Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De la Tamaș la Alibec

Vă reamintiți faza din minutul 44 al meciului România-Serbia, disputat în 14 octombrie la București?

Permalink to De la Tamaș la Alibec
luni, 29 octombrie 2018, 4:56

Gabi Tamaș a avut o intrare periculoasă, cu piciorul sus, la Gacinovici, pe care mai degrabă l-a șters cu gheata decât l-a lovit în cap. Cea mai bună dovadă a fost aceea că, deși s-a tăvălit de durere, sârbul s-a ridicat îndată ce olandezul Blom a dictat 11 metri și eliminare. A terminat jocul bine mersi, în condițiile în care intervenția lui Gabi nu i-a lăsat nicio urmă pe chip.

Opiniile privitoare la decizia „centralului” n-au coincis. Personal, m-am numărat printre cei care au socotit că Blom a exagerat. Deoarece faultul n-a avut nici intenție, nici intensitate. Cum nu l-a zărit pe Gacinovici venind din lateral, Gabi n-a vrut să-l lovească. Foștii mari arbitri Crăciunescu și Porumboiu m-au contrazis și m-au certat, opinând că olandezul a fluierat ce trebuia. Cazul a produs, vorba regretatului Octavian Paler, polemici cordiale. Fiecare tabără a rămas însă pe poziția ei.

Faza s-a repetat parcă la indigo, copy-paste, în minutul 1 al partidei ce le-a opus vineri, la Giurgiu, pe Astra și Craiova, 0-3 la final. În rolul lui Tamaș a apărut Alibec, iar Kelici l-a interpretat pe al lui Gacinovici. Atât că, deși l-a văzut pe Kelici, Alibec nu s-a oprit, ci l-a rănit pe croat la nas și la gură! Lovit zdravăn, bandajat de medici, Kelici a fost nevoit să părăsească definitiv terenul înainte de pauză.

Dacă la Tamaș s-a putut vorbi despre întâmplare, oarecum și despre neșansă, Alibec n-are ce scuze invoca. Nu i se pot acorda circumstanțe atenuante. Întrucât nu și-a evitat adversarul, a comis o brutalitate ce merita pedepsită direct cu roșu. Să spun așa, Alibec era mai de eliminat decât Tamaș, ceea ce, surprinzător la autoritatea și la experiența lui, Alexandru Tudor n-a făcut! Indiferent ce-a gândit, probabil să nu rupă echilibrul numeric în startul întâlnirii, a greșit. Pe de altă parte, refuzând să scoată cartonașul roșu, arbitrul nu le-a dat dreptate lui Crăciunescu și Porumboiu.

Apropo de Tamaș și de convocarea lui la lot pentru „dubla” precedentă, act împotriva căruia m-am pronunțat ferm, acesta și echipa lui, Hapoel Haifa, nu reușesc să depășească o prelungită pasă neagră. Duminică, Hapoel a pierdut acasă, 1-3, cu Maccabi Tel Aviv, e drept, liderul la zi al campionatului israelian, iar Tamaș a primit în cotidianul Yediot Ahronot nota 4. HH ocupă în clasament locul 12 din 14, cu doar șase puncte din 24 posibile! E la retrogradare.

Realizând și el că a tras o carte necâștigătoare când a apelat la Tamaș pentru Lituania și Serbia din octombrie, Contra l-a tăiat de pe lista preliminară a celor 20 de „stranieri” anunțată joi, înaintea meciurilor cu Lituania (17 noiembrie, Ploiești) și Muntenegru (20 noiembrie, Podgorica), ultimele din actuala ediție a Ligii Națiunilor. Asta până să comunice UEFA, luni la amiază, că Gabi va sta trei etape. Atunci, selecționerul a intuit ce va urma sau, refuzând să-l mai cheme pe Tamaș, deși teoretic putea primi o singură etapă de suspendare, și-a făcut un fel de autocritică? Totuși, pe Răzvan Marin, care nu va juca la Ploiești din pricina cumulului de avertismente, l-a convocat.

Greu de răspuns. Conform obiceiului, părerile se vor împărți din nou.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Mircea (663 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 17:17

Eu sunt de partea dv, nu cu Craciunescu si Porumboiu. Olandezul s-a dat mare, ajungea galben.

Lestie (78 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 17:29

Sunt cei mai mari derbedei ai fotbalului romanesc. Ar fi bine daca i-ati uita.

Flaviu (86 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 17:46

E prima data cand il criticati deschis pe Denis Alibec. Inseamna ca nu mai suportati nici dvs fitele lui de expirat.

Ali Bec (212 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 17:59

O compunere cu tov. Ovi in centrul atentiei. Proprii. Pe mine m-ar mai interesa care capitala din Antarctica e cea mai frumoasa? In rest am aflat tot ce mi-am dorit.

Vio (188 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 18:07

Lui Tudor i-a fost frica de reactia lui Ioan Nicolae care face scandal la orice arbitraj care nu ii face avantaje Astrei.

popa (16 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 18:10

cat de necunoscator in fotbal poti sa fi nai cum sa vezi ca un ALIBEC este o facatura de fotbalist mai fratilor facetima prost cum vreti voi dar ce ati vazut voi la acesta? hai sa fim seriosi daca a facut cateodata un meci bun a fost nimereala un fotbalist adevarat si cand nu e in forma se vede ceva el e paralel ca de altfel multi alti care presa ii face mari vedete

Popa (11 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 18:33

@Ali Bec. Ia spune Gigele ce ai facut tu in viata ca sa imi dau seama ce autoritate ai sa judeci pe cineva si pe Ioanitoaia in mod special. Ce a facut Ioanitoaia adica emisiuni, ziare si carti stim toti. Curios sunt sa aflu ce scula esti tu de te dai cel mai frumos, prima inteligent si foarte ironic. Ia sa vedem ca poate ai dreptate si nu esti doar un biet frustrat, Sau si mai rau untutar cu sarcina de serviciu.

Jean (280 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 18:36

Poate fi facuta comparatie intre cele doua situatii pentru ca ele seamana. Iar Alibec iese mai rau din ele desi nici el nu a vrut sa loveasca. Trebuia dat afara chiar din min 1. Asa scria la regulament.

Adrian (98 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 18:44

AliBece, esti invidios ca Dl Ioanitoaia a vizitat 100 de tari? Spune sincer tu macar in Bulgaria ai fost vreodata? Du-te urgent la Russe ca e ciorba de stevie ieftina.

Ing (47 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 20:14

Sunt 2 fosti fotbalisti despre care nu merita sa scrieti. In aceasta categorie intra 3 sferturi dintre fotbalistii ligii 1.

Arion (56 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 20:22

Orice arbitru ajuns la finalul carierei devine mai precaut. E si cazul lui Al Tudor. Care a obosit si el la 47 de ani. Daca Alibec facea asa fault acum patru,cinci ani Tudor i-ar fi aratat doua cartonase rosii in aceeasi faza nu unul.

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 20:45

Craciunescu si Porumboiu isi dau cu parerea astazi, desi nu au mai arbitrat de 20 de ani. De-aia nu ii mai crede nimeni

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 20:54

In ce campionat un eliminat pentru o brutalitate ia o singura etapa?Cine a urmarit ultimele meciuri isi da seama ca nu prea urmariti meciurile din campionat...Au mai fost situatii asemanatoare cu cele ale lui Alibec sau Tamas...

AliBaba (223 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 21:51

@Andrei F. Pai tocmai asta e treaba ca nea Ovidiu nu a considerat intrarea lui Tamas brutalitate. A spus-o si repetat-o. Chestia cu neurmaritil meciurilor nu sta in picioare. A scris pe marginea multor meciuri si sigur le-a urmarit.

Mateias (70 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 21:57

Are dreptate Andrei F, Ioanitoaia nu merge la meciuri si nici nu se uita la ele. Scrie din burta si cei care il critica sunt adevarati doxari. Ioanitoaia nu a mers niciodata la meciuri, ei au mers.

itu52 (239 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 23:13

Până la urmă sunt două talente înăscute, greu de șlefuit, tributare viciilor care au însoțit pachetul ursitoarelor. Ar avea de unde alege din înțelepciunea poporului, dar se fac că plouă: „fiecare pasăre pe limba ei piere”, „unde nu-i cap, vai de picioare”, „dau cu oiștia-n gard”, „brânză bună în burduf de câine”, etc.. Acum pentru ei „câinii latră, caravana trece”, dar mi-e milă de ei când vor realiza justețea zicalei „dă-i doamne românului, mintea de pe urmă”. Asta e, „care cum își așterne, așa doarme”, memoria colectivă reține numai valorile pecetluite de timp. Mă bucur că vestiarul „U21” sună bine, sper să fie ferit de invazia caracterelor slabe. La 18 ani se văd „pornirile rele”, dacă ai de unde alege, ar fi păcat să lași plaga să se întindă.

Popa (11 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 23:30

@Ali Bec. Ce faci badie, ai amutit? Te-am invitat sa te prezinti si te faci ca ploua. Ai si argumente sau doar injuraturi? Eu am rabdare, adtept si provincia.

anti (58 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 23:34

Ti a spus cineva vreodata cat esti de p.rost? a ajuns unu ca tine sa judece un gazetar ca Ioanitoaia? dute bai sa-ti faci ***,tolomacule........

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 23:52

Remarcați și faptul că Rednic este mai aproape de Andone și că ambii jucau în linia de fund la Dinamo , iar Dorineal Munteanu care juca în linia de mijloc este ceva mai în fața lu Rednic și Andone, în clasament ?

?????? (831 comentarii)  •  29 octombrie 2018, 23:56

Chiar și Stoican care era fundaș este pe lângă Rednic și Andone, în linia de fund a clasamentului ?

?????? (831 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 0:00

Dan Alexa și Mulțescu , care jucau la mijloc ,sunt ceva mai sus în clasament ?

di livio (214 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 0:23

Popa, clonache zgubilitic, apu spune-ne tu realizarili tele...in afara de faptu ca esti tzutzar insarcinat de adminu de bloc *** nea Ovi...ca si Mircea, Mateias, Adrian...si iac-asa are trafic nea Ovi...din 20 comentarii, 10 is clone...prin ceea ce face pe blog, Ioanitoaia isi bate joc de aia 50 anisori cariera...si da alea 500 tari vizitate

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tyty (127 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 0:33

Decit sa scrieti despre raratii astia mai bine v-ati orienta catre gestul lui Pique facut dupa victoria categorica a Barcelonei in el clasico.

marius (39 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 1:28

KELIC, ba manca-ti-as, KELIC!!! jucatorul Kelici nu exista la Craiova. si nu e prima data cand ii stalcesti numele omului, e KELIC fara "i". inteleg ca la gsp stacheta e asezata foarte jos dar baiatul asta joaca in Romania de aproape 3 ani de zile, ati putea macar sa invatati sa-i scrieti corect numele. stiu, e mai usor sa faci stiri de pe facebookul lu' mititelu si din ce *** pe la televizor becali.. vai de jurnalismul sportiv din Romania.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 1:56

Opinați că Nistor dorește să le transmită suporterilor dinamoviști că Rednic se descurscă mai puțin bine decât Bratu, cu echipa ?

Mda (7 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 1:57

Pai mai Ioanitoaia, am crezut ca te duce mintea, dar m-am inselat. Tudor e fecesebist de mic. Daca ii dadea rosu direct, Alibec statea in cupa, dar putea sa joace meciul urmator care o sa fie cu fcsb. Asa dandu-i doar galben poate sa joace in cupa, dar nu joaca in meciul cu fcsb pentru cumul a 4 cartonase galbene. Bag de seama ca n-ai mai pus mana pe regulamentele de fotbal din Romania de ceva timp.

Andrei F (1607 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 2:26

@ AliBaba@ Mateias Faza de la Sepsy voua nu vi se pare asemanatoare? Si ce logica este asta ca daca ziaristul nu a considerat brutalitate la Tamas ar fi contat in stabilirea etapelor de suspendare??? Eu credeam ca doar ce stabileste arbitrul conteaza...Si arbitrul pentru atac foarte periculos a eliminat pe fundas...Nici nu conteaza daca a gresit sau nu in decizia luata.La fel ca la Moraes care disi a fost eliminat gratuit la Craiova a fost suspendat o etapa...

andrei (262 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 8:17

Trebuie sa suferi de scenarita cronica, ca sa gandesti ca @mda. Adica Tudor fiiind stelist a stiut cine are cartonase de la Astra si le-a impartit pe culori in functie de meciul direct care urmeaza!!!!Trebuie *** ca sa gandesti asa si sa te mai si lauzi cu asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ali Bec (212 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 9:33

Popica: ptr. ca n-am chef (de slugi). Dar iti dau un sfat: miine, cind te duci la scoala, sa nu uiti sa sari sa-i ridici creta profului cind ii cade din mina, sa ai grija sa rizi la glumele lui si sa-l ajuti sa-si duca geanta si catalogul. Altfel vei ramine repetent (precum Adrian) a 3-a oara in clasa a 7-a.

Mda (7 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 9:37

@andrei vezi ca in curand o sa trebuiasca sa mergi sa-ti vezi echipa la Clinceni acolo unde o muta ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (831 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 9:53

Bratu și cu Niculescu au jucat în atac la Dinamo, nu în linia de fund precum Rednic ?

Birlic (3 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 12:16

Tovarășe Ioanițoaia, felicitări, aveți o adevărată colecție de slugi pe acest blog, începând cu @Mircea chiar de la primul comentariu, la onorabila dvs vârsta puteți sta liniștit pentru că dacă le cereți are cine să vă măture curtea, să vă sape în grădină să vă facă piața și pe deausupra fiind atât de loiali pot juca și rolul de cățeluși, vă aduc papucii, vă distrează și eventual chiar vă păzesc ograda.

Dilimache (657 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 12:25

@Birlic - lasa-i pe aia de ii consideri slugi, spune-ne despre tine, nea birlic, cum ai ajuns pe aici, ce te-a determitat sa postezi primul tau comentariu? Sau esti postac si iti schimbi adresele de mail ca pe sosete ca sa servesti interesele cuiva? Tot un fel de sluga, dar mai josnica pt ca esti si platit. Asa-i ca am nimerit-o?

Birlic (19 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 13:07

@Dilimache ai nimerit-o, ca nuca în perete. Nu nea Dilimache pur și simplu nu suport culegătorii de scame și atât.

?????? (831 comentarii)  •  30 octombrie 2018, 15:15

Mircea Lucescu îl avansase pe Rednic și în linia mediană ?

Comentează