra lui Dybala. Întrucât arădeanul s-a limitat să-l avertizeze pe sârb, Corriere a hotărât că „Hațegan l-a grațiat pe Matici. Tehnica sa de arbitraj a fost incorectă!”.

Mă abțin să scriu că Juve s-a obișnuit cu arbitrajele indulgente din Serie A. Uneori împinse până la penibil, fără ca asta să însemne că La Vecchia Signora nu-i o superechipă, una dintre cele mai puternice din lume. În special după înrolarea lui CR7. Deprinsă să primească penalty-uri și dacă un adversar se uită urât la Chiellini ori la Bonucci, ambii niște mielușei!, Juventus și jurnaliștii din anturaj s-au trezit acum cu un cavaler al fluierului care nu le-a făcut favoruri. Ca atare, cu și fără motiv, mai ales fără, s-au apucat să-i caute greșeli. Să-i caute și, dar mai trist, să-i inventeze.

Afirm asta deoarece, în ciuda tensiunii și a unor faze complicate, Ovidiu Hațegan s-a achitat onorabil de misiune. Dovadă că Daily Mail l-a notat cu 7. La rându-i, deși se entuziasmează foarte rar, Crăciunescu l-a lăudat din răsputeri. La fel, Balaj. Cum nu trebuia dictat penalty și nici eliminare la Matici, torinezii trebuie să învețe și să piardă.

Iar Hațegan e de apărat nu pentru că-i român, ci pentru că miercuri a arbitrat bine. Chiar foarte bine. E opinia unuia care nu l-a iertat de câte ori a fost cazul.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Birlic (90 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 16:41

Hategan a arbitrat impecabil iar de această dată articolul domnului Ioanițoaia este unul obiectiv și pertinent.

George (164 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 16:44

Nici o noutate. Toti strainii ne considera mancatori de lebede si ne injura pe unde ne prind. Italienii sunt cei mai cu mot.

Emil (43 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 17:26

Foarte adevarat ce scrieti. Am stat citiva ani in Italia si stiu cum ne privesc macaronarii in majoritatea lor. Ca pe niste copii de mingi. Noi trebuie sa facem muncile care lor li se par injositoare.

Gabriel (56 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 17:37

E un articol pe care il apreciez. Nu stiu ce si cate defecte aveti dar sunteti un foarte bun roman. Iar mi-am adus aminte de felul in care i-ati pus la punct pe rusi la turneul final din Italia 90. Azi e simplu sa faci pe patriotul, atunci era mai greu sa te legi in public de rusii.

Mirel (153 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 17:51

Juve trebuie sa aiba numai arbitri italieni ca sa castige toate meciurile. Suporterii s-au obisnuit cu asta. Nu le-a placut de Hategan ca nu a tinut cu ei cum fac unii italieni.

Ghe Tranda (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 18:20

Nici nu știu care echipă e mai avantajată de arbitraje: Real Madrid sau Juventus !... Oricum, datorită acestor pomeni de arbitraj nu-mi plac echipe mari precum Real, Juve, Bayern, PSG... Nu datorită jocului lor care este unul excelent, ci datorită „pomenilor” cu care s-au obișnuit și pe care jucătorii lor celebri le cerșesc !

Filip (44 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 19:15

Dumneata ai recunoscut ca esti fan napoli deci ai un cui contra lui juventus ca v-a luat titlul an de an Hategan putea dicta 11 m. nu trebuia dar putea si nu a vrut. a tras cu engleii usor si e de inteles ca italienii sa dea in el.

Bogdan (395 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 20:00

Hai ca nu fu chiar asa. Nu era de eliminat Mativi dar la Cuadrado se cam impunea acordarea unei lovituri de la 11 m.

Dilimache (657 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 20:09

A fost un meci de infarct si s-a terminat rau pentru fanii Juve, deci si pentru mine!

Ali Bec (212 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 20:37

Eheeei, s-a trezit cineva sa se esofeze ca presa (italiana) inventeaza! Si e bine de stiut ca „presa (piscicola) nu se ocupă doar cu certitudini. E în sarcina ei și să speculeze, să găzduiască zvonuri.“ Tov Ovi duplicitar cum il stim din totdeauna.

andrei (262 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 20:45

Tipic romanesc. Il laudati de nu mai puteti pe Hategan si exagerati iar prestatia slaba a lui Kovacs de la Sevilla o treceti sub tacere. Dati de inteles ca pe Kovacs nu il considerati roman daca nu pomeniti nimic de el si de arbitrajul lui care a lasat de dorit

Maxentiu (65 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 21:26

Italienii astia prea s-au obisnuit sa aiba arbitrii de partea lor. Din pacate pentru ei, cu Hategan nu le-a mers, tipul a arbitrat exceptional, as spune chiar ca a fost cel mai bun de pe teren. Fair play e o notiune straina pentru macaronari.

Florian (42 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 21:49

Stau si lucrez in Italia de sapte ani cind a inceput suprematia lui Juventus. Desi am job linga Torino recunosc ca aveti dreptate daca spuneti ca Juventus este ajutata de arbitri. E o echipa foarte solida si cu public fidel dar arbitrii trag cu ea cit pot.

Daminuta (63 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 22:02

@ Andrei nu înțeleg de loc tipul asta de abordare. Pentru că ai șapcă nu e bine pentru că trebuia bască. Ce legătura are una cu alta, domnul Ioanițoaia a tratat subiectul Hațegan, de unde ai tras tu concluzia că dacă nu a vorbit de Kovacs și despre prestația lui mai puțin bună nu îl consideră român. Poate tocmai că a avut o prestație slabă și îl consideră român nu a vrut să-l pună într-o postură neplăcută. Cum o dă omul nu e bine niciodată.

Dan (8 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 22:16

Italienii cu 5 englezii cu 7 ,negociaza pentru nota finala 6

Basilio (13 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 22:44

Deprinsa cu arbitaje indulgente?! -- La Juve --pai, hatzegan e manusa pt. asa ceva si-a dat doctoratul in indulgente, sigur, in principal pt. clujeni si dinamo -- al carei fan infocat este de mic. Obisnuita sa primeasca penaltiuri doar cind cineva se uita urit ?! -- de Craiova ce zici, impartialule domn, care a adunat vreo 8 ( opt) primite in ultimile sase etape consecutive !!! Despre " ŕomanul " istvan kovacs nu zice nimic pt. ça si acesta e la fel de dinamovist ca si hatzegan, iar duminica e la centru -- ca din intimplare .

claudiu (343 comentarii)  •  9 noiembrie 2018, 23:07

Foarte serioasa abordare. Norocul lui Hategan se numeste...Radu Petrescu care a arbitrat la Craiova cel mai prost meci din viata lui. A incurcat loviturile de la 11 m si nici el nu stie de ce a anulat golul lui Sepsi din minutele de prelungire.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  10 noiembrie 2018, 3:13

Pt.lumea intreaga- e arbitrul care a favorizat Elvetia. Un nemernic. Asa si-l aminteste oricine cind aude de numele lui. Asa ati fi comentat si dvs daca nu era roman ci avea orice alta nationalitate. 90% au dreptate...In principal e un zero.

Loulou (274 comentarii)  •  10 noiembrie 2018, 9:08

Lasati dumneavoastra ce se intampla in alte meciuri si vedeti de campionatul nostru. Rar am vazut un meci dat peste cap cum a fost cel de aseara de la Craiova. Petrescu si beat sa fi fost si tot arbitra mai bine.

adi (97 comentarii)  •  10 noiembrie 2018, 11:25

Tridt e ca *** arbitreaza mai bine afara decit in campionatul inntern. Valabil si pentru Kovacs.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fgh (264 comentarii)  •  10 noiembrie 2018, 14:09

-arbitrajul de care e vorba ne interesează prea puțin (chiar deloc!), ce părere aveți de arbitrajul meciului UC-va ci Szepsi Sf. Gheorghe???

Calin (37 comentarii)  •  10 noiembrie 2018, 18:56

@fgh. E grav ca gindesti asa. Nu te intereseaza un arbitraj de liga campionilor ci o gainarie din campionatul nostru ***. Si tu esti din ala care se multumeste cu stacheta joasa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (6 comentarii)  •  10 noiembrie 2018, 19:16

@Bogdan și @Dilimache recunoașteți că sunteți clone? Dacă nu, să vă fie rușinică pentru că păcăliți oamenii și sunteți niște....păcălici.

di livio (214 comentarii)  •  10 noiembrie 2018, 23:48

Gabriel, zici ca il dizidente nea Ovi?...si s-a luat in public de citiva rusi sau da toti rusii?...da cum iti permiti sa-i zici marelui gazetar nea Ovi ca are defecte?...un foarte bun roman n-are defecte, ii perfect...io sint un tare rau roman si am numa defecte...da am si o calitate, memoria...iar mi-am adus aminte de felul ***...chiar daca erai un foarte bun roman...astept clonele adminului de bloc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

california (349 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 5:18

mai mult de constatat decat de comentat: 1. se spune despre nemti ca nu esti sigur ca ai castigat meciul decat dupa ce se urca jucatorii in autobus; e valabil si pt. englezi; liverpool a castigat o finala europeana cu a.c. milan dupa ce era condusa cu 0-3; steaua are si ea amintirile ei; 2. in ce-l priveste pe mourinho, se stie ca domnia nu face parte din calitatile sale; 3. cand vii dintr-o tara cu fotbal aproximativ, e greu sa te accepte sa le faci ordine la casele mai mari si parca apasat de asta, hategan si-a manifestat slabiciunea, parlamentand prea mult cu jucatorii, incercand parca sa-si justifice deciziile.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 7:10

te salut ovidiu_3003 cu 5 comentarii ...tine o tot asa ...

fgh (264 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 13:21

stimate d-le Ovidiu Ioanițoaia, -dacă ai comentatori ca Calin, care consideră că ...campionatul nostru e o găinărie e clar la ce nivel a ajuns gazeta (în curând nu va fi folosit nici la ...împachetat pește!)

Ilie (369 comentarii)  •  11 noiembrie 2018, 13:49

Ce nu stiti dvs. este ca, in afara de unii, arbitrajul nu este ceva de urmarit in fotbalul mare. El este, necesar precum poarta sau liniile terenului. Fara el nu se poate juca. Numai mentalitati ca ale dvs va focalizati atit pe arbitru, analize, etc .. de parca de aici v-ar veni si sursa de scandal suficienta, ptr ca fotbalul in sine nu pare sa va intereseze. Uitati-va la articole occtidentale din Italia, Franta, Germania cum abordeaza meciurile de fotbal - arbitrul nu e nici pomenit - si uitati-va la ale dvs. Obsesii e putin zis. Inainte de toate se spune ca un arbitru bun este unul pe care nu-l vezi. Dvs va faceti editoriale asupra lui. Alta lume. Una care din luna August dispare din competitiile europene. Tineti-o tot asa

Comentează