Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Campioana liniștii

A luat titlul CFR Cluj, cu emoții, dar l-a luat, așa cum am anticipat aici, când am scris deunăzi că FCSB a pierdut ultimul tren. Practic, s-a întâmplat ceea ce era de presupus că se va întâmpla, în condițiile în […]

Permalink to Campioana liniștii
duminică, 20 mai 2018, 11:27

A luat titlul CFR Cluj, cu emoții, dar l-a luat, așa cum am anticipat aici, când am scris deunăzi că FCSB a pierdut ultimul tren. Practic, s-a întâmplat ceea ce era de presupus că se va întâmpla, în condițiile în care CFR n-a însemnat însă echipa cea mai valoroasă. Și nici n-a practicat fotbalul cel mai spectaculos.

În schimb, a avut cadență, constanță, măsură. S-a dovedit, cum să zic?, mai egală cu ea însăși, mai echilibrată. Realistă, pragmatică, oglinda lui Dan Petrescu, tehnician pe cât de zbuciumat, pe atât de exigent. El i-a determinat pe băieții lui să lupte până la sacrificiu și să spere până la disperare. Paradoxal, cel mai agitat antrenor din Liga 1 a reușit să transmită mai multă liniște, mai mult calm decât toți confrații săi.

În ciuda faptului că a beneficiat de o calitate în plus, urmarea unor transferuri costisitoare, FCSB a acționat, câteodată, împotriva intereselor ei. Și-a dat, îmi cer iertare pentru expresie, cu stângul în dreptul de câte ori patronul s-a băgat peste antrenori și peste jucători.

Pe care adesea i-a amenințat, uneori i-a jignit și mereu i-a deranjat. Asta a băgat zâzanie în vestiar. Acest al treilea eșec suferit de roș-albaștri la potou vine să demonstreze că unde nu-i ordine, nu-i disciplină și nu-i respect se ajunge anevoie la performanță. Sau nu se ajunge deloc.

Vom mai comenta acest final dramatic de stagiune, tranșat în minutul 90. Până atunci, să realizăm încă o dată că oamenii sunt cei care joacă fotbal, nu investițiile și nici salariile. Iar vorbele de clacă, nici atât.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Iliuta (4 comentarii)  •  20 mai 2018, 23:32

Adevarat. CFR a castigat titlul pierdut de FCSB pe mana lui Gigi Becali. Oierul a facut dar a si demolat.

Emilian (19 comentarii)  •  20 mai 2018, 23:50

O spui la final de campionat, d-le Ioanitoaia! Ceea ce spui e corect, dar as fi vrut sa vad cum suna articolul asta daca CFR nu castiga azi.

Traian (21 comentarii)  •  20 mai 2018, 23:51

Buna poanta cu linistea...Daca *** Petrescu a adus linistea la echipa inseamna ca s-a intors lumea cu fundul in sus.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionut (1 comentarii)  •  20 mai 2018, 23:55

De ce nu a mai primit CFR trofeul acela sinistru ?

Vioreatza (72 comentarii)  •  20 mai 2018, 23:55

Vasi trebuie sa scape de Gigi, daca vrea sa faca performanta.

Barbu (100 comentarii)  •  20 mai 2018, 23:56

@emilian. Daca nu castiga CFR normal ca nu era laudata ea ci cine castiga deci FCSB. Se stie vorba ca fanfara canta doar pentru locul 1. Cum dl Ioanitoaia a anticipat victoria Clujului nu inteleg incotro bati.

Andrei F (1607 comentarii)  •  20 mai 2018, 23:56

Vai ce jurnalist...Ati fost plecat din tara asa de mult? Dumneavoastra premiati pe cel care a jignit jucatorii proprii si spuneti ca a oferit liniste? Pai ce a patit Manea ? Dar Ionita la sfarsitul unui meci? Dar Tade stiti cine este si de ce a jucat asa de putin desi fusese jucatorul pe care se daduse cel putin la un moment dat cea mai mare suma de bani? Cred ca aveti o fixatie cu un tip de antrenor preferat...Cine din antrenorii actuali se apropie cel mai mult de tipul Sumudica?E ,astia au castig de cauza! Presa si Burleanu pot sa sarbatoreasca...V- a iesit! Ce am sa rad de voi...Va credeti isteti dar o sa vedeti ca pe termen lung va faceti rau singuri...

Dan (56 comentarii)  •  20 mai 2018, 23:59

A distrus imagine Stelei(nu sant stelist) a inaugurat el cu mm campionatul de flegmat pe tot ce misca...

Cosmo (237 comentarii)  •  21 mai 2018, 0:14

Felicitări cuplului jiji-mimi pentru o noua performanta și salutări de la unguri. :)

Andi (4 comentarii)  •  21 mai 2018, 0:15

La. CFR sunt profesionisti pe banca tehnica in schimb la FCSB pe banca tehnica sunt numai profitori neprofesionisti care il jecmanesc pe Becali de bani si il barfesc prin cluburile din Bucuresti!

Jenel (1 comentarii)  •  21 mai 2018, 0:20

Mai Andrei F, tu pari suparst ca Petrescu nu a folosit echipa pe care o doreai tu, cu Ionita si alte giurumele care nu au nas de CFR. Pana acum dl Ioanitoaia era omul de incredere al lui Becali si il servea cu devotament in ziar. Acum a devenit peste zi dusmanul lui Becali si mare fan al lui CFR. Iar te crezi mai destept decat esti.

sundance kid (205 comentarii)  •  21 mai 2018, 0:22

De la toamna continuam traditia . Campioana Romaniei retrogradata din C.L in Europa league .

Undergrant (18 comentarii)  •  21 mai 2018, 0:27

Multumim pentru (inca) un editorial exceptional!

Luke (25 comentarii)  •  21 mai 2018, 0:29

Al treilea titlu pierdut pe mâna lui Jiji. Păcat de jucătorii buni de la steaua! Problema nu e indisciplina, ciobanul ar trebui sa se uite la ce s- a făcut diferit in anul in care Gâlcă a făcut tripla! I-ați vacanța ciobane, antrenorii cu personalitate te ocolesc!

Undergrant (18 comentarii)  •  21 mai 2018, 0:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (77 comentarii)  •  21 mai 2018, 2:12

Trei ani locul doi si doar o Cupa a Ligii ... Adica nimic. Palmares de echipa obscura din Ilfov. Atmosfera, mai bine zis mahalaua permanenta, de la club plaseaza FC FCSB cam tot pe la marginea Bucurestiului. Asta a fost decontul faptului ca ai dat afara un antrenor care ti-a adus 3 trofee fara sa-ti ceara mari transferuri si te-ai bucurat cu lacomie la titlul castigat pe teren de niste copii. Acum traiesti un blestem, il meriti.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  21 mai 2018, 2:17

Tataie...atât îți ceri scuze în fața lui Becali...eşti penibil.

tudor (10 comentarii)  •  21 mai 2018, 2:18

Nu inteleg de ce cu insistenta doriti parerea unui suporter fcsb ist. Chiar el a marturisit ca nu ii placea fotbalul si a intrat in aceasta afacere la un moment oportun pentru a- si juca rolul de geambas asa cum a procedat si cu terenurile taranilor de a ajuns mare latifundar. Cand va fi nevoit sa scoata bani din buzunar pentru sustinerea echipei, va disparea ca magarul in ceata.

gigix (141 comentarii)  •  21 mai 2018, 2:22

@Andrei F Ia medicamente si calmeaza-te. Iti spun eu cine e Tade, e un jucator care a fost golgheter al CFR-ului acu 3 ani, luat gratis si vandut apoi la FCSB, care nu a stiut cum sa scape ami repede de el. Noapte buna!

mdea (2 comentarii)  •  21 mai 2018, 3:36

Lacrimi...nori de lacrimi...restul e can can...

Canadianul (29 comentarii)  •  21 mai 2018, 5:32

Sincer Ioanitoaia voi gazetarii nu cititi si alte ziare ..sau reviste ..interviuri ..scrieti doar ce discutati intre voi la min 90 ..invitati amti CFR ??

Canadianul (29 comentarii)  •  21 mai 2018, 5:41

Interesant ..toti vorbesc de Petrescu ca e dur cu jucatorii...dar la interviuri toti il lauda ..cine mai citeste presa din alte tari Dzsuzsak la Nepsport a zis ca Petrescu este antrenorul de la care a invatat cel mai mult ..si este un adevarat profesionist...alt articol din Germania Built....Kuranyi a zis ca Petrescu este antrenorul care stie ce vrea ...si are un stil englezesc un tactician si un domn cu jucatorii stie cind si cum sa ii motiveze....dar ..dar ce sa spui unora care citesc pareriile gazetarilor cei platiti de groful din pipera!!! Acest Dan Petrescu a antrenat echipe care valoteaza toata echipele din romania la olalta...Dan antreneaza exact stilul din Premier...un fel de Klopp .....atac rapid gol sau goluri in prima repriza porma stagneaza la a doua ..asteapta doar contraatac ..de multe ori iese de multe ori nu ..vezi cite meciuri a pirdut sau egal Livpool la ultimile minute...diferenta e ca Dan are o echipa care valoreaza max 30 mil €...si Livpool 600 mil de £...asta e diferenta ...auzi Ioanitiaia ..nu scriu domnule ca nu meriti ...dupa ce citesti opoyi sa ma banezi ...nu ma imtereseaza ..am scris doar tie !!!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  21 mai 2018, 6:04

...viitura a fost o echipa penibila cu un antrenor si un capitan neputinciosi ...nici un sut pe poarta aceasta este valoarea tatalui si fiului de la viitura ...valoarea se arata in meciurile cu miza ...

rezistentul (1 comentarii)  •  21 mai 2018, 8:18

Prioritatile lui gigi sunt: pe primul loc banii, pe locul doi performanta. hai ca i-a iesit si anul asta!

BYBY (41 comentarii)  •  21 mai 2018, 8:41

Domnule Ovidiu, Citesc opiniile dumneavoastra de foarte multa vreme.Parerea mea este ca de cele mai multe ori aveti dreptate , spuneti ceea ce vede majoritatea oamenilor care se uita la fotbal.In legatura cu acest articol cred ca era MULT MAI CORECT sa spuneti ceva si despre contributia MM-ului!.In afara de PRINCIPALUL JIJI si SECUNDUL MM a avut partea lui de ,,CONTRIBUTIE".ROG ANALIZATI!.SA TRAITI SANATOS!

Stefan.. (21 comentarii)  •  21 mai 2018, 8:50

CFR si-a jucat cartea. Respect Iasului! Presa gigista a mai luat in sut in partea dorsala. E atmosfera de inmormantare pe la GSP. "Maestre"! :))) .

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2018, 9:06

@ gigix ...Balde...

Hombre (93 comentarii)  •  21 mai 2018, 9:15

N-a castigat CFR, a pierdut FCSB-ul titlul. Si nu jucatorii de acolo, ci patronul ala grobian al lor. Evident, el nu o sa recunoasca ca deciziile lui au fost proaste.

tumbler (8 comentarii)  •  21 mai 2018, 9:47

Penibil de-a dreptul sa spui ca "CFR n-a însemnat însă echipa cea mai valoroasă",in conditiile in care la final este pe primul loc.Chipurile,mai "valoroasa" ar fi adunatura incropita ca si echipa de fotbal sub numele de FCSB,despre care nimeni nu stie exact ce inseamna.Fara a fi nici pe departe vreun bun exemplu ori ceva de laudat,istericalele lui Petrescu sunt mai usor de suportat decat grobianismul de esenta pura care razbate dinspre Pipera.Iar pentru sanatatea mintala a celor care inca mai urmaresc fotbalul intern este perfect ca, de trei ani incoace,la final,castiga oricine altcineva decat impostura numita FCSB.Si asta in ciuda sustinerii mediatice pe alocuri gretoase de care are parte an de an echipa personajelor grotesti Becali-Stoica. @ Andrei F Omule,tu trebuie sa mergi musai la niste cure de debecalizare sau de defecesebizare,fiindca esti realmente orb in fata unor realitati evidente.Iar ala la care ai vrut sa faci referire este Balde nicidecum Tade si e treaba exclusiv a alora de la Cluj de ce nu l-au folosit mai mult.

Pavel (3 comentarii)  •  21 mai 2018, 9:49

Îi cam nasoala ptr asa zișii ziariristi,trebuie luat trenul mers pe la Cluj ,făcute ceva interviuri,era mai comod până in Pipera . E nasoala bre!

vic (1 comentarii)  •  21 mai 2018, 9:54

Exceptional. Toti ochii spre Gigi si spre Dan Petrescu. Nimic despre Hagi si despre incredibila mizerie ce insoteste ultimele meciuri din campionat in ultimii 5 ani ai Viitorului. hagi ne tot explica felul in care a inventat el fotbalul. Dar de fiecare data cand in ultima etapa domnul gica ar fi fericit cu un rezultat acesta se intampla. Sunt curios mai exista vreun meci al viitorului in care chipa sa fi centrat atat de mult de la jumatatea terenului cum au facut aseara? O fi inventat fotbalul nea Gica dar asta nu inseamna ca noi celilalti suntem chiar ***... Cat despre CFR... superba echipa.. Felicitari tuturor arbitrilor din prima parte a sezonului.. Foarte tare stiu sa simuleze si sa se tavaleasca baietii aia.. Asa meritam ca popor cand apreciem foarte tare cand Culio urla si cade atins de o pala de vant.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Golan (21 comentarii)  •  21 mai 2018, 10:23

Si pe mine m-a enervat zicerea ca ''cfr nu e echipa cea mai valoroasa''.D'a care o fi,fcsb,dinamo,chiajna,botosaniul?Daca nu se ia campionatul dupa punctele castigate prin meciuri,ce rost mai are intrecera sportiva.M-a mai contrariat ceva comentator tv aseara,ca spunea ca fcsb,cica nu poate castiga titlul cu sistemul Play off.Adica sugereaza ca numai fcsb ar lua titlul in sistem campionat,celelalte echipe ar concura degeaba.Dar in campionatul actual,ce sa vezi,tocmai fcsb,era pe locul 2,la distanta mai mare de primul loc,fata de finalul pay of.

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2018, 10:27

@vic (1 comentarii) • 21 mai 2018, 9:54 Comentatorul DIGI lauda jucatorii CFR pentru ca in ultimele minute nu s-a jucat nimic!Felicitari DIGI ca doar se stiu legaturile cu CFR!Culio,Tucudean,Hoban,Arlauskis ar trebuii premiati pentru jocul prestat mai mereu dupa minutul 60!Astia tari ca stanca mereu aveau nevoie de ingrijiri medicale dar, desigur,trisor este Tanase!Astept sa vad daca in Europa merge tot asa...Anul acesta Viitorul a vazut realitatea...

SAG (132 comentarii)  •  21 mai 2018, 10:31

Da. Dezamagirea noastra, a stelistilor, incepuse la Iasi.... Titlul de campioana s-a pierdut la Iasi, intr-un joc lamentabil. Sperantele cele mai mari au fost legate acum de prestatia Viitorului pentru cel putin un meci egal la Cluj. Viitorul s-a prezentat insa ca o echipa ...umflata pana aseara, si complet.... DESUMFLATA in cele 90 de minute. FCSteauaB putea termina pe primul loc daca nu avea in plus fata de CFR vreo 13 partide prin calificarile in Europa. S-a dovedit ca este extrem de greu sa mergi pe doua fronturi, dar probabil ca, chiar si asa, cu o DISCIPLINA TOTALA LA ECHIPA se putea obtine si titlul de campioana. Poate......anul viitor...

Rusinoasa retragere (5 comentarii)  •  21 mai 2018, 11:34

BLAT Hagi! Devenit Regele cooperativei blatistilor (reloaded, dupa modelul P Neamt), G.H. a pierdut ca antrenor TOT ce a cladit ca jucator! Marea echipa ofensiva hagi nu are niciun sunt pe poarta in tot meciul cu cfr, care a fost ajutata ca si la giurgiu. URAT mod de a iesi din fotbalul autohton!!!

coco (401 comentarii)  •  21 mai 2018, 11:44

La obiect. Spus tot pe scurt.

Bingo (96 comentarii)  •  21 mai 2018, 12:05

Fraierii tipa ca Hagi a dat meciul lui CfR dar nu trebuiau sa ramana la mana lui. Steaua a pierdut campionatul la Iasi si l-a pierdut pe mana ei.

Andrei F (1607 comentarii)  •  21 mai 2018, 12:39

@Bingo (53 comentarii) • 21 mai 2018, 12:05 Nu esti atat de destept...Daca meciul de la Iasi era capital pentru Steaua sa insemne ca CFR nu era la mana lor atunci,fix ce-i acuzi pe,,fraieri,,?Logica...de fapt ar trebui sa-ti spun ca uneori este bine sa gandesti in ambele sensuri...

itu52 (239 comentarii)  •  21 mai 2018, 12:58

A câștigat la baionetă CFR_ul ungurilor Arlauskis, Vinicius, Camora, Culio și Omrani ajutați de dacul trădător, Deac. Nu se scriu ei cu sz sau zs, dar nu au umblat cu zisul pin etapele campionatului, și-au văzut de treabă, pentru că așa știu ei că se face în fotbalul profesionist. Nu au avut timp să retransmită celor de pe margine știința jocului modern, sintetizată în celebrele ” mai lasă-mă bă, dracului în pace …”. Diferența s-a văzut mai mult la final, decât în timpul meciului, la interviuri. E dezarmant să vezi cum fotbaliști străini, cu un vocabular redus, transmit cu dezacordurile permise, mult mai multe idei decât autohtonii împăunați. A fost până la urmă victoria clubului mai bine organizat, unde organigrama se respectă, vorba este mai puțină, mai bogată în conținut. Îngrijorător este faptul că fotbalul românesc, nu FCSB_ul, este marele pierdant. Nu avem un nucleu stabil în jurul căruia să clădești o echipă, scheletul CFR_ist se bazează pe import, iar FCSB_ul este dezbinat, fără valoare de grup. Ne vom baza pe selecția celor care joacă afară, sigur 11 inși din 11 echipe diferite, inconstanți în evoluție la echipele din care provin.

Nm (2 comentarii)  •  21 mai 2018, 13:31

Alo, dl Ioanitoaia și alți colegi de presa sportiva....Când veți înceta sa mai mediatizați aberațiile acestui om, ca acum ca nu mai e patron în acte, nici simplu suporter nu îl pot numi, atunci veți putea face și voi analize obiective....Atâta timp cât voi îl căutați, chiar cu insistență, pt părerile aberante, ca sa nu mai zic ca unii moderatori TV chiar cauta sa bage zâzanie și sa provoace acele conflicte interne - cine e antrenor, cine a făcut schimbarea, cine a făcut transferul, cine a pus capitanul, sa îl bage pe Alibec, ba nu, ba da....sunteți cu toții niște mici Becali... apropos de Avram și cum nu a repetat el penalty-ul la CFR-Craiova nu se mai aude nimic...mai mult a fost la centru aseară pe Național Arena....cu Hagi făceați de obicei analize tehnico tactice, cum de aseară echipa lui nu a tras deloc pe poarta???

Cosmin (1 comentarii)  •  21 mai 2018, 14:18

Sunt suporter FCSB sau cum s-o mai numi de mic copil. Am suferit alaturi de echipa asta si am sustinut-o cat am putut. In duelurile de acum cativa ani cu CFR-ul cand echipa din Gruia a beneficiat de erori mari de arbitraj, mi s-a parut ca FCSB a pierdut nedrept. Insa, azi nu mai am nicio urma de regret. CFR merita sa castige campionatul. O echipa precum FCSB merita un antrenor puternic, experimentat. Cu tot respectul pt Dica si Radoi, dar nu poti sa-ti "faci mana" ca antrenor la FCSB. Cel putin Radoi a avut personalitate si i-a dat peste nas ciobanului cand acesta din urma a depasit limita. Dica se complace intr-un rol care il umple de ridicol. O fi Dan Petrescu un isteric uneori, dar stie meserie. CFR a meritat titlul 100%. Ce sa faca FCSB in Cupele Europene antrenata de Vasi, Mache, Gigi si caricatura de Meme? S-a ales praful de echipa asta..

Dan (8 comentarii)  •  21 mai 2018, 14:59

Ar trebui ca multi dintre laudacii lui Becali, in special cei de la GSP si Gigi TV sa taca o vreme. O mare parte din vina are si presa de scandal sportiv care a alimentat apetenta unui dezaxat care s-a laudat cu achizitiile facute de la adversari si ce branza grozava va face cu ele. Jucatori care la cluburile lor, mai modeste si fara trambitasi prin televiziuni au dat randament foarte bun (vezi Alibec, Golubovici, Golofca, s.a.), dar odata bagati intre oi s-au facut praf si pulbere. Raul esential este Becali, o hahalera lipsita de orice bun simt si care isi bate joc de credinta incalcand norme elementare de morala crestina: iubirea aproapelui, smerenia si mai ales purtarea credintei in suflet si nu de parada. S-a rugat ca Dinamo sa nu intre in play off si Domnul l-a ascultat. Pentru ca se temea cel mai mult de ei. Apoi a cerut ca ungurii sa nu castige campionatul in anul Centenarului si Domnul l-a pedepsit. Minunata lectie de Smerenie!

Ciollo (32 comentarii)  •  21 mai 2018, 15:54

Nu este campioana linistii, Mitica; este campioana lucrului bine facut... Dar nu ai cum sa sti tu asta.

Somesan (6 comentarii)  •  21 mai 2018, 15:58

Anul trecut CFR putea fi campioana dar insolventza si depunctarea au impedicat o. S au facut campioni reciproc Viitorul si CFR.La capitolul tactica CFR sint excelenti Un fel de Rom el. Ce poate face Dica mai mult decit un megafon Iar Becali vinde portarul neinspirat.Campionatul s a cistigat pe tactica nu pe tehnica.Si a dat seama Gigi dar prea tirziu.Are meritul ca recunoaste si asta face mult

SAG (132 comentarii)  •  21 mai 2018, 16:30

@ Nm ......."cum de aseară echipa lui Hagi nu a tras deloc pe poarta???" Da, asa este. In toate meciurile Viitorului de pana acum jocul lor de pase se incheia mereu cu suturi pe poarta. In partida cu CFR constructia atacurilor se termina fie cu pase la adversar, fie atacantii pierdeau mingea in faza finala fara sa suteze la poarta. A fost o tactica f. bine pusa la punct ai anume : FARA FINALIZAREA ATACURILOR !!!

Comentează