Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A gândit aiurea

Ca unul care a pus sub semnul îndoielii aducerea lui Tamaș la națională, ar trebui să mă bucur după ce acesta s-a făcut de băcănie duminică.

Permalink to A gândit aiurea
luni, 15 octombrie 2018, 4:32

Reamintesc că pe 29 septembrie, întrebam și mă miram aici că „Întinerim cu Tamaș?!”, care va împlini în noiembrie 35 de ani. Pe 8 octombrie, eram și mai tranșant. În articolul „Opțiune ciudată”, atrăgeam atenția că „Tamaș și Hapoel (n.a formația lui din Haifa, Israel) au un sezon sub orice critică”. Completam cu „Niciun argument în afara experienței nu părea să justifice, realist vorbind, selecționarea lui Gabi”.

Totuși, nu jubilez că, făcând penalty și fiind eliminat, Tamaș a comis-o urât în meciul cu sârbii. Sincer, chiar îmi pare rău că a pățit-o. Cariera lui sportivă, nu cea de dincolo de gazon, adesea compromisă, merita alt final. Regret însă faptul, asta da, că selecționerul a ignorat repetatele avertismente din Gazetă. I-au intrat pe o ureche și i-au ieșit pe cealaltă.

De acord că indisponibilitatea altor stoperi, Chiricheș, Bălașa, D. Grigore și Găman, l-a îndemnat pe Contra să-l aleagă pe Tamaș. Avea la dispoziție și alte soluții, dar a preferat-o pe cea cu Gabi împotriva evidenței și a logicii. De ce a logicii? Pentru că nu era normal să înceapă împotriva modestei Lituania cu mai vârstnicii Bancu, Mitriță, P. Anton și Chipciu, iar cu Serbia, liderul grupei, să apeleze la tinerii Manea, R. Marin, T. Băluță și Drăguș, toți eligibili pentru U21! Mizând pe Tamaș, Contra a gândit aiurea!

În măsura în care Gabi ar fi greșit numai prin aceea că a făcut un penalty, n-ar fi fost capătul lumii. Mai ales că Tadici l-a tras în bălării. El a luat însă și roșu, eliminare ce a schimbat radical cursul partidei. I-a obligat pe „tricolori” să se retragă pentru menținerea remizei albe. Spre deosebire de mine, care am înclinat spre galben (am explicat ieri de ce), Crăciunescu pretinde că, dacă a existat contact între piciorul lui Gabi și capul lui Gacinovici, decizia arbitrului nu putea fi decât cartonaș roșu.

Nu-l contrazic, dar a existat contactul cu pricina ori sârbul a dramatizat?! Deși am văzut n reluări ale fazei, nu-s pe deplin convins că Tamaș și-a lovit adversarul. Cert e însă un lucru. Că la experiența lui, n-avea voie să se expună și să-și lase echipa cu un om în minus într-un meci extrem de important. Crucial pentru clasament.

Și până la eliminare, Tamaș s-a dovedit veriga slabă. De pildă, a vrut să-i ia fața lui Mitrovici, dar a ratat intercepția și i-a permis acestuia să scape singur cu excelentul Tătărușanu, cel mai bun om de pe teren. Spre norocul nostru, sârbul a șutat pe lângă. De asemenea, am auzit că niciun fundaș român n-ar fi reușit să-l anihileze pe Mitrovici, vârf robust și tehnic! Oare? Scuze, dracul nu mi se pare atât de negru. Într-adevăr, Mitrovici joacă în Premier League, dar nu la Man City, la Liverpool ori la Chelsea, ci la Fulham, locul 17 din 20, cu 5 puncte mari și late din 8 meciuri! N-aveți impresia, zău așa, că ne speriem cam repede?

În fine, i-am auzit pe câțiva dintre elevii lui Contra afirmând că le mai rămân șanse serioase pentru șefia grupei de Liga Națiunilor, obiectivul propus și însușit. Teoretic, da, deoarece în fotbal orice e posibil. Dar practic? Cerându-mi încă o dată scuze, nu cred că ne va fi mai ușor nouă să-i batem pe muntenegreni la Podgorica, unde sârbii au câștigat, decât sârbilor să învingă și la Belgrad. O fi acesta un loc comun, dar a calcula ca mai sus e ca și când ne-am îmbăta cu apă rece.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

Dimi (65 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 16:38

De data asta trebuie sa fiu cu totul de acord cu dv. Tamas nu avea ce sa caute in lot.

Adorin (166 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 16:44

Cred ca nici Contra nu a inteles ce a vrut sa faca si de ce a facut asa. In loc sa tina jucatorii experimentati pentru sarbi el i-a folosit titulari cu muntenegrenii si s-a trezit cu Chipciu si cu Anton suspendati. A procedat exact invers decat ar fi trebuit. E un antrenor superficial.

Bogdan (395 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 16:53

Nea Ovi, poti sa te si superi daca vrei dar traiesc cu impresia ca ai imbatrinit degeaba. Cum poti dumneatasa ii ceri lui Contra sa aiba logica...El nici nu stie ce e aia ci doar sa tipe la jucatori si sa mearga dupa ei pe marginea terenului de zici ca e tras cu ata. Ca si Daum e o catastrofa.

Mitu (54 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:00

Cu parere de rau trebuie sa va dau dreptate. Ati fost foarte ferm impotriva convocarii lui Tamas si v-a iesit pasienta. Ma surprinde pasivitatea dv si a presei in general fata de Contra. Suntem romani si trebuie sa fim alaturi de echipa nationala dar si asta are o limita. Daca nu ii deschideti ochii la timp il ajutati sa greseasca

Leopardu (114 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:08

Articol de rasu-plansu... am ras cu lacrimi la reprosul lui ioanitoaia ca Selectionerul a ignorat "avertismentele" din Gazeta. :)))))))) Asta e chiar tare de tot. Deci ii faceti voi echipa lui Contra. Matale, cu geambasu si nea Buzarin. Unul mai priceput decat celalalt. :)))))))) Mai ai din astea nea ovi, ca imi place sa rad. De ineptiile zilnice si de odangiii si clonele care iar se vor inghesui sa te ridice in slavi si sa jigneasca lumea. Sa ne intelegem, nu te contrazic ca trebuia adus sau nu adus Tamas, dar treaba cu "avertismentele" e chiar buna. Bravo! :))

Toader (301 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:09

Atîta vreme cît la frîie este gașca numită burleanu n-o să avem fotbal. (Razvan pare a fi de fațadă, de aia am pus b mic, putea fi orice alt funcționar) Din păcate nici ziare de sport nu avem. Tînjesc după Sportul de dinainte de 1990; era format mic, simplu, 4 pagini, costa 50 de bani, rezultate din toate sporturile (nu numai fotbal), aproape toate nivelele (nu numai cîteva echipe din Liga 1), rezultate internaționale, fără publicitate, un editorial două. Ovidiu, ce zici!

dodo (205 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:21

Nea Ovi, sper sa nu luam noi ce arunca turcii! Ne-a mai distrus o data!

Leopardu (114 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:29

Cat despre treaba cu cartonasul rosu... ce nu intelegi, nea ovi? Trebuia sa ii scoata ochiul ca sa il primeasca? Matale nu te pricepi... ca sa il citez pe unul dintre "amicii" matale... :)) PS: intreb si eu, nu dau cu parul... ;))

Daniel (223 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:31

@leopardu. Ioanitoaia i-a tras-o lui Contra iar tu faci misto ca te crezi altcineva. Eu sunt o clona si iti spun in fata ca esti ori prost, ori esti pus. Contra a zis ca l-a studiat pe Tamas si i-a placut. Ioanitoaia a demonstrat ca Tamas a luat numai note foarte mici in Israel si i-a sugerat selectionerului ca nu e bine sa il foloseasca. Contra l-a folosit si s-a curatat In stupizenia ta ai inteles ca presa face nationala. Dar sa faca propuneri are voie sau e liber numai pentru tine si alti nimeni in noapte gen. Daca nu ai fi penibil, ai fi comic.

New York (8 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 17:46

Un exemplu de fundas central disponibil de selectionat in locul lui Tamas? Tiru? :)

a dica (283 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 18:16

Maestre, nu trebuie sa-ti ceri scuze. Rolul unui ziarist de sport este sa-i laude pe sportivi cand sunt performanti si sa-i arda cand sunt slabi. La fel e si in teatru, literatura etc.. Atunci cand critica sau lauda un ziarist credibil, care o face fara partinire, trebuie ciulite urechile. Si cand si publicul isi exprima o pozitie te gandesti ca "daca doi iti spun ca esti beat, te duci sa te culci". Contra a lucrat cu jumatati de masura si a gandit cum ar vrea el sa fie, nu cum este realitatea. Acum chiar trebuie facuta o revolutie... cu sau fara Contra, cu certitudine fara unii din jucatori care au avut destul credit si n-au raspuns asteptarilor. Avem nevoie de sange proaspat, de noi lideri in teren in care noi sa ne punem speranta. Sper sa nu fie si acum desarta!

Leopardu (114 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 18:17

@daniel: bravo clono. :) asteptam astfel de reactii. Pai nu l-am contrazis pe nen-tu ovidiu, dar mi-a placut faza aia cu "avertismentele". :))))))) Suna a repros. Orice ai zice. De parca Contra e obligat sa citeasca toate bazaconiile din presa. Nu vezi ca fiecare sugereaza si "avertizeaza" altfel? Sa se ia Contra sau oricare altul dupa ei? Atunci de ce ar mai fi Selectioner? Sa il puna pe ioanitoaia din partea mea. Si pe geambasu si Buzarin secunzi. Sa ne scoata ei la lumina. Nu jigni pe altii, vezi-ti tu de odele tale cu "domnul ioanitoaia". Si de propria ta pro stie.

criscros400 (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 18:28

@daniel. Este clar ca au fost ignorate toate avertismentele, inclusiv cele ale astrologilor care au demonstrat ca Tamas nu avea ce sa caute in teren având in vedere ca zodia lui este una de pământ (de flori) si, indubitabil, luna asta nu are voie sa joace....mai clar de atât nu exista

?????? (831 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 18:50

Opinați că nea Gigi Becali ar fi putut dori să comunice că nu prea intenționează să îi lase în occident pe Man și pe Moruțan, că dumnealui nu îi plac discursurile motivaționale de model occidental, preferându-le pe acelea ale călugărilor de la munele Atos ?

patrutreitrei (3 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 18:59

"Regret însă faptul, asta da, că selecționerul a ignorat repetatele avertismente din Gazetă." LMFAO Nea *** vă credeți tatăl tuturor selecționerilor? Asta-i atituduine de chibiț ***, nu de gazetar sportiv senior. Avea dreptate Daum...ambalaj de guvizi. Guvizi încrezuți.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zap (7 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:05

Hai mai nea, putina logica ! Cand echipa contra-riata juca in 11 aveai impresia ca sunt doar 10, cand chiar au rămas 10 vai mama lor de ... sârbi ! Eu totuși cred ca acest " selecționer " inca mai crede ca echipa României se mai poate califica dupa locul 3, n-asa !? Dar in definitiv ce mari performante are contra de-a fost uns selecționer ? Niciuna ... ! Un adevăr trecut cu vederea, s-a vorbit laudativ de selecționata lu' contrelu avându-se in vedere rezultatele tinerilor lui Radoi pentru ca, de fapt, echipa contrelului n-a avut niciun rezultat notabil !

mal. (71 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:56

Doar două lucruri să-i spun dlui Ioanițoaia: 1. Sunt comentatori și specialiști în fotbal care spun că Tamaș ne-a salvat de la înfrângere; jocul în 10 ne-a făcut să ne apărăm calculat, nu am mai atacat, nu am mai oferit spații... Este o teorie. 2. Cu alde Fulham cred că vă grăbiți! Fotbaliști de seama noastră încep după Championship, adică prin liga a III-a. Să nu ne umflăm în pene ca proștii doar dintr-un gol cu Lituania în min. 95!

Andrei F (1607 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:58

De acord ca Tamas a fost depasit clar dar nici cu Sapunaru si Nedelcearu nu ajungeam departe...La Sapunaru mereu am vazut teama- exasperare ,Nedelcearu de multe ori jalon...Cine sa fi jucat fundas central? Poate Constantin sau Bejan...mai buni ca Taru sau Muresan- asta pentru ca m- am intrebat ce se putea face...Apoi pomeniti pe Bancu...Pai Bancu a fost clar depasit la meciul trecut...Sa- l facem de ras meci de meci?Mai bun mi s- a parut Tosca...Mitrita poate era o solutie buna cum a parut si Rotariu sau chiar Tanase...dar doar daca stiam ca o sa jucam in 10...--- Si rosu clar la Tamas pentru ca fotbalul nu se joaca pe eschive si bine ca nu ne- am facut de poveste cu sarbul bagat in spital...Ne dadea toate televiziunile...

Unu’ (11 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 19:59

Nea Ovi, explicati-ne de ce l-am dat jos pe Daum? Din 4 meciuri jucate cu echipe de valoare apropiate (din liga C), am catigat doar unul si ala in prelungiri si am facut 3 egaluri (adica sarbii ne-au iertat in ambele meciuri si am fost 0 in fata alora din Muntenegru fara vedete). Si suntem cea mai buna echipa din grupa conform clasamentului FIFA, practic asta i s-a reprosat neamtului ca eram pe undeva pe 50 si ceva. Deci de ce doar atat de putin, cine e de vina? Tot selectionerul?

emil (43 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 20:21

Titlul nu e formulat corect. Corect era Nu a gandit niciodata. Specialitatea casei la agitatul nostru selectioner.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 20:29

Contra este un antrenor jalnic ...nici nu mi mai vine sa l critic pe nea ovi ...care crede ca Fulham este mai slaba decat favorita dansului fcsb ...pai Fulham o bate pe fcsb din 10 incercari de zece ori asa de proasta e ...

Nae Girimea (40 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 20:29

Rezulta ca, Contra l-a chemat pe Tamas fara sa cunoasca faptul ca e iesit din forma ori chiar nu mai poate la nivel inalt. Asta e foarte rau. Inseamna ca marele Contra isi face meseria la plesneala.

Jean Valjean (280 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 20:36

Mama, mama, ce le mai place unora sa se dea in stamba aici si sa se creada importanti... avertismentele din gazeta care ii revolta pe niste chibitasi, constau in faptul ca Tamas juca in mod constant prost in Israel si deci nu trebuia selectionat. Adta trebuia sa o stie Contra, nu Ioanitoaia dar cui sa o spui? Unora care se considera ei mai destepti si decat Contra si decat Ioanitoaia. Iar daca ii scuturi nu curge nimc din ei. Poate tarate.

Birlic (90 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 21:15

Mă uit pe comentarii și mă distrez cum atâția ''docți'' ai fotbalului își dau cu părerea într-un mod agresiv și foarte critic la adresa galacticei echipe naționale a României (care de-a lungul istoriei a fost ceea ce este și acum, adică praf și pulbere) acuzând selecționerul, federația, guvernul, președinția, statul paralel etc. că sunt de vină că nu suntem campioni mondiali și europeni triplu și cvadruplu laureați etc. Mai nou marele guru Ioanițoaia căruia mulți dintre cititori cu '' personalitate de hârtie creponată'' îi dedică ode și balade creându-i un cult al personalității de l-ar face invidios și pe Kim Jong-un liderul suprem al liderilor eterni, este supărat bubă pe ''Guriță'' că nu i-a ascultat frate sfatul și la selecționat și titularizat pe Tamaș, spunând cu foc că ''regret însă faptul, asta da, că selecționerul a ignorat repetatele avertismente din Gazetă. I-au intrat pe o ureche și i-au ieșit pe cealaltă''. Îți dai seama, a încurcat-o ''Guriță''. Moșulică înainte să elucubrezi tot felul de prostii ai face bine să-ți amintești că ești unul din stâlpii de bază plantați pe fundamentul fotbalului păgubos și amar care îl urmărim azi, căruia i s-au pus bazele pe timpul celebrelor emisiuni Procesul și Recursul etapei, pe vremea când erai prieten la cataramă cu toți groparii fotbalului românesc (cu care nu mai vorbești de 10 ani :)). Poate mulți din servili de azi care atacă la baionetă, fără nici un argument, pe toți cei ale căror opinii nu corespund cu ale idolului, au memoria scurtă, dar cei mai mulți după cum se pare nu uită și nu se uită în gura lu' matale. Dar trebuie să recunosc pentru mine ai fost amuzant, cum să nu te asculte selecționerul , tocmai ...pe matale?

?????? (831 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 21:38

Cum ați comenta despre afirmațiile lui Ilie Dumitrescu despre faptul că, de pe partea lui Cristi Manea jocul lui Cristi Manea s-a văzut mai bine decât la Ilie Dumitrescu ?

Florian Geyer (56 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 21:44

Uite ca Mesterul-sef stie cum sa faca rating. Cativa leoparzi, crisscrosi, ovizi si alti camarazi provoaca, apar ca din pamant oamenii Mesterului, gemeni toti, "ca trei frati dintr-o tulpina", sa salveze ce mai e de salvat, reputatia lui nea si a "domnului" cu zeci de facultati si limbi straine, leoparzii si ovizii riposteaza, nici danielii si valjeanii nu se lasa mai prejos si iaca asa acest tata Omida a jurnalismului mai strange cateva comentarii amarate. Referitor la articol, e penibil cum vorbeste de Mitrovic si Fulham si cum se qqa pe el ca nu il asculta Contra.

Maxentiu (65 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 21:46

Aspru, lucid, necrutator. Cind reuseste sa se detaseze de obsesiile sale, Daum si Burleanu, dl. Ioanitoaia devine imposibil de contrazis.

Daminuta (63 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 22:11

Ironia ieftină a unor neica nimeni care probabil că au doar gimnaziul la seral, gen @Birlic, este demnă de râsu plânsu.

Nelu (213 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 22:32

Florian Geyer, esti praf. Tu zici ca greseste cu Fulham insa nu ai nici cel mai mic element sa il contrazici. Are Fulham 5 puncte din 24 posibile? Are. E pe locul 17 din 20? Este. Altceva nu spune si atunci de ce vorbeste urat, ia spune Apis.

Cosmo (237 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 22:37

Nu prea cred c-o avut contra vreme sa meargă pescuit, asa ca era greu sa vadă avertismentele gspului.

apoca (34 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 23:02

Fulham este o nou promovata care nu prea s-a ridicat la nivelul Premier League. Cu toate astea Mitrovici are 5 goluri in 8 etape (la fel ca Aguerro sau Kane). N-as zice ca ne-am speriat degeaba ....

darius (1 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 23:28

poate ca selectionerul nu citeste fituica asta cu miros de peste

Joo Ferenc (14 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 23:46

pai daca e sa incepem cu vorbe inferioare, pe aici scriu si comenteaza niste specialisti in boli de piele! Tamas macar ridica paharul si in cinstea lor! Saracu` Daum!

itu52 (239 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 23:59

Așa este, Tomaș a călcat din nou în străchini. Poate că nu a putut să se adapteze terenului prost, i-a fugit gazonul de sub picioare de parcă ar fi venit de la distilărie. Din păcate beția l-a apucat de data asta pe antrenor. A sporovăit după meci, mult, bâlbâit și prost. Nu am înțeles nimic din discursul lui, pare din alt film. Nu poți merge pe mâna norocului, iar ranchiuna în penuria de talente în care ne aflăm, este fatală. Toată lumea vrea U21 în prim plan, dar să nu ne grăbim. Hagi la ieșirile în EL are un palmares prost, s-a văzut lipsa de experiență în disputele cu formațiile medii din Europa. La națională lipsește omul cu mintea limpede și piciorul fermecat, gen Sânmărtean. Aici trebuie insistat, totdeauna ne-a mers bine cu o astfel de piesă. Numai că nu trebuie să pierdem trenul când apare, să nu ne arătăm mușchii cum a făcut Pițurcă, care era singur contra tuturor și s-a văzut nevoit să-l promoveze pe Sânmărtean. Îi bătea pensia în geam, abia a apucat să ne arate că și pe aici se joacă fotbal. E greu, jocul pare mai scremut decât pe vremea lui Daum, comunicarea ne dă din nou dureri de cap. Din această cauză, se bate pasul pe loc, vina aparține 100% FRF (repetă greșeala selecției selecționerului).

Marian Boeangiu (49 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 0:02

Cand iese din obsesiile *** Daum-Burleanu dl. Ioanitoaia redevine un super-jurnalist cu analize excelente. Cred ca ar mai trebui adaugat faptul ca toti oamenii de fotbal din romania sunt incompetenti. Descoperitorii de talente nu trateaza stiintific aceasta activitate, se bazeaza pe fler, realizari superficiale si nu dau importanta lucrurilor cu adevarat importante :inteligenta nativa si aplecarea catre studiu si incurajarea lui, calitati biometrice genetice, etc. TOTI antrenorii sunt obsedati de a interzice jucatorilor sa dribleze ,singura lor indicatie fiind "paseaza, paseaza " , lucru care face imposibil producerea de atacanti pur-sange si mijlocasi de creatie. Antrenamentele sunt bazate numai pe rezistenta fizica care formeaza fotbalisti firavi, fara forta, fara viteza ,victime sigure si ca atacanti si ca aparatori in fata oricarui adversar cu viteza si dribling decent. Acea viteza si acei muschi la picioare pe care o observam la majoritatea fotbalistilor straini se obtin cu antrenamente de atletism viteza specific probelor de sprint. Se educa, se antreneaza. Si nu in ultimul rand jurnalistii care ar trebui sa observe aceste lucruri, sa le evidentieze, sa le promoveze. Adica sa sustina competenta care se obtine numai si numai prin studiu institutionalizat facut de oameni inteligenti. Vreau sa subliniez calitatea intelectuala incerta a majoritatii celor ce se ocupa de "fenomen" si lipsa TOTALA a studiului. Bancul cu "diplomili" luate prin prezenta la diverse colocvii naste dancili ai fotbalului . Modele in aceasta activitate trebuie sa fie Cernaianu, Stroe, Tica Otet, Lucescu ,Mourinho, Wenger, Sarri, Zeman, Zidane , Puscas, Teja, Enache si nu Magiun, Lordul sau Halagian.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcel (80 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 0:10

Contra NU e antrenor. NU are inteligenta de a asculta si la opiniile altora sau daca le "asculta" o face doar din complezenta... Repet, a asculta si a digera cu adevarat opiniile celor din jur care presupun au 'mincat' fotbal toata viata necesita inteligenta pe care Contra NU o are... De fapt, daca ar fi sa dau o nota nivelului lui de inteligenta, pe o scara de la 1 la 10 i-as da nota 7 CU INDULGENTA... Si nu o spun cu rautate dar asta e... Ceeace e EXTREM de putin considerind sarcina pe care o are aceea de a pune pe picioare o Nationala Puternica... Nationala are nevoie de un antrenor pe tiparul lui Lucescu DE PE VREMEA CIND ANTRENA Corvinul!!!... Pe Lucescu de acum NU L-AS PUNE LA Nationala decit in calitate de COORDONATOR... Stamina / Energia nu-l mai poate recomanda pentru a fi 'in iarba' cu fotbalistii... E de ajuns sa ne uitam la ce se-ntimpla decind a preluat Turcia...

di livio (214 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 0:50

Florian Geyer, impecabil comentariu...nea *** sa *** pe el ca nu-l asculta Contra...nici Contra nu-l mai citeste...intinerim cu Ioanitoaia?...mai degraba ne ramolim...Hai Romania!...noi scriem cum zicem, fara vocativ

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ClaudiuH (15 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 1:11

Ghinionul lui Tamas este ca nu a fost "crescut" la marea academie patronata de giganticul salvator al fotbalului Romanesc...ghonion... Altfel arbitrul era de vina pentru eliminare...si bineinteles jocul slab a lui Tamas era scuzat de faptul ca echipa a intalnit un adversar puternic...

motanul incaltat (603 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 1:46

Eu va dau dreptate cu Tamas-n-avea ce sa caute la echipa nationala, dar dvs.cind o sa-mi dati dreptate ca Romania va termina pe locul 3 si ca Daum este peste Contra? Fara un noroc chior de-a dreptul---sirbii rateaza penalti si Maxim da gol in ultimele secunde cu Lituania aveam fix 2 puncte. Si de-alea 2 puncte putem discuta ca nici in 100 de ani nu mai faceam egal cu sirbii la Belgrad-dar asta e -mingea e rotunda. Aveam impresia ca, Contra a fost adus sa schimbe ceva, sa intinereasca echipa si chiar daca terminam ultimii -ca nu e nici o diferenta intre locul 3 sau 4 sa vedem ceva fotbal. Dar nu -vedem vorba kamikaze.ro 11" ***" ce merite *** nu pupate....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (29 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 1:57

Din păcate avem iarăși parte de un selecționer egoist, îngâmfat și atotștiutor. Contra are impresia ca fotbalul a început și se termina cu el. Am văzut și ce a declarat Canavaro de România..... Șocant ! Aproape ca i-a luat la poceala pe reporteri la fel și cel care l-a chemat la Naționala. E clar, au băut apă( apa????) și aceiași cana. Pentru Contra funcția de selecționer e similară cu cea de împărat , unde taie și spânzura după bunul plac. Despre Stanciu, nimic? Păcat! A jucat așa bine! Băiatului asta îi curge zeama de varza prin vene, nu sânge. Din păcate Nistor nu e pe placul marelui Contra, nici Moți pentruca nu a sărutat mâna șefului. Omul asta o sa ne ducă in același loc unde ne-a adus și ilustrul Daum, adică in fata televizoarelor , de unde eu voi susține din nou Islanda sau de ce nu Gibraltar.

Florian Geyer (56 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 5:08

Fulham joaca in PL, nu in Liga lu peste invelit. Iar sezonul nu e gata. Fulham ar elimina probabil orice echipa din LN. Iar Mitrovic are 5 goluri in 8 meciuri. Intr-o Luga adevarata. Deci putea arata putin respect stapanul tau. Eu intr-adevar mi-am pierdut de mult respectul fata de Mesterul-sef. Batranetea sau facultatile nu sunt o scuza.

?????? (831 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 7:15

Opinați că întrebarea zilei în fotbal ar putea fi ,dacă nea Gigi Becali mai bea lapte de oaie și dacă Luțu mai merge să cumpere biberoane ? Remarcați și faptul că declarațiile celor doi referitoare la astfel de activități au fost făcute în mod diferit ?

Alexmilan (9 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 7:23

nu a existat intentie, intensitate, contactul a fost minim si nu a fost pusa in real pericol integritatea fizica a jucatorului, a fost un joc periculos, o imprudenta si un arbitru foarte bun nu dadea niciodata rosu, a fost un arbitraj tendentios. Daca dai rosu la astfel de faze, de ce la dueluri aeriene ce se soldeaza cu capete sparte, in care integritatea fizica a jucatorilor e pusa in real pericol, nu dai nimic ? Mi-aduc aminte de multe meciuri facute praf de Teo Craciunescu, in care tatal sau spunea ca e acoperit de regulament !!!

octavian (95 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 7:48

Am pierdut si locul2.Nivelul tuturor jucatorilor romini este mediocru. Avem o generatie tinara de mare perspectiva, depinde cati vor ajunge la echipe mari. Am ratat multe pariuri cu jucatori de mare perspectiva, incepand de la Gabor cu o lista intreaga. Deocamdata ramanen numai cu Tatarusanu. Sunt sceptic ca Man ,Coman,Tanase si chiar Hagi si altii vor JUCA la echipe mari!

Valentin (6 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 8:45

Degeaba ne lamentam la alegerile lui Contra in privinta echipei in cele doua meciuri sau pentru eliminarea lui Tamas , cu toate ca sa fim cinstiti cu noi insine Serbia a jucat mult mai bine cand eram 11 la 11 , problema principala este jocul echipei ! Nu vad nimic deosebit in jocul nationalei fata de perioada domnului Daum ! Acelasi joc incalcit, fara posesie , fara nici un orizont ! ,, Specialistii " tot bat moneda pe noua atitudine a nationale lui Contra dar eu nu o vad ! Daca atitudine inseamna sa alergi de nebun dupa mingea pasata de adversar meci de meci poate au dreptate ! In patru meciuri oficiale am jucat si noi fotbal o repriza in Serbia, si sa fim seriosi suntem in grupa C , si in rest rezultate chinuite ca si jocul nostru ! Pacat ! Domnul Cornel Dinu puncta bine faptul ca in aceste meciuri se putea construi o echipa si in mod normal sa pregatesti meciurile de calificare oentru campionatul European ! Uitati ce fotbal joaca nationala lui Radoi ! Felicitari ! In rest ...Hai Romania !

prazilian (133 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 9:56

Contra, nu are nicio treaba cu meseria de selectioner !

oy (9 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 10:45

Domnule Ioanitoaia, asa-i ca e vina lui Daum si acum? Parca ne amenintati ca o sa "spuneti mai multe" despre prestatia lui Contra dupa meciul cu Serbia? Asta e tot?

lo (12 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 11:42

Poate-mi spune si ie cineva , cand i-am batut pe sarbi la fotbal? La baschet cunosc raspunsul

Cristian (82 comentarii)  •  16 octombrie 2018, 14:33

A incercat cu Tamas si din pacate nu a mers. Dar rezultatul pana la final a fost ok, nu am pierdut. Puteam incepe cu Nedelcearu sau cu unul din cei mentionati de dvs si sa luam unul sau 2 goluri pe greseli de marcaj sau pe erori tehnice. Asa e in fotbal, logica dvs nu prea se potriveste cu sportul acesta. Logica ramane pana la urma rezultatul final, care duminica a fost de partea lui Contra. Legat de sansele de a prinde locul 1 va dau dreptate, mi se pare o himera speranta ca putem termina primii.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  17 octombrie 2018, 1:46

Am precizat in comentariu ca am vazut 11 ***---am precizat de asemenea ca am preluat ideea de la Kamikaze.ro----un site romanesc de umor si care detine si o revista.... Daca asta considerati limbaj jignitor----de ce nu interziceti Kamikaze???????? Eventual sa ramina doar Gsp care devine continuatorul Scinteii .....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează