Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mașina lovită

Nu mi-am camuflat niciodată simpatia pentru Denis Alibec, pe care l-am încurajat de câte ori s-a ivit ocazia. Vă reamintesc însă că am avut pe cine susține deoarece el a fost ales în 2016, când a câștigat cu Astra campionatul […]

Permalink to Mașina lovită
miercuri, 13 iunie 2018, 4:16

Nu mi-am camuflat niciodată simpatia pentru Denis Alibec, pe care l-am încurajat de câte ori s-a ivit ocazia. Vă reamintesc însă că am avut pe cine susține deoarece el a fost ales în 2016, când a câștigat cu Astra campionatul și Supercupa, cel mai bun fotbalist român al anului. În sezonul 2015-2016, pe 11 octombrie 2015, a debutat în „națională” (cu Insulele Feroe) și va aduna repede încă 8 selecții. Am recurs la această scurtă introducere ca să înțelegeți că am pariat pe un învingător.

Din păcate, ajuns în ianuarie 2017 la FCSB, cu care a semnat pe 5 ani după ce Gigi Becali i-a achitat lui Ioan Niculae 1,7 milioane de euro cu TVA, Alibec n-a mai confirmat. Într-adevăr, a înscris 11 goluri în toate competițiile pe parcursul aceluiași an, dintre care 8 în Liga 1, dar n-a mai părut în apele sale. A lăsat impresia că regretă atmosfera relaxată de la Giurgiu și, în principal, colaborarea cu Șumudică.

Conform unei legi a lui Murphy, ce a început prost a continuat și mai prost. Ca atare, 2018 s-a dovedit dezastruos pentru starul care a reușit un singur gol în 8 partide de L1! Dureros de puțin pentru un vârf care a costat scump și căruia i se prevedea o carieră strălucitoare. Din ce în ce mai des rezervă, Alibec și-a pierdut cumpătul și, iritat de ce i se întâmplă, l-ar fi jignit pe Dică. I-ar fi aruncat acestuia că e „o pușcărie de antrenor”, moment în care cel vizat a răbufnit: l-a exclus din lot și i-a interzis să se pregătească până și cu formația secundă! După ce, și el pornit contra lui Denis, Gigi Becali i-a dat hățurile, Dică a anunțat că „Alibec o să plece dacă va primi o ofertă. Oricum, la antrenamente nu va mai participa cât sunt eu aici!”.

Denis neagă că ar fi sărit calul. Pretinde că a avut doar o discuție mai încinsă cu antrenorul. Dacă nu l-aș ști slobod la gură, mai că l-aș crede. Nu merg însă pe mâna lui, ba chiar accept că a fost necuviincios. Cum Dică e un tip mai degrabă pașnic decât conflictual, presupun că Alibec l-a enervat rău. Altfel, nu l-ar fi trimis să alerge pe coclauri. E însă de datoria lui Denis să realizeze că premiantul are totdeauna alt statut față de corigentul clasei. Și invers.

Totuși, părerea mea e că, în măsura în care a greșit Denis, greșește și FCSB prin faptul că îi răspunde năbădăiosului fotbalist cu aceeași monedă. De ce? Pentru că Becali, care vrea pe Alibec exact suma cu care l-a cumpărat de la Niculae, îl va vinde anevoie, ori deloc, câtă vreme jucătorului îi va fi oprit accesul în vestiar. Orice club interesat de serviciile lui Denis, fie și la un preț piperat pentru un vârf fără goluri, va bate în retragere când va descoperi că nu mai e acceptat nici măcar la echipa secundă! Cu alte cuvinte, FCSB își pune singură bețe în roate, asta în condițiile în care Alibec ia 20.000 de euro pe lună și are contract până în vara lui 2021!

De acord că el e primul vinovat. S-a prăbușit din pricina randamentului foarte slab și, colac peste pupăză, a manifestărilor de indisciplină. Iar mărul putred trebuie îndepărtat ca să nu le strice și pe celelalte, nu-i așa? Trimițându-l la plimbare pe Denis, clubul mai comite însă o eroare. Aceea de a-i distruge imaginea unuia pe care speră totuși să-l dea pe bani buni. Când vrei să vinzi, îți lauzi marfa și o etalezi pe tarabă, nu zici că-i proastă și o ascunzi în pivniță!

Legat de asta, împărtășesc opinia lui Zicu. Trecut și el prin unele episoade neplăcute, Ianis pare acum, la aproape 35 de ani, mai înțelept. „În târg se vând mașini noi, dar și mașini lovite, despre care nu spune nimeni c-au fost lovite!”, a afirmat Zicu cu referire la situația lui Alibec. Chiar îi dau dreptate.

Comentarii (56)Adaugă comentariu

sundance kid (205 comentarii)  •  14 iunie 2018, 6:12

Eu am prins alte vremuri in Romania . Vremuri cind " number one " erau declarati an de an Hagi si Gica Popescu jucatori care au stralucit in occident si prin urmare si-au "pus amprenta" mai ales la echipa nationala ! Asta arata clar si de netaguduit la ce nivel a ajuns fotbalul romanesc ! Parera mea e totusi ca e vorba de capitalismul romanesc si totul pleaca de la bani . PSD-ul a produs PIB in ultimii ani si cum au aflat sindicatele " sho pe ei" si uite asa nu sunt bani de infrastructura si nici de sport .

cortes (62 comentarii)  •  14 iunie 2018, 6:51

De ce este boicotat Gigi Becali în paginile GS?! Uneori trec și două-trei ore până să apară o știre cu Gigi! GS are clar o tentă anti-becalistă. Voi nu vă gândiți că noi cei din Peluza Roș-Albastră așteptăm cu înfrigurare tot ce gândește, vorbește și făptuiește Gigi?! Vrem știri (de tip News Alert) din orâ în oră legate de Gigi sau de FCSB! Apoi sunt multe articole critice sau ironice la adresa lui Becali. Cine vă dă acest drept?! De ce atacați mereu singurul OM care a făcut ceva pentru fotbalul românesc și care a adus bani în țară? De ce nu puteți scrie articole frumoase, inteligente, obiective și constructive de genul: ”Povestea mătănilor sfinte”, ”Becali la Poarta Albă - Stejarii mor în picioare”, ”Ar trebui santificat încă din timpul vieții Gheorghe Becali?”. E așa greu să scrieți așa ceva!?

Hombre (93 comentarii)  •  14 iunie 2018, 9:38

Pai de aia l-a tinut FCSB in lot un sezon intreg, ca au dat bani pe el, dar pana la urma Denis nu si-a revenit si au pierdut sezonul. Totusi, 20000 pe luna inseamna inca multi bani pe 4 ani. Mai bine rup contractul amiabil si Denis se duce gratis in alta parte. Sau il vand la jumate de pret, sa se spele altcineva pe cap cu salariul lui.

Dilimache (657 comentarii)  •  14 iunie 2018, 12:26

Si mie imi place Alibec, pe de alta parte astept campionatul asta ca pe altceva, in sfarsit o gura de oxigen, no more gigi and burly, doar fotbal misto jucat de cei mai buni!!

Comentează