Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Tripleta ucigașă

De altfel, prietenia dintre cei 3 atacanți de buzunar, prelungită în afara gazonului, explică măcar în parte ascensiunea trupei lui Mangia.

Permalink to Tripleta ucigașă
luni, 28 mai 2018, 3:32

Înaintea finalei Cupei am auzit de nenumărate ori și de la diverși, specialiști ori nu, că în mod normal Craiova trebuie să învingă. Deși la fel gândeam și eu, n-am fost sigur că oltenii vor cuceri trofeul deoarece nu eram convins, și nu sunt, că mai există normalitate în fotbal. Acesta e din ce în ce mai imprevizibil, mai scăpat de sub control.

Iată însă că de data asta s-a întâmplat ceea ce s-a prevăzut. Au câștigat favoriții, în ciuda faptului că n-au strălucit. Deși s-a mulțumit să exploateze slăbiciunile adversarului, Craiova s-a dovedit, conform anticipărilor, mai valoroasă, mai experimentată, mai matură. A avut un plus de calitate, dar și de șiretenie. În sensul în care a așteptat ca Hermannstadt, impetuoasă în startul partidei, să-și epuizeze doza de elan, să-și topească entuziasmul. Abia apoi, fructificând prompt erorile partenerului, și Universitatea și-a croit drum spre o victorie meritată.

Punctul forte al Craiovei l-a constituit tripleta alcătuită din Gustavo, Al. Băluță și Mitriță, letală, capabilă să răpună prin viteză și prin fantezie orice apărare. De data asta au înscris Gustavo și Mitriță, dar al treilea ponei, Al. Băluță, a inventat golul 2. A scăpat singur, numai că, în loc să marcheze el, ceea ce era floare la ureche, i-a oferit golul lui Mitriță. Moment de mare generozitate, impresionant.

De altfel, prietenia dintre cei 3 atacanți de buzunar, prelungită în afara gazonului, explică măcar în parte ascensiunea trupei lui Mangia. Explicația ar trebui completată cu realismul antrenorului, cu creșterea de formă a lui Bancu și, părere personală, cu randamentul robust al mijlocașilor Zlatinski și Mateiu. Aparent minoră, contribuția bulgarului la susținerea jocului e extrem de importantă. Adesea decisivă. De aceea n-aș ezita să-l compar pe Zlatinski, neobosit, activ în fazele-cheie, cu Pintilii. În clipa de față, ambii par de neînlocuit.

Privind galeria juveților, care a împins iarăși echipa de la spate, nu s-au descoperit încă laudele ce s-ar cuveni adresate celor 20.000 de oameni care au luat cu asalt Arena Națională, ca să scandeze fericiți „Toată lumea știe, Cupa e-n Bănie!”. Practic, iubirea alb-albastră din poezia de suflet a lui Adrian Păunescu s-a transformat duminică în invazia alb-albastră! Datorită faptului că acești suporteri întrețin o atmosferă unică pe noul „Oblemenco”, dar și în deplasare, Craiova poate revendica titlul de capitală a fotbalului românesc actual! Dacă sunt patetic și o nedreptățesc pe CFR Cluj, proaspăta campioană, îmi cer scuze. Apreciez însă că, sub aspectul implicării, al atitudinii, al spectacolului, Craiova e number one.

La rându-i, Hermannstadt s-a prezentat onorabil. A constituit o surpriză plăcută grație organizării riguroase, așezării inteligente și mobilizării, bile albe pentru care felicitările trebuie îndreptate către antrenorul Pelici. Mai puțin spre conducătorii clubului, aceștia omițând sau refuzând să depună dosarul pentru o eventuală participare în Europa League! În rest, Sibiul a dat cât a putut duminică, n-a avut complexe ori crispări, dar n-a putut mai mult.

Deși a tras mai des la poartă în prima repriză, Hermannstadt nu și-a creat situații clare de gol, niciuna în 90 de minute! După cum niciun sibian n-a ieșit în evidență, n-a sărit în ochi! De acord cu cei care plasând-o valoric la granița dintre play-off și play-out, pretind că și-a depășit condiția de componentă a eșalonului secund și că-i posibil să reziste în Liga 1 etc. Corect, dar adevărat e și că a pierdut finala fără drept de apel.

Uite că mai sunt cazuri, fie și puține, în care fotbalul de azi mai respectă normalitatea.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

sundance kid (205 comentarii)  •  29 mai 2018, 9:03

" Am atirnat " asa la meci pina au inscris craiovenii in speranta ca de fapt poate primii vor inscrie cu mult noroc hermanstadt-ienii ca meciul sa devina mai interesant dar odata ce gustavo a bagat-o in" atze" am schimbat programul nu de alta dar stiam ca atunci s-a decis soarta meciului . Oricum mi-a placut atmosfera occidentala creata de cele 2 galerii chiar daca hermanstadt-ienii erau mai putini .

sundance kid (205 comentarii)  •  29 mai 2018, 9:35

Tomazzi Pai si ce mai reprezinta steaua si dinamo ! Fuse si se duse dar nici voi craiovenii nu veti mai juca in vecii vecilor o semifinala de europa league . Fuse si se duse .

MATIAN (3 comentarii)  •  29 mai 2018, 10:00

Cei de noi , adica cei de la CRAIOVA, nu sunt buni nici atunci cand castiga un trofeu, cei mai buni raman fcsb-isti , care apar pe 4 pagini din 3 ale ziarelor, cumpara echipe nationale prin achizitia celor 30-40 jucatori, primesc salarii ca si Inter dar castiga din grecescul alfabet litera FI, in limbaj romanesc zeroo taiatt !!! Le fura arbitrii si cualitiile titlu ,nu mai stie nimeni cum sa devina campioni. Exista tutusi o solutie Ronaldo vrea sa plece de la Real , Neimair de la P.S.G. asa ca .......puteti deveni campioni daca .....

geo (6 comentarii)  •  29 mai 2018, 10:33

Nea Ovi te credeam om serios. Nea Adi zice mereu ca esti cel mai credincios prieten al lui si matale scrii de ailalti?

costin (17 comentarii)  •  29 mai 2018, 11:44

@ovidiu-3003. Baiete, multa lumea trebuie sa iti mai spuna tie ca nu ai tigla pe casa ca sa termini cu niste stupizenii fara margini si sa ne scutesti de jalnica ta prezenta... Intelege si vezi-ti de treaba daca ai cu adevarat vreuna pe aceasta planeta.

Mihai (4 comentarii)  •  30 mai 2018, 0:42

Stimate somn, nu stiu cand si daca o sa citiți mesajul meu. Vreau să vă vorbesc în cât mai putine cuvinte despre spectatori. E adevărat. Si pe mine ca Si clujean mă impresioneaza atmosferă de la Craiova. Echipa asta daca ar juca asa frumos precum are publicul ar fi precum Barcelona: o campioană veșnică. Pe locul 2 la mare batalie cu Petrolul am fi nou cei de la Cluj. Nu C F R. U Cluj. Pentru ca noi am crescut toți si cei albi la par si cei cu tuleie în barba în spiritul si in atmosfera studențească plină de elan si trepidind lîngă această echipă. Nu așteptați vreodata ca pe stadionul lui C F R să vedeți galerie. Acolo merg la meci doar cei care au aterizat prin urbea noastră acum 10 -15 ani. Li se spune pe aici "vinituri" si boctari. Nu e o jignire fiți pe pace. Dînșii merg acolo să piardă 3 ore din viata lor odată la 2 săptămîni sau odată la doua luni. Aia nu e atmosferă. Ala nu e public. Fara răutate. Asta e situația. Si tot asa vă fi. U CLUJ e unica aici în Ardeal. Si are publicul ei. Mii si mii de piepturi care canta si vibrează si simt U. Scuze ptr deranj.

Che Guevara (363 comentarii)  •  2 iunie 2018, 22:36

Legat de golul lui Mitrita: daca in primavara lui '83, in aceeasi faza, Camataru i-ar fi pasat lui Crisan in loc sa traga la poarta, azi am fi vorbit despre U Craiova ca despre o detinatoare a cupei UEFA. "N-am sa te uiti niciodata" a spus Zoli atunci. Si el nu mai este printre noi. Cami e bine merci, penduleaza intre Craiova si Dinamo si ii place sa se imbrace in rosu. Cu tot PSD-ul vostru, csu e o clona si echipa de partid nu e Stiinta.

Comentează