Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Un război inventat

În condițiile în care Contra nu poate conta pe accidentații Chiricheș, D. Grigore, Bălașa și Găman pentru meciurile cu Lituania și Serbia, părea logic ca selecționerul să-l convoace pe Moți, stoperul lui Ludogoreț, campioana Bulgariei din ultimele șase sezoane. Surprinzător, […]

Permalink to Un război inventat
duminică, 30 septembrie 2018, 4:18

În condițiile în care Contra nu poate conta pe accidentații Chiricheș, D. Grigore, Bălașa și Găman pentru meciurile cu Lituania și Serbia, părea logic ca selecționerul să-l convoace pe Moți, stoperul lui Ludogoreț, campioana Bulgariei din ultimele șase sezoane. Surprinzător, n-a făcut-o, ceea ce a stârnit nedumeriri în mass-media.

Inclusiv GSP a găzduit articole pe tema absenței lui Moți. Alte publicații au sugerat că relațiile dintre cei doi Cosmin s-au răcit după ce, chemat în martie la amicalele cu Israel și Suedia, fundașul de 33 de ani n-a fost folosit nici măcar un minut! El i-ar fi reproșat tehnicianului că l-a pus pe drumuri degeaba, iar discuția ar fi degenerat. Am încercat să aflu cum stau lucrurile.

– Salut, Cosmine, cum ești?
– Mulțumesc de întrebare, foarte bine.

– Cum foarte bine, când ai sărit din schemă înaintea întâlnirilor cu Lituania și Serbia?!
– Mă refeream la faptul că Ludogoreț a învins-o sâmbătă pe Cerno More Varna cu 5-1 în campionat. Așa am urcat pe locul 2, sub Levski, care a câștigat derby-ul Sofiei cu ȚSKA. Deși lupta e foarte încinsă, în final titlul va rămâne la Razgrad.

– Ce părere…
– Keșeru și cu mine am fost integraliști, iar el chiar a strălucit. I-a pasat brazilianului Wanderson la deschiderea scorului, apoi a înscris de două ori, la fiecare gol fiind servit de Bakalov.

– Tu?
– Nimic special, doar c-am primit un galben la sfârșit, prin 86-87.

– Sincer, Contra nu te-a convocat la națională pentru că l-ai supărat cu ceva?
– Zău, de unde până unde vorba asta, vor unii să inventeze un război Cosmin contra Cosmin?! E o aberație, deoarece ne-am despărțit în termeni excelenți după acțiunea din martie.

– Nu cumva ai sărit cu gura că te-a lăsat pe bancă în ambele teste?
– Chiar s-a afirmat așa ceva?! Dimpotrivă, mi-a telefonat înaintea partidelor cu Muntenegru și Serbia ca să mă întrebe de sănătate. Intenționa să mă cheme la lot, dar m-am scuzat, explicându-i că nu sunt în stare și rugându-l să mă înțeleagă. Mă simțeam obosit și, în plus, îmi murise bunicul, pe care l-am iubit enorm. I-am mărturisit omenește că nu-s pregătit mental. Atât a fost.

– Posibil să-l fi enervat atitudinea ta?
– N-avea de ce. Mai degrabă unii caută să facă din țânțar armăsar.

– Nu crezi că…
– Cum îl știu pe Mister Contra, fost dinamovist ca și mine, nu se supără din senin. Pur și simplu, a decis să nu mă cheme și refuz să comentez altceva.

– Cinstit, nu consideri că în prezent, când Ludogoreț joacă și în grupele Europa League, meritai convocat?
– Nu consider nimic. Nu e treaba mea să-mi dau cu părerea. O făceam la 25 de ani, poate și la 30, dar m-am lecuit.

– OK, te las. Altceva?
– N-a fost acum, poate va fi data viitoare, vor mai trece trenuri pe aici. Oricum, le urez mult succes băieților. Voi fi cu sufletul alături de ei și sper ca lumea să umple Arena Națională cu sârbii, să-i încurajeze. Doamne ajută!

Comentarii (27)Adaugă comentariu

ManX (119 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 17:09

Un război inventat de dumneata. Acum astepti fara eMoti înjurăturile. Tare-ti place sa provoci si sa-ti bati joc de cititori. Totusi nu l-ai depasit astăzi pe specialistul in tenis.

Emil (43 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 17:15

@ManX. Atita poti, atita faci. Daca citeai ziare, nu ma intind pina la carti, nu te mai dedeai asa destept. Adevarul e ca Moti trebuia adus la lot si chiar folosit in contextul atitor accidentari.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 17:40

...nea Ovi face lumina...bun titlu i a dat giornalistul gsp acestui articol ...am ras cu pofta ...

Mircea (663 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 17:45

Manixe, daca citeai numarul de sambata din Click unde se face discutie despre cearata dintre Contra si Moti ai fi inteles sensul acestui articol. Dar e mai usor sa te umfli in pene in stil de mahala decat sa citesti un ziar chiar si in varianta lui electronica..

teo (36 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 17:51

Dv nu o spuneti direct si nici Moti insa oricine poate deduce ca marele antrenor Contra e suparat dupa ce Moti a refuzat data trecuta sa vina la lot. Avea motive intemeiate dar nu au contat. Cine il cunoaste pe Contra stie ca e un tip ranchiunos. Daca il deranjezi cu ceva nu te uita si nici nu te iarta niciodata.

ManX (119 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 17:51

@Emil. Un comentariu care te reprezintă, probabil. Si tu esti unul dintre cei care provoaca si cauta scandal cu orice pret. Vezi ca esti in week-end....Mai ia o pauza. Ce legătură are comentariul tau cu articolele si cărțile pe care l-am scris eu? Unde ai citit tu ca-mi dau cu parerea despre faptul ca Moti trebuia convocat sau nu. Tu nu stii sa citesti, da' sa si intelegi...Nu te lua tu de numarul cărților pe care le-am scris eu,numara mai bine pe cele care le-ai colorat tu.

Daniel (1 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 17:57

Nu mai poate la varsta lui, e jucator de 70 de minute. Si atunci tot de Tamas ai nevoie pentru ultimele 20. A facut cariera frumoasa in Romania si Bulgaria iar o noua convocare chiar nu l-ar ajuta cu nimic, are deja un salariu frumusel la Ludogoret. Sa-l respectam asa cum este si sa ne aducem aminte de meciurile de la Dinamo. Multumim Moti !

Ali Bec (212 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 18:15

Da da. Buzarin seamana cearta si tovarasul face lumina. Atita tot ca din aceasta „lumina“ n-am aflat nimic ce n-am stiut si insinte (deci pe „intuneric“). Anume ca Moti nu e convocat.

tudor (301 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 18:32

Articolul e raspuns la aluziile facute de Click si Protv, dar neinformatii cauta explicatii fanteziste. Deci nu Buzarin a semanat cearta cum pretinde unul care le face morala tuturor. Eu sunt convins ca absenta lui Moti e rezultatul supararii lui Contra deranjat ca Moti a tratat cu refuz convocarea precedenta.

Andrei F (1607 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 18:53

GSP trebuia sa procedeze ca ziaristul de fata,trebuia sa- l sune pe Moti! Dar ca la ,,Libertatea,, ,facem si in GSP numai cancan...Tolontan se supara cand ii spui...

Radu (178 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 20:08

Contra nu l-a vrut pe Moti drept razbunare ca nu a venit cu Israel si Suedia. Dar e de vazut cu cine va juca. Veteranii Sapunaru si Tamas se pot oricind accidenta si atunci sint curios sa vad cine va juca pe linia de fund.

Leopardu (56 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 20:22

Pai razboiul l-ati inventat chiar voi, tovarase. Nu mai insist, au explicat ManX, Andrei F, Daniel. Mos ioanitoaia e un mare fitilist si manipulator. Degeaba vin *** sa ne explice cate facultati si carti citite are si cate noduri la cravata are. Toata lumea si-a dat seama, in afara de cele 3-4 clone bineinteles. Vreau sa remarc bunul simt din raspunsurile lui Moti, care dezamorsat toate incercarile mesterului de a detona bomba. Respect Cosmin!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Leopardu (56 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 20:33

Ati moderat cuvantul oda n gi i. Ce era de moderat? Sunt oameni care inalta ode, ca heruvimii si ca Adrian Paunescu.

Bogdan (395 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 20:38

De la unul ca leopardu nu poti cere prea mult. Daca urmarea ce a spus Mircea mai sus se edifica si nu mai facea pe istetul. Unii lanseaza un zvon, Dl Ioanitoaia il dezminte si tot dansul e vinovat dupa parerea unei gulgute. E manipulator si fitilist si vinovat ca isi face noduri la cravata desi eu nu l-am vazut niciodata purtand cravata. Tare rauvoitor ori prost trebuie sa fii ca sa judeci astfel si sa mai si crezi ca ai dreptate.

Doryn (166 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 20:42

Beeei nu fiti mai fraieri decit sinteti...Tilcul articolului e printre rinduri. Contra s-a suparat pe Moti ca nu a venit la lot cind l-a chemat si acum s-a razbunat. Dar incapatinarea se poate intoarce impotriva lui.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 20:59

Bogdan este un odangiu notoriu ...un cantator de laude adresate maestrului nea Ovi ...cultul personalitatii a fost posibil in comunism fiindca exista oameni ca Bogdan ...respect Leopardu ...

Dilimache (657 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 21:52

Asa se intampla, Contra se poarta ca un pustan si se razbuna aiurea!

Leopardu (114 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 21:56

@Bogdan: chiar nu inteleg ce te bate pe tine grija. Stii cine moare de grija altuia. Am remarcat ca iti place sa faci pe avocatul lui nea ovi. La toate articolele tu ai treaba ba cu unul, ba cu altul. Are dreptate si @ovidiu 3003. Tot timpul ii cantati ode lui ioanitoaia si ne zapaciti de cap cu cate carti a citit, cati ani de facultate are si cati dinti in gura. Asta e tot ce conteaza in viata? Omul baga strambe si fitile si manipuleaza. In general. Nu doar acum. Treaba cu cravata era o metafora. I-am evidentiat si partile bune lui nea ovi cand a meritat. Nu sunt rauvoitor, dar nu imi place cand cineva ia de fraieri cititorii, la pret de matineu, ca sa-l citez pe insasi idolul tau.

Ilie (369 comentarii)  •  1 octombrie 2018, 0:13

Doar atit despre Contra ?! Daca nu-l lua Daum pe Moți cred ca era facut acum cu ou si otet

Chis Alexandru (8 comentarii)  •  1 octombrie 2018, 8:27

Se vede de la distanta ca a fost un mini-interviu "***"! Chiar ni inteleg asemenea "interventii" - organizate din culise! - care nu fac nimanui bine. Ce vreti sa suferati prin acest "interviu inventat"? Ca nu ar fi fost nici un conflict Contra-Moti? Haideti sa fim seiosi! Cum il stie toti pe Contra, un ranchiunos fara pereche, dvs dle Ioanitoaia incercati sa "dregeti busuiocul si sa-l imbunati pe Contra. Dar, la "ambitul" lui Contra, degeaba dvs insistati ca Moti nu va face parte din echipa contra Serbiei. Un fel de "oda-degeaba"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  1 octombrie 2018, 9:01

Acum inteleg de ce Contra nu l-a convocat pe Moti. Din razbunare

Nae Girimea (40 comentarii)  •  1 octombrie 2018, 12:00

@Chis Alexandru. Pleci de la op judecata corecta si ajungi la o concluzie falsa. Articolul e impotriva suparaciosului Contra daca stii sa citesti printre rinduri. Tu nu stii deci mai invata.

Comentează