Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Messi nu e Maradona!

Ripostând la o ironie a lui Pibe d'Oro, Sergio Ramos n-a ezitat să i-o plătească starului de odinioară.

Permalink to Messi nu e Maradona!
vineri, 22 iunie 2018, 3:23

„Îl respect pe Maradona, dar îl plasez la ani-lumină în spatele celui mai bun fotbalist argentinian din istorie, care e Messi”, a spus stoperul lui Real Madrid și al Spaniei. Preocupat de cele două ceasuri ale sale, câte unul pe fiecare mână, dar și, mai nou, de trabucurile primite de la Fidel Castro, Butoiașul Atomic a tăcut. Logic, dialogul n-a degenerat în polemică.

În ce măsură are sau n-are dreptate Ramos e greu de răspuns. Foarte greu, de-a dreptul imposibil. Pentru da pledează cele 5 Ghete de Aur și tot atâtea Baloane de Aur câștigate de Messi. Ca și nenumăratele izbânzi obținute cu Barca, de 4 ori în Champions League, de 9 în LaLiga etc. Pentru nu (scurtez argumentația) stau mărturie repetatele prestații dezamăgitoare în tricoul Argentinei.

Surprinzător, până la 31 de ani, pe care-i va împlini chiar duminica asta, Messi a cucerit cu „naționala” un singur trofeu, aurul olimpic în 2008. Să convenim că n-ajunge pentru o legendă vie ce aspiră, cu șanse serioase, la titlul de fotbalistul Number One all-time.

Fără să mă avânt în comparații, observ că Messi, spre deosebire de Maradona, se implică mai puțin în jocul „pumelor”. Pare mai indiferent, mai placid, conform principiului dacă iese, e bine, dacă nu iese, e tot bine! Când el nu se omoară cu firea, imaginați-vă cum ar fi reacționat Diego în cazul în care Argentina ar fi fost umilită de Croația. Cum ar fi pus la suflet și s-ar fi luat de gât cu oricine, s-ar fi răstit la arbitri și s-ar fi certat până și cu spectatorii! Nu s-ar fi împăcat nici în ruptul capului, sub nicio formă, cu ideea eșecului!

Lionel, în schimb, a tratat prăbușirea declanșată de ratarea lui din penalty ca pe o lovitură a destinului. Un fel de așa a hotărât Cel de Sus, iar noi, muritorii, nu putem schimba mersul lucrurilor. Doar trebuie să ne ducem crucea.

De acord că echipa juca mai mult pentru Maradona. I se subordona acestuia. Poate că merită ascultată explicația că, plecat la 13 ani din țara natală și stabilit de-atunci la Barcelona, Messi nu mai e perceput de colegii din selecționată ca un veritabil argentinian. Probabil că, invidiindu-l pentru gloria și pentru bogăția lui, unii chiar îl văd ca pe un străin și-l tratează ca atare.

Mă rog, e de discutat despre ce-i apropie și ce-i desparte pe cei doi superfotbaliști. Ca fan Napoli, recunosc că-l iubesc mai tare pe Diego, necondiționat. Clar însă că Messi nu-i Maradona, așa cum rămâne valabilă și varianta inversă.

Comentarii (80)Adaugă comentariu

Claudiu Dogaru (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 15:39

Fiecare om e alt om. Nea Hagi, matale ești bre?

Emilian (143 comentarii)  •  22 iunie 2018, 15:40

Argentina de acum e o echipa mediocra. Maradona a castigat mondialul din 86 avand langa el o serie de locotenenti de calibru (Buruchaga, Pasarella etc.). Daca te uiti la sutele de goluri inscrise de Messi si modul cum au fost inscrise nu poti sa ajungi decat la o singura concluzie: Messi e cel mai bun.

gigelos (108 comentarii)  •  22 iunie 2018, 15:41

Nea Ovi , ce intrebare e asta ? Cum sa-l compari pe Diego cu Messi ? Nu e drept , Diego venea de pe alta galaxie ( nu mai stiu cine a spus-o ) , Messi e un jucator minunat dar nu e un sef de brigada , cu Neymar , Suarez , Xavi , Iniesta ... merci , Diego juca cu amaratii aia si la Nationala si la Napoli , ii agata si ii tragea dupa el , ii tara pur si simplu ii ducea la bataie . Sa te bati cu Juve atunci .. Messi e un baietas supertalentat , cand ramane fara trupa o da de gard . De fapt cred ca diferenta e in chiloti , mai corect asa

Dan (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 15:41

Pentru mine nu exista comparatie ... cand Messi va castiga prin meritul lui personal, o cupa mondiala, probabil ar putea fi pus langa Maradona. Asteptand insa acel moment, as spune , ca e mult mai usor sa fii considerat cel mai bun jucator, cand in spatele tau se afla Xavi si Iniesta

anca (109 comentarii)  •  22 iunie 2018, 15:53

Excelent articol. Si eu sunt maradonian. Sau maradonist?

Adrian B (4 comentarii)  •  22 iunie 2018, 15:54

Intrebare ptr dl.Ioanitoaia :Maradona ,Messi sau Di Stefano? PS.Sa nu uitam ca Di Stefano a câștigat de 5 ori CL cu Real dar n-a participat la niciun mondial.

Mircea (663 comentarii)  •  22 iunie 2018, 16:02

Puneti problema inteligent dar fals. Pentru ca pe vremea lui Maradona se juca alt fotbal, nu la rupere ca azi. Deci Messi e nr 1.

Hombre (93 comentarii)  •  22 iunie 2018, 16:07

Diferenta intre cei doi e uriasa: Messi nu ar marca nicodata gol cu mana, mai bine pierde meciul.

danycostin (2 comentarii)  •  22 iunie 2018, 16:21

ptr emilian:au existat statistici in 86 care spuneau ca alte 8 echipe cu maradona in echipa ar fi castigat titlul.cei de atunci erau muuult mai slabi ca astia.doar valdano era de nivel mondial,ceilalti erau buni dar nu ca cei de acum.toata lumea spune ca acum se joaca alt fotbal....e adevarat,insa atunci vedetele ,gen maradona ,platini,hagi,francescoli,scifo,zico si multi altii erau tinuti om la om deci era muuult mai greu sa ajungi la minge si sa pasezi cum trebuie.acu cica au cca 4 secunde sa se hotarasca.insa cand esti tinut om la om nu ai nici o secunda.maradona a avut 3 oameni pe el in meciul cu coreea din 86 si tot a jucat bine.dc pe messi sau pe oricare altul de azi il tine un singur om e terminat

gigelos (108 comentarii)  •  22 iunie 2018, 16:22

@Mircea - cauta meciurile cu Bilbao , vezi Goikoetxea... Gentile , Souness ...da,da

Ploiesteanu (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 16:29

Maradona ramane cel mai bun. Pe vremea lui se juca fotbal adevarat, acum sunt mai multi roboți tatuati decat fotbalisti. In plus, Maradona era nevoit sa faca fata meci de meci unor duritati care acum nu se mai vad. E suficient sa stranute un fundas langa Messi si gata arbitrul cu cartonașul galben.

constantin (48 comentarii)  •  22 iunie 2018, 16:39

Maradona a fost şi a rămas Mardona, cine-i Messi? Un fotbalist valoros care a câştigat multe trofee alături de o echipă formată din fotbalişti talentaţi, da, nu contestăm, dar Maradona a fost un fenomen. Nu este cazul să comparăm un fotbalist genial, Maradona, cu unul valoros, Messi... Maradona nu i-a răspuns lui Ramos, nici nu avea de ce. Cine-i Ramos? Îi despart ani lumină în fotbal. Ştim, Maradona, copilul de mingi, băiatul sărac şi flămând ajuns milionar, nu a ştiut să gestioneze succesul, dar pe teren era un zeu. Maradona a fost o poveste de succes, Messi, un fotbalist talentat care a ajuns unde trebuie, Barcelona, când trebuie... Maradona este dovada că geniile reuşesc în orice condiţii.

Tudor (301 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:03

Gigelos are dreptate, „diferenta e in chiloti”. Din păcate azi sînt împinși în față fătălăii, plângăcioșii. Pe Neymar tocmai l-au năpădit lacrimile, n-a rezistat emoțiilor. Poate de vină-s hormonii din alimente, steroizii.

AndreiD (4 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:15

Maradona a fost si a ramas un golan. Referitor la cum se bucură Messi, va arătați ignoranta in domeniu pt ca se stie ca Messi este putin autist. Iar referitor la jocul lui la naționala, nu iese in evidentă pt ca are niște coechipieri mediocri si - mulți din ei - egoiști. Daca nu era Messi, Argentina nu se califica la CM. O zi buna.

Emanuel (6 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:15

Celor care sustin ca Messi e cel mai bun ii rog sa se abtina de la afirmatia asta macar cateva zile, pana uita lumea ce joc magnific a facut Messi ieri. Si in atatea alte meciuri la mondiale. Trebuie sa fii un copilas care nu l-ai vazut niciodata pe Maradona jucand, ca sa spui ca Messi e cel mai bun. Dar macar poti intra pe youtube, ca sa-ti mai faci asa o idee despre lumea reala si fotbalistii adevarati

pamfletaru (45 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:15

nu mi se pare deloc potrivit articolul lui dan udrea ,care arunca sageti asupra antrenorului argentinian si se leaga de tinuta si tatuajele acestuia. dan udrea ar fi putut scrie despre o nationala care priveste la tv cupa mondiala si nu castiga nimic,sau despre antrenorul taum care se uita la tv din piscina si bea bere la tap! :)...dan udrea daca ar fi antrenorul argentinei,nu ar tusi din cauza de messi,el da tonul la tusit,asa e in tenis! :)

Doru (11 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:22

Messi nu e Maradona, e mult peste.

Unu’ (102 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:34

Messi a fost fotbalist lângă Xavi și Iniesta. Fără ei 2, nu prea ne-a arătat cine știe ce.

Observator (92 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:41

@ Emilian Messi a inscris si multe goluri facile, din 6 -10 m, in urma unor pase la milimetru primite de la Xavi, Iniesta si ceilalti! Doar in ultimul timp inscrie mai multe goluri din lovituri libere, dar cu dreptul nu cred sa aiba 5-6 goluri! Pana acum vreo 3-4 ani, Lionel marca doar golurile de 2-0, 3-0, nu pe primul sau pe cel care facea diferenta! MARADONA A FOST GENIAL, TAVALUG, IMPLICAT, DETERMINANT! NU EXISTA DUBII IN PRIVINTA INFLUENTEI LA "NATIONALA"! @ pamfletaru Antrenorul Argentinei este ridicol, atat prin performante, cat si prin look (ma refer la tatuaje, nicidecum la inaltime, bineinteles. Si Messi are destule tatuaje, ceea ce nu-i deloc o nota buna pentru el! O.

Shane (3 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:42

MARADONA DE DEPARTE. Dupa logica voastra peste 10,20 ani o sa se joaca fotbal si orice vedeta de atunci o sa fie peste messi ca pe vremea lu messi se juca alt fotbal.

daniels (63 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:46

O zis asa ramosu???? bah ce faza! nu ma așteptam! dar e clar ca buna ziua: Maradona nu e Messi si nici Messi nu-i Maradona!!!! aici ai pus punctu pe M, nea Ovidiule!!!! *** tot articolu pentru ca e degeaba! Numai *** din ăștia ca ramosu fac comparații din astea fără sens!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio (214 comentarii)  •  22 iunie 2018, 17:54

gigelos...Diego Armando venea din alta galaxie, clar...si Messi e doar un baietas supertalentat cu tatuaje si barbi...imi pare rau de Argentina, sper totusi sa se califice...nea Ovi, asta-i antrenor da tata prastia, Sampaoli...nu Daum

Maxentiu (65 comentarii)  •  22 iunie 2018, 18:05

Daca inainte mai puteam purta o discutie cu argumente pro si contra pe aceasta tema, prestatia lui Messi la aceasta Cupa Mondiala a pus punct oricarei dezbateri. Nu doar ca Messi a demonstrat ca nu se ridica la nivelul lui Maradona, dar tocmai a dovedit ca e si sub Cristiano Ronaldo. Doar niste zevzeci ridicoli mai pot contesta acest fapt. Din pacate, acestia exista din abundenta, ba unii dintre ei mai si comenteaza pe-aici. Singurul argument care sta in picioare e ca acum se joaca alt fotbal decit acum 30 de ani, dar asta nu inseamna ca Messi ar fi mai bun decit Maradona ci doar ca nu prea ai cum sa-i compari, obiectiv vorbind. Incolo, sa zici ca Maradona avea locotenenti mai buni ca Messi la nationala inseamna sa te discreditezi total ca om si ca specialist in fotbal. Intii ca Passarella n-a jucat deloc in Mexico '86 (si oricum era intr-o relatie conflictuala cu Maradona, deci nu-i era tocmai "locotenent"). Apoi, daca incerci sa-i compari pe bravii Burruchaga si Valdano (nu-i mai mentionez pe alde Brown, Cucciuffo, Ruggeri sau Giusti) cu starurile incontestabile care i-au stat alaturi lui Messi de-a lungul anilor, n-ai cum sa zici ca Messi n-a avut noroc de echipa buna. Nu contesta nimeni ca Messi e unul dintre cei mai buni jucatori actuali (dupa Cr. Ronaldo), dar sa-l compari cu Maradona e pur si simplu ridicol.

Tudor (301 comentarii)  •  22 iunie 2018, 18:12

@Andrei D... Gazeta a publicat anul trecut o poza cu Messi si Ioanitoaia dialogind la decernarea unui Balon de aur lui Messi. Deci il cunoaste Ioanitoaia pe Messi mai bine ca tine. Intri si tu in categoria celor care au o parere exagerat de buna despre ei.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  22 iunie 2018, 18:25

...pentru acest articol neinteresant esti platit nesimtit de mult ...si te mai iei de Daum ...nu ne intereseaza ca esti fan Maradona...nu ne intereseaza de Messi ...ne intereseaza cum sa ne calificam la Mondial ...si n ai nicio idee ...

Bogdan (32 comentarii)  •  22 iunie 2018, 18:53

prostie mai mare nea Ovi nu am auzit...deci Messi nu mai e sufficient de argentian? Serios? Dar restul vedetelor lor joaca prin Argentina? De cit timp sunt plecati Di Maria, Aguerro, Mascherrano, Higuain? Unde joaca Dybala, Rojo, Caballero, etc ? Hai sa inventam argumente... Marea diferenta intre nationala lui Maradona si cea a lui Messi este la antrenor. Facem un pariu ca avindu-l antrenor pe Diego Simeone exact acelasi lot era in Finala acum ? Este debandada la echipa si asta este din cauza burtosului ala ridicol care face infarct pe margine dar nu are loc in echipa pt Dybala? Vai si amar, e o jena..

california (349 comentarii)  •  22 iunie 2018, 19:02

din pacate cred ca messi se afla pe panta descendenta; fizic nu a avut, dar in schimb a avut energie si viteza de reactie fantastice; cu timpul energia l-a parasit; de comparat e greu, dar daca ii intrebi pe argentinieni, pt. ei maradona e un zeu.

Marius (347 comentarii)  •  22 iunie 2018, 19:28

@Bogdan. Te ambalezi fara motiv pentru ca se pot aduce argumente impotriva parerii tale. Nici unul dintre cei enumerati de tine desi joaca in afara Argentinei nu a plecat din tara de copil. Deoarece Messi a plecat la 13 ani de la Rosario la Barcelona chestiunea poate fi dezbatuta.

Resiteanu’ Exilat (44 comentarii)  •  22 iunie 2018, 19:41

Deci, un mitocan care a ajuns campion mondial datorita unui gol cu mana e cel mai bun? Atunci, unde il plasezi pe Pele, cu 3 cupe mondiale si peste 1000 goluri in cariera? Si nu uita, ca fotbalul e un sport de echipa, nu e tenis. Echipa actuala a Argentinei este modesta in comparatie cu cea din 1986, sau echipele lui Pele. Si mai are si un idiot de antrenor, care ii tine afara pe Di Maria si Dybala. Messi e cu mult peste Maradona, si ca jucator si ca OM (nu e amicul vreunui dictator marxist dim Cuba sau Venezuela ca acel gunoi de om numit Maradona, un caracter abject). Singurul care este peste Messi e Pele, daca vorba de comparatii. Domnule Ioanitoaia, lasa putin aberatiile, tacerea e de aur , ai incurcat borcanele de data asta.

Mihaela Cireasa (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 19:58

Maradona a fost muuult mai bun ca Messi. În meciul contra Croației, Messi nu a făcut nimic. Asa se comporta un fotbalist cotat ca fiind cel mai bun din lume?A avut momentele lui bune în trecut, dar la Cupa Mondială nu a arătat niciodată nimic.

Szöke (38 comentarii)  •  22 iunie 2018, 20:03

Hai sa discutam discutii. Cum sa-l poti compara vreodata pe Maradona cu Messi? Chiar si in Italia"90, cand Argentina a pierdut finala in fata Germaniei, Maradona a jucat peste tot ce a aratat Messi pana acum la echipa nationala. Cat despre coechipieri si locotenenti te pufneste rasul cand habarnistii isi dau cu parerea.

eugen (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 20:38

Ronaldinho: cine.s anonimii astia de care zice ioanitoaia?! :))

Mini Me (2 comentarii)  •  22 iunie 2018, 21:29

Dupa mine si Ramos si Messi reprezinta o generatie de jucatori-cocalari-roboti care nu transmit nimic. Dau eficient cu piciorul in minge. Alearga de rup. Sunt eficienti, dar cam atat. Comparativ cu Maradona si pe cati oameni i-a facut Maradona fericiti Ramos si Messi sunt niste anonimi. Da... posibil ca tehnic, fizic, golaveraj sa fie peste Maradona. Dar nu vor avea niciodata magia lui, cu toate defectele sale. Asta pentru ca Maradona avea suflet, iar astia nu au nimic.

Alin ILIESCU (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 21:46

Domnule, dar cate trabucuri i-o fi dat Fidel inainte sa moara? Ca s-a dus prin 2016, iar asta tot fumeaza din ele.

fane (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 22:03

Maradona a fost un fenomen. Messi va fi uitat total dupa ce se va retrage din fotbal. Nici naiba nu si va aduce aminte de sutele de goluri pe care le-a dat.

itu52 (239 comentarii)  •  22 iunie 2018, 22:09

Cred că au dreptate cei care susțin că astfel de comparații nu-și au locul. Ca Hagi la noi, Maradona era șef de orchestră, subordonau totul, așa era fotbalul atunci. Acum se joacă altceva, o echipă mare nu se formează în jurul unui catalizator, ai nevoie de 5-6 staruri pentru a avea pretenții. Acum trebuie să ai un nucleu de jucători, tendința fiind ca toți jucătorii din teren să fie la vârf. Cluburile au pretenții în privința jucătorilor, nu prea sunt încântați de convocările la loturile naționale. Vă dați seama ce ar însemna o accidentare gravă a lui Messi, ce reacție ar avea Barcelona, dar firmele de asigurări? Cine știe ce clauze are contractul lui Messi cu Barcelona sau ce protocoale se întocmesc între federația Argentinei și FC Barcelona. La cât este de vânat și cum s-a jucat ieri, cu acel arbitraj excesiv de tolerant, te miri că nu s-a cerut afară. Fanii vor spectacol, goluri și acel Messi ce sclipește în Spania. Dacă ar juca pentru Spania ar fi altceva, este mediul în care a crescut și s-a format. În Argentina este un intrus care insistă să se adapteze pentru a răspunde orgoliului național.

alin (626 comentarii)  •  22 iunie 2018, 22:13

Aline, daca de metafore nu auzisi trebuie sa mai pui mana pe o carte dar sa nu fie de joc.

bazileon (4 comentarii)  •  22 iunie 2018, 22:21

@Tudor: chiar crezi ca nea OVI si Messi "dialogau'? Prilej cu care, probabil, Messi i-a spus 'ma scuzati, dle, nu sunt Maradona'? Desi cred ca nea OVI l-a intrebat 'ce parere aveti de Hagi'?

Dan (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 22:41

Cine este Ramos ? ! Este praful de pe ghetele lui Maradona. Comparatia este inutilă. Dacă vorbim de talent doar de talent, Maradona este nu numai peste Messi si peste toti.Ca număr de goluri, Messi a luat prim planul si la echipa națională, dar și aici pentru mine Batiatuta este adevăratul goleador.Sa nu uitam insa ca in '94 cand am batut Argentina, am beneficiat de lipsa a două piese importante din echipa pumelor ....Maradona si Claudio Caniggia ! După cum chiar Maradona spunea cea mai prolifica echipa națională a Argentinei, a fost cea din '94 (mai bună decât cele din '78 si '86 cand au câștigat si Cupa Mondiala) ! O seara frumoasă tuturor !!!

GMG (2 comentarii)  •  22 iunie 2018, 22:49

Ioanițoaia nu e ...Țopescu !

GMG (2 comentarii)  •  22 iunie 2018, 22:53

Ioanițoaia nu e ...Țopescu!

Cabron (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 23:04

Maradona a fost cel mai bun jucator din lume intre 16-20 ani. Dupa aceea s-a ridicat la alt nivel, extraterestru, unde a ramas pina la urma. Messi e un foarte talentat fotbalist, cum argentinienii au avut zeci. Un Ardiles (ori un Batistuta) ar fi azi de trei ori mai util nationalei decit Messi. Fotbalul argentinian este un univers aparte, a carui meteahna este ca nu poate alcatui o selectie nationala pentru ca are prea multi fotbalisti buni. Menotti a inteles asta si a selectat, cu doau exceptii, numai fotbalisti care jucau in Argentina (sau chiar fara contract), pentru coerenta si omogenitate. L-a preferat pe Luque din divizia B si l-a lasat pe Piazza acasa, un fundas de geniu (e drept abia ce-i murise sotia). De un antrenor au nevoie argentinienii sau, in lipsa lui, de un Maradona. Pentru Messi trage toata Barcelona. La Nationala, li se rupe-n paispe de el. Joaca cine poate, contractele sint individuale, nu colective.

Che Guevara (363 comentarii)  •  22 iunie 2018, 23:10

D-le Ioanitoaia, cine va scrie calsamentele si meciurile de la cupa mondiala pe site? Desteptul a inventat tari noi cum ar fi Uruguai si Paraguai. Vi s-au terminat "Y"-ii in redactie?

Freddy RE (41 comentarii)  •  22 iunie 2018, 23:15

“Balón para Diego, ahí la tiene Maradona, lo marcan dos, pisa la pelota Maradona, arranca por la derecha el genio del fútbol mundial. Y deja el tercero, puede tocar para Burruchaga… Siempre Maradona. ¡Genio, genio, genio! Ta… ta… ta… ta… ta… ta… ta…! ¡Goooool! ¡Goooool! “¡Quiero llorar! ¡Dios santo, viva el fútbol! ¡Golazo! ¡Diegoool! ¡Maradona! ¡Es para llorar, perdónenme!Maradona, en una corrida memorable, en la jugada de todos los tiempos… Barrilete cósmico… ¿de qué planeta viniste para dejar en el camino a tanto inglés, para que el país sea un puño apretado gritando por Argentina? Argentina 2, Inglaterra 0. ¡Diegol! ¡Diegol! ¡Diego Armando Maradona! Gracias, Dios, por el fútbol… por Maradona… por estas lágrimas… por este Argentina 2, Inglaterra 0.”

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  22 iunie 2018, 23:19

Maradona nu e Messi intr-adevar !!!....Messi e baiat serios pe cand maradona un drogat si un circar !!!.....In `94 si-a lasat echipa din cauza ca a fost prins drogat la Mondialul American !!!!.....maradona e un farseur fara caracter care cersea penaltiuri si faulturi si dadea gol cu mana !!!!....Messi nu s-ar preta niciodata la mizeriile lui maradona !!!!!.....in maradona se vede mahalaua din care provine la fiecare vorba si gest !!!....asa cum spuneati in 1986 toata echipa juca pentru maradona iar acum Messi trebuie sa joace pentru echipa !...echipa care in afara de cel mai bun atac din lume poate , Sergio Agüero , Messi si Gonzalo Higuaín in rest sunt slabuti iar portarul e de toata jena !....antrenorul e vai de el daca pune titular un portar care e REZERVA la echipa de club !!!

Unu oarecare (114 comentarii)  •  22 iunie 2018, 23:54

Messi nu e Maradona si iarna nu-i ca vara. Nici ioanitoaia nu e Ioan Chirila. Cat despre Ramos, cu tot respectul, dar mai bine tacea. Maradona a tras echipa dupa el, pana in Finale de CM, o Cupa castigand-o aproape de unul singur. Cu Valdano locotenent. Sa faca si Messi la fel macar. Maradona e din alt aluat. Discutie aiurea.

Djim Zmit (1 comentarii)  •  22 iunie 2018, 23:55

Pt. Hombre - ce spui, macho-hombre? Ia uite acilica - https://www.youtube.com/watch?v=Vp2AJMrrKj4 ... si ce sa mai bucura, strengaru'....

l (1 comentarii)  •  23 iunie 2018, 0:57

sa nu uitam 2aspecte super importante:maradona a luat 2 echipe diverse,de anonimi-napoli si argentina -si ia facut singur campioni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dupa victorii,au inceput sa fie cunoscuti jucatori din cele 2 echipe!aduceti-va aminte semifinala argentina-brazilia cand maradona la facut cunosut pe caniggia!argentina si napoli au avut reusitele maxime cu maradona in echipa,el a fost "CIDUL"!messi a avut mereu valori langa el,fara iniesta barca sufera!nimeni nu a reamintit de perioada napoli!acelasi lucru l-a facut C.R.pentru portugalia in 2016!pentru noi,sa revedem meciuri cu BALACI.Sunt stelist(F.C.S.B.)dar BALACI ESTE CEL MAI MARE,HAGI A AVUT CULOAR FAVORABIL!CONCLUZIA MEA ONESTA:PENTRU REZULTATELE ECHIPEI,DE DEPARTE MARADONA!!!!!!!!!!!!!!!!!PENTRU TROFEE,GOLURI,BALOANE,GHETE,CONDUITA SPORTIVA=MESSI!UN ULTIM ASPECT:SA REVEDEM 4 MECIURI CU CRAIOVA MAXIMA SI SPER SA NE DAM SEAMA CINE ERA ADEVARATUL -DECAR-PE TEREN:DONOSE!CRED EU.ULTIMUL DECAR DE LA DOBRIN PANA IN 2018.VA MULTUMESC!

Sorin (128 comentarii)  •  23 iunie 2018, 1:13

@ovidiu3003. Incep sa nu mai suport *** tale debitate zilnic. In mintea ta atinsa de filoxera nimic nu e important in afara delirului personal si a *** cu Andrei Ivan the best. Daca esti bolnav cu caputul trateaza-te nene si da-ne pace. Si daca articolul nu era interesant nu il comenta atata lume.

Cristi (39 comentarii)  •  23 iunie 2018, 1:28

Un lucru este clar. Daca luam in calcul rezultatele statistice, trofeele de club castigate cu mai multe echipe, trofeele individuale, cu atat mai mult castigate cu mai multe echipe, eficienta si motor al mai multor echipe, calitati fizice si joc complet, este indubitabil ca cel care le detine pe toate astea, in toata istoria fotbalului, este Cristiano Ronaldo. Nimeni nu l intrece. Daca asta este suficient sa fie declarat cel mai bun, e realativ. Mai intai ar trebui sa stabilim ce intelegem prin cel mai bun. Daca intelegem ce am scris mai sus (trofee de club la mai multe echipe, trofee individuale de cel mai bun, golgeter etc, eficienta, calitati sportive, motor pt mai kulte echipe etc), cel mai bun din istorie eate C Ronaldo. Daca intelegem talent nativ si trofee individuale, dar la o singur echipa (si aia cea mai buna din lume, deci ajutandu l decisv pt a caztiga trofeele in cauza), atunci e Messi. Daca intelegem talent nativ complet si rezultate/ trofee la mai multe echipe, atunci cel mai bun din istorie este Maradona. Prin urmate, ierarhia asta nu este valabila, intrucat are la baza criterii diferite dupa care fiecare dintre cei 3 e cel mai bun din istorie. Singurul criteriu dupa care se poate face un clasament intre cei 3 este cel subiectiv, in functie de preferintele personale ale fiecarui suporter. Dupa criteriul asta, cel mai mare din iatorie pt mine a fost Maradona, cel mai eficient, dovedit la mai multe cluburi, CRonaldo, cel mai talentat in prezent Messi, iar cel mai iubit Hagi. Dar fiecare clasament va avea adevarul sau, iar intre clasamentele noastre nu poate exista ierarhie.

Comentează