Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mai bine, dar nu destul!

Mai întâi am asistat la telenovela transmiterii meciului pe micul ecran, operațiune pentru care Bănia ar fi cerut un preț umflat. În jurul a 100.000 de euro.

Permalink to Mai bine, dar nu destul!
joi, 16 august 2018, 10:18

Deși lumea știa că se va găsi totuși o soluție ca partida să fie văzută și în afara stadionului „Oblemenco”, clubul a emis un comunicat ferm și solemn cum că, hotărât lucru, duelul nu se va difuza!

Țintind să vândă cât mai multe bilete, conducerea grupării oltene a comis-o. A încercat inducerea în eroare a propriilor simpatizanți, pentru ca în final să scadă pretențiile (neoficial) de cinci ori! Pe lângă faptul că nu și-a umplut buzunarele, a adus în tribunele de 30.000 de locuri sub 20.000 de oameni! E aiurea ca suporterii vreunei echipe să fie păcăliți, duși cu preșul. Devotați și statornici, cei ai Craiovei nu meritau nici atât asemenea tratament. La nivel înalt, strategiile ieftine dau foarte rău.

Altfel, după 1-3 la Leipzig, Craiova a visat frumos. A visat însă degeaba. Probabil că returul ar fi căpătat altă turnură în cazul în care în debutul partidei, când Fedele l-a lăsat singur cu portarul advers, Baicu ar fi înscris. Puștiul de 18 ani a ratat însă și confruntarea s-a îndreptat către deznodământul anunțat la Leipzig, unde gazdele au avut o evoluție convingătoare, net superioară.

Deși cu doar 5 jucători pe bancă, dar cu „mondialii” Forsberg și Poulsen titulari, formația germană a deschis scorul în minutul 39, moment în care soarta calificării s-a încheiat definitiv. Consecință a golului realizat de același Baicu, Craiova va reuși să egaleze în minutul 85 și să obțină o remiză de palmares. Pe un gazon deplorabil, juveții au dat o replică mai înfiptă și mai cursivă, curajoasă. A ieșit o întâlnire mai echilibrată decât precedenta, dar atât. În pofida a trei-patru ocazii ale Craiovei (uriașă și cea a lui Briceag), tot Leipzig a dictat ritmul și direcția.

Notam după rezultatul consemnat în prima manșă că eventuala calificare a lui U ar ține de domeniul miracolului. Din păcate, am avut dreptate. Miracolul nu s-a produs, chiar dacă, mai prezentă în joc, mai vioaie, deținătoarea Cupei României n-a dezamăgit ca în urmă cu o săptămână. Dimpotrivă, ea a jucat adesea de la egal la egal cu un Leipzig evaluat dublu față de întreaga noastră Ligă 1!

Cu asta, Craiova a părăsit onorabil Europa. Așteptăm însă vremea când termenul respectiv, menit să exprime jumătate de măsură, va fi socotit nemulțumitor în Bănie. Oare ni se vor lungi urechile?!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Mircea (663 comentarii)  •  16 august 2018, 22:39

Daca n-ar fi avut 1-0 nemtii ar fi pus osul mai tare si nu ar fi jucat in doi peri. Si-au asigurat repede calificarea si su tras frina de mina.

Adi (1 comentarii)  •  16 august 2018, 22:47

Asa e. Din pacate, conducerea si-a batut joc de suporteri. Dupa ce ai vazut pe viu meciul Sportul - Craiova din 82, vand ne-am retras de pe teren, e penibil ca, fiind la munca, sa nu am cum sa vad meciul doar pentru ca onor conducerea a vrut 10.000 mai mult. Rusine! Noi suntem Craiova, nu ei!

Olteanu (478 comentarii)  •  16 august 2018, 23:01

Corecta relatarea. La 1-0 Leipzig era calificata asa ca nu s-a mai omorat cu firea. Ar fi fost alt meci daca Universitatea nu ar fi pierdut clar in deplasare. Corecta si observatia privitoare la termenul onorabil.

Andrei (262 comentarii)  •  16 august 2018, 23:29

Dreptate pentru Adi si noi toti. Dupa asa magarie daca ar avea bun simt Marcel Popescu ar trebui sa demisioneze. Cu toate ca smecheria trebuie sa fi fost initiata de Mihai Rotaru.

Tudor (1 comentarii)  •  16 august 2018, 23:33

Maestrul Ioanitoaia confunda Craiova Maxima cu *** asta jalnica, inventata de avatarul PCR. Pacat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ralu (6 comentarii)  •  16 august 2018, 23:59

Tudore, de unde dedisesi prostia pe care o sustii? Citi textul de trei ori si nu vazui nici o confuzie. Ia explica-mi ca sa iti dau dreptate.

marius (39 comentarii)  •  17 august 2018, 1:23

acum te lua grija suporterilor Universitatii Craiova, dar cand mititelu a calcat in picioare Craiova fotbalistica si si-a batut joc de foste glorii, suporteri, antrenori, jucatori, practic de un oras intreg, interesul era destul de scazut. n-am vazut luari de pozitie vis a vis de dezastrul lasat in urma lui de acel individ de trista amintire. ba mai mult, acum dupa ce Stiinta a renascut matele si aceasta veritabila hartie igienica de ziar nu stiti cum sa mai loviti in echipa. sper sa nu mai vedeti acreditare la meciurile Universitatii niciodata in viata voastra, duce-ti-va la fc mititelu acolo aveti fix ceea ce cautati: scandal si golanie.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  17 august 2018, 4:10

Sunt nascut in Craiova dar prea faceti multa vilva pt o echipa de 2 lei.Intelegeti odata ca nu PERFORMNATA e ce se vrea la aceasta echipa ci cum putem sa obtinem cit mai mult profit din nimic.O sa continue o politica de transferuri cu jucatori din ligile a 5-a sau a 6-a din alte tari sau jucatori care n-au mai jucat de 5 ani......Ar fi insa preferati jucatori nu care vin liber de contract ci daca s-ar putea sa plateasca ei ca sa joace la Craiova. Ai un 2-3 milioane de euro in cont ii dai o parte lui Rotariu si o mica parte lui Marcel Popescu si devii titular la Craiova.....Sincer cred, ca o parte importanta din vinzarea biletelor a mers in conturilor celor de la Leipzig ca sa nu ne umileasca.....

Dragos (52 comentarii)  •  17 august 2018, 8:58

Craiova nu s-a calificat. Pentru mine e clar, e vina lui Burleanu.

viteazul (2 comentarii)  •  17 august 2018, 10:19

Nemtii nu au vrut sa mai alerge fiindca betiva aia de Olguta nu a vrut sa schimbe gazonul , ca atare nemtii riscau accindentari grave .

razvan (1 comentarii)  •  17 august 2018, 10:21

Nesimtire maxima de la conducerea Craiovei de anu da meciul la televizor, si gratis trebuia dat, pentru marketing de viitor si televizor, sunt fan Craiova dar la cum s-au comportat cu televizarea rusine conducerii niste nesimtiti.

gica (73 comentarii)  •  17 august 2018, 10:42

Tot Daum este de vina pentru fotbalul practicat de Romani.

Liviu (333 comentarii)  •  17 august 2018, 12:04

Pana la urma vrajeala conducerii nu a tinut. Dar tot s-au facut de leustean. Niste amatori cu pretentii de mari mahari.

Avoiarc (2 comentarii)  •  17 august 2018, 12:50

Desi nu-mi place ca motanul incaltat numeste Craiova o echipa de doi lei,are totusi mare dreptate cand spune ca e vorba de profit si nu de performanta!De ce,dupa prima noastra realizare(castigarea Cupei Romaniei dupa 25 de ani)am si scapat de jucatori ca Baluta si Gustavo,lasandu-l pe Mitrita sa se sbata singur si ineficient?Banii trebuie mereu investiti si reinvestiti in jucatori tot mai buni,tot mai valorosi.Anul asta mergem mai rau ca anul trecut,la anu'mai rau ca anu'asta... Cat despre articol...Bine scris! Bugetul lui Leipzig e cat toata Liga noastra la un loc !

Avoiarc (2 comentarii)  •  17 august 2018, 13:25

Rectific...:))))) "Leipzig evaluat dublu față de întreaga noastră Ligă 1!"

Sandu Chelaru (1 comentarii)  •  17 august 2018, 13:48

Ieftină manevră! Tipic pentru noii patroni ai Craiovei

Dorin Geangu (1 comentarii)  •  17 august 2018, 14:02

Nea Ovidiu, ăștia au pus mâna pe echipă și până nu își umplu conturile, nu se lasă! Vând tot ce pot, nu vor performanță, se vede clar

Fabius (39 comentarii)  •  17 august 2018, 17:19

Craiova este in crestere, jocul este mai bun de la meci la meci. Cand relatiile de joc se vor cristaliza, vom juca mai bine decat in campionatul trecut. Baicu, Burlacu, Markovici asta a fost linia de atac in finalul jocului cu Leipzig, medie de varsta 18 ani. Viitor asigurat la CSU Craiova. E de bine. In rest e can-can.

IO (154 comentarii)  •  18 august 2018, 0:33

Numai cineva care nu are nicio idee despre fotbal ar fi putut crede in alt deznodamant in acesta dubla.

Niku (275 comentarii)  •  18 august 2018, 0:55

La Craiova viitorul e asigurat. Cu prezentul lucrurile sunt intr-o mare ceata.

George Danila (1 comentarii)  •  18 august 2018, 14:46

Eu nu inteleg, este evident ca din pacate Craiova nu mai joaca nimic...

++ (194 comentarii)  •  20 august 2018, 21:40

nemtii ar fi dat atitea goluri cite ar fi avut nevoie, cu sau fara Daum...

Comentează