Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Materialul clientului

La Dinamo se adeverește proverbul că omului sărac nici boii nu-i trag

Permalink to Materialul clientului
miercuri, 19 septembrie 2018, 3:12

Pe lângă alte necazuri, s-a accidentat Pesici, iar echipa trebuie să plece pentru câteva săptămâni de la Săftica la Buftea. Gazonul de la Săftica urmează să intre în refacere. Dar necazul cel mare se leagă de poziția în clasament, locul 10 dând dureri de cap tuturor. Nu doar suporterilor, ci și șefilor. Perspectiva ca, având a doua cea mai slabă apărare din Liga 1, cu 16 goluri primite în 8 meciuri, Dinamo să rămână din nou în afara play-off-ului stârnește îngrijorare. Uneori chiar panică.

În consecință, n-a surprins pe nimeni recentul atac al președintelui din Ștefan cel Mare la adresa propriilor fotbaliști. Înainte de a arăta cu degetul spre Bratu, tehnician tot mai contestat, Alexandru David i-a amenințat pe băieți că vor plăti și ei, nu numai antrenorul. „Jucătorii se înșală dacă își imaginează că lucrurile vor continua așa. Până nu reușim să ajungem în primele șase echipe, ar putea apărea și restanțe salariale”, a avertizat David.

Discuția nu e foarte simplă atâta vreme cât, fixând la 10.000 de euro plafonul salarial, Dinamo n-a putut lua fotbaliști de top. Deoarece aceștia doresc mulți bani, clubul nu și i-a permis. Ultimul exemplu e al lui Gicu Grozav, refuzat pentru că a pretins 15.000 pe lună, deși n-a mai evoluat la Bursaspor (unde s-a mutat în ianuarie de la Karabuk) din 15 aprilie. Iar până atunci, n-a fost integralist în niciuna din cele 8 partide bifate!

Nu pare logic ca toate oalele să se spargă în capul lui Bratu, care a lucrat adesea, cunoașteți expresia, cu materialul clientului. Concret, nu cu ce-ar fi vrut, ci cu ce i s-a oferit. Și nu i s-au oferit cine știe ce valori, dovadă că nimeni nu l-a contrazis când a afirmat că „Pe Axente și pe Popovici (n.a care au dezamăgit) nu i-am transferat eu!”.

Nostalgici după epoca, altminteri tulbure, în care Dinamo arunca în stânga și-n dreapta cu banii, fanii îi reproșează lui Ionuț Negoiță că are arici la buzunar. Mai corect spus, la ambele buzunare. Fără să-l apăr pe Negoiță, nici nu l-aș acuza foarte tare. După ce-a scos gruparea din insolvență, face și omul ce poate, dar caută să păstreze un echilibru financiar. Atât are, atât dă. N-a promis marea cu sarea, deci nu și-a încălcat cuvântul. Probabil c-ar vinde afacerea, însă nu se grăbește nimeni s-o cumpere.

În ceea ce-l privește pe Bratu, căruia i s-a pus în vedere că un eșec vineri în Copou l-ar putea costa postul, mă declar mai aproape de Pârcălab decât de Dinu. În măsura în care Săgeata Carpaților de odinioară susține că antrenorul trebuie lăsat măcar până la iarnă, „Parcă ar fi totuși un plus cu Bratu”, Mister e mai dur, mai tranșant. Dar ăsta-i stilul. Fără să fie un om rău, Dinu nu acceptă să-l calce cineva pe bătături. Iar cine-l calcă intră în gura lui și nu mai scapă ușor. Îl toacă, îl mărunțește, devine caustic și chiar nedrept. Mister simte însă calitatea și o prețuiește.

În concluzie, înclin să cred că Bratu merită sprijinit și încurajat, nu aruncat peste bord. Nu-i singurul de vină pentru insuccesele „câinilor”. Să afle, deși mă îndoiesc să reprezinte o noutate pentru el, că speranța moare ultima. Dar moare. La fel, și răbdarea are un capăt. O limită.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Ciprian (17 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 16:09

Nea Ovi, clubul a facut anul trecut doua milioane de euro profit, fapt clar de pe siteul ministerului finantelor. Din banii astia nu s-a investiti in jucatori nici macar 100 000. Ar trebui sa intrebati voi de la gsp ce se intampla cu banii astia. Anul asta iar s-a apucat si vinde tot.

xx (28 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 16:24

Un articol plin de adevaruri si scris de un om cu cap. Frumoasa incercare de a intelege toate partile. Nu e un vinovat de ce se intampla la Dinamo, sunt mai multi.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 16:25

preferam sa jucam 5 ani numai playout dar numai cu tineri de la echipa de juniori si 2-3 jucatori experiementati. macar se construia ceva pentru viitor. asa vom sta 5 ani in playout ruland sezon dupa sezon toate rebuturile care nu gasesc vreo alta echipa prin europa, singura cu viitor fiind ana maria prodan. prostia se plateste, ia Dinamo sta pe un munte de prostie. daca au trecut atatia ani cu actualul patronat si conducere si in fiecare sezon se repeta aceasi strategie falimentara cu cel mai bun rezultat locul 3..si ala obtinut prin cine stie ce noroc..oare de cati ani mai au nevoie neghiobii astia sa-si dea seama ca nu se pricep la fotbal si ca trebuie adus cineva care se pricepe sau incercat alta strategie. intre strategia de la Dinamo si cea de la concordia chiajna nu e absolut nici o diferenta doar ca Dinamo si-a batut joc in 5-6 ani de zeci de tineri pe care i-a crescut si apoi i-a pierdut.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 16:26

@ciprian. nu vinde tot stai linistit. pur si simplu nu mai are ce vinde. nu iti ia nimeni rebuturi aduse pe 0 lei si 0 bani care se fac de ras meci de meci.

Daniel (223 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 17:04

Corect. Ce sa ii ceri saracului de Negoita decit sa pacaleasca lumea. Era mai bine pe vremea lui Borcea. Ala fura pentru el dar mai scapa ceva euroi si la echipa.

Barbu (100 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 17:41

Faceti pe avocatul lui Negoita si nu inteleg din ce considerente. Nu stiu daca ia ceva de la club dar nici nu baga. Echipa traieste din ce a vindut si Negoita nu trebuie cainat. Si daca nu poate mai mult ar fi indicat sa vinda din actiuni sau sa le vinda pe toate.

Micu (84 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 17:47

Ma intreb din ordinul cui a aparut exact acum interviul cu Parcalab fostul mare fotbalist care nu a mai fost solicitat de gsp de multi ani. Va suspectez ca ati pregatit editorialul de fata cu interviul lui Parcalab ca sa va iasa pasienta. Asta da deontologie.

st.il. (13 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 18:40

Ușor-ușor , DINAMO se scufundă !. Întrebarea este : până când și ,mai ales , până unde ? . Poate că Bratu este arogant și nu acceptă sfaturile unor giganți din anturajul echipei ( vezi dl. Dinu ) dar, așa sunt copiii !... Poate că ar fi timpul ( până nu va fi prea târziu ! ) să se renunțe la orgolii și să se strângă rândurile în jurul acestei echipe ptr. binele ei și , de ce nu ? , și al nostru !...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 18:49

...ce articol este acesta ?...nea Ovi se pricepe acum si la dinamu ...nu ai cum sa fi impartial cu dinamu cand esti fan fcsb ...

Costel (1 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 19:04

Domnilor, nu inteleg de ce va faceti viata amara avand asteptari de la aceasta echipa. Nu cred ca e cazul sa replicam la nivelul suporterilor "filosofia" negoiteasca care spune ca poti face performanta fara bani + multi prosti in jurul tau. Zau ca nu inteleg uneori efervescenta unora care cred ca poti face mai mult decit un rezultat general mediocru cu acest club/aceasta echipa in epoca negoita. Singura mare realizare a lui Ionut Negoita in fotbal este ca, pana acum, nu ne-a retrogradat deoarece, la modul cum a condus acest club, cam asta ar fi rezultatul. In fotbal exista 3 modalitati simple de a face performanta: bani, pricepere si bani + pricepere. Cu primele doua faci saltul de la o echipa mediocra catre grupul fruntas. Marile campioane devin prin a 3-a modalitate. In cazul campionatului romanesc nu poti vorbi de a 3-a varianta, deci raman celelalte doua. Trebuie sa traiesti intre Jiji *** sau Rednic, ca sa fiu plastic. Fie cumperi ce e mai bun (sau macar are perspectivele de a deveni cei mai buni), fie investesti in oamenii cei mai buni care pot sa iti aduca/creasca jucatori. Tragedia acestui club este ca, in schimb, el balteste intre Negoita si Raduta, doi oameni care se pricep la fotbal cat doi somalezi care au trait in savana toata viata. Negoita, David, Danciulescu, Raduta, Bratu, sa fim seriosi, oamenii astia nu au deloc priceperea de a conduce un club de fotbal. Primul e un ***, in timp ce ailalti 4 vor doar sa-i faca pe plac. Dau scris ca daca sta Negoita 20 de ani la Dinamo, atunci 20 de ani ne batem pentru locurile 5-8 in cel mai bun caz. Si dupa 11 ani de rezultate submediocre, putem spune linistiti ca spiritul lui Dinamo e mort, el mai traieste un pic in inimile suporterilor, in special cei peste 30-35 de ani, insa la nivelul clubului nu mai e nimeni sa priceapa ca esecul nu e o varianta pentru acest club. Am ajuns un club de esalonul 2 ca mentalitate. De asta si PIN are succes. Copiii de 16-25 de ani nu inteleg deloc ce inseamna de fapt Dinamo. Ca acest club nu poate trai din coregrafii ci trebuie sa traiasca din performanta. Neavand performanta de mult tip, tinerii suporteri cred ca e suficient sa existe un mic grup de fanatici care pot trai fara rezultate deoarece isi sunt suficienti. E o filosofie total gresita.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ali Bec (212 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 20:44

Si iata ca tov. 0vi ne-a mai servit cu un articol de nota 10. Ptr. un elev de clasa a V-a.

Ali Bec (212 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 20:49

Si iata ca tov. 0vi ne-a mai servit cu o compunere de nota 10. Ptr. un elev de clasa a V-a.

mishu (234 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 21:01

Bai Ali Bec, vrei sa repeti ca nu am retinut? Multa lume e *** cu *** dar saraca de ea nu stie si se crede sanatoasa. Niste puslamale care se baga in seama.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

militari (120 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 21:52

Nea Ovi, suporterii dinamovisti pe care ii invoci dumneata sunt vreo 200 de bzmetici a caror principala preocupare e sa faca scandal si o injure pe Steaua. Alibec a crescut in ochii mei ca nu a dat curs invitatiei de a scanda cum a vrut mini galeria lui Dinamo.

fan dinamo (13 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 21:55

Daca va place asa tare de Florin Bratu va propun sa il luati acasa si sa ii dati sa antreneze echipa ziarului. Noua nu ne place pentru ca se crede antrenor si nu demonstreaza ca e.

Sandu Gigel (1 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 22:54

Nea Ovidiu, le zici chiar bine! Ar fi bine daca s-ar face ceva...

Sorin Calan (1 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 22:55

E trist ce se intampla cu Dinamo

Dan Popa (3 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 22:59

Eu nu inteleg regulile de moderare pe acest blog! Nea Ovi, pune-i sa si citeasca! Sunt comentarii jignitoare de cate 2 ori! Cine stabileste ce comentarii sunt?!? Mie mi se pare cel putin ciudat! In fine, poate sunt alte reguli

di livio (214 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 23:05

fara sa-l apar pe Negoita, nici nu l-as acuza prea tare...e scris adinc, neicusorule...curat Vocea Patriotului Nationale, fraticule...hotarit, clar, limpede, transant, dur, box to box...poate mai *** o ***, ceva...o *** ***...vezi nea Ovi ca nu-ti interzice nimeni sa-ti dai cu parerea...mai ales dupa aia 50 de ani de cariera...da-i o parere degeaba...si io am 50 de ani de cariera de piatra da n-am reusit sa ajung sculptor

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lestie (78 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 23:30

Adevarul e ca Dinamo nu se descurca fara Securitate. Ca sa supravietuiasca, trebuie adusi de urgenta Mitica Dragomir si Cristi ***, care sunt experti in pungasie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marian Boeangiu (49 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 0:12

Performanta se poate si cu bani putini si trebuie sa dam exemplu tarile din spatiul iugoslav, multe tari africane care produc pe banda rulanta jucatori de calitate pe care ii vand pe bani multi. Asta e adevarata performanta, descoperirea si cresterea de regula si nu intamplator de fotbalisti de calitate. Numai oameni inteligenti,pasionati,cu carte pot dezvolta astfel de "fabrici". Totul facut stiintific, inalt profesionist. La noi aceasta activitate e lasata pe seama unor "nea" blazati,limitati, fara nici un fel de competenta ,recomandati ca "specialisti" de trecutul lor "din iarba". Aceasta cale e garantia insuccesului si indreptarea ei e aproape imposibila deoarece veleitarii au pus mana pe mai toate zonele de decizie in organizarea activitatii fotbalistice si usuca tot in jur. Si cand din intamplare ajung unii cu carte-carte la putere, incearca sa puna bazele unor abordari stiintifice in toate sectoarele fotbalistice, cea mai mare parte a lumii fotbalistice si nu intamplator aceea care a contribuit la distrugerea fotbalului romanesc printr-o incompetenta ce nu mai are nevoie sa fie demonstrata, contesta violent, FARA ARGUMENTE sau cu vini inventate, inchipuite, aceasta noua structura. Dar de departe cea mai mare dezamagire e produsa de jurnalistii care fac laudatio tuturor ***, blatistilor, incompetentilor demonstrati pe argumetul suprem ca sunt foste glorii si se pricep. Nu, nu se pricep. Au fost priceputi la suturi, centrari etc nu la activitatea de dupa jucator de fotbal. Asta e altceva. Si e dezamagitor cand oameni cu carte nu sunt alaturi de oamenii cu carte. Curios! Daca asta e concluzia la care ajungi dupa 50 de ani de jurnalism poate ca e sanatos ca activitatea de jurnalist sa fie limitata la 45 de ani. Zic si eu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ali Bec (212 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 0:48

„Bai“ mishu, iti multumim ptr. autoportret, dar n-am simtit nevoia lui.

gogu (32 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 9:38

nu pot intelege cum un om fara ambitie ca negoita a facut bani dar de partidul e peste tot si in toate cum e posibil sa l gonesti pe rednic care a cerut comision din petardele aduse de el petarde pe care le a transformat in pui de aur de pe urma carora negoita greul de cap traieste si azi ,acest negoita e confuz in gandire zice nu vreau ca fata lui rednic sa aduca jucatori vreau ca jucatorii mei sa fie impresariati de ana si fratii care atunci erau in puscarie si uite rezultatul incompetentei domnului negoita

Liviu (333 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 13:23

Ali Bec, nu esti decit un smecheras de doi lei. Dar traiesti linistit pentru ca esti foarte multumit de tine. Sa fii sanatos ca sarac cu duhul si rauvoitor esti mie in suta.

gei (199 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 13:26

Nea Ovi scrie bre despre magaria facuta de arbitri nemti lui Ronaldo. Rasul e ca baga VAR in toate campionatele nationale dar nu si in Champions. Aici sunt interese mult mai mari.

zorrozabal (76 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 13:50

Negoita ala, e un meschin de hotelier care se multumeste cu "mica ciupeala"!Inca nu v-ati lamurit?El angajeaza jucatori liberi de contract-de preferinta negri si mai nou si din spatiul ex iugoslav-pe care ii baga in echipa pentru a-i vopsi-in detrimentul tinerilor-pentru ca apoi sa-i vanda el-chiar cu preturile alea derizorii-fara sa-i pese ca strica firma lui Dinamo!Vezi cazurile Essombe,Colin Fay,Mevlija,Gnohere si Kay Mahlangu!El urmareste doar profitul si putin ii pasa ca umileste poporul dinamovist in fata trufiei lui Becali sau obrazniciei unui MM,angajatul lui Becali!

dinamo_fan (127 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 19:24

@Costel - un comentariu bun, corect, cu care sunt de acord pana la partea cu suporterii. Nu suporterii tineri sunt de vina ca Dinamo nu faca performante si nici nu cred ca ei traiesc din coregrafii. Nu intru in categoria celor de sub 25 de ani dar simpatizez cu ei...sunt suporteri care vin la meciuri si sustin neconditionat echipa, nu vin pentru cupe si flori. Dinamo ar trebui sa se ridice la nivelul lor, nu invers. mai degraba ii condamn pe cei din prima categorie, de peste 35 de ani care au prins performante si acum cand Dinamo e la greu nu mai vin la meciuri, nu mai sustin echipa, sunt vesnic nemultumiti, arunca cu noroi si vorbe urate samd. Unde sunt acei suporteri ? ca la stadion nu-i prea vad...

Petro Burgener (30 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 19:29

La cum joaca Dinamo, cred ca acest Negoita "investeste" doar cat sa tina echipa pe linia de plutire, adica sa nu retrogradeze, nu conteaza locul ocupat la sfarsit! @ ovidiu_3003, echipa se numeste Dinamo, probabil ca ai apasat gresit tasta!!!

di livio (214 comentarii)  •  20 septembrie 2018, 22:51

aviara congelata voiam sa zic

Alex Mangiurea (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 8:40

Fan Dinamo,Bratu nu e vinovat pentru rezultatele care sunt,nu are jucatori,nu ai cum sa ai performante cu acest lot.

Comentează