Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vorbim duminică!

Deși cu întârziere, s-a întâmplat la Vilnius ceea ce era logic să se întâmple în întâlnirea dintre o echipă aflată pe locul 27 în ierarhia FIFA (România) și una situată 99 de locuri mai jos (Lituania). Cea dintâi a învins […]

Permalink to Vorbim duminică!
vineri, 12 octombrie 2018, 12:27

Deși cu întârziere, s-a întâmplat la Vilnius ceea ce era logic să se întâmple în întâlnirea dintre o echipă aflată pe locul 27 în ierarhia FIFA (România) și una situată 99 de locuri mai jos (Lituania). Cea dintâi a învins în prelungiri, după ce i-a trecut glonțul pe la ureche!

Contra a tratat meciul cum trebuia. Luându-l în serios și refuzând să subestimeze un adversar altminteri modest, el a aliniat cea mai bună garnitură posibilă. Probabil că altul, cu gândul la derby-ul cu Serbia de duminică, ar fi odihnit câțiva jucători. Contra a considerat însă de cuviință să-și ia măsuri de siguranță și să limiteze riscurile. Drept urmare, a intrat cu doi închizători și l-a preferat pe Țucudean lui Keșeru. N-a greșit.

Din păcate însă, după ce au deschis scorul prin Chipciu, băieții lui au crezut că treaba s-a încheiat și s-au culcat pe o ureche. Dacă nu pe amândouă! Într-adevăr, lituanienii au arătat uneori că știu și cu mingea, nu numai să alerge. Atât însă, cu tot respectul, ei alcătuiesc o garnitură de mâna a doua spre a treia, una care vrea, dar nu poate.

Convinși că meciul s-a terminat prin minutul 60, „tricolorii” au lăsat-o mai moale. Pe de-o parte, au părut temători să nu se accidenteze pe terenul artificial și, pe de alta, și-au mutat interesul către meciul cu sârbii. Spre surpriza generală și oarecum împotriva cursului unui joc liniștit, între o Lituanie mai arțăgoasă și o Românie mai tehnică, gazdele au reușit să egaleze în final, moment în care izbânda noastră părea să fi devenit o misiune imposibilă. În prelungiri însă, Maxim, abia introdus, a adus un succes lipsit de strălucire, dar important în contextul cursei pentru câștigarea grupei de Liga Națiunilor, iar noi, ceilalți, am reînceput să sperăm.

Ne-am salvat la spartul târgului, poate și cu un pic de noroc, dar haideți să nu cântărim prestația echipei noastre după ce am văzut la Vilnius și să o credem capabilă de mai mult. Să o vedem duminică și mai vorbim!

Comentarii (50)Adaugă comentariu

Bogdan (2 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 0:46

ca de obicei, impacati si capra si varza, nici nu stiu de ce va mai citesc ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcus (279 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 0:51

Corect. Sa asteptam meciul cu Serbia. Daca batem putem trece pe primul loc. Dar de jucat am jucat slab in Lituania.

florin (215 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 1:01

Text scris pentru moralul echipei inaintea unui meci decisiv ca cel cu Serbia. Numai ca Nea Ovi umbli la moral si iti faci degeaba iluzii. Serbia ne bate la noi acasa si atunci sa vad la ce mai ajuta moralul.

Nae Girimea (40 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 1:20

Nu e stilul dvs sa dati cecuri in alb desi reprosul cu capra si varza e gratuit, Oricit de greu realizat o victorie impune alta tratare. Nu inteleg de ce sunteti concesiv cu antrenorul care nu convinge deloc.

Andrey (262 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 1:33

Daca au avut probleme cu descultii astia de lituanieni pe sarbi nu-i vom bate in vecii vecilor. Acum am dat vina pe gazonul artificial si duminica vom da vina pe ...gazonul de iarba. Mereu ne trebuie scuze pentru neputinta noastra cronica.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 1:35

Comic!Dacă tot"vorbim duminică"...ce sens a avut povestirea meciului cu Lituania?!Parcă e o compunere de elev din clasa a 4-a.Aştept cu viu interes una pe tema "Ce am făcut în vacanța de vară!".Uite un adevărat "challenge" pt matale!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 5:06

...in franta o echipa care nu mai avea nicio motivatie de pe locul 92 a batut o echipa de pe locul 24 ...asa de buni eram si Daum a luat aceasta echipa sa o califice la C.M.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 6:26

Acelasi limbaj de lemn penibil.... O echipa de locul 27 bate una de locul 99 abia, abia. Mai are rost sa vorbim ce se va intimpla cu Serbia care este la ani lumina de noi??? O sa-ti reamintesc de fiecare data -vom termina grupa pe locul 3....

iugamircea (1 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 6:26

slab am jucat!!!

emil (43 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 8:07

Nu mi-a placut jocul nostru dar el s-a incheiat cu o victorie smulsa la final si acest element trebuie avut in vedere. Lituanienii nu sunt asa slabi cum ii ziceti si trist e ca ai nostri au balmajit-o trei sferturi de meci. Toti fundasii varza in frunte cu Tamas plasat gresit la golul lor..

Valentin (6 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 8:31

Oameni buni hai sa ne bucuram de victorie si sa speram ca va iesi bine si cu Serbia ! Despre fotbalul jucat de nationala sa ii lasam pe cei competenti sa isi de-a cu parerea ! Parerea mea ca si suporter e ca niciodata nationala Romaniei nu a jucat cu mici exceptii ,un mare fotbal , nici chiar pe vremea nationalei lui Hagi ! Noi intodeauna am folosit contraatacul ca arma de baza ! Asa ca daca nu ne facem iluzii nu o sa avem deziluzii ! Hai Romania !

IOAN (2 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 8:37

Mare noroc aveti d-le Contra ! Parerea mea, in legatura cu cei doi fundasi centrali, unde se dovedeste o slaba conlucrare, as sugera ca cei doi, pe care ii respect ca oameni, se cred ca sunt mai buni unul fata de celalalt. Ca sa fie buni, ar trebui sa atinga performanta d-lui Cornel Dinu. Schimbarea d-lui Tucudean cu d-ul Cheseru era necesara, insa eu l-as fi schimbat cu tanarul Dragus. Sa asteptam urmatoarea confruntare. Va doresc multa bafta si noroc cu carul.

Cenzuratul (56 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 9:06

Ne-am salvat la "spartul nuntii, in camara"... Zice bine @ovidiu3003, la Euro ne-a batut fara drept de apel, ai nostri neavand nici macar o singura ocazie clara de a marca, o echipa cu vreo 70 de locuri mai jos, echipa fara sanse de a merge mai departe. Deci nea ioanitoaia baze iar campii la aceasta faza. In fotbal nu exista logica, nu e sah, se poate intampla orice. Cat despre Serbia e de departe cea mai buna echipa din grupa. Cred ca vor invinge in Romania, incheind socotelile.

Radu (3 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 9:09

Nea Ovidiu , cam la ce sporturi de echipa , cand si de cate ori i-am batut noi pe sârbi ? Sa nu -mi reamintesti de acel 2-0 de la Zagreb pentru ca iti reamintesc si eu de acel 4-6 din Ghencea ! Daca-i vom bate duminica pe sârbi, atunci chiar este un semnal pentru amărâtul asta de fotbal românesc.

Ioan (1 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 9:23

Gurita,lasa ORGOLIILE si cheama-l de urgenta pe Dan Nistor! Ai nevoie de el cu sarbii,ca de apa!

st.il. (13 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 9:35

Vai mama noastră !!!.....

Geo (113 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 9:53

Sunt foarte curios cum ar fi aratat articolul daca era Daum :)))). Un meci castigat in min. 94 cu o echipa de marinari. Dar acum "maestrul" ne zice sa ne bucuram de victorie sa fim cu nationala si alte abureli de astea. Cand a fost nevoie nu ai zis nimic vulpeo!! Cand a avut nationala intradevar nevoie de sustinere din partea voastra ati dat ca mediocrii cu noroi..ca ultimii cefosi mancatori de seminte. Dar acum...cand lucrurile merg "asa cum trebuie sa mearga" nu conteaza rezultatul sau cum jucam sau ce dinozauri mai vin la nationala (lucruri care contau nu cu mult timp in urma)....Important acum e sa crestem cota si sa fi bagat in seama. Ca neamtu' era prea inteligent sa se uite in gura voastra si bine facea. Cu respect, GeorgeOp.

F31M (6 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 10:05

Aur curat golul lui Maxim altfel eram la revedere. Asa ramanem in cursa pt locul 2.

Sorin (1 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 10:32

Eu zic ca NOI alcatuim o garnitura de mana a patra spre a cincea, lituanienii ...

Flaviu (86 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 10:36

Relatare in regula pentru ca a fost scrisa imediat dupa meci in scopul de a mentine atmosfera inainte de Serbia. Dar putea fi mai critica la adresa unora din jucatorii nostri.

dinu (427 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 10:41

E aproape rusinos ca ne-am chinuit cu ciumetii de lituanieni. Maxim e si la La nemti jucatorul ultimelor zece minute. Pacat de talentul lui.

Filip (44 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 10:53

Aia care tot compara cu Daum o fac numai din spirit de contradictie. Neamtul a fost o catastrofa. Nici Contra nu e mai brav dar el macar mai castiga meciurile cu echipele mai slabe. Echipa joaca la fel de slab dar cu victorii.

Leopardu (114 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 11:20

Mai bine vorbim dupa incheierea campaniei.

Anghel (107 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 11:37

Daca e sa fim cinstiti Cristoph Daum trebuia sa aiba rezultate de doua ori mai bune decat Contra pentru ca el avea contractul mai mult decat dublu. El a avut o laie.

alb_rosu_in_VN (171 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 12:10

Meci slabut. Nu prea ne-am creat ocazii si ne-am multumit cu putin. Macar de-am invata ceva din experienta asta. Cred ca ar trebui sa i se dea o sansa si lui Ianis Hagi. Valoarea jucatorilor e sub-mediocra si asta se vede in faptul ca nu avem nici o echipa in cupele europene iar transferurile in strainatate au scazut dramatic. Nu-i mai vre nimeni pe romani nici la fotbal, nici in Europe. Trist, dar adevarat. Trebuie sa ne ridicam incet incet

Fane (150 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 13:42

Oare chiar nu ne-am lamurit ca asta este gena acestor creaturi de pe aceste meleaguri,care dupa un mic succes se vad cu sacii in caruta si se cred buricul pamantului si rastoarna carul de fiecare data? Realist vorbind in afara de niste mii de varfuri care sunt "gonite" pe alte zari mai primitoare-interesat (vorbesc de toate domeniile sociale) suntem insinigfianti. Cel mai greu este sa recunoastem si asta ne tine in continuare in mocirla.

ciprian (17 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 14:22

M-am tot uitat la jocul acestei echipe si n-am reusit sa vad vreo diferenta fata de-acum 2-3-4 ani...acelasi joc de pase infinite in lateral si inapoi in jumatatea noastra, mingi aruncate de fundasi pe atacanti( la preluare sarea mingea din ei ca din perete)...in final, cred ca vom avea soarta celor de la Muntenegru

Geo (113 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 14:52

@filip Daca e asa cum zici tu ,Piturca de ce a fost dat afara? Hai ca iti amintesc eu. Cand respectivul castiga meciuri si ne califica la turnee Corporatia invelitori de peste scriau incontinuu ca nu facem un fotbal FRUMOS. Asta a fost motivul. Ca nu jucam cu 3 atacanti ca nu facem posesie cu echipe mai bune decat noi etc. Mai bine de jumate de campanile de calificare pt 2016 a facut-O el. In 2008 cand era sa trimitem acasa franta si italia din grupa la euro era tot el. Ultima calificare a nationalei U21 tot el. Asta inseamna sa te recomamde ceva. Dar l-au dat afara Ioanitoaia & co pt ca nu juca dupa cum dictau verii becali . A venit acum unu cu un campionat castigat cu petrolul sau cu cine a castigat nea Contra asta in liga mamaliga de un leu jumate si trebuie vezi doamne sa vedem partea buna...castigam . Acum sunt bune rezultatele. Acum sa jucam cu 2 inchizatori impotriva unei echipe de doi lei si victorie in min 94 e bine. Un egal cu Muntenegru e bun. Nu am spus niciodata ,indiferent de cine a fost, "DEMISIA". Pt ca sunt constient de area de selectie. Nu poti pretinde sa faci cine stie ce cu jucatori de pe la Al Garafa sau din Liga interna. Ma enerveaza incompetentii de la invelit pesti. O scalda ca sa dam incredere di alte de astea chiar daca ne am chinuit, cand pana acum au fost ca niste caini care au latrat indiferent de rezultat sau joc . GeorgeOp.

Popa cu Botezul (1 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 23:50

Nea @Ovi , baga si matale bre boierule un articol cu astia micii care au bat..atorit nationala Tarii Galilor...ca daca tii matale minte si fosta Generatie de Aur a ineput cu adevarat ascensiunea, tot cu o victorie la un meci cu Tara Galilor prin 92, 5-1 Sa fii iubit bre.

IMGB (72 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 6:55

Ioanitoaio, tu si cind comentai pe timpu' lu' nea Nicu romanii pierdeau !! Noroc cu Topescu , de la care n-ai invatat nimic , care ne entuziasma mereu cu profesionalismul lui . Tu esti o piaza rea .... esti coada-n bulan .....du-te nene la pescuit .... fa-i curte lu' boccia aia de Dragushanca .....esti enervant cu ifosele tale de ''cunoscacator'' !

Observator (92 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 9:09

@ Fane Faptul ca suntem insignifianti este o marota! Vorbiti in nume propriu, pentru ca pe aici mai sunt destule personalitati, mai ales in domenii precum cultura si sportul, insa nu si in politica si justitie! @ motanul incaltat In mod normal, cu un fundas care mai mult conteaza pe faza ofensiva (Kolarov), Serbia va primi gol/goluri; ramane sa-l marcam mult mai bine pe Mitrovic si ne vom clasa pe primul loc, dupa ce o sa facem cel putin egal in Muntenegru! O.

?????? (831 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 19:09

Încă niciun articol despre "Al Dinamo Faissaly" ?

?????? (831 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 19:13

Cum ați comenta totuși despre faptul că Victor Pițurcă, după ce a antrenat la arabi, s-a comportat mai decent și nu a mai ''vânat" posturi de antrenor la cluburi importante ?

?????? (831 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 19:28

Ați zice totuși că Mircea Rednic "l-ar fi încurajat" pe Ionuț Negoiță, "să își schimbe șosetele ceva mai des" ?

?????? (831 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 20:36

Opinați că , transmisă pe cale orală, din generație în generație de fotbaliști, la Dinamo, "tradiția suptului șosetelor" pare a avea și "soluții" de "ușurare a muncii" ?

sorin (1 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 22:30

cati dintre voi ati jucat fotbal?

?????? (831 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 0:24

Mircea Rednic este antrenorul ăla care zicea, în alte vremuri, că, ,,nu este principial să se negocieze cu un alt antrenor câtă vreme postul de antrenor este ocupat" ?

IMGB (72 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 1:25

@@@ Observator Tu esti chiar mai bocciu ca Ioanitoaia ! Motanul este un baiat istet , ca toti motanii , tu si fane habar n-aveti pa ce lume traiti si cautati in dictionar cuvinte pe care nu le intelegeti sensul ..... sensul ba, nu sexu' !

?????? (831 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 9:53

@"Reprezentanții IMGB" vă critică ,domnule Ioanițoaia ?

Observator (92 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 11:47

@ IMGB Unul ca dvs. n-are dreptul sa ma tutuiasca; cred ca v-ati calificat la locul de munca la IMGB si rezulta o atitudine si o stapanire a limbii romane pe masura! Cine se indoieste ca am proprietatea termenilor inseamna ca habar n-are pe ce lume traieste! Daca n-ai o atitudine pozitiva, nu poti spera la mai mult de un egal! O.

IMGB (72 comentarii)  •  15 octombrie 2018, 18:17

@@@ Observator Pe boccii ca tine ii tutuiesc totdeauna ! Citeste-ti prima fraza ... stapin al limbii romane ce esti !

Comentează