Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pe ochi frumoși

Vineri, când va întâlni Muntenegru la Ploiești într-un meci cu porțile închise, România va debuta în Liga Națiunilor, competiție nou înființată de UEFA pentru a reduce numărul partidelor amicale (considerate neinteresante) și care va da 4 din cele 24 de participante la Euro 2020

Permalink to Pe ochi frumoși
miercuri, 5 septembrie 2018, 4:13

Cum sistemul de calificare din LN e unul complicat, nu insist asupra lui. Repet însă ceea ce știți: „naționala” noastră evoluează în Divizia C a Ligii, a treia valorică, alături de cele ale Serbiei, Lituaniei și, firește, Muntenegrului.

Veți zice, judecata cea mai simplă, că „tricolorii”, fie și lipsiți de suportul publicului, pornesc favoriți pe „Ilie Oană”. Totuși, Muntenegru, independent din 2006, are o treime din populația Bucureștiului, vreo 650.000 de oameni, iar capitala sa, Podgorica, rivalizează în privința numărului de locuitori cu Sibiu ori cu Târgu Mureș. Gândind așa, v-ați grăbi! Vă invit să ne reamintim că adversarii de la Ploiești ne-au luat în preliminariile CM 2018 4 puncte din 6: 1-1 la Cluj și 1-0 la Podgorica. Ba s-au și clasat înaintea noastră, ei pe 3, noi pe 4!

Din fericire, cel care a înscris în ambele partide directe, Stevan Jovetici, fost la Manchester City, Inter și Sevilla, actualmente la Monaco, va lipsi vineri. El și clubul din Principat au explicat forfaitul printr-o accidentare. Dar unii ziariști din Crna Gora speculează că Jovetici s-a dat lovit! Altfel n-ar fi anunțat forfaitul în ultimul moment, abia luni seara! Conform unor informații proaspete, dar confuze, mai mulți internaționali muntenegreni, zgândăriți de impresari, ar pregăti un puci pentru debarcarea antrenorului Tumbakovici. Căruia îi reproșează c-ar fi făcut selecția pe pile. Pe ochi frumoși.

Văduvit și de prezența altor vedete, gen Marusici (Lazio), Vesovici (Legia) ori Jankovici (Partizan), Tumbakovici se confruntă cu serioase probleme de efectiv. De aceea l-a convocat și pe Risto Radunovici fundaș stânga. Legitimat la Astra, Radunovici nu-i un fotbalist rău. Atât că el, care ar trebui să debuteze în „națională” la 26 de ani, e rareori titular la Giurgiu! A jucat în acest sezon 370 de minute în 7 etape, adică sub 60 la sută!

Nici Contra nu-i scutit de griji. El nu-l va putea folosi pe Răzvan Marin, suspendat după eliminarea de la U21 cu Țara Galilor. Lângă Săpunaru, va apela la Chiricheș, decanul selecțiilor, 53 A, care stă însă pe tușa la Napoli. „Guriță” încalcă astfel principiul „Cine nu joacă la club nu vine la lot”, dar el apreciază, asemenea altora, că a fi rezervă la vicecampioana Italiei atârnă mai greu decât a fi titular la cea a României, cazul lui Bălașa. Se aude că locul lui Marin va fi luat de Stanciu, „naționala” propunându-și să intre cu un singur închizător de meserie, cu Pintilii. Logic, căci normal ar fi ca ea să atace. Să marcheze și să câștige.

Recent, Contra a surprins afirmând că „Mă identific cu Chipciu”, folosit de la o vreme fundaș dreapta la Sparta Praga. Deși mărturisirea i-a derutat pe unii, cred că Alex va intra tot la mijloc, nu în linia de fund. Cu Budescu și cu Mitriță, el va completa „troica” din spatele lui Țucudean, iar R. Benzar va juca fundaș de margine. Pe flancul stâng, având de ales între Bancu și Toșca, probabil că selecționerul va opta pentru cel dintâi și va întregi banda energică a Craiovei. Mai vedem, mai vorbim.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

cristian (15 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 16:27

1-1 la Cluj,nu la București ...

Dan T (51 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 16:28

Pentru mizeria asta de competitie au intrerupt campionatele 2 saptamani? De parca nu erau suficiente competitii deja in plus, au mai inventat una.

Gunoiu (3 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 16:31

Nea Ovi, cu Muntenegru s-a jucat la Cluj

greuceanu (1 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 16:37

A inceput si nea Ovi sa bage titluri cu fitil... Este si asta un semn...

dinamo_fan (127 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 16:57

@Dan T - daca nu era competitia asta se intrerupea pentru meciuri amicale. Acum in loc de amicale se joaca aceste meciuri care au o miza. Putem spune de la inceput de exemplu ca la consideram tot amicale si testam jucatori, putem face orice strategie. Ca timp nu se pierde nimic. cat despre articolul acesta...sunt doar ineptiile unei *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petre (9 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 17:00

Iar Chipciu? Nu vede nimeni ca asta n-a facut, niciodata, nimic la nationala?

auleo (1 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 17:01

Sa o luam cu prima idee din articol: Romania NU e favorita cu nicio nationala din lume, nici macar cu Luxemburg(decat daca nu le da drumul de la servici dudelangilor), Lichtenstein sau San Marino, nu vorbim de Serbia, Muntenegru, etc. In al doilea rand, nu conteaza selectia si antrenorul e slab, sub nivelul lui Daum, pus de ziaristul Vochin, deci poate scapam cu un egal, daca-si dau aia vreo doua-trei autogoluri. In al treilea rand, nu inteleg de ce nu i se da o sansa celui mai in voga antrenor de la noi, Becali George, care stie tactica, sa faca echipa si schimbari, etc.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 18:09

...nea Ovi ne spune raspicat in stilul lui ca o sa batem un Munte Negru ...

Ion (21 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 18:15

Becali selectioner si MM sef la FRF, iar *** maseur la lot si contabil la FRF... vis !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IoanitOAIA (4 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 18:16

Si de ce e poza cu Contra la titlul asta domnule ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (663 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 19:04

Titlul asta e ca sa atraga lumea. Dar materialul e foarte interesant.

Ovidiu Ioanițoaia (22 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 19:05

Greșeala mea. Am corectat, mulțumesc frumos.

Claudiu (343 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 19:37

Corect spus ca trebuie sa atacam dar trebuie sa si putem. Daca nu il baga pe Budi o vom lua rau in mana. Cu Tucudean mergem la garla.

adrian (98 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 19:48

Bravo domnului Ioanitoaia ca are puterea sa recunoasca public ca a gresit scriind ca meciul a fost la Bucuresti in loc de Cluj. Putea sa modifice si sa taca milc. Chapeau.

zorrozabal (76 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 20:52

Nu ne calificam nici daca se aproba 48 de echipe la europene!Pai cum sa ne calificam daca Contra cheama la nationala tot pe jucatorii care au ratat calificarea la mondiale?!Adica tot pe Stanciu si Chipciu si tot pe Balasa-rezerva la fcsb!

Ducu (121 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 21:27

Uite ca nu sunt comenturi daca nu e cu scandal si cu domnul Gigi. Si atunci va mirati ca ziaristii scriu des despre fcsb si Becali. Astia fac trafic si nu echipa nationala.

tyn (13 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 22:23

zorrozabal, ai dreptate, dar pe cine sa cheme? Toti sunt varza cu prune….:-) In opinia mea, Daum e de vine, asa i "maistre" ? :-))

Barbu (100 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 22:59

Asa cum am batut Muntenegru anul trecut vom bate si de data asta. Adica vom bate cu...1-1.

Florian Geyer (56 comentarii)  •  5 septembrie 2018, 23:41

Prima fraza e de pus in rama.... am ras cu lacrimi... domnilor, nu va spun ceea ce nu stiti, ca e prea complicat de explicat, va spun ceea ce stiti deja cu totii... :))) De fapt ca in toate articolele dansului. El ne spune ceea ce stim deja cu totii. Ramane de vazut in capul cui va sparge oalele daca pierdem ambele meciuri. Probabil tot in capul lui Daum, somerul milionar. Vechea obsesie. De remarcat si de apreciat ca si-a recunoscut greseala si le-a multumit celor care i-au atras atentia. Nu ca geambasu care iti sterge comentariile si corecteaza fara sa multumeasca.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 2:10

Din moment ce sunteti in al 9-lea cer ca nu joaca un fotbalist de la Muntenegru , intituiti deja soarta partidei. O sa luam bataie. Principiu: la ei nu joaca un fotbalist important deci vor juca in "10 jucatori" la noi joaca Chiriches si inca vreo 5 care nici macar nu vreau sa le dau numele, deci vom juca in 3 maxim 4 jucatori.Restul, impreuna cu capitanul sunt veniti sa-si vada rudele sarace din tara, sa-si ridice banii pe care nu-i merita de la FRF si eventul sa-i lase lui Contra o parte ca sa-i mai cheme si data viitoare. Eu nu stiu ce or gindi fanii lui Napoli-asta care la noi are noroc cind prinde banca de rezerve la romani e capitan de echipa. Asa sa fie aia de PROSTI???? Raspuns : un DA hotarit. Nu cred ca PROSTIA a luat nastere in Romania dar cred ca aici a ajuns la culmi inimaginabile.

Cristian B (29 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 3:22

Chipciu a fost la debut fundas dreapta dacă îmi aduc aminte bine, iar Stanciu a fost talent și a murit speranța. Sunt dinamovist dar eu cred ca Nistor nu trebuia sa lipsească de la Naționala. Pintilii e foarte bun, dar din păcate, după o repriza rămâne fără benzina și începe sa faulteze urat. Budescu e circar, stoperi nu prea avem, Sapunaru e înspre pensie de vreo 2-3 ani.. Bancu și Mitrita sunt vii. Benzar centrează numai in tribune. Tucudean e ok. Poate Grozav, era o soluție buna, Maxim la fel. Tot respectul pentru Hagi ca a promovat tineri dar Morutan e singurul jucător tânăr care are și răutate alături de talent. Echipa slaba spre vai de mama noastră.

Derdelus (1 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 8:33

@greuceanu: corect! @danT: sper ca nu te referi la campionatul românesc, pe asta l-as întrerupe definitiv!

Ilie (369 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 9:38

Domnu Ioanitoaia, de ce nu incepeti si aceasta campanie cu mici chestii de investigatie jurnalistica asupra antrenorului ? De exemplu, asa cum ati facut cu Daum, sa ne aduceti aminte cu mici sau mari aluzii cum 'Gurita' facea tumbe cu balerine, ori sa ne spuneti ce salar lunar/anual are .. asa, ca sa stie omul de la inceput pe cine are in fata si eventual ce-l asteapta in caz ca nu cistiga, subinteles ca nu cistiga in 11-11, treaca cu vederea ca nu va avea Danemarca sau Polonia (clasament 8 FIFA si 6 UEFA) in fata. Deci de ce cu Daum da si cu Gurita nu ?

Marcel (80 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 9:55

Vorbind de selectie pe Ochi Frumosi, nu cred ca cineva poate sa-l intreaca pe Contra al carui mod de selectionare e unul TOTAL NESIMTIT... Altfel cum poate fi explicata selectionarea lui Lobont care a stat tot timpul NUMAI IN TRIBUNA chipurile sa poata vedea mai bine jocul tricolorilor si in acest fel sa-i poata da explicatii "PRETIOASE" lui Contra la pauza meciurilor... Vezi meciul cu Olanda cind la pauza era 0 - 0 iar la sfirsit era 0 - 3... Logic, NU ?... Acum il va titulariza mai mult ca sigur pe acest Chiriches, in opinia mea O BLEANDA BETIVA care NU si-a justificat NICIODATA titularizarea la Nationala inclusiv acum cind nici nu-si mai aminteste cind a jucat ultimul meci ca titular la echipa de club... Si cu toate astea, 99,99% va fi titularizat fundas central... Daca acest criteriu de selectionare al lui Contra nu e NESIMTIT si PE OCHI FRUMOSI atunci nu-mi pot imagina ce altceva poate fi... Imi este GREATA...

UnMosh (15 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 10:39

Unde e Dracuș? Unde e Dracuș? Cum de se poate fara el?

UnMosh (15 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 10:43

Ii vom bate, de ne vom *** pe noi

Comentează